Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παιδικος;ναι!!αλλα το γιογιο μου;;;

Recommended Posts

εφθασε και για μας η πρωτη μερα στον παιδικο σταθμο...

ξεκινησαμε την Δευτερα και καθομαστε σταδιακα (αν και χρησιμοποιω τον πληθυντικο εγω καθησα μονο την πρωτη μερα, για να δω και τι γινεται αλλα και πως θα αντιδρασει το παιδι μου).

το προβλημα μας ειναι το εξης:ολο το καλοκαιρι καταφεραμε και μαθαμαι το γιογιο διοτι ηταν και υποχρεωτικη αναγκη για να μπορεσει να παει στον παιδικο. το θεματακι μας ειναι ομως οτι δεν παει πουθενα αλλου, παρα μνον στο γιογιο του!!! τραγικο;;

την Παρασκευη πριν ξεκινησει ο μικρος, περασα απο τον σταθμο για να βρω την υπευθυνη να το συζητησουμε. ομολογω πως η αντιδραση της δεν ηταν και η καλυτερη:στραβομουτσουνιασε και ουτε μια φορα δεν ακουσα να μου πει πως μην ανησυχειτε, θα εχουμε τον νου μας, θα παρακινησουμε με καποιο αλλο παιδακι που θα χρησιμοποιησει τις τουαλετες κλπ. τιποτα απ'ολα αυτα! ειμαι παραλογη;

καθε μερα εχω το αγχος οτι θα παω και θα τον βρω στην καλυτερη κατουρημενο και αλλαγμενο, στην χειροτερη απλα κατουρημενο;;;

και τι θα γινει απο την Δευτερα οπου θα εφαρμοστει το προγραμμα κανονικα και θα κατσει τοσες ωρες; θα σκασει το παιδι ετσι και δεν παει στην τουαλετα!!

μηπως υπαρχει καποια τεχνικη που μπορω να εφαρμοσω στο σπιτι να το βοηθησω το παιδακι;; και μονο στην σκεψη, μου ρχονται εμενα τα κλαματα, φαντασου αυτο!!!

περιμενω τις εμπειρες μανουλες να με βοηθησουν...

και οχι τιποτ'αλλο αλλα ο μικρος τρελαινεται για τον παιδικο!!!:roll:

Ιάσονας, "Ο μικρός πρίγκιπας .. :-D μου"

Διαφημίσεις

Στο δημοτικό παιδικό σταθμό που στέλνω το γιο μου του έκοψαν το pampers κάτι που εγώ δεν είχα καταφέρει στο σπίτι. Οι δασκάλες απλώς με ρώτησαν αν θέλω να του τα βγάλουν (εννοείτε πως είπα ναι) και πως δεν χρειαζόταν να κάνω τίποτα στο σπίτι. Δηλαδή το απόγευμα του τα φορούσα κανονικά. Σε μια βδομάδα τα έβγαλε. Έχουν τέλειες λεκανίτσες που πάνε όλα τα παιδάκια μαζί μετά το δεκατιανό. Έχει πολλή πλάκα. Μην ανησυχείς θα κάνει ότι κάνουν τα άλλα παιδιά. Εμένα μέχρι που έμαθε να τρώει τα πιο δύσκολα φαγητά!

Στο δημοτικό παιδικό σταθμό που στέλνω το γιο μου του έκοψαν το pampers κάτι που εγώ δεν είχα καταφέρει στο σπίτι. Οι δασκάλες απλώς με ρώτησαν αν θέλω να του τα βγάλουν (εννοείτε πως είπα ναι) και πως δεν χρειαζόταν να κάνω τίποτα στο σπίτι. Δηλαδή το απόγευμα του τα φορούσα κανονικά. Σε μια βδομάδα τα έβγαλε. Έχουν τέλειες λεκανίτσες που πάνε όλα τα παιδάκια μαζί μετά το δεκατιανό. Έχει πολλή πλάκα. Μην ανησυχείς θα κάνει ότι κάνουν τα άλλα παιδιά. Εμένα μέχρι που έμαθε να τρώει τα πιο δύσκολα φαγητά!

έχετε δικιο κοριτσια... ειναι δημοτικος σταθμος αλλα η γενικοτερη εντυπωση που εχω αποκτησει μια εβδομαδα τωρα που πηγαινουμε, ειναι μια σχετικη χαλαρωτητα να το πω;;;

προχθες γυρισαμε σπιτι και αντι να τρεξει στο γιογιο του οπως εκανε τις προηγουμενες ημερες, επιασε να παιξει με τα παιχνιδια του. σε πρωτη φαση ενθουσιαστηκα γιατι σκευτηκα πως ισως να ειχε κανει στο σταθμο!! μετα απο 10 λεπτα τον ρωτησα εαν ειχε παει να κανει τσισακια στο "σχολειο" και μολις το παιδι ακουσε την λεξη και μονο ετρεξε αμεσως στο γιογιο του!! την αλλη μερα, οταν τον πηγα το πρωι ρωτησα την παιδαγωγο εαν ειχε πιει κατι στο σταθμο ολη ημερα εχθες γιατι μου εκανε εντυπωση η τοση μεγαλη εγκρατεια του, και πεταχτηκε η μαγειρισα, η οποια απ'οτι εχω καταλαβει ειναι πολυ κοντα στα παιδακια και βοηθαει περα των καθηκοντων της, οτι "μηπως κ δεν ηπιε και τιποτα εχθες!! αμα δεν ηπιε νερακι τι να κατουρισει το παιδι"!!! μου γυρισε λιγο το ματι!! αν διαπιστωσω οτι το παιδι δεν πινει νερο γιατι φοβουνται τα πιθανα "ατυχηματα" θα γινει χαμος!!!

δυστυχως ζουμε σε μικρη επαρχιακη πολη και η επομενη επιλογη μου ειναι ενας ιδιωτικος...τα σχολια παρ'ολα αυτα για τους δυο παιδικους σταθμους ειναι πολυ κολακευτικα κ μαλιστα ο δημοσιος υπερτερει!! φαντασου... απλα θελω να πω πως η ιδεα να του κοψουν αυτες π.χ. πανα οπως εσενα (να ασχοληθουν τοσο πολυ με το παιδι με λιγα λογια) μαλλον "δεν παιζει"!!στην δικη μου περιπτωση να τον παρουν γλυκα και να επιμεινουν στον βαθμο που χρειαζεται το παιδακι για να υπερπηδησει τους φοβους του.. μαλλον απο Δευτερα θα πρεπει να βαζω διπλα παντελονακια για να ειμαι 100% σιγουρη οτι το παιδακι θα εχει καθαρα ρουχαλακια..:|

αααα!!! και κατι ακομα.. οταν την ρωτησα: τον εχετε βαλει καθολου ή εχει γενικοτερα καποια εμπειρια με τις τουαλετες, εστω απο καποιο αλλο παιδακι, μου ειπε πως "τα ρωταμε ολα τα παιδακια αν θελουν και απλα ο ιασονας παντα απανταει αρνητικα!!" τι περιμεναν;; να τρεξει το παιδι;;

Διαφημίσεις

Κι εγώ ενώ είχα πάντα μια αλλαξιά στην τσάντα, τις μέρες που έκαναν προσπάθεια να βγάλουν τα pampers μου ζήτησαν και τους άφησα εκεί 5-6 φούτερ παντελόνια και πολλά σλιπάκια και τα έπαιρνα κατουρημένα!

Είχα βρει κάτι καταπληκτικά σλιπ στο mothercare που είχαν από μέσα επένδυση που συγκρατούσε τη μεγάλη ποσότητα.

Πάντως την προσπάθεια για τα pampers την έκαναν μετά τα χριστούγεννα που τα παιδιά είχαν εξοικειωθεί με το χώρο και τα πρόσωπα του σταθμού.

Το ζήτημα με την περίπτωσή σας είναι ότι έχετε κάνει βήματα προόδου κι είναι αμαρτία να κάνετε πισογυρίσματα. Όμως η φάση προσαρμογής στο σταθμό είναι ολίγον λούκι από μόνη της. Υπομονή!

Κι εγώ ενώ είχα πάντα μια αλλαξιά στην τσάντα, τις μέρες που έκαναν προσπάθεια να βγάλουν τα pampers μου ζήτησαν και τους άφησα εκεί 5-6 φούτερ παντελόνια και πολλά σλιπάκια και τα έπαιρνα κατουρημένα!

Είχα βρει κάτι καταπληκτικά σλιπ στο mothercare που είχαν από μέσα επένδυση που συγκρατούσε τη μεγάλη ποσότητα.

Πάντως την προσπάθεια για τα pampers την έκαναν μετά τα χριστούγεννα που τα παιδιά είχαν εξοικειωθεί με το χώρο και τα πρόσωπα του σταθμού.

Το ζήτημα με την περίπτωσή σας είναι ότι έχετε κάνει βήματα προόδου κι είναι αμαρτία να κάνετε πισογυρίσματα. Όμως η φάση προσαρμογής στο σταθμό είναι ολίγον λούκι από μόνη της. Υπομονή!

πηγα την Παρασκευη να παρω το "μπουμπουκι" μου σχεδον 1 ωρα αργοτερα απο τις υπολοιπες ημερες:το πρωτο που βλεπω ειναι το παιδι φοραει αλλα ρουχα (την αλλαξια του).Λεω απο μεσα μου;ωχχχχ.. Η παιδαγωγος με παρακαλεσαι να παρακινησω το παιδι να παει στην τουαλετα γιατι ηταν ετοιμος να "ξαναλερωθει"! φυσικα κ οι προσπαθειες μου απεβησαν ακαρπες, το παιδι με τιποτα να μην θελει οποτε κ τον βουτηξα αρων αρων να τρεξουμε να παμε σπιτι, μπας κ προλαβουμε!!!τελικα ειχαμε "αγιο" που λενε.προλαβαμε στο τσακ! πηρα τηλεφωνο εν συνεχεια να με ενημερωσουνε με λεπτομερειες για την ημερα του παιδιου:τους ζητησε καποια στιγμη να παει τουαλετα (ηταν στην αυλη κ επαιζαν ολα τα παιδικια) τον πηγαν μεσα, πηγε μονος του στο δωματιο με τις μικρες λεκανες (αρα εχει καταλαβει τι ακριβως κανουν εκει μεσα) αλλα μολις του κατεβασαν το βρακακι... με τιποτα!!! οποτε καποια στιγμη εγινε κ το μοιραιο... κοινως κατουρηθηκε!!! ελπιζω ομως πως αυτο που συνεβει ενδεχομενως να δειχνει καποια προοδο για το παιδακι... του το ευχομαι διοτι απο αυριο εφαρμοζεται κανονικα το προγραμμα του παιδικου... καλα πλυσιματα για μενα...υπομονη:?