Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς περνάνε οι ώρες στο μαιευτήριο??

Recommended Posts

Είναι κάτι που σκέφτομαι συχνά τώρα τελευταία...

Τι κάνουμε στο μαιευτήριο τις ώρες που δεν έχει επισκεπτήριο ή δεν ταϊζουμε τα μωράκια μας?

Είχατε πάρει μαζί σας κάποιο βιβλίο?Ακούγατε μουσική?

Το επισκεπτήριο τηρείται αυστηρά?

Μπορεί ο άντρας ή η μαμά μας να είναι μαζί μας όλη τη μέρα?

Ισχύει ότι αν καλοπιάσεις τις μαίες και τις νοσηλεύτριες με τα γλυκά ή τα λουλούδια που σου φέρνουν,σε προσέχουν περισσότερο?

Πείτε τις εμπειρίες σας να μάθουμε και οι μέλλουσες μαμάδες!

(Εγώ πρώτα ο Θεός θα γεννήσω στο ΙΑΣΩ.)

Διαφημίσεις

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η αλήθεια είναι ότι δεν ειχα προβληματιστεί καθόλου!

Πάντως δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε και ώρα που βαρέθηκα!Και εγώ στο ΙΑΣΩ γέννησα.

Αν θυμάμαι καλά γύρω στι 7-8 είναι το πρωινό καθαρίστριες κτλ και γύρω στις 9 μας έφερναν τα μωρά τα οποία τα έπαιρναν στις 2 το μεσημέρι. Το μεσημέρι λίγη ξεκούραση δεν βλάπτει και στις 5 μας ξαναέφερναν τα μωράκια μέχρι τις 9 το βράδυ. Και ξαναέφερναν τα μωρά στις 12 και στις 5 το βράδυ για να θηλάσουν και τα άφηναν καμια ώρα.

Όπως καταλαβαίνεις αν βάλεις και τις επίσκεψεις κτλ που να βαρεθείς! Όση ώρα είναι το μωρό δίπλα σου θα κάθεσαι να το χαζέυεις! Ο άντρας μου ήταν σχεδόν όλη την ημέρα μαζί μου και όταν ανάρρωσα από την καισαρική βγαίναμε και για καμια βόλτα..(στον διάδρομο άντε και στην καφετέρια)

Με το καλό να έρθει η μπέμπα σου!!

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Σε τι δωμάτιο ήσουν?

Πιστεύεις ότι παίζει ρόλο στο πώς θα σου συμπεριφερθούν οι μαίες?

Καλά,και όταν έρχονται επισκέψεις,τα μωράκια είναι κι αυτά μες στο δωμάτιο?

Δυστυχως Doraki συνηθως η ωρα επισκεπτηριου συμπιπτει με την ωρα που σου φερνουν το μωρο.. Ισως αν ζητησεις εσυ να μη στο φερνουν εκεινη την ωρα..

Να βαρεθεις δεν προλαβαινεις.. εδω θα θες να κοιμηθεις και δεν θα προλαβαινεις.. Εγω τους επισκεπτες τους ξαποστελνα.. δεν ηθελα κανεναν, μονο τη μαμα μου.

Αυτο με τα γλυκα και τα λουλουδια δεν ισχυει.. μπορεις να τις καλοπιασεις ομως με 50ευρα μεσα σε φακελακια.. Αυτο πιανει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Χαχα και πόσα φακελάκια πρέπει να δώσω δηλαδή?Είναι δυνατόν σε όλες τις μαίες να δίνω 50άρικα???

Ελπίζω να μην έρθουν και πάρα πολλοί πάντως,γιατί θα είναι και χειμώνας,ιώσεις και αρρώστιες δίνουν ρεσιτάλ και δε λέει να φύγουμε από το μαιευτήριο άρρωστες.

Αλλά από την άλλη νομίζω ότι θα θέλω το μωρό όσο πιο πολύ γίνεται κοντά μου.

Διαφημίσεις

εγω γεννησα στο Διαβαλκανικο και να σου πω την αλήθεια ίσα που προλάβαινα να ξεκουραστώ. Κατα τις 8 ερχονταν οι καθαρίστριες στο δωμάτιο και μετα απο λίγο το πρωινό. Μεχρι να φαμε εφερναν 9 η ωρα το μωρό μεχρι τις 10,30 περίπου. 11-1 είχε επισκεπτήριο, κατά τις 1,30 εφερναν μεσημεριανό, μεχρι φαμε πηγαινε 2-2,30. Κατα τις 4 ξαναεφερναν τα μωρα μεχρι τις 17.30-18.00 οπότε κια ξεκινοπυσε παλι το επισκεπτήριο μεχρι τις 8-8.30. 9 εφερναν ξανα τα μωρα εως τις11. Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι περνούσε η ωρα μια χαρά. Αντε με το καλό!!!

Δεν νομιζω οτι προλαβαινεις να βαρεθεις, παντος στον ελευθερο χρονο σου το πιο σοφο θα ηταν να κοιμασαι γιατι μολις με το καλο πατε σπιτι θα σου παρει πολυ καιρο να ξανακοιμηθεις ησυχη.

Ώστε τόσο φουλ πρόγραμμα έχει???

Για τον ύπνο το σκέφτομαι γιατί μετά πραγματικά αναρωτιέμαι ΠΟΤΕ θα ξανακοιμηθώ όλη τη νύχτα?Σε κάτι χρόνια ίσως???

Αχ για να δούμε πώς θα είναι όλη η εμπειρία,αρχίζει και με πιάνει άγχος.

Μπα νομίζω ούτε και τότε!!!

Σε αυτή την ηλικία ξεκινάνε άλλα βάσανα,και ειδικά με κόρη και με εμένα για μάνα...

Μες στο άγχος θα είμαι!!!

Διαφημίσεις

Σε τι δωμάτιο ήσουν?

Πιστεύεις ότι παίζει ρόλο στο πώς θα σου συμπεριφερθούν οι μαίες?

Καλά,και όταν έρχονται επισκέψεις,τα μωράκια είναι κι αυτά μες στο δωμάτιο?

Ήμουν σε 6κλινο, μια χαρά πέρασα είχα και παρέα!;)

Οι μαίες ήταν πολύ ευγενικές όλες, δεν ξέρω αν ήμουν από τις τυχερές αλλά δεν έχω κανένα παράπονο, οπότε ηθελα ερχονταν για βοήθεια. Δεν έχει νόημα να τους δώσεις κάτι γιατί κάθε φορά έρχεται κάποια παό τις μαίες που εχουν βάρδια που μπορεί να είναι άλλη κάθε μέρα.

Με τις επισκέψεις είναι ένα θέματακι..Δυστυχώς τα μωρά ήταν εκεί..

Εγω που γέννησα Σάββατο και είναι και το πρώτο μου, την Κυριακή έγινε ο χαμός από επισκέψεις. Κάποια στιγμή ζήτησα να μου το πάρουν και ας μην ήταν η ώρα..Δεν ξέρω, δεν μου ερχόταν να τους διώξω όλους οπότε εδιωξα το μωρο για λίγο..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Ε ναι,κι εγώ νομίζω ότι δεν είναι και πολύ καλό μωρό και επισκέπτες να είναι όλοι μαζί στον ίδιο χώρο κι επειδή θα είμαι κι εγώ σε 6κλινο,μάλλον θα έχει γενικά πολύ κόσμο!!

Είναι κάτι που σκέφτομαι συχνά τώρα τελευταία...

Τι κάνουμε στο μαιευτήριο τις ώρες που δεν έχει επισκεπτήριο ή δεν ταϊζουμε τα μωράκια μας?

Είχατε πάρει μαζί σας κάποιο βιβλίο?Ακούγατε μουσική?

Το επισκεπτήριο τηρείται αυστηρά?

Μπορεί ο άντρας ή η μαμά μας να είναι μαζί μας όλη τη μέρα?

Ισχύει ότι αν καλοπιάσεις τις μαίες και τις νοσηλεύτριες με τα γλυκά ή τα λουλούδια που σου φέρνουν,σε προσέχουν περισσότερο?

Πείτε τις εμπειρίες σας να μάθουμε και οι μέλλουσες μαμάδες!

(Εγώ πρώτα ο Θεός θα γεννήσω στο ΙΑΣΩ.)

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!!

Βασικά κοιμάσαι, κανεις μπάνιο, τρως, μιλάς στο τηλέφωνο και κοιτάς στο κινητό τις φωτό που έχεις βγάλει το μωρό σου..... Εγώ αυτά έκανα....και κουβεντούλα με τις άλλες κοπέλες στο δωμάτιο.

Στο ΛΗΤΩ το επισκεπτήριο αυστηρότατο -ευτυχώς- άνευ μωρών -ευτυχώς- και κανείς μέσα στο δωμάτιο -ευτυχώς-. Και γω πριν γεννήσω δυσανασχετούσα αλλά τελικά ΕΥΤΥΧΩΣ!!

Αντρας και μαμά κανένα πρόβλημα, ήταν εκεί εναλλάξ συνέχεια, βέβαια διακριτικά.

Κεράσαμε γλυκά αλλά δεν άλλλαξε κάτι, ήταν πολύ καλές γενικώς!

k6rO.png

yMCu.png

Τα thavmatakia μου και γω!

doraki εξακλινο και στο Ιασώ σίγουρα δεν θα προλάβεις να βαρεθείς! Αν γεννήσεις με ΦΤ και τρώς κιόλας, υπάρχει ώρα που έρχονται επισκεπτήρια μωρά και δίσκοι με φαγητό όλα μαζί. Αν εσύ δεν έχεις πολύ επισκεπτήριο μην ανησυχείς θα έχει η διπλανή... Εμένα την ώρα που με φέρνανε απο την καισαρική, η διπλανή είχε περίπου 30 άτομα οι οποίοι όλοι έπιασαν το μωρό της... Έχει σασπένσ! δεν θα πλήξεις!

ssttaa

Εγω στο ΛΗΤΩ γεννησα και δεν βαρεθηκα καθολου, μαλιστα δεν προλαβαινα για τιποτα. Ειχα το μωρακι μαζι μου, και ειχα κανει και καισαρικη. Ολη μερα και νυχτα ολο και καποιος μπαινει στο δωματιο να δει εσενα ή το μωρο, να φερει φαγητο, να σε ενημερωσει για κατι, να σου δωσει δειγματα για προιοντα και δωρα, να σου κανει σεμιναριο για αλλαγη πανας κλπ, οποτε αν προσθεσεις και την αναγκη σου να περπατησεις, να κανεις κανενα μπανακι και να κοιμηθεις, δεν μενει χρονος. Ποσο μαλλον αν εισαι σε δωματιο με αλλες, οποτε θα πιασετε και την κουβεντα. Αν εχεις και επισκεπτηριο σκεψου το, εμενα μονο στη σκεψη με κουραζαν, οποτε δεν το ειπα σε κανεναν ευτυχως και ειχα μονο τους γονεις μου, τον αντρα μου και τα αδερφια μας.

Διαφημίσεις

Αχ ανυπομονώ τόσο πολύ για εκείνη την ώρα που τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι συνέχεια τις ώρες στο μαιευτήριο.

Μακάρι να περάσουν ευχάριστα,γενικά είμαι κοινωνική και λογικά θα μιλάω και με τις άλλες χαζομαμάδες!!

Οι ώρες στο μαιευτήριο, μέχρι να πας σου φαίνονται ατελείωτες και όσο είσαι εκεί δεν τις καταλαβαίνεις. Καλά, εννοείται πως θες να ξεκουμπιστείς και να πας στο σπιτάκι σου αλλά εγώ ας πουμε είχα πάρει μαζί μου βιβλίο, ipod με τραγούδια και 2-3 επεισόδια απ τις σειρές που έβλεπα και μόνο τις σειρές είδα και ξεφύλλισα ένα περιοδικό. Ούτε τηλεόραση δεν έβλεπα. 'Η θα εχεις το μωράκι, ή θα εχεις κόσμο, ή θα θες να κάνεις ένα μπάνιο, ή να πεις μια κουβέντα με τον σύζυγο ή τη διπλανή σου, ή να κοιμηθείς.

Με το καλό εύχομαι (αν και αργείς ακόμα! Κάνε άλλες σκέψεις καλέ!)

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

αχ doraki, ένα πράμμα θα σου πω

Απόλαυσε τις 4-5 μέρες στο μαιευτήριο, γιατί μετά στο σπίτι αλλάζουν όλα!!!

Προσπάθησε να κοιμηθείς όσο το δυνατόν περισσότερο, να τρως καλά (το Ιασώ έχει καλό και πολύ φαϊ!!!, ήμουν εκεί πριν από 15 μήνες και σε 4κλινο, δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι) και γενικά μάζεψε δυνάμεις. Θα τις χρειαστείς μετά.

Όλα τα μωράκια για κάποιο ανεξήγητο λόγο, στο μαιευτήριο όλη μέρα κοιμούνται, και μόλις μπουν στο σπίτι, αρχίζουν τα τραγούδια!

Αφού στο μαιευτήριο έλεγα πόσο τυχερή ήμουν που είχα τόσο ήσυχα μωρά και στο σπίτι μεταμορφώθηκαν σε φωνακλάδικα τερατάκια!

Υπήρχαν βέβαια και μωράκια που έκλαιγαν απ΄το μαιευτήριο, οπότε δε μπορώ να φανταστώ τί γινόταν μετά στο σπίτι τους...

Δε θέλω να σε τρομοκρατήσω, απλά να σε βοηθήσω να αντιμετωπίσεις τους δεκάδες επισκέπτες που θα έρχονται συνέχεια στο δωμάτιό σας (υπολόγισε τους δικούς σου επί 6!), οι οποίοι δεν θα έχουν όλοι κατανόηση στο ότι θες να ξεκουραστείς λιγάκι γιατί το βράδυ δεν κοιμήθηκες από τους πόνους απ'τα ράμματα, ή στο ότι θες να θηλάσεις, ή ότι μες το χειμώνα όλο και κάποιος κουβαλάει κάποια ίωση και καλό θα είναι να μην είναι γεμάτο το δωμάτιο με κόσμο όταν είναι εκεί και τα μωρά. Και δε φαντάζεσαι πόσοι ανέυθυνοι υπάρχουν, που προκειμένου να δουν το μωρό έρχονται στο δωμάτιο ακόμα και άρρωστοι, αλλά δεν το λένε.

Στην ανάγκη, θα χρειαστεί να γίνεις "σκύλα" προκειμένου να προστατεύσεις το μωρό σου, και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ! Κανείς δε θα τολμήσει να σου πει τίποτα να ζητήσεις να βγει έξω το μεγάλο τσούρμο και να μπαίνουν λίγοι-λίγοι. Και φυσικά, δε θα αφήσεις ΚΑΝΕΝΑ παρά μόνο τον άντρα σου και τη μαμά σου, να πάρουν το παιδί αγκαλιά!!!!

Ούτε χαδάκια στα χεράκια, ούτε χαδάκια στο πρόσωπο! Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Επίσης, καλό θα είναι να μην αρχίσεις να φιλάς όποιον έρχεται να σε δει. Όλοι θα σεβαστούν την επιθυμία σου να είσαι επιφυλακτική και προσεκτική και στο κάτω-κάτω είσαι λεχώνα, πρέπει να προσέχεις γιατί θα είσαι αδύναμη και έχεις ένα μωράκι να φροντίζεις.

Είμαι πολύ αυστηρή, το ξέρω. Αλλά έχοντας την εμπειρία από 2 γέννες, μία φυσιολογική και μια καισαρική, μπορώ πολύ άνετα να σου περιγράψω πολλά σκηνικά να τρελαίνεσαι! Εγώ να σφαδάζω απ΄τους πόνους της καισαρικής και να έρχονται συγγενείς (και μάλιστα κοντινοί) και να θέλουν ντε και καλά να μπουν στο δωμάτιο! Ευτυχώς είχε αναλάβει ο άντρας μου τον ρόλο του τροχονόμου και δεν άφηνε κανέναν να περάσει μέχρι να αισθανθώ καλύτερα...

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνεννοηθείς με τις υπόλοιπες κοπέλες του δωματίου ότι όταν θα θηλάζετε, να μην μπαίνει κανείς μέσα παρά σύζυγοι ή μαμάδες.

Θα περάσουν πολύ γρήγορα οι μέρες εκεί μέσα και μάλιστα πολύ ευχάριστα! Απόλαυσέ τες, ηρέμησε, μην αγχώνεσαι... Το άγχος σου τώρα είναι πιο πολύ για τη γέννα. Μόλις περάσει αυτό και δεις ότι όλα πήγαν καλά, θα χαλαρώσεις και δε θα πιστεύεις ότι αυτό πλασματάκι που φέρνουν σε ένα πυρεξάκι με ροζ κουβερτούλα, είναι δικό σου!!!!

Με το καλό σου εύχομαι!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Μαιευτήριο..... μα φυσικά ξεραίνεσαι στον ύπνο!

Είχα μαζί μου ... περιοδικά, mp3, κινητό, TV (του δωματίου)... κτλ κτλ...

Τίποτα δεν έκανα από αυτά....

ΥΠΝΟ! μόνο αυτό....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Στην πρώτη μου γέννα είχα πάει με την εντύπωση ότι θα προλάβω να διαβάσω και βιβλίο! :D Τελικά όπως το πήρα έτσι το επέστρεψα!Η συνεχής ενασχόληση με το μωρό, οι επισκέψεις επί 4(ήμουν σε 4κλινο στο Ιασώ) ήταν ένα θέμα....

Στη δεύτερη γέννα(και πάλι σε 4κλινο του Ιασώ) δεν είχα την ίδια υπομονή....Ένοιωθα την ανάγκη να ξεκουραστώ, να 'μιλήσω' με τον μπεμπάκο μου και για κακή μου τύχη έπεσα σε δωμάτιο που όλες είχαν γεννήσει το πρώτο τους και αριβάρανε τα σόγια και εγώ τα έπαιρνα στο κρανίο....Φανταστείτε ότι κάποια στιγμή είχα μετρήσει γύρω στα 25 άτομα μέσα στο δωμάτιο, εγώ να προσπαθώ να θηλάσω και να έχω τον κάθε ένα με το κοντό του και το μακρύ του:evil:...Τα πήρα στο κρανίο και σχεδόν σε κατάσταση αλλοφροσύνης πήγα στη reception και φώναξα...Είχε περάσει το επισκεπτήριο και δεν έλεγε να κουνηθεί κανείς....

Doraki όχι απλά θα βαρεθείς αλλά θα αποζητάς ώρες ξεκούρασης!:cool:

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Στο ΙΑΣΩ σε τρίκλινο αλλά για κακή μου τύχη η διπλανή μου καθημερινα ΟΛΗ την ώρα ΣΥΝΕΧΕΙΑ με σαράντα άτομα γύρω της και εγώ ειδικά την πρώτη μέρα με τους ορούς και την αντλία της επισκληριδίου και μετά από καισαρική και ΧΩΡΙΣ καθετήρα γιατί τον είχα βγάλει από το βράδυ και ηθελα να πάω τουαλέτα και να είναι σαραντα άτομα ΟΠΟΤΕ λέω στην διπλανη μου Την άλλη ΟΧΙ αυτή με τα σαράντα άτομα που η κοπέλα πονούσε και ήθελε να έρθει ο γιατρός της τι θα κάνουμε και μου λέει θα φωνάξουμε και φωνάξαμε τισ μαίες και μόλις είδαν τα σαράντα άτομα του τρίκλινου έπαθαν πλάκα φώναξαν τα σεκιουριτι και τους πέταξαν ΟΛΟΥΣ εξω και είπαν μάλιστα οτι μόνο 3 κάθε φορα στο δωμάτιο και οτι αν συνεχίζαν έτσι θα απαγόρευαν τις επισκέψεις για το συγκεκριμενο κρεβάτι!!!Μετά την πρώτη μέρα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα άλλαξε δωματιο και η προβληματική μιας και είχε δηλώσει 6κλινο και τις υπόλοιπες ημέρες ήμασταν 2 στο δωμάτιο αραχτές με το μωράκι της διπλανής κοπέλας να έρχεται όποτε το ζήταγε εκείνη -η δικιάμου ήταν στη θερμοκοιτίδα!!-και είχαμε χρόνο να διαβάσουμε ,να κάνουμε μπάνιο και να δεχτούμε όποτε εμείς θέλαμε τις επισκέψεις μας-και πάντα μέσα στο ωράριο και ΧΩΡΙΣ μωρό στο δωμάτιο!!!!!

Πωπω τελικά διαφέρουν τόσο πολύ οι εμπειρίες!!!Γι'αυτό άνοιξα το θέμα,να ξέρω πάνω κάτω τι με περιμένει κι εμένα!!

Οπότε βιβλίο να μην πάρω,μουσικούλα όμως και κανένα περιοδικό όλο και θα τα χρειαστώ!!

Α και βέβαια τσιμπιδάκι για τα φρύδια!!!

Nαι, ναι, βίβλίο μην κάνεις τον κόπο να πάρεις! Το περιοδικό είναι μια χαρά! Αυτό που πραγματικά θυμάμαι ότι απόλαυσα ήταν το πετικιούρ που μου έκανε η αδερφή μου μετά την γέννα!Μιλάμε ακόμη το θυμάμαι!:P

Και βέβαια μην ξεχάσεις φωτογραφική μηχανή, ίσως και ένα ημερολόγιο αν είσαι του σπορ....Θυμάμαι ακόμη και τώρα, 5 χρόνια σχεδόν μετά που ξεφυλλίζω τις σκέψεις που έγραφα εκείνες τις 5 μέρες στο μαιευτήριο δεν υπάρχει στιγμή που να μην συγκινηθώ...Είναι σίγουρο πως αν δεν τα κατέγραφα με κάθε λεπτομέρεια θα είχα ξεχάσει πολλά...δεν θα ήταν κρίμα;

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Α του ημερολογίου είμαι!!

Οπότε θα είναι πολύτιμο να σημειώνω σκέψεις και συναισθήματα εκείνων των ημερών,έχεις δίκιο ότι μετά ξεχνιούνται οι λεπτομέρειες!!