Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συμπλήρωμα γάλακτος ενω έχω γάλα; Γιατί;

Recommended Posts

Τον μικρό μου τον θήλασα αποκλειστικά μέχρι τον 6ο μήνα, αρχίσαμε μετά να βάζουμε και τις στέρεες στο παιχνίδι χωρίς πίεση κι άγχος, και για να είμαι ειλικρινής τις περισσότερες φορές προτιμούσε να θηλάζει παρά να τρώει (ειδικά με τη ζέστη) κι έτσι αύξησε την παραγωγή μου σε σημείο να βρέχεται η μπλούζα μου κάποιες φορές! Ειδικά τις τελευταίες τρεις βδομάδες που ήμασταν διακοπές ήταν στο στήθος συνέχεια, παρά τα γεύματα, κι έκοψε μόνος του και την πιπίλα και προτιμούσε να τον πάρει ο ύπνος στο στήθος.

Καταλαβαίνω οτι πίνει γάλα και δεν πιπιλίζει απλά, αλλά σήμερα έγινε το εξής:

Είχα παρατηρήσει οτι αφού θήλαζε πολύ γρήγορα γκρίνιαζε να ξαναφάει (είτε να θηλάσει είτε γιαουρτάκι ή κρεμούλα ή το μεσημεριανό του). Συγκεκριμένα το πρωί στις 5 έπινε γάλα, στις έξι γάλα, στις εφτάμιση σηκωνόταν αφού θήλαζε πάλι και στις οκτώ του έδινα ενα γιαουρτάκι και το έτρωγε όλο! Σήμερα πάλι τα ίδια...Το μεσημέρι αφού έφαγε, θήλασε και γκρίνιαζε ακόμα εκνευρισμένος...Είχα για (πολύ) έκτακτη ανάγκη ένα μικρό κουτάκι γάλα απ' αυτά τα 2ης βρεφικής...Δεν είχε χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ, αφού και να έλειπα του έδιναν γιαουρτάκι ή κρεμούλα μέχρι να γυρίσω...Σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να φτιάξω 100 γρ. γάλα να του δώσω να δω αν θα τα πιεί και ήπιε μονορούφι τα 90. Μετά απο τρείς περίπου ώρες ζήτησε να θηλάσει, του έδωσα, πάλι γκρινίτσες μετά, φτιάχνω άλλα 100 γρ. τα ήπιε μονορούφι μεχρι τελευταίας σταγόνας!!!

Και ρωτώ...Να μειώθηκε η παραγωγή μου δεν μου φαίνεται πιθανόν, αφού θηλάζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί...Να αραίωσε το γάλα όπως λένε οι γιαγιάδες μάλλον δεν στέκει, να βαρέθηκε τον θηλασμό κι αυτό απίθανο γιατί ζητάει στήθος, τι είναι αυτό βρε παιδιά; Γιατί θα τρελαθώ! Πώς γίνεται να μην τον φτάνει το γάλα απο τη στιγμή που ο ίδιος ρυθμίζει την παραγωγή και θηλάζει ανεμπόδιστα; Γιατί έχω αρχίσει να ανησυχώ μήπως οι γκρίνιες που άκουγα τον τελευταίο καιρό δεν ήταν δόντια αλλά πείνα...

Οχι οτι είναι αδύνατος...δέκα κιλά έχει φτάσει το πουλάκι μου...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

Silmaril, αφού δεν σκοπεύεις να απογαλακτίσεις ακόμα, δεν υπάρχει λόγος να δίνεις στο παιδί αγελαδινό γάλα! Αν πεινάει ξέρει τον τρόπο να χορτάσει. Ή θα θηλάσει ξανά (ακόμα και μετά από μισή ώρα ή από 5-10 λεπτά, όποτε και να ζητήσει φυσιολογικό είναι) ή θα φάει στερεές.

Και η κόρη μου αν βρει στο τραπέζι της κουζίνας γάλα φρέσκο που μπορεί να έχουν αφήσει τα αδέλφια της χτυπιέται και ζητάει να της το δώσω, κι ας έχει μόλις θηλάσει (το πρωί και η δικιά μου θηλάζει από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 περίπου που σηκωνόμαστε σχεδόν συνέχεια) και μερικές φορές που έκλαιγε πολύ και το ζήταγε, της έδωσα και αφού το ήπιε, στο καπάκι ξαναθήλασε :lol:

Οπότε, μην αγχώνεσαι για το αν πεινάει, υπάρχουν τόσες εναλλακτικές και φυσικά ο θηλασμός αν πεινάει! (εγώ προσπαθώ να τα μαζεύω εγκαίρως τα γάλατα απ' το τραπέζι, για να μην τα βλέπει χαχα!)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Το ξέρω οτι υπάρχουν τρόποι να χορτάσει, δεν ανησυχώ γι' αυτό, απλά φοβάμαι οτι επειδή γκρίνιαζε λίγο μετά το θηλασμό, εγώ ήσυχη οτι δεν πεινάει αφού τον άκουγα που έπινε γερές γουλιές, δεν τον τάιζα...Κι η αλήθεια είναι οτι η γκρίνια φαινόταν "κάπως"...οχι ακριβώς πείνας δλδ...θα μπορούσε να είναι απο οτιδήποτε. Απλά χθες, αφού έκανα το πείραμα με το γάλα, έμεινα οταν είδα οτι πεινούσε ακόμα! Συν τοις άλλοις η εμπειρία μου απο τον μεγάλο μου είχε δείξει οτι μετά το μητρικό σταμάτησε να θέλει γάλα, μέχρι και σήμερα με το ζόρι πίνει ενα ποτήρι. Ο μικρός...ο καλός ο μύλος!!!

Επίσης, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι εκνευρίστηκε σα να μην έβρισκε άλλο γάλα στο στήθος, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να είναι αλήθεια αυτό.

Και φυσικά μετά το μπουκάλι, ξαναπιασε το στήθος...

Δεν θέλω να αποθηλάσω, και για εκείνον καλύτερο είναι και για μένα πιο εύκολο - ειδικά τώρα με τις στέρεες είναι τρελή ευκολία ακόμα κι όταν αναγκαστείς να λείψεις.

Ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου! Κατάλαβα τι έγινε μετά απ' αυτό που μου είπες για την κόρη σου και το γάλα των μεγάλων...:)

TpqWp2.pngIgXop2.png

Επίσης, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι εκνευρίστηκε σα να μην έβρισκε άλλο γάλα στο στήθος, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να είναι αλήθεια αυτό.

Μπορεί εκείνη τη στιγμή απλά να μην ήθελε άλλο μητρικό γάλα, αλλά να ήθελε να τσιμπήσει κάτι άλλο! Έτυχε και του πρόσφερες το αγελαδινό και του άρεσε! Για το μωρό μπορεί να είναι 2 τελείως διαφορετικές τροφές, εμείς ξέρουμε ότι και τα δύο είναι γάλατα, όμως για το μωρό η διαφορά τους μπορεί να είναι όπως το γάλα με την πορτοκαλάδα πχ.

Οπότε, είναι δική σου απόφαση αν θα του δίνεις αγελαδινό ή κάποια άλλη τροφή, όταν ζητάει κάτι πέρα από το θηλασμό!:wink: Αρκεί να μην έχεις ανασφάλεια ότι δεν φτάνει το γάλα σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Και σ' αυτό έχεις δίκιο...Εμείς το βλέπουμε σαν κάτι ίδιο για τα μωρά όμως είναι όντως διαφορετικό!

Ανασφάλεια δεν έχω ως προς την επάρκεια του δικού μου γάλακτος, το βλέπω οτι είναι περισσότερο κι απο πριν αφού αν αργήσω να τον θηλάσω τρέχει λίγο κιόλας, επίσης ακούω τις γουλιές που κατεβάζει, απλά παραξενεύτηκα! Μου έκανε τρελλή εντύπωση που είχε φαει τόσο κι ήπιε και το ξένο!

Οχι, σε καμία περίπτωση πάντως δεν θέλω να του δώσω αγελαδινό...Αλλωστε δεν μ' αφήνει να το κάνω κιόλας...;)

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

Η μικρή μου έχει περάσει κάτι που μου ακούγεται παρόμοιο δυο-τρεις φορες ως τώρα (ειναι 13 μηνών).

Ενώ είχε πάντοτε αρκετά συγκεκριμένες ώρες φαγητού, υπήρχαν κάποιες μερες που έτρωγε πολύ συχνότερα και πολύ περισσότερο από το κανονικό της. Σαν να μην χόρταινε με τίποτα! Έίχα ρωτήσει την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό. Δεν θυμάμαι ακριβώς την αιτιολογία που μου είχε δώσει, αν δεν κάνω λάθος κάτι σχετικά με την ανάπτυξη, ότι δηλαδή μεγαλώνει γρήγορα και προκειμένου ο οργανισμός να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες καταναλώνει περισσότερο. Πάντως κρατούσε δυο τρεις μέρες και μετά επανερχόταν στα φυσιολογικά της επίπεδα.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Φυσικα αυτο που σου λεω ειχε αναπτυχθεί και στο forum (ολα υπάρχουν εδω μεσα τελικα).

Με λίγο ψαξιμο το βρήκα. Λέγεται άλμα ανάπτυξης

Δες εδώ αν ταιριάζει η περιγραφή που δίνουν οι άλλες μαμαδες με τη συμπεριφορά του μικρού σου

http://parents.org.gr/forum/showthre...F4%F5%EE%E7%F2

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

anasp έχεις δίκιο...πιθανόν να είναι και άλμα ανάπτυξης! Το είχα ξεχάσει αυτό το ενδεχόμενο!

TpqWp2.pngIgXop2.png