Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

προβατακι πόσο είναι το μωρό σου; 10 μηνών ή κατάλαβα λάθος;

Σου γράφω απλά για να σου δώσω κουράγιο ότι οι αλλεργίες περνάνε κάποια στιγμή αρκεί να είσαι εσύ πολύ προσεκτική με την διατροφή του παιδιού σου και να μην τον φέρνεις σε επαφή με τρόφιμα που τον πειράζουν.

Ο δικός μου γιος που είχε πολύ βαριάς μορφής αλλεργία και μέχρι τα 2 τον είχαμε σε αυστηρή αποχή από αγελαδινά, γλουτένη και αβγό, τώρα πλέον τρώει τα πάντα και δεν τον ενοχλεί τίποτα. Οπότε κουράγιο!

Όσο για το βάρος, σε αυτήν την ηλικία που είστε είναι λογικό να μην παίρνει να ξέρεις ότι σε κάποια φάση τα παιδάκια σταματούν να βάζουν τόσο γρήγορα όπως στην αρχή. Το οτι είναι ψηλός αυτό έχει σημασία, σημαίνει ότι αναπτύσσεται κανονικά και δεν υπάρχει κάποιος επιβαρυντικός παράγοντας. Αν ψηλώνει μην κοιτάς τόσο το βάρος κατά την γνώμη μου.

Επίσης, επειδη και εγώ ήμουν στην δική σου φάση, κουρασμένη από την αποχή, έκοψα νωρίς τον θηλασμό με πολύ σταδιακό αποθηλασμό που κράτησε 1,5 μήνα και του έδινα για αρκετό καιρό το althera/alfare της nestle, κάτι που εκ των υστερων καταλαβαίνω ότι δεν ήταν το καλύτερο για την υγεία του μωρού μου αλλά το έκανα γιατί δεν άντεχα. Αν εσύ αντέχεις κράτα τον θηλασμό όσο μπορείς. Εξάλλου πλέον σε αυτήν την ηλικία που τρώνε και στερεές ο θηλασμός μπορεί να κρατηθεί άνετα νομίζω με μόνο 2-3 φορές το 24ωρο. Επίσης, επειδη σιχαινόμουν αυτά τα στοιχειακά "γάλατα" (που μονο γαλατα δεν ειναι) τον πέρασα πολύ γρήγορα στο κατσικίσιο για το οποίο υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην το πειράζει ακόμη και ας έχει αλλεργία στο αγελαδινό. Ο δικός μου το δέχτηκε μια χαρά και δεν τον πείραξε, οπότε μήπως να το δοκίμαζες και εσύ μετά από κάποια ηλικία. Τι σου είπαν για το κατσικισιο οι γιατροί;

Πάντως ότι και αν κάνεις, κουράγιο, με υπομονή και επιμονή θα περάσει και αυτή η δύσκολη φάση!

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σου Θάλεια. Η μικρούλα μου είχε μικροενοχλήσεις την περίοδο που έβγαζε τα πρώτα δοντάκια & θυμάμαι ότι λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις γι αυτό.. Υπάρχει & μία κρέμα (mudisal) που υποτίθεται ότι ανακουφίζει το όλο πρόβλημα αλλά δεν είμαι βέβαιη ότι όντως κάνει κάτι.. Υπομονή ;)

καλημέρα μαίρη!!!!ξέρω και εγώ μια αντίστοιχη κρέμα που είναι από 2 μηνών.τον ανακουφιζε εμένα.

τελικά όντως έβγαλε και 2ο και μπορεί να πηγαίνει και για 3ο γιατί τελικά ωτίτιδα δεν έχει άρα ....από εκεί θα είναι.

hiEW.pngpFRip3.png

προβατακι πόσο είναι το μωρό σου; 10 μηνών ή κατάλαβα λάθος;

Σου γράφω απλά για να σου δώσω κουράγιο ότι οι αλλεργίες περνάνε κάποια στιγμή αρκεί να είσαι εσύ πολύ προσεκτική με την διατροφή του παιδιού σου και να μην τον φέρνεις σε επαφή με τρόφιμα που τον πειράζουν.

Ο δικός μου γιος που είχε πολύ βαριάς μορφής αλλεργία και μέχρι τα 2 τον είχαμε σε αυστηρή αποχή από αγελαδινά, γλουτένη και αβγό, τώρα πλέον τρώει τα πάντα και δεν τον ενοχλεί τίποτα. Οπότε κουράγιο!

Όσο για το βάρος, σε αυτήν την ηλικία που είστε είναι λογικό να μην παίρνει να ξέρεις ότι σε κάποια φάση τα παιδάκια σταματούν να βάζουν τόσο γρήγορα όπως στην αρχή. Το οτι είναι ψηλός αυτό έχει σημασία, σημαίνει ότι αναπτύσσεται κανονικά και δεν υπάρχει κάποιος επιβαρυντικός παράγοντας. Αν ψηλώνει μην κοιτάς τόσο το βάρος κατά την γνώμη μου.

Επίσης, επειδη και εγώ ήμουν στην δική σου φάση, κουρασμένη από την αποχή, έκοψα νωρίς τον θηλασμό με πολύ σταδιακό αποθηλασμό που κράτησε 1,5 μήνα και του έδινα για αρκετό καιρό το althera/alfare της nestle, κάτι που εκ των υστερων καταλαβαίνω ότι δεν ήταν το καλύτερο για την υγεία του μωρού μου αλλά το έκανα γιατί δεν άντεχα. Αν εσύ αντέχεις κράτα τον θηλασμό όσο μπορείς. Εξάλλου πλέον σε αυτήν την ηλικία που τρώνε και στερεές ο θηλασμός μπορεί να κρατηθεί άνετα νομίζω με μόνο 2-3 φορές το 24ωρο. Επίσης, επειδη σιχαινόμουν αυτά τα στοιχειακά "γάλατα" (που μονο γαλατα δεν ειναι) τον πέρασα πολύ γρήγορα στο κατσικίσιο για το οποίο υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην το πειράζει ακόμη και ας έχει αλλεργία στο αγελαδινό. Ο δικός μου το δέχτηκε μια χαρά και δεν τον πείραξε, οπότε μήπως να το δοκίμαζες και εσύ μετά από κάποια ηλικία. Τι σου είπαν για το κατσικισιο οι γιατροί;

Πάντως ότι και αν κάνεις, κουράγιο, με υπομονή και επιμονή θα περάσει και αυτή η δύσκολη φάση!

Σ' ευχαριστω Jen! Ναι, 10,5 μηνών είναι το μωράκι μου. Ίσως να έχεις δίκαιο για το βάρος, είχε ξανασυμβεί να μην πάρει πολύ και να μένει στάσιμη η καμπύλη αλλά πρώτη φορά πέφτει.

Όσο για το θηλασμό, όπως είπα, θέλω να σταματήσω επειδή με κούρασε η αποχή, όχι ο ίδιος ο θηλασμός. Οπότε, είτε θηλάζω 5 φορές είτε 2μεσα ση μέρα, πάλι θα πρέπει να κάνω αποχή. Αν δεν ήταν η αποχή θα το άφηνα πιο χαλαρά παρόλο που δεν νομίζω να το κρατούσα περισσότερο από 1,5 χρόνων για να πω την αλήθεια...

Όσο για τις νύχτες που ανέφερα, σίγουρα είναι και θέμα παιδιου το αν θα ξυπνάει. Εμένα ξυπνάει μόνο μια φορά από 3 μηνών. Μόνο όταν έχει δόντια ξυπνάει συνεχώς, που αυτό δεν έχει καμία σχέση με το θηλασμό, για να μην πω ότι με τον θηλασμό είναι και πιο εύκολο μιας και παρηγοριέται αμέσως... Όμως τον τελευταίο καιρό, ξυπνούσε συνεχώς, χωρίς να δείχνει τα συνηθισμένα του σημαδια ότι πονάνε τα δόντια του και γι αυτό λέω μήπως τελικά, μετά από 2 μήνες θηλασμου μόνο πρωί βράδυ, μειώθηκε το γάλα μου...

Όπως και να χει, όπως είπα, θα το πάω πολύ σταδιακά, οπότε η αποχή συνεχίζεται προς το παρόν...

Για το κατσικίσιο, επειδή το είχα ξαναδιαβάσει εδώ, ρώτησα τους αλλεργιολόγους και μου είπαν ότι η αλλεργία είναι στην πρωτεΙνη του γάλακτος, δεν έχει σημασία αν είναι αγελάδα, κατσίκι κτλ. Οπότε απλώς περιμένουμε..!

Καλημέρα!

Ο μικρός μου είναι 4 μηνών κ τον θηλάζω αποκλειστικά.Από τις 17/5 παρουσίασε κενώσεις με βλέμμα κ αίμα (σαν τριχούλες).Ο παιδιά τέλος μίλησε για αλλεργία στο αγελαδινό γάλα κ από τότε απέχω αυστηρά από γαλακτοκομικά κ μοσχάρι.επειδή δεν υπήρξε βελτίωση έκοψα μετα από μια εβδομαδα κ το ψάρι,αυγό,ξηρούς καρπούς, ντομάτα.Ωστόσο συνέχισε ακόμη τις κενώσεις αυτές εκτός απλό μια περίοδο 2 ημερών που είχε σταματήσει, αλλά μετά ξεκίνησε πάλι κ λίγο πιο έντονα για κάποιες μέρες. Αυτές τις μέρες έχει πάλι ελάχιστο αίματακι. Χτες επισκεφτήκαμε ειδική παιδοαλλεργιολογο κ της έδειξα το ημερολόγιο που κρατούσα με το τι τρώω.Δε φάνηκε να βγάζει άκρη κ μας είπε να κάνουμε κάποια patch τεστ κ να δούμε. Ωστόσο μου είπε ότι από πρώτης άποψης μάλλον θα χρειαστεί να δώσω υπόαλλεργικό γάλα (γιατί υπάρχει κίνδυνος αναιμίας- αν κ οι εξετασεις που καναμε εδειξαν ότι ο αιματοκρίτης κ το σιδηρο είναι πολύ καλα) κάτι που δε θέλω με τίποτε, αφενός γιατί ο μικρός δεν πίνει ούτε το δικό μου γάλα από μπιμπερό αφετέρου γιατί δε μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει καλύτερο γάλα από το μητρικό...

Θέλω να ρωτήσω μανούλες που είχαν ίδιο πρόβλημα αν τους είχαν πει κάτι τέτοιο κ αν γενικά το να συνεχίσω να θηλάζω είναι κακό για το μωρο.Να προσθέσω ότι παίρνουμε κανονικά βάρος κ μάλιστα είμαστε στη δεύτερη υψηλότερη καμπύλη.επίσης, άλλοι δύο παιδίατροι μου είπαν να συνεχίσω με θηλασμός κ ό,τι θα περάσει σταδιακά. Εχω μπερδευτεί πολύ κ δε ξέρω τι να κάνω...από τη μια αυστηρή δίαιτα, από την άλλη κανένα αποτέλεσμα κ κάθε γιατρός να σου λέει τα δικά του.

Ο μπεμπούληςμου είναι ζωηρός, γελαστός κ το μόνο θέμα το έχει όταν κάνει κακάκια που δείχνει να δυσφορει.

Σας ευχαριστώ!

Καλημέρα!

Ο μικρός μου είναι 4 μηνών κ τον θηλάζω αποκλειστικά.Από τις 17/5 παρουσίασε κενώσεις με βλέμμα κ αίμα (σαν τριχούλες).Ο παιδιά τέλος μίλησε για αλλεργία στο αγελαδινό γάλα κ από τότε απέχω αυστηρά από γαλακτοκομικά κ μοσχάρι.επειδή δεν υπήρξε βελτίωση έκοψα μετα από μια εβδομαδα κ το ψάρι,αυγό,ξηρούς καρπούς, ντομάτα.Ωστόσο συνέχισε ακόμη τις κενώσεις αυτές εκτός απλό μια περίοδο 2 ημερών που είχε σταματήσει, αλλά μετά ξεκίνησε πάλι κ λίγο πιο έντονα για κάποιες μέρες. Αυτές τις μέρες έχει πάλι ελάχιστο αίματακι. Χτες επισκεφτήκαμε ειδική παιδοαλλεργιολογο κ της έδειξα το ημερολόγιο που κρατούσα με το τι τρώω.Δε φάνηκε να βγάζει άκρη κ μας είπε να κάνουμε κάποια patch τεστ κ να δούμε. Ωστόσο μου είπε ότι από πρώτης άποψης μάλλον θα χρειαστεί να δώσω υπόαλλεργικό γάλα (γιατί υπάρχει κίνδυνος αναιμίας- αν κ οι εξετασεις που καναμε εδειξαν ότι ο αιματοκρίτης κ το σιδηρο είναι πολύ καλα) κάτι που δε θέλω με τίποτε, αφενός γιατί ο μικρός δεν πίνει ούτε το δικό μου γάλα από μπιμπερό αφετέρου γιατί δε μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει καλύτερο γάλα από το μητρικό...

Θέλω να ρωτήσω μανούλες που είχαν ίδιο πρόβλημα αν τους είχαν πει κάτι τέτοιο κ αν γενικά το να συνεχίσω να θηλάζω είναι κακό για το μωρο.Να προσθέσω ότι παίρνουμε κανονικά βάρος κ μάλιστα είμαστε στη δεύτερη υψηλότερη καμπύλη.επίσης, άλλοι δύο παιδίατροι μου είπαν να συνεχίσω με θηλασμός κ ό,τι θα περάσει σταδιακά. Εχω μπερδευτεί πολύ κ δε ξέρω τι να κάνω...από τη μια αυστηρή δίαιτα, από την άλλη κανένα αποτέλεσμα κ κάθε γιατρός να σου λέει τα δικά του.

Ο μπεμπούληςμου είναι ζωηρός, γελαστός κ το μόνο θέμα το έχει όταν κάνει κακάκια που δείχνει να δυσφορει.

Σας ευχαριστώ!

Δηλαδή σου είπε να κόψεις τον θηλασμό προληπτικά μήπως και κάποτε κάνει αναιμία το παιδί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

:shock::shock::evil::evil:

Δεν έχω ακούσει πιο κουφό! Εννοείται ότι είπε μεγάλη π@π@ρ@ και γράψε σε παρακαλώ εδώ το όνομα της να το ξέρουν και άλλες μανούλες να μην την επισκεφτούν.

Εμένα ο δικός μου ναι έκανε αναιμία αλλά ούτε καλά πήγαινε στο βάρος, ούτε και είχαμε εύκολο θηλασμό. Σε εσενα δεν ισχύει τίποτα από αυτά, οπότε δεν βλέπω τον λόγο να κόψεις κάτι που κάνει τόσο καλό στο μωρό σου μόνο και μόνο για κάτι που ίσως πάθει αργότερα. Αλλά και να κάνει αργότερα αναιμία δεν είναι κάτι τόσο τραγικό, με λίγους μήνες σίδηρο επανέχρεται μια χαρά.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Σας ευχαριστώ!

καλημέρα ziou !!!!ήμουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση με σένα!!!!!!! εχω ένα γιο 6 μηνών σχεδόν που από 3,5 μηνών παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα.στην αρχή κάναμε πολλές εξετάσεις για να βρούμε τι έχει κ όπως είχε πει κ σε σένα η παιδίατρος σ είπε κ σε μένα ότι έχει αλλεργία στη πρωτεϊνη του αγελαδινού γάλακτος.τελικά για να είμαστε σίγουρη κάναμε τα λεγόμενα patch.όπου έδειξαν ότι όντως έχει αλλεργία στο πλήρες το γάλα,στο alfare (ενα είδος υποαλλεργικου γαλατος ), και στο αυγό λίγο(μετά από παρατήρηση δικιά μου κ που επιβεβαιωθηκα ).

έτσι λοιπόν είχα φτάσει σε σημείο να μην τρώω σχεδόν τίποτα.το κράτησα κ εγώ για κανα 1-1,5 μήνα αλλά δυστυχώς το μωρό(αφού τα είχα κόψει όλα το γάλα ήταν αδύναμο ποια) άρχιζε να χάνει κ βάρος οπότε έπρεπε να φάει κ ξένο.τεσπα το κράτησα άλλο λίγο να το αλλάζω κ να του δίνω κ ξένο μέχρι 4,5 μηνών.μετά εγώ είχα εξαντληθεί κ τον έκοβα τον θηλασμό σιγά σιγά.το μωρό πλεον πάει πολύ καλά κ τρώει κ κρεμες τώρα.

βέβαια να ξέρεις ότι μπορεί μέχρι κ ένα μήνα να βλέπεις αιματακι ,είναι φυσιολογικό μέχρι να καθαρίσει το εντερακι του.τελικά του δίνω το nutrient A.T. το οποίο στην αρχή δεν έπινε αλλά τώρα είναι οκ.αυτό το γάλα είναι πιο επεξεργασμενο σε σχέση με αυτο που ανέφερα κ είναι με καζεινη .

συμπερασμα : όσο αντεχεις δώστου γάλα δικό σου(πρέπει να αποφεύγεις κ τα ίχνη που γράφονται στις συσκευασίες).,αν δεν έχει πρόβλημα με το βάρος του(ούτε εμένα είχε στην αρχή αλλά μετά εφόσον έκοψα πολύτιμα συστατικά που έτρωγα εγώ,το γάλα μου δεν ήταν ποια θρεπτικο )συνέχισε έτσι κ αν μετά από ένα μήνα δεν βγάλει αίμα κ δεν χάνει βάρος είστε οκ!!!!!

ότι απορία έχεις πες μου!!!!!

hiEW.pngpFRip3.png

@ Jen : όχι δε μου είπε να κόψω προληπτικά το θηλασμό.Μου είπε ότι από το ημερολόγιο διατροφής που της έδειξα δε βγάζει κάποιο συμπέρασμα κ υποψιάζεται πως ούτε τα τεστ θα ξεκαθαρίσουν το πρόβλημα.κ ότι σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστει υποαλλεργικό γάλα γιατί οι συνεχείς κενώσεις με αίμα μπορει να οδηγήσουν σε αναιμία.Προς το παρόν να συνεχίσω με το θηλασμό κ μόλις κάνουμε τα τεστ να δούμε.αλλά σε γενικές γραμμές ήταν απαισιόδοξη...κ η αλήθεια είναι ότι μου διέλυσε την ψυχολογία...

@ θάλεια2: Θάλεια μου εσύ τι έτρωγες; Εγώ τρώω φρούτα (μήλο, αχλάδι) κολοκύθι, καρότο, αλεύρι, ζυμαρικά,ψωμί, ζάχαρη,πατάτες, κοτόπουλο, χοιρινό κ νηστίσιμη σπάνακόπιτα. Χτες έκανα κ ένα κεικ κ έβαλα κακάο κ καλαμποκέλαιο κ η αλήθεια είναι πως σήμερα είμαστε λίγο χειρότερα.λές κ κάτι από αυτά να τον ενοχλεί ή να είναι τυχαίο;είναι δυνατόν να έχει αλλεργία σε όλα τα υπόλοιπα κ σε κάποια από αυτά;;;η αλλεργιολόγος μου είπε να προσθέσω κ κατσίκι κ βλέπουμε.

Επίσης, για κάποιο διάστημα που είχα βγάλει το κοτόπουλο το αιματάκι εξαφανίστηκε για 2 μέρες (βέβαια δεν κάναμε Mayer), αλλά μετά από παρότρυνση της 3ης κατά σειρά παιδιάτρου που είδαμε το ξαναέβαλα γιατί μου είπε ότι τρώω ελάχιστα.δε ξέρω αν ηλυσν σύμπτωση.Όσπρια κ λαδερά είναι επικίνδυνα για αλλεργίες;

Τα ΄ χω τελείως χαμένα... Ούτε που ξέρω τι να φάω πια..

@ Jen : όχι δε μου είπε να κόψω προληπτικά το θηλασμό.Μου είπε ότι από το ημερολόγιο διατροφής που της έδειξα δε βγάζει κάποιο συμπέρασμα κ υποψιάζεται πως ούτε τα τεστ θα ξεκαθαρίσουν το πρόβλημα.κ ότι σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστει υποαλλεργικό γάλα γιατί οι συνεχείς κενώσεις με αίμα μπορει να οδηγήσουν σε αναιμία.Προς το παρόν να συνεχίσω με το θηλασμό κ μόλις κάνουμε τα τεστ να δούμε.αλλά σε γενικές γραμμές ήταν απαισιόδοξη...κ η αλήθεια είναι ότι μου διέλυσε την ψυχολογία...

@ θάλεια2: Θάλεια μου εσύ τι έτρωγες; Εγώ τρώω φρούτα (μήλο, αχλάδι) κολοκύθι, καρότο, αλεύρι, ζυμαρικά,ψωμί, ζάχαρη,πατάτες, κοτόπουλο, χοιρινό κ νηστίσιμη σπάνακόπιτα. Χτες έκανα κ ένα κεικ κ έβαλα κακάο κ καλαμποκέλαιο κ η αλήθεια είναι πως σήμερα είμαστε λίγο χειρότερα.λές κ κάτι από αυτά να τον ενοχλεί ή να είναι τυχαίο;είναι δυνατόν να έχει αλλεργία σε όλα τα υπόλοιπα κ σε κάποια από αυτά;;;η αλλεργιολόγος μου είπε να προσθέσω κ κατσίκι κ βλέπουμε.

Επίσης, για κάποιο διάστημα που είχα βγάλει το κοτόπουλο το αιματάκι εξαφανίστηκε για 2 μέρες (βέβαια δεν κάναμε Mayer), αλλά μετά από παρότρυνση της 3ης κατά σειρά παιδιάτρου που είδαμε το ξαναέβαλα γιατί μου είπε ότι τρώω ελάχιστα.δε ξέρω αν ηλυσν σύμπτωση.Όσπρια κ λαδερά είναι επικίνδυνα για αλλεργίες;

Οι 2 μερες που αναφερεις για το κοτοπουλο ειναι πολυ λιγες και δεν ειναι ενδεικτικο. Φαντασου οτι για τα γαλακτοκομικα θελει περιπου 2 εβδομαδες να "καθαρισει" ο οργανισμος σου και περιπου αλλο τοσο για να καθαρισει και ο οργανισμος του μωρου. Εγω ειχα δει διαφορα μετα απο 20-25 μερες.

Να ξερεις οτι το ψωμι ειναι πολυ πιθανο να εχει ορο γαλακτος, καλο ειναι να τους πεις οτι προκειται για αλλεργια για να ειναι ειλικρινεια και προσεχτικοι στο φουρνο. Το ψωμι του τοστ εχει σιγουρα ορο γαλακτος! Δεν ξερω ποιο απο τα δυο τρως.

Τα οσπρια γενικα ειναι αθωα για αλλεργιες νομιζω το ιδιο και τα λαδερα. Οταν δεις οτι οι κενωσεις ειναι καλες αρχισε να προσθετεις ενα-ενα με ενδιαμεσο διαστημα καποιες μερες για να μπορεις να ελεγχεις τι σας πειραζει.

Μπορεις να τρως παξιμαδια, λουκουμαδες, ριζογκοφρετες και νομιζω αν θυμαμαι καλα οτι τα digestive δεν εχουν γαλα. Τσεκαρε το. Επισης πρεπει να αποφευγεις και οτι λεει καραμελοχρωμα.

Παντως δεν ειναι δυνατον ετσι αυθαιρετα να σου κοβει το θηλασμο! Αυτο γινεται μονο μετα απο παρατεταμενες αιματηρες κενωσεις, οχι αιμα σε ποσοτητες κουκκιδας και αφου ελεγξετε με εξετασεις αιματος το σιδηρο του μωρου. Μην εγκαταλειψεις ευκολα!

Να ξερεις οτι περα απο ολα τα πολλα αλλα που προσφερεις στο μωρο σου με το θηλασμο, τα μωρα που θηλαζουν ξεπερνουν τις αλλεργιες πιο ευκολα.

Να ξέρεις ότι οι αλλεργίες ειναι διασταυρούμενες, δηλαδή παρατηρείς ότι π.χ. το πειράζει η ντομάτα και την κόβεις αλλά αυτό που στην πραγματικότητα τον πειράζει είναι κάτι άλλο, π.χ. η πρωτείνη του γάλακτος ή το αβγό που δε έχει εξαφανιστεί ακόμη από τον οργανισμό σου. Και δεν μπορείς να ξέρεις όμως ποια είναι η πραγματική αιτία και αναγκαστικά κόβεις ότι παρατηρείς ότι τον πειράζει και καλά κάνεις. Αλλά μόλις καθαρίσει ο οργανσιμός ο δικός σου (και κατ'ε επέκταση και του μωρού) και βάλεις πάλι την ντομάτα τότε μια χαρά θα την δεχτεί. Δηλαδή είναι αναγκαίο ενα διαστημα αυστηρής αποχής από όλα τα διασταυρούμενα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και μετά η αποχή δεν θα είναι τόσο αυστηρή. Και αργότερα το μωρό θα μπορεί να τρώει τα πάντα, όπως ο δικός μου.

Εγώ για 4 μήνες έκοψα σχεδόν τα πάντα, γαλακτοκομικά, ΌΛΑ τα δημητριακά και γλουτένη, μοσχάρι, κοτοπουλο, αβγό, πορτοκάλια και άλλα όξινα, χοιρινό, ψάρι, θαλασσινά, ντομάτα, καφέ, κακάο, ξηρούς καρπούς, ότιδηποτε είχε σπορια ή χνούδι και τρεφόμουν αποκλειστικά με ρυζι, πατατα, μαρουλι, κοτοπουλο και μοσχάρι γιατί είδα ότι αυτά δεν τον ενοχλούν (α και φακες). Οκ, δεν ήταν εύκολο, αλλά αυτό απέδωσε γιατί τώρα το αγόρι μου τρώει τα πάντα και δεν τον πειράζει τίποτα. Στα λέω αυτά για να σε βοηθήσω και να σου δώσω κουράγιο ότι υπάρχει φως στο τουνελ, κόψε ότι θεωρείς ότι τον ενοχλεί, περίμενε ενα μηνα να ηρεμησει το εντερακι του από το αίμα και μετά κάνε πολύ σταδιακή εισαγωγή των πιο αθώων τροφών.

Επίσης να ξέρεις ότι τα τεστς σε τόσο μικρό μωρό δεν είναι αξιόπιστα, αν βγουν θετικά τότε είναι όντως θετικά αλλά αν βγουν αρνητικά τότε δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλλεργικός.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

καταρχάς το κέικ που έκανες είχε κ αυγό που μπορεί να έχει σε αυτ!εγώ έτρωγα:ψωμί που να μην περιείχε γάλα κ αυγό(να διαβάζεις πάντα κ τα ίχνη),μακαρόνια,φρυγανια,από φρούτα μήλο αχλαδι (όχι πορτοκάλι ούτε λεμόνι,όχι σοκολάτα,μοσχάρι(γιατί λένε ότι περιέχει όρο γάλακτος ),έτρωγα κουνελι ,κοτόπουλο(μπόλικο),κολοκυθακι,μελιτζανα καρότο,πατάτα εννοείται,ψάρι όχι εννοείται,χοιρινό μπορούσα να φάω.όχι το κόκκινο κρασί νομίζω,αρνί μπορούσα να φάω.νομίζω αυτα.αν θυμηθώ κάτι άλλο θα σ πω.

***πάντως το κέικ έχει αυγό κ γάλα ή πορτοκάλι ανάλογα που δεν έκανε να τα φάω!!!!

hiEW.pngpFRip3.png

Αχ κορίτσια μου δίνετε πολύ κουράγιο!!Σας υπέρ ευχαριστώ !!!

Το κέικ δεν είχε αυγά, ούτε πορτοκάλι, το έκανα σε πολύ μη αλλεργική εκδοχή...το κακάο βέβαια παίζει να τον πειράζει. Επίσης προσέχω τις ετικέτες σε ό,τι αγοράζω.Όσο για το ψωμί στο φούρνο εκεί δε ξέρω.ψωμί τοστ το έχω καταργήσει.

Επίσης να ρωτήσω το εξής: η αλλεργιολόγος μου είπε ότι ακόμη κ να μην τον πειράζει κάποιο φαγητό κάποια παιδιά δεν "ανέχονται" το γάλα της μαμάς τους. Το έχετε ξανακούσει αυτί από τους δικούς σας γιατρούς;;;

Πάω για θηλασμό κ θα επανέλθω...

Mάλιστα, και τι εννοούσε με το "δεν ανέχονται" αν δεν εννοούσε αλλεργία;

Πρώτη φορά ακούω αυτό που σου είπε και πίστεψε με είχα διαβάσει άπειρα σχετικά με αλλεργίες και θηλασμό....

χμ...

gwggp2.png ISWTp2.png

Τους 13 μηνες που θηλαζα ειχα διαβασει απειρα βιβλια και αρθρα για το θηλασμο. Βλεπεις εκανα τοσους μηνες αποχη και ηθελα αφου το κανω που το κανω να το κανω σωστα! Ποτε δε διαβασα οτι υπαρχει περιπτωση το γαλα της μαμας να μην κανει για το μωρο. Ισα ισα που συνεχεια διαβαζα οτι το χριροτερο μητρικο γαλα ειναι πολυ καλυτερο απο το πιο καλο γαλα της βιομηχανιας.

Μηπως να πας σε παιδιατρο που ειναι και συμβουλος θηλασμου ταυτοχρονα ;

Ziou μου κάνε υπομονή και θα συνηθίσεις! Κι εμένα ο μικρός μου παρουσίασε αλλεργία στο γάλα όταν ήταν 1 μήνα. Άρχισα αποχή όταν ήταν σχεδόν 2,5 μηνών (μέχρι να καταλάβουμε ότι είναι αλλεργία, εξετάσεις κτλ). Εμένα δεν είχε αίμα είχε όμως διάρροιες και έκζεμα. Για να μην αγχώνεσαι, σου λέω ότι με ΠΛΗΡΗ αποχή, τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν στους 5 μήνες:shock::shock::shock: Ναι, δυστυχώς μας πήρε τόσο πολύ! Οπότε μην νομίζεις ότι δεν πιάνει τόπο η αποχή σου ή ότι τον πειράζει κάτι άλλο. Κάθε οργανισμός θέλει το χρόνο του να καθαρίσει.

Επίσης να σου πω ότι οι αλλεργιολόγοι του Παίδων μου είπαν ότι μπορώ να τρώω άφοβα μοσχάρι και κοτόπουλο, δεν έχει, μου είπαν, καμία σχέση με την πρωτείνη που βρίσκεται στο γάλα.

Μην φοβάσαι ότι τον πειράζουν όλα! Όπως σου είπε και η jen, τώρα το εντεράκι του είναι ερεθισμένο και αντιδρά σε όλα τα περίεργα, πχ ξηροί καρποί, κακάο, αυγό κτλ. Μετά από λίγο καιρό αποχής, βασικά μόλις εξαφανιστούν τα συμπτώματα, θα δεις ότι θα τα τρως αυτά άφοβα. Κι εμένα ήταν ακριβώς το ίδιο και για πολύ καιρό δεν έτρωγα τίποτα επειδή είχα πιστέψει ότι όλα τον πειράζουν! Μόλις όμως σταμάτησαν οι διάροιες τα ξανέβαλα στη διατροφή μου και όλα μια χαρά! Εκτός φυσικά από γαλακτοκομικά.

Όσο για το θηλασμό , κι εγώ θήλαζα αποκλειστικά και συνεχιζω να θηλάζω μέχρι σήμερα που το μωράκι μου είναι 11 μηνών, αν και πλέον είμαστε σε φάση αποθηλασμού. Κι εμένα μου είχε πει η παιδοαγστρεντερολόγος ότι ίσως να χρειαστεί να κόψω τον θηλασμό λόγω σιδήρου αλλά τελικα ήταν λίγο πεσμένος και συνέχισα ευτυχώς. Κάνε τις εξετάσεις σου και μην αγχώνεσαι, αν χρειαστεί σίδηρο, το συζητάτε. Ίσως να μπορείς να πάρεις και κάποιο συμπλήρωμα, αν χρειαστεί.

Υπομονή! Σε λίγο θα συνηθίσεις και την αποχή αλλά κυρίως υπομονή μέχρι να καθαρίσει ο οργανισμός και να φύγουν τα συμπτώματα και να μην νομίζεις ότι τον πειράζουν τα πάντα! Εγώ σε κάποια φάση νόμιζα ότι θα είχε για πάντα διάρροιες αφού αποχή ξεαποχή, τα συμπτώματα επέμεναν:D Αλλά τελικά πέρασε. Τώρα μένει να περάσει και η αλλεργία...:rolleyes:

Διαφημίσεις

Απλό τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, εκτός απλό το δικό μας παιδίατρο (που μου είπε ότι περιμένουμε κ βλέπουμε κ ότι οι νεώτερες οδηγίες λένε ότι δεν είναι παθολογική κατάσταση, οπότε συνεχίζουμε κανονικά το θηλασμό κ ελέγχουμε το βάρος κ το πως είναι το μωρό) έχω πάει σε άλλους δύο που ήταν κ οι δύο σύμβουλοι θηλασμού.

Η πρώτη ήταν πού χαλαρή, το απέδωσε στην ευαισθησία του γαστρεντερικού των μερών (ιδίως των αγοριών) κ μου είπε να συνεχίσω κανονικά με θηλασμό κ ν αποφύγω ακραίες δίαιτες. Με προέτρεψε δε να φάω κ γαλακτοκομικά.

Η δεύτερη το απέδωσε σε αλλεργία κ μου είπε να κόψω γαλακτοκομικά, αυγό, ψάρι, σόγια, μοσχάρι, εσπεριδοειδή κ από κρέας να προτιμήσω κοτόπουλο κ κουνέλι.

Επίσης επειδή ο άντρας μου κάνει θεραπεία για αλλεργική ρινίτιδα ρώτησε κ τη δική του αλλεργιολόγο κ του είπε να τρώω μόνο χοιρινό, πατάτα, καρότο, κολοκύθι, μήλο, αλεύρι κ αν δεν περάσει σε 2 εβδομάδες να του δώσουμε υποαλλεργικό γάλα.

Δηλαδή, ο καθένας λέει τα δικά του. Και γενικά βλέπω ότι οι μεν παιδίατροι κ σύμβουλοι θηλασμού το πάνε συντηρητικά κ επιμένουν στο θηλασμό, οι δε αλλεργιολόγοι ( η μια είναι παιδίατρος-αλλεργιολόγος) σου λένε να πάρεις υποαλλεργικό γάλα. Δε μπορώ να εμπιστευτώ τους αλλεργιολόγους παρ΄ ότι είναι οι καθ' όλα αρμόδιοι, γιατί τα υποαλλεργικά γάλατα κοστίζουν κ μια περιουσία κ ενδεχομένως να προωθούνται κιόλας.

Jen με τόσα λίγα που έτρωγες δε σου είπαν ότι δεν είναι καλό για εσένα κ το μωρο; Εμένα αυτή χτες με αποκαρδίωσε κ μου είπε αν τρώω τόσα λίγα θα πρέπει κ εγώ να πάρω συμπληρώματα , αλλά κ το μωρό να πάρει γιατί το γάλα μου δεν θα είναι θρεπτικό. Πάντως πριν λίγο που τον έκανα μπάνιο κ τον ζύγισα φαίνεται σε 10 μέρες να πήρε 200 γραμμάρια.

@προβατάκι: προβατάκι μου σου πήρε όντως πολύ χρόνο ε; Μπράβο πάντως που τα κατάφερες τόσο καλά κ το θήλασες το μικρούλι σου!!!

Αχ μακάρι να έχω κ εγώ θετικά αποτελέσματα. Δε με πειράζει η δίαιτα, αρκεί να είναι καλά το μικρό μου κ να μη χρειαστεί να τον ταλαιπωρήσουμε με ξένα γάλατα...

Jen με τόσα λίγα που έτρωγες δε σου είπαν ότι δεν είναι καλό για εσένα κ το μωρο; Εμένα αυτή χτες με αποκαρδίωσε κ μου είπε αν τρώω τόσα λίγα θα πρέπει κ εγώ να πάρω συμπληρώματα , αλλά κ το μωρό να πάρει γιατί το γάλα μου δεν θα είναι θρεπτικό. Πάντως πριν λίγο που τον έκανα μπάνιο κ τον ζύγισα φαίνεται σε 10 μέρες να πήρε 200 γραμμάρια.

Επειδή είχα διαβάσει αρκετά, δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός μεταξύ του τι τρώει κάθε γυνάικα και της ποιότητας του γάλακτος, ή τουλάχιστον δεν υπάρχει μεγάλος. Κλασικό παράδειγμα οι γυναίκες της Αφρικής, με την ελλειματική διατροφή που έχουν θα έπρεπε τα μωρά τους να μην μεγαλώνουν καθόλου! Μην πέσεις στην παγίδα και το πιστέψεις αυτό. Επίσης ξέρω μαμάδες που τρώνε ότι τρας βρούνε και θηλάζουν μια χαρά τα μωράκια τους που μεγαλώνουν σουπερ. Οκ, προφανώς δεν είναι και τα δυο γάλατα της ίδιας ποιότητος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το γάλα της μαμάς που δεν τρώει καλά ότι δεν είναι θρεπτικό. Πόσο μάλλον που το μωρό σου πάει τόσο καλά, δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου.

Α και η ίδια η παιδγαστρεντερολόγος που μας παρακολουθούσε στο παίδων, μου έδωσε μια ακόμη πιο αυστηρή δίαιτα, δηλαδή μόνο πατατα καροτο κολοκυθι και κοτοπουλο αλλά την αγνόησα. Φυσικά μου είπε και για συμπληρώματα ασβεστίου αλλά και πάλι δεν τα πήρα γιατί έτρωγα και ταχίνι (αυτό το ξεχασα να στο πω) που έχει φουλ ασβέστιο.

Σιγά σιγά θα τον βρείτε τον ρυθμό σας, είσαι σε καλό δρόμο. Άκου την πρώτη σας παιδίατρο, κατ' εμέ.

gwggp2.png ISWTp2.png

jen

Όντως, αυτό με τις υποσιτιζόμενες μητέρες που θηλάζουν δεν το είχα σκεφτεί...

Από συμπληρώματα από την αρχή έπαιρνα ασβέστιο κ σίδηρο μετά από υπόδειξη του γυναικολόγου μου. Στις 40 μέρες μου είπε να σταματήσω το σίδηρο γιατί είχα καλό αιματοκρίτη κ να συνεχίσω το ασβέστιο λόγω θηλασμού.

Πάντως βρε κορίτσια τις τελευταίες μέρες νιώθω να πονάνε τα πόδια μου...πιο πολύ το αποδίδω στην κούραση (γιατί στο σπίτι έχουμε πολλεεεες σκάλες) κ τις λίγες ώρες ύπνου ( μιας κ επέστρεψα στη δουλειά) αλλά μάλλον επηρεάζει κ η διατροφή...

Καποια στιγμη με ποναγαν κι εμενα τα κοκκαλα μου δεν ξερω αν ηταν απο κουραση. Εξετασεις που ειχα κανει στο εξαμηνο θηλασμου (τετραμηνο αποχης) εδειχναν το ασβεστιο στα υψη. Συμπληρωμα δεν πηρα ποτε, τρωω πολυ ταχινι,αμυγδαλα, μπροκολο.

Εμας το αιμα σταματησε 5,5 μηνων παρα την αποχη σχεδον απο ολα απο 1,5 μηνων. Το λιγο αιμα σε αυτη τη μορφη μη σε τρομαζει, πιθανον να οφειλεται σε καποια ραγαδα, μεχρι να επουλωθει μπορει να το βλεπεις για αρκετο καιρο ακομα ανεξαρτητα τι τρως.

Στην αρχη τα ειχα κοψει ολα κι ετρωγα 5 πραγματα ολα κι ολα, τωρα θεωρω οτι αυτο ηταν ασκοπο, απο λαθος πληροφορηση. Αρκουν μονο γαλακτοκομικα (& συμπαρομαρτουντα, δηλ μοσχαρι,σογια) κι απο 'κει και περα οτι αλλο δεις απο παρατηρηση. Και περιμενεις. Συνηθως μετα το εξαμηνο υπαρχει μεγαλη βελτιωση στα συμπτωματα. Το οτι δεν βγαινει συμπερασμα απο το ημερολογιο σου ισως δειχνει οτι δεν υπαρχει τελικα προβλημα με αλλη τροφη.

Πιστευω οτι ο θηλασμος με αποχη ειναι καλυτερος απο τα υποαλλεργικα γαλατα.

[Κι ομως αν δεν υπηρχαν αλλα συμπτωματα μπορει η πρωτη συμβουλος να ειχε δικιο να μην ειναι καν αλλεργια, αλλα το διακινδυνευεις; αφου και τα τεστ σε αυτη την ηλικια ειναι αναξιοπιστα:(]

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

μπουρμπουρ1

Σκέφτομαι κ εγώ να κάνω εξετάσεις για να δώσει που βρίσκομαι, αν κ με το συμπλήρωμα ασβεστίου που παίρνω δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με το ασβέστιο.

Για ραγαδούλα τον εξέτασαν όλοι οι παιδίατροι που πήγαμε, όσο μπορούσαν εξωτερικά...εκτός κι αν υπάρχει πιο μέσα κ δε φαίνεται.πάντως το μόνο τρόφιμο που αποδεδειγμένα τον πειράζει είναι το πορτοκάλι.Δύο φορές που έφαγα έκανε διάρροιες κ συγκάματα. Την πρώτη φορά δεν το κατάλαβα, τη δεύτερη συνειδητοποίησα ότι τον ενοχλεί.Από τότε δε μου ξαναείχε συγκάματα.

Απλά όντως δεν το διακινδυνεύεις..μπαίνεις σε αποχή από διάφορα κ περιμένεις!Εύχομαι τα τεστ να μας βοηθήσουν κ με τον καιρό να πάμε καλύτερα!Δε μπορώ να φανταστώ να του δίνω ξένο γάλα-τα πήγαμε τόσο καλά από την αρχή,παρ΄ ότι ήμουν σίγουρη ότι με το θηλασμό δε θα τα κατάφερνα...

μπουρμπουρ1

Σκέφτομαι κ εγώ να κάνω εξετάσεις για να δώσει που βρίσκομαι, αν κ με το συμπλήρωμα ασβεστίου που παίρνω δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με το ασβέστιο.

Για ραγαδούλα τον εξέτασαν όλοι οι παιδίατροι που πήγαμε, όσο μπορούσαν εξωτερικά...εκτός κι αν υπάρχει πιο μέσα κ δε φαίνεται.πάντως το μόνο τρόφιμο που αποδεδειγμένα τον πειράζει είναι το πορτοκάλι.Δύο φορές που έφαγα έκανε διάρροιες κ συγκάματα. Την πρώτη φορά δεν το κατάλαβα, τη δεύτερη συνειδητοποίησα ότι τον ενοχλεί.Από τότε δε μου ξαναείχε συγκάματα.

Απλά όντως δεν το διακινδυνεύεις..μπαίνεις σε αποχή από διάφορα κ περιμένεις!Εύχομαι τα τεστ να μας βοηθήσουν κ με τον καιρό να πάμε καλύτερα!Δε μπορώ να φανταστώ να του δίνω ξένο γάλα-τα πήγαμε τόσο καλά από την αρχή,παρ΄ ότι ήμουν σίγουρη ότι με το θηλασμό δε θα τα κατάφερνα...

καταρχάς μπουρμπουρ δεν συμφωνώ ότι τα τεστ αλλεργίας ότι δεν είναι αξιόπιστα.είναι βέβαια 50-50 αλλά εμένα έδειξαν .

**ζίου ,όσο αφορά το θέμα αποχής στην αρχή είχα κόψει τα γαλακτοκομικά και για 2 βδομάδες συνέχιζε το αίμα μετά επειδή είχε κ εκζεμα παρατήρησα ότι όταν έτρωγα αυγό αυτό φούντωνε,έτσι το έκοψα κ αυτό μετά πάλι συνέχιζε κ έχανε κ βάρος τα είχα κόψει όλα κ όταν πηγα στην αλλεργιολογο κ είδαμε σε τι έχει τελικά έτρωγα όλα εκτός από ότι είχε αυγό κ γάλα.απλά εγώ άντεξα γαι 1 μήνα επιπλέον κ μετά το έκοψα γιατί αναγκαστικά θα έπαιρνε συμπλήρωμα κ στην αρχή μέχρι να τον μάθει του έδινα κ δικό μου γιατί αλλιώς δεν το έπινε κ σιγά σιγά το έκοψα το δικό μου.τώρα το πίνει μια χαρά κ δεν έχει κανένα πρόβλημα πια!!!!

hiEW.pngpFRip3.png

Θαλεια

ακομα και το 50-50 που λες δεν ειναι αξιοπιστο. Κι οσο πιο μικρο το μωρο τοσο πιο αναξιοπιστα ειναι.

Σας τρωω και τις δυο:rolleyes: γιατι εμενα ειναι αλλεργικη και στο αυγο(βγαζει σπυρια στο προσωπο) και στο πορτοκαλι(ποναει η κοιλιτσα της και βγαζει σπυρακια στο σωμα).

Ζιου

μια χαρα θα καταφερεις με το θηλασμο, εμεις θηλαζουμε με επιτυχια 10+ μηνες και εχουμε μεγαλη προοδο με την αλλεργια. Στην αποχη ο πρωτος καιρος ειναι δυσκολος μετα συνηθιζεις και τρως και πιο υγιεινα απο πριν μαλιστα. Δεν υπαρχει ομως λογος να κανεις αδικες αποχες γι αυτο σου λεω κοψε μονο την ομαδα των γαλακτ/μοσχαρι/σογια και πορτοκαλι οπως λες.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Θαλεια

ακομα και το 50-50 που λες δεν ειναι αξιοπιστο. Κι οσο πιο μικρο το μωρο τοσο πιο αναξιοπιστα ειναι.

Σας τρωω και τις δυο:rolleyes: γιατι εμενα ειναι αλλεργικη και στο αυγο(βγαζει σπυρια στο προσωπο) και στο πορτοκαλι(ποναει η κοιλιτσα της και βγαζει σπυρακια στο σωμα).

Ζιου

μια χαρα θα καταφερεις με το θηλασμο, εμεις θηλαζουμε με επιτυχια 10+ μηνες και εχουμε μεγαλη προοδο με την αλλεργια. Στην αποχη ο πρωτος καιρος ειναι δυσκολος μετα συνηθιζεις και τρως και πιο υγιεινα απο πριν μαλιστα. Δεν υπαρχει ομως λογος να κανεις αδικες αποχες γι αυτο σου λεω κοψε μονο την ομαδα των γαλακτ/μοσχαρι/σογια και πορτοκαλι οπως λες.

καλησπέρα μπουρμπουρ !!!!!κ εμείς έχουμε κ στο αυγό γιατί κ σε μένα είχε φουντώσει το εκζεμα αλλά βγήκε θετικό κ στα patch που του κάναμε.ήταν σε ηλικία λίγο πριν κλείσει τον 4ο μήνα!!!!!!!!!!άρα έδειξαν !!!!!!!

hiEW.pngpFRip3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...