Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

2η Καισαρική στις 38 εβδομάδες οπωσδήποτε;;

Recommended Posts

Εγώ έχω το εξής θέμα:

7 μήνες μετά την πρώτη καισαρική έμεινα ξανά έγκυος.

Στη β επιπέδου ο γιατρός μου είπε ότι θα μπω να γεννήσω 2 εβδομάδες πριν τη ΠΗΤ. Αλλιώς και το παιδί και εγώ θα ήμαστε σε σοβαρό κίνδυνο.

Εχει τύχει σε κάποια το ίδιο;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ έχω το εξής θέμα:

Στη β επιπέδου ο γιατρός μου είπε ότι θα μπω να γεννήσω 2 εβδομάδες πριν τη ΠΗΤ. Αλλιώς και το παιδί και εγώ θα ήμαστε σε σοβαρό κίνδυνο.

Καλημέρα. Γέννησα την κόρη μου με 2η καισαρική την 37η εβδομάδα (3 εβδομάδες νωρίτερα). Είχε γίνει λίγο πιο μικρός ο τράχηλος η μικρή ήταν ήδη αρκετά μεγάλη για τις εβδομάδες της (3.300 γεννήθηκε) και για να αποφύγουμε να σπάσουν νέρα ή να με πιάσουν πόνοι μπήκα πιο νωρίς. Αν δεν κάνω λάθος συνηθίζεται να μπαίνουν οι 2ες καισαρικές 2 εβδομάδες νωρίτερα.

Εγώ έχω το εξής θέμα:

Δεν ετυχε να εχουμε κινδυνο, δοξα τον Θεο αλλα ναι, το δευτερο παιδακι μου το εκανα δυο εβδομαδες νωριτερα ...Δεν ηθελε να διακινδυνεψει οτι μπορει να ζοριστει σε εκεινο το σημειο μαλλον.Δεν ξερω αν εκανε καλα η οχι για να σε βοηθησω, παντως το παιδακι μου 38 εβδομαδων μια χαρα ηταν και ηθελα να σου το πω για να μην αγχωνεσαι.

Σε καθε περιπτωση παρακαλα να σε πιασουν οι πονοι πιο πριν!!;)

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

οι δεύτερες καισαρικές γίνονται την 38η εβδομάδα. Ρέα, δεν βρίσκεσαι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι οι υπόλοιπες γυναίκες που κάνουν 2η καισαρική. Δεν ρισκάρουν οι γιατροι να αρχίσει μόνος του ο τοκετός και να μην προλάβουν

Εγώ έχω το εξής θέμα:

Ρεα σε εμενα δεν εχει συμβει αλλα στην κουνιαδα μου επειδη ειχε κανει μεγαλο χειρουργειο στη μητρα και της ειχε απαγορευσει να μεινει εγκυος πριν το χρονο εκανα το εξης. οταν εμεινε εγκυος στους 10 μηνες μετα το χειρουργειο και ξαφνικα ενω πηγαιναν για εξωσωματικη και εμεινε φυσιολογικα, ο γιατρος φοβγθηκε μην σπασει η μητρα απο το τεντωμα οποτε στις 37 εβδομαδες και 1 μερα εκανα καισαρικη και πηραν το μωρο. πηγαν ολα καλα και το μωρο 2,500 κιλα ουτε θερμοκοιτιδα ουτε τιποτα. οταν ανοιξαν την τομη σταυροκοπιοντουσαν που δεν το εκανα εστω και μια μερα αργοτερα καθως κρατιοταν μονο απο το ενδομητριο και υπηρχε ΑΜΕΣΟΣ κινδυνος και για τους δυο τους. ολα αυτα δεν στα λεω για να αγχωθεις απλα για να σου πω οτι ο γιατρος ξερει...με το καλο σου ευχομαι το 2ο θαυματακι σου!;)

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ έχω το εξής θέμα:

Έχεις κάποιο άλλο θέμα υγείας, μήπως; Διαφορετικά, ακόμα και φυσιολογικά να προσπαθήσεις, μικρός είναι ο κίνδυνος.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Εγώ έχω το εξής θέμα:

Οι περισσότεροι γιατροί το έχουν σα "ρουτίνα" αν προϋπάρχει καισαρική να ακολουθείται νέα καισαρική στις 38 εβδομάδες.

Προσωπικά έμεινα έγκυος 6 μήνες μετά τον τοκετό (με καισαρική) των διδύμων. Με τακτική παρακολούθηση δοκίμασα να πάω για vbac ή αν αυτό δεν ήταν δυνατό, τουλάχιστον να έπαιρνε το παιδί τις μέρες του. Κι αυτό έγινε. Γέννησα στις 39 εβδομάδες με τοκετό που ξεκίνησε φυσιολογικά (αν και κάναμε πάλι καισαρική τελικά, λόγω συνθηκών).

Ψάξε το γιατρό...

(edit: Ουυυπς... μόλις είδα πως τα έχω ξαναπεί. Συγγνώμη για την επανάληψη!)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

εγω 2 χρονια μετα βεβαια την πρωτη καισαρικη ειπαμε να το παμε φυσιολογικα μια και το παιδι δεν ηταν ιδαιτερα μεγαλο......τελικα εφτασε 40 εβδομαδων και κατι μερες και η μικρη δεν εβγαινε...Πηγαμε καισαρικη και ευτυχως δηλαδη γιατι και το παιδι ηταν μπλεγμενο με τον ομφάλιο λώρο και η μητρα μου ηταν ετοιμη να ανοιξει.....Ολα παντως εξαρτωνται απο τον γιατρο...Συνηθως ομως δεν το διακινδυνεύουν.....

Κορίτσια πραγματικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ!

Είναι μεγάλη ανακούφιση να ξερω οτι είναι κάτι συνηθισμένο. με την εγκυμοσύνη σκέφτομαι περίεργα....

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

• 3 months later...

όπως τα κορίτσια παραπάνω..το πρώτο στις 40 συν μία με καισαρική λόγω θέσης, βάρους και δυσαναλογίας..η κ.τ. για μένα ήταν μια χαρά εμπειρία, ούτε απογοήτευση ούτε τίποτα..το πρωτεύον ήταν η ασφάλεια η δική μου και του μωρού...ούτε ταλαιπωρήθηκα..τώρα το δεύτερο στις 38 δλδ τέλη αυγούστου..τα ίδια η αδελφη μου και όλα καλά..είναι και θεμα βασικά για μένα αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου..εμενα με ξέρει από δέκα χρονων , μένει δίπλα μου..και ξέρω ότι δεν θα ρίσκαρε καθόλου..τώρα αν μπώ δύο μέρες πριν δύο μέρες μετά καθόλου δεν με απασχολεί...

είναι πολλά τα θέματα.βλέπω πολλές κοπέλες εδώ να βιώνουν συναισθήματα ανεπάρκειας και απογοήτευσης αν κάνουν κ.τ.

με μία κόρη 5,5 ετών,ένα έχω να πω..η μητρότητα έιναι ταξίδι,χωρίς σταματημό, δεν έχει σημασία καμία πώς αρχίζει...έχουμε αναρίθμητους τρόπους να αποδεικνύουμε καθημερινά τη δέσμευση και την αγάπη μας..που τα παιδιά μεγαλώνοντας την έχουν περισσότερο ανάγκη..το πώς και πότε γεννιούνται έχει ελάχιστη σημασία ..για μένα φυσικά.

έχουμε τόσα στο κεφάλι μας, οικονομικά κλπ..να βάλουμε τώρα και νταλκά για το πώς θα γεννήσουμε..και να παθουμε κατάθλιψη αν δεν τα "καταφέρουμε" λες και δεν είναι θέμα οργανισμού, λες και κάνουμε αγώνα δρόμου..

• 3 months later...

Να γράψω κι εγώ έστω και ετεροχρονισμένα;

Το πρώτο το έκανα με καισαρική στις 40 εβδομάδες λόγω ισχιακής προβολής, στο δεύτερο πήγαμε στις 41 εβδομάδες περιμένοντας μήπως γεννήσω φυσιολογικά, αλλά τελικά δεν γινόταν τίποτα και πήγαμε πάλι με καισαρική (ορθά προφανώς γιατί είχε ήδη κάνει κακάκια στην κοιλιά και ήταν και μπλεγμένο). Τώρα στο τρίτο μου έλεγε ότι θα πάμε δύο εβδομάδες νωρίτερα, αλλά χθες που πήγα μου είπε ότι με βλέπει πάρα πολύ πρησμένη (ισχύει, τα πόδια μου έχουν γίνει τριπλάσια...) και με έπιασε και πόνος στο ισχίο λόγω της εγκυμοσύνης-βάρους-προϋπάρχουσας ευαισθησίας κτλ. και μου είπε να πάμε την άλλη εβδομάδα στις 37+1. Εγώ όμως αγχώθηκα και επειδή φάνηκε πολύ μου είπε να δω πως θα είμαι (γιατί χθες αρρώστησαν και τα δυο παιδιά μου με κάποια ίωση με υψηλό πυρετό και κατά τη γνώμη τη δική μου ενδέχεται να κολλήσω στη συνέχεια εγώ- εκείνος λέει ότι μπορεί και να μην κολλήσω, αλλά φυσικά δεν μπορεί να το ξέρει), μου είπε λοιπόν να δω πως θα είμαι και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να πάμε στις 38+1. Με αγχώνει πολύ να μπαίνω σε διλήμματα, καταβάθος προτιμώ να πάμε 38+1, αλλά φοβάμαι και το ρίσκο. Την προηγούμενη φορά είχαμε πάει 41 εβδομάδες χωρίς πρόβλημα, αλλά μου λέει ότι επειδή είναι η τρίτη καισαρική και έχω βαρύνει γενικά πολύ φοβάται για την τομή. Το ερώτημα είναι συνηθίζεται όντως μια τρίτη καισαρική να πηγαίνει ακόμα νωρίτερα προγραμματισμένη; Δηλ. στις 37 εβδομάδες;

Το παιδακι μετα τις 36,5 θεωρειτε πανετοιμο να βγει ανα πασα στιγμη, μην αγχωνεσαι , εγω θα σου ελεγα να πας και νωριτερα δεν ειμαι σιγουρο οτι θα κολησεις απο τα παιδακια σου . Εφοσον εμπιστευεσαι το γιατρο σου αστονα 3ερει καλυτερα . Εγω γεννησα και τα 2 παιδια μου με φυσιολογικο τοκετο στις 38 εβδομαδες και τωρα με καισαρικη θα γεννησω περιπου απο 36+5 εως 37 εβδομαδων .

QRyOp2.png

Ευχαριστώ πολύ, θα περιμένω λοιπόν να δω πως θα πάνε τα παιδιά (η μια έχει πυρετό ανά εξάωρο, η μικρή ανά τρίωρο) και την δική μου εξέλιξη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσουμε...

... Το ερώτημα είναι συνηθίζεται όντως μια τρίτη καισαρική να πηγαίνει ακόμα νωρίτερα προγραμματισμένη; Δηλ. στις 37 εβδομάδες;

Όχι. Στις 38 πάνε.

Προσωπικά αισθάνομαι πως κάθε μέρα που κερδίζει το παιδί στην κοιλιά (χωρίς προβλήματα) είναι προς όφελός του. Αν δε συντρέχουν λόγοι... γιατί να βγει νωρίτερα;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Kαλό θα είναι να έχει κλείσει και η 37η εβδομάδα για να έχει ολοκληρωθεί το αναπνευστικό του μωρού. Εγώ και τις δύο φορές γέννησα πριν την 37η και μπήκανε θερμοκοιτίδα τα μωρά΄.

Μάλιστα στη τρίτη καισαρική ο γιατρός μου επέμενε να περιμένουμε μία εβδομάδα αλλά είχε αντίθετη άποψη ο ενδοκρινολόγος, γιατί είχα κάνει διαβήτη και ήδη την 35η εβδομάδα το μωρό ήταν 3700 κιλά, έτσι γέννησα την 36η αλλά θερμοκοιτίδα μπήκε.

Κοριτσια την δευτερη καισαρικη την εκανα 36+3 γιατι με πιασαν οι πονοι,ειχε ξεκινησει ο τοκετοςι.Ειχα αγχωθει παρα πολυ και ο γιατρος ανησυχησε μηπως το μωρο δεν ειναι ετοιμο αλλα πηγαν ολα καλα.Η μητρα μου παντως ειχε ανοιξει λιγο σε ενα σημειο αλλα δοξα το Θεο πηγα εγκαιρα και δεν ειχαμε δραματα!Μια φιλη παντως την τριτη καισαρικη σε διαστημα 4 χρονων την εκανε 37+1 και μια γιατι ο γιατρος φοβοταν να την αφησει παραπανω!

Πρεπει να παιζει ρολο και σε τι διαστημα γινονται τα χειρουγεια,αν η τριτη ειναι σε αποσταση 5 χρονων απο τη δευτερη λογικα ειναι πιο καλα!

Καλό θα ειναι να επιλέγουμε γιατρούς που εμπιστευόμαστε και να ακολουθουμε τις συμβουλές τους, γιατί κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική και η 2η ή 3η καισαρική να έχει διαφορετικη επίπτωση στην καθεμια μας. πχ ο δικος μου γιατρός μου είχε πει ότι μπορώ να μεινω εγκυος στο εξάμηνο μετά την πρώτη γέννα και στον χρόνο μετά τη δεύτερη και ότι το δέρμα μου ειναι σε καλή κατάσταση για να αντέξει και τέταρτη καισαρική. Εχω φίλη που μετά την πρωτη καισαρική ο γιατρός της της ειπε να μεινει έγκυος μετά από δυο χρόνια.

Ετσι για την ιστορια τη μπέμπα μου (2η εγκυμοσύνη) τελικά τη γεννησα 37+4 λόγω ολιγάμνιου, ενώ πηγαίναμε για την 38 και κατι.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

τη πρωτη καισαρικη που μας βγηκε στη πορεια την εκανα 39 και 2 εεε την δευτερη προγραμματισμενη καισαρικη παλι 39 και 2 την εκανα,,,,ο γιατρος μου ειχε πει τοτε οσο πιο πολυ κατσει τοσο καλυτερα

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ναι κοριτσια τιποτα δεν ειναι στανταρ , αμα το παιδι εχει το καταληλο βαρος θεωρητικα και με το που θα μπει ο μηνας να γεννηθει δεν θα υπαρχει προβλημα , βεβαια το καλυτερο ειναι να κλεινει η 37η βδομαδα . Απο εκει και επειτα ειναι ετοιμο , ομως και στις 36 εβδομαδες να αρχησει ο τοκετος δεν θα γινει προσπαθεια καθυστερισης του , δεν θεωρειτε προωρο δηλαδη . Βεβαια ολα σχετικα ειναι , ομως εγω προσωπικα αμα ειχα αλλες 3 καισαρικες στο ενεργητικο μου θα εκανα την εγχειρηση οσο το δυνατον νωριτερα, ουσιαστικα θα ετρεμα αυτο που πηγε να παθει η boy's mam .

QRyOp2.png