Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΩΡΟ ΠΑΙΔΙ

Recommended Posts

ΘΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΜΑΖΙ (ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ 6ο ΜΗΝΑ) ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ 4 άρων με 5 ωρών με το αυτοκίνητο σας ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ?

Διαφημίσεις

Καλημέρα, ταξιδέψαμε με την μικρή μου πριν ένα μήνα (5 μηνών) οδικώς γύρω στις 6 ώρες με κάποιες στάσεις. Απλά ξεκινήσαμε γύρω στις 5,30 το πρωί, όπου κοιμόταν.\

Ξύπνησε τις τελευταίες 2 ώρες, οπότε της τραγουδούσα της έδωσα κι κάποια παιχνιδάκια κι μια χαρά.

Σε λίγες μέρες θα χρειαστούμε να ξανακάνουμε το ταξίδι μεσημέρι, εκεί δεν ξέρω κατά πόσο θα ταλαιπωρηθεί...

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

για την ταλαιπωρια μην ανυσηχεις και πολυ. Τα μωρα εχουν μεγαλυτερες αντοχες απο εμας. Καλα θα ηταν να φυγετε ή αφου κοιμηθει και μετα δηλ κατα τις 10 το βραδυ ή κατα τις 3 πμ ωστε οταν φτασετε να εχει μολις ξυπνησει ή να ειναι περιπου η ωρα που θα ξυπναει. Ετσι δεν θα σε ταλαιπωρησει καθολου. εμεις περισυ για διαδρομη 2 ωρων φυγαμε 5.30 το πρωι και ηταν τελεια, ουτε που πηρε χαμπαρι τιποτα. κοιμοταν του καλου καιρου

Το μόνο σιγουρο σε αυτή την ηλικία είναι ότι δεν ταλαιπωρούνται στο ταξίδι γιατί συνήθως κοιμούνται, άσε που δεν ζαλίζονται κιόλας τόσο μικρά, απλά χρειάζεται και καμιά στάση ενδιάμεσα για να ξεπιάνονται λίγο. Εμείς την δικιά μας 6 μηνών την είχαμε πάει στο εξοχικό μας 4 ώρες δρόμο και με στροφές και όλα μια χαρά.

Διαφημίσεις

η δικια μου ταξιδεψε απο ροδο για θεσ/νικη και μετα απο εκει για Δραμα μια φορα στον 30 μια στον 40 και στον 6ο ροδο-θεσ/νικη δραμα-κομοτηνη -καβαλα-Χαλκιδική. περασε υπεροχα μαζι και εμεις και επειδη θηλασα δεν ταλαιπωρηθηκαμε καθολου!!! εγω θα την επαιρνα σιγουρα μαζι μου

Νομίζω τελικά ότι αν το ταξίδι είναι μεγάλο, είναι καλό να εκμεταλλευόμαστε τις ώρες του ύπνου. Το περσινό καλοκαίρι (για το φετινό δεν προβλέπεται τίποτα...) ταξιδέξαμε στην Ευβοια. Ξεκινήσαμε γύρω στις 5 το πρωί οπότε όταν ξύπνησαν και οι 2 κόρες είχαν μένει μόνο αλλες 3 ώρες ταξίδι. Και εκείνες αλλά και εμείς ταλαιπωρηθήκαμε λιγότερο.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΓΩ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 30 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΖΑΚΥΝΘΟ.ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΜΕΝΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ!!!ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΥΞΑ.ΑΛΛΑ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΣΙ ΠΗΓΑΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ 6ΜΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΡΩΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΑ ΚΙ ΟΛΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

Διαφημίσεις

Kαλημερα , νομιζω οτι τοσο μικρα σε ηλικια δεν εχουν προβλημα κοιμονται και τρωνε τις περισσοτερη ωρα του ταξιδιου , αλλα με ενα παιδι 17 μηνων οπως η κορη μου τι κανεις ? Ειπαμε να παμε και εμεις μια μονοημερη :D(ηταν και αλλα παιδακια μαζι ) και τελικα επιστρεψαμε πισω στα μισα της διαδρομης :(και μη φανταστιται τρελη διαδρομη, 1 ωρα μονο ,σε αυτη την περιπτωση τι κανεις?:shock:

ΕΙΣΑΙimage.php?type=sigpic&userid=18571&dateline=1250847646 ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εγω 4 μηνων την πηρα στο χωριο με ΤΡΕΝΟ και γυρισαμε με ΛΕΩΦΟΡΙΟ παρακαλω 6 μηνων με ποιο στον Πορο.Φετος 18 μηνων παλι με τρενο στο χωριο.Δεν αναφερω τα ταξιδΙα με το αυτοκινητο(για πλακα τα κανει)Τα παιδια συμβιβαζονται ευκολα.ακομα και τα μεγαλυτερα-αρκει να τα αφηνεις να κανουν οτι θελουν με καποια ορια βεβαια.Εδω η ταλαιπωρια ειναι δικια μας αλλα χαχαλι τους!

Φροντίζω να ταξιδεύουμε ώρες που θα κοιμαται, ας πούμε τελευταία φορά έφυγα στις 5.30 πμ και κοιμόταν 3 ώρες...έτσι είναι πιο εύκολα!

Εχω ταξιδεψει και μεσημέρι (που επίσης κοιμαται του καλού καιρού) αλλά ήταν κουραστικό για εμενα τελικά...

Καλύτερα πολύ πρωί!!

• 10 months later...

εχω ενα αγορακι τριων μηνων και σκεφτομαι να κάνω ενα ταξιδι 4 ωρων με το αυτοκίνητο.. το θέμα ειναι ότι χρισιμοποιω θήλαστρο. καμμιά ιδέα τι να κάνω με την αποστείρωση;

Διαφημίσεις

εχω ενα αγορακι τριων μηνων και σκεφτομαι να κάνω ενα ταξιδι 4 ωρων με το αυτοκίνητο.. το θέμα ειναι ότι χρισιμοποιω θήλαστρο. καμμιά ιδέα τι να κάνω με την αποστείρωση;

δεν ξερω γιατι χρησιμοποιείς θήλαστρο. αλλα αν μπορείς προσπάθησε να θηλάσεις το μωρό από το στήθος, ωστε να μη χρειαστέις αποστήρωση.

αλλα και να χρειαστείς, πόσες φορες θα 'ναι; θα ταίσεις το μωρο σπίτι πριν φύγετε, θα εχεις αποστειρωμένο το θηλαστρο, θα βγαλεις στη διαδρομη γαλα και θα το ταίσεις πριν φτασετε (λογικά). εκει που θα φτασετε το αποστηρώνεις και εισια ΟΚ.

αλλιώς; δωσε ενα γευμα ξενο γαλα!

4 ωρες είναι το ταξίδι= 1 γευμα κατα τη διάρκεια

age.png

• 3 weeks later...

Ιre και εμείς ταξιδέψαμε με το μωράκι μας 6,5 μηνών για λευκάδα (5,5 ώρες) και όλα πήγαν πολύ καλά!! Κάναμε 2 στάσεις για γάλα, φρούτο και άλλαγμα και την περισσότερη ώρα κοιμόταν ούτως ή άλλως!! Νομίζω ότι τόσο μικρούλια ταξιδεύουν καλύτερα αφου κοιμούνται πολύ!

• 4 weeks later...

Εμείς ταξιδέψαμε Αθήνα- Κρήτη ,με πλοίο ( καμπίνα ) και ήταν όλα μια χαρά! Σε 6 ωρίτσες ταξίδι τον θήλασα, κοιμήθηκε, παίξαμε και φτάσαμε. Μετά ταξιδέψαμε οδικώς Αθήνα- Κάρυστο και Κάρυστο- Άρτα. Σύχνες στάσεις βέβαια στο ενδιάμεσο κι εγώ πίσω με το μωρό, το οποίο σχεδόν συνέχεια κοιμόταν!!!! Κι όλα αυτά πριν 25 μέρες που ήμασταν μόλις 3 μηνών....!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Φέτος, κάναμε σε 16 ημέρες 2.300 χλμ με δύο παιδιά 27 μηνών και 12 μηνών.

Ταξιδεύαμε ως επί το πλείστον μεσημέρι ή βράδυ ώστε να κοιμούνται και να μην κουραστούν ή βαρεθούν.

Πολλές στάσεις, πολλά παιχνίδια, τραγουδάκια, και λίγο mickey mouse clubhouse και Μαστοράκο (στο λάπτοπ) για τον μεγάλο που τρελαίνεται.

. Πέραν των πολλών χιλιομέτρων, κάναμε και διανυκτερεύσεις σε 7 διαφορετικά μέρη. Προσαρμόστηκαν παντού εύκολα και περάσαμε όλοι super.

Δε λέω ότι δεν κουραστήκαμε. Αλλά το ευχαριστήθηκαμε στο έπακρο!

Εμεις απο 20 ημερων κανουμε ταξιδια με το αυτοκινητο 1,30 ωρας.Ειναι πολυ καλος!

Θα πρεπει να μαθαινουν απο μικρα πιστευω.

poso symfwnw mazi soy!!!!!!!!!!!!k gw panta etsi kanw!!!!!!!

line_line_b_beg_17_time_1159329600_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_feet_beg_39_time_1281412800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Την πρώτη χρονία που είχα την μικρή ήταν 6περίπου μηνών και κάναμε 10ωρο ταξίδι για Σάμο την θήλαζα κίολας κανονικά αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού κοιμόταν ,οσο για την εκεί διαμονή μας τα μεσημέρια που απαγορευόταν να είμαστε στην Θάλασσα είχαμε αλλωνίσει όλα τα χωρία και η μικρή κοιμόταν στο καθισματάκι της οπότε και τον μεσημεριανό ύπνο της δεν έχανε και εμέις γυρίζαμε και ησυχία είχαμε.:wink:Οτάν μεγαλώνουν είναι το δράμα που όλο μιλάνε.

Και εμάς το πρώτο μας μεγάλο ταξίδι 3 ωρών περίπου έγινε όταν ήταν 6,5 μηνών.

Απλά φρόντισα να φύγουμε γύρω στις 6 το πρωϊ για να κοιμάται. Έτσι και έγινε και δεν ταλαιπωρηθήκαμε γιατί ξύπνησε λίγο πριν φθάσουμε.

Οταν ηταν 3 μηνων η μικρη καναμε αθηνα θεσσαλονικη και επιστροφη μεσα σε 2 μερες με τα τεμπη κλειστα που σημαινει 6+ ωρες καθε φορα....

Με αεροπλανο δε το μετραω ποσες φορες εχουμε παει-ερθει αθηνα.

Με πλοιο κρητη πειραια 1 φορα με νυχτερινο δρομολογιο που μαλιστα εκανα και αποστειρωση σε καμπινα με πατεντες, και 3 φορες με ημερησιο που εκανε 9 ωρες καθε φορα. μαλιστα το τελευταιο το καναμε προχτες μεσα σε 1 μερα ....σαββατο πρωι φυγαμε απο δω μειναμε 12 ωρες αθηνα και γυρισαμε παλι.

Σε 2 βδομαδες ετοιμαζομαστε για αλλο ενα κρητη-θεσσαλονικη. Τωρα ομως μεγαλωσαμε. Οταν ειναι πιο μικρα ειναι καλυτερα γιατι κοιμουνται πιο πολυ. η μεγαλη μου τοσες ωρες ας πουμε βαριεται!!!!!ολο ζουζουνια και μαζου ακουμε στο δρομο να περασει η ωρα χωρις γκρινια!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift