Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τι κάνουμε σε περίπτωση ανάγκης

Recommended Posts

έστω ότι κάτι παθαίνει το μωρό μας (χτύπα ξύλο) και η περίπτωση δεν είναι απλή για παιδίατρο. Τι κάνουμε; Αν είναι πρωί πάμε στο Παίδων; Αν είναι μετά το μεσημέρι ψάχνουμε ποιο εφημερεύει; Τα νοσοκομεία για παιδιά είναι 3 στην Αθήνα; Τα Σαβ/κα ισχύει πάλι εφημερία από το πρωί;

Διαφημίσεις

έστω ότι κάτι παθαίνει το μωρό μας (χτύπα ξύλο) και η περίπτωση δεν είναι απλή για παιδίατρο. Τι κάνουμε; Αν είναι πρωί πάμε στο Παίδων; Αν είναι μετά το μεσημέρι ψάχνουμε ποιο εφημερεύει; Τα νοσοκομεία για παιδιά είναι 3 στην Αθήνα; Τα Σαβ/κα ισχύει πάλι εφημερία από το πρωί;

Καλη μου oikat: Ειτε ειναι πρωι, ειτε ειναι μεσημερι, ειτε ειναι απογευμα, ειτε ειναι βραδυ, ειτε αγρια χαραματα, το παμε στο Παιδων (αν οπως ειπες κι εσυ δεν εντιμετωπιζεται αλλιως η κατασταση). Απλα κανε ενα τηλ. στο 11888 η στο 11880 η στο 166 η σε οποιο απο αυτα τα νουμερα που εχουν βγει κατα καιρους θες (δεν κανω διαφημιση σε καποιο) και ρωτα ποιο νοσοκομειο εφημερευει για παιδια. Παιδιατρικες κλινικες υπαρχουν νομιζω αρκετες. Εγω παντως οταν χρειαστηκε να βρω ποιο εφημερευει μου ειπαν την 1η φορα (γιατι καλεσα 2 μιας και το παιδι μου εχει νοσηλευτει 2 διαφορετικες φορες, για τον ιδιο λογο βεβαια) για το Αγ. Σοφια και τη 2η για το Αγλαϊα Κυριακου. Την 2η φορα μαλιστα με ενημερωσανε πως μεχρι καποια ωρα εφημερευει και το Τζανειο (η παιδιατρικη πτερυγα, αν κι εγω δεν ηξερα πως το Τζανειο εχει και παιδιατρικη πτερυγα). Και για τα Σαβ/κα ισχυει το ιδιο, μπορω μαλιστα να σου πω με σιγουρια πως το Αγ. Σοφια με το Αγλαϊα Κυριακου το πανε εναλλαξ (μια μερα το ενα και μια μερα το αλλο). Η εφημερεια ξεκιναει στις 8 το πρωι και τελειωνει στις 8 το επομενο πρωι που αναλαμβανει χρεη το αλλο νοσοκομειο. Το ξερω γιατι εχουμε μπει και στα δυο.

Ευχομαι να σας ειναι αχρειαστα για μια ζωη!

Για ο,τι αλλο θες (και ξερω φυσικα), ρωτα!

Φιλια!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Καλημέρα! Αν θες κατέβασε αυτό το βιβλίο "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ". Εγω το βρήκα πολύ πληροφοριακό. Μέχρι να το δει κάποιος ειδικός τουλάχιστον να ξέρουμε τι να κάνουμε άμεσα.

http://www.gamato.info/details.php?id=6f73d1ed83972117fb92ea69d6dfc54a5d11aadd

Σ'ευχαριστώ Φαίη για την απάντηση σου! Εκείνη την ώρα που ελπίζω να μην έρθει ποτέ για καμιά μας νομίζω ότι θα τα χάσω και θέλω να είμαι προετοιμασμένη όσο γίνεται φυσικά. Απ'ότι κατάλαβα τα 2 Παίδων έχουν καθημερινά εφημερία μια το ένα και μια το άλλο; Αν ναι τότε ησύχασα κάπως!!!

maan μήπως πρέπει να είσαι μέλος για να δεις την σελίδα που μου λες;

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ Φαίη για την απάντηση σου! Εκείνη την ώρα που ελπίζω να μην έρθει ποτέ για καμιά μας νομίζω ότι θα τα χάσω και θέλω να είμαι προετοιμασμένη όσο γίνεται φυσικά. Απ'ότι κατάλαβα τα 2 Παίδων έχουν καθημερινά εφημερία μια το ένα και μια το άλλο; Αν ναι τότε ησύχασα κάπως!!!

maan μήπως πρέπει να είσαι μέλος για να δεις την σελίδα που μου λες;

Τιποτα βρε! Και, ναι, εχεις καταλαβει πολυ σωστα! Και τα 2 Παιδων εχουν καθημερινα εφημερια, εναλλαξ το ενα με το αλλο! Ακομα κι αν ειναι αργια, ενα απο τα 2 εφημερευει (εμεις καναμε εισαγωγη στο Αγ. Σοφια μιση ωρα πριν την Ανασταση..)! Οποτε μην ανυσηχεις, αν σου τυχει κατι νοσοκομειο υπαρχει (που ευχομαι π ο τ ε να μην σου τυχει!).

Οντως αυτο που σου ειπε η maan βρισκεται σε ενα site που λεγεται gamato.info και εχει τα παντα μεσα (δεν ειναι μονο για γονεις βεβαια οπως εδω..εκει κατεβαζεις torrent αν εχεις ακουστα και μπορεις να κανεις αναζητηση σε ο,τιδηποτε θες. Απο ταινιες και τραγουδια, μεχρι προγραμματα και βιβλια.) Οπως πολυ σωστα ειπες κι εσυ, πρεπει να εισαι εγγεγραμμενο μελος για να τα δεις. Παντως το βιβλιο που σου ειπε η maan ειναι πολυ καλο, το εχω διαβασει κι εγω!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

όχι σε εμενα την ανοιγει κατευθειαν...

Ουπς.. τωρα το ειδα! Συγγνωμη που σε αμφισβητησα παραπανω, νομιζα πως μονο τα μελη μπορουν να το δουν. Δεν ειχα προθεση να το κανω! Και παλι sorry! :)

nDtZp2.png

Φαίη μιας κι έχεις την εμπειρία και των 2 παίδων τα προτείνεις από κάποια ιδιωτικά; Ο άντρας μου έχει ιδιωτική ασφάλιση μέσω της εργασίας του αλλά προσωπικά θα προτιμούσα δημόσιο.

Διαφημίσεις

Φαίη μιας κι έχεις την εμπειρία και των 2 παίδων τα προτείνεις από κάποια ιδιωτικά; Ο άντρας μου έχει ιδιωτική ασφάλιση μέσω της εργασίας του αλλά προσωπικά θα προτιμούσα δημόσιο.

Να σου πω την αληθεια δεν εχω εμπειρια απο καποιο ιδιωτικο (κι ελπιζω Παναγιτσα μου να μην αποκτησω). Ειναι που θα πεσεις... Εμεις ας πουμε οπως εγραψα ηδη, μιση ωρα πριν την Ανασταση καναμε εισαγωγη στο Αγ. Σοφια λογω του οτι το παιδι ειχε πυρετο (λιγακι, μην φανταστεις) και δεν εβρισκα τον παιδιατρο μας στο κιν. (εκει που ειχε παει για Πασχα δεν επιανε). Την εξετασανε στα επειγοντα και μας ειπανε πως πρεπει να εισαχθει για να δουνε απο που προερχεται ο πυρετος μιας και δεν βρισκανε ενεργα σημεια λοιμωξης (αυτια και λαιμος ηταν οκ..). Ανεβηκαμε στον 4ο οροφο κι εκει της κανανε ενα "σετ" εξετασεων που περιελαμβανε καλλιεργεια αιματος, καλλιεργεια ουρων (με συλλογη απο βελονα πανω στην υπερηβικη περιοχη..) και οσφυονωτιαια παρακεντηση (της πηρανε δηλαδη εγκεφαλονωτιαιο υγρο με βελονα απο την πλατη χαμηλα). Η καλλιεργεια αιματος και ουρων βγηκαν "καθαρες", η παρακεντηση εδειξε μηνιγγιτιδα.. Μειναμε 10 ημερες με ενδοφλεβια αντιβιωση, σε ενα δωματιο το οποιο αποκαλουσανε boxaki μιας και ηταν τοσο μικρο που με το ζορι χωραγανε 2 ατομα κανονικης διαπλασης μεσα. Κοιμομασταν εναλλαξ με τον μπαμπα της μικρης μου (δεν εχω παντρευτει ακομα) στην καρεκλα. Η τουαλετα ηταν κοινοχρηστη για τα υπολοιπα 4 boxakia. Επισης τα boxakia επικοινωνουσαν μεταξυ τους με τζαμια (δηλαδη αντι για ντουβαρια, ειχαν τζαμαρια και μπορουσες ανετα να δεις τι κανουν οι αλλοι στα δικα τους boxakia). Αυτο ηταν που μας ισοπεδωσε περισσοτερο γιατι διπλα απο εμας ηταν μονιμος "θαμωνας" ενα κοριτσακι, τυφλο με διανοητικη καθυστερηση που το ειχαν εγκαταλειψει οι γονεις του και το φυλαγαν με βαρδιες καποιες κυριες απο την Αρχιεπισκοπη. Τα βραδυα ομως εμενε μονο του, εκλαιγε και φωναζε και δυστυχως απαγορευοταν απο το ιατρονοσηλευτικο προσωπικο να παει καποιος απο εμας να το παρηγορησει... Για να μη μακρηγορω στις 10 μερες βγηκαμε απο το νοσοκομειο με τις εξης οδηγιες: 1)Συστηματικη παιδιατρικη παρακολουθηση για να δουμε αν αυξανεται η περιμετρος κεφαλης φυσιολογικα και 2)Να γινει ενα ακοογραμμα την ερχομενη εβδομαδα (απο αυτη που βγηκαμε) γιατι συνηθως η μηνιγγιτιδα αφηνει βαρηκοϊα. Δυστυχως ομως, 2 μερες πριν το ραντεβου για το ακοογραμμα η μικρη παρουσιασε τα ιδια συμπτωματα κι εγω φοβουμενη απο τα προηγουμενα την πηρα 2 η ωρα το βραδυ και πηγαμε στο Αγλαία Κυριακου (εκεινο εφημερευε). Κι εκει της ξανακανανε τις ιδιες εξετασεις και το πορισμα ηταν παλι το ιδιο:μηνιγγιτιδα. Εκει που θελω να καταληξω ομως ειναι πως στο Αγλαϊα Κυριακου μας βαλανε σε ενα δωματι σαν σουιτα που ειχε δικη του τουαλεττα μεσα (αν και για να λεμε του στραβου το δικιο, αυτο ηταν το τελευταιο μας μελημα, αν ηταν να γινει καλα το παιδι μου εμενα και σε σταβλο!) και της κανανε ενα σωρο εξετασεις (μεχρι και βυθοσκοπηση για να δουν που βρισκεται η οπτικη της ικανοτητα μετα απο 2 τοσο κοντινα κρουσματα), Στειλαμε ενα σωρο δειγματα στο Πανεπιστημιο Αθηνων και στη Δημοσια Σχολη Υγειας και το ψαξανε μεχρι εκει που δεν παει αλλο. Ασχετο με το θεμα μας αλλα ρε κοριτσια οι γιατροι δεν ξερανε να μας πουνε τι ακριβως το προκαλεσε, ολες οι εξετασεις βγαινανε πεντακαθαρες περαν της παρακεντησης που εδειχνε πολλα κυτταρα.... Οι γιατροι στο Αγλαϊα Κυριακου μαλιστα παρουσιασαν το ιστορικο της στο αμφιθεατρο μηπως και μπορεσουνε να βγαλουνε καποια ακρη και καταληξανε πως το πιθανοτερο ειναι να περασε 2 φορες απανωτα ιωση και να τη "χτυπησε" εκει. Αξιζει επισης να σημειωσω πως την ημερα που φυγαμε, 2 ωρες πριν το εξιτηριο της ξανακανανε παρακεντηση για να ειναι σιγουροι πως θα μας διωξουν χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Εκτοτε ολα καλα (αν εξαιρεσεις βεβαια το γεγονος πως οταν ειναι να παμε καπου πρωτα παιρνω μαζι μου το θερμομετρο και μετα το παιδι..!), μενει να κανουμε αυτο το ακοογραμμα στις 6/10.

Για να συνοψισω καλη μου oikat : Η δικια μου η εμπειρια απο το Αγλαϊα Κυριακου ειναι πολυ καλυτερη απο το Αγ. Σοφια, ΟΜΩΣ, οταν ημασταν στο Αγ. Σοφια, 3 boxakia διπλα απο εμας ηταν ενα ζευγαρι που ειχε νοσηλευτει το μωρακι τους με προβλημα στο στομαχι ατο Αγλαϊα Κυριακου, αλλα φευγοντας απο εκει το παιδι χειροτερεψε, το φερανε οι γονεις στο Αγ. Σοφια, εγχειρηστηκε κι ολα πηγαν κατ' ευχην! Θελω να πω πως οι γιατροι δεν ειναι Θεοι και δεν κανουν θαυματα. Απλα ο καθενας ασκει την επιστημη του οσο καλυτερα μπορει... Απο εκει κι επειτα ας ευχηθουμε στον αληθινο Θεο γιατι μονο Εκεινος ξερει!

Σε ο,τι αφορα τα ιδιωτικα δεν εχω καθολου εμπειρια.. Ο μπαμπας της μικρης δουλευει στο δημοσιο κι ετσι το παιδι ειναι ασφαλισμενο στο δημοσιο μιας κι εγω δεν δουλευω!

Ξαναλεω παντως κι ευχομαι ολα αυτα να ειναι ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ απο εσας!

Συγγνωμη αν σας κουρασα με το μεγαλο post, ηθελα μονο να πω τη δικη μου εμπειρια κι ετσι να βοηθησω.. Ελπιζω να το πετυχα!

Φιλια! :) :)

nDtZp2.png

βρε Φαίη μου δεν έχω λόγια! Τι να πω; Μηνιγγίτιδα; πω πω... μεγαλη στενοχωρια! Και πως την πηγατε κιολας!!! Θελω να πω με λιγο πυρετο και την πηγατε νοσοκομειο; Παλι καλα. Ενεργησατε σωστα!

Αχρειαστα να'ναι τα νοσοκομεια αλλα νομιζω οτι καποια στιγμη θελουμε δε θελουμε ολοι θα περασουμε απο κει!

Σ'ευχαριστω και παλι και περαστικα σας.... όλα να σας πανε καλα και η μικρη σου να το ξεπερασει και να μην παθει τιποτα αλλο!

Βασικα την πηγα γιατι αφ'ενος το ενστικτο μου βαραγε συναγερμο και αφετερου δεν εβρισκα τον παιδιατρο στο κιν. να μου δωσει οδηγιες (τι να δωσω και ποσο απο αυτο να δωσω). Τη δευτερη φορα την πηγα γιατι ειχα φοβηθει πολυ και δεν ηθελα να την κρατησω σπιτι με τετοιο ιστορικο. Και τις δυο φορες παντως την πηγα με 37,8 στο νοσοκομειο, μια θερμοκρασια που αντιμετωπιζεται ανετα και στο σπιτι με αντιπυρετικο. Και τα δυο ιστορικα που εχει γραφουν "το βρεφος εισηχθη στην κλινικη μας με ενα κυμα δεκατικης πυρετικης κινησης υψους 37,8 μιση ωρα προ της εισαγωγης". Δοξαζω το Θεο που δεν εβρισκα τον παιδιατρο στο κιν. εκεινη την ημερα. Τωρα εχω τη σιγουρια πως το προβλημα του παιδιου αντιμετωπιστηκε οπως επρεπε απο την αρχη (και οχι π.χ. καποια 24ωρα αργοτερα που θα την πηγαινα στο νοσοκομειο επειδη ο πυρετος δεν πεφτει με τις οδηγιες του παιδιατρου). Ολα ειναι στη ζωη. Αυτα τα περιστατικα σαν τα δικα μας ειναι μεμονωμενα (και καλα θα κανουν μεμονωμενα να παραμεινουν). Εχε πιστη oikat! Σωζει ζωες!

Να χαιρεσαι το αγγελουδι σου και ποτε μα ποτε να μην περασετε ο,τι εμεις ή και αλλοι γονεις που περνανε ακομα πιο δυσκολα!

Να μου το φιλησεις! :)

nDtZp2.png

το ένστικτο της μάνας!!!

Οντως μέσα στην ατυχία σας είσασταν τυχερές αλλιώς λίγο ντεπόν και ο πυρετός θα ήταν εκεί. Τι να πει κανείς; Περαστικά να είναι όλα!

Διαφημίσεις

να ρωτησω λιγο?

πως επαθε το παιδακι μηνιγγιτιδα? κολλησε απο καπου?

(εχω τη μικρη με πυρετο και μ εχουν ζωσει τα φιδια)

Αχ βρε.. μην αγχωνεσαι! Ειπαμε εμεις ειμαστε μεμονωμενο περιστατικο!Οι γιατροι και στα δυο νοσοκομεια δεν ξερανε να μας πουνε απο που κολλησε... Εξεταστηκαμε και εγω και η μανα μου και ο μπαμπας της μικρης (καναμε μια καλλιεργεια φαρυγγικου υγρου (σου παιρνουν λιγο υγρο απο το φαρυγγα με μια μακρια μπατονετα, δεν ποναει απλα γαργαλαει) για να αποκλεισουμε την περιπτωση να την εχουμε κολλησει εμεις μιας και οι περισσοτερες περιπτωσεις κρουσματων μηνιγγιτιδας οφειλονται στον μηνιγγιτιδοκοκο που υπαρχει στον φαρυγγα των ενηλικων χωρις να δινει κα-νε-να απολυτως συμπτωμα. Εξεταστηκαμε μονο εμεις οι τρεις γιατι μ ο ν ο εμεις οι τρεις ερχομασταν σε επαφη με το παιδι. Οι εξετασεις μας καθαρες.. Οι γιατροι τραβουσαν τα μαλλια τους... Ετσι καταληξανε στο συμπερασμα να εχει περασει δυο φορες απανωτα ιωση και να τη χτυπησε εκει!

Ολα αυτα δεν τα εγραψα για να ανυσηχησω τους γονεις οποτε τα παιδια τους κανουν πυρετο.. Ισως περναει καποια ιωσουλα fystikaki. Παει σχολειο?

nDtZp2.png

Αχ βρε.. μην αγχωνεσαι! Ειπαμε εμεις ειμαστε μεμονωμενο περιστατικο!Οι γιατροι και στα δυο νοσοκομεια δεν ξερανε να μας πουνε απο που κολλησε... Εξεταστηκαμε και εγω και η μανα μου και ο μπαμπας της μικρης (καναμε μια καλλιεργεια φαρυγγικου υγρου (σου παιρνουν λιγο υγρο απο το φαρυγγα με μια μακρια μπατονετα, δεν ποναει απλα γαργαλαει) για να αποκλεισουμε την περιπτωση να την εχουμε κολλησει εμεις μιας και οι περισσοτερες περιπτωσεις κρουσματων μηνιγγιτιδας οφειλονται στον μηνιγγιτιδοκοκο που υπαρχει στον φαρυγγα των ενηλικων χωρις να δινει κα-νε-να απολυτως συμπτωμα. Εξεταστηκαμε μονο εμεις οι τρεις γιατι μ ο ν ο εμεις οι τρεις ερχομασταν σε επαφη με το παιδι. Οι εξετασεις μας καθαρες.. Οι γιατροι τραβουσαν τα μαλλια τους... Ετσι καταληξανε στο συμπερασμα να εχει περασει δυο φορες απανωτα ιωση και να τη χτυπησε εκει!

Ολα αυτα δεν τα εγραψα για να ανυσηχησω τους γονεις οποτε τα παιδια τους κανουν πυρετο.. Ισως περναει καποια ιωσουλα fystikaki. Παει σχολειο?

εγώ δεν έχω ακόμη παιδάκι.. αλλά από τον αδερφό μου που έχει αυτό ξέρω πως όλοι οι ενήλικες έχουμε στη στοματική κοιλότητα - φάρυγγα τον ιό της μηνιγγίτιδας και γι' αυτό δεν πρέπει στην προσπάθειά μας να καθαρίσουμε πιπίλα/μπιμερό/κουτάλι οτιδήποτε, να το βάζουμε στο στόμα μας και μετά να το δίνουμε στο παιδί γιατί έτσι κινδυνεύει να κολλήσει μηνιγγίτιδα..

τώρα να είναι εντελώς ανεξήγητο... :? είναι το λιγότερο εκνευριστικό..

γιατί δεν ξέρεις πως να φυλάγεσαι..

τέλος πάντων μακάρι να μην έχετε άλλες παρτίδες με νοσοκομεία και γιατρούς εκτός από τα απαραίτητα εμβόλια..

εγώ δεν έχω ακόμη παιδάκι.. αλλά από τον αδερφό μου που έχει αυτό ξέρω πως όλοι οι ενήλικες έχουμε στη στοματική κοιλότητα - φάρυγγα τον ιό της μηνιγγίτιδας και γι' αυτό δεν πρέπει στην προσπάθειά μας να καθαρίσουμε πιπίλα/μπιμερό/κουτάλι οτιδήποτε, να το βάζουμε στο στόμα μας και μετά να το δίνουμε στο παιδί γιατί έτσι κινδυνεύει να κολλήσει μηνιγγίτιδα..

τώρα να είναι εντελώς ανεξήγητο... :? είναι το λιγότερο εκνευριστικό..

γιατί δεν ξέρεις πως να φυλάγεσαι..

τέλος πάντων μακάρι να μην έχετε άλλες παρτίδες με νοσοκομεία και γιατρούς εκτός από τα απαραίτητα εμβόλια..

Ακριβως.. Οχι απλα εκνευριστικο.. Μου ερχοταν να χτυπησω το κεφαλι μου στον τοιχο.. Εχετε δει ανθρωπο και δη γονιο και να παρακαλαει να δειξουν κατι οι εξετασεις? Εγω ημουν αυτη! Ηθελα να βρεθει κατι να μου λυσει το γιατι, και στο κατω κατω βρε αδερφε να ξερω τι να προσεξω απο εδω και στο εξης.. Κι ομως.. οσο και να το ψαξαμε δεν βρηκαμε απολυτως τιποτα. Ερχοντουσαν οι γιατροι στο δωματιο, παιζανε μαζι της για να τους γελαει και μας λεγανε "Ξερετε υπαρχει και η πιθανοτητα να μη μαθουμε ποτε γιατι το εκανε ολο αυτο". Εκεινες τις ωρες μου ερχοταν να ανοιξω το ρημαδι μου και να μην το κλεισω μεχρι να μου πουν "οκ..αυτο ειναι, απο αυτο το επαθε, ηρεμηστε τωρα".

Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου. Το ιδιο ευχομαι κι εγω καθημερινα.

Να χαιρεσαι το ανηψακι σου!!

nDtZp2.png

ειμαστε και μεις για αγια σοφια σημερα...

ηθελα παιδων πεντελης, αλλα δεν εφημερευει....

Κουραγιο fystikaki! Σε καταλαβαινω και σε συμπονω οσο δεν καταλαβαινεις. Μακαρι να πανε ολα καλα. Θα περιμενουμε νεα σας με ανυπομονησια! Ο,τιδηποτε χρειαστεις απλα πες το!

Περαστικα σας

Μακαρι ολα να πανε καλα!

nDtZp2.png

αρπάζεις το παιδι και το πας στο παίδων πεντέλης

ανεση, ηρεμία, parking, όχι ξένοι, ωραίο περιβάλλον, καλοί γιατροί

αλήθεια; δηλαδή αν χτύπα ξύλο χρειαστεί κάτι το πρωί να την παμε εκεί και όχι στα άλλα 2 παίδων; Δεν το έχω τόσο πολύ ακουστά σαν τα άλλα 2.

Φαίη αν ήταν λίγο μεγαλύτερο το μωρό και είχες κάνει το αντίστοιχι εμβόλιο μήπως οι γιατροί σου είπαν αν το πέρναγε πιο ελαφρά ή και καθόλου;

αλήθεια; δηλαδή αν χτύπα ξύλο χρειαστεί κάτι το πρωί να την παμε εκεί και όχι στα άλλα 2 παίδων; Δεν το έχω τόσο πολύ ακουστά σαν τα άλλα 2.

Φαίη αν ήταν λίγο μεγαλύτερο το μωρό και είχες κάνει το αντίστοιχι εμβόλιο μήπως οι γιατροί σου είπαν αν το πέρναγε πιο ελαφρά ή και καθόλου;

Το συγκεκριμενο εμβολιο που ειναι γνωστο στους γονεις ως εμβολιο της μηνιγγιτιδας ειναι το εμβολιο του αιμοφιλου τους ινφλουετζας. Οποτε θα την προστατευε απο τον αιμοφιλο κι οχι απο τα υπολοιπα που προκαλουν μηνιγγιτιδα. Εγω δεν το ηξερα αλλα περαν του μηνιγγιτιδοκοκου, υπαρχει μια σειρα απο μικροβια και ιους (οπως π.χ. οι εντεροϊοι) που μπορουν να προκαλεσουν μηνιγγιτιδα. Αναλογα το αιτιο λοιπον την κατατασουμε σε μικροβιακη ή ιογενή. Το ιστορικο της μπέμπας γραφει: Κατα την παραμονη του στο νοσοκομειο το βρεφος ελαβε [.... εδω γραφουν τις αντιβιωσεις που της χορηγουσαν...]. Αυτο εγινε με σκοπο να αντιμετωπιστει η ΑΡΧΟΜΕΝΗ ΙΟΓΕΝΗΣ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ ως ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ.

Επειδη κι εγω δεν καταλαβαινα, μου εξηγησαν πως ενω η μηνιγγιτιδα που εχει το παιδι ειναι στην αρχη (=αρχομενη) και ειναι ιογενης (αν ηταν μικροβιακη θα φαινοταν στην παρακεντηση ποιο μικροβιο ειναι), εκεινοι θα την αντιμετωπισουν ως μικροβιακη (που ειναι και πιο σοβαρης μορφης) και το μωρο θα παρει πιο "βαρια" αντιβιωση ευρεως φασματος για να ειναι σιγουροι πως θα αντιμετωπιστει καταλληλα!

Στο Αγλαϊα Κυριακου εμεις μεναμε στη "μονωση 2" (ετσι λεγοταν το δωματιο μας). Στη μονωση 3 νοσηλευοταν ενα κοριτσακι 2,5 ετων με μηνιγγιτιδα κι αυτο. Οταν βγηκα, καποια στιγμη που κοιμηθηκε το παιδι, εξω να καπνισω, μιλησα με τη μητερα του κοριτσιου αυτου και το 1ο πραγμα που τη ρωτησα ηταν αυτο που με ρωτας:To εμβολιο δεν την "επιασε"? Και η απαντηση ηταν "Οχι.. το εμβολιο προστατευει μεν, αλλα οχι παντα!".

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεια αυτο μιας και η μπεμπουλα μου εχει κανει μονο την 1η δοση απο το συγκεκριμενο εμβολιο (και την εκανε τον Ιουλιο που μας περασε, δηλαδη ειχαμε βγει απο το νοσοκομειο). Δεν ξερω οποτε να σου πω κατα ποσο παραπανω θα ηταν καλυμμενη αν ειχε κανει το εμβολιο. Αυτο που μου ειπανε με σιγουρια ειναι πως αν ειχα θηλασει θα ειχε σιγουρα πιο ισχυρο ανοσοποιητικο, αλλα και παλι δεν μου εγγυοντουσαν πως δεν θα ειχε παθει μηνιγγιτιδα..

Τι να πει κανεις... :rollingeyes:

nDtZp2.png

To :rollingeyes: ηταν μια προσπαθεια να παρουσιασω αυτο το ανθρωπακι που σκεπτομενο γυρναει τα ματια του... Απλα δεν τα καταφερα! :lol: :lol: :lol:

nDtZp2.png