Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

καλημέρα!!!!!!δεν με στεναχωρησες !!!απλά λέω πως τα πέρασα από την δικιά μου πλευρά!ναι μπορεί να μην πήρα ίσως την σωστή απόφαση αλλά τέτοιες οδηγίες είχα(όχι όσο αφορά στον θηλασμό)γιατί η παιδίατρος είναι υπέρ του θηλασμού κ είναι εκείνη που με πρότεινε να συνεχίσω όταν ήταν ημερών το μωρό κ είχα λίγο πελαγωσει .αλλά το παλεψα .μετά ενώ είχαμε βρει το ρυθμό μας εμφανίστηκε η αλλεργία .και εκεί το παλεψα όσο μπορούσα αλλά δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα.όχι ότι έκανα εγώ κάτι λάθος απλά είναι λογικό εκεί που έτρωγα κανονικά όλα τα φαγητού ξαφνικά να κόψω τα πιο πολύτιμα συστατικά όπως είναι τα γαλακτοκομικά.έτσι έγινε αδύνατο το γάλα μου κ αυτό που έπινε δεν έπαιρνε καθόλου βάρος ώσπου αναγκαστικά του έκανα εισαγωγή στο ξένο.αλλά κ να ξέρεις ότι πάλι δεν τον καλυπτε πλήρως κ γι' αυτό του ξεκίνησα κρέμα από 5 μηνών κ τώρα είμαστε στην φάση που τρώμε καρορο-πατατα-κολοκυθι-λαδι κ αύριο βάζω κ κοτόπουλο .

γενικά δεν είμαι ανθρωπος που παρεξηγουμε,εχω αποτελέσματα !!!!! υπομονή κ κατανόηση!!!:-P:-P:-P

πες μου νέα σου από τα ραστ !!!:-P:-P:-Pφιλια κ καλά

Το γάλα δεν γίνεται αδύναμο κόβοντας τα γαλακτοκομικά, αλλά ούτε τα γαλακτοκομικά είναι από τα πιο πολύτιμα συστατικά της διατροφής μας!

Το μητρικό γάλα έχει την δύναμη να θρέψει τα βρέφη ακόμη και αν η μητέρα υποσιτίζεται!

Η στασιμότητα βάρους είναι ένα από τα συμπτώματα της αλλεργίας και όχι το αποτέλεσμα από την αποχή της μητέρας!

Αυτά έμαθα εγώ από την αδιάκοπη αναζήτηση πληροφοριών για το θέμα της αλλεργίας που μας ταλαιπώρησε ακριβώς 12 μήνες!!!

Με το καλό να ξεπεράσετε την αλλεργία και βουρ για κοτόσουπες!!!

lulop3.pngWyeQp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το γάλα δεν γίνεται αδύναμο κόβοντας τα γαλακτοκομικά, αλλά ούτε τα γαλακτοκομικά είναι από τα πιο πολύτιμα συστατικά της διατροφής μας!

Το μητρικό γάλα έχει την δύναμη να θρέψει τα βρέφη ακόμη και αν η μητέρα υποσιτίζεται!

Η στασιμότητα βάρους είναι ένα από τα συμπτώματα της αλλεργίας και όχι το αποτέλεσμα από την αποχή της μητέρας!

Αυτά έμαθα εγώ από την αδιάκοπη αναζήτηση πληροφοριών για το θέμα της αλλεργίας που μας ταλαιπώρησε ακριβώς 12 μήνες!!!

Ακριβως!

Θαλεια το εχεις καταλαβει μαλλον λαθος. Το μωρο θα συνεχιζε να μη βαζει βαρος ακομη κι αν συνεχιζες να τρως γαλακτοκομικα. Ειναι συνεπεια της αλλεργιας κι οχι της αποχης.

mmkt πως καταλαβατε οτι ξεπερασατε την αλλεργια; τι γαλα πινει τωρα το παιδακι σου;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Κορίτσια καλησπέρα σας, σας γράφω τα τελευταία νέα μας: αποθηλάσαμε τελικά, αργά αργά, την Πέμπτη ήταν ο τελευταίος μας θηλασμός. Από τη μία χαίρομαι που το μωράκι μου τα κατάφερε έτσι ανωδυνα και σιγά από την άλλη ... μου λείπει... Από τύψεις στο μεταξύ, ακόμα δεν έχω αρχίσει να τρώω γαλακτοκομικά:rolleyes:

Πίνουμε το neocate το οποίο προς μεγάλη μου έκπληξη το κατεβάζει μονορούφι:rolleyes: Κι ας ψιλοβρωμάει. Κι ενώ δεν έπαιρνε με τίποτα μπιμπερό. Να συμπεράνω ότι τελικά το τελευταίο διάστημα (που θήλαζε μόνο πρωί βράδυ) πεινούσε;;;

Τέλος πάντων, τα κακά του είχαν ένα πισογύρισμα, όχι σε διάρροια, σε πάστα ελιάς αλλά σε πολύ μαλακή μορφή (χίλια συγνώμη:lol:) αλλά η γιατρός μου είπε ότι είναι μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός του το γάλα αυτό. Τώρα μια είναι κανονικά, μία όχι. Προφανως δεν συνήθησε ακόμα. Ωστόσο δεν τον έχει πειράξει σε τίποτα άλλο, κοιμάται μια χαρά, δεν πονάει, δεν έχει αέρια κτλ. Η γιατρός μου είπε ότι το neocate δεν κάνει ποτέ αλλεργία, είναι το μοναδικό πραγματικά υποαλλεργικό γιατί είναι στοιχειακό.

Τέλος πάντων, νιώθω έτσι κι έτσι όπως έχω ήδη πει... Ελπίζω να του περάσει... Το μεγάλο μου άγχος είναι αυτό που λέει και η Μπουρμπούρ, μήν πάει νηπειαγωγείο και έχω το άγχος, όχι μόνο αν θα φαει κατά λάθος κάτι με γάλα αλλά και να μην ζηλεύει τα άλλα παιδάκια. Θα δούμε...

Όπως σας είχα ξαναγράψει, ζω εκτός Ελλάδας, και στο αντίστοιχο Παίδων εδώ (μέχρι τώρα είχα πάει στο δικό μας στην Αθήνα) ήταν πολύ πιο αυστηροί με το πότε περνάει η αλλεργία. Για το 50% μου είπαν, περνάει στο χρόνο. Το υπόλοιπο 50% χωρίζεται πάλι σε ποσοστα τα οποία δεν θυμάμαι, στους περισσότερους περνάει στα δύο χρόνια, σε ελάχιστους μέχρι τα 6-7 και σε ένα πάρα πολύ μιρκό ποσοστό δεν περνάει ποτέ. Εμάς σίγουρα, μου είπαν, στο χρόνο δεν θα περάσει:-( Περιμένω τώρα το ραντεβού με πιο εξειδικευμένο παιδογαστρ και θα σας πω τα νεότερα.

Aimee στενοχωρήθηκα με αυτά που λες:-( Ελπίζω να μην του κάνω κακό που σταμάτησα τον θηλασμό (είναι 11 τώρα). Ελπίζω ότι αναφέρεσαι στα άλλα υποαλλεργικά και όχι στο neocate το οποίο είναι εντελώς φαρμακευτικό και μας το δίνουν δωρεάν από το δημόσιο. (έχει 70 ευρώ)

Προβατακι καλη συνεχεια!

Σκεψου τουλαχιστον οτι αποθηλασες σταδιακα, με ωραιο τροπο ωστε να μην πληγωθει το παιδι, αυτο ειναι πολυ σημαντικο. Τωρα τα υπολοιπα θα παρουν τον δρομο τους. Ειδικα εσενα ξερω οτι σου ηταν πολυ δυσκολη η αποχη γιατι παντα σου αρεσαν πολυ τα γαλακτοκομικα. Κι ομως ξεπερασες τον εαυτο σου κι αντεξες τοσο καιρο! Ακομη κ αυτο το διαστημα θηλασμου που προσφερες στο παιδακι σου ειναι πολυ σημαντικο κι ας μην εχει υποχωρησει ακομη η αλλεργια.

Χαιρομαι που του ταιριαξε το γαλα!

Να μας λες οτι νεα εχεις.

AimeeΣτο μηνυμα σου λες οτι εχω συμπερανει κι εγω απο τα οσα εχω διαβασει. Αντιθετη αποψη δεν εχω συναντησει οσο κι αν εψαξα (και ψαχνω ακομη).

Θα μεινω σε αυτο που λες για τις εξαντλητικες αποχες -πραγματικα τελικα δεν χρειαζεται, δεν ωφελουν σε τιποτα.

Ευχομαι τα καλυτερα για τα παιδακια σου.

Διαφημίσεις

Ακριβως!

Θαλεια το εχεις καταλαβει μαλλον λαθος. Το μωρο θα συνεχιζε να μη βαζει βαρος ακομη κι αν συνεχιζες να τρως γαλακτοκομικα. Ειναι συνεπεια της αλλεργιας κι οχι της αποχης.

mmkt πως καταλαβατε οτι ξεπερασατε την αλλεργια; τι γαλα πινει τωρα το παιδακι σου;

Καλησπέρα, όταν η μικρή ήταν 15 μηνών (μετά από 12 μήνες αποχής) αποφάσισα να δοκιμάσω λίγο γιαούρτι, το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό κι έτσι συνέχισα για μερικές ημέρες αυξάνοντας την ποσότητα. Κάναμε μάγιερ και φυσικά ήταν αρνητική αφού δεν είχα δει ούτε μια βλέννα! Μετά από δύο εβδομάδες περίπου αποφάσισα (μαζί με τον αλλεργιολόγο) να δώσω στην μικρή γιαούρτι και αφού ήταν όλα καλά συνεχίσαμε σταδιακή εισαγωγή γαλακτοκομικών αλλά και αύξηση της ποσότητας! Τώρα τρώμε και οι δύο κανονικά! Όσο για γάλα θηλάζει φανατικά και το απολαμβάνουμε και οι δύο!

ΥΓ. Όταν ήταν 13 μηνών είχα ξαναδοκιμάσει γιαούρτι (1 κουταλάκι του γλυκού) και την επόμενη μέρα τα κακά μετατράπηκαν σε πράσινη βλέννα...

lulop3.pngWyeQp2.png

Γεια σας κ από εμένα!

Εμάς η κατάσταση μένει σταθερή.πότε έχει αιματάκι πότε όχι...πότε κίτρινα κακάκια, πότε πράσινα..

Σήμερα πήγαμε στην παιδοαλλεργιολόγο κ κάναμε κ τεστ για άμεσες αλλεργίες κ βρήκαμε στο πορτοκάλι ( όταν έτρωγα μου συγκαίγονταν) κ στο ρύζι. Αύριο θα πάμε κ για τα patch τεστ για να δούμε για έμμεσες αλλεργίες.

Σήμερα μας μείωσε τις πιθανότητες για υποαλλεργικό γάλα αλλά μας είπε ότι θα εξαρτηθεί από τα patch τεστ.Απλά εκνευρίστηκα πάλι γιατί όταν της ανέφερα ότι ο μικρός μου δε θέλει με τιποτε μπιμπερό μου είπε ότι θα πρέπει να τον μάθω γιατί για πόσο θα θηλάζω ακόμη.???μάλλον δεν είναι κ πολύ υπέρ του θηλασμου...τεσπα της είπα ότι θέλω να τον θηλάζω αρκετά ακομη.

Επίσης βρε κορίτσια να σας ρωτήσω :πόσο σας κοστίζουν οι επισκέψεις στο γιατρό (αν δεν είναι σε νοσοκομείο);εμάς μας πήρε 50 την πρώτη φορά που απλά μας είδε κ πήρε ιστορικό κ 100 σήμερα...Μαςψφάνηκαν πάρα πολλά κ ο άντρας μου νευριασε κ έλεγε ότι εκμεταλλεύεται τον κόσμο...

Θα σας έχω νέα σύντομα...

Γεια σας κ από εμένα!

Εμάς η κατάσταση μένει σταθερή.πότε έχει αιματάκι πότε όχι...πότε κίτρινα κακάκια, πότε πράσινα..

Σήμερα πήγαμε στην παιδοαλλεργιολόγο κ κάναμε κ τεστ για άμεσες αλλεργίες κ βρήκαμε στο πορτοκάλι ( όταν έτρωγα μου συγκαίγονταν) κ στο ρύζι. Αύριο θα πάμε κ για τα patch τεστ για να δούμε για έμμεσες αλλεργίες.

Σήμερα μας μείωσε τις πιθανότητες για υποαλλεργικό γάλα αλλά μας είπε ότι θα εξαρτηθεί από τα patch τεστ.Απλά εκνευρίστηκα πάλι γιατί όταν της ανέφερα ότι ο μικρός μου δε θέλει με τιποτε μπιμπερό μου είπε ότι θα πρέπει να τον μάθω γιατί για πόσο θα θηλάζω ακόμη.???μάλλον δεν είναι κ πολύ υπέρ του θηλασμου...τεσπα της είπα ότι θέλω να τον θηλάζω αρκετά ακομη.

Επίσης βρε κορίτσια να σας ρωτήσω :πόσο σας κοστίζουν οι επισκέψεις στο γιατρό (αν δεν είναι σε νοσοκομείο);εμάς μας πήρε 50 την πρώτη φορά που απλά μας είδε κ πήρε ιστορικό κ 100 σήμερα...Μαςψφάνηκαν πάρα πολλά κ ο άντρας μου νευριασε κ έλεγε ότι εκμεταλλεύεται τον κόσμο...

Θα σας έχω νέα σύντομα...

Αν στα χρήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η απάντηση και η επεξήγηση των αποτελεσμάτων των τεστς, νομίζω είναι καλά.

Για τον θηλασμό, μπορείς να κάνεις pads με το προτεινόμενο γάλα και το δικό σου, ώστε να υπάρχει απόδειξη για το τι είναι ωφέλιμο και τι επιβλαβές.

είμαι λίγο διστακτική να θεωρήσω ότι ένας παιδίατρος αντιτίθεται στον θηλασμό, (Εσύ βέβαια που την γνωρίζεις, ξέρεις καλύτερα), γιατί στους 20 μήνες τώρα που ψάχνουμε αυτό το θέμα, είδα ότι έχουν αγωνία για την εξέλιξη των παιδιών.αν τα παιδιά μας δεν παίρνουν βάρος επί σειρά μηνών, υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί δυσμενώς η γενικότερη ψυχοκοινωνική αναπτυξη και εξέλιξη. Η πιθανότητα αυτή τους αγχώνει και προτιμούν τη σιγουρία της φόρμουλας

καλημέρα!!!!!!δεν με στεναχωρησες !!!απλά λέω πως τα πέρασα από την δικιά μου πλευρά!ναι μπορεί να μην πήρα ίσως την σωστή απόφαση αλλά τέτοιες οδηγίες είχα(όχι όσο αφορά στον θηλασμό)γιατί η παιδίατρος είναι υπέρ του θηλασμού κ είναι εκείνη που με πρότεινε να συνεχίσω όταν ήταν ημερών το μωρό κ είχα λίγο πελαγωσει .αλλά το παλεψα .μετά ενώ είχαμε βρει το ρυθμό μας εμφανίστηκε η αλλεργία .και εκεί το παλεψα όσο μπορούσα αλλά δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα.όχι ότι έκανα εγώ κάτι λάθος απλά είναι λογικό εκεί που έτρωγα κανονικά όλα τα φαγητού ξαφνικά να κόψω τα πιο πολύτιμα συστατικά όπως είναι τα γαλακτοκομικά.έτσι έγινε αδύνατο το γάλα μου κ αυτό που έπινε δεν έπαιρνε καθόλου βάρος ώσπου αναγκαστικά του έκανα εισαγωγή στο ξένο.αλλά κ να ξέρεις ότι πάλι δεν τον καλυπτε πλήρως κ γι' αυτό του ξεκίνησα κρέμα από 5 μηνών κ τώρα είμαστε στην φάση που τρώμε καρορο-πατατα-κολοκυθι-λαδι κ αύριο βάζω κ κοτόπουλο .

γενικά δεν είμαι ανθρωπος που παρεξηγουμε,εχω αποτελέσματα !!!!! υπομονή κ κατανόηση!!!:-P:-P:-P

πες μου νέα σου από τα ραστ !!!:-P:-P:-Pφιλια κ καλά

Είναι μύθος ότι κόβοντας τα γαλακτοκομικά, γίνεται αδύναμο το γάλα.

Η αλήθεια είναι ότι και το γάλα παραμένει καλό και η μητέρες αδυνατεί ζει πολύ πολύ ταχύτερα! :lol:

Καλή ανάπτυξη στο κοριτσάκι σου!

AimeeΣτο μηνυμα σου λες οτι εχω συμπερανει κι εγω απο τα οσα εχω διαβασει. Αντιθετη αποψη δεν εχω συναντησει οσο κι αν εψαξα (και ψαχνω ακομη).

Θα μεινω σε αυτο που λες για τις εξαντλητικες αποχες -πραγματικα τελικα δεν χρειαζεται, δεν ωφελουν σε τιποτα.

Ευχομαι τα καλυτερα για τα παιδακια σου.

Γεια σου!

Πραγματικά με όσες μαμάδες έχω μιλήσει τους τελευταίους είκοσι μήνες, έχουμε παρόμοια εμπειρία. Αρα; :cool:

Ευτυχώς, μόνο ο μεσαίος μας έχει αλλεργία στις πρωτείνες του γάλακτος. Ωστόσο, ξεκίνησε πολύ πρόσφατα (εννοείται, μετά από προέλεγχο pads) το advance μειωμένης λακτόζης καθώς και φέτα. Και πάει καλά!

Ετσι, θέλω να ελπίζω ότι δεν θα στερηθεί τίποτα ουσιαστικό μεγαλώνοντας και απλώς θα τρώει τα ίδια φαγητά με άλλα υλικά (φέτα αντί γραβιέρας, γιαούρτι κατσικίσιο, γάλα μειωμένης λακτόζης κλπ.). Ε, κι αν τύχει μια μέρα στο σχολείο να φάνε λίγη τούρτα από τους συμμαθητές τους, δεν θα είναι και η καταστροφή. Νομίζω ότι η επαναλαμβανόμενη πρόσληψη ακατάλληλες τροφής δημιουργεί προβλήματα.

Μακάρι να συνέλθει πλήρως και γρήγορα το παιδάκι σου!

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα σας, σας γράφω τα τελευταία νέα μας: αποθηλάσαμε τελικά, αργά αργά, την Πέμπτη ήταν ο τελευταίος μας θηλασμός. Από τη μία χαίρομαι που το μωράκι μου τα κατάφερε έτσι ανωδυνα και σιγά από την άλλη ... μου λείπει... Από τύψεις στο μεταξύ, ακόμα δεν έχω αρχίσει να τρώω γαλακτοκομικά:rolleyes:

Πίνουμε το neocate το οποίο προς μεγάλη μου έκπληξη το κατεβάζει μονορούφι:rolleyes: Κι ας ψιλοβρωμάει. Κι ενώ δεν έπαιρνε με τίποτα μπιμπερό. Να συμπεράνω ότι τελικά το τελευταίο διάστημα (που θήλαζε μόνο πρωί βράδυ) πεινούσε;;;

Τέλος πάντων, τα κακά του είχαν ένα πισογύρισμα, όχι σε διάρροια, σε πάστα ελιάς αλλά σε πολύ μαλακή μορφή (χίλια συγνώμη:lol:) αλλά η γιατρός μου είπε ότι είναι μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός του το γάλα αυτό. Τώρα μια είναι κανονικά, μία όχι. Προφανως δεν συνήθησε ακόμα. Ωστόσο δεν τον έχει πειράξει σε τίποτα άλλο, κοιμάται μια χαρά, δεν πονάει, δεν έχει αέρια κτλ. Η γιατρός μου είπε ότι το neocate δεν κάνει ποτέ αλλεργία, είναι το μοναδικό πραγματικά υποαλλεργικό γιατί είναι στοιχειακό.

Τέλος πάντων, νιώθω έτσι κι έτσι όπως έχω ήδη πει... Ελπίζω να του περάσει... Το μεγάλο μου άγχος είναι αυτό που λέει και η Μπουρμπούρ, μήν πάει νηπειαγωγείο και έχω το άγχος, όχι μόνο αν θα φαει κατά λάθος κάτι με γάλα αλλά και να μην ζηλεύει τα άλλα παιδάκια. Θα δούμε...

Όπως σας είχα ξαναγράψει, ζω εκτός Ελλάδας, και στο αντίστοιχο Παίδων εδώ (μέχρι τώρα είχα πάει στο δικό μας στην Αθήνα) ήταν πολύ πιο αυστηροί με το πότε περνάει η αλλεργία. Για το 50% μου είπαν, περνάει στο χρόνο. Το υπόλοιπο 50% χωρίζεται πάλι σε ποσοστα τα οποία δεν θυμάμαι, στους περισσότερους περνάει στα δύο χρόνια, σε ελάχιστους μέχρι τα 6-7 και σε ένα πάρα πολύ μιρκό ποσοστό δεν περνάει ποτέ. Εμάς σίγουρα, μου είπαν, στο χρόνο δεν θα περάσει:-( Περιμένω τώρα το ραντεβού με πιο εξειδικευμένο παιδογαστρ και θα σας πω τα νεότερα.

Aimee στενοχωρήθηκα με αυτά που λες:-( Ελπίζω να μην του κάνω κακό που σταμάτησα τον θηλασμό (είναι 11 τώρα). Ελπίζω ότι αναφέρεσαι στα άλλα υποαλλεργικά και όχι στο neocate το οποίο είναι εντελώς φαρμακευτικό και μας το δίνουν δωρεάν από το δημόσιο. (έχει 70 ευρώ)

Μη στενοχωριέσαι προβατάκι! Εκανες για πάρα πολύ καιρό ο,τι καλύτερο μπορούσες! Κι εμείς, γνωρίζουμε, πόσο δύσκολος είναι ο θηλασμός σε τέτοιες συνθήκες. Οχι μόνο για τις στερήσεις αλλά για το ψυχολογικό κομμάτι.

Κι εγώ στον χρόνο αποθήλασα. Τι να κάνουμε; Στον πραγματικό κόσμο, οι ιδανικές λύσεις είναι καμία φορά πολυτέλεια. Για να παρηγορηθείς, να σου πω ότι σύμφωνα με απόψεις ειδικών (τις οποίες αγνοούσα μέχρι τώρα) το καλύτερο για την ψυχολογία του παιδιού είναι να απο θηλάσει μόνο του, όποτε κι αν συμβεί αυτό. Το αμέσως καλύτερο είναι να το οδηγήσουμε στον απο θηλασμό όταν είναι περίπου 12 μηνών.

Ετσι ανώδυνα αποθήλασα και το δικό μου παιδάκι. Οπότε η θεωρία αυτή (του Παπαβέντση νομίζω) μάλλον έχει βάση!

ΥΓ1: Δεν αναφερόμουν στο γάλα που γράφεις αλλά στο Humana ha.

ΥΓ2: Μην αγχώνεσαι για το νηπιαγωγείο. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας ότι, ακόμα κι αν δεν έχουν συνέλθει πλήρως τα παιδιά μας, τουλάχιστον το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο οξύ. Νομίζω ότι αν η γενικότερη διατροφή είναι η κατάλληλη, 1-2 παρασπονδίες τον μήνα (τα εορταστικό κεράσματα) δεν θα φορέσουν την καταστροφή. Χειρότερο είναι να απαγορεύσεις εκ των προτέρων ή να φέρει στο παιδί στην άβολη και αμήχανη θέση να αρνείται το κέρασμα και να προσπαθεί να το αιτιολογήσει...

ΥΓ3: Τα ίδια ποσοστά ξέρω κι εγώ...

αααααα...δεν το ηξερα αυτό.αλλιώς; το είχα καταλάβει.τεσπα στο 2ο παιδάκι μου θα το κάνω καλύτερα!!!!!

να σε ρωτήσω κάτι εσένα δεν σου έχανε βάρος??????

γιατί εμένα ναι κ επειδή ήταν μικρός δεν μπορούσα να του δώσω κάτι άλλο εκτός από γάλα κ έτσι αναγκαστικά να του δώσω ξένο.αν το ηξερα μπορεί να μην το έκοβαν απλά να του έδινα συμπλήρωμα ξένο γιατί γάλα είχα φουλ!!!!

hiEW.pngpFRip3.png

Είναι μύθος ότι κόβοντας τα γαλακτοκομικά, γίνεται αδύναμο το γάλα.

Η αλήθεια είναι ότι και το γάλα παραμένει καλό και η μητέρες αδυνατεί ζει πολύ πολύ ταχύτερα! :lol:

Καλή ανάπτυξη στο κοριτσάκι σου!

ευχαριστώ πολύ κ εσυ να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!!!!

***ΥΓ. αγοράκι εχω!!!!!!:-P:-P:-P:-P

hiEW.pngpFRip3.png

Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση κορίτσια! Προσπαθώ κι εγώ να σκέφτομαι ότι τα πήγαμε καλά, στον τελευταίο θηλασμό ήταν 11 μηνών παρά μία μέρα, σχεδόν χρόνος:-D ουτε που θα το πίστευα πριν γεννήσω!

Μπουρμπούρ μου σας τα είχα πρήξει λίγο με τη σοκολάτα και τα γαλακτοκομικά ε;:lol: Η αλήθεια είναι ότι με κούρασε η αποχή εντελώς ξαφνικά αλλά αυτό που με είχε αγχώσει περισσότερο είναι αυτό που είπε και η Aimee για τον Παπαβέντση. Το είχα αναφέρει ΄κανά δυο σελίδες πιο πίσω: είχα διαβάσει ότι αν δεν έχεις αποφασίσει να αποθηλάσει το παιδί από μόνο του, τότε καλύτερα να το οδηγήσεις εσύ εκεί περίπου στο χρόνο. Δεν έχω καταφέρει να το ξαναβρώ και δεν ξέρω και πώς να βάζω link. Το είχα αναφέςρει και εδώ αλλά δεν ήξερε καμία κοπέλα να μου πει γιατί.. Πάντως με είχε αγχώσει πολύ μιας και δεν θα ήθελα να αφήσω το θηλασμό μέχρι να το αποφασίσει εκείνος:oops: Σε συνδιασμό με την κούραση, είπα να σταματήσω. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο ανώδυνο και τόσο γρήγορο (3 βδομάδες σχεδόν).

Για το νηπειαγωγείο, δεν φοβάμαι τόσο τα κεράσματα τις μία στο τόσο αλλά μην πάθει κανένα αλλεργικό σοκ:oops: Με φόβισε πολύ που γέμισε έκζεμα τόσο πολύ με το almiron pepti.

Α, και κάτι άλλο: είχα φάει φέτα τότε, αν θυμάστε. Σε αυτο δεν έκανε αντίδραση όπως φαίνεται γιατί το έκζεμα και οι διάρροιες υποχώρησαν μετά από 2,5 βδομάδες ακριβώς. Αν τον είχε πειράξει η φέτα δεν θα χρειαζόταν περισσότερο διάστημα; 2 βδομάδες για μένα και άλλες 2 για εκείνον;

αααααα...δεν το ηξερα αυτό.αλλιώς; το είχα καταλάβει.τεσπα στο 2ο παιδάκι μου θα το κάνω καλύτερα!!!!!

να σε ρωτήσω κάτι εσένα δεν σου έχανε βάρος??????

γιατί εμένα ναι κ επειδή ήταν μικρός δεν μπορούσα να του δώσω κάτι άλλο εκτός από γάλα κ έτσι αναγκαστικά να του δώσω ξένο.αν το ηξερα μπορεί να μην το έκοβαν απλά να του έδινα συμπλήρωμα ξένο γιατί γάλα είχα φουλ!!!!

Θάλεια μου εμένα δεν έχανε βάρος (ελαφριά στασιμότητα είχε μέχρι να καθαρίσει ο οργανισμός της από τις πρωτείνες). Στην θέση σου μάλλον θα τρελαινόμουν και ίσως να έπεφτα κι εγώ στην παγίδα να δώσω ξένο...φοβερά ψυχοφθόρα κατάσταση για μια πρωτομαμά, πόσο μάλλον να χάνει και βάρος!!!

Να χαίρεσαι τον γιο σου!!!

lulop3.pngWyeQp2.png

Διαφημίσεις

Θάλεια μου εμένα δεν έχανε βάρος (ελαφριά στασιμότητα είχε μέχρι να καθαρίσει ο οργανισμός της από τις πρωτείνες). Στην θέση σου μάλλον θα τρελαινόμουν και ίσως να έπεφτα κι εγώ στην παγίδα να δώσω ξένο...φοβερά ψυχοφθόρα κατάσταση για μια πρωτομαμά, πόσο μάλλον να χάνει και βάρος!!!

Να χαίρεσαι τον γιο σου!!!

ευχαριστώ πολύ κ εσυ να χαίρεσαι την κορακλα σου!!!!!

και να φανταστείς ότι εχω τελειώσει κ βρεφονηπιαγωγος αλλά δυστυχώς δεν μαθαινουμε για τις αλλεργίες στα βρέφη όσο αφορά το γάλα αλλά κ για το θηλασμό!!!!κ είχα πάει κ σε σεμιναριο για τον θηλασμό αλλά ούτε από εκεί αναρθεθηκε τπτ .που να φανταστώ ότι θα πάθαινε κάτι τέτοιο!!!!:-P:-P:-P

hiEW.pngpFRip3.png

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τί μπορει να σημαίνει υψηλη ανοσοσφαιρίνη? Θηλαζω κοντα 2χρονια τον γιο μου κ στις αιματολογικες εξετασεις-λογω σχολειου- εδειξε υψηλη ανοσοσφαιρινη. Υπαρχει καποιος γονεας ή ειδικος να με διαφωτισει?η παιδιατρος μου ειπε θα το δουμε, κανοντας εξετασεις εξειδικευμενες σε αλλεργιες...γνωριζετε κανενας καλο αλλεργιολογο στην αθηνα?ευχαριστω...

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τί μπορει να σημαίνει υψηλη ανοσοσφαιρίνη? Θηλαζω κοντα 2χρονια τον γιο μου κ στις αιματολογικες εξετασεις-λογω σχολειου- εδειξε υψηλη ανοσοσφαιρινη. Υπαρχει καποιος γονεας ή ειδικος να με διαφωτισει?η παιδιατρος μου ειπε θα το δουμε, κανοντας εξετασεις εξειδικευμενες σε αλλεργιες...γνωριζετε κανενας καλο αλλεργιολογο στην αθηνα?ευχαριστω...

Η ανοσοσφαιρινη ειναι τα αντιγονα που αναπτυσσει ο οργανισμος σε κατι που το ερεθιζει.

Ο γιατρος μιλησε για τροφικη αλλεργια ή αλλου τυπου;

Αν ειναι τροφικη αλλεργια μπορειτε να κανετε εξετασεις που μπορει να σου υποδειξει κι ο παιδιατρος. Συνηθως κανουν ραστ(εξετασεις αιματος) ή πατσ(αυτοκολλητα στην πλατουλα που μενουν 24 ωρες).

Μολις εντοπισετε την τροφη που το πειραζει θα την αφαιρεσετε απο το διαιτολογιο του και ισως χρειαστει να απεχεις κι εσυ απο αυτη αφου τον θηλαζεις. Εγω απεχω απο γαλακτοκομικα,μοσχαρι, αυγο, πορτοκαλι 10 μηνες τωρα. Συνηθως οι παιδικες αλλεργιες υποχωρουν τα πρωτα χρονια της ζωης εφοσον το παιδακι απεχει απεχει απο αυτη την τροφη, σε μικρο ποσοστο παραμενει και στην ενηλικη ζωη. Δεν ειναι κατι τρομερο, μην πανικοβαλλεσαι, δεν ειναι αρρωστια, απλως θελει αποχη.

Δεν σας ειχε δωσει αλλα συμπτωματα μεχρι τωρα; στασιμοτητα βαρους, βλεννες/αιμα στα κακα, εκζεματα κτλ;

Αν θες αλλεργιολογο απο τις συζητησεις με τις κοπελες απο αυτο το θεμα εχω ακουσει καλα λογια για το Παιδων.

Πηρα τις απαντησεις ραστ!

Ηταν τελειες!

Η παιδιατρος μου ειπε τωρα για 10μερες να δοκιμαζω εγω την απαγορευμενη τροφη και μετα να δινω στο παιδι.Ακομη και η εξεταση για το ενζυμο G6PD (αλλεργια στα κουκια) που ειχε βγει θετικη οταν γεννηθηκε, τωρα βγηκε αρνητικη.

...Αμεσως σκεφτηκα μηπως το παιδι δεν ειχε ποτε τιποτα και τσαμπα του στερησα το αυγουλακι και το γιαουρτακι του:(? αλλα μετα λεω και το αιμα και τα υπολοιπα συμπτωματα τι ηταν; Μετα σκεφτηκα μηπως επρεπε τις εξετασεις αυτες να τις ειχαμε κανει στο 9 μηνο και 3 μηνες τωρα το παιδι να τρωγε κανονικα το αυγουλακι και το γιαουρτακι του:(? αλλα μου ειπε ο αντρας μου για να λενε οι παιδιατροι μετα το χρονο κατι περισσοτερο θα ξερουν...

Τελοσπαντων οτι εγινε, εγινε...

Προβατακι

θυμαμαι αυτο που ελεγες για τον Παβετση. Δεν το εχω διαβασει αλλα θελω να πιστευω οτι σε οποιαδηποτε ηλικια αποθηλασει το παιδι αν γινει ομαλα και σταδιακα θα ειναι ανωδυνο -οποτε να μην εχω τυψεις αφου εγω θα αποθηλασω αργοτερα:wink:.

Για την φετα, δεν ειναι απαραιτητο το παιδι να εχει συμπτωματα για ενα μηνα γιατι με την παροδο των ημερων η ποσοτητα του αλλεργιογονου φθινει μεσα στον οργανισμο.

Αimee

κι εγω το αλλεργικο σοκ φοβομουν γιατι δεν ξερεις αν ειναι πραγματικη αλλεργια ή οχι. Για την τρομοκρατια εχεις δικιο, ξερω και την περιπτωση αλλεργικου κοριτσιου που φωναζε "ΜΑΜΑ, ΜΑΜΑ, τρεχα η κυρια με κερασε μπισκοτο"...

Ziou

δεν το λεω για να με μιμηθεις, αλλα εγω σε αλλεργιολογο δεν πηγα, οτι εγινε εγινε με παρατηρηση μεσω θηλασμου. Το εντερακι του μωρου ωριμαζει πολυ απο μηνα σε μηνα σε 2μηνες μπορει να δεχεται ανετα τροφες που τωρα δειχνουν να το πειραζουν. Και δεν μπορεις να τρεχεις συνεχεια για εξετασεις που στο τελος μπορει και να σε μπερδεψουν κι ολας -ασε την κουραση, σωματικη και ψυχικη.

Μην τρελενεσαι με τις αλλεργιες, αποχη και υπομονη.

mmkt

ετσι ηθελα να το κανω κι εγω οταν το μωρο ηταν 9-10 μηνων κι αφου ετρωγα επι ενα μηνα προβεια τυρια, αλλα η γιατρος δεν με αφησε, φοβηθηκε. :(

Αναγκαστικα περιμεναμε να κλεισουμε χρονο.

Μπουρμπουρ1 μπορείς να δοκιμάσεις πριν δώσεις νέα τροφή με σπιτικό πατσ τέστ. Βάζεις σε υποαλλερικό τσιροτάκι την τροφή την κολλάς στην πλατούλα και τσεκάρεις 24 ώρες μετά. Αν δεις κάτι ανησυχητικό (κοκκινίλα έντονη, σπυράκια κλπ) το αφήνεις και το ξαναδοκιμάζεις μετά από κανένα δίμηνο.

Το να μη δείξει τίποτα δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα, έτσι μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό, αλλά μια κακή αντίδραση μπορείς να την προλάβεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μιρικι οποτε εχω κανει σπιτικο πατς ποτε δεν μου εχει δειξει τιποτα, ακομη κι αγελαδινο γαλα εχω βαλει και τιποτα... εκτος αν δεν το κανω σωστα -αν και το κανω οπως λες.

:(

Τριτη μερα γιαουρτιου/ δευτερη μερα κενωσεων και ειδα βλεννα.

Και τωρα; τι κανουμε; πως συνεχιζω;

Πληρης απογοητευση.

Υπαρχει περιπτωση να ειναι η προσπαθεια του εντερου να προσαρμοστει στη νεα χλωριδα;να συνεχισω το γιαουρτι;

Είπαμε ότι είναι ενδεικτικό, όχι 100%. Σκέψου ότι σε άλλα μωρά δείχνει ... τέρατα. Αν το είχαν δοκιμάσει κατευθείαν δε θέλω να σκεφτώ καν.....

Δοκίμασε να φτιάξεις γιαούρτι είναι πολύ εύκολο. Άστο να ζυμωθεί 24 ώρες και δώσε μετά ένα κουταλάκι του γλυκού. Το γιαούρτι του εμπορίου είναι 4 ωρης ζύμωσης μάξιμουμ κι έχει πολλή λακτόζη μέσα. Το σπιτικό 24ωρης και έχει φάει όλη τη λακτόζη και έχει πολλά ωφέλιμα προβιοτικά.... Δίνεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέχρι να μην έχει καμία αντίδραση και μετά δύο και μετά τρία. Δε σε νοιάζει να φάει μια γαβάθα, σε νοιάζει να παίρνει προβιοτικά ολοένα και περισσότερα....

FLcUp3.png0BQfp3.png

:(:(:(

Απογοητευτηκα πολυ.

Ετρωγα κι εγω προβεια για 2 μηνες, πριν το Πασχα εφαγα μεγαλυτερη ποσοτητα και τα κακα της καπως ειχαν αρχισει και δεν μου αρεσαν. Απο τοτε δεν ξαναφαγα.

Με τα αποτελεσματα των εξετασεων αναθαρρυσα πολυ ομως. Εξ ου και η απογοητευση. Οι τιμες ηταν εξαιρετικα χαμηλες, ισως ομως εφταιγε η προσεκτικη αποχη μου, θα ηταν σκοπιμοτερο να ειχα καταναλωσει λιγο αλλεργιογονο για προκαλεσω τυχον αντιδραση του οργανισμου αραγε;

Θα κανω αυτο που λες. Το αφηνω 24 ωρες εκτος ψυγειου ετσι;και δεν χαλαει.

Εσεις εχετε ξεμπερδεψει με την αλλεργια ε;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...