Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Καλησπερα/μερα,

Δεν ξερω τι να πω! Ειμαι καινουρια εδω αν και σας διαβαζα εδω και καιρο και εχω βοηθηθει απο το forum οσο αφορα το θηλασμο!

Εχω μια μπεμπιυλα 55 ημερων και θηλαζουμε αποκλειστικα. Τις τελευταιες 4 μερες τα κακακια της ειναι ολη τη μερα μουσταρδι εκτος απο το βραδυ που ειναι πρασινα. Τις 2 τελευταιες μερες εχει και 5-6 κοκκινες βουλιτσες. Αιμα λογικα τι αλλο; Αυριο θα κανουμε μαγιερ κοπρανων και βλεπουμε;

Εντωμεταξυ οι γονεις μου-αντιθετοι απτην αρχη στο θηλασμο- μου ειπαν οτι εγω φταιω και δημιουργησα στο μωρο εντερικα γιατι τη βαζω συνεχεια στο στηθος. Θηλαζει πολυ συχνα πολλες φορες κι ανα μιση ωρα στη διαρκεια της μερας.

Νιωθω τοσο χαλια!!

Εντωμεταξυ γενικα για να κανει κακα ζοριζεται και ειναι εκρηκτικες οι κενωσεις!

Ποια ειναι η γνωμη σας;

Οι εκρηκτικες και οι πρασινες κενωσεις από οσο ξερω ειναι ειτε αλλεργια ή υπερπαραγωγή.Μην αγχωνεσαι καταρχην και μην στεναχωριεσαι, δεν βοηθαει.Κανεις το καλυτερο για το μωρο σου χωρις αμφιβολια.Θα κανετε μαγιερ και αν ειναι αλλεργια θα ψαξεις να βρεις απο τι ειναι και θα σταματησεις να το τρως.Αν ειναι υπερπαραγωγη θα ταϊζεις απο το ιδιο στηθος για 2-3 ωρες και θα το ρυθμισεις.Οσο για τους γονεις σου το βλεπουν ετσι γιατι ανηκουν στη γενια που η προωθηση του ξενου γαλακτος εδινε κι επαιρνε και γι αυτο το βλεπουν ετσι.Οι περισσοτεροι δεν τρελαινονται στην ιδεα του αποκλειστικου θηλασμου γιατι αγχωνονται για το αν το εγγονακι τους τρωει καλα.Κανε αυτο που θεωρεις εσυ σωστο για σενα και το μωρο σου.Στην τελικη εσυ εισαι υπευθυνη για το μεγαλωμα του κι οχι οι παππουδες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οι εκρηκτικες και οι πρασινες κενωσεις από οσο ξερω ειναι ειτε αλλεργια ή υπερπαραγωγή.Μην αγχωνεσαι καταρχην και μην στεναχωριεσαι, δεν βοηθαει.Κανεις το καλυτερο για το μωρο σου χωρις αμφιβολια.Θα κανετε μαγιερ και αν ειναι αλλεργια θα ψαξεις να βρεις απο τι ειναι και θα σταματησεις να το τρως.Αν ειναι υπερπαραγωγη θα ταϊζεις απο το ιδιο στηθος για 2-3 ωρες και θα το ρυθμισεις.Οσο για τους γονεις σου το βλεπουν ετσι γιατι ανηκουν στη γενια που η προωθηση του ξενου γαλακτος εδινε κι επαιρνε και γι αυτο το βλεπουν ετσι.Οι περισσοτεροι δεν τρελαινονται στην ιδεα του αποκλειστικου θηλασμου γιατι αγχωνονται για το αν το εγγονακι τους τρωει καλα.Κανε αυτο που θεωρεις εσυ σωστο για σενα και το μωρο σου.Στην τελικη εσυ εισαι υπευθυνη για το μεγαλωμα του κι οχι οι παππουδες.

Αφου βλεπουν οτι το βαρος της αυξανεται ειναι δυνατον να μην τρωει καλα;

Εμενα αυτο που με ανησυχει ειναι το αιμα! Κοπηκαν τα ποδια μου μολις το ειδα.

lvpPp3.png

Αφου βλεπουν οτι το βαρος της αυξανεται ειναι δυνατον να μην τρωει καλα;

Εμενα αυτο που με ανησυχει ειναι το αιμα! Κοπηκαν τα ποδια μου μολις το ειδα.

Κανε πρώτα Mayer για να επιβεβαιωθεις για το αίμα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Εντωμεταξυ οι γονεις μου-αντιθετοι απτην αρχη στο θηλασμο- μου ειπαν οτι εγω φταιω και δημιουργησα στο μωρο εντερικα γιατι τη βαζω συνεχεια στο στηθος. Θηλαζει πολυ συχνα πολλες φορες κι ανα μιση ωρα στη διαρκεια της μερας.

Νιωθω τοσο χαλια!!

Εντωμεταξυ γενικα για να κανει κακα ζοριζεται και ειναι εκρηκτικες οι κενωσεις!

Ποια ειναι η γνωμη σας;

Οι γονείς σου, που έχουν άποψη, αναλαμβάνουν την ευθύνη αν το μωρό ταϊστεί με μπιμπερό και χειροτερέψει; Να τους ρωτήσεις ευθέως και αν την αναλαμβάνουν, τους δίνεις το μωρό και το ταΐζουν αυτοί.

Όσο το μωρό το ταΐζεις εσύ, αποφασίζεις εσύ. Το σύστημα είναι πολύ απλό.

Ακόμη και αν έχεις δει ελάχιστο αίμα, δεν είναι ανησυχητικό. Απλώς παρατηρείς και αν συνεχιστεί, βλέπουμε.

Έχεις παρατηρήσει και βλέννη στις κενώσεις;

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Οι γονείς σου, που έχουν άποψη, αναλαμβάνουν την ευθύνη αν το μωρό ταϊστεί με μπιμπερό και χειροτερέψει; Να τους ρωτήσεις ευθέως και αν την αναλαμβάνουν, τους δίνεις το μωρό και το ταΐζουν αυτοί.

Όσο το μωρό το ταΐζεις εσύ, αποφασίζεις εσύ. Το σύστημα είναι πολύ απλό.

Ακόμη και αν έχεις δει ελάχιστο αίμα, δεν είναι ανησυχητικό. Απλώς παρατηρείς και αν συνεχιστεί, βλέπουμε.

Έχεις παρατηρήσει και βλέννη στις κενώσεις;

Αυτο της ειπα πριν λιγο, μου τα γυρισε μετα οτι ναι μεν της κανω καλο αλλα αν πινει συνεχεια γαλα θα παθει δυσπεψια!!! Καλα της λεω μιλα με κανενα γιατρο και ξαναμιλαμε!

Ειναι σα βουλιτσες το αιμα! Θελει να το ψαξεις δηλαδη για να το βρεις!

Νομιζω οτι εκει που εχει αιμα εχει και λιγο βλεννη ( κατι σαν ασπραδι αυγου! )

Σε δυο ωριτσες θα βγει και η mayer.

Εντωμεταξυ η μικρη δειχνει να ποναει και δυσκολευεται και να ρευτει! Και σαν και το ιδιο το ρεψιμο να την ποναει κανει! !!

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

Η δευτερη βγηκε θετικη. Ξεκινησε η αποχη απο τα γαλακτοκομικα.

Αυτο που φοβαμαι τωρα: υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο και να χανουμε χρονο;

Αγχωνομαι τοσο πολυ! Και το μωρακι μου σημερα δειχνει να υποφερει! Κλαιει πολυ! Και ζηταει να ειναι συνεχεια στο στηθος! Για παρηγορια μαλλιν! Κα Αγλαια Πειραζει που τη βαζω συνεχεια (απο τις 3 μεχρι τωρα ασταματητα);

lvpPp3.png

Η δευτερη βγηκε θετικη. Ξεκινησε η αποχη απο τα γαλακτοκομικα.

Αυτο που φοβαμαι τωρα: υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο και να χανουμε χρονο;

Αγχωνομαι τοσο πολυ! Και το μωρακι μου σημερα δειχνει να υποφερει! Κλαιει πολυ! Και ζηταει να ειναι συνεχεια στο στηθος! Για παρηγορια μαλλιν! Κα Αγλαια Πειραζει που τη βαζω συνεχεια (απο τις 3 μεχρι τωρα ασταματητα);

Δεν πειράζει!

Πρόσεχε την αποχη σου, επεφυγε τα τυποποιημένα προϊόντα, να κοιτάς στα πάντα ετικέτες. Πολλα έχουν γαλακτοκομικα πχ μαργαρινες, ψωμί του τοστ, αλλαντικά, μπισκότα κτλ.

Κανε μια επιστροφη στα φυσικα προϊόντα, φρούτα, λαχανικα. Κανε μια βόλτα κι απο τα βιολογικά προϊόντα να πάρεις ιδέες. Ξηροί καρποί, όσπρια.

Τα κρέατα σου καλύτερα βιολογικα καθώς ολα τα αλλα τρέφονται με ο,τι μπορείς να φανταστεις (τα κοτόπουλα και τα γουρουνια τρώνε αγελαδινες πρωτεΐνες καθώς και ζωοτροφές με μοσχάρι). Το ιδιο και τα ψάρια ιχθυοτροφειου. Άρα καλύτερα βιολογικό κοτόπουλο κι αυγό, βιολογικό χοιρινο, ψάρι ελευθέρας. Δεν ξέρω αν τρως αρνί, κατσίκι, βουβαλι αλλα εμένα στην αποχη ηταν τα αγαπημένα μου κι εξακολουθούν να ειναι.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δεν πειράζει!

Πρόσεχε την αποχη σου, επεφυγε τα τυποποιημένα προϊόντα, να κοιτάς στα πάντα ετικέτες. Πολλα έχουν γαλακτοκομικα πχ μαργαρινες, ψωμί του τοστ, αλλαντικά, μπισκότα κτλ.

Κανε μια επιστροφη στα φυσικα προϊόντα, φρούτα, λαχανικα. Κανε μια βόλτα κι απο τα βιολογικά προϊόντα να πάρεις ιδέες. Ξηροί καρποί, όσπρια.

Τα κρέατα σου καλύτερα βιολογικα καθώς ολα τα αλλα τρέφονται με ο,τι μπορείς να φανταστεις (τα κοτόπουλα και τα γουρουνια τρώνε αγελαδινες πρωτεΐνες καθώς και ζωοτροφές με μοσχάρι). Το ιδιο και τα ψάρια ιχθυοτροφειου. Άρα καλύτερα βιολογικό κοτόπουλο κι αυγό, βιολογικό χοιρινο, ψάρι ελευθέρας. Δεν ξέρω αν τρως αρνί, κατσίκι, βουβαλι αλλα εμένα στην αποχη ηταν τα αγαπημένα μου κι εξακολουθούν να ειναι.

Πω πω αυτο διαπιστωσα! Οτι ειχα στο σπιτι εγραφε ιχνη γαλακτος, ορο γαλακτος, γαλακτωματοποιητες!!!

Πηρα απο τα βιολογικα μπισκοτα και φρυγανιες! Κρεατα βιολογοκα εχεις ιδεα που μπορω να βρω; Αρνι και κατσικι μου ειπε να μην φαω!!βρηκα κι ενα ιντερνετικο καταστημα με βιολογικα!!

Το μπεμπακι να ναι καλα και θα την βρω την ακρη!

Εντωμεταξυ αιματακι και πρασινα κακα εχει μονο το βραδυ! Αυτο γιατι γονεται δεν μπορω να καταλαβω!

Και σαν να μην εφταναν ολα συναχωθηκε!!

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Η σόγια κάνει συχνά διασταυρούμενη αλλεργία με τα γαλακτοκομικά.

Αρνί, κατσίκι, ζυγούρι και γίδα, μπορείς να τρως όταν απέχεις από τα γαλακτοκομικά.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Η σόγια κάνει συχνά διασταυρούμενη αλλεργία με τα γαλακτοκομικά.

Αρνί, κατσίκι, ζυγούρι και γίδα, μπορείς να τρως όταν απέχεις από τα γαλακτοκομικά.

Ευχαριστω πολυ!! Θα ξαναμιλησω με τη γιατρο μηπως δεν καταλαβα καλα γιατι θα διευκολυνε πολυ να μπορω να φαω!!

lvpPp3.png

Ευχαριστω πολυ!! Θα ξαναμιλησω με τη γιατρο μηπως δεν καταλαβα καλα γιατι θα διευκολυνε πολυ να μπορω να φαω!!

Στη δική μου περίπτωση, τα παραπάνω κρέατα τα ξεκίνησα (μετά από συμβουλή παιδιάτρου και αλλεργιολόγου) σε δεύτερη φάση. Αρχικά έτρωγα μόνο κοτόπουλο και χοιρινό κρέας.

Επίσης, στον μικρούλη, δίναμε αρχικά μόνο χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα και έξι μήνες μετά αρνί και κατσίκι.

Ισως εξαρτάται από την εικόνα του παιδιού ή το Πρωτόκολλο που ακολουθείται. Το σωστό είναι να σου δοθεί ακριβής λίστα "ασφαλών" τροφίμων.

Στη δική μου περίπτωση, τα παραπάνω κρέατα τα ξεκίνησα (μετά από συμβουλή παιδιάτρου και αλλεργιολόγου) σε δεύτερη φάση. Αρχικά έτρωγα μόνο κοτόπουλο και χοιρινό κρέας.

Επίσης, στον μικρούλη, δίναμε αρχικά μόνο χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα και έξι μήνες μετά αρνί και κατσίκι.

Ισως εξαρτάται από την εικόνα του παιδιού ή το Πρωτόκολλο που ακολουθείται. Το σωστό είναι να σου δοθεί ακριβής λίστα "ασφαλών" τροφίμων.

Ναι κι εμενα μου ειπε θα μου δωσει λιστα τη δευτερα που θα παω μεχρι τοτε απτο φοβο μου τρωω μονο κοτοπουλο, ψαρι, σπιτικο ζυμωτο ψωμι, μελι και φρουτα!!

Και πως αντεδρασε ο μικρουλης; Τα δεχτηκε καλα;

lvpPp3.png

Ναι κι εμενα μου ειπε θα μου δωσει λιστα τη δευτερα που θα παω μεχρι τοτε απτο φοβο μου τρωω μονο κοτοπουλο, ψαρι, σπιτικο ζυμωτο ψωμι, μελι και φρουτα!!

Και πως αντεδρασε ο μικρουλης; Τα δεχτηκε καλα;

Πολύ καλά! :-)

Και μετά περάσαμε στο στάδιο της κατανάλωσης γαλακτοκομικών πρόβειας/ γίδινης προέλευσης.

Βέβαια, μοσχάρι και αγελαδινά προϊόντα ακόμα δεν τρώει (27 μηνών).

Ο δρόμος της αλλεργίες είναι ακόμα μακρύς ... αλλά όχι πια τόσο δύσκολος όσο φαινόταν αρχικά.

Να σας πάνε όλα καλά!

Διαφημίσεις

Εννοείται όλα τα κρεατικα μπορείς να τα φας και όλα τα ψάρια.. Απλα γαλακτοκομικά και σόγια μην τρως - δες συστατικά και τέτοια

Οσο για τα βιολογικά κρεατικα ναι καλα θα ήταν αλλα δεν πειράζει και να μην βρεις.. Δεν έχει σημασία αν το ζώο τρώει γάλα, το θέμα είναι εσύ να μην φας γάλα

Αν τα αποφύγεις όλα αυτά τα γαλακτοκομικά και μετά απο δυο τρεις βδομάδες δεις διάφορα στη μπεμπα, μπορείς σιγα σιγά να αρχίσεις προβιο γάλα/τυρί γιατι λένε οι αλλεργιολογοι συνήθως το πρόβλημα είναι το αγελαδινο και όχι το κατσικίσιο η το προβιο... Αλλά πρέπει να περιμένεις κανά μήνα πριν το κανείς

Πολύ καλά! :-)

Και μετά περάσαμε στο στάδιο της κατανάλωσης γαλακτοκομικών πρόβειας/ γίδινης προέλευσης.

Βέβαια, μοσχάρι και αγελαδινά προϊόντα ακόμα δεν τρώει (27 μηνών).

Ο δρόμος της αλλεργίες είναι ακόμα μακρύς ... αλλά όχι πια τόσο δύσκολος όσο φαινόταν αρχικά.

Να σας πάνε όλα καλά!

Ευχαριστουμε παρα πολυ!

Θα δοκιμασει καποια στιγμηοσχαρι και αγελαδινα η απαγορευονται για παντα;

lvpPp3.png

Εννοείται όλα τα κρεατικα μπορείς να τα φας και όλα τα ψάρια.. Απλα γαλακτοκομικά και σόγια μην τρως - δες συστατικά και τέτοια

Οσο για τα βιολογικά κρεατικα ναι καλα θα ήταν αλλα δεν πειράζει και να μην βρεις.. Δεν έχει σημασία αν το ζώο τρώει γάλα, το θέμα είναι εσύ να μην φας γάλα

Αν τα αποφύγεις όλα αυτά τα γαλακτοκομικά και μετά απο δυο τρεις βδομάδες δεις διάφορα στη μπεμπα, μπορείς σιγα σιγά να αρχίσεις προβιο γάλα/τυρί γιατι λένε οι αλλεργιολογοι συνήθως το πρόβλημα είναι το αγελαδινο και όχι το κατσικίσιο η το προβιο... Αλλά πρέπει να περιμένεις κανά μήνα πριν το κανείς

Παντως ηδη εχω 2 μερες να δω αιμα αλλα το βραδυ καταπρασινα τα κακα! Σαν μαρουλι!! Γιατι ομως μονο το βραδυ; Εχετε ιδεα;

Καλα θα ναι να μπουν τα κατσικισια-προβεια να τρωμε λιγο φετουλα!!

lvpPp3.png

Περίεργο αυτό, μήπως τρως τίποτα περίεργο το απόγευμα ; Τι έφυγες εχθές;

Τα πράσινα κακά δεν πειράζει και εμείς τα είχαμε μέχρι έξι μήνες που αρχίσαμε φαγητο

Τώρα θυμήθηκα τι μπορεί να είναι... Του αλλάζεις στήθος συχνά η πολυ γρήγορα; Το βράδυ δεν έχουμε πολυ γάλα γενικά οπότε αστο στο ένα στήθος για πολύ ώρα για να πάρει το παχύ/καλο γάλα .. Δοκίμασε το σήμερα

Ευχαριστουμε παρα πολυ!

Θα δοκιμασει καποια στιγμηοσχαρι και αγελαδινα η απαγορευονται για παντα;

Οι πιθανότητες είναι υπέρ σου/σας!!!

Λένε ότι τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν το πρόβλημα στην ηλικία των 3-4 χρόνων.

Για τα πράσινα κακά, θα πρέπει να συμβουλευθείς τον παιδίατρο που θα το συσχετίσει με την όλη εξέλιξη του παιδιού (βάρος, ύψος, ψυχοκινητική συμπεριφορά).

Μια σκέψη (από την προσωπική μου εμπειρία που ίσως να μην έχει γενική ισχύ) είναι ότι συσχετίζεται με την αλλεργία/δυσανεξία κι υποδεικνύει ότι δεν γίνεται σωστή απορρόφηση των λιπαρών και λοιπων θρεπτικων συστατικών.

Πάντως, όπως θα έχεις ήδη ενημερωθεί, η λακτόζη και οι λοιπές πρωτείνες θέλουν 1-2 εβδομάδες (μετά την αποχή) για να αποβληθούν από τον οργανισμό σου και άλλο τόσο για να αποβληθούν από τον οργανισμό του μωρού. Το ότι σταμάτησαν οι αιμορραγικές κενώσεις είναι πολύ θετικό σημάδι, αλλά το πρόβλημα δεν έχει ακόμα λυθεί. Το πεπτικό σύστημα του μωρού είναι επίσης επιβαρυμένο και θέλει χρόνο για να φτιάξει. Ίσως για αυτό και τα κακά του είναι πράσινα.

Τώρα, για ποιο λόγο "πρασινίζουν" μία φορά την ημέρα δεν ξέρω... Μήπως εκείνη την ώρα "μεταβολίζονται" οι συγκεκριμένες πρωτείνες;;;;;

Τώρα θυμήθηκα τι μπορεί να είναι... Του αλλάζεις στήθος συχνά η πολυ γρήγορα; Το βράδυ δεν έχουμε πολυ γάλα γενικά οπότε αστο στο ένα στήθος για πολύ ώρα για να πάρει το παχύ/καλο γάλα .. Δοκίμασε το σήμερα

Το εχω δοκιμασει κι αυτο και παλι τιποτα! Εντωμεταξυ και παλι ειδα αιμα! Και τζαμπα χαρηκα! Η παιδιατρος μου λεει οτι επρεπε να ειχε σταματησει το αιμα! Με 4 μερες μονο αποχη;;

lvpPp3.png

Οι πιθανότητες είναι υπέρ σου/σας!!!

Λένε ότι τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν το πρόβλημα στην ηλικία των 3-4 χρόνων.

Για τα πράσινα κακά, θα πρέπει να συμβουλευθείς τον παιδίατρο που θα το συσχετίσει με την όλη εξέλιξη του παιδιού (βάρος, ύψος, ψυχοκινητική συμπεριφορά).

Μια σκέψη (από την προσωπική μου εμπειρία που ίσως να μην έχει γενική ισχύ) είναι ότι συσχετίζεται με την αλλεργία/δυσανεξία κι υποδεικνύει ότι δεν γίνεται σωστή απορρόφηση των λιπαρών και λοιπων θρεπτικων συστατικών.

Πάντως, όπως θα έχεις ήδη ενημερωθεί, η λακτόζη και οι λοιπές πρωτείνες θέλουν 1-2 εβδομάδες (μετά την αποχή) για να αποβληθούν από τον οργανισμό σου και άλλο τόσο για να αποβληθούν από τον οργανισμό του μωρού. Το ότι σταμάτησαν οι αιμορραγικές κενώσεις είναι πολύ θετικό σημάδι, αλλά το πρόβλημα δεν έχει ακόμα λυθεί. Το πεπτικό σύστημα του μωρού είναι επίσης επιβαρυμένο και θέλει χρόνο για να φτιάξει. Ίσως για αυτό και τα κακά του είναι πράσινα.

Τώρα, για ποιο λόγο "πρασινίζουν" μία φορά την ημέρα δεν ξέρω... Μήπως εκείνη την ώρα "μεταβολίζονται" οι συγκεκριμένες πρωτείνες;;;;;

Και η μη σωστη απορροφηση λιπαρων σημαινει ανεπαρκης αυξηση βαρους;

Μπορει να ναι αυτο τι να πω! Θα ρωτησω και την παιδιατρο ! Οτι θα εξαρτιοταν η διαθεση μου παντως απο μια πανα με κακακια δεν το φανταζομουν!!!:-P

lvpPp3.png

Καλημερα... η μπεμπα μου ειναι 2 μιση μηνων και κανω αποχη απο γαλακτοκομικα... τωρα ενα μηνα....συνεχιζει και κανει κενωσεις με βλενη και κουκιδες αιμα....απο 35 ημερων... υπαρχει πιθανοτητα να το παθε απο συμπληρωμα που ειχα δωσει μ2φορες μετα απ τον θηλασμο στο νοσοκομειο...??? Και μια φορα που ετυχε να λειψω τις εδωσε σκοογαλα30 μλ κ της ειχε πεσει βαρυ??? Κατα τα αλλα την θηλαζω αποκλειστικα απο τοτε που γεννηθικε.....ερωτηση: το συμπληρωμα ασβεστιου σαν υποκαταστατο κανει η` επιβαρινει την κατασταση??? Επισης το ταχινι , το αυγο και το βιταμ το βιολογικο ειναι οκ??? Γιατι τα μωρα που πινουν τονους σκονογαλα και καθολου μητρικο δεν εμφανιζουν αλλεργια????

Πέρασε ένας μήνας από τότε που έδωσε τα 30 ml ξένο;

Κάνεις αποχή και από κρυφά, δηλαδή από όλα τα συσκευασμένα και τα έτοιμα ψωμιά;

Συμπλήρωμα ασβεστίου δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο αν τρώς ακρετά πράσινα λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Στο βιταμ είσαι σίγουρη ότι δεν έχει πρωτείνη γάλακτος;

Το αβγό κάνει και αυτό πολλές αλλεργίες στα μωρά αλλά το κόβεις ανάλογα με την παρατήρηση του μωρού.

Οι αλλεργίες δεν εμφανίζονται σε όλα τα μωρά, αλλά σε πολλά. Κανείς δεν ξέρει σίγουρα τον λόγο ύπαρξης τους.

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...