Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αντιγριπικό εμβόλιο-εγκυμοσύνη μετά από πόσο καιρό?

Recommended Posts

Κορίτσια ξέρετε αν μια κοπέλα κάνει το κλασσσικό αντιγρυπικό εμβόλιο η το εμβόλιο της νέας γρίπης, μετά από πόσο καιρό μπορεί να μείνει έγκυος ?

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Γεία σας κορίτσια.

Με τον άνδρα μου προσπαθούμε και εμείς για μωράκι αλλά με έχει πιάσει μια ανησυχια για την νέα γρίπη. Δεν θέλω να κάνω το νέο εμβόλιο και σκέφτομαι μήπως κάνω το κλασσικό της γρίπης . Ξέρω ότι λένε ότι μαλλον δεν κάνει τίποτα αλλά επειδή τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο είπα να το κάνω.

Μήπως ξέρετε μετά από πόσο καιρό μπορώ να ξανά κάνω προσπάθειες για μωρό ή δεν χρειαζεται κάτι τέτοιο?

MYRTIA καλημέρα,

Το νέο εμβόλιο ούτε να το σκέπτεσαι. Έχω ένα αγοράκι 5 ετών και η παιδίατρος μου είπε να μην κάνει κανείς από την οικογένεια το νέο εμβόλιο για τον απλούστατο λόγο ότι χρειάζονται τουλάχιστον 2 χρόνια ερευνών και αλλά τόσα δοκιμών για την κυκλοφορία του στην αγορά. Όσον αφορά το εμβόλιο της κοινής γρίπης ο πιο αρμόδιος για να σου απαντήσει είναι ο γυναικολόγος σου. Ο δικός μου πάντως μου είπε όχι, γιατί δεν κάνει τίποτα απολύτως στη νέα γρίπη. Τους μόνους που ωφελεί το κοινό εμβόλιο της γρίπης είναι τα παιδιά έως 10 ετών και που έχουν ήδη εμβολιασθεί για πνευμονιόκοκκο (είναι ο συνδυασμός που βοηθάει = εμβόλιο πνευμονιόκοκκου + εμβόλιο κοινής γρίπης), καθώς και τους ανθρώπους με πνευμονικά προβλήματα & μεγάλους σε ηλικία. Αυτά τα έμαθα από την παιδίατρο και από τον γυναικολόγο μου. Ελπίζω να σε βοήθησα όσο μπορούσα.

Γεία σας κορίτσια.

Με τον άνδρα μου προσπαθούμε και εμείς για μωράκι αλλά με έχει πιάσει μια ανησυχια για την νέα γρίπη. Δεν θέλω να κάνω το νέο εμβόλιο και σκέφτομαι μήπως κάνω το κλασσικό της γρίπης . Ξέρω ότι λένε ότι μαλλον δεν κάνει τίποτα αλλά επειδή τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο είπα να το κάνω.

Μήπως ξέρετε μετά από πόσο καιρό μπορώ να ξανά κάνω προσπάθειες για μωρό ή δεν χρειαζεται κάτι τέτοιο?

Λογικά αφού δεν είσαι ακόμη έγκυος δεν πρέπει να ανησυχείς. Ρώτα το γιατρό σου καλού κακού και κατά τη γνώμη μου κάνετε και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκου είναι σημαντικότερο από αυτό της κοινής γρίπης

• 2 months later...

Ήμουν έγκυος, δεν το είχα ακόμη καταλάβει, ήταν οι πρώτες εβδομάδες και είχα κάνει το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο. Όταν κατάλαβα άτι ήμου έγκυος κόντεψα να τρελαθώ... Ευτυχώς δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, όπως μου είχε πει και ο γυναικολόγος μου. Όλα πήγαν καλά! Αυτό έγινε πριν από 2,5 χρόνια.

Διαφημίσεις

• 9 years later...

Γεια σας κοριτσια! Μετα απο πολλα χρόνια ηθελα να ρωτήσω παλι τι κάνετε με το αντιγριπικο εμβολιο. Πλεον το προτεινουν ολοι οι Γυναικολογικοί αν κ εγω παλι φοβαμαι...

πρίν από 42 λεπτά , Mariannaaa είπε:

Γεια σας κοριτσια! Μετα απο πολλα χρόνια ηθελα να ρωτήσω παλι τι κάνετε με το αντιγριπικο εμβολιο. Πλεον το προτεινουν ολοι οι Γυναικολογικοί αν κ εγω παλι φοβαμαι...

H γυναικολογος μου δεν μου το προτεινε και δεν το θεωρει απαραιτητο, αλλα μετα απο συζητηση με τον παιδιατρο του μικρου και διαβαζοντας οτι οι εγκυμονουσες θεωρουνται υψηλου κινδυνου αποφασισα να το κανω. Γενικως ειναι ενα ασφαλες εμβολιο και ο λογος που το εκανα ηταν κυριως λογω του οτι το μικρουλη θα γεννηθει εν μεσω εξαρσης οποτε ηθελα να ειναι καλυμενο. Τι ακριβως φοβασαι; Ειναι πιο πιθανο να παρουσιαστει επιπλοκη απο την ιδια την γριπη στο εμβρυο παρα απο το εμβολιο.

Είναι απόλυτα ασφαλές και οι έγκυες είναι στίς κατηγορίες που πρέπει να το κάνουν. Εγω το ειχα κάνει κάπου στον 6ο - 7ο,  δεν είχε καμία παρενέργεια . Εαν δεν ανήκεις σε ομάδα υψηλού κινδύνου δεν είναι απαραίτητο αλλα κακο δεν είναι σίγουρα, είναι μια καλη πρόληψη, κ το κόστος του ειναι χαμηλό επίσης. 

9 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

H γυναικολογος μου δεν μου το προτεινε και δεν το θεωρει απαραιτητο, αλλα μετα απο συζητηση με τον παιδιατρο του μικρου και διαβαζοντας οτι οι εγκυμονουσες θεωρουνται υψηλου κινδυνου αποφασισα να το κανω. Γενικως ειναι ενα ασφαλες εμβολιο και ο λογος που το εκανα ηταν κυριως λογω του οτι το μικρουλη θα γεννηθει εν μεσω εξαρσης οποτε ηθελα να ειναι καλυμενο. Τι ακριβως φοβασαι; Ειναι πιο πιθανο να παρουσιαστει επιπλοκη απο την ιδια την γριπη στο εμβρυο παρα απο το εμβολιο.

Με φοβίζει η ιδέα να κάνω εμβόλιο σε ένα έμβρυο. Ο γυναικολόγος μου επιμένει ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες αν αρρωστησω Όπως λες κ Εσύ. Το 2009 πέρασα τον Η1Ν1 Αλλα τώρα σίγουρα δεν εχω αντισώματα απο τότε. Σου εξηγησε ο γυναικολόγος σου Γιατί δεν το θεωρεί απαραίτητο; Σε ποιο μήνα το έκανες; Εγώ τώρα μπήκα στον 4ο που μου είπε να το κάνω.

1 ώρα πρίν, Sunshine8 είπε:

Είναι απόλυτα ασφαλές και οι έγκυες είναι στίς κατηγορίες που πρέπει να το κάνουν. Εγω το ειχα κάνει κάπου στον 6ο - 7ο,  δεν είχε καμία παρενέργεια . Εαν δεν ανήκεις σε ομάδα υψηλού κινδύνου δεν είναι απαραίτητο αλλα κακο δεν είναι σίγουρα, είναι μια καλη πρόληψη, κ το κόστος του ειναι χαμηλό επίσης. 

Άλλος ένας λόγος που με αγχώνει είναι οτι Είμαι μόνο στον 4ο μήνα... το κόστος δε με νοιάζει καθόλου. Μονο αν όντως είναι τοσο ασφαλες Όσο λένε...

Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο ο μήνας που είσαι. Εγω το εκανα στον 6-7ο γιατι ήταν Οκτώβριος και ητανη εποχή που κυκλοφορούσε. Ρωτα το γιατρό σου. Στις εγκύους αν θυμάμαι καλά συνατογραφειται δωρεαν. Απο παρενέργειες ποτε δεν εχω ακούσει κάτι και το κανει πολύς κόσμος . Κι εγω όπως ανέφερε μια φιλη παραπάνω θα φοβόμουν πιο πολυ την ιδια την γρίπη, γιατι κυκλοφορούν πολλοι ιοί που οφείλονται σε αυτήν, παρα το εμβόλιο. Σίγουρα ειναι δικη σου απόφαση! 

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, Mariannaaa είπε:

Με φοβίζει η ιδέα να κάνω εμβόλιο σε ένα έμβρυο. Ο γυναικολόγος μου επιμένει ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες αν αρρωστησω Όπως λες κ Εσύ. Το 2009 πέρασα τον Η1Ν1 Αλλα τώρα σίγουρα δεν εχω αντισώματα απο τότε. Σου εξηγησε ο γυναικολόγος σου Γιατί δεν το θεωρεί απαραίτητο; Σε ποιο μήνα το έκανες; Εγώ τώρα μπήκα στον 4ο που μου είπε να το κάνω.

O ΠΟΥ συστηνει τον εμβολιασμο σε οποιοδηποτε σταδιο της εγκυμοσυνης. Προσωπικα, το εκανα πριν 2 εβδομαδες, που μπηκα στον 7ο λογω του οτι καλη εποχη για να το κανεις, αλλα και νωριτερα να μου ελεγε ο παιδιατρος θα περιμενα τουλαχιστον να περασει το πρωτο τριμηνο. Η γυναικολογος μου γενικως ειναι λιγο φειδωλη με τα εμβολια (και στα παιδια της), κανει μονο τα πολυ απαραιτητα, κι αυτο απ'οτι εχω καταλαβει "αναγκαστικα" λογω παιδικου και τα προαιρετικα τα αφηνει. Οποτε, ηταν και της αποψης να μην το κανω, καθως ουτε η ιδια δεν θα το εκανε (και δεν το εκανε) στον εαυτο της. Αν μπεις στο ΚΛΕΕΠΝΟ θα δεις την λιστα με τις ομαδες υψηλου κινδυνου.

Σας ευχαριστώ παρα πολυ κοριτσια!!! Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο να το κάνω Τελικά. Δε θέλω να ρισκάρω με τιποτα να πάθει Κάτι το μωράκι μου!  Με το καλο να έρθουν τα μωράκια μας!!!!

Και μενα ο γυναικολογος μου εχει πει να το κανω..μαλιστα πριν λιγες μερες ειχα αρπαξει κρυωμα και με "εκραξε" που δεν το ειχα κανει.θυμαμαι περισυ επι μια εβδομαδα ειχα πυρετο πανω απο 38 που με ντεπον επεφτε μεχρι δεκατα και μετα ανεβαινε.αν ημουν τοτε εγκυος το πιο πιθανο να ειχα νοσηλευτει.η αληθεια ειναι οτι οι αποψεις διιστανται αλλα δε νομιζω να μας το προτειναν οι γιατροι μας αν δεν ηταν ασφαλες.για οποια ενδιαφερεται συνταγογραφειται

15 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Και μενα ο γυναικολογος μου εχει πει να το κανω..μαλιστα πριν λιγες μερες ειχα αρπαξει κρυωμα και με "εκραξε" που δεν το ειχα κανει.θυμαμαι περισυ επι μια εβδομαδα ειχα πυρετο πανω απο 38 που με ντεπον επεφτε μεχρι δεκατα και μετα ανεβαινε.αν ημουν τοτε εγκυος το πιο πιθανο να ειχα νοσηλευτει.η αληθεια ειναι οτι οι αποψεις διιστανται αλλα δε νομιζω να μας το προτειναν οι γιατροι μας αν δεν ηταν ασφαλες.για οποια ενδιαφερεται συνταγογραφειται

Ναι σωστό είναι αυτό που λες. Θα περιμένω να μου περάσει ένας πονολαιμος που έχω κ μετά θα παω να το κάνω...

Καλο ειναι να γνωριζουμε οτι οταν μιλαμε για αντιγριπικο εμβολιο δεν αναφερομαστε στις ιωσεις, στα κρυωματα που μπορει να κολλησει καποιος και ειναι συνηθισμενα τον χειμωνα. Μιλαμε για επικινδυνη γριπη απο ιους που ξεκινανε απο την Ασια. Το οτι θα κανει καποιος το εμβολιο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι δεν θα αρρωστησει ολο τον χειμωνα, απλα καλυπτει ενα 25% αν θυμαμαι καλα των επικινδυνων ιων (πχ Η1Ν1) που μπορουν να σε πανε στην εντατικη ή και πολυ χειροτερα, λογω των επιπλοκων που μπορει να προκαλεσουν. Μιλαμε για ιους που εχει οδηγησει στο θανατο αρκετους συνανθρωπους μας και οχι για μια απλη ιωση με πυρετο. Το ξεκαθαριζω γιατι ανεφερε η @maria_tweety για μια ιωση που περασε περυσι και αν ηταν εγκυος θα ειχε νοσηλευτει και την συσχετιση με το εμβολιο της γριπης. Δεν ειναι η ιδια γριπη, ειτε ειχες κανει το εμβολιο ειτε οχι, ενας συνεχομενος πυρετος ειναι επικινδυνος για μια εγκυμονουσα και δεν εχει να κανει με τον τυπο του ιου (αν ηταν της επικινδυνης γριπης, δεν θα συζητουσαμε μονο για πυρετο αλλα κυριως για τις επιπλοκες της).

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Καλο ειναι να γνωριζουμε οτι οταν μιλαμε για αντιγριπικο εμβολιο δεν αναφερομαστε στις ιωσεις, στα κρυωματα που μπορει να κολλησει καποιος και ειναι συνηθισμενα τον χειμωνα. Μιλαμε για επικινδυνη γριπη απο ιους που ξεκινανε απο την Ασια. Το οτι θα κανει καποιος το εμβολιο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι δεν θα αρρωστησει ολο τον χειμωνα, απλα καλυπτει ενα 25% αν θυμαμαι καλα των επικινδυνων ιων (πχ Η1Ν1) που μπορουν να σε πανε στην εντατικη ή και πολυ χειροτερα, λογω των επιπλοκων που μπορει να προκαλεσουν. Μιλαμε για ιους που εχει οδηγησει στο θανατο αρκετους συνανθρωπους μας και οχι για μια απλη ιωση με πυρετο. Το ξεκαθαριζω γιατι ανεφερε η @maria_tweety για μια ιωση που περασε περυσι και αν ηταν εγκυος θα ειχε νοσηλευτει και την συσχετιση με το εμβολιο της γριπης. Δεν ειναι η ιδια γριπη, ειτε ειχες κανει το εμβολιο ειτε οχι, ενας συνεχομενος πυρετος ειναι επικινδυνος για μια εγκυμονουσα και δεν εχει να κανει με τον τυπο του ιου (αν ηταν της επικινδυνης γριπης, δεν θα συζητουσαμε μονο για πυρετο αλλα κυριως για τις επιπλοκες της).

Το ανεφερα γιατι τοτε ο γιατρος μου ειχε πει για Η1Ν1..δεν ειπε κανεις οτι αν κανεις το εμβολιο δεν θα ξαναρρωστησεις ολο το χειμωνα..και ο φιλος μου που εχει κανει το εμβολιο τωρα ειναι κρυωμενος.δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο. Οταν ειπα στο γιατρο μου οτι με ποναει ο λαιμος και νιωθω να ανεβαζω πυρετο φοβηθηκε ο ανθρωπος γιατι δεν ηξερε τι μπορει να εχω και γι αυτο με εκραξε.