Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χρήση σωματικής τιμωρίας σε Βρεφονηπιακό σταθμό

Recommended Posts

Γεια σας

Παρακολουθώ εδώ και καιρό την ιστοσελίδα .

Εχω ένα κοριτσάκι 2 ετών , εδώ και ένα χρόνο πάει σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου που κατοικώ.

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη , είναι ευγενικοί , προσέχουν τα παιδιά και οι δασκάλες είναι αρκετές με αποτέλεσμα η κάθε μια να έχει υπό την εποπτεία της η κάθε μια 5-7 παιδιά …

Το θέμα μου όμως είναι ο εξής και αυτός ήταν και ο λόγος που θέλησα να συγγράψω στο φόρουμ.

Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή τιμωρίας και βίας. Αυτό ήταν κάτι που είχαμε επισημάνει στις κυρίες που προσέχουν τα παιδιά και τους είχαμε ενημερώσει από την αρχή της χρονιάς ότι αν πέσει κάτι στην αντίληψη μας θα προβούμε σε κάθε έννομο δικαίωμα μας !

Πριν μια εβδομάδα είχαμε καλεσμένους στο σπίτι και κάναμε μια σχετική φασαρία , γέλια , φαγητό , μουσική κ.ο.κ

Όταν πλησίασε η ώρα της μικρής να πάει για ύπνο υπήρχε ένας σχετικός εκνευρισμός .Η μικρή τότε με πλησιάζει και αρχίζει να μου φωνάζει ΥΣΗΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ!!!

Εγώ και ο σύζυγος μου φανήκαμε ψύχραιμοι και απλά την ρωτήσαμε με απόλυτη ηρεμία και κατανόηση που το άκουσε αυτό;

Η μικρή μας κοίταξε στα μάτια και είπε : το κολιό….(δλδ στο σχολείο)

Μετά από μερικές μέρες που ήταν η σειρά μου να πάω να πάρω εγώ το παιδί (είχαμε συμφωνήσει μ ε τον σύζυγο να κάνω εγώ την σχετική κουβέντα με την διεύθυνση του σταθμού ) πλησίασα την δασκάλα και της είπα το τι είχε συμβεί ….

Χαμήλωσε τα μάτια και ξεκίνησε τις δικαιολογίες : ότι δεν το κάνουν στο παιδί μου αλλά σε ένα που είναι πολύ άτακτο παιδί …

Τους εξήγησα ότι αυτό εμένα δεν με απασχολεί , οι παιδαγωγικές μέθοδοι έχουν αλλάξει και πλέον είναι ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ σαν παιδαγωγική μέθοδος σύνεσης…

Πήγα στην διευθύντρια (είχα τυπώσει και το Φ.Ε.Κ που είχατε βάλει σε ένα θέμα ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ στο παρόν φόρουμ- πραγματικά ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή που είχατε κάνει )και πάλι με ηρεμία και κατανόηση της εξήγησα ότι αυτό σας το είχα πει από την αρχή ότι είναι ΜΗ αποδεκτό και παράνομο…..

Θέλω να καταλήξω τώρα εδώ και να σας πω και τον λόγο που γράφτηκα στο φόρουμ και που δημιουργώ αυτό το θρεντ:

Η διευθύντρια μου παραδέχτηκε ότι όντως ναι το κάνουν , και φωνάζουν (άνθρωποι είναι ) και καμιά φορά τραβάμε αυτί μα και κάνουμε χρήση της καρέκλας της σκέψης σε δίχρονα( πράγμα που από όσο γνωρίζω δεν το εφαρμόζουν σε τέτοιες ηλικίες οι σωστοί παιδαγωγοί ) … αλλά μου είπε ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΟΣΟ ΕΓΩ και αν ήταν έτσι τα πράγματα …. Θα ήταν και αυτές πιο προσεκτικές …

Έμεινα άφωνη !

Δλδ της είπα, το θέμα είναι ότι εγώ είμαι ενημερωμένη και οι άλλοι δεν είναι , για να εφαρμόσετε τις ορθές παιδαγωγικές μεθόδους εν έτη 2009;;;;

Και μου απάντησε σαφώς θα ήμασταν πιο προσεκτικές !

Την θαύμασα για την ειλικρινά της το ομολογώ….

Απλά, της απάντησα ότι ο σταθμός κλείνει σε λίγες μέρες και δεν υπάρχει κανένα νόημα να κάνω κάτι τώρα αλλά του χρόνου θα γραφτώ και στο σύλλογο βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου μου και θα ήθελα να γίνει μια σχετική ενημέρωση και προς τους γονείς

Οσο για την οικογένεια μου , ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει τις κινήσεις μας… αλλά το μονο σίγουρο είναι ότι δε θα παψουμε να στηρίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο του δικού μας ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ! ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ …ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ… μόνο αν μιλάτε θα αλλάξει κάτι …!(τελικά)

Σας ζητώ συγγνώμη για την μακρηγορία και σας ευχαριστώ που με διαβάσατε!!!

Διαφημίσεις

νομιζω, ή μαλλον ειμαι σιγουρη οτι θα ειχα κινηθει νομικα..

ισως, ειχα παει να 'τραβηξω' το αυτι της διευθυντριας... αφου θεωρει οτι ειναι ορθη πρακτικη

Η σωματικη τιμωρια ειναι απαραδεκτη, παράνομη και ολέθρια για καθε ανθρωπο ποσο μαλλον για παιδια.

Εμεις στο σχολείο το πρωτο πραγμα που εχουμε βαλει στον πινακα ανακοινωσεων ειναι ο δεκαλογος κατα της σωματικης τιμωριας.

Υπάρχει δικτυο σε ολη την Ευρωπη κατα της σωματικης τιμωριας.

Οτι εντυπο υλικο θέλετε ριξτε μια ματια εδω. Θα παρακαλουσα καθε μανουλα να προσπαθησει να ενημερωθει λιγο παραπανω γιατι πραγματικα θα ωφεληθει.

http://somatikitimoria.gr/

Εδω θα βρειτε νομοθεσια, φορεις κ.λ.π. Επισης μπορειτε να κανετε downloading ενδιαφεροντα πραγματα οπως βοηθεια για σωστη διαπαιδαγωγηση και αποφυγη της τιμωριας κ.α.

Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον

http://www.coe.int/t/dg3/corporalpunishment/pdf/GreekQuestionAnswers.pdf

Εγχειρίδιο για επαγγελματίες που εκπαιδεύουν

ή συνεργάζονται με γονείς

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Δ/νση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνική Πρόνοιας) και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Παιδιού, δημιούργησαν το εγχειρίδιο «Η εξάλειψη της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά» που απευθύνεται σε επαγγελματίες που εκπαιδεύουν ή συνεργάζονται με γονείς.

Το εγχειρίδιο μπορείτε να δείτε εδώ (.pdf .zip 3MB)

http://somatikitimoria.gr/news.htm#newdekalogos

Φυλλάδιο - δεκάλογος κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά

Νέο μονόφυλλο φυλλάδιο του Δικτύου με τον δεκάλογο κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά.

Το φυλλάδιο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ (.pdf .zip 416MB)

http://somatikitimoria.gr/news.htm#newdekalogos

kel ωραιες μαζεμενες πληροφοριες

μπραβο

ΝΑ ΤΙΣ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙςΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥς ΔΙΕΥΘΥΝΤΕς ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ....!

Διαφημίσεις

Σε βρισκω παααααααααααααααρα πολυ ηρεμη κι ευγενικη.

Μπραβο σου.

Εγω ηταν απο τα πρωτα πραγματα που ξεκαθαρισα στον παιδικο με τις δασκαλες.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ γιατι ανθρωποι ειστε κιεσεις...και σας σπασει τα νευρα...και σας φτασει στο απροχωρητο....παρτε μας τηλεφωνο να ερθουμε να την παρουμε οπου κιαν ειμαστε...οτι ωρα και να ειναι.

Αν την "ακουμπησετε"...περναμε σε αλλη φαση......