Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ούτε μάντης να ήσουνα miriki! Πράγματι στο patch test βγήκε αλλεργικός στα σιτηρά. Από τότε απέχω από οτιδήποτε με γλουτένη. Δυστυχώς για εμάς η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει..

Πριν ένα μήνα που ξεκίνησα την δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά, σόγια και ξηρούς καρπούς, βλέπαμε αίμα μία φορά την εβδομάδα περίπου. Σιγά σιγά, έγινε πιο συχνό και τώρα το βλέπουμε καθημερινά σχεδόν σε κάθε πάνα μάλιστα.

Τα σιτηρά και τη γλουτένη τα έχω κόψει κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες τώρα, όμως και πάλι μάταια. Το αίμα όχι μόνο δεν συνεχίζεται αλλά γίνεται και πιο συχνό. Τώρα πλέον ξεσποριάζω την ντομάτα, ούτε πορτοκάλι ακουμπάω. Είναι πρωτοφανές γιατί έχω αλλάξει την διατροφή μου 100% και πάλι αίμα βλέπω. Και στο βάρος δεν παίρνει καλό. Την περασμένη εβδομάδα μόλις 80 γρ…

Κάπου διάβασα ότι πειράζει και το ρύζι, όχι γιατί είναι αλλεργιογόνο, αλλά επειδή εμποδίζει την επούλωση της πληγής.. Λέω να το κόψω και αυτό, να δούμε τι θα μείνει. Ζάχαρη δεν τρώγω, δεν μου αρέσει γενικά.

Την Πέμπτη θα δούμε και παιδογαστρενεερολόγο, να δούμε τι θα μας πει κι εκείνη… δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη πάντως, ακόμη και ο παιδίατρος που υποστήριζε τον θηλασμό μου έκανε λόγο για το νεοκειτ.

Με έχει πάρει από κάτω η κατάσταση αυτή. Θηλάζω το παιδί μου και σκέφτομαι «τώρα του κάνω καλό ή κακό;»

Κουράγιο Μελισσούλα!

Από αυτό το λούκι και την αγωνία για το αν κάνεις καλό ή όχι έχω περάσει κι εγώ... Τώρα πια μπορώ εύκολα να σου πω "ναι, κάνεις το σωστό, συνέχισε!" αλλά νιώθω την απελπισία που σε πιάνει σε κάθε αλλαγή πάνας.

Όμως, πραγματικά, το σωστό είναι ο θηλασμός. Είναι η μόνη ελπίδα να στρώσει σιγά σιγά ο οργανισμός του μωρού. Διαφορετικά, με τη φόρμουλα, θα δεις μια πρόσκαιρη βελτίωση αλλά μετά... στασιμότητα. Όσες φορές έχουμε επισκεφτεί παιδοαλλεργιολόγο, α) οι μαμάδες που θηλάζουν βλέπουν σιγά σιγά τα πράγματα να βελτιώνονται, β) οι μαμάδες που θήλασαν για ένα χρόνο και μετά σταμάτησαν βλέπουν βελτίωση και μετά παλινδρόμηση, γ) οι μαμάδες που δεν θήλασαν ... είναι ακόμη εξαρτώμενες από τα είδη ειδικής διατροφής.

Κουράγιο λοιπόν!

Σίγουρα σε περιμένουν μαγειρέματα! (Σωστά λέει το Μιρίκι!). Καλό είναι να αποφεύγεις τα έτοιμα προϊόντα!

Επίσης, θα σου πρότεινα -όταν κατασταλάξεις στο θέμα διατροφής- να επισκεφτείς κάποιον διαιτολόγο.

Τέλος, για τον τέταρτο μήνα του μωρού, είναι ΚΑΛΟ βάρος τα 80 γρ./εβδομάδα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση!

Επιστρέφω από την παιδογαστρεντερολόγο και, ειλικρινά, δεν τα περίμενα αυτά που άκουσα.. Ούτε λίγο ούτε πολύ έβγαλε τις εξετάσεις για αλλεργία αναξιόπιστες (που γενικά μάλλον είναι σε αυτή την ηλικία). Μου πρότεινε να συνεχίσω άλλες δύο εβδομάδες μέχρι να συμπληρωθεί ο μήνας για τα σιτηρά και το αυγό (που ήταν τα τελευταία που έκοψα) μήπως και τελικά δούμε διαφορά στο αίμα, αν και είπε ότι πολλές φορές το αίμα συνεχίζεται και κάνεις δεν ξέρει γιατί. Το ανέφερε σαν να είναι κάτι σχεδόν φυσιολογικό.

Θα κάνουμε εξετάσεις αίματος για πιθανή σιδηροπενία στο μικρούλη μας και υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας και ένα εμβόλιο που ήταν να το κάνουμε το Σάββατο δεν θα το κάνουμε..

Βασικά, αφού είναι καλός στο βάρος και στις μετρήσεις του, και οι ποσότητες αίματος που χάνει είναι μικρές («Μην μου μιλάτε για τρίχες και κουκίδες» :P είπε!) δεν ανησυχούσε, και να συνεχίσω με τον θηλασμό, χωρίς εξαντλητικά περιοριστικές δίαιτες.

Νοιώθω πιο ανάλαφρη και ξε-αγχωμένη μετά από την επίσκεψη. Ίσως τελικά να το συνηθίσω ότι θα βλέπω αίμα; Θα μιλήσω φυσικά και με τον παιδίατρο, γιατί αυτός μας παρακολουθεί.

Α! και σήμερα – ως τώρα – δεν είχαμε αιματάκι. Αλλά δεν βγάζεις άκρη τι προκαλεί το αίμα καμιά φορά είπε. Κι εγώ έτσι νοιώθω, ότι κυνηγάω φαντάσματα..

xhHtp2.pngkSQIp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

ποιος γαστρεντερολόγος σου είπε αυτά;από περιέργεια ρωτάω. και μία σύμβουλος θηλασμού μου είπε ότι οι περιπτώσεις αποκλειστικά θηλαζόντων μωρών να έχουν αίμα στα κακά τους είναι πάρα πολλές!εμείς αίμα από 2 μηνών και τώρα 7 και συνεχίζω να το βλέπω που και που. ανάπτυξη τέλεια. Πέρασα τρελή αγωνία και ταλαιπωρία κόβοντας τα πάντα αλλά κορίτσια δεν έγινε τίποτα στην δική μας περίπτωση. Γαλακτοκομικά ακόμα απέχω βέβαια για καλό και για κακό. Τώρα τα κακά είναι πουρεδέ και δεν βλέπω αν έχει οπότε θα κάνουμε μάγιερ κάποια στιγμή να δούμε τί έχει γίνει. ελπίζω να βγει αρνητικό κάποια στιγμή. πολύ καιρό παίρνει να βελτιωθεί η κατάσταση...και κάνω και γκαπς στο μωρό.

ποιος γαστρεντερολόγος σου είπε αυτά;από περιέργεια ρωτάω. και μία σύμβουλος θηλασμού μου είπε ότι οι περιπτώσεις αποκλειστικά θηλαζόντων μωρών να έχουν αίμα στα κακά τους είναι πάρα πολλές!εμείς αίμα από 2 μηνών και τώρα 7 και συνεχίζω να το βλέπω που και που. ανάπτυξη τέλεια. Πέρασα τρελή αγωνία και ταλαιπωρία κόβοντας τα πάντα αλλά κορίτσια δεν έγινε τίποτα στην δική μας περίπτωση. Γαλακτοκομικά ακόμα απέχω βέβαια για καλό και για κακό. Τώρα τα κακά είναι πουρεδέ και δεν βλέπω αν έχει οπότε θα κάνουμε μάγιερ κάποια στιγμή να δούμε τί έχει γίνει. ελπίζω να βγει αρνητικό κάποια στιγμή. πολύ καιρό παίρνει να βελτιωθεί η κατάσταση...και κάνω και γκαπς στο μωρό.

gogo, νομίζω ότι τελικά η περίπτωσή μας θα εξελιχθεί σαν την δική σας.. ποτέ δεν θα μάθουμε τι προκαλεί το αίμα.

Σου στέλνω πμ με το όνομα της γιατρού.

Το μόνο καλό είναι ότι τώρα τελευταία υπάρχει μία βελτίωση – από εκεί που είχε κάθε μέρα αίμα και σε κάθε πάνα, τώρα έχει μία φορά στις 2-3 μέρες και σε μία πάνα μόνο. Όμως συχνά βρίσκω ροζ βλέννες.

Έχω πραγματικά εξαντληθεί με αυτές τις δίαιτες και έχει αρχίσει να μου μειώνεται και το γάλα (αν και για αυτό μπορεί να φταίει και η δουλειά που λείπω από το σπίτι).

Χτες δώσαμε αίμα για να δουν τον αιματοκρίτη του και rast για γάλα και σιτηρά. Ήταν τόσο βάρβαρη διαδικασία για ένα παιδάκι που τελικά έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι τι από τα δύο είναι χειρότερο: όλοι αυτοί οι γιατροί και οι εξετάσεις στις οποίες τον υποβάλλω, και τις επισκέψεις σε νοσοκομεία όπου κυκλοφορούν και ιώσεις, ή το αίμα στα κακά;

Το βάρος του είναι αρκετά καλό, αν και αργά και σταθερά πάει να πέσει από την καμπύλη του στα θηλάζοντα βρέφη (στο βιβλιάριο είναι στην 90, αλλά κανονικά πρέπει να ακολουθούμε την καμπύλη για τα θηλάζοντα, είπε πάλι η γιατρός). Μακάρι να τα πήγαινε καλύτερα στο βάρος και μακάρι να βγει καλός και ο αιματοκρίτης. Είμαι πραγματικά έτοιμη να τα βροντήξω όλα με αυτή την δίαιτα που μόνο κακό μου κάνει.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Καλησπερα μανουλες και κουραγιο,

Το θεμα με το αιμα στα κακα με πονεσε κι εμενα πολυ και ταλαιπωρηθηκα πολυ με διατροφη καθως εκοψα και πολλα αλλα εκτος απο γαλακτοκομικα.

Χωρις να θελω να σας μπερδεψω εμεις τελικα δεν ειχαμε αλεργια αλλα υπερπαραγωγη. Δυστυχως πεσαμε σε ασχετη παιδιατρο που δε σκεφτηκε να εξετασει αυτο το ενδεχομενο.

Αυτο που θελω να πω ειναι προσεξτε τους γιατρους γιατι απο οτι εχω καταλαβει η ασχετοσυνη γυρω απο το θεμα θηλασμος ειναι μεγαλη.

Και σιγουρα κανετε το καλυτερο για τα μωρακια σας που τα θηλαζετε.

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

τα ίδια μου είχε πει και εμένα δύο παιδογαστρεντολόγοι προ 5αετίας που είδαμε σχετικά με το αίμα και τις βλέννες που έβλεπα στα κακά της κόρης μου. Περισσότερο φάνηκε να τους απασχολεί η στασιμότητα βάρους από τις κουκίδες αίματος

Σήμερα που περισσότερες μαμάδες θηλάζουν αποκλειστικά δείχνει ότι το φαινόμενο τελικά δεν είναι και τόσο σπάνιο

Οπότε κάντε την απόχη σας όσο καλλίτερα γίνεται και μην φρικάρετε άλλωστε με την εισαγωγή των στερεών τροφών τα πράγματα θα καλυτερεύσουν και για μας. :lol::lol:

και ο μικρός μου έκανε αίμα στις κενώσεις του μετά από αποχή 5 μηνών από γαλακτοκομικά και οτιδήποτε συσκευασμένο που μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος και αφού μπήκαμε στις στερεές, άρχισα σιγά σιγά να βάζω πράγματα στο διαιτολόγιο μου με ίχνη γάλακτος περιμένοντας να δω αντιδράσεις

Αυτή την φορά μάλιστα η παιδίατρος μου είπε ότι θα φάμε και μοσχάρι πολύ νωρίτερα από ότι είχαμε δώσει στην κόρη μου (μετά τον χρόνο ήταν η οδηγία τότε)

Κουράγιο μάνες τα πρώτα 50 χρόνια είναι δύσκολα :lol::lol::lol:

Κι εμένα busybee σχεδόν σαν φυσιολογικό το σχολίασε ο παιδογαστρεντερολόγος.. Τώρα θα πάμε και σε αλλεργιολόγο να δούμε τι θα μας πει.

Πάντως κι εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη με την διατροφή..

Τι να πω, μακάρι να ήταν μόνο τα γαλακτοκομικά.

Nanouki σου εύχομαι να ξεμπερδέψεις σύντομα με αυτές τις ιστορίες..

Εμείς σε όσους γιατρούς πήγαμε (παιδίατρο, αλλεργιολόγο, γαστρεντερολόγο) τόσες γνώμες ακούσαμε.

Του κάναμε και ένα σωρό εξετάσεις, μερικές όχι και τόσο ανώδυνες, και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν μας ωφέλησαν ιδιαίτερα…

Τουλάχιστον το βάρος σας είναι καλό; Εμάς παίρνει, αλλά όχι τόσο όσο θα θέλαμε. Σιγά σιγά τείνει να πέσει από την καμπύλη του στο διάγραμμα για τα θηλάζοντα βρέφη. Στο διάγραμμα του βιβλιαρίου μοιάζει μία χαρά.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

τα ίδια μου είχε πει και εμένα δύο παιδογαστρεντολόγοι προ 5αετίας που είδαμε σχετικά με το αίμα και τις βλέννες που έβλεπα στα κακά της κόρης μου. Περισσότερο φάνηκε να τους απασχολεί η στασιμότητα βάρους από τις κουκίδες αίματος

Σήμερα που περισσότερες μαμάδες θηλάζουν αποκλειστικά δείχνει ότι το φαινόμενο τελικά δεν είναι και τόσο σπάνιο

Οπότε κάντε την απόχη σας όσο καλλίτερα γίνεται και μην φρικάρετε άλλωστε με την εισαγωγή των στερεών τροφών τα πράγματα θα καλυτερεύσουν και για μας. :lol::lol:

και ο μικρός μου έκανε αίμα στις κενώσεις του μετά από αποχή 5 μηνών από γαλακτοκομικά και οτιδήποτε συσκευασμένο που μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος και αφού μπήκαμε στις στερεές, άρχισα σιγά σιγά να βάζω πράγματα στο διαιτολόγιο μου με ίχνη γάλακτος περιμένοντας να δω αντιδράσεις

Αυτή την φορά μάλιστα η παιδίατρος μου είπε ότι θα φάμε και μοσχάρι πολύ νωρίτερα από ότι είχαμε δώσει στην κόρη μου (μετά τον χρόνο ήταν η οδηγία τότε)

Κουράγιο μάνες τα πρώτα 50 χρόνια είναι δύσκολα :lol::lol::lol:

5 μήνες αποχή και ακόμη αίμα!!;; Να ρωτήσω κάτι, για ποιο λόγο συνεχίσατε την αποχή εφ’ όσον έμοιαζε να μην αποδίδει; Αν έτρωγες γαλακτοκομικά δηλαδή θα ήταν χειρότερα;

Ρωτάω για τον εαυτό μου, μετά από ενάμιση μήνα αποχής και συχνές αιματηρές πάνες ακόμη, είμαι στο τσακ να πιω ένα ποτήρι γάλα για να δω τι θα γίνει!

Έχω αρχίσει να την αμφισβητώ πολύ αυτή την θεωρία περί αλλεργίας στο γάλα. Πόσο μάλιστα που όλες οι εξετάσεις για αλλεργία στο γάλα ήταν αρνητικές.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

5 μήνες αποχή και ακόμη αίμα!!;; Να ρωτήσω κάτι, για ποιο λόγο συνεχίσατε την αποχή εφʼ όσον έμοιαζε να μην αποδίδει; Αν έτρωγες γαλακτοκομικά δηλαδή θα ήταν χειρότερα;

Ρωτάω για τον εαυτό μου, μετά από ενάμιση μήνα αποχής και συχνές αιματηρές πάνες ακόμη, είμαι στο τσακ να πιω ένα ποτήρι γάλα για να δω τι θα γίνει!

Έχω αρχίσει να την αμφισβητώ πολύ αυτή την θεωρία περί αλλεργίας στο γάλα. Πόσο μάλιστα που όλες οι εξετάσεις για αλλεργία στο γάλα ήταν αρνητικές.

Μάλλον δεν το διατύπωσα καλά :( ο μικρός μετά την 10η μέρα αποχής το αίμα σταμάτησε, εμφανίστηκε μόνο 2-3 φορές ακόμα, χωρίς εμφανή αιτία

την πρώτη φορά έφαγα την προηγούμενη παξιμάδι (που δεν έγραφε ότι περιέχει αλλεργιογόνα) και την δεύτερη συμπλήρωμα ασβεστίου, την τρίτη δεν μπόρεσα να εντοπίσω τι τον πείραξε, αν τον πείραξε κάτι

Εγώ πλέον και αφού οι πάνες του μπέμπη μου ήταν καθαρές άρχισα να τρώω κάποια πράγματα που περιέχουν ίχνη και από ότι δείχνει πάμε καλά, σε μερικές μέρες θα κάνω και μαγιερς για να το επιβεβαιώσουμε.

Η κόρη μου πάλι ήταν εντελώς διαφορετική περίπτωση παρ όλη την αποχή το αίμα δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν μπήκαμε στις στερεές τροφές (κουκκίδες ) ακόμα και σήμερα 5,5 ετών συνεχίζει να έχει δυσανεξία στην λακτόζη.

Δεν ξέρω αν ήταν το ότι η κόρη πήρε την πρώτη βδομάδα της ζωής της και σκονόγαλα που πυροδότησε την αλλεργία και δεν μπόρεσε να στρώσει σύντομα (που αυτό υποψιάζομαι) ή ότι δεν ήξερα τι ακριβώς να κόψω και πηγαίναμε ψάχνοντας για πολύ καιρό πάντως ήταν 2 διαφορετικές περιπτώσεις 2 διαφορετικά παιδιά

Εγώ πάντως στην θέση σου δεν θα το έπινα το γάλα δεν είναι ανάγκη να επιβαρύνεις τον οργανισμό του μωρού σου με κάτι που στο κάτω κάτω της γραφής δεν το χρειάζεσαι, αν τρώς γαλακτοκομικά είναι σίγουρα χειρότερα (για να απαντήσω και στην ερώτηση σου)

θα ξανακοιτούσα λίγο τι μπορώ να τρώω και τι όχι, γιατί μπορεί να τρώς κάτι που να την ενοχλεί και να μην το έχεις καταλάβει και αν το αίμα δεν είναι πολύ δεν θα ξανασχολούμουν (κάνοντας βέβαια την αποχή μου) άλλωστε οι στερεές δεν είναι μακριά σιγά σιγά θα φτιάξουν τα πράγματα

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη η αποχή, το ξέρω γιατί έτσι ένοιωθα την πρώτη φορά αλλά αν το ψάξεις λίγο παραπάνω πραγματικά δεν στερείσαι σχεδόν τίποτα, ακόμα και γλυκά τρώω που στην κόρη μου δεν ήξερα πως να τα φτιάξω και τι να αντικαταστήσω

Όσον αφορά τα αρνητικά τεστ αλλεργίας θα πρέπει να σου εξήγησαν ότι είναι σύνηθες σε αυτή την ηλικία να μην δείχνει, μετά τον χρόνο και αν

Στην κόρη μου μπήκα στην διαδικασία να κάνω (μαζί με πολλές άλλες εξετάσεις για άλλο λόγο) και ήταν αρνητικό, μου έλεγε δε η παιδίατρος μας για περίπτωση κοντινού της προσώπου που το τεστ έλεγε όχι και το παιδί με το που έπινε γάλα φούντωνε μπροστά στα μάτια της

Διαφημίσεις

Μάλλον δεν το διατύπωσα καλά :( ο μικρός μετά την 10η μέρα αποχής το αίμα σταμάτησε, εμφανίστηκε μόνο 2-3 φορές ακόμα, χωρίς εμφανή αιτία

την πρώτη φορά έφαγα την προηγούμενη παξιμάδι (που δεν έγραφε ότι περιέχει αλλεργιογόνα) και την δεύτερη συμπλήρωμα ασβεστίου, την τρίτη δεν μπόρεσα να εντοπίσω τι τον πείραξε, αν τον πείραξε κάτι

Εγώ πλέον και αφού οι πάνες του μπέμπη μου ήταν καθαρές άρχισα να τρώω κάποια πράγματα που περιέχουν ίχνη και από ότι δείχνει πάμε καλά, σε μερικές μέρες θα κάνω και μαγιερς για να το επιβεβαιώσουμε.

Όσον αφορά τα αρνητικά τεστ αλλεργίας θα πρέπει να σου εξήγησαν ότι είναι σύνηθες σε αυτή την ηλικία να μην δείχνει, μετά τον χρόνο και αν

Στην κόρη μου μπήκα στην διαδικασία να κάνω (μαζί με πολλές άλλες εξετάσεις για άλλο λόγο) και ήταν αρνητικό, μου έλεγε δε η παιδίατρος μας για περίπτωση κοντινού της προσώπου που το τεστ έλεγε όχι και το παιδί με το που έπινε γάλα φούντωνε μπροστά στα μάτια της

Σ’ ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου access. Με έβαλες σε σκέψεις με το συμπλήρωμα ασβεστίου… Εδώ και δύο εβδομάδες παίρνω το calcioral με οδηγία της παιδο-γαστρεντερολόγου. Πράγματι, έχω δει επιδείνωση με το αίμα, έχει γίνει πάλι καθημερινό.

Διαβάζοντας τα συστατικά όμως δεν ξέρω αν κάποιο από αυτά είναι αλλεργιογόνο (ανθρακικό ασβέστιο, ασπαρτάμη, ισομαλτη, και σορβιτόλη).

Εσένα ποιο ασβέστιο σας ενόχλησε;

Ναι, για την αναξιοπιστία των τεστ το γνωρίζω. Δεν είναι μόνο η στέρηση που με ενοχλεί (και δεν απέχω μόνο από τα γαλακτοκομικά) αλλά η έλλειψη ανταπόκρισης, το γεγονός ότι ακόμη έχουμε αίμα.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

το calcioral έπαιρνα και εγώ, επειδή διάβασα ότι με την αποχή πρέπει να παίρνεις συμπλήρωμα ασβεστίου σε σαιτ γνωστού σύμβουλου θηλασμού αλλά είδα ότι τον πείραξε και το έκοψα, εκ των υστέρων διάβασα και άλλες περιπτώσεις που υποψιάζονται το ασβέστιο (γι αυτό και το έγραψα περισσότερο)

τι να πω ......δεν ξέρω

πάντως αν θεωρείς ότι χρειάζεσαι και το επιτρέπει η διατροφή σου μπορείς να τρώς αμύγδαλα ή να φτιάχνεις αμυγδαλόγαλα που είναι πλούσια σε ασβέστιο

Να πω ότι δεν καταλαβαίνω την απογοήτευση σου ?? την καταλαβαίνω απόλυτα :-(:-( ούτε εγώ ήμουν τόσο άνετη την πρώτη φορά :lol::lol: και εμείς είχαμε και σοβαρό θέμα με το βάρος λόγω της αλλεργίας, τι 90....κάποια στιγμή είχε πέσει και από την 3η:(:(

υπομονή

Σ’ ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό που είπες με το ασβέστιο! Έβλεπα επιδείνωση και δεν ήξερα σε τι οφείλονταν. Υποτίθεται ότι την Τετάρτη θα εισήγαγα τα σιτηρά, αλλά τώρα θα πρέπει να περιμένω να ξανα-καθαρίσει κάπως γιατί με καθημερινό αίμα και να τα εισάγω δεν θα καταλάβω διαφορά αν τον πειράξουν.

Όχι ξηρούς καρπούς δεν επιτρέπεται, ούτε ταχίνι. Το ασβέστιο το πήρα με προτροπή της γαστρεντερολόγου.

Τουλάχιστον με αυτά που γράφεις μου δίνεις την προοπτική ότι όλα αυτά κάποτε τελειώνουν!

Κι εγώ μετανιώνω την στιγμή που τις άφησα στο μαιευτήριο να του δώσουν ξένο. Ίσως η κατάσταση να ήταν πιο απλή σήμερα αν είχα το κουράγιο να επιμείνω στον αποκλειστικό θηλασμό. Κι εγώ πιστεύω ότι έχει κάποια σχέση.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Κι εγω το πηρα για μερικες εβδομάδες το calcioral, αλλά μου έκανε αίμα και όταν το σταμάτησα. Βεβαια ποτέ δεν ξέρεις, μπορείς να δοκιμάσεις. Εμενα παίρνει βάρος κανονικά. Τώρα είναι 7 kg και είναι 4,5 μηνών. Ελπίζω να συνεχίσουμε καλά με αυτό το θέμα.

Ο αλλεργιολόγος μας πρότεινε εξετάσεις αίματος... Είναι πολύ μικρή ακόμα τι να δειξεί :rolleyes: του είπα να το αφήσουμε για αργότερα... Κατα τα άλλα δεν μας βοήθησε και πολύ..

Θα συνεχίσω την αποχή στα γαλακτοκομικά. Τα σιτηρά τα επανεισήγαγα και δεν είδα χειροτέρευση. Δεν κάνει και κάθε μέρα αίμα έτσι και αλλιώς, αλλά έχει πάντα βλέννες και πολύ υδαρή κακά :(

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια για να καθαρίσει ο οργανισμός μας από τη γλουτένη χρειαζόμαστε κοντά στο εξάμηνο. Δεν είναι σαν τα γαλακτοκομικά. Όσο μπορείτε να τα αποφύγετε τα σιτιρά, καλό θα ήταν να απέχετε, ακόμη κι αν είδατε ότι δεν δημιουργούν άμεσα πρόβλημα, γιατί μπορεί το πρόβλημα να είναι αθροιστικό τελικά.

Τώρα το χειμώνα έχει πολλά χορταστικά λαχανικά για πλούσιες σούπες (καρότο, κολοκύθα, ρέβα) αλλά και ευκαιρίες για υπέροχα φαγητά όπως λαχανοντολμάδες, γιουβαρλάκια. Αυτά τα φαγητά θα δυναμώσουν πολύ το δικό σας έντερο κι έτσι δε θα περνάνε αδιάσπαστες πρωτεϊνες στα μωρά και θα επουλωθεί και το δικό τους έντερο γρηγορότερα. Εν τω μεταξύ οι σούπες αυτές είναι τόσο χορταστικές και δυναμωτικές που δε θα πεινάτε κιόλας και θα σας δίνουν φοβερή ενέργεια και αντοχή μέσα στην ημέρα.

Ανήφορος είναι αλλά μετά έχει τσουλήθρα.... Καλά κουράγια.

FLcUp3.png0BQfp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 5 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια γεια σας! Εχω εναν μπεμπη 26 ημερων. Θα θελα να μου πει καποια αν ξερει αν τα σπυρακια στο προσωπο με πυον μπορει να ειναι συμπτωμα αλλεργιας. Τα εχει εδω κ μια βδομαδα κ δεν φευγουν.

3-1-2014 Καλως ηρθες μικρε μου πριγκιπα!

Κοριτσια γεια σας! Εχω εναν μπεμπη 26 ημερων. Θα θελα να μου πει καποια αν ξερει αν τα σπυρακια στο προσωπο με πυον μπορει να ειναι συμπτωμα αλλεργιας. Τα εχει εδω κ μια βδομαδα κ δεν φευγουν.

Πιθανόν νεογνικη ακμή.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Πιθανόν νεογνικη ακμή.

Εκτος απο τα σπυρακια στο προσωπο εχει ξεφλουδισμα στο κεφαλι κοκκινα μικρα σπυρακια. Τι μπορει να ειναι;:confused:

Εκτος απο τα σπυρακια στο προσωπο εχει ξεφλουδισμα στο κεφαλι κοκκινα μικρα σπυρακια. Τι μπορει να ειναι;:confused:

Σίγουρα κόκκινα; Ισως ειναι εκζεμα (ατοπικη δερματιτιδα).

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλημέρα σε όλες, επιστρέφω με μία ακόμη ερώτηση για τις πιο έμπειρες.

Ο μικρούλης μας είναι τώρα 5 μηνών και 26 ημερών. Πριν δύο εβδομάδες ξεκινήσαμε ρυζάλευρο που το παίρνω σκέτο και το φτιάχνω με δικό μου γάλα (λόγω των αλλεργιών).

Πράγματι, δύο εβδομάδες τώρα το αίμα έχει σχεδόν εξαφανιστεί! Όσο φαγητό του δίνουμε το τρώει όλο (περίπου 80 ml ρυζάλευρο και λίγο αχλάδι), με χαρές και δείχνει και ανυπόμονος αν καθυστερήσεις να του φέρεις την κουταλιά!

Το πρόβλημα είναι ότι ξεκίνησε να κάνει γουλιές.. όχι μετά το γεύμα, αλλά σε ανυποψίαστε στιγμές. Αν φταίνε οι στερεές, δεν θα ήθελα να τον πιέσω συνεχίζοντας. Από την άλλη τον λυπάμαι γιατί κάνει τρελές χαρές όταν καταλαβαίνει ότι θα φάει την κρέμα του..

Τώρα το ΣΚ δεν θα του δώσω ούτε ρυζάλευρο ούτε αχλάδι να δούμε αν θα κάνει γουλιές.

Αναρωτιέμαι, και ήθελα να σας ρωτήσω, είναι σύνηθες σημάδι οι γουλίτσες; Μήπως είναι ένδειξη ότι δεν είναι πραγματικά έτοιμος για στερεές;

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Καλησπέρα σε όλες! Θα ήθελα να σας απευθύνω μια ερώτηση. Έχω ένα μωρό 9 μηνών και από 1,5 μήνα εμφάνισε αίμα στα κακάκια. Έκανα αποχή από όλα τα γαλακτοκομικά, ίχνη γάλακτος κτλ τα πάντα. Κάπου κάπου έκανα και καμιά αστοχία κι έβλεπα λίγο αιματάκι αλλά για τουλάχιστον 2 μήνες δεν είδα καθόλου. Τόλμησα λοιπόν κι άρχισα να τρώω, καθώς πέρασε το πρώτο 6μηνο από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, κι έχω εδώ και μια βδομάδα που τρώω λίγο τυρί σχεδόν κάθε μέρα (με εξαίρεση τη σημερινή μέρα που πήγαμε σε βάφτιση κι έφαγα και λίγη πάστα και ένα μαφινάκι που φαντάζομαι θα είχε βούτυρο ή γάλα μεσα) . Και δεν έχω δει καθόλου αίμα στα κακά της. Θα ηθελα να ρωτήσω όμως αν θα υπάρχει περίπτωση να υπάρχει αλλά να μη φαίνεται, καθώς τώρα είναι και σχηματισμένα και είναι πολλές φορές κιόλας σκληρά, όχι όπως πιο μωρό που ήταν σαν κρέμα και φαίνονταν τα πάντα. Και επίσης αν έχει ακόμα ευαισθησία στην πρωτεΐνη του γάλακτος, αυτό φαίνεται από την πρώτη μερα που θα φας κατι, ή πρώτα περνάει κάποιο διάστημα και μετά φαίνεται;

h3amp2.png

qHAsp2.png

• 1 month later...

Καλησπερα! Ο μπεμπης μου 2 μηνων εμφανισε λιγη βλεννα στα κακακια. Ειναι αλλεργια στα γαλακτοκομικα; Να πω οτι απο τοτε που γεννησα συνεχισα να παιρνω συμπληρωμα ασβεστιου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...