Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δώρα από την πεθερά για το μωρό!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλα τα μέλη! :)

Ήθελα τη γνώμη σας, γι' αυτό και άνοιξα αυτό το θέμα...

Εν ολίγοις: η πεθερά μου δεν είναι μεγάλη (63 χρονών), έχει, όμως, μυάλα εντελώς παλιακά... :shock::( Π.χ. πλέκει ζακετάκια για τις 2 ανηψιές της που θα γεννήσουν τον Σεπτέμβρη.

Φοριούνται τώρα πλεκτά ζακετάκια;;;!!! :confused: Κάποτε, πριν το '90, ήταν της μόδας τα πλεκτά!

Ο άνδρας μου της έχει παθολογική αδυναμία και δεν μπορεί να της αρνηθεί να πλέξει ένα τέτοιο ζακετάκι και για το δικό μας μωράκι. Και αρκετές φορές λογομαχούμε... :?

Πώς θα αρνηθώ της πεθεράς μου να μου κάνει και σεντονάκια και, γενικά, οτιδήποτε δεν "φοριέται" τώρα από τα μωράκια μας, αλλά "φοριούνται" με το δικό της παλιό και οπισθοδρομικό μυαλό;

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... :)

yrfl4vsvucwrpzs6.png

Διαφημίσεις

μία είναι λύση...

"ευχαριστώ" "ω τι ωραία" τα πέρνεις με χαμόγελο και μετά δεν τα χρησιμοποιείς ποτέ..

επίσης μπορείς να της πεις γλυκά ότι αυτά πλέον δεν φοριούντε κτλ ή είδες εσύ κανένα άλλο μωράκι να φοράει κάτι τέτοιο ?

rQGhp3.png

Επειδή δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις τιποτα με το να μιλήσεις στην πεθερά σου, γιατί απο οτι καταλαβαινω δεν θα συγκινηθεί και ιδιαιτερα και από την άλλη πιθανον να εχεις και προβλήματα με τον αντρα σου προτείνω να την αφησεις να φτιαξει ότι θελει και εσύ απλά μην τα χρησιμοποιείς.

Δικαολογίες υπάρχουν πολλές για μετά .

Το φόρεσε χθες και το λερωσε ή δεν του κανει ή ή ή........

dhtZp3.png

καλημερα.εμενα μου εμπλεξε μια γιαγια οικογενειακη μας φιλη ζακετακι γαλαζιο.εβαλε ροζ κορδελακι στο λαιμο και ροζ κουμπακια καρδουλες...ηταν απιθανο και το φορεσαμε ολο το χειμωνα...η πεθερα μου εκανε σεντονια στο μωρο τα οποια δεν χρησημοποιησα ποτε.απλα ευχαριστω και τα εκρυψα.δες και πραξε.ισως σου αρσεισει κατι τελικα...

Διαφημίσεις

καταρχην ολα φοριουνται αρκει να ειναι ωραια συνδιασμενα. Και εγω ειχα μια πλεκτη ασπρη ζακετα και σε πληροφορω μας εσωσε. Πειτε με παλαιων αρχων αλλα ειναι αληθεια. Οσο για τα σεντονακια για μενα ειναι ανεκτιμητης αξιας ασε που εχω και μια πλεκτη κουβερτα με βελονακι. Καποιες μπορει να κοροιδευουν αλλα ο κοπος που κανει η πεθερα σου οπως και η γιαγια μου που ειναι 70 χρονων δεν πληρωνετε με τιποτα. Επισης μην ξεχνας οτι οσες πλεκουμε και οσες εχουν δοκιμασει να πλεξουν θα το καταλαβουν την αξια του

Φοράς το πιο ωραίο σου χαμόγελο, λες ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ αν δεν σου αρέσουν τα κρύβεις, αν όχι τα χρησιμοποιείς. Είναι κρίμα πράγματα που κάνει κάποιος με πολύ αγάπη και αφιερώνει χρόνο να μην τα δέχεσαι γιατί είναι ντεμοντέ. Φόρεσε τα και στο μωράκι όταν θα είναι εκεί η γιαγία μια φορά και θα είσαι μια χαρά και εσύ και ο άντρας σου και η γιαγιά. Αν τα έφτιαχνε κάποιο μέλος της δικιάς σου οικογένειας για το παιδάκι σου τί θα έκανες?

Επίσης να είσαι περήφανη που έχετε παραδοσιακή γιαγιά, σε λίγα χρόνια, όταν θα γίνουμε εμείς γιαγιάδες όχι σεντονάκι δεν θα ξέρουμε να φτιάξουμε ούτε κάλτσα να ράψουμε

Edited by chamsof17
συμπλήρωση

Κι εγώ αν και είμαι μοντέρνος άνθρωπος και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με πλέξιμο, κέντημα, κλπ, όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί με έπιασε μια ακαταμάχητη διάθεση να του πλέξω κάτι μόνη μου.

Έπλεξα ένα όμορφο ζακετάκι, που αν και ήταν η πρώτη μου προσπάθεια βγήκε πολύ όμορφο, του έβαλα και κάτι κουμπάκια όμορφα με ζωάκια, και εκτός του ότι της το φόρεσα μια χαρά, σήμερα πλέον έχει τεράστια συναισθηματική αξία και της το έχω κρατημένο για αναμνηστικό.

Μέσα από αυτή την εμπειρία μου διαπίστωσα τι αξεπέραστο συναίσθημα είναι να φτιάχνεις κάτι μόνη σου για το παιδί σου με αγάπη και μεράκι, εμπειρία που δεν τη νιώθεις τόσο έντονα αγοράζοντας κάτι.

Μην ξεχνάς ότι και για την πεθερά σου, το παιδί σου είναι εγγονάκι της και ίσως νιώθει και εκείνη έτσι.

Α και ένα fashion tip: Τα ζακετάκια που είναι ή μοιάζουν χειροποίητα είναι και πολύ μοντέρνα και πανάκριβα, αρκεί φυσικά να είναι καλόγουστα.

.....δε νομίζω τάκη....

ελα δε το βρίσκω υπερβολικό! πάλι καλά που μπαίνει και στη διαδικασία να λες!

αρκεί να είναι μαλλί ειδικό για νεογνά γιατί τους δημιουργεί δερματικά προβλήματα κα ιτα τσιμπάει το μάλλινο γενικά.

έχω κι εγώ τέτοια πλεκτά απ τη γιαγιά του άντρα μου, τη προγιαγιά του γιου μου! ω ναι βλέπει ακόμα και του τα χω βάλει αραιά και που, το θέμα είναι και το ενθύμιο.

βρες από περιοδικά πλεκτά αμάνικα σε μοντέρνα σχέδια, αμάνικα κτλ διάλεξε τα χρώματα που σου αρέσουν και δωστης να τα φτιάξει! απλό

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τα κορίτσια από πάνω.κ στο κάτω κάτω αν δεν τα θες καθόλου μα καθόλου δώσ τα σε κάποια οικογένεια που τα έχει ανάγκη κ θα τα εκτιμήσουν.αν κ πιστεύω με μετατροπή θα δείξουν τέλεια.

Κι εμένα μου έφεραν όταν γεννήθηκε ο γιος μου ένα τέτοιο ζακετάκι. Και δεν ήταν από τη γιαγιά αλλά από τη μαμά της φιλενάδας του αδελφού μου. Η γυναίκα είχε ρίξει πολύ προσωπική δουλειά και είχε φτιάξει ένα υπέροχο πραγματάκι που όλοι όσοι το είδαν το θαύμασαν. Να σου πώ την αλήθεια ήταν ένα από τα δώρα που μου έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μου και που δεν έχω σκοπό να το χαρίσω σε άλλο παιδάκι αλλά να το φυλάξω και να το δείχνω στο γιο μου μετά από πολλά χρόνια. Αν και δεν είναι πρακτικό γιατί είναι πολύ ζεστό και όπως σου είπαν και οι άλλες κοπέλες το χοντρό μαλλί ψιλογρατσουνάει, παρόλα αυτά είναι απλά υπέροχο και δυσεύρετο!

Μη δυσανασχετείς ποτέ με ανθρώπους που σου προσφέρουν πράγματα μέσα από την καρδιά τους και με προσωπικό κόπο (είτε αυτοί είναι η πεθερά σου είτε κάποιος άγνωστος). Ευχαρίστησέ τους και αν δε θες μη τα χρησιμοποιείς για το παιδί σου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στον κόσμο από την αχαριστία.

Α! Και μια ιδέα: γιατί δεν πάς να πάρεις υφάσματα του γούστου σου και να της ζητήσεις να σου ράψει όμορφα σεντονάκια ή λεπτές βαμβακερές κουβερτούλες για κούνια? Πίστεψέ με θα τα χρειαστείς πολύ τα επόμενα χρόνια και αυτά που ψωνίζει κανείς απέξω είναι πανάκριβα.

επισης εμενα μου εκανε πανακια για το μονο μικρα τετραγωνα γυρω γυρω με βελινακι ( γιατι γουλιτσες οταν τρωει κλπ) και πανες μεγαλες για να την φασκιωνω ( δεν την φασκιωσα ομως :D) απλα τις χρησιμοποιω ακομα και τωρα για το καροτσι

Εγώ φόρεσα στην κόρη μου δικό μου ζακετάκι που μου το είχε πλέξει η γιαγιά μου και επίτηδες το είχε κρατήσει η μητέρα μου σε περίπτωση που έκανα και γω κορίτσι γιατί απλά ήταν ένα αριστούργημα. Η γιαγιούλα μου ήταν χρυσοχέρα και μάλιστα και μια μάλλινη κουβερτούλα πάλι δικιά μου φτιαγμένη από τα χεράκια της ήθελα να την βάλω στην κόρη μου αλλά τελικά την είχε φάει ο σκόρος σε μερικά σημεία. Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικό να φορέσεις στο παιδάκι σου ένα χειροποίητο ζακετάκι από τη γιαγιά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα βρε κορίτσια!

Μια χαρά θα μπορούσε να φορεθεί πλεκτό ζακετάκι πιστεύω. Απλώς μην το παρακάνει και σε γεμίσει με τεράστιες ποσότητες από τέτοια. Απλώς έχε υπόψη σου ότι είναι πολύ ζεστά αυτά και καλύτερα να φοριούνται χειμώνα με κρύο και σε εξωτερικό χώρο. Στο σπίτι θα σκάσει το μωρό αν του βάλεις πχ πλεκτό φόρεμα ή μπλουζάκι. Γιάυτό και τυχόν πλεκτές κουβερτούλες να τις βάζεις μόνο έξω (στο καρότσι για παράδειγμα) και όχι στην κούνια της το βράδυ... Πες αυτό στην πεθερά σου σε περίπτωση που φτιάχνει παρα πολλά. Ότι δηλ επειδή είναι πολύ ζεστά αυτά τα ρουχαλάκια φοριούνται μόνο στα μεγάλα κρύα, αλλά εμείς πες σπάνια θα βγάζουμε το μωρό έξω με πολύ κρύο. Στο σπίτι έχουμε θέρμανση, οπότε άδικα θα πάνε...

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Επίσης ρώτα τον παιδίατρο από ποια ηλικία μπορεί να φορέσει πλεκτό (για το φόβο αλλεργίας)

εχω δυο μπουμπουκακια

Ειλικρινά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλες που μπήκατε στον κόπο να ασχοληθείτε με τον προβληματισμό μου. :)

Ευχαριστώ που με δεχτήκατε στην παρέα σας! :D

yrfl4vsvucwrpzs6.png

Αν και δεν είναι πρακτικό γιατί είναι πολύ ζεστό και όπως σου είπαν και οι άλλες κοπέλες το χοντρό μαλλί ψιλογρατσουνάει, παρόλα αυτά είναι απλά υπέροχο και δυσεύρετο!

Έχει πάρει μαλλί.

Φαντάζομαι ότι θα το δοκίμασε πριν το αγοράσει, να δει αν γρατσουνάει... :?

Μη δυσανασχετείς ποτέ με ανθρώπους που σου προσφέρουν πράγματα μέσα από την καρδιά τους και με προσωπικό κόπο (είτε αυτοί είναι η πεθερά σου είτε κάποιος άγνωστος). Ευχαρίστησέ τους και αν δε θες μη τα χρησιμοποιείς για το παιδί σου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στον κόσμο από την αχαριστία.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.

Αλλά φοβάμαι μη με γεμίσει με πολλά ζακετάκια και πολλά σεντονάκια και πολλές κουβερτούλες και πολλά... πολλά... :shock:

Εξάλλου, όπως είπα, δεν διακρίνεται και ιδιαίτερα για το καλό της γούστο...

Τα παλιακά μυαλά είναι παλιακά... :|

Α! Και μια ιδέα: γιατί δεν πάς να πάρεις υφάσματα του γούστου σου και να της ζητήσεις να σου ράψει όμορφα σεντονάκια ή λεπτές βαμβακερές κουβερτούλες για κούνια? Πίστεψέ με θα τα χρειαστείς πολύ τα επόμενα χρόνια και αυτά που ψωνίζει κανείς απέξω είναι πανάκριβα.

Τι υφάσματα είναι αυτά; Πώς μπορώ να πάω να τα ζητήσω από τα μαγαζιά; :confused:

yrfl4vsvucwrpzs6.png

Οι γιαγιαδες δεν ειναι χαζες για να παρουν μαλλινα μαλλια για τα μωρα.. παιρνουν ειδικα, που ενα παιδακι 2-3 μηνων μπορει να το φορεσει.. Εγω παρακαλουσα τη μαμα μου να του πλεξει κανενα αλλα επειδη ειχε προβλημα με τα χερια της δεν μπορουσε.. μας δωσανε ομως ενα γαλαζιο πλεκτο ζακετακι (μεταχειρισμενο κιολας και αυτη που το ειχε πλεξει δεν ηταν και δεξιοτεχνης αλλα μια γιαγια που μαθαινει και το κατευχαριστηθηκε το μωρο.)

Αστην να πλεξει οτι θελει.. Αλλωστε αυτα ειναι συλλεκτικα κομματια.. ειναι αυτο που θα κρατησεις και θα το εχει 30 χρονια μετα και τα το δωσει στο δικο του παιδι.. Οι παραδοσεις δεν αλλαζουν.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Η πολύαγαπημένη μου γιαγιά πριν 15 χρονιά έπλεξε με τα χεράκια της ένα λευκό ζακέτακι για το πρώτο μου παιδί.

Τώρα που βλέπω μου έλεγε θα στο κάνω να έχεις ένα το παιδάκι σου ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΧΑΖΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΓΩ ΉΜΟΥΝ ΜΟΝΟ 13ΧΡΟΝΩΝ ΤΙ ΖΑΚΕΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ?

Όταν όμως ήμουν έγκυος μου παρουσίασε η μαμά μου εκείνο το ζακέτακι ΠΟΥ ΠΛΕΧΤΙΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ έβαλα τα κλάματα.

Ηταν το ποιο όμορφο πράγμα που φόρεσα στον γιο μου ήταν φτιαγμένο από από την κλωστή της αγάπης δεν με ένοιαζε αν ήταν της μόδας το φόρεσα στον γιο μου και θα το φορέσω και στο επόμενο παιδάκι μου …..

Σκεφτείτε των χρόνο που αφιερώνουν να κάνουν κάτι με τα χέρια τους θεωρείς πως η πεθερά σου δεν έχει χρήματα να πάρει ένα ρούχο στο παιδί απλά αυτό της προσφέρει τεραστία χαρά

.....

Σε πληροφορώ πως το χειμώνα είναι πάρα πολύ βολικά τα μάλλινα μπλουζάκια χωρίς μανίκια (καζάκες).

Το χειμώνα που ο μπέμπης φόραγε ολόσωμα φορμάκια με το που ξύπναγε του έβαζα μια καζακούλα και ήταν μια χαρά.Και ζεστό το κορμάκι του και με τα χεράκια πιο αεράτα να μην φοράει πολλά ρούχα.

Ζήτησέ της να σου πλέξει κάτι τέτοιο και θα με θυμηθείς.

Και μην ξεχνάς πως ό,τι και να σου φτιάξει,ωραίο ή άσχημο,θα είναι φτιαγμένο με αγάπη.

καταρχην να σου πω οτι εμενα η πεθερα μου μου εχει παρει ΚΑΙ μπουφαν για 5 χρονων.. (το μωρό ηταν 6 μηνων τοτε..)

κατα δευτερον να σου πω οτι η μαμα μιας φιλης μου επλεξε ενα τετοιο παλιακο που λες κι εσυ ζεκετακι, πηγα σε ενα μαγαζι με αξεσουαρ και πηρα μια ωραιοτατη καρφιτσουλα αυτες τις νεραιδουλες με την ξυλινη μπηλια για κεφαλι και το φορουσα συνεχεια!!! αφου καποια στιγμη σταματησα να το φοραω στη μικρη για να μην το χαλασω..

επισης θα σου πω κατι ακομα. Μου δωσαν καποιες γνωστες ρουχα για τη μικρη . Οσα δεν μου αρεσαν τα εβγαλα στην ακρη για να τα δωσω. Μου λεει η μανα μου , δωστα εμενα. Τα επλυνε και τα κρατησε. Ξερεις ποσες φορες τα χρειαστηκε στο σπιτι της που κραταει τη μικρη? Που λερωθηκε, που εκανε εμετο , που ιδρωσε ... Μας σωσαν τα "χαζα" ρουχα... Γιαυτο σου λεω. Μπορει να μην σου αρεσουν αλλα στο σπιτι δεν τα βλεπει κανεις. (αντε η γειτονισσα) θα σου χρειαστουν...

κι αν κρατησεις και την εκπληξη μεχρι το τελος θα ειναι unisex τα ρουχα και θα τα εχεις και για το επομενο....

Εμένα πάντως όταν γέννησα μου έφερε η πεθερά μου χειροποίητα σεντονια τα είχε κάνει παραγγελία σε μια κυριά που τα ράβει,2 σετάκια με αγγλική δαντέλα,ένα με κυκνάκια και ένα με λουλουδάκια (όταν μου τα έλεγε ενω΄ήμουν εγγυος δεν τα ήθελα όταν τα έιδα όμως στρωμένα στην καλαθούνα έβαλα τα κλάματα)Η γιαγιά μου επίσης μου έπλεξε τερλικάκια(παπουτσακια παντοφλίτσες μάλλινες)σε 7 χρώματα!

Ξέρεις τι βολικά που μου βγήκαν? Μου έπλεξε τρια ζακετάκια μάλλινα ένα ροζ ένα άσπρο και ένα βεραμάν έ.... όλο το φθινόπωρο από οκτώβριο έως και Μάρτιο τα φορούσαμε κάθε μέρα ανάλογα το σύνολο μας, τα είχε κάνει μοντέρνα με ροζ σατέν κορδέλες και περίεργα κουμπάκια μαργαριτούλες καρδούλες συννεφάκια. Όλες με σταματούσαν στο δρόμο και με ρωτούσαν από που τα αγόρασα και εγώ όλο περηφάνεια έλεγα η γιαγιά μου μου τα έπλεξε για την δισσέγγονη τής!

Επίσης εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα που λες , η πεθερά μου ενώ έχει ωραίο γούστο στα ρούχα-πολύ κοκετίστικο- που μου πέρνει δεν έχουμε όμως το ίδιο γούστο και εμένα ενω μου αρέσουν σε άλλα παιδάκια τα ρούχα αυτά εγώ δεν θα τα αγόραζα για την μικρή μου. Παρόλα αυτά επειδή μένει αθήνα και το έχει καημό που δεν βλέπει την μικρή όταν μας επισκέφτετε της φοράω τα δικά της, όταν στέλνω φωτος πάλι τα δικά της της φοράω τις ποιο πολλές φορες.

Η κάνει και το εξής σε κάθε μεγάλη εκδήλωση-συμβάν μου στέλνει το σύνολο που θέλει να φορέσει η μικρή ε...στην αρχή τσαντιζόμουν πάρα πολύ γιατί είχα πάρει και εγώ και δεν ήθελα να μου επιβάλλονται.... αλλά μετά το καλοσκέφτηκα και είπα είναι αμαρτία από αγάπη το κάνει... και τώρα απλά την ρωτάω τις μας πήρες??? χε χε! Και προχθές για τα γενέθλια της μικρής ήρθε από αθήνα για να είναι εδώ στο πάρτυ μας και φυσικά έφερε συνολάκι, στεναχωρέθεκε γιατί της ήταν κοντό της μπέμπας αλλά εγώ της το εβαλα και ολο το βράδυ την καμάρωνε!

Και που θέλω να καταλήξω... έχω και εγώ διαφορες και διαμάχες με την πεθερά μου αλλά επειδή βλέπω ότι μόνο από αγάπη το κάνει και λιώνει που είναι μακριά της(είναι το πρώτο της κορίτσι εγγόνη και με τον εγγονό της δεν μπορεσε να βγάλει το κοκετίστικό της)της κάνω το χατήρι και της τα φοράω και ας είναι σαν μπάρμπι η μικρή:rolleyes:και όταν λείπει φεύγει γυρνάμε στο στυλ το δικό μου!Και ότι δεν σου αρέσει να μην το πετάξεις πρώτον γιατί είναι αμαρτία αλλοι δεν έχουν να βάλουν ρούχα και δεύτερον κράτα τα για δεύτερα ρούχα για ώρα ανάγκης σε άλλο σπίτι όπως λέει η Βίκη έχω κάνει και εγώ στο σπίτι της μαμάς μου

(Σορυ για το μεγάλο ποστ.....:rolleyes:)

καλημέρα κι απο'μένα!

Επειδή όπως βλέπεις, οι απαντήσεις που πήρες είναι όλες θετικές, τα ζακετάκια θα σε βολέψουν όμως είπαν τα άλλα κορίτσια πάαααρα πολύ!Με μετατροπούλες το πρώτο που θα σου φτιάξει μπορεί να γίνει θαυμα!Κι επειδή θα θέλει να σου φτιάξει κι άλλα, πήγαινε σε ένα κατάστημα με μαλλιά, διάλεξε το χρώμα/χρωματα που σου αρέσουν εσένα, πάρε και τα κουμπάκια που σου αρέσουν εσένα και να δεις που δεν θα τα αποχωρίζεσαι.Και η πεθερά σου θα χαρεί και θα εκτιμήσει το ενδιαφέρον σου, και το μωράκι θα είναι ζεστούλι και χουχουλιαστό με τα ζακετάκια της γιαγιάς!Όσο για τα σεντονάκια...ξέρεις πόσα σεντονάκια χρειάζεσαι στο καρότσι, στο πάρκο, στους καναπέδες, στο κρεββάτι σου???

Σου ευχομαι τα καλύτερα και τολμώ να σου πω πως είσαι και τυχερούλα!

maria.jpg