Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βαφτιση το Σεπτεμβρη .. Χειμωνιατικο ή καλοκαιρινο?

vickytsoch

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!!!

Βαφτιζει μια ξαδερφη μου ενα παιδακι 20 Σεπτεμβρη στις Σερρες...

βγηκαμε μια βολτα για βαφτιστικα (μιας και ειπαμε θα βαφτισω κι εγω ενα -αγεννητο ακομα- κοριτσακι του χρονου..)

ψαχνοντας και κοιτοντας οι πωλητριες μας θεσαν το εξης διλλημα:

αν παρεις καλοκαιρινα βαφτιστικα, εχεις εκπτωση, αλλα το μωρό δεν θα τα ξαναβαλει. (εκτος αν τα παρεις μεγαλα να τα βαλει του χρονου)

αν παρεις χειμερινα βαφτιστικα, το μωρό θα ψιλοσκασει , δεν θα εχεις εκπτωση φυσικα, αλλα θα τα βαλει το χειμωνα, τα χριστουγεννα ισως....

λοιπον εσεις τι λετε?

Το σεπτεμβρη αγοραζουμε καλοκαιρινα ή χειμερινα βαφτιστικα???

Διαφημίσεις

εγω θα ελεγα να παρεις καλοκαιρινα μεγαλα για του χρονου.πιο καλα θα τα ευχαριστηθει.το χειμωνα που παμε να βαζει το μωρο τα βαφτιστικα του?εξαλου αν κανει ζεστη θα σκασει το μωρο ...ο χειμωνας αρχιζει απο μεσα οκτωβρη γυρω στις 15 συνηθως....Καλημερα!

Καλημέρα και εγώ θα γίνω νονά τον Σεπμτεβρη της πήρα 2 βαπτιστικά το ένα για την ώρα της τελετής και το άλλο για μετά στο τραπέζι και τα 2 τα πήρα λίγο μεγάλα και καλοκαιρινά τα συνδύασα όμως μπολερό !

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

εμεις για Οκτωβρη τι να παρουμε? εχω πει της νονας να παρει κατι σε υφασμα που να μην ειναι ουτε λινο αλλα ουτε και χοντρο χειμωνιατικο, κοτλε πχ... σαν τα αντρικα κοστουμια πχ κατι...

me and my men...

εμάς καλοκαιρινά μας πήρε η νονά μας. Αν τα βάλει του χρόνου καλώς αν όχι, δεν πειράζει θα τα έχει πάντα ενθύμιο.

Τέλη Σεπτέμβρη και να της φορέσουμε χειμερινά νομίζω θα είναι λίγο άκαιρο.

Διαφημίσεις

Πέρσι που βάπτισα τον μικρό μου τον Σεπτέμβρη του πήρε η νονά του λίνα και λίγο μεγάλα έτσι μπόρεσε να τα βάλει και φέτος τον Μάιο και τον Ιούνιο !η ώρα η καλή για τον μικρό σου πρίγκιπα !

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Και εγώ νομίζω καλοκαιρινά. Να είναι καλά και άνετα τη μέρα εκείνη και μετά δεν πειράζει... ας μείνουν αναμνηστικά. Βέβαια καλό θα ήταν να ρωτήσετε τη μανούλα τι καιρό κάνει συνήθως εκεί, γιατί είναι αρκετά βόρεια...

Και εγώ τα ίδια σκέφτομαι...11 Οκτώβρη η βάπτιση. Τι καιρό να κάνει άραγε? Πέρισυ είχαμε πάει σε βάπτιση 12 Οκτώβρη και φοράγαμε γούνες...Μιλάμε για ΤΟ κρύο...

Αν με ρωτήσει ο νονός, θα του πω να πάρει χειμωνιάτικα πάντως. Και στο πανωφόρι (πχ Παλτό), ένα νούμερο παραπάνω να το ευχαριστηθεί και η μικρή και αυτός που θα το πληρώσει!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

κι εμεις rav στις 10...

εγω ετσι κι αλλιως τα βαπτιστικα θελω να τα φυλαξω. αντε να τα βαλει καμια φορα αν προλαβει σε κανα γαμο-βαπτιση κτλ.. αλλιως τα θελω για ενθυμιο. απλα επειδη ο μικρος μου θα ειναι αρκετα μπεμπονι και τα βαπτιστικα εχουν ενα θεμα με τις ηλικιες, οποτε σιγουρα θα παρει η νονα μας κατι απο 12 μηνων και ανω, γι'αυτο με παιδευει πιο πολυ... στον μεγαλο γιο δεν βρισκαμε ρουχα και η νονα του ειχε παρι 24ρι για 5 μηνων μωρο... μανταρισμα και κοντρα μανταρισμα... τα ξαναεβαλε σε ενα γαμο μετα απο 2 χρονια!

me and my men...

Εμείς είμαστε λίγο πιο μεγάλες! (Χαχαχαχα!) Και εγώ θα τα φυλάξω, αυτό εννοείται. Πιο πολύ με απασχολεί το νούμερο για να μη πάνε εντελώς χαμένα τα χρήματα που θα δώσει ο νονός.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

κοιτα νομιζω αν παρει 12ρι πχ ισως το ξαναβαλει και στα γενεθλεια της.... εμεις που ειμαστε μαγιατικο -τελος μαη- μωρο, για να το ξαναβαλουμε πρεπει η νονα να παρει καλοκαιρινο! οποτε μαλλον καποιο υφασματακι στεκατο που φοριεται μεχρι τα πρωτα κρυα και ισως και ανοιξη... εχω δει κατι ομορφα ρουχαλακια..

εχω στο νου μου κατι τετοιο αλλα οχι λινο ή σατεν.

58990123.th.jpg

me and my men...

Αν είναι κορίτσι είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί τα φορέματα είναι λίγο πολύ τα ίδια (τιραντάκι κλπ.). Αυτό που αλλάζει είναι το πανωφόρι. Μπορείτε δηλαδή να πάρετε με έκπτωση το φορεματάκι. Αν θέλετε σε συνεννόηση με τη μαμά μπορείτε να το πάρετε πιο μεγάλο (για του χρόνου) και να μαζέψετε το τιραντάκι (θα της μπει και πιο εύκολα στην εκκλησία ακόμα κι αν κλαίει και δεν θέλει να την ντύσουν).

Αν είναι αγόρι μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα και τα υφάσματα αναλόγως τι θα βρείτε με έκπτωση. Ανοικτό χρώμα ζεστό ύφασμα ή σκούρο χρώμα καλοκαιρινό ύφασμα.

Γενικώς θα μπορούσατε να πάρετε καλοκαιρινό βαφτιστικό και το δεύτερο κουστουμάκι από τη νέα σεζόν. Το ένα θα το κρατήσει για ενθύμιο και το άλλο θα το φχαριστηθεί το χειμώνα.

Με το καλό.

Εγω βαφτιζω την μικρουλα μου 20 Σεπτεμβριου επισης..

Ευτυχως θα παω μαζι με τη νονα για τα ρουχα αλλα

θα της παρω χειμωνιατι απλα οχι τοσο βαρυ..

Ειναι αμαρτια να μην το φορεσει..Οχι για τα λεφτα αλλα

γιατι ειναι το ρουχαλακι της βαφτισης της..

Θελω τουλαχιστον τα Χριστουγεννα να το βαλουμε..

Αν κοιταξετε υπαρχουν καποια που αν δεν βαλεις παλτο

η ζακετα απο πανω ειναι μια χαρα για Σεπτεμβρη..

Με το καλο!!!!!

QTzip2.png

εγω βαφτιζω επισης 20/9 και για τη μικρη πηρα δυο φορεματακια αμανικα ενα ψιλο με ροζ διαγωνια καρο και απο μεσα ενα ψιλο μακριμανικο μπλουζακι και το δευτερο ενα παλι αμανικο φορεματακι πιο χονδρη πλεξη με καρο ροζ, μπεζ και απο μεσα αν χρειαστει ενα πουκαμισακι, λιτα, συμπαθητικα και παντος καιρου εφοσον στη ζεστη μπορει το φορεματακι να φορεθει αμανικο και μονο του.

Αυτα για το φορεματακι που θα παει στην εκκλησια, για το βαπτιστικο ειναι σχεδον μονοδρομος. Εδω στην Αθηνα τα περισσοτερα ειναι αμπιγιε και ειναι με ραντακια, μανικια κοντα η δενουν στο λαιμο συνεπως για παν ενδεχομενο θα παρουμε επιπλεον μπολερο, καπα η παλτο και επισης ολοι τα δινουν σε μεγεθος 18 μηνων. Και βασικα το ολο ζητημα μαλλον ειναι αν θα φορεθουν ποτε τα παπουτσια και το παλτο παρα το φορεμα γιατι εφοσον αμπιγιε και εκ των πραγματων καλοκαιρινο μανικι η ραντακι η που δεν θα ξαναφορεθει και θα μεινει ενθυμιο η που θα φορεθει αν πεσει ν της κανει καλοκαιρι, βεβαια μου λενε οτι το βαφτιστικο πρεπει να φορεθει τρεις Κυριακες μετα τη βαπτιση στη θεια κοινωνια αλλα δεν θα το ακολουθησω μαλλον.

Διαφημίσεις

Και εδω το ιδιο ειναι ολο με τιραντες ενα βρηκα μονο με μανικακι.και μου ελεγαν οτι τα χειμωνιατικα ειναι το ιδιο απλα εχουν ζακετακι

• 2 weeks later...

Πέρισυ που βάπτισα την μικρή μου 19 Οκτωμβρίου το φορεματάκι μας ήταν αμάνικο με μπολερό και το ύφασμα αμπιγιέ. Ο καιρός ήταν καταπληκτικός και ηλιόλουστος! Βέβαια κάτω από το φορεματάκι, από δική μου ανασφάλεια της φόρεσα και κάτι ακόμα πολύ πολύ λεπτούλη.

Επειδή τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα προτείνω καλοκαιρινό με πανωφόρι ή κάτι ντεμί αν βρείτε, ούτως ώστε το παιδί να αισθαίνεται καλά σε κάθε περίπτωση, ούτε να ζεσταθεί ούτε να κρυώσει. Θα ταλαιπωρηθεί εκείνη την μέρα το μικρούλη ας μην του φταίνε και τα ρούχα του .......:P

13e2p2.png

Εμεις βαπτιστηκαμε 17 Σεπτεμβρη πριν απο τρια χρονια,

τα βαπτιστικα μας ρουχαλακια ηταν καλοκαιρινα,

φουστανακι αμανικο με μπολερο μουσελινας,

και τα φορεσε η μικρη μου και αργοτερα σε ¨επισημες ¨μερες !

(μπου μπου μηπως ειχαμε τα ιδια βαπτιστικα?:-D)

Εμείς θα τον βαφτίσουμε στις 4 Οκτώβρη. Του πήραμε μακρυμάνικο πουκάμισο (λεπτό ύφασμα όμως) και παντελόνι με τιράντες , με λεπτή επένδυση με το ίδιο γιλέκο. Το πανωφόρι του είναι σε στυλ καμπαρτίνα , δίπετο , σταυρωτό με ζώνη στη μέση και γενικά είναι ένα ντύσιμο που θα το χαρακτήριζα ντεμί-σαιζόν. Αν ψάξεις έχεις επιλογές , δεν πάνε από τα λινά στα μάλλινα τα βαφτιστικά ρουχαλάκια, υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Εμάς η βάφτιση θα είναι ... τσίρκο!

Οι γονείς και οι νονοί θα φοράνε καλοκαιρινά.

Ο αδερφός και τα παιδιά των νονών θα φοράνε ανοιξιάτικα (μακρί πανταλονάκι και λεπτό πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια). Το παιδί θα εμφανιστεί με κοντομάνικο πουκάμισο και, αν χρειαστεί -που δεν το νομίζω- μπουφανάκι, και θα φύγει από την εκκλησία (βαφτιστικά) με χειμωνιάτικο πανταλόνι, πουκάμισο, καζακούλα και μπουφάν ΚΑΡΑχειμωνιάτικα.

Α ξέχασα! το θέμα θα είναι ... θαλασσινό. Χρόνια θα γελάμε με τις φωτογραφίες!

Εμάς η βάφτιση θα είναι ... τσίρκο!

Οι γονείς και οι νονοί θα φοράνε καλοκαιρινά.

Ο αδερφός και τα παιδιά των νονών θα φοράνε ανοιξιάτικα (μακρί πανταλονάκι και λεπτό πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια). Το παιδί θα εμφανιστεί με κοντομάνικο πουκάμισο και, αν χρειαστεί -που δεν το νομίζω- μπουφανάκι, και θα φύγει από την εκκλησία (βαφτιστικά) με χειμωνιάτικο πανταλόνι, πουκάμισο, καζακούλα και μπουφάν ΚΑΡΑχειμωνιάτικα.

Α ξέχασα! το θέμα θα είναι ... θαλασσινό. Χρόνια θα γελάμε με τις φωτογραφίες!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: γιατί έτσι? περιμένουμε οικογενειακή φωτογραφία να μας βάλεις:-P

13e2p2.png

Γιατί και εγώ και η νονά (τρελή φίλη μου) δεν ... αφιερώσαμε έναν από τους ατέλειωτους καφέδες μας για να ασχοληθούμε με το πώς θα οργανώσουμε τη βάφτιση. Είμασταν 'ρούχα βρήκες?' -'Βρήκα' -'Α, καλά.'

-Για τα παιδιά?

-Και για τα παιδιά βρήκα.

-Τέλεια. Μπομπονιέρες?

- Φανταστικές. Εσύ, τα βαφτιστικά?

- ΟΚ κι εγώ.

Και μετά συνεχίζαμε τον καφέ. Οπότε, τί να σου κάνει? Είναι και ο Σεπτέμβρης προβληματικός...

Δε βαριέσαι, δε λές που δεν μας πέτυχαν οι εκλογές, να μας μείνει ακόμα και αυτή η ελάχιστη οργάνωση!!!!

Λές???? Αυτό ήταν το δικό μας φορεματάκι!

http://i531.photobucket.com/albums/dd354/boubouka/025-1.gif

http://i531.photobucket.com/albums/dd354/boubouka/028.gif

μπου-μπου δεν ειναι το ιδιο σχεδιο ειναι ομως το ιδιο υφασμα

μουσελινα απ οτι διακρινω και το δικο σας!

της Tricoteen ηταν το συνολακι μας...

αν τα καταφερω θα βαλω φωτο...