Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

akamatra

Recommended Posts

Ας συγκεντρώσουμε εδώ παραδοσιακές συνταγές από όλα τα μέρη της πατρίδας μας. Ετσι για να θυμηθούμε γεύσεις και αρώματα συνυφασμένες με τα παιδικά μας χρόνια σε κάποια γειτονιά....

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ

(σε γάστρα πήλινη)

1,5 κιλά μοσχάρι ή ζυγούρι

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρασοπότηρο λάδι

1 κρασοπότηρο χυμό ντομάτας (αν είναι φρέσκια ντομάτα, βάζω και 2 κουταλιές κέτσαπ)

Αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για 2 ώρες περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι…

Μετά το ψήσιμο προσθέτουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό και 1 πακέτο ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ή κριθαράκι ή μακαρόνι ή χυλοπίτες.

βάζουμε στο φούρνο να μαλακώσει το μακαρονάκι και να σωθεί το νερό....

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

2 κιλά αρνάκι γάλακτος (το μπροστινό μέρος)

½ λεμόνι 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

1 κρασοπότηρο λάδι

Αλάτι πιπέρι

Βάζουμε τα υλικά σε πήλινη γάστρα και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.

Μετά το ψήσιμο προσθέτουμε 3,5 ποτήρια ζεστό νερό και 2 ποτήρια ρύζι καρολίνα

Συνεχίζουμε το ψήσιμο. μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, αν θέλουμε

πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο και αν θέλουμε βάζουμε στο φούρνο να λιώσει το τυρί και πιάσει κρούστα….

Διαφημίσεις

Mπράβο akamatra με τις ιδέες σου!!!!!!!!

Αυριο θα ανοιξω τα τεφτέρια να δω που έχω γραμμενες συνταγές από παλιά και απο την γιαγια μου:D:D:D:D

Αυτές τις συνταγές θέλω για τα παιδιά μου...:P:p:p

Αυτή την μηλόπιτα μας την έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν παιδί και φυσικά την τσακίζαμε......τώρα την φτιάχνω και εγώ με την μικρή μου και της αρέσει. Όταν την τουμπάρεις έρχονται τα μήλα από πάνω και φαίνονται σαν μικροί κύκλοι.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΜΙΣΟ ΒΙΤΑΜ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ + 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΛΙΚΕΡ ΚΟΝΙΑΚ

1 ½ ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

3-4 ΑΥΓΑ

3-4 ΜΗΛΑ

ΚΑΝΕΛΑ

ΚΑΡΥΔΙΑ

ΑΛΕΙΒΟΥΜΕ ΤΑΨΙ ΝΟΥΜΕΡΟ 30 ΜΕ ΜΙΣΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΙΤΑΜ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΕ 3 ΡΟΔΕΛΕΣ, ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ . ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ.

ΧΤΥΠΑΜΕ 3-4 ΑΥΓΑ, 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ 1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΛΙΚΕΡ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 1 ½ ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΤΑ ΜΗΛΑ.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200ο ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕΣΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΝΑ ΨΗΝΕΙ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΛΙ ΧΡΩΜΑ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΜΠΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ.

a40Vp3.pngGchMp2.png

Αυτή την μηλόπιτα μας την έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν παιδί και φυσικά την τσακίζαμε......τώρα την φτιάχνω και εγώ με την μικρή μου και της αρέσει. Όταν την τουμπάρεις έρχονται τα μήλα από πάνω και φαίνονται σαν μικροί κύκλοι.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΜΙΣΟ ΒΙΤΑΜ

1 ½ ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ

3-4 ΑΥΓΑ

3-4 ΜΗΛΑ

ΚΑΝΕΛΑ

ΚΑΡΥΔΙΑ

ΑΛΕΙΒΟΥΜΕ ΤΑΨΙ ΝΟΥΜΕΡΟ 30 ΜΕ ΜΙΣΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΙΤΑΜ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΕ 3 ΡΟΔΕΛΕΣ, ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ . ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 1 ½ ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΤΑ ΜΗΛΑ.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200ο ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕΣΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΝΑ ΨΗΝΕΙ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

ωραία ακούγεται... Θα τη δοκιμάσω...

Διαφημίσεις

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ Ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Κάτω κάτω στη γάστρα στρώνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες.

Σκεπάζουμε με φέτες ή ροδέλες ντομάτας.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μερικά δαφνόφυλλα μερικούς κόκκους μπαχάρι.

Βάζουμε 4 μπούτια γαλοπούλας ή κοτόπουλο αλατισμένα και μπόλικες πατάτες χοντροκομμένες.

Προσθέτουμε λίγο λάδι και ½ ποτήρι νερό.

Ψήνουμε στη γάστρα, για 2 ώρες στους 200ο

ΣΤΑΜΝΑΤΟ

2 κιλά κρέας μοσχάρι ή πρόβειο κομμένο σε κομματάκια

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

¼ κιλού κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κρασοπότηρο κρασί μαύρο

1 κρασοπότηρο λάδι

1 ποτήρι νερό αν δεν υπάρχει φρέσκα ντομάτα

Ψήνουμε στη γάστρα, 3 ώρες στους 200ο κελσίου

Εμενα μου εφτιαχνε κολοκυθοπιτα η γιαγια μου οταν ημουνα μικρουλα(μεγαλη γλυκατζου)

Ακομα θυμαμαι την μυρωδια της........

blank_px.gif

blank_px.gif

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Υλικά

1/2 κούπα σουσάμι

1 κούπα καρύδια

1/2 κούπα ρύζι γλασέ

1 κούπα σταφίδες

1 κουταλιά κανέλα

2 κούπες ζάχαρη

1-2 κιλά κίτρινο γλυκό κολοκύθι

1/2 κούπα λάδι

1 πακέτο φύλλο κρούστας

blank_px.gifΕκτέλεση Κόβουμε το κολοκύθι σε κομμάτια το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και το ζεματίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά. Στο τέλος ρίχνουμε και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρώνουμε στον πάτο του τα μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από τη γέμιση, λαδώνοντάς τα και αυτά. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο. Λαδώνουμε πάλι τα φύλλα από πάνω και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

blank_px.gif

Και η αγαπημένη μου!!!

Παραδοσιακή πίτα της Λάρισας που την Πρωτοχρονιά την προσφέρουμε ως Βασιλόπιτα, βάζοντάς της μέσα το φλουρί,δαχτυλίδι.μολύβι ανάλογα........

Ατομα: Βγαίνουν 20 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Υλικά

1 1/2 κιλό πράσα, σε κομμάτια

1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα

1/2 κούπα λάδι

1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα ή κοιλιά, σε κομμάτια μπουκιάς

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

1 κιλό φύλλο κρούστας

λάδι, για το άλειμμα των φύλλων

blank_px.gifΕκτέλεση Αχνίστε τα πράσα 5' μέσα σε νερό που βράζει και στραγγίστε τα. Ρίξτε το ρύζι σε νερό που βράζει, αφήστε το 5', να μισομαλακώσει και στραγγίστε το. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάλτε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε το κρεμμύδι κι ανακατέψτε 5' να μαραθεί. Προσθέστε 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα πράσα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, αν χρειάζεται και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά κι ανακατέψτε μέσα σʼ αυτή τʼ αυγά. Λαδώστε το ταψί του φούρνου και στρώστε 5 φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα, ένα. Απλώστε επάνω το 1/3 της γέμισης και σκεπάστε με 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία 2 ακόμη φορές και τελειώστε στρώνοντας 5 φύλλα στην επιφάνεια. Αλείψτε την πίτα με λάδι και χαράξτε την σε κομμάτια. Ψήστε την στους 180°C 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

blank_px.gif

Διαφημίσεις

• 12 μεγάλοι Ανθοί κολοκυθιών
  • 12 κουτ. σουπ. (γλασέ) Ρύζι
  • 3 κουτ. σουπ. Λάδι
  • 1/2 ποτηράκι Νερό
  • Μαϊντανός
  • Δυόσμος
  • 3 μέτρια Κρεμμύδι(α)
  • 1 κιλό ώριμες Ντομάτα(ες)

Τρόπος παρασκευής

1. Αφαιρέστε το κοτσάνι που έχουν οι κολοκυθοανθοί και πλύντε τους καλά.

2. Ψιλοκόψτε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, και τις ντομάτες.

3. Προσθέστε το λάδι, αλάτι και πιπέρι, το ρύζι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε στο μίγμα το νερό. (εγώ βάζω τα υλικά στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση)

4. Γεμίστε με το μίγμα τους ανθούς και τοποθετήστε τους σε πυρίμαχο σκεύος, κλείνοντας το άνοιγμα τους. Ρίξτε και ένα ποτήρι νερό.

5. Ψήστε τους στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

----ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ----

(συνταγή από την γιαγιά μου!!!!!!)

1-1,5 κιλό κρεμμύδια ξερά

σάλτσα ντοματοπελτέ και φρέσκια ντομάτα τριμμένη

πιπεριά, αλάτι πιπέρι, ψιλοκομμένο μαιντανό

1 κιλό κιμά.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες μακρόστενες και τα τσιγαρίζουμε με λάδι να πάρουν λίγο χρώμα.Μετά ρίχνουμε λίγο νερό σχεδόν δυο ποτήρια και κλείνουμε την χύτρα να βράσουνγύρω στο ένα τέταρτο.Ζυμώνουμε τον κιμά και κάνουμε κεφτεδάκια.Βάζουμε μετά στο ταψί τα κρεμμύδια , τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια μεγάλα,τα κεφτεδάκια και λίγο λάδι.Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο όσο να μαραθουν τα κρεμμύδια και να ψηθούν τα κεφτεδάκια.

a63700a23b.png 87032dd023.png

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΜΙΣΟ ΒΙΤΑΜ

1 ½ ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ

3-4 ΑΥΓΑ

3-4 ΜΗΛΑ

ΚΑΝΕΛΑ

ΚΑΡΥΔΙΑ

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ...ΕΥΚΟΛΗ,ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΗ...

ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΩΡΑ.

Μελιτζανάκι γλυκό

Υλικά:

• 1.300 γρ. μελιτζανάκι
  • 1.300 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • χυμός λεμονιού
  • αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
  • 3 κομμάτια κανέλα
  • 4-5 γαρύφαλλα ολόκληρα

Παρασκευή:

Παίρνουμε μικρά μελιτζανάκια, καθαρίζουμε από το κοτσάνι τους και τους κάνουμε μια μικρή σχισμή κατά μήκος. Τα βάζουμε μέσα σε νερό για 24 ώρες και αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Τα στραγγίζουμε και μέσα στη σχισμή βάζουμε αμύγδαλα. Τα τυλίγουμε με άσπρη κλωστή και τα τοποθετούμε πάνω σε πετσέτα. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα μυρωδικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα μελιτζανάκια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 24 ώρες. Στραγγίζουμε τα μελιτζανάκια αφαιρούμε την κλωστή και τα ρίχνουμε πάλι μέσα στο σιρόπι. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε και αφού δέσει καλά το σιρόπι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Παίρνει 1-2 βράσεις το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το τοποθετούμε στα βάζα.

Διαφημίσεις

Μπακαλιάρος με χόρτα

(Kυριακή των Βαΐων)

2 κιλά παστός μπακαλιάρος

21-04-05_125440_311.jpgdot_clear.gifσε κομμάτια, 1 μάτσο σπανάκι, 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια,

1 μάτσο λάπαθα, 1 μάτσο σέσκουλα, 3 - 4 φρέσκα σκόρδα, 1 κουπάκι μάραθο,

1/2 ποτήρι του κρασιού χυμό ντομάτας, 200 γρ. ελαιόλαδο

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες. Πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα σε χοντρά κομμάτια. Σε απλωτή κατσαρόλα καβουρδίζουμε στο λάδι τα χορταρικά. Στρώνουμε από πάνω τον μπακαλιάρο και περιχύνουμε με την ντομάτα. Προσθέτουμε 1 ποτηράκι νερό και βράζουμε για μισή ώρα περίπου.

• 2 weeks later...

-----ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ-------

1 κιλό πιπεριές πράσινες μακριές

1/2 κιλό τυρί

2 αυγά, πιπερι

Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε το κοτσάνι.Σε ένα μπολ τρίβουμε το τυρί και ρίχνουμε το αυγό, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά καλά.Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

* Αν θέλουμε βάζουμε και ότι άλλο μπαχαρικό προτιμάμε (αλλά εγώ την κανω έτσι ακριβώς όπως την έγραψα).

-------------------------------------------------------------------------

------ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ------

1 κιλό πιπεριές κόκκινες ή πράσινες

φρέσκιες ντομάτες και λίγο πελτέ ντομάτας και λίγο μαιντανό

σκόρδο τριμένο,αλάτι πιπερι,κρεμμύδι.

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε δύο κομμάτια,τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από το λάδι.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα με λίγο λάδι και νερό να βράσουν.Μετά ρίχνουμε αλάτι-πιπερι-σκόρδο-ψιλ.μαιντανό και λίγη ζάχαρη.Αφού δέσει η σάλτσα βάζουμε μέσα τις πιπεριές να πάρουν μια βράση σε χαμηλωμένη φωτιά(όσο για να ανακατευτούν με την σάλτα).

*Αυτό σερβίρεται με κεφτεδάκια τηγανιτά ,ρύζι και από πάνω η σάλτσα ή και σκέτο.

-------ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ-------

1 κοτόπουλο μικρό ή ότι κομμάτι προτιμάτε

1 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά

1/2 κιλό κόκκινες πιπεριές

ντομάτα φρεσκια+πελτέ, αλάτι-πιπερι

Βράζουμε το κοτόπουλο για λίγη ώρα(γιατί μετά θα ξαναβράσει με τα κρεμμύδια).Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μακριές λωρίδες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα ή στην χύτρα με το κοτόπουλο, την φρέσκια ντομάτα και τι πιπεριές κομμένες σε μικρά κομματάκια να βράσουν όλα μαζί.

-------------------------------------------------------------------------

------ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥΡΣΙ------

Μεγάλες κόκκινες ή πράσινες πιπεριές με λάχανο τριμμένο, καρότο σε φέτες,σκόρδο,σέλινο,μαιντανό,λάδι-ξύδι,σκόρδο,αλάτι-πιπερι.Κόβουμε το λάχανο σε ψιλά κομματια,τα καρότα και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικα μαζί σε ένα μπολ.Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα τάπερ ή βάζο από γλυκό κουταλιού με λάδι ξυδι και σκόρδο κομμενο σε κομματια.Το αφήνουμε εκει μέχρι να μαλακώσει λίγο η πιπεριά.

Αkamatra αν έκανες καμια συνταγη πες πως ήταν.

--------ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ------

Σπιτικό φύλλο ή φύλλο κρούστας, πιπεριές κόκκινες και πράσινες,κρεμμυδια ξερά και μανιτάρια αλάτι μαυροπίπερο και μπουκοβο.Κόβουμε σε λωρίδες τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε..........μετά βάζουμε τις πιπεριές κομμένες και αυτές σε ροδέλες με τα μανιτάρια να βράσουν όλα μαζί και με όλα τα μπαχαρικά.Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε την γέμιση και την ψήνουμε όπως όλες τις πίτες κανονικά.

Ζυμαρόπιτα

Για το στρογγυλό ταψάκι της πίτσας,

7-8 κουτ.σούπας αλεύρι

1 αυγό

λίγο βιτάμ

φέτα όσο πάρει

3/4 του φλιτζανιού νερό

Ρίχνω στη λεκανίτσα το αλεύρι με το αυγό και ελάχιστο αλάτι, ανακατεύω προσθέτοντας νερό έως να γίνει ενας λείος και σχετικά αραιός χυλός. Βάζω αρκετό βιτάμ στο ταψάκι, και ρίχνω τον χυλό. Πασπαλίζω με κομματάκια βιτάμ και τρίβω απο πάνω όση φέτα θέλω. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Βγαίνει μια νόστιμη και τραγανιστή πιτούλα.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Αkamatra αν έκανες καμια συνταγη πες πως ήταν.

--------ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ------

Σπιτικό φύλλο ή φύλλο κρούστας, πιπεριές κόκκινες και πράσινες,κρεμμυδια ξερά και μανιτάρια αλάτι μαυροπίπερο και μπουκοβο.Κόβουμε σε λωρίδες τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε..........μετά βάζουμε τις πιπεριές κομμένες και αυτές σε ροδέλες με τα μανιτάρια να βράσουν όλα μαζί και με όλα τα μπαχαρικά.Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε την γέμιση και την ψήνουμε όπως όλες τις πίτες κανονικά.

Γειά...

Έκανα κοτόπουλο με πιπεριές και έχω να πω πολύ νοστιμο...

Μπράβο Minnie!

Γράψε και άλλες συνταγές....:P:p:p

Ζυμαρόπιτα

Για το στρογγυλό ταψάκι της πίτσας,

7-8 κουτ.σούπας αλεύρι

1 αυγό

λίγο βιτάμ

φέτα όσο πάρει

3/4 του φλιτζανιού νερό

Ρίχνω στη λεκανίτσα το αλεύρι με το αυγό και ελάχιστο αλάτι, ανακατεύω προσθέτοντας νερό έως να γίνει ενας λείος και σχετικά αραιός χυλός. Βάζω αρκετό βιτάμ στο ταψάκι, και ρίχνω τον χυλό. Πασπαλίζω με κομματάκια βιτάμ και τρίβω απο πάνω όση φέτα θέλω. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Βγαίνει μια νόστιμη και τραγανιστή πιτούλα.

Και εγώ κάνω αυτή την πίτα, ειδικά για τα παιδιά...

Εγω αυτην την κανω αλλα αντι για νερο βαζω γαλα και λιγο μπεικιν....

Μουρλια γινεται......

akamatra τι κανεις???

Γειά σου bessy. Η μικρή μου βγάζει όλα τα δόντια μαζεμένα και τώρα ηρέμησε λίγο... Πάω να την πέσω γιατί...

Εσύ πως είσαι;