Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση

Recommended Posts

κοριτσια τα φωτα σας....μιας φιλης μου το μωρο διεγνωσαν παλινδρομηση στον 2μηνα και τωρα κλεινει τον 3ο εχουν αλλαξει 10γαλατα κ παιρνει κ θεραπεια..το παιδι ολη την μερα τρωει καθε 4-5ωρες και την νυχτα καθε 2ωρες..εχουν ψοφησει οι ανθρωποι...

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΙΟΚΑΣΤΗ μου, εννοείτε πως πρώτα απ' όλα θα κάνουν ότι λέει ο γιατρός τους...

αλλά αυτό που ξέρω είναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις δίνουν πολύ ελαφριά γάλατα -υπάρχει ένα (δεν ξέρω αν μπορώ να πω το όνομα/μάρκα)- που μοιάζει πολύ με το μητρικό ή κάποια που είναι ειδικά για αλλεργίες (πχ αν έχει δυσανεξία στη λακτόζη).

Αλήθεια υπέρηχο του κάνανε για να το σιγουρέψουν;

Και όταν λες παίρνει θεραπεία;;; φάρμακα;

Επίσης πρέπει να ρεύεται πάντα και να το κοιμίζουν με 30 μοίρες κλίση.

Αυτά μου είχε πει η δική μου παιδίατρος όταν είχαμε την υποψία πως ο μικρός έχει παλινδρόμηση (επειδή έβγαζε πολλές φορές γουλιές) αλλά τελικά όλα ήταν ΟΚ...

Εύχομαι τα καλύτερα :wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Εμενα ειχε και η μεγαλη παλινδρομηση και η μικρη τωρα.

Το καλυτερο ειναι η συνεννοηση με το γιατρο!

Η μεγαλη μου ηρεμησε με το AR ALMIRON(με το FRISOLAC COMFORT ηταν χειροτερα) αλλα η μικρη ηρεμησε με το FRISOLAC COMFORT(Με το AR ειχε δυσκοιλιοτητα).

Ταλαιπωρηθηκα ομως 10-15 μερες μεχρι να το συνηθισει. Επισης απο οτι ξερω οι επανλαμβανομενες αλλαγες στα γαλατα δεν ειναι οτι καλυτερο για το παιδι.

IOKASTH, καλημέρα.

Είχα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παλινδρόμησης με την πρώτη μου κόρη.

Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος μέχρι και τον 6ο μήνα που τελικά της πέρασε.

Βέβαια εγώ την θήλαζα και δεν είχα πρόβλημα με το ποιο γάλα να της δώσω.

Αλλά αυτό που έκανα ήταν να την έχω όλη την ώρα αγκαλιά. Μιλάμε για όλη την ώρα. Ακόμα και το βράδυ που ξυπνούσε ανα 2 ώρες για να φάει, αφού έτρωγε, εκανε λίγο εμετούλη, ξαναέτρωγε μετά για μία ώρα την είχα αγκαλιά σχεδόν όρθια. Δεν είχα κοιμηθεί καθόλου για 6 μήνες...

Καποια παιδίατρος μου είχε συστήσει να της δίνω καποιο φάρμακο. Το έκανα για 20 μέρες σχεδόν. Το σταμάτησα γιατί ήταν ακόμα χειρότερα τότε. Δεν έκανε εμετούς βέβαια αλλά της δημιουργούσε "ταραχη" (δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψω το ότι δεν κοιμόταν καθόλου, είχε υπερένταση και συνέχεια έδειχνε να πονάει) Και βέβαια η παιδίατρος μου είπε ότι όντως είναι μια παρενέργεια και να της ξεκινήσω ένα άλλο φάρμακο το οποιο όμως ποτε δεν της το έδωσα. Ακολούθησα βέβαια την τακτική του όλη την ώρα αγκαλιά και πολύ περπάτημα.

Τότε μου είχαν πει ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο κάποια γάλατα πιο πυχτά ειδικά για παιδιά με παλινδρόμηση.

Α, ξέχασα να αναφέρω οτι της είχα κάνει υπέρηχο και είχε διαγνωσθεί το πρόβλημα και ότι την κοίμιζα σε κρεβάτι με κλίση ή ακόμα και στο ρηλάξ με μεγαλύτερη κλίση, σχεδόν καθιστή.

Η παλινδρόμηση είναι πολύ υπουλη. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και πλήγούλες στον εισοφάγο και να αρνείται να φάει λόγω πόνου που θα νιώθει το παιδί κατα την κατάποση, πέρα του ότι μπορεί να πάθει αναρρόφηση. Οπότε πρώτα από όλα ας ακούσει τον παιδίατρό της και πολύυυυυυυυ αγκαλιά.

Αυτά και καλό κουράγιο!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Και εμένα η μικρούλα έχει ΓΟΠ.

Την πήγα τη Δευτέρα στο Παίδων Πεντέλης και κάναμε υπέρηχο γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει, αλλάζω 3 φορές την ημέρα ρούχα και εγώ και η μικρή, μπορεί να βγάλει γάλα και τρεις ώρες μετά απο την ώρα που έφαγε..

Ο παιδίατρος μας έδωσε το Almiron AR και έχει μεγάλη βελτίωση. Ξεκινήσαμε και ρυζάλευρο και μου είπε να σταματίσω τελείως το Θηλασμό ώστε να πέρνει μόνο το θεραπευτικό γάλα. Της έδωσε και ένα σιρόπι αλλά δεν νομίζω να της το δώσω..

Πάντως μου είπε οτι θέλει πολύ προσοχή μέχρι τον 8ο μήνα για να μην πνηγεί.

Να τρώει μικρά και συχνά γεύματα, να ρεύεται πολύ καλά μετά το φαγητό, να την βάζω στο ριλάξ για μισή ώρα και μετά για ύπνο και τέλος να κοιμάται στο πλάι με σφηνάκι!

Ματθίλδη 17/08/2007

Λουκάς-Ανδρέας 17/01/2010

Καλημέρα!

Και εμένα η μικρούλα έχει ΓΟΠ.

Την πήγα τη Δευτέρα στο Παίδων Πεντέλης και κάναμε υπέρηχο γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει, αλλάζω 3 φορές την ημέρα ρούχα και εγώ και η μικρή, μπορεί να βγάλει γάλα και τρεις ώρες μετά απο την ώρα που έφαγε..

Ο παιδίατρος μας έδωσε το Almiron AR και έχει μεγάλη βελτίωση. Ξεκινήσαμε και ρυζάλευρο και μου είπε να σταματίσω τελείως το Θηλασμό ώστε να πέρνει μόνο το θεραπευτικό γάλα. Της έδωσε και ένα σιρόπι αλλά δεν νομίζω να της το δώσω..

Πάντως μου είπε οτι θέλει πολύ προσοχή μέχρι τον 8ο μήνα για να μην πνηγεί.

Να τρώει μικρά και συχνά γεύματα, να ρεύεται πολύ καλά μετά το φαγητό, να την βάζω στο ριλάξ για μισή ώρα και μετά για ύπνο και τέλος να κοιμάται στο πλάι με σφηνάκι!

το σιροπι pandoren το λενε?

το σιροπι προστατευει τον οισοφαγο απο οισοφαγιτιδα που ισον πληγες κ πολυ ταλαιπωρια...

my baby was my reborn...

Καλή μου και ο γιος μου είχε ΓΟΠ μάλιστα ήταν και ο λόγος που έμεινε παραπάνω στην εντατική (γέννησα δίδυμα και θα έμεναν προληπτικά στην εντατική γιατί είχα ζάχαρο, ο Γιάννης είχε ΓΟΠ και τον κράτησαν περισσότερο για τις εξετάσεις). Ο παιδίατρος μου συνέστησε ένα φάρμακο καθώς και ένα ειδικό γάλο το frisolac, μου είπε επίσης να μην δίνω μητρικό γάλα γιατί εντείνει την κατάσταση. Το φάρμακο το έδωσα γιατί είχε σοβαρό πρόβλημα και τον βοήθησε, έκανε εμετούς αλλά όχι υπερβολικούς, το μητρικό γάλα δεν το έκοψα φυσικά και είχα την ταλαιπωρία των εμετών αλλά θεωρώ πιο σημαντικά τα στοιχεία που παίρνει από το μητρικό γάλα. Οταν σταμάτησα να θηλάζω του έδωσα το frisolac και σε συνδυασμό με το φάρμακο μειώθηκαν κατά πολύ οι εμετοί. Το πρόβλημα στάματησε περίπου στον 9ο μήνα. Εξαρτάται από το παιδί, της αδελφής μου σταμάτησε όταν άρχισε την στερεά τροφή (κρέμες, φρουτόκρεμες).

Διαφημίσεις

Εγώ προσωπικά τρελάθηκα μέχρι να βρώ τι έφταιγε και το παιδί μου έκλαιγε. Η τότε γιατρός μου έλεγε...δεν είναι τίποτα...όλα τα παιδιά περνάνε κολίκους. Όμως η μαία μου έλεγε, το μωρό έχει παλινδρόμηση. Άλλαξα γιατρό και τελικά δοκιμάσαμε το Αptamil AR. Το παιδί μου μέχρι τοτε έτρωγε 50 ml και τότε ώς εκ θαύματος μέσα σε μιά μέρα με αυτή την αλλαγή στο γάλα ήπιε 100 ml. Βέβαια η παλινδρόμηση δεν έχει σταματήσει. Το έψαξα στο internet. Σύμφωνα με εμπειρίες γονιών και γνωματεύσεις γιατρών η παλινδρόμηση κρατά μέχρι και 2 1/2 χρονών. Μπορεί να σταματήσει και νωρίτερα. Ανάλογα το είδος της παλινδρόμησης.

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Κυριακη μηπως ειχαμε την ιδια γιατρο ?! και εμενα ετσι μου ελεγε ¨δεν ειναι τιποτα κολικοι..¨ το μωρο δεν ετρωγε και εκλαιγε συνεχεια με τρομερους πονους....ουτε να τα θυμαμαι.... στη βδομαδα επανω την αλλαξα και σωθηκα :D η παλινδρομιση δεν σταματησε,την ειχαμε μεχρι 7μηνων αλλα ηξερα τι εχει το παιδι μου.... πηραμε φαρμακο οταν ειδαμε οτι δεν γινεται αλλιως (ο μικρος ετρωγε ανα 20 η 30 λεπτα...ολη μερα και το βραδυ...δεν κοιμομουν ποτεεεε και αυτο κρατησε 2μηνες...)

μετα το φαγητο αγκαλιτσα και περπατημα κανα τεταρτο....υπνο σε κλιση (ειχα βαλει πετσετες κατω απο το στρωμα της κουνιας για να κανει γωνια)

υπομονη σε ολες τις μανουλες....

κοριτσια τα φωτα σας....μιας φιλης μου το μωρο διεγνωσαν παλινδρομηση στον 2μηνα και τωρα κλεινει τον 3ο εχουν αλλαξει 10γαλατα κ παιρνει κ θεραπεια..το παιδι ολη την μερα τρωει καθε 4-5ωρες και την νυχτα καθε 2ωρες..εχουν ψοφησει οι ανθρωποι...

Ιοκάστη καλημέρα, μόλις έκανα την εγγραφή μου σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον site. Η μικρή μου είναι τώρα 9 μηνών και από την πρώτη στιγμή παρουσίασε προβλήματα με το γάλα(δεν θήλασα). Το να αλλάζεις διαρκώς γάλατα είναι ότι χειρότερο για το μωράκι. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνονται γάλατα μειωμένης αντιγονικότητας και φυσικά χωρίς λακτόζη, απλά και μόνο με ενδείξεις αλλεργίας στο γάλα. Εμείς χρησιμοποιούμε το S26 HA, από το οποίο είμαστε ικανοποιημένοι και επιτέλους ησύχασε και η μικρή...πολύ ταλαιπορία όλοι μας. Ρώτα τον παιδίατρο για το συγκεκριμένο γάλα...

Έχω μια μαύρη και μαλλιαρή, μικρή μπεμπούλα στρουμπουλή@@

• 2 months later...

Αγαπητοί γονείς θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια σας. Έχω ένα μωράκι 50 ημερών κάθε μέρα το μωρό από την γέννηση του γκρίνιαζε έκλαιγε σπαραχτικά και κοιμόταν πολύ λίγο φαινόταν ότι πόναγε πολύ και ότι κάτι το ενοχλούσε. Στην αρχή ο παιδίατρος μας είπε κολικούς (γουλιές δεν έκανε ποτέ) και να κάνουμε υπομονή όσο περνούσε ο καιρός η κατάσταση χειροτέρευε πριν 5 ημέρες μάθαμε ότι έχει ΓΟΠ. Ο παιδίατρος μας είπε ότι θέλει υπομονή και να αρχίσουμε να παίρνουμε το epadoren τρεις φορές την ημέρα και να συνεχίσουμε το γάλα NOVALAC AC 1. Εδώ και πέντε ημέρες δεν έχουμε δεί καμιά διαφορά πίνει 60ml γάλα και μετά κλάμα μετά από μια ώρα πάλι τα ίδια. Χτες για πρώτη φορά δάκρυσε και εγώ και η γυναικά μου δεν αντέχουμε να τον βλέπουμε να υποφέρει Έχετε ζήση κάποια παρόμοια κατάσταση? πόσο καιρό κάνουν να φανούν τα αποτελέσματα από το φάρμακο? Ποιο γάλα σας έχει προτείνει ο γιατρό σας.

dimitri καλημέρα,

η κόρη μου (11μηνών τώρα) είχε ήπια μορφή παλινδρόμησης, που οφείλεται σε ισοφαγική ανωριμότητα και δεν είναι κάτι παθολογικό.

Αν έβαζες το χέρι στην πλάτη της ένιωθες ένα "χουρχουριτό" σαν να είχε ακροαστικά.

Το καημένο πονούσε και γυρνούσε το κεφάλι του προς τα πίσω ακόμα και όταν κοιμόταν. Προφανώς η κίνηση αυτή την ανακούφιζε. Δεν έβγαζε γουλιές αλλά κάποιες φορές, έβλεπα γάλα να ανεβαίνει στο στόμα της........... Έκλεγε γοερά, (σαν να ακούς γατάκι να κλαίει πολύ έντονα). Ξεκίνησε 40 ημερών.

Η παιδίατρος μας που είναι εναντίον των φαρμάκων γενικά, μας είπε ότι είναι κάτι από το οποίο υποφέρουν πολλά παιδιά.

Σηκώσαμε το κρεβάτι της 45 μοίρες, μετά το φαγητό της την κρατούσα όρθια για μισή ώρα όρθια και σιγά σιγά άρχισε να υποχωρεί ο πόνος. Είχα στο σπίτι malox που δεν της έδωσα ποτέ. Το γάλα της ήταν "βαρύ"και πλούσιο σε θερμίδες, δεν διαλυόταν εύκολα και αν δεν το έπινε έβλεπα κομμάτια στον πάτο του μπιμπερό μετά από λίγη ώρα. Δεν της έδινα ποτέ χαμομηλάκι σκέτο γιατί είναι πολύ ελαφρύ και παλινδρομεί εύκολα (όποιο και αν χρησιμοποιείτε, εγω χρησιμοποιώ χαμομήλι κανονικό και όχι παιδικό), και όταν είχε δυσκοιλιότητα έβαζα στο γάλα αντί για νερό, χαμομήλι. Όλα τα παραπάνω τη βοηθούσαν ώστε να μη σπαράζει στο κλάμα, βέβαια το κεφάλι το γυρνούσε προς τα πίσω, σημάδι που έδειχνε ότι το πρόβλημα συνεχίζεται.

Όταν ξεκίνησε να τρώει φαγητά, (6ο μήνα), άρχισε η αισθητή υποχώρηση των συμπτωμάτων. Τώρα είναι μια χαρά.

Υπομονή.

Διαφημίσεις

Με το φαγητό τα πράγματα ήταν καλά. Προφανώς, είχε ωριμάσει ο ισοφάγος με τον καιρό.

Έβλεπα γουλιές γάλα να ανεβαίνουν στο στόμα της, που καμιά φορά ήταν σαν γιαούρτι. Γουλιές έβγαζε πολύ σπάνια, κυρίως όταν έπινε πολύ γάλα ή όταν ρευόταν λίγο.

Με το φαγητό τα πράγματα ήταν καλά. Προφανώς, είχε ωριμάσει ο ισοφάγος με τον καιρό.

Έβλεπα γουλιές γάλα να ανεβαίνουν στο στόμα της, που καμιά φορά ήταν σαν γιαούρτι. Γουλιές έβγαζε πολύ σπάνια, κυρίως όταν έπινε πολύ γάλα ή όταν ρευόταν λίγο.

Μαρία μέχρι 6 μηνών δεν είδες καμία βελτίωση

dimitri καλημερα, ειχα γυρισει πολλους γιατρους κ ειχα παει κ σε παιδογαστρεντερολογο κ ολοι μου λεγαν να κανω υπομονη ενω το παιδι μου υπεφερε, εμεις τις διναμε επαντορεν κ σιλιροτον το ενα μετα το φαγητο κ το αλλο πριν.Εγω σαν λυση ειχα βρει να την ταιζω στον υπνο της ,την επερνα αγκαλεια κ την ταιζα κ την αφηνα κατω μετα απο μιση ωρα το παιδι ηταν απολυτα ηρεμο κ δεν εβγαζε σταγονα ουτε ποναγε, αυτο που σου λεω δεν μου το ειχε πει κανενας γιατρος μονη μου το ανακαλυψα κ ειχα σωθει για πολυ καιρο, γιατι το παιδι μου επινε κ την αναλογη ποσοτητα κ δεν ποναγε.Δοκιμαστε το μπορει να σου φαινεται τρελο αυτο που σου λεω αλλα εγω ετσι ειχα δει αποτελεσματα,καντε υπομονη κ ολα θα περασουν απλα αυτα τα νινακια πρεπει να ειναι συνεχεια σε κλιση κ οταν τρωνε να τα κραταμε μια ωρα ορθια.Ελπιζω να το ξεπερασετε πολυ γρηγορα

Μόλις σηκώσαμε το κρεβάτι της και την κρατούσα όρθια μισή ώρα αφού έπινε το γάλα, είχε έντονη βελτίωση : σταμάτησε το έντονο κλάμα που διαρκούσε ώρες (μέχρι και 4 ώρες κατακαλόκαιρο με 45 βαθμούς..........) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Έκλεγε πολύ πολύ λιγότερο (το κλάμα από αυτή την αιτία είναι χαρακτηριστικό) αλλά δεν το είχε ξεπεράσει γιατί έβλεπα το κεφάλι της να το γυρνάει προς τα πίσω.

Πάντως θέλει πολύ υπομονή και αγάπη γιατί πονάει πολύ από ότι κατάλαβα.

επισης μου ειχαν πει κ εμενα οτι μεχρι 6μηνων κραταει, εμενα δυστυχως κρατησε μεχρι 13μηνων κ με πολυ αρνηση στο φαγητο

Νομίζω παρόμοια είναι και αυτά που σου λέει η Vann.

Η κλίση στον ύπνο και το να μένει όρθιο το παιδί για να κατέβει το γάλα στο στομάχι του είναι αυτό που το βοηθάνε.

Αν νομίζεις ότι οι συμβουλές του παιδιάτρου δε σε καλύπτουν γιατί δεν πας και σε άλλον?

Η δικιά μου παιδίατρος πάντως δε μου έδωσε χρονικό ορίζοντα. Εγώ παρατήρησα έντονη βελτίωση στους 6 μήνες και εξάλειψη στους 10 μήνες.

Δημήτρη,

το παιδί είναι πολύ μικρό. Στην αρχή και η μικρή μου τόσο κοιμόταν. Μην απογοητεύεστε είναι μωρούλι. Και κάτι που έχω ακούσει και το έχω ξαναγράψει : σκέψου τον εαυτό σου όταν πηγαίνεις διακοπές, δε θέλεις 2-3 μέρες να προσαρμοστείς? Φαντάσου το μωρό....

Δοκιμάστε και κάτι άλλο, τη νύχτα να έχετε ησυχία στο σπίτι και να κοιμάται σε άλλο χώρο από τη μέρα.

Εγώ είχα τη μικρή στο πορτ μπεμπε στο σαλόνι τη μέρα με θορύβους του σπιτιού και μουσική και στο κρεβατάκι της δίπλα μου τη νύχτα με πολύ ησυχία.