Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χρειαζεται η παντα τωρα;;

jenny_v

Recommended Posts

Σκεφτομαι με το που θα γυρισουμε απο διακοπες να βγαλω το κγκελο της κουνιας κ να κοιμαμαι διπλα στην μικρη.Μεχρι τωρα την ειχα στο κρεβατι μας αλλα μια ο μπαμπας που δεν θελει συν οτι νιωθω οτι η μικρη θελει περισσοτερο χωρο.Οταν ερθει ο μπαμπας παει να γυρισει χτυπαει πανω του κ ξυπναει.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι χρειαζεται να της βαλω την μπαντα στο καγκελο; Η αληθεια ειναι οτι γυρναει δεξια αριστερα και σκεφτομαι ΑΝ παω καμια φορα στο κρεβατι υπαρχει κανενας κινδυνος να χτυπησει στα καγκελα; Απο εξω θα της αφηνω ενα μαξιλαρι του καναπε κ βλεπουμε.Το εχει δοκιμασει καμια κατι τετοιο;

Διαφημίσεις

οι παντες χρειαζονται οπωσδηποτε!!!εχουν και τα μαλακα σημεια που δεν πρεπει να τα πιεζουν ειδικα στα καγκελα! μεχρι να αρχισει να καθεται και να προσπαθει να σηκωθει. μετα τις βγαζεις γιατι ειναι επικυνδυνες. μπορει να πατησει πανω και να την χρησιμοποιησει σαν σκαλι για να πηδηξει εξω!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

της εβγαλα το καγκελο 14 μηνων και σωθηκα γιατι κοιμαται στο κρεββατακι της και νοιωθει και ελευθερη.τη παντα την εχω αφησει στα σημεια που εχει καγκελο καιοατν το βραδυ κοιμαται κολλαω το κρεββατι της στο δικο μας και βαζω ενα μαλακο μαξιλαρι μη τυχον χτυπησει στο ξυλο.βεβαια με τη προυποθεση οτι πλεον η μικρη περπατουσε κανονικα και μπορουσε να ανεβοκατεβαινει μονη της..α και το κρεββατακι ειναι σε χαμηλο υψος απο το πατωμα δηλ ποιο χαμηλα απο το δικο μας κρεββατακι...δοκιμασμενο απο εμας και πετυχημενο.......

1kOup2.pngTxJmp3.png

Δηλ για να καταλαβω..εχεις το κρεβατακι της στο δωματιο σου; Εγω θελω να αρχισει να συνηθιζει το δωματιο της κ κατεβασα το στρωμα απο το κρεβατι κατω αφου ακομα μπουσουλαει.Δεν το εχω ξεκινησει ακομα..μετα τις διακοπες λεω.Εσενα πριν κοιμοταν στο κρεβατι σου; Οταν ξυπναει κατεβαινει μονη της;

Διαφημίσεις

Του έβγαλα την πάντα πριν περίπου 2 μήνες. Νομίζω οτι η πάντα φέρνει πολύ ζέστη ρε παιδί μου, ενω μέσα απο τα κάγκελα περνάει αεράκι όπως και να το κάνουμε.

Στην αρχή άκουγα κάτι γκούπ ντούπ στην κεφάλα του.... τώρα πλεον δεν ακούω.... Πάντως τωρα που κάνει τον Ταρζάν στα κάγκελα και σηκώνεται δεν θα την ξαναβάλω ουτε το χειμώνα.

ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΟΣ!

Δηλ για να καταλαβω..εχεις το κρεβατακι της στο δωματιο σου; Εγω θελω να αρχισει να συνηθιζει το δωματιο της κ κατεβασα το στρωμα απο το κρεβατι κατω αφου ακομα μπουσουλαει.Δεν το εχω ξεκινησει ακομα..μετα τις διακοπες λεω.Εσενα πριν κοιμοταν στο κρεβατι σου; Οταν ξυπναει κατεβαινει μονη της;

ναι ακομα μαζι μας την εχουμε γιατι δεν ολοκληρωσει τη σοφιτα και θα την εχουμε και στανταρ μεχρι του χρονου το καλοκαιρι.πριν κοιμοταν και μαζι μας και στο κρεββατακι της αφου τη θηλαζα κατα τη διαρκεια της νυχτας..κατεβαινει μονη της μη σου πω οτι τωρα κανει κατι μαγκιες του στυλ'' μαμα κοιτα μπορω να πηδηξω...???''

γενικα νομιζω να της το βγαλεις το καγκελο αφου σταθεροποιηθει περπατησει καλα

1kOup2.pngTxJmp3.png

Vicky με ενδιαφερουν αυτα που λες. Κ εγω την θηλαζω κ κοιμαται μαζι μας αλλα πλεον δεν χωραμε.Γυρναει χτυπαει στον μπαμπα,ξυπναει αντε παλι στηθος. Για αυτο ελεγα να την παω στο δωματιο της να βγαλω το καγκελο να κατεβασω στο πατωμα το στρωμα κ να την κοιμιζω με ενα στρωμα διπλα.Η δικια σου πως εκοψε το βραδυνο θηλασμο αφου κοιμαστε διπλα διπλα; Τωρα δεν ξυπναει το βραδυ; Νομιζω οτι οταν περπατησει θα ξεκολλησει κ λιγο απο πανω ε ;

εμενα ο δικος μου ειναι κοντα 20 μηνων τωρα, χωρις την παντα δεν μπορει να κοιμηθει. Εχει μια ετικετα που του αρεσει και την πιανει για να κοιμηθει. Δεν του αρεσουν οι ετικετες απο ο,τιδηποτε αλλο, θελει την παντα και την ετικετα. Το ξερω οτι λενε οτι ειναι επικινδυνο να πατησει επανω σαν σκαλοπατι κλπ, ο δικος μου αν και αρκετα ζωηρος δεν το εχει κανει ποτε. Την παντα την θελει ομως για να κοιμηθει, ο αντρας μου λεει ειναι η "παρηγορια" του!

εγω παντως το μωρο απο2 μηνων που σταματησε να ξυπναει τη νυχτα τον εβαλα στο δωματιο του.την παντα βεβαια την εχω αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ο,τι καλυτερο να κοιμουνται στο ιδιο δωματιο και ειδικα στο ιδιο κρεββατι με τους γονεις.συγνωμη κιολας αλλα θελω να μενω και μονη με τον αντρα μου!!!

Διαφημίσεις

Σωστά. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στους δύο τρίτος δεν χωρεί....

Πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρουσα η άποψη παιδοψυχολόγων ότι ο ύπνος του μωρού στο δικό του κρεβάτι είναι το πρώτο βημα καθορισμού ορίων. Όχι βέβαια για να κυριαρχήσουμε ως γονείς, αλλά για να ξεκινήσει με όμορφο τρόπο η διαδικασία ανεξαρτητοποίησης. Το κρεβάτι του μωρού και το παιδικό δωμάτιο θα είναι η καινούργια "φωλιά". Που σημαίνει βέβαια ότι ΠΟΤΕ δεν στέλνουμε το παιδί στο κρεβατάκι του τιμωρία, αλλά το βοηθάμε να το αγαπήσει.

Το διπλό κρεβάτι είναι μόνο για τους γονείς, για να ξεκουράζονται και να αγαπιούνται. Πώς αλλιώς θα αντέξεις χωρίς υστερίες το πρόγραμμα της επόμενης μέρας;

Σαν εμπειρία, και στα τρία παιδιά μου έβγαλα πριν το χρόνο τις πάντες για να αερίζεται καλύτερα το κρεβάτι. Το κάγκελο γύρω στον ενάμισι χρόνο, φυσικά με μέτρα προστασίας.

jenny η μικρη μου κοιμοταν στο δωματιο μας μεχρι πριν ενα μηνα στον 7ο μηνα της δηλαδ αλλα στο δικο της κρεβατι που το ειχα πολυ κοντα στο δικο μου πολλες φορες κοιμομασταν και κρατιομασταν χερακι χερακι δεν την κοιμησα ποτε στο δικο μας κρεβατι γιατι περα του οτι θελω να την βοηθησω να ανεξαρτητοποιηθει πιο ευκολα ( ειχα κακο παραδειγμα ο μικρος μου αδερφος δεν ξεκολλουσε απο το κρεβατι των γονιων μου πηγε στο δωματιο του στα 6 χρονια και δεν ηθελα με τιποτα να ζησω κατι παρομοιο) ασε που ο γιατρος μας ειπε πως ειναι ανθυγιεινό να εισπνέει τα χνωτα μας . Στην αρχη στενοχωριομουν παρα πολυ τελικα δεν ηταν τιποτα απο την πρωτη μερα αγαπησε το δωματιο της εγω ακριβως απεναντι απο το κρεβατι της εναν καναπε καποιες φορες ξημερωματα που θελει γαλατακι θελει παρεουλα και η κοιμαμαι εκει καποιες ωρες η κοιμομαστε αγκαλιτσα. το θεμα με την παντα τωρα βαλτην αλλα ασε ενα ακαλυπτο σημειο για να βλεπεις το μωρακι και αυτο εσας εμεις την εχουμε για να μην πεφτει η πιπιλα στο πατωμα :-) πλεον βαλει τα ποδια της επανω στην παντα και πολλες φορες την κατεβαζει.ολα θα πανε καλα θα δεις

.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι χρειαζεται να της βαλω την μπαντα στο καγκελο; Η αληθεια ειναι οτι γυρναει δεξια αριστερα και σκεφτομαι ΑΝ παω καμια φορα στο κρεβατι υπαρχει κανενας κινδυνος να χτυπησει στα καγκελα; Απο εξω θα της αφηνω ενα μαξιλαρι του καναπε κ βλεπουμε.Το εχει δοκιμασει καμια κατι τετοιο;

εγω παντως το μωρο απο2 μηνων που σταματησε να ξυπναει τη νυχτα τον εβαλα στο δωματιο του.την παντα βεβαια την εχω αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ο,τι καλυτερο να κοιμουνται στο ιδιο δωματιο και ειδικα στο ιδιο κρεββατι με τους γονεις.συγνωμη κιολας αλλα θελω να μενω και μονη με τον αντρα μου!!!

φουσκιτσα συγγνωμη αλλα το θεμα μας δεν ειναι αυτο......και στην τελικη ειναι επιλογη του καθε γονιου για το πως και που θα κοιμιζει το παιδι του. το τι ειναι σωστο και το τι οχι δεν θα το αποφασιζει κανενας παιδοψυχολογος αλλα η μανα και ο πατερας...και πιστεψε με αμα θελω να μεινω μονη μου με τον αντρα μου βρισκω ΠΑΝΤΑ και χωρο και χρονο........

1kOup2.pngTxJmp3.png

Εγω παντως κοριτσια την εβγαλα την παντα μολις καλοκαιριασε δηλ 14-15 μηνων.Ειχε αρχησει να σηκωνεται για τα καλα και δεν χρειαζοταν πιστευω.Τωρα το καλοκαιρι θε τη ζεστενε πολυ πιστευω.Αυτο που λετε παντως για το καγκελο οτι το βγαζετε δεν το καταλαβαινω...Βγαζετε τελειως το καγκελο??Και το παιδι μενει εκτεθημενο απο τη μια μερια???

.png

Eγω ετσι σκεφτομαι να το κανω ΑΛΛΑ με το στρωμα της στο πατωμα. Και αυτο γιατι ξυπναει πολλες φορες μεσα στη νυχτα κ για να κοιμηθει θελει το στηθος μου.Ετσι θα μπορω να πηγαινω διπλα της οταν ξυπναει κ οταν φευγω θα αφηνω ενα μεγαλο μαξιλαρι του καναπε.Μολις προχωρησει κ σταθει για τα καλα θα το σηκωσω,για την ωρα μπουσουλαει..

Διαφημίσεις

φουσκιτσα συγγνωμη αλλα το θεμα μας δεν ειναι αυτο......και στην τελικη ειναι επιλογη του καθε γονιου για το πως και που θα κοιμιζει το παιδι του. το τι ειναι σωστο και το τι οχι δεν θα το αποφασιζει κανενας παιδοψυχολογος αλλα η μανα και ο πατερας...και πιστεψε με αμα θελω να μεινω μονη μου με τον αντρα μου βρισκω ΠΑΝΤΑ και χωρο και χρονο........

Δες το αλλιώς: αν η μάνα κι ο πατέρας αποφασίσουν να αφήσουν το παιδί να κλαίει 5 ώρες γιατί αυτό έκαναν παλιά, το θεωρούμε σωστό αυτό; Όχι. Κι όμως παλιά το θεωρούσαν. Άρα το τι αποφασίζουν η μάνα κι ο πατερας δεν είναι πάντα σωστό. Θέλει ψάξιμο. Δεν ακολουθώ κι εγώ εγχειρίδια ψυχοπαιδαγωγικής, όμως δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψιν μας και την επιστήμη σ'αυτά τα θέματα; Κι αν οι γονείς ξέρουμε πάντα τι είναι σωστό και τι οχι, πώς εξηγούμε τα λάθη που γίνονται από κάποιους; Ή μήπως αυτό ισχύει για τους άλλους μόνο. Είμαστε αλάθητοι γονείς εμείς; Κάπου υπάρχει ανακολουθία. Ας μην είμαστε απόλυτοι λοιπόν.

Εγώ πάλι, άμα θέλω να μείνω μόνη με τον άντρα μου δεν έχω πολλούς χώρους, ούτε πολύ χρόνο. Ένας μόνο μου έχει μείνει. Με κάνει καλύτερη μαμά άμα τον παραδώσω κι αυτόν; Δεν νομίζω.

...Βγαζετε τελειως το καγκελο??Και το παιδι μενει εκτεθημενο απο τη μια μερια???

Το κρεβατάκι ήταν αρκετά χαμηλό, και φυσικά είχα δύο στρωματάκια κάτω. Όταν είδα ότι δεν έπεφτε, έβγαλα το ένα στρωματάκι και το άλλο το άφησα για καιρό. Το έκανα κυρίως για να μην νοιώθουν περιορισμένα μέσα στο κρεβάτι, όταν παρατήρησα κάτι τέτοιο.

• 3 weeks later...
Σωστά. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στους δύο τρίτος δεν χωρεί....

Πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρουσα η άποψη παιδοψυχολόγων ότι ο ύπνος του μωρού στο δικό του κρεβάτι είναι το πρώτο βημα καθορισμού ορίων. Όχι βέβαια για να κυριαρχήσουμε ως γονείς, αλλά για να ξεκινήσει με όμορφο τρόπο η διαδικασία ανεξαρτητοποίησης. Το κρεβάτι του μωρού και το παιδικό δωμάτιο θα είναι η καινούργια "φωλιά". Που σημαίνει βέβαια ότι ΠΟΤΕ δεν στέλνουμε το παιδί στο κρεβατάκι του τιμωρία, αλλά το βοηθάμε να το αγαπήσει.

Το διπλό κρεβάτι είναι μόνο για τους γονείς, για να ξεκουράζονται και να αγαπιούνται. Πώς αλλιώς θα αντέξεις χωρίς υστερίες το πρόγραμμα της επόμενης μέρας;

Σαν εμπειρία, και στα τρία παιδιά μου έβγαλα πριν το χρόνο τις πάντες για να αερίζεται καλύτερα το κρεβάτι. Το κάγκελο γύρω στον ενάμισι χρόνο, φυσικά με μέτρα προστασίας.

Συγνώμη, αλλά θέλω τα φώτα σας........ Εγώ του έβγαλα την πάντα όταν ήταν 9 μηνών λόγω καλοκαιριού επειδή είχε ζέστη και δεν ξέρω αν πρέπει να του την ξαναβάλω τώρα που χειμωνιάζει (είναι 11 μηνών τώρα) Φοβάμαι μην πατήσει πάνω και σκαρφαλώσει αν και νομίζω οτι τώρα έχουν την αίσθηση του φόβου και δεν το κάνουν, όπως όταν τον αφήσω μόνο του στο κρεβάτι, κοιτάζει απο κάτω αλλά δεν πέφτει. Παρ'όλα αυτά επειδή τριγυρνάει στον ύπνο του κουτουλάει στα κάγκελα και πολλές φορές ξυπνάει. Να του βάζω μαξιλαράκια? ¨Η να τον αφήσω έτσι?

.png