Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο δικηγόρος του διαβόλου....

Recommended Posts

Αυτός είναι και ο λόγος που λέω πως ο Θεός είναι απαραίτητος.

Το θέμα είναι συναισθηματικό. Θέλουμε να πιστεύουμε ακόμα κι αν δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό... Θέλουμε κάπου να αναφερόμαστε... ή κάποιον να μας "ελέγχει" και να μας ανταμοίβει για τις πράξεις μας.....

Οχι κανεις λαθος. Δεν θελουμε να πιστευουμε. Βλεπουμε κατι που μας γεμιζει και πιστευουμε. Προσωπικα θα μπορουσα να σου αναφερω αποδειξη που στα ματια καποιου που δεν θελει να πιστεψει η εξηγηση θα ειναι "παει λαλησε τουτη" :roll::roll:

Βεβαίως υπάρχει απόδειξη για την αγάπη, το φόβο και το μίσος.... Όλα μέσα στο μυαλό μας.... χημεία συναισθημάτων.... που με τα χρόνια ίσως αποκωδικοποιηθεί πλήρως........

Ποια αποδειξη υπαρχει με την αγαπη. Χειροπιαστη ομως .

Πες οτι αυριο το παιδι ή ο συζυγος σου , σου λεει "αποδειξε μου οτι με αγαπας" ... τι χειροπιαστο θα δειξεις? Τι μπορει να αποδειξει οτι ειναι αγαπη και οχι πχ εξαρτηση, αναγκη συντροφικοτητας, αναγκη για οτι αλλο θες. Τιποτα. Αυτο δεν σημαινει πως δεν υπαρχει ή πως δεν το νοιωθεις. Δεν ειναι αερας, δεν ειναι η φαντασια σου αυτο που σε γεμιζει. Ειναι αγαπη. Αλλα δεν μπορεις να το αποδειξεις....

Ουτε οτι φοβασαι τις αραχνες πχ. Μπορει να ειναι φοβος, σιχαμαρα ή χιλια δυο αλλα. Πως αποδυκνυεις οτι ειναι φοβος.

κλπ

Σκεφτείτε τα ψυχοφάρμακα.... χημικές ενώσεις... που δρούν-αντιδρούν στον οργανισμό και αλλάζουν τη διάθεση. Άρα τα συναισθήματα είναι κάτι πιο "γήινο" από αυτό που υποψιαζόμασταν έως τώρα....

Που ομως και παλι δεν μπορεις να αποδειξεις. Δεν μπορεις να αποδειξεις πχ οτι εισαι ευτυχισμενη επειδη χαμογελας. Σωστα?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Και κάτι ακόμα... η αδυναμία επιστημονικής εξήγησης... δε σημαίνει αυτομάτως ύπαρξη του θεού.

Οπως και το αντιθετο φυσικα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Πάντα ο άνθρωπος είχε ανάγκη να πιστεύει...'οσο ακόμα ήταν "αδύναμος"...Με το πέρασμα των χρόνων όμως και την εξέλιξη του, οι ανάγκες του άλλαξαν...Δεν του έφτανε πλέον να αφήνει την τύχη του σε "κάποιον εκεί ψηλά" αλλά ήθελε να τον φτάσει.

Για μένα αυτό είναι "θεός". Η προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του θεωρώντας ότι φτάνει και ίσως ξεπερνά το "θεό".

Το να χρειάζεσαι ένα δεκανίκι είναι κατανοητό αλλά το να πιστεύεις πως υπάρχει κάποιος που ασχολείται προσωπικά μαζί σου...

Και μην ξεχνάμε τι κακό έκαναν οι θρησκείες στον κόσμο. Φανατισμός, πόλεμοι, διωγμοί, χειραγώγηση, καταπίεση συναισθημάτων και ενστίκτων, κάψιμο βιβλίων, σκοταδισμός, περιορισμοί, "πνίξιμο" σκέψεων και ιδεών...

Μπράβο Αλκυών...ακόνισες το λίγο μυαλό που μας έμεινε..

Θρησκα δεν ειμαι,αλλα επειδη ειχε τυχει να το διαβασω,μου επιτρεπεται,ε?

Πιστευε και μη ερευνα λοιπον....

http://www.greekbiblos.gr/den5.htm

Ελπιζω να ειναι εγκυρο σαιτ,μην ειναι τιποτε ασχετο και με κυνηγατε.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

<<Ερευνατε τας γραφας,γνωσκεστε την αληθεια και η αληθεια ελευθερωσει ημας>>.Μην ξεχναμε τι κακο εκανε η αλαζονεια του ανθρωπου στο να θελει να φτασει και να ξεπερασει τον Θεο,μεχρι τον παραδεισο εχασε,θυμηθειτε και τον πυργο της βαβελ.Οι πολεμοι,οι διωγμοι κ.τ.λ δεν προηλθαν απο την θρησκεια αλλα απο το κακο,γιατι οπου υπαρχει καλο υπαρχει και το κακο.Ο χριστιανισμος δεν καταπιεζει τους ανθρωπους, τους δινει ηθικες αξιες με προσπαθεια ομως,αλλα επειδη ειναι πιο ευκολο να πραξουμε το κακο λεμε <καταπιεση>.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

Διαφημίσεις

Οι Εικονομαχίες και Οι Σταυροφορίες ένα μόνο μικρό παράδειγμα των πολέμων που γίνανε στο όνομα της θρησκείας μην ξεχνάμε βέβαια και το Τζιχάντ

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Υπενθύμηση....

Οι απόψεις που αναπτύσσονται εδώ.... δεν αντικατοπτρίζουν απαραιτήτως τα "πιστεύω" αυτού που τα γράφει. Ως "δικηγόρος του διαβόλου" που σέβεται τον εαυτό του :lol: ... οφείλω να "στριμώχνω"... και να διαφωνώ! :D

Θα επανέλθω δρυμήτερη... γιατί δεν προλαβαίνω τώρα.... ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Χμ, χμ...

Λαμβάνοντας το λόγο ως συνήγορος του εναγομένου στην υπόθεση που φέρεται για πολλοστή φορά προς συζήτηση στο παρόν φόρουμ, μετά από αίτηση της συνηγόρου του έξω απο εδώ, προτείνω να απορριφθεί αυτή ως αόριστη και αβάσιμη λόγω ελλείψεως νομίμου συμφέροντος, για τους παρακάτω αληθείς και βάσιμους λόγους:

1. Η συζήτηση δεν θα οδηγήσει πουθενά και πάλι τα μουστάκια μας θα φάμε, (όσες εκ των κυριών συνηγόρων δεν έχουν κάνει αποτρίχωση)

2. Δεν πιέζεται πια κανείς να πιστέψει ή να κάνει δήλωση πίστεως, αντίθετα, μπορεί να ζήσει όλη του τη ζωή, χωρίς να έχει καμία απολύτως σχέση με την εκκλησία.

3. Το να πιστεύει κανείς στο Θεό και να πιστεύει και στην επιστήμη δεν είναι ασύμβατο, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η εξέλιξη των ειδών δεν αποκλείει την ύπαρξη του Θεού, απεναντίας μπορεί να είναι η θέληση του Θεού που οδηγεί τους οργανισμούς στην εξέλιξη.

4. Ο Θεός δεν απαιτεί λατρεία από τα ζώα, γιατί δεν έχουν λογική, επομένως ο Λόγος μόνο για τον άνθρωπο έδωσε οδηγίες.

5. Το ότι οι άνθρωποι κρατάνε από τη θρησκεία ό,τι τους βολεύει και χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να καλύψουν τις βρωμοδουλειές τους (π.χ. πόλεμοι, διακρίσεις κλπ) δεν αποδεικνύει τη μη ύπαρξη Θεού, Αυτός άλλα είπε.

Κατόπιν των ανωτέρω και με την ρητή επιφύλαξη των κατά τη συζήτηση προστεθησομένων, αιτούμαι να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Α... μην ξεχάσετε και τη δικαστική δαπάνη...

:lol: :lol: :lol:

Ως συνήγορος του "εξω από εδώ" (πολύ μου άρεσε!! :lol:) Έχω να δηλώσω πως οι προτάσεις σας απορρίπτονται αλλά το αίτημά σας μπορεί να γίνει αποδεκτό.

1. Η συζήτηση δεν έχει σκοπό να οδηγήσει κάπου, αλλά αντίθετα να εκθέσει απόψεις και των δύο πλευρών.

2. Σαφώς δεν πιέζεται κανείς να πιστέψει, ούτε να μην πιστέψει. Ελεύθεροι είμαστε να επιλέγουμε.

3. Ο Θεός έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη επί της βάσης. Η επιστήμη βασίζεται στον ορθολογισμό, ενώ το θρησκευτικό συναίσθημα είναι.... συναίσθημα. Όταν τα πράγματα ζορίζουν σε θέματα θρησκείας ... εκεί αναλαμβάνει η "πίστη" (χωρίς λογική π.χ. θαύματα) και το δόγμα (ακολουθώ τους κανόνες χωρίς να τους κρίνω γιατί είναι θεόσταλτοι).

4. Διαφωνώ... τα ζώα έχουν λογική και για αυτό έχουν επιβιώσει επί της γης περισσότερα χρόνια από τον άνθρωπο. Έχουν επίσης συναισθήματα και βούληση, η οποία υπαγορεύεται σαφώς από τη φύση τους, αλλά δεν παύει να υπάρχει. Το ότι εμείς δεν τα γνωρίζουμε πλήρως, δε σημαίνει πως είναι ανύπαρκτα. (Τουλάχιστον όσοι έχουν κατοικίδια στο σπίτι... πιστεύω πως με κατανοούν).

5. Δεν είναι τυχαίο πως επιτήδιοι άνθρωποι καταφέρνουν να χειραγωγούν ανθρώπους μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας για να πετύχουν τους κακόβουλους στόχους τους. Το χειρότερο είναι πως οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται, αλλά αντίθετα πιστεύουν πως πράττουν κάποιο θεάρεστο έργο.

Ως εκ τούτου... η συζήτηση προτείνω να συνεχιστεί ελεύθερα και παράλληλα να προταθεί ή να τεθεί νέο θέμα προς διαπραγμάτευση.

(Συνήγορος του διαβόλου είμαι.... πρέπει να εκθέσω τις θέσεις μου! :lol:)

Δικαστής ποιος είναι; Ορίσαμε; :lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ως εκ τούτου... η συζήτηση προτείνω να συνεχιστεί ελεύθερα και παράλληλα να προταθεί ή να τεθεί νέο θέμα προς διαπραγμάτευση.

Τέλεια! Με τη θρησκεία και τους θεούς πράγματι δεν θα βγάζαμε άκρη... Άλλο θέμα κορίτσια, άλλο! Άλλο!:)

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Εγω ειμαι υπερ του να συνεχιστει το παιχνιδι με το ιδιο θεμα.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

4. Διαφωνώ... τα ζώα έχουν λογική και για αυτό έχουν επιβιώσει επί της γης περισσότερα χρόνια από τον άνθρωπο. Έχουν επίσης συναισθήματα και βούληση, η οποία υπαγορεύεται σαφώς από τη φύση τους, αλλά δεν παύει να υπάρχει. Το ότι εμείς δεν τα γνωρίζουμε πλήρως, δε σημαίνει πως είναι ανύπαρκτα. (Τουλάχιστον όσοι έχουν κατοικίδια στο σπίτι... πιστεύω πως με κατανοούν).

Δικαστής ποιος είναι; Ορίσαμε; :lol:

Κυρία συνάδελφε, εξ ονόματος όλων των γάτων και των σκύλων που συγκατοίκησαν μαζί μου παιδιόθεν, οφείλω να διαφωνήσω. Τα ζώα έχουν κάποια λογική, που τα βοηθά να βρίσκουν π.χ. την τροφή τους, όπως η γάτα μου η Μουτζουρίτσα που κάθεται μπροστά στο συρτάρι με τη γατοτροφή μέχρι να της σερβίρω, αλλά λειτουργούν κατά βάση με το ένστικτο, ενώ απεναντίας ο άνθρωπος λειτουργεί κατά βάση με τη λογική.

Κανείς δεν θα δικάσει τον γάτο που πνίγει τα γατιά του, τον παιδοκτόνο όμως? Ομοίως δεν θα δικάσουμε το σκύλο που έκλεψε το τυρί, όπως στις σφήκες του Αριστοφάνη.

Εϊχα διάβάσει στο βιβλίο "μη πατάτε τις ουρές..." τη σκέψη ότι ο Θεός μπορεί να μας αγαπάει όπως ένας μεγάλος φιλόζωος μπορεί ν΄αγαπάει όλες τις γάτες της αυλής του και συμφωνώ με αυτό.

Για τις θέσεις σας στα υπό 4 και 5 επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν θα έχω περισσότερο χρόνο...

Για να σκεφτεί η συνέλευση και κανένα άλλο θέμα...

Πάντως, αν το καλοσκεφθείς κάποια ζώα έχουν τη δικιά τους θρησκεία με Θεό τους ...εμάς.

Τα σκυλιά είναι ας πούμε οι "χριστιανοί ορθόδοξοι" των ζώων. Λατρεύουν το αφεντικό τους ως Θεό, είναι πιστά, υπομένουν και δηλώνουν πλήρη υποταγή. Αν τα κάνουν όλα αυτά ο Θεός τους θα είναι καλός μαζί τους και θα τους αναταμείψει. Ωστόσο μπορεί και παρά τη λατρεία τους να τους ταλαιπωρεί και να τους βασανίζει. Αυτά, συνεχίζουν να υπομένουν και να λατρεύουν γιατί θεωρούν ότι τους δοκιμάζει ;)

Οι γάτες είναι πάλι κοντά στον άνθρωπο με τη γνωστή λατρεία, θα τις έλεγα όμως "ρωμαιοκαθολικές". Λατρεία μεν στα θεία αλλά και διάθεση για κοσμική εξουσία. Ένα "κάνω ότι θέλω εγώ", ένα "αλάθητο" τό'χουν, δεν μπορείς να πεις.

Τα άγρια ζώα που δεν αναγνωρίζουν την αξία μας και δε μας λατρεύουν είναι οι άθεοι. Αυτά είναι πολύ ευκολότερο να τα σκοτώσεις (ως κυνηγός φερ'ειπείν) γιατί δε σε λατρεύουν.

Είναι γεγονός πάντως ότι ως ανθρωποι ο,τιδήποτε μας κολλακεύει με τη λατρεία του το λυπόμαστε και του φερόμαστε λιγότερο σκληρά. Άραγε είναι δυνατό να σκέφτεται έτσι και ο Θεός;

.....δε νομίζω τάκη....

3. Ο Θεός έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη επί της βάσης. Η επιστήμη βασίζεται στον ορθολογισμό, ενώ το θρησκευτικό συναίσθημα είναι.... συναίσθημα. Όταν τα πράγματα ζορίζουν σε θέματα θρησκείας ... εκεί αναλαμβάνει η "πίστη" (χωρίς λογική π.χ. θαύματα) και το δόγμα (ακολουθώ τους κανόνες χωρίς να τους κρίνω γιατί είναι θεόσταλτοι).

5. Δεν είναι τυχαίο πως επιτήδιοι άνθρωποι καταφέρνουν να χειραγωγούν ανθρώπους μέσα από τους κόλπους της εκκλησίας για να πετύχουν τους κακόβουλους στόχους τους. Το χειρότερο είναι πως οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται, αλλά αντίθετα πιστεύουν πως πράττουν κάποιο θεάρεστο έργο.

Συνάδελφε συνεχίζω...

3. Η επιστήμη ερμηνεύει το φυσικό κόσμο, μέσα από την παρατήρηση και το πείραμα, ασχολείται κυρίως με την ύλη. Όσο και να δίνει απαντήσεις η επιστήμη πάντα θα αφήνει χώρο και για τη θρησκεία. Ακόμα κι αν η επιστήμη απαντήσει ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από τη μεγάλη έκρηξη πάλι θα μείνει η ερώτηση γιατί έγινε η έκρηξη και τι υπάρχει έξω από το σύμπαν.

Κι ακόμα κι αυτοί που δεν πιστεύουν, θέλουν η επιστήμη να έχει ηθικούς κανόνες. Πώς θα τους καθορίσουμε;

5. Αυτοί που περιγράφεις είναι οι φανατικοί. Ερμηνεύουν όπως θέλουν τα της θρησκείας για να πετύχουν τους στόχους τους, σαν ένα μέσο για να κάνουν πολιτική. Σίγουρα όλες οι θρησκείες θα ήταν καλύτερες χωρίς τους φανατικούς, αλλά αυτοί επιμένουν από την εποχή των Φαρισαίων τουλάχιστον... ξεροκέφαλοι...

και μια που έχουμε πιάσει αυτό το θέμα και τελικά δεν το αφήνουμε, ποια είναι η γνώμη σας για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία;

Διαφημίσεις

Βασιλεύ Ουράνιε παράκλητε, το πνεύμα της αληθείας, Ο πανταχού Παρών και τα πάντα πληρών, Ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημήν και καθάρισον ημας απο πάσης κηλίδος και σώσον Αγαθέ τας ψυχάς ημών!

Ο Θεός βρίσκεται μέσα μας, βρίσκεται παντού...απλά δεν το ξέρουμε ή κάνουμε πως δεν το ξέρουμε...:roll:

Έχω δει και έχω ζήσει θαύμα. Έχω ακούσει για άλλα τόσα...από Αγίους.

Κάποιος άλλος ίσως να τους αποκαλεί πνεύματα, αγγέλους, φύση...όπως και να έχει, πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η ''ανώτερη δύναμη'' και μας βοηθάει, μας δοκιμάζει, μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι...μας δίνει την ''κρίση'' ή αλλιώς το μυαλό να αποφασίζουμε (μέχρι ένα σημείο) εμείς για τον ευατό μας!:wink: Το δικαίωμα επιλογής!:D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Συνάδελφε συνεχίζω...

3. Η επιστήμη ερμηνεύει το φυσικό κόσμο, μέσα από την παρατήρηση και το πείραμα, ασχολείται κυρίως με την ύλη. Όσο και να δίνει απαντήσεις η επιστήμη πάντα θα αφήνει χώρο και για τη θρησκεία. Ακόμα κι αν η επιστήμη απαντήσει ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από τη μεγάλη έκρηξη πάλι θα μείνει η ερώτηση γιατί έγινε η έκρηξη και τι υπάρχει έξω από το σύμπαν.

Κι ακόμα κι αυτοί που δεν πιστεύουν, θέλουν η επιστήμη να έχει ηθικούς κανόνες. Πώς θα τους καθορίσουμε;

Η επιστήμη ασχολείται με τη δουλειά της. Την ανακάλυψη των φυσικών νόμων. Ρωτά και ψάχνει απαντήσεις. Η επιστήμη αυτή καθ' αυτή δεν έχει έχει ηθική. Την ηθική την καθορίζουμε εμείς. Αλλά ακόμα κι αυτούς τους κανόνες τους καθορίζουμε ανάλογα με τη φύση μας.

π.χ. Γιατί θεωρούμε κακό (και μάλιστα αυτονόητο) το να σκοτώσουμε έναν άνθρωπο;

Αυτό υπαγορεύεται από το ένστικτο της επιβίωσης που η φύση έχει τοποθετήσει πολύ καλά μέσα μας. Αν νομίζουμε πως δε δρούμε σύμφωνα με το ένστικτο αλλά μόνο με τη λογική μας... μάλλον κοιτάμε τη μισή αλήθεια. Γιατί η λογική μας, υπαγορεύεται με βάση τη φύση, τους νόμους και τα ένστικτα που αυτή μας έδωσε. Η λογική μας είναι ένα εργαλείο, που -προϊόντος του χρόνου- βελτιώνει το περιβάλλον μας και αυτό οδηγεί σε "σιγή" κάποιων ενστίκτων (αφού παύει το ερέθισμα).

Συνεχίζοντας το παράδειγμα....

Γιατί θεωρούμε φυσιολογικό το φόνο ενός πρόβατου, μιας κότας, μιας αγελάδας; Η θρησκεία δεν απαγορεύει αυτή τη συμπεριφορά. Κι όμως αυτή η έλλειψη απαγόρευσης πηγάζει από το ένστικτο της επιβίωσης.... πεινάμε και πρέπει να φάμε...

5. Αυτοί που περιγράφεις είναι οι φανατικοί. Ερμηνεύουν όπως θέλουν τα της θρησκείας για να πετύχουν τους στόχους τους, σαν ένα μέσο για να κάνουν πολιτική. Σίγουρα όλες οι θρησκείες θα ήταν καλύτερες χωρίς τους φανατικούς, αλλά αυτοί επιμένουν από την εποχή των Φαρισαίων τουλάχιστον... ξεροκέφαλοι...
Το θεωρείς τυχαίο γεγονός πως οι φανατικοί βρίσκονται στους κόλπους της εκκλησίας;

Θεωρείς τυχαίο πως οι πιο μελανές σελίδες στην ιστορία έχουν γραφτεί στο όνομα του Θεού;

Θεωρείς τυχαίο πως οι θρησκευτικοί ηγέτες παίζουν καίριο ρόλο στα ιστορικά δρώμενα;

Παλαιότερα το θεωρούσα κι εγώ τυχαίο. Αλλά........... μετά από πολύ παρατήρηση..... και επανάλληψη των ίδιων συμπεριφορικών μοτίβων.... νομίζω πως δεν είναι τυχαίο.

και μια που έχουμε πιάσει αυτό το θέμα και τελικά δεν το αφήνουμε, ποια είναι η γνώμη σας για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία;
Επικαλούμενη την ανεξιθρησκεία που πρεσβεύει το σύνταγμα της χώρας μας, προτείνω τα θρησκευτικά να γίνουν προαιρετικό μάθημα στα σχολεία και παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα σε άλλες θρησκείες να διδάσκουν το δόγμα τους.

Δηλαδή να είναι μάθημα επιλογής (όπως αρμόζει στη θρησκεία, για να μην είναι προϊόν άκριτης μάθησης), και παράλληλα να μπορεί να διδαχθεί ο καθόλικός... τα δικά του δόγματα, ο μουσουλμάνος τα δικά του κτλ.

Γιατί τα θρησκευτικά να είναι προνόμιο των Χριστιανών και μάλιστα μόνο των ορθόδοξων;

Κυρία συνάδελφε, εξ ονόματος όλων των γάτων και των σκύλων που συγκατοίκησαν μαζί μου παιδιόθεν, οφείλω να διαφωνήσω. Τα ζώα έχουν κάποια λογική, που τα βοηθά να βρίσκουν π.χ. την τροφή τους, όπως η γάτα μου η Μουτζουρίτσα που κάθεται μπροστά στο συρτάρι με τη γατοτροφή μέχρι να της σερβίρω, αλλά λειτουργούν κατά βάση με το ένστικτο, ενώ απεναντίας ο άνθρωπος λειτουργεί κατά βάση με τη λογική.

Κανείς δεν θα δικάσει τον γάτο που πνίγει τα γατιά του, τον παιδοκτόνο όμως? Ομοίως δεν θα δικάσουμε το σκύλο που έκλεψε το τυρί, όπως στις σφήκες του Αριστοφάνη.

Εϊχα διάβάσει στο βιβλίο "μη πατάτε τις ουρές..." τη σκέψη ότι ο Θεός μπορεί να μας αγαπάει όπως ένας μεγάλος φιλόζωος μπορεί ν΄αγαπάει όλες τις γάτες της αυλής του και συμφωνώ με αυτό.

Για τις θέσεις σας στα υπό 4 και 5 επιφυλάσσομαι να απαντήσω όταν θα έχω περισσότερο χρόνο...

Για να σκεφτεί η συνέλευση και κανένα άλλο θέμα...

Να δώσεις φιλιά στη Μουτζουρίτσα.... και χαιρετίσματα από τα δικά μου κατοικίδια... (που είχα όλα τα χρόνια μου έως τα 25). Μιλώντας εκ στόματως των δικών μου κατοικιδίων, έχω να πω πως είδα τόσα μα τόσα πολλά συναισθήματα που αναπτύσσονται και εκφράζονται με το δικό τους τρόπο.

Φροντίδα, αγάπη, έγνοια, χαρά, λύπη, κλάμα, στεναγμός....

όλα... Δεν είδα να απουσιάζει κάτι.

Και με δεδομένο όσα προανέφερα περί λογικής και ενστίκτων.... νομίζω πως κινούμαστε ακριβώς στα ίδια πλαίσια.

Eίμαι κατά στη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία τουλαχιστον σε όλες βαθμίδες

της εκπαίδευσης (εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζω)και αν αυτά πρέπει

οπωσδήποτε να διδαχθούν να υπάρχουν εκείνοι

οι κανόνες που σέβονται την ανεξιθρησκεία και την διαφορετικότητα των μαθητών.

Θεωρώ ότι στην εποχή μας υπάρχουν σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα

(οικολογία-περιβάλλον-σεξουαλική αγωγή-ναρκωτικά κλπκλπ)

στα οποία πρέπει να βοηθήσει και η εκπαίδευση και όταν λέω εκπαίδευση

δεν εννοώ αυτό το πράγμα που έχουμε τώρα και το μόνο που προσφέρει είναι στείρα

γνώση (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα).

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Αν καταταξουμε την αληθεια και την αντικειμενικοτητα στους ηθικους κανονες

τοτε και η επιστημη εχει ηθικους κανονες,

αλλα δεν ειμαι σιγουρη δεν το εχω ψαξει και πολυ!

Για το θεμα τον θρησκευτικων,

αν λεγαμε οτι θα διδαξουν και αλλες θρησκειες τα δογματα τους

Θα χρειαζομασταν εναν εκπροσωπο απο καθε θρησκεια

γιατι ενας καθηγητης που ειναι ΧΟ δεν θα μπορουσε να εξηγησει αντικειμενικα πχ τι λεει ο ισλαμισμος ,αρα λιγακι δυσκολο.

Προσωπικα θα ελεγα οτι θα πρεπει να καταργηθουν τα θρησκευτικα απο τα σχολεια,

γιατι δεν μπορω να πω οτι ειναι μαθημα αλλα κατηχηση

και οποιος θελει κατηχηση μπορει να πηγαινει κατηχητικο με δικα του εξοδα!

Αλλα τι λεω ολοκρηρο Υπουργειο παιδειας και θρησκευματων εχουμε !!!

h6xzxrqbxxgyb0zv.png

Προσωπικα θα ελεγα οτι θα πρεπει να καταργηθουν τα θρησκευτικα απο τα σχολεια,

και τόσοι καθηγητές της θεολογίας τι θα κάνουν? θα μείνουν αδιόριστοι? :lol::lol::lol:.

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Ειμαι υπερ της διδασκαλιας των Θρησκευτικων οποιος δεν θελει να παρακολουθησει το μαθημα περνει ωραιοτατο απαλακτικο.Στην Ελλαδα αυτη ειναι η επισημη θρησκεια και ειναι πλειοψηφια οι Χριστιανοι,οπως κι εμεις οταν παμε σε αλλη χωρα σεβομαστε την θρησκεια τους και εχουμε δικο μας τοπο λατρειας ετσι και οι αλλοι που εχουν αλλη θρησκεια.Τι ειναι τοσο δυσκολο πια στον Χριστιανισμο;το μην κλεψεις;το μην πεις ψεμματα;το τιμα την μητερα σου και τον πατερα σου;κ.τ.λ. 2 -3 πραγματακια ουσιαστικα μας ζηταει δεν χρειαζεται να ειμαστε θρησκοληπτοι ουτε υπερβολικοι.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

Eγώ είμαι κατά της διδασκαλίας των θρησκευτικών στο σχολείο όπως γίνεται σήμερα, για τους λόγους που προανέφεραν οι προηγούμενες κοπέλες. Απλώς ήθελα να τονίσω (το έχω ξαναγράψει και γίνομαι βαρετή) ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν έχουμε απλώς ανεξιθρησκεία (η ανοχή άλλων θρησκειών πέραν της επικρατούσας), αλλά ελευθερία της συνείδησης.

Άλλο πράγμα η πράξη βεβαίως...

Σε αυτά που είπε η keli, θα ήθελα να απαντήσω ότι αυτές οι αρχές ισχύουν λίγο -πολύ σε όλες τις θρησκείες.

ΥΓ Έχω και πρόταση για επόμενο θέμα, όταν έρθει η ώρα.

και τόσοι καθηγητές της θεολογίας τι θα κάνουν? θα μείνουν αδιόριστοι? :lol::lol::lol:.

Μπορουν να απορροφηθούν απο τα κατηχητικα

που θα εχουν αυξημενες δουλειες.

Αλλα μην στεναχωριεσαι

στην Ελλαδα δεν προκειται να γινει κατι τετοιο,

για τα επομενα τουλαχιστον 100 χρονια!!

h6xzxrqbxxgyb0zv.png

Όσον αφορά στα ζώα η ψυχή τους δεν έχει ουσία και ενέργεια όπως του ανθρώπου , αλλά μόνο ενέργεια. Επίσης η ψυχή των ζώων τελειώνει όταν το ζώο ψοφήσει, ενώ η ανθρώπινη ψυχή είναι αθάνατη.

Για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, η επίσημη θρησκεία των Ελλήνων είναι η Ορθόδοξος Χριστιανική, και αυτή θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. Όπως προαναφέρθηκε έχουμε ανεξιθρησκεία και δίδεται το δικαίωμα σε όποιον δεν ακολουθεί αυτήν την πίστη να μην παρακολουθήσει.

Ας μη γίνουμε και εδώ όπως στον Καναδά και δεν ξέρω που αλλού , όπου δια νόμου απαγορεύεται να ακούγεται δημοσίως η ευχή "καλά Χριστούγεννα" και επιτρέπεται μόνο το "Χρόνια Πολλά". Αν φοράς το σταυρό είσαι δακτυλοδεικτούμενος, την ίδια στιγμή που ο μουσουλμάνος αστυνομικός φοράει το σαρίκι του , δεν ξέρω πως το ονομάζουν, ένδειξη της θρησκευτικής του ταυτότητας. Αυτό είναι απόλυτη ένδειξη ανεξιθρησκείας έτσι...;

Πάντως θέλουμε δε θέλουμε, μας αρέσει δε μας αρέσει, μας ξυνίζει δε μας ξυνίζει, Χριστός Ετέχθη, Κήρυξε, Σταυρώθηκε, πέθανε και Αληθώς Ανέστη εκ των νεκρών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΙΑ.

ΥΓ:Τουλάχιστον αυτά έχουν αποδειχθεί ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ!

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

Αν καταταξουμε την αληθεια και την αντικειμενικοτητα στους ηθικους κανονες

τοτε και η επιστημη εχει ηθικους κανονες,

Η επιστήμη αναζητά την αλήθεια. Αντικειμενικότητα χμμμ μάλλον είναι δύσκολη να επιτευχθεί. Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε είναι η υποκειμενικότητα του παρατηρητή........

Άρα η επιστήμη δεν μπορεί να κατέχει ηθικές αξίες. Αδυνατεί λόγο θέσης και αντικειμένου.

Οι άνθρωποι που υπηρετούν την επιστήμη όμως.... μπορούν να έχουν ηθικές αξίες οι οποίες υπαγορεύονται από τη φύση, τα ένστικτά τους, τα κοινωνικά πρότυπα κτλ.

Αδιόριστοι?! Όχι βέβαια! :D Εδώ, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας... για εκπροσώπους-εκπαιδευτικούς των άλλων θρησκειών... ;)

Πολλοί συμφώνησαν μαζί μου για το μάθημα των θρησκευτικών και ως δικηγόρος του διαβόλου.... θα αναγκαστώ να διαφωνήσω (πάω να ψάξω τα χαρτιά μου!) :lol:

ΥΓ Έχω και πρόταση για επόμενο θέμα, όταν έρθει η ώρα.

Θα περιμένουμε να μας το ανακοινώσεις... όποτε θέλεις! :)