Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως θα οργανωσω ενα πρωτοτυπο χριστουγεννιατικο παρτι γενεθλιων?

Recommended Posts

Καλημερα και καλως ορισα στην ζεστη σας παρεα!

Μαμαδες και μπαμπαδες του parents.gr θα μπορουσατε να με βοηθησετε να οργανωσω ενα αξεχαστο παρτι για τα διδυμα αγορακια μου που γίνονται τεσσαρων το Δεκέμβριο?

Γιορτάζουμε τα γενέθλια τους στο σπίτι σε ένα αρκετά μεγάλο χώρο. Η διακόσμησή του γίνεται με παραστάσεις χριστουγεννιάτικες που έχουμε αγοράσει από τα jumbo και δεν λείπει και το πατροπαράδοτο χριστουγεννιάτικο έλατο. Φέτος τα παλικαράκια μου επέλεξαν οι τούρτες τους να είναι αρκουδάκια. Θα με βοηθούσαν ιδιαίτερα ιδέες σ'οτι αφορά τη διακόσμηση του χώρου - προκειμένου να ξεφύγω από τα συνηθισμένα -, κάποιο κειμενάκι για την πρόσκληση καθώς και στοιχεία για κάποιον ανιματέρ στη Θεσσαλονίκη (πέρσι είχαμε ταχυδακτυλουργό και face painting). :confused: Σας ευχαριστω πολυ - πολυ.

Διαφημίσεις

Καλως όρισες μανούλα διδύμων!!! Και η δική μου κόρη τα Χριστούγεννα έχει γεννέθλια αλλά το θέμα που διάλεξε ήταν μουσικές νότες...μέχρι χθες!!! Σήμερα άλλαξε γνώμη και είπε ότι θα θελε την tingerbell...τί να κάνω ότι πει η πρωτότοκη...'Ετσι λοιπόν τί θα λεγες να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις κτλ; Βέβαια μαζί την tingerbell σκέφτομαι να χουμε και μερικές χριστουγεννιάτικες πρωτότυπες πινελιές διακόσμησης. Το βραδάκι θα ψάξω την θεματική των χριστουγέννων και θα τα επανέλθω ανανεωμένη....Φιλια

Γεια σου ippoliti! Τα μικρα μου πινουν γαλα και βρηκα την ευκαιρια να σερφαρω. Δεν καταφερα να "ερευνησω" το θεμα μας - ακομη τουλαχιστον- μου'ρθαν ομως δυο ιδεες που θα μπορουσες να εφαρμοσεις στο παρτι της κορουλας σου. Αληθεια ποσο χρονων ειναι? Εχεις αλλα παιδακια? Το θεμα που διαλεξε μου αρεσει πολυ. Τι θα λεγες αν οι προσκλησεις των γενεθλιων ήταν αστερακια sticks? Δυο στερια κολλημενα μεταξύ τους κι ενδιάμεσα το στικ και το περιγραμμα του χαρτονιου με χρυσόσκονη ή κολλα με glitter. To κειμενακι μπορει να γραφει ειτε μεσα στο αστερι είτε σε καρτουλα και να δεθει με κορδελιτσα στο στικ. Μια δευτερη ιδεα αφορα στο μπουφε - δεν ξερω τι σκεφτεσαι να κανεις. Τα lollicakes είναι μια ιδέα που μπορούμε να εφαρμόσουμε και οι δυο - με το αναλογο κουπ-πατ και νομιζω θα ξετρελανει μικρους και μεγαλους. Εχω βρει βιντεακι στο you tube νομιζω γυρισμενο απο κοριτσια της παρεας και σου γραφω τη διευθυνση http://www.youtube.com/watch?v=cdl7we3cGyM

Διαφημίσεις

Πώπω φοβερή συνταγή!!! Ευχαριστώ και για τις άλλες ιδέες..να σαι καλά...και γω ειλικρινά ακόμη δεν πρόλαβα να ψάξω (ξέρεις τώρα δουλειές, προβλήματα, τρεχάματα)αλλά σου το υπόσχομαι ότι πολύ γρήγορα θα αναρτήσω πολλές ιδέες....η "μικρή" μου κλείνει τα 9!!! Ναι, θα ναι και η αδερφή της που είναι 5,5. Όσον αφορά τις προσκλήσεις φαντάζομαι ότι θα ναι φοβερές αν και δεν έχω πολυκαταλάβει πώς ακριβώς γίνονται. Αν έχεις φώτος στείλε....

Χαιρομαι που σου αρεσαν ippoliti :D. Τη φωτογραφια της προσκλησης θα σου τη στειλω τις επομενες μερες. Ψαχνοντας για το δικο μας παρτι - που ισως τελικα εχει θεμα μικροι πριγκηπες - ανακαλυψα στο site: www.sintagespareas.gr φωτος και μενου απο παρτυ με ιδιο θεμα με το δικο σου. Μπορεις ευκολα να το δεις αν πατησεις στην αναζητηση παρτυ tinkerbell.

είσαι απίστευτη twinmother!!! κσι με διδυμάκια και βρήκες και χρόνο να ψαχτείς και βοηθάς και μένα και ανακάλυψες και τέλειο site!!! Ξετρελάθηκα με τις συνταγές και συνιστώ σε όλες να εγγραφείτε και να περιηγηθείτε...απίστευτες δημιουργίες!!! Αλήθεια twinmother εσύ βρήκες κάτι; Σκέφτηκα να σου προτείνω το αρκουδάκι της Βέφας στο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο της (ένθετο σ' ένα περιοδικό ήταν) που είναι τρισδιάστατο, αν σε ενδιαφέρει πες μου να ψάξω τη συνταγή και να σου τη στείλω και επίσης θα μπορούσες να κάνεις και παιδικό ποντς, τέλειο με πολύ απλά υλικά, το χω κάνει στα γεννέθλια της μικρής μου και στο μπιτζάμα πάρτυ της μεγάλης μου και ξετρελαθηκαν μικροί μεγάλοι!!! Είσαι πολύ τυχερή που χεις μεγάλο σπίτι και θα γιορτάσετε τα γεννέθλια των διδύμων σου μια εποχή που ενδείκνεται για σπίτι. Εμείς δυστυχώς έχουμε μικρό χώρο και έτσι για άλλη μια φορά θα τα γιορτάσουμε εκτός και εδώ γεννιέται το πρόβλημά μου...θα γιορτάσουμε σε πιτσαρία και θα μαστε πολύ λίγοι, θέλει τις κολλητές της και την αδερφή της δηλ. 6 άτομα, οπότε και δεν μπορώ να ετοιμάσω μπουφέ ή άλλα φαγητά. Σκέφτομαι να διακοσμήσω την καφετέρια φίλων μας, γιατί εκεί θα κόψουμε την τούρτα, και μαζί με την τούρτα να ετοιμάσω τα lollicakes και κάτι ακόμη σε σφολιάτα, σε μάφινς....δεν ξέρω το σκέφτομαι. Πείτε και σεις καμμιά ιδέα... Α, twinmother δεν κατάφερα να μπω στο πάρτυ tingerbell μήπως αν μου έδινες αναλυτικότερες πληροφορίες; Άσχετο: Την Κυριακή θα παρεβρεθώ σε πάρτυ φίλης μου η οποία μου είπε ότι θα χει και μια μικρή έκπληξη πέρα από κλόουνς κτλ. αν αξίζει θα την προτείνω.

αν πάλι το θέμα σας αλλάξετε και διαλέξετε τον πρίγκηπα δες το link της lolabanny (αν δεν κάνω λάθος) "τα γεννέθλια του μικρού πρίγκηπα" και σίγουρα θα πάρεις τέλειες ιδέες!!!!

Ippoliti, ειναι η τριτη φορα που γραφω το ιδιο e-mail. Την πρωτη κρασαρησε ο υπολογιστης. Την δευτερη επεσε κεραυνος εδω κοντα και ειχαμε συντομη διακοπη ρευματος. Ευχομαι να μη συμβει και τριτη φορα γιατι θα φρικαρω ασχημα!

Λοιπον, την προσκληση την σκαναρησα αλλα καθως ειμαι ασχετη με τους υπολογιστες εχει σταθει αδυνατο να την επικολλησω στο e-mail. Με τη συνδρομη ομως του αντρα μου (ελπιζω το βραδυ) θα τα καταφερω.

Το κομματι απο τις συνταγες της παρεας στο παραθετω αυτουσιο.

Μετά από 32 παιδικά πάρτυ γενεθλίων που έχω οργανώσει μέχρι τώρα για τα τρία παιδιά μου, και πάντοτε στο σπίτι, πιστεύω πως έχω αποκτήσει μια σχετική εμπειρία σε αυτόν τον τομέα!!! Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας κάποιες λεπτομέρειες από το πρόσφατο πάρτυ της μικρής μου κόρης, για να δείτε πόσο απλό είναι να κάνετε χαρούμενα τα παιδάκια!!!smile.png

Όλα αυτά τα χρόνια, πάντα επιλέγουμε για τα πάρτυ μας κάποιο θέμα, το φετινό είχε θέμα Tinkerbell...

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε στα πάρτυ είναι να φτιάξουμε τις προσκλήσεις, πάντα μέσα στο θέμα...

2aprosklisi.jpg

Το επόμενο είναι να φροντίσουμε για τα φαγητά, σύμφωνα πάντα με την ηλικία και τα άτομα. Η κόρη μου είχε καλέσει 30 παιδάκια ηλικίας 6-8 ετών.

Το μενού μας ήταν...

"Κοτομπουκιές"

21kotoboukies.jpg

"Μπόμπα με τόνο"

21bobatono.jpg

"Κεφτεδάκια στο φούρνο"

21keftedakia.jpg

"Λουκανικοπιτάκια με σφολιάτα"

21loukanikopitakia.jpg

"Λουκανικοπιτάκια με ζύμη κουρού"

21loukanikopitakiakouro.jpg

"Μάφινς με κολοκυθάκια"

21mafinskolokithi.jpg

"Μανιταρόπιτα"

21manitaropitau.jpg

"Πίτσα σε ταψί"

21pizza.jpg

"Τυροπιτάκια της μαμάς"

21tiropitakia.jpg

"Σαντουιτσάκια"

21sandwiches.jpg

"Εύκολα παιδικά σοκολατένια μάφινς"

2mafins3.jpg

Μια γενική άποψη του μπουφέ μας...

22boufes1h.jpg

Φυσικά το πιο σημαντικό από όοοοοοολα είναι η τούρτα!!! Εμείς διαλέξαμε να φτιάξουμε μια τούρτα Tinkerbell με επικάλυψη από ζαχαρόπαστα.

2tourtatink.jpg

Από ένα παιδικό πάρτυ δεν μπορεί να λείπει το παιχνίδι!!! Γι' αυτό το λόγο φτιάξαμε μια pinata γεμάτη με καραμέλες και διάφορα ζαχαρωτά, την κρεμάσαμε και τα παιδιά την χτύπαγαν με ένα πλαστικό ρόπαλο, μέχρι να σπάσει και να πέσουν τα ζαχαρωτά!!!

2pinata2.jpg

2pinataspasimo2.jpg

Επίσης παίξαμε το παιχνίδι με το πακέτο...

2kidspaketo1.jpg

Ζωγραφίσαμε...

2trapezizwgrafikis.jpg

partymaria6.jpg

Και στο τέλος, με τις ζωγραφιές, φτιάξαμε ένα αναμνηστικό άλμουμ για την εορταζόμενη...

2album.jpg

Φεύγοντας, κάθε παιδάκι πήρε από ένα αναμνηστικό δωράκι...

90706026.jpg

Όλοι πέρασαν υπέροχα και μετά από τόσες μέρες, ακόμα μιλούν για το πάρτυ της Μαρίας!!!Και του χρόνου!!!

Τουρτα tinkerbell υπαρχει και στο site www.cakesbysam.com . Tσεκαρησε τη!

Σ'οτι αφορα τωρα το δικο μας παρτι το θεμα θα'ναι τελικα μικροι πριγκιππες. Εχεις δικιο η lolabunny εκανε ΦΟΒΕΡΗ δουλεια. Καποιες απο τις ιδεες της θα προσπαθησω να εφαρμοσω κι εγω είμαι ομως ανοιχτη και σε αλλες ιδεες που θα μπορουσαν να εφαρμοστουν και στο δικο μας θεμα.

Φιλια πολλα

Διαφημίσεις

Ippoliti sorry αλλα δεν καταφερα να επικολλησω την προσκληση.:(

Θα σου περιγραψω ομως πως γινεται!

Κοβεις δυο ιδια αστερακια απο κιτρινο χαρτονι. Τα κολλας μεταξυ τους βαζοντας αναμεσα τους κι ενα στικ (σαν αυτα που χρησιμοποιουμε για να κανουμε "σουβλακια" - ετσι τα λεμε στη Θεσσαλονικη, στην Αθηνα νομιζω τα λετε αλλιως? -. Αφου κολλησουν έχουμε ενα ραβδακι με αστερακι.

Μπορεις το κειμενο ειτε να το γραψεις μεσα στο αστερακι ειτε να το γραψεις σε μικρη καρτουλα στην οποια θα κανεις μια τρυπουλα και θα τη δεσεις με κορδελα σφιχτα στο στικακι. Τα κοριτσακια νομιζω θα το λατρεψουν αφου θα εχει το καθενα το δικο του μαγικο ραβδι. Ασε που μπορει και η μαμα να το στολισει στο χριστουγεννιατικο δεντρο!

twinmother να σαι καλά ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σου!!!! Ξέρεις είμαστε κοντοχωριανοί, χαχαχαχα, γιατί είμαι από Γρεβενά και όχι από Αθήνα και τα στικς στα σουβλάκια εμείς τα λέμε ξυλαράκια...πάντως πιστεύω ότι η πρόσκληση είναι τέλεια ιδέα γιατί θα συνδυάσει και μια νότα των Χριστουγέννων, ευτυχώς με πρόλλαβες γιατί είχα καταλήξει στην έτοιμη....thanks....

• 1 month later...

Λοιπόν κορίτσια χρειάζομαι τη βοήθειά σας... έχω βρει αυτά τα φανταστικά δώρα για τους καλεσμένους http://ftiaxtomonosou.forumotion.net/forum-f1/topic-t133.htm αλλά ζητούν ελάχιστη παραγγελία 50, οι δικοί μου καλεσμένοι θα ναι 5. Αν καμμιά σας από σας ξέρει κάποιον τρόπο να μπορέσω να παραγγείλω τόσα θα της είμαι ευγνώμων....

• 1 year later...
Πολύ ωραίο το πάρτυ σας με την Tinkerbell.

Αλήθεια το αναμνηστικό δωράκι τί ήταν? Ρωτάω για καμία ιδέα....

Να την χαίρεσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barbie επειδή τυχαία ανακάλυψα πως μιλάτε για το πάρτυ Tinkerbell της κόρης μου που ανέβασα παλιότερα στις συνταγές της παρέας, τι ακριβώς θέλετε να μάθετε???

Είμαι πρόθυμη να σας βοηθήσω...;)

Διαφημίσεις