Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο δικηγόρος του διαβόλου....

Recommended Posts

Ακομα κι ο Θεος θελει τον ανθρωπο να παλεψει για την καθημερινοτητα του και οχι να μενει με τα χερια σταυρωμενα και να τα περιμενει ολα λεγοντας ο Θεος θα με βοηθησει αυτοι οντως ειναι αδυναμοι ανθρωποι.Αλαζονες ειμαστε απο μονοι μας και χρησιμοποιουμε τον Θεο ως μεσο.Σεβομαι τις αποψεις του καθενος και ειτε υπαρχει Θεος ειτε οχι εγω πιστευω οτι κανει καλο στον ανθρωπο να πιστευει, για αλλους σαν στηριγμα και σε αλλους σαν φρενο λαθος πραξεις.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

Διαφημίσεις

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Οι υποσχέσεις που δίνει, οι κανόνες (νηστεία, κοινωνία, εξομολόγηση, ... και πολλά άλλα... καθώς και οι απολαβές για τον επουράνιο παράδεισο) που ορίζει αφορούν ανθρώπους και μόνο αυτούς. Δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο για ... ζώα... ή δέντρα...

Μην ξεχναμε οτι και τις γραφες ανθρωποι τις εχουν γραψει οποτε δεν ξερουμε τι εχει προστεθει και τι εχει αφαιρεθει.

Η θρησκεία είναι κατά κύριο λόγο η πίστη μέσα μας σε κάτι ανώτερο.

Ως δικηγόρος του διαβόλου, θα σας ζητήσω να μου ερμηνεύσετε πως εξηγείτε την συμπεριφορά ενός μελλοθάνατου.....

Η γιαγιά μου λοιπόν 83 ετών την περασμένη εβδομάδα έπαθε 2 βαρβάτα απανωτά εγκεφαλικά, τα οποία είχαν και έχουν ακόμα ως αποτέλεσμα να την αποτελειώνουν σιγά σιγα. Οι γιατροί απαντουν.... Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, είναι στο έλεος του Θεού.

Εχθές με παίρνει έντρομη η μητερά μου το βράδυ και μου λεει ελα στο νοσοκομείο η γιαγιά δεν ειναι καλά.

παω λοιπόν και ακούστε διάλογο........

Κατερίνα πες τους να με απαλλάξουν. Δεν μπορώ άλλο?

Σε ποιους γιαγιά? Στους γιατρούς?

Οχι σε αυτούς τους κυρίους που στέκονται δίπλα σου (κανείς στο δωμάτιο πλην των ασθενων)

Γιαγιάκα δεν είναι κανείς στο δωμάτιο

Μα καλά παιδί μου δεν τους βλέπεις. Δίπλα σου είναι. Να να πες το σε αυτόν που σε κοιτάει τώρα.

Μετά από 5 λεπτά ακούω την γιαγιά πάλι να λέει..... Μην ανάβετε φωτιά.. δεν θα έρθω εκεί σας το είπα.

Που γιαγιά? την ρωτάω....

Θα φύγω παιδί μου... αλλά έχω χάσει τον δρόμο και ψάχνω. Απάλλαξε με

Το τελειωτικό....

Σας παρακαλώ αν είναι δυνατόν τα παιδιά μου να προσέξετε....όλα μου τα σπόρια.

Δεν ξέρω σε τι Θεό πιστεύει ο καθένας. Ξέρω όμως ότι υπάρχει Θεός

Οι υποσχέσεις που δίνει, οι κανόνες (νηστεία, κοινωνία, εξομολόγηση, ... και πολλά άλλα... καθώς και οι απολαβές για τον επουράνιο παράδεισο) που ορίζει αφορούν ανθρώπους και μόνο αυτούς. Δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο για ... ζώα... ή δέντρα...

:confused:

Δηλαδή, το δέντρο να νηστεύει τη σαρακοστή; Και η μύγα να κοινωνεί για να πηγαίνει στον παράδεισο;:mrgreen::mrgreen:

Πάντως όλες οι θρησκείες εμπεριέχουν μια ολιστική αντιμετώπιση του κόσμου. Για την ορθοδοξία για παράδειγμα ο άνθρωπος είναι το νούμερο ένα, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Θεού κα τα ζώα και τα φυτά δημιουργήθηκαν για να τον εξυπηρετούν.

Ο Βουδισμός από την άλλη και άλλες ανατολικές θρησκείες λατρεύουν κάποια ζώα. Επίσης πιστεύουν στην μετεμψύχωση (στην επιστροφή δηλαδή μιας ψυχής με άλλη μορφή, ακόμα και ως φυτό ή ζώο). Σ' αυτές τις θρησκείες ακόμα και το ζώο ή το φυτό κρίνονται καθώς μετά το θάνατό τους θα πρέπει να αποφασιστεί ανάλογα η μορφή με την οποία θα επιστρέψουν.

.....δε νομίζω τάκη....

Η θρησκεία είναι κατά κύριο λόγο η πίστη μέσα μας σε κάτι ανώτερο.

Εδώ διαφώνησα αρχικά. Θα ονόμαζα την πίστη σε κάτι ανώτερο καθώς και τις προσωπικές μας αξίες και ηθική, πνευματικότητα.

Δεν ξέρω σε τι Θεό πιστεύει ο καθένας. Ξέρω όμως ότι υπάρχει Θεός

Κι εδώ συμφωνώ. Θα τον αποκαλούσα Δημιουργό!

(παρεμπιπτόντως, συγκλονιστική η ιστορία με τη γιαγιά σου.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Δεν μοιάζουν οι Θεοί αλλά οι θρησκείες. Προσωπικά δε γνωρίζω καμιά θρησκεία που να μην υπόσχεται συνέχιση της ζωής μετά θάνατο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Άραγε μια τέτοια θρησκεία που θα κήρυττε την αγάπη, το σεβασμό κλπ αλλά χωρίς ζωή μετά θάνατο, θα υπήρχε περίπτωση να βρει ποτέ οπαδούς; :wink:

Κομφουκισμός δεν παραδέχεται την αιώνια ζωή πιστεύει μόνο αυτά που

γίνονται αντιληπτά με τη λογική και τις αισθήσεις και αποβλέπει μόνο στην

επίγεια ευτυχία.

Στο ερώτημα το τι είναι ο θάνατος απαντάει <<αφού δεν ξέρουμε τι είναι ζωή

πως θέλετε να ξέρουμε τι είναι ο θάνατος>>

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κομφουκισμός δεν παραδέχεται την αιώνια ζωή πιστεύει μόνο αυτά που

γίνονται αντιληπτά με τη λογική και τις αισθήσεις και αποβλέπει μόνο στην

επίγεια ευτυχία.

Στο ερώτημα το τι είναι ο θάνατος απαντάει <<αφού δεν ξέρουμε τι είναι ζωή

πως θέλετε να ξέρουμε τι είναι ο θάνατος>>

Γι' αυτό κατά πολλούς ο Κονφουκισμός δεν θεωρείται θρησκεία αλλά φιλοσοφία.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Γι' αυτό κατά πολλούς ο Κονφουκισμός δεν θεωρείται θρησκεία αλλά φιλοσοφία.:wink:

Λίγο πολύ όλες οι θρησκείες έχουν κάτι από φιλοσοφία αλλά όχι για τους οπαδούς τους.:D

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

:confused: Δηλαδή, το δέντρο να νηστεύει τη σαρακοστή; Και η μύγα να κοινωνεί για να πηγαίνει στον παράδεισο;:mrgreen::mrgreen:
Ακριβώς αυτό θέλω να τονίσω! Πόσο παράδοξο ακούγεται για τα άλλα όντα... Άρα... γιατί να μη θεωρείται παράδοξο και για τον άνθρωπο?

Πάντως όλες οι θρησκείες εμπεριέχουν μια ολιστική αντιμετώπιση του κόσμου. Για την ορθοδοξία για παράδειγμα ο άνθρωπος είναι το νούμερο ένα, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Θεού κα τα ζώα και τα φυτά δημιουργήθηκαν για να τον εξυπηρετούν.
Επίσης αυτό ήθελα να δείξω... Το πόσο ανθρωποκεντρικά στηρίζονται οι θρησκείες. Πόσο αλαζόνες είμαστε για να πιστεύουμε πως όλα δημιουργήθηκαν για εμάς! Και ο μόνος λόγος ύπαρξης του κόσμου είναι για να φιλοξενήσει τον άνθρωπο! Πιστεύω πως η γη θα συνεχίσει να γυρίζει και χωρίς το ανθρώπινο είδος. Όπως ζούσε και παλαιότερα... πριν αυτό έρθει. Είμαστε απλά ένας κρίκος στην αλυσίδα της ζωής (κατά τη δική μου άποψη...).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Δεν φτιαχτηκαν ολα για εμας, ο Θεος πρωτα εφτιαξε το ηλιο,το φεγγαρι,την θαλασσα,τα ζωα και μετα εφτιαξε τον ανθρωπο για να προσεχει και να φροντιζει ολα αυτα,παντα καποιος πρεπει να προηγειτε αυτο το βλεπουμε παντου απο μια πολυκατοικια οπου υπαρχει ο διαχειριστης,στο σχολειο με τον διευθυντηκ.τ.λ.αυτο δεν ειναι αλαζονεια.

Δεν φτιαχτηκαν ολα για εμας, ο Θεος πρωτα εφτιαξε το ηλιο,το φεγγαρι,την θαλασσα,τα ζωα και μετα εφτιαξε τον ανθρωπο για να προσεχει και να φροντιζει ολα αυτα,παντα καποιος πρεπει να προηγειτε αυτο το βλεπουμε παντου απο μια πολυκατοικια οπου υπαρχει ο διαχειριστης,στο σχολειο με τον διευθυντηκ.τ.λ.αυτο δεν ειναι αλαζονεια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο κόσμος δημιουργήθηκε με τη μεγάλη έκρηξη (big bang).Επίσης,αν υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να προηγείται τότε πως εξηγούμε την καταγωγή και την εξέλιξή του? Γιατί ο πρωτόγονος άνθρωπος απέιχε πολύ απο το να διαχειρίζεται τον πλανήτη και όπως ξέρουμε η πίστη του ξεκίνησε πρώτα σε εντελώς φυσικά φαινόμενα.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιχα.....

ΘΡΗΣΚΕΙΑ...!

Σας παρακαλω οταν αφησουμε αυτο το θεμα στο παρον θρεντ που ειναι σουπερ ...και θα φτασει την κατοσταρα συντομα ενημερωστεμε...!

ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ....ΧΙΛΙΑ ΟΜΩΣ ...ΕΚΤΟΜΥΡΙΑ ΜΗ ΠΩ ΚΙ ΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΗΝΩ !!!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο κόσμος δημιουργήθηκε με τη μεγάλη έκρηξη (big bang).Επίσης,αν υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να προηγείται τότε πως εξηγούμε την καταγωγή και την εξέλιξή του? Γιατί ο πρωτόγονος άνθρωπος απέιχε πολύ απο το να διαχειρίζεται τον πλανήτη και όπως ξέρουμε η πίστη του ξεκίνησε πρώτα σε εντελώς φυσικά φαινόμενα.

Η επιστημη δεν συμφωνει με την θρησκεια στο θεμα της δημιουργιας,εγω απαντησα θρησκευτικα.

Η επιστημη δεν συμφωνει με την θρησκεια στο θεμα της δημιουργιας,εγω απαντησα θρησκευτικα.

σωστο! η επιστημη υσχιριζεται οτι θεος δεν υπαρχει, η γη εγινε απο το big bang, και το ανθρωπινο ειδος προερχεται απο τους πιθηκους. ενω η θρησκεια λεει οτι τον κοσμο εφτιαξε ο θεος σε 7 μερες και τον αδαμ και την ευα φυσικα. ο καθενας πιστευει οτι θεωρει πιο ''λογικο'' απλα στην θρησκεια πιστευω υπαρχει η πιστη και οχι η λογικη. εξου και το ''πιστευε και μη ερευνα...."

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Διαφημίσεις

Όταν μιλάμε για θρησκεία δεν εννούμε μόνο τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία και την θεωρία του Αδάμ και της Εύας.

Όταν μιλάμε για θρησκεία δεν εννούμε μόνο τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία και την θεωρία του Αδάμ και της Εύας.

στην ελλάδα????

ααααααααα κοπελια στην ελλαδα ...μονο χριστιανισμος...αδαμ ευα .... μηλο αντε κανα παιδακι το πάσχα......!!!!

Να με συμπαθατε ...δεν ειμαι στα καλα μου ...σας χαλαω και το θεμα !:-D

Alcyon, μου αρέσει και μου αρέσει που διάλεξες αυτό το θέμα για να ξεκινήσεις, μπορείς όμως σε παρακαλώ να μου πεις με τέσσερα κάτω των τέσσερα πώς στο καλό προλαβαίνεις να γράφεις τόσα και μάλιστα με ειρμό; Δεν ξέρω αλλά μάλλον πάσχω από άννοια, θεωρώ ότι ήταν σπουδαίο επίτευγμα να τελειώσω αυτό εδώ το κείμενο, το μυαλό μου κουρκούτι.

Sorry αν το χάλασα, παρακαλώ συνεχίστε....

αυτααααααααααα ειναι επιχειρηματα ....χαχαχαχχαχαχαχαχ

Θ Ε Ι Κ Ο

σας παρακαλω ομως θερμα ...δειτε το ξανα και ξανα και ξανα ...οπως κανω εγω εδω κι ενα μηνα....κι ακομα ....θελω να το ξανα δω ... και ξανα και ξανα και ξανα

alkyon...ακουειιιιιιιιι/?????????? αυτα ειναι επιχειρηματα παιδι μου !!! χαχαχαχχαχαχαχαχχαχα

36_19_2.gif βαρετοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο! αλλα τουλαχιστον καταλαβα κατι......

ΕΠΟΜΕΝΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!36_19_3.gif

sig.jsp?pc=ZSzeb097&pp=ZCxdm490YYGR

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Υπαρχει αποδειξη για την αγαπη?

Υπαρχει αποδειξη για τον φοβο?

Υπαρχει αποδειξη για το μισος?

Οχι

Ετσι δεν μπορω να σας αποδειξω οτι υπαρχει θεος. Αλλα υπαρχει

Υπαρχουν πραγματα που απλα νοιωθω και αισθανομαι την υπαρξη τους .

Υπαρχουν τοσα που δεν μπορω να εξηγησω και αποκλειεται να φανταζομαι οτι υπαρχουν.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

χααααααααααααααααααααααααχαχαχχαχαχαχχαχα

σας παρακαλω δειτε το ολο !!!

χαααααααααααχαχαχαχα

(εμοτικόν δικηγόρου που μαζευει τα χαρτία του γιατί η αγόρευση έλαβε τέλος μετά από αυτή την "ανατροπή") :lol:

Υπαρχει αποδειξη για την αγαπη?

Υπαρχει αποδειξη για τον φοβο?

Υπαρχει αποδειξη για το μισος?

Οχι

Ετσι δεν μπορω να σας αποδειξω οτι υπαρχει θεος. Αλλα υπαρχει

Υπαρχουν πραγματα που απλα νοιωθω και αισθανομαι την υπαρξη τους .

Υπαρχουν τοσα που δεν μπορω να εξηγησω και αποκλειεται να φανταζομαι οτι υπαρχουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που λέω πως ο Θεός είναι απαραίτητος.

Το θέμα είναι συναισθηματικό. Θέλουμε να πιστεύουμε ακόμα κι αν δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό... Θέλουμε κάπου να αναφερόμαστε... ή κάποιον να μας "ελέγχει" και να μας ανταμοίβει για τις πράξεις μας.

Βεβαίως υπάρχει απόδειξη για την αγάπη, το φόβο και το μίσος.... Όλα μέσα στο μυαλό μας.... χημεία συναισθημάτων.... που με τα χρόνια ίσως αποκωδικοποιηθεί πλήρως....

Σκεφτείτε τα ψυχοφάρμακα.... χημικές ενώσεις... που δρούν-αντιδρούν στον οργανισμό και αλλάζουν τη διάθεση. Άρα τα συναισθήματα είναι κάτι πιο "γήινο" από αυτό που υποψιαζόμασταν έως τώρα....

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Και κάτι ακόμα... η αδυναμία επιστημονικής εξήγησης... δε σημαίνει αυτομάτως ύπαρξη του θεού.