Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον.

Dolorita κι εγώ φοβόμουν πολύ όλο αυτό που λες. Με έπεισε η παιδογαστρ να δοκιμάσω επειδή βγήκαν αρνητικά τα τεστ αίματος κι επειδή είναι σχεδόν 10 μηνών. Μου είπε είναι καλυτερα να το δούμε πρώτα μέσω του γάλατος μου παρά με πρόκληση απευθείας στο παιδί. Για το υποαλλεργικό γάλα για να είμαι ειλικρινής δεν σκέφτηκα ότι θα τον πείραζε και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό.:-(

Δεν ήξερα ότι μπορεί να ΜΗΝ πίνει γάλα. Από ποιά ηλικία θα μπορούσα να ΜΗΝ του δίνω γάλα; 1.5 χρόνου πχ; είχα ρωτήσει την παιδίατρο αν θα μπορούσα μετά το χρόνο να του δίνω γάλα βρώμης ή καρύδας που πίνω εγώ και έχουν ασβέστιο και μου είπε κατηγορηματικά όχι.

Mmkt η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα με την αποχή και κουράστηκα ξαφνικά:oops: Όσο για το tandem δεν μου αρέσει, δεν το σκέφτομαο. Θέλω να ξαναθηλάσω αλλά ένα ένα. Πριν από την εγκυμοσύνη του γιου μου είχα ακόμα μία με άσχημο ιστορικό και άσχημο τέλος. Στην εγκυμοσύνη του γιου μου όλοι οι φόβοι μου "ξέσπασαν" σε μια διατροφική εμμονή. Δεν έτρωγα κρέας (από φόβο μήπως δεν ήταν καλοψημένο), σαλάτες, φρούτα και λαχανικά έξω και διαφορες άλλες ... υστερίες. Μέτά ήρθε και η αλλεργία, οπότε καταλαβαίνετε, είμαι σε...δίαιτα περίπου 1,5 χρόνο.

Όλα αυτά τα λέω για να απαντήσω γιατί θέλω να αποθηλάσω και γιατί νιώθω ξαφνικά αυτή την κούραση από την αποχή. Οκ, να μην αποθηλάσω στο χρόνο και να γίνει στους 14-15 μήνες είναι οκ αλλά μάλλον δεν θα του έχει περάσει ούτε τότε η αλλεργία μετά την αντίδραση που είχε στο υπαλλεργικό.

Θάλεια και εμένα η παιδογαστρ μου είχε πει να κόψω το θηλασμό αλλά δεν ήθελα γιατί είχα διαβάσει εδώ ότι είναι καλύετρα για το μωρό. Γι αυτό και τώρα νώθω λίγο τύψεις που θέλω να αποθηλάσω ενώ το μικρό μου ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει.

Ακόμα κάτι και πάλι εκτός θέματος: θα παραδεχτώ ότι παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Αλλά έχει συζητηθεί τόσο εδώ μέσα αυτό το θέμα που δεν αξίζει να κάνουμε κουβέντα. Εννοώ ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να με επηρεάζει αλλά με επηρεάζει. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να δίνει πλήρη αναφορά γιατί θηλάζω ακόμα και μετά νιώθω και τύψεις προς το μωρό μου που δεν μπορώ να πω απλώς "είναι καλύτερα για το παιδί μου να θηλάζει ακόμα" και να μείνει εκεί το θέμα...

μπραβο σου προβατακι που κρατησες τοσο τον θηλασμο!!!!μακαρι να μπορουσα κ εγω αλλα δυστυχως δεν γινοταν εμενα γιατι επειδη τα ειχα κοψει ολα εγω το μωρο δεν επαιρνε βαρος πια απο εμενα αλλα αντιθετως εχανε.κ ετσι αναγκαστικα ξεκινησαμε ξενο οπου με παρα πολλες προσπαθειες κ υπομονη το πινει τωρα ευχαριστα.γιατι να ξερεις οτι λιγο δυσκολα αφηνουν το στηθος αλλα κ λογικο ειναι αυτο γιατι θελουν της μαμας τους.παντως οσο πιο νωρις γινει αυτο τοσο πιο γρηγορα το δεχοντε το ξενο.

hiEW.pngpFRip3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ήξερα ότι μπορεί να ΜΗΝ πίνει γάλα. Από ποιά ηλικία θα μπορούσα να ΜΗΝ του δίνω γάλα; 1.5 χρόνου πχ; είχα ρωτήσει την παιδίατρο αν θα μπορούσα μετά το χρόνο να του δίνω γάλα βρώμης ή καρύδας που πίνω εγώ και έχουν ασβέστιο και μου είπε κατηγορηματικά όχι.

Από 2 χρονών και μετά δεν είναι απαραίτητο το γάλα αλλά πρέπει να ακολουθείτε διατροφή πλούσια σε ασβέστιο!!!

Mmkt η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα με την αποχή και κουράστηκα ξαφνικά:oops: Όσο για το tandem δεν μου αρέσει, δεν το σκέφτομαο. Θέλω να ξαναθηλάσω αλλά ένα ένα. Πριν από την εγκυμοσύνη του γιου μου είχα ακόμα μία με άσχημο ιστορικό και άσχημο τέλος. Στην εγκυμοσύνη του γιου μου όλοι οι φόβοι μου "ξέσπασαν" σε μια διατροφική εμμονή. Δεν έτρωγα κρέας (από φόβο μήπως δεν ήταν καλοψημένο), σαλάτες, φρούτα και λαχανικά έξω και διαφορες άλλες ... υστερίες. Μέτά ήρθε και η αλλεργία, οπότε καταλαβαίνετε, είμαι σε...δίαιτα περίπου 1,5 χρόνο.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ είχα μία παλίνδρομη και μετά πρόωρο τοκετό με ευτυχή βέβαια κατάληξη αλλά φοβάμαι να κάνω tandem σε περίπτωση εγκυμοσύνης... όσο για τις εμμονές με την διατροφή μια από τα ίδια...μεγάλος μου φόβος το τοξόπλασμα...καταλαβαίνεις... Απλά σαν ιδέες στα έγραψα, σε περίπτωση που δεν τα είχες σκεφτεί.

Όλα αυτά τα λέω για να απαντήσω γιατί θέλω να αποθηλάσω και γιατί νιώθω ξαφνικά αυτή την κούραση από την αποχή. Οκ, να μην αποθηλάσω στο χρόνο και να γίνει στους 14-15 μήνες είναι οκ αλλά μάλλον δεν θα του έχει περάσει ούτε τότε η αλλεργία μετά την αντίδραση που είχε στο υπαλλεργικό.

Μην το λες!!! Εγώ δοκίμασα στον χρόνο γιαούρτι και τα κακά της μετατράπηκαν σε μια πρασινωπή βλέννα, μετά από 2 μήνες ξαναδοκίμασα και όλα πήγαν πολύ καλά αφού τώρα πια 15,5 μηνών τρώει αρκετά γαλακτοκομικά και σε καλούτσικη ποσότητα!

Θάλεια και εμένα η παιδογαστρ μου είχε πει να κόψω το θηλασμό αλλά δεν ήθελα γιατί είχα διαβάσει εδώ ότι είναι καλύετρα για το μωρό. Γι αυτό και τώρα νώθω λίγο τύψεις που θέλω να αποθηλάσω ενώ το μικρό μου ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει.

Να μην νιώθεις τύψεις! Είναι πολύ ψυχοφθόρο... κάθε άνθρωπος έχει τα όρια του! Τα έχεις καταφέρει περίφημα και κάνεις ότι καλύτερο μπορείς και μετά τον αποθηλασμό αυτό θα συνεχίσεις να κάνεις απλά λίγο διαφορετικά...θα ψάξεις δηλαδή να βρεις το καλύτερο γάλα για το παιδάκι σου, έτσι δεν είναι;;;!!!:wink:

Ακόμα κάτι και πάλι εκτός θέματος: θα παραδεχτώ ότι παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Αλλά έχει συζητηθεί τόσο εδώ μέσα αυτό το θέμα που δεν αξίζει να κάνουμε κουβέντα. Εννοώ ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να με επηρεάζει αλλά με επηρεάζει. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να δίνει πλήρη αναφορά γιατί θηλάζω ακόμα και μετά νιώθω και τύψεις προς το μωρό μου που δεν μπορώ να πω απλώς "είναι καλύτερα για το παιδί μου να θηλάζει ακόμα" και να μείνει εκεί το θέμα...

Αυτό δεν θα το σχολιάσω...μεγάλη ιστορία...:evil:

lulop3.pngWyeQp2.png

καλα τα patch τα εχουμε κανει εδω και 3 βδομαδες.ηταν 50-50 να δειξουν.ναι ειχαμε σοβαρο προβλημα γιατι χαναμε κ βαρος.και γι'αυτο εκοψα τον θηλασμο.το κρατησα βεβαια κανα μηνα χωρις να μην τρωω οτι ειχε γαλα κ αυγο αλλα δεν αντεξα αλλο.τωρα σημερα ειναι καλυτερα με την διαρροια,αλλωστε ειχα μιλησει κ με την παιδιατρο κ μου ειχε πει να το παρακολουθω μην χειροτερεψει αλλα τελικα ολα καλα.παντως τα ουλα του ειναι πολυ ασπρα κ που κ που κανει 37,1-37,2.τωρα θα δουμε, παντως με το γαλα τωρα το ξενο παει πολυ καλυτερα.

Μπράβο σας (και για την διάρροια και για το γάλα...)! Μάλλον έρχεται το δοντάκι σας!!!

lulop3.pngWyeQp2.png

Αυτό δεν θα το σχολιάσω...μεγάλη ιστορία...:evil:

mmkt,η παιδιατρος κ η αλλεργιολογος μου ειπαν οσο μπορω να το κρατησω αλλα εγω μεχρι 4,5 μηνων αντεξα.ετσι κι αλλιως πλεον το γαλα μου δεν τον εφτανε κ ετρωγε κ ξενο.αλλα απ'το να μου χανει βαρος προτιμησα να του δινω μονο ξενο γιατι δεν γινοταν αλλιως.παντως ολα καλα.αλλα αν η διαρροια οφειλεται οντως στα δοντια μεχρι ποσες μερες μπορει να κρατησει η διαρροια????

hiEW.pngpFRip3.png

Εγώ δεν σκεφτόμουν να αποθηλάσω γιατί φοβόμουν τις εναλλακτικές και τι μπορεί να της προκαλέσουν... αλλά κυρίως φοβόμουν μήπως έτσι παρατείνω την αλλεργία! (ήδη -15 μηνών- ζητάει να φάει τα πάντα, πως να απαγορεύσεις σε ένα μεγαλύτερο παιδάκι να φάει τούρτα ή παγωτό ή τοστ;;;)

Εγω δεν σκεφτομαι να αποθηλασω γι αυτους τους λογους, μηπως της περασει πιο γρηγορα και που να μπλεκω τωρα με τα υποαλλεργικα... Με την αποχη την παλευω, οι δυο πρωτοι μηνες ηταν οι δυσκολοι μεχρι να προσαρμοστω αφου στην αρχη ολες τα κοβουμε ολα. Σε φασεις φασεις κουραζομαι αλλα λεω φαση ειναι θα περασει, και περναει.

Παντως και μεχρι εδω που το εφτασες προβατακι παλι καλα.Το επομενο παιδακι σου μπορει να εχει καθολου ή αλλη αλλεργια και να χρειαστει αλλο υποαλλεργικο, παλι ψαξιμο θα θελει, αλλωστε τωρα το πηρες το κολαι;):P

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

mmkt,η παιδιατρος κ η αλλεργιολογος μου ειπαν οσο μπορω να το κρατησω αλλα εγω μεχρι 4,5 μηνων αντεξα.ετσι κι αλλιως πλεον το γαλα μου δεν τον εφτανε κ ετρωγε κ ξενο.αλλα απ'το να μου χανει βαρος προτιμησα να του δινω μονο ξενο γιατι δεν γινοταν αλλιως.παντως ολα καλα.αλλα αν η διαρροια οφειλεται οντως στα δοντια μεχρι ποσες μερες μπορει να κρατησει η διαρροια????

Μπράβο σου, κι εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση σου,! Πιθανότατα ότι κι εσύ... Τέλος πάντων, για την διάρροια δεν ξέρω, φαντάζομαι 5-6 μέρες μέχρι να σκάσει το δοντάκι... Οι παιδίατροι ανησυχούν αν γίνεται πολλές φορές τη μέρα, αν γίνεται 1-2 φορές και είναι νερουλά δεν ανησυχούν, τώρα τι να πω αν κάτι δεν σου κάθεται καλά ψάξ'το... Περαστικά!

lulop3.pngWyeQp2.png

Εγω δεν σκεφτομαι να αποθηλασω γι αυτους τους λογους, μηπως της περασει πιο γρηγορα και που να μπλεκω τωρα με τα υποαλλεργικα... Με την αποχη την παλευω, οι δυο πρωτοι μηνες ηταν οι δυσκολοι μεχρι να προσαρμοστω αφου στην αρχη ολες τα κοβουμε ολα. Σε φασεις φασεις κουραζομαι αλλα λεω φαση ειναι θα περασει, και περναει.

Παντως και μεχρι εδω που το εφτασες προβατακι παλι καλα.Το επομενο παιδακι σου μπορει να εχει καθολου ή αλλη αλλεργια και να χρειαστει αλλο υποαλλεργικο, παλι ψαξιμο θα θελει, αλλωστε τωρα το πηρες το κολαι;):P

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ στην αρχή ζορίστηκα πολύ, αλλά μετά έκανα ξεσκόνισμα στο ίντερνετ για συνταγές χωρίς γάλα και μπορώ να πω ότι δεν μου έλειψε τίποτα, ίσα ίσα σήμερα έφαγα ένα κομματάκι πίτσα και σκεφτόμουν ''σιγά τα αυγά, πολύ κακό για το τίποτα...αυτή που έφτιαχνα εγώ χωρίς τυρί ήταν πολύ καλύτερη!!! '':lol:

Anyway, όσο μπορεί η κάθε μανούλα!

lulop3.pngWyeQp2.png

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ στην αρχή ζορίστηκα πολύ, αλλά μετά έκανα ξεσκόνισμα στο ίντερνετ για συνταγές χωρίς γάλα και μπορώ να πω ότι δεν μου έλειψε τίποτα, ίσα ίσα σήμερα έφαγα ένα κομματάκι πίτσα και σκεφτόμουν ''σιγά τα αυγά, πολύ κακό για το τίποτα...αυτή που έφτιαχνα εγώ χωρίς τυρί ήταν πολύ καλύτερη!!! '':lol:

Anyway, όσο μπορεί η κάθε μανούλα!

Φτιαχνεις πιτσα χωρις τυρι; πως; :shock:

Επιστρέφω με νεότερα και όχι καλά: τελικά παρουσίασε ξανά αλλεργία ο μικρούλης μου. Του έδωσα για πρώτη φορά να πιεί γάλα σκόνη, το υποαλλεργικό που μου είχε προτείνει η παιδογαστρ και μέσα σε λίγες ώρες τα ποδαράκια του γέμισαν έκζεμα :-( τέτοιο έκζεμα δεν είχε ποτέ, ούτε στην αρχή πριν καταλάβουμε την αλλεργία και έτρωγα ακόμη γαλακτοκομικά. Θηλάζω ακόμα στο μεταξύ, απλώς είπα να δοκιμάσω και το ξένο με το μπιμπερό μήπως αποθηλάσω σιγά σιγά.

Είναι δυνατόν να του έκανε τέτοια αλλεργία το υποαλλεργικό;;; η παιδίατρος (όχι η παιδογαστρ) μου λέει ότι αποκλείεται και ότι αυτό δίνουνε σε τετοιες περιπτώσεις αλλά ειλικρινά κορίτσια, το έκζεμα βγήκε λίγες ώρες μετά. Αυτο έγινε ΠΡΙΝ να φάω εγώ την φέτα και τον θηλάσω. Την επόμενη μέρα, και αφού τον είχα θηλάσει, το έκζεμα έφυγε αλλά τα κακά του έγιναν διάρροια. Ξανάβγαλε έκζεμα στα ίδια σημεία τρεις μέρες μετά (αφού είχα φάει φέτα). Γινόταν έντονο μετά από κάθε θηλασμό και ψιλοχανόταν μέσα στη μέρα...

Εννοείται ότι σκόνη δεν του ξαναδοκίμασα γιατί του έκανε αλλεργία 1000% και φυσικά δεν ξανάφαγα τυρι. δυο μέρες όλες κι όλες έφαγα μισή μερίδα. Έχει περάσει 1,5 βδομάδα και τα κακά του είναι ακόμα διάρροια:-(:sad::-( Ευτυχώς φαίνεται να έχει φύγει ο πόνος στην κοιλίτσα και η ανησυχία το βράδυ. Ούτε η ζεστη έφταιγε ούτε το εμβόλιο. Αλλεργία...

Το ερώτημά μου είναι, αν θέλω να αποθηλα΄σω τί θα πίνει;;;; Έψαξα στο ιντερνετ και βρήκα ότι υπάρχουν ακόμα πιο υποαλλεργικά γάλατα. Γιατι δεν μου εδωσε από την αρχή αυτά η παιδογαστρ;;;;;;;

Καλησπέρα. Επειδή πέρασα ανάλογους προβληματισμούς με το θέμα αλλεργία & ότι συνεπάγεται αυτό... Προτίνω να πάρεις την γνώμη κάποιου Αλλεργιολόγου που να ασχολείται με παιδιά. Θα σε κατευθύνει & θα σε βοηθήσει. Είχα & εγώ αντίστοιχα θέματα με την μικρή μου & την παρακολουθεί ένας Αλλεργιολόγος. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Εχει εμπειρία στα παιδιά γιατί είναι & στο Παίδων Αγλαία Κυριακού. Θα σου έλεγα να πάρεις μία γνώμη.. :wink:

Φτιαχνεις πιτσα χωρις τυρι; πως; :shock:

Πανεύκολη και πολύ νόστιμη! Φτιάχνεις την ζύμη, βάζεις σαλτσούλα με μπόλικα μυρωδικά κυρίως βασιλικό και από πάνω ότι μπορείς να φανταστείς... κρεμμύδι, ελιές, μανιτάρια, πιπεριές, κάπαρη, κολοκυθάκι τριμμένο, μελιτζάνα (ψημένη), χωριάτικο λουκάνικο (να το ελέγξεις για κρυφά!), κοτόπουλο, ντομάτα, πράσο, κιμά κ.α!!!

Εντάξει δεν είναι η πίτσα που ξέρουμε αλλά στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι...:lol:

Αφού τρως φέτα τρίψε με το χέρι σου λίγη από πάνω...

Ψάξε και σε προηγούμενα μηνύματα μου για την μους σοκολάτας!!! Απλά τέλεια!!!

lulop3.pngWyeQp2.png

Διαφημίσεις

Λεω για λιγο να κοψω παλι ολα τα τυρια για να δω για αλλαγες-δεν μου αρεσαν τα κακα της τον τελευταιο καιρο.

Για ολα βρισκουμε λυσεις, φετος τρωω γρανιτες αντι για κλασσικο παγωτο, δεν πειραζει περσυ την εβγαζα με ζελε...

Λεω για λιγο να κοψω παλι ολα τα τυρια για να δω για αλλαγες-δεν μου αρεσαν τα κακα της τον τελευταιο καιρο.

Για ολα βρισκουμε λυσεις, φετος τρωω γρανιτες αντι για κλασσικο παγωτο, δεν πειραζει περσυ την εβγαζα με ζελε...

Λύσεις όσες θες...:wink:! Εγώ πέρυσι πάγωνα χυμούς σε θήκες για γρανίτα (χυμός φράουλα και μπανάνα τέλειος!:D), γιατί όσες έτοιμες βρήκα περιείχαν ίχνη, όπως και τα ζελέ:shock:! Εσύ βρήκες χωρίς ίχνη ή δεν τα απέφευγες αυτά;

lulop3.pngWyeQp2.png

κορίτσια καλησπέρα!παω να σκασω !εκεί που πηγαίναμε καλά με την αλλεργία,το είχαμε ρύθμιση το θεμα,ήταν να ξανά κάνουμε κάτι εξετάσεις για να δούμε ότι είμαστε οκ ξανά έκανε κακα με λίγο αίμα,όπου η εξετασει έδειξε ότι δεν έχει αίμα.τελοσπαντων έγινε κ ένα μπέρδεμα στο μητέρα με τις εξετάσεις κ τώρα θα τις ξανά κάνουμε όλες.επιπλέον συνεχίζεται κ η διάρροια(10 μέρες τώρα με 1-2 φορές το πολύ) κ δεν ξέρουμε τι να κάνουμε .τώρα θα τις κάνουμε πάλι όλες αύριο κ θα δούμε!!!

:(

hiEW.pngpFRip3.png

κορίτσια καλησπέρα!παω να σκασω !εκεί που πηγαίναμε καλά με την αλλεργία,το είχαμε ρύθμιση το θεμα,ήταν να ξανά κάνουμε κάτι εξετάσεις για να δούμε ότι είμαστε οκ ξανά έκανε κακα με λίγο αίμα,όπου η εξετασει έδειξε ότι δεν έχει αίμα.τελοσπαντων έγινε κ ένα μπέρδεμα στο μητέρα με τις εξετάσεις κ τώρα θα τις ξανά κάνουμε όλες.επιπλέον συνεχίζεται κ η διάρροια(10 μέρες τώρα με 1-2 φορές το πολύ) κ δεν ξέρουμε τι να κάνουμε .τώρα θα τις κάνουμε πάλι όλες αύριο κ θα δούμε!!!

:(

Καλησπέρα.. Καλά αποτελέσματα καταρχήν με τις εξετάσεις. Τί σας είπε ο Αλλεργιολόγος; Σε προηγούμενο μήνυμά μου είχα αναφέρει ότι & η κορούλα μου είχε θέμα με αλλεργίες & μπορώ να σου πω σχετικά γιατί τώρα είναι σε μία σειρά το παιδί με την διατροφή του & εγώ ήρεμη..! ;)

Καλησπέρα.. Καλά αποτελέσματα καταρχήν με τις εξετάσεις. Τί σας είπε ο Αλλεργιολόγος; Σε προηγούμενο μήνυμά μου είχα αναφέρει ότι & η κορούλα μου είχε θέμα με αλλεργίες & μπορώ να σου πω σχετικά γιατί τώρα είναι σε μία σειρά το παιδί με την διατροφή του & εγώ ήρεμη..! ;)

καλησπέρα!σε ευχαριστώ πολύ!:-)έχει αλλεργία στο πλήρες γάλα στο alfare και λίγο στο αυγό.είναι περίπου 5 μηνών ο γιος μου.βγήκαν οι μισές εξετάσεις που είναι καλές.οι υπόλοιπες την δευτέρα.

hiEW.pngpFRip3.png

Διαφημίσεις

καλησπέρα!σε ευχαριστώ πολύ!:-)έχει αλλεργία στο πλήρες γάλα στο alfare και λίγο στο αυγό.είναι περίπου 5 μηνών ο γιος μου.βγήκαν οι μισές εξετάσεις που είναι καλές.οι υπόλοιπες την δευτέρα.

Ελπίζω να βγουν όλες οι εξετάσεις μία χαρά! Πάντως, όπως & νά'χει νομίζω ότι θα πρέπει να δεις Αλλεργιολόγο που να ειδικεύεται στα παιδιά.. Θα σε κατευθύνει πολύ & θα σε καθοδηγήσει & σε μελλοντικά θέματα που ίσως προκύψουν όταν ξεκινήσετε φαγάκι.

Ελπίζω να βγουν όλες οι εξετάσεις μία χαρά! Πάντως, όπως & νά'χει νομίζω ότι θα πρέπει να δεις Αλλεργιολόγο που να ειδικεύεται στα παιδιά.. Θα σε κατευθύνει πολύ & θα σε καθοδηγήσει & σε μελλοντικά θέματα που ίσως προκύψουν όταν ξεκινήσετε φαγάκι.

καλημέρα.αυτα που είπα ο αλλεργιολογος μου τα είπε από τα patch που κάναμε.τώρα πάντως ξεκινάμε κ τις κρεμες .σήμερα πρώτη μέρα...για να δούμε.:-)

hiEW.pngpFRip3.png

Καλησπέρα. Επειδή πέρασα ανάλογους προβληματισμούς με το θέμα αλλεργία & ότι συνεπάγεται αυτό... Προτίνω να πάρεις την γνώμη κάποιου Αλλεργιολόγου που να ασχολείται με παιδιά. Θα σε κατευθύνει & θα σε βοηθήσει. Είχα & εγώ αντίστοιχα θέματα με την μικρή μου & την παρακολουθεί ένας Αλλεργιολόγος. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Εχει εμπειρία στα παιδιά γιατί είναι & στο Παίδων Αγλαία Κυριακού. Θα σου έλεγα να πάρεις μία γνώμη.. :wink:

Καλησπέρα κορίτσια! Μαίρη οι αλλεργιολόγοι του Παίδων μας είδαν αλλά τα τεστ βγηκαν όλα αρνητικά. Μου επιβεβαίωσαν την αλλεργία στο γάλα από τα συμπτώματα και μόνο. Δυστυχώς, δεν μπορούσαν να μου πουν κάτι άλλο πέρα από το να ξαβάλω στη διατροφή μου τροφές που είχα κόψει γιατί φοβόμουν ότι θα τον πειράξουν, όπως βοδινό, ξηρούς καρπούς και μαγιά. Μου είχαν πει ότι αυτά μπορεί να τον ερέθιζαν απλώς επειδή το εντεράκι του ήταν ταλαιπωρημένο από το γάλα. Όντως, όταν έστρωσαν τα κακά του άρχισα να τα ξανατρώω όλα αυτά και βλέπω ότι δεν τον πειράζουν.

Το υποαλλεργικό γάλα τον πείραξε πριν 3 βδομάδες που είπα να το δοκιμάσω. Τώρα η παιδίατρος μου είπε να περιμένω να κλείσει τουλάχιστον μήνας πριν ξαναδοκιμάσω άλλο υποαλλεργικό... Θα είναι δηλαδή πλέον 11 μηνών. Λέω λοιπόν τότε να ξαναδοκιμάσω κάτι εγώ και μετά να αποθηλάσω. Θα έχει φτάσει στο μεταξύ τελικά 1 χρόνου:lol:

Κάτι ακόμα: σήμερα έκανε ξαφνικά διάρροια. Μπορεί να είναι δόντι; τον πονάνε πολύ. Χθες έφαγα 2 κεφτεδάκια, παραήταν αφράτα, και μετά σκέφτηκα μήπως είχαν γάλα;;;

Επίσης αδιαθέτησα σήμερα για πρώτη φορά (είναι 10 μηνών ο γιος μου). Δεν είδα να έχει καμιά περίεργη συμπεριφορά με το θηλασμό. Να περιμένω κάτι; μήπως οι 2 βδομάδες που προηγήθηκαν και νόμιζα ότι τέλειωνε το γάλα μου οφείλονταν σε αυτό, στο ότι θα αδιαθετούσα;

επίσης κορίτσια, ευχαριστώ για την υποστήριξη:oops:

ΥΓ. mmkt η συνταγή σου με το μους σοκολάτας, στο έχω ξαναπεί, ΔΕΝ υπάρχει!!! Με έσωσε, το τρώω συνέχεια. Αλλά πίτσα χωρίς τυρι βρε παιδιά;;;:(:?

Καλησπέρα κορίτσια! Μαίρη οι αλλεργιολόγοι του Παίδων μας είδαν αλλά τα τεστ βγηκαν όλα αρνητικά. Μου επιβεβαίωσαν την αλλεργία στο γάλα από τα συμπτώματα και μόνο. Δυστυχώς, δεν μπορούσαν να μου πουν κάτι άλλο πέρα από το να ξαβάλω στη διατροφή μου τροφές που είχα κόψει γιατί φοβόμουν ότι θα τον πειράξουν, όπως βοδινό, ξηρούς καρπούς και μαγιά. Μου είχαν πει ότι αυτά μπορεί να τον ερέθιζαν απλώς επειδή το εντεράκι του ήταν ταλαιπωρημένο από το γάλα. Όντως, όταν έστρωσαν τα κακά του άρχισα να τα ξανατρώω όλα αυτά και βλέπω ότι δεν τον πειράζουν.

Το υποαλλεργικό γάλα τον πείραξε πριν 3 βδομάδες που είπα να το δοκιμάσω. Τώρα η παιδίατρος μου είπε να περιμένω να κλείσει τουλάχιστον μήνας πριν ξαναδοκιμάσω άλλο υποαλλεργικό... Θα είναι δηλαδή πλέον 11 μηνών. Λέω λοιπόν τότε να ξαναδοκιμάσω κάτι εγώ και μετά να αποθηλάσω. Θα έχει φτάσει στο μεταξύ τελικά 1 χρόνου:lol:

Κάτι ακόμα: σήμερα έκανε ξαφνικά διάρροια. Μπορεί να είναι δόντι; τον πονάνε πολύ. Χθες έφαγα 2 κεφτεδάκια, παραήταν αφράτα, και μετά σκέφτηκα μήπως είχαν γάλα;;;

Επίσης αδιαθέτησα σήμερα για πρώτη φορά (είναι 10 μηνών ο γιος μου). Δεν είδα να έχει καμιά περίεργη συμπεριφορά με το θηλασμό. Να περιμένω κάτι; μήπως οι 2 βδομάδες που προηγήθηκαν και νόμιζα ότι τέλειωνε το γάλα μου οφείλονταν σε αυτό, στο ότι θα αδιαθετούσα;

επίσης κορίτσια, ευχαριστώ για την υποστήριξη:oops:

ΥΓ. mmkt η συνταγή σου με το μους σοκολάτας, στο έχω ξαναπεί, ΔΕΝ υπάρχει!!! Με έσωσε, το τρώω συνέχεια. Αλλά πίτσα χωρίς τυρι βρε παιδιά;;;:(:?

Γεια..! Ολα υπό έλεγχο λοιπόν με το μωρό & τις αλλεργίες! Χαίρομαι! Οσον αφορά το θέμα ότι αδιαθέτησες & συνεχίζεις να θηλάζεις, θυμάμαι ότι στην δική μου περίπτωση είχα αδιαθετήσει 2 μήνες μετά τον τοκετό & συνέχιζα να θηλάζω για 6 μήνες. Δεν είχε μειωθεί το γάλα μου στο διάστημα αυτό καθόλου! Και θήλαζα αποκλειστικά.. Οπότε δεν νομίζω να έχει σχέση.. :wink:

καλημέρα.αυτα που είπα ο αλλεργιολογος μου τα είπε από τα patch που κάναμε.τώρα πάντως ξεκινάμε κ τις κρεμες .σήμερα πρώτη μέρα...για να δούμε.:-)

Γεια..! Πώς τα πάτε με τις κρέμες;; :?:

Γεια..! Πώς τα πάτε με τις κρέμες;; :?:

καλησπέρα μαίρη!τώρα είδα το μην.πολύ καλά δόξα το θεό.την τρώειευτυχώς σαν μωρό είναι εύκολο!μέχρι στιγμή δεν με δυσκολεψε(εκτός από τότε που είχε πάθει την αλλεργία).ίσως βέβαια επειδή ξέρω κ κάποια πράγματα,εχω τελειώσει βρεφονηπιαγωγος.ααααααα....ξέχασα να σας πω το πιο σημαντικό!!!έχει σκάσει το πρώτο μας δοντακι!τελικά έχουν δίκιο αυτό που λένε για την διάρροια κ τα δόντια .πάντως εμένα έχει ακόμα κ είναι από αυτό γιατί όλες τις εξετάσεις τις κάναμε κ είναι οκ.

hiEW.pngpFRip3.png

καλησπέρα μαίρη!τώρα είδα το μην.πολύ καλά δόξα το θεό.την τρώειευτυχώς σαν μωρό είναι εύκολο!μέχρι στιγμή δεν με δυσκολεψε(εκτός από τότε που είχε πάθει την αλλεργία).ίσως βέβαια επειδή ξέρω κ κάποια πράγματα,εχω τελειώσει βρεφονηπιαγωγος.ααααααα....ξέχασα να σας πω το πιο σημαντικό!!!έχει σκάσει το πρώτο μας δοντακι!τελικά έχουν δίκιο αυτό που λένε για την διάρροια κ τα δόντια .πάντως εμένα έχει ακόμα κ είναι από αυτό γιατί όλες τις εξετάσεις τις κάναμε κ είναι οκ.

Πρώτο δοντάκι...; Τέλεια, με το καλό :wink:

Πρώτο δοντάκι...; Τέλεια, με το καλό :wink:

καλημέρα μαίρη!είσαι καλά??εμείς έτσι κ έτσι γιατί πρέπει να βγάζουμε κ το δεύτερο δόντι κ τον πονάει λίγο το αυτακι του μάλλον ή είναι καμία ωτίτιδα.

hiEW.pngpFRip3.png

καλημέρα μαίρη!είσαι καλά??εμείς έτσι κ έτσι γιατί πρέπει να βγάζουμε κ το δεύτερο δόντι κ τον πονάει λίγο το αυτακι του μάλλον ή είναι καμία ωτίτιδα.

Γεια σου Θάλεια. Η μικρούλα μου είχε μικροενοχλήσεις την περίοδο που έβγαζε τα πρώτα δοντάκια & θυμάμαι ότι λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις γι αυτό.. Υπάρχει & μία κρέμα (mudisal) που υποτίθεται ότι ανακουφίζει το όλο πρόβλημα αλλά δεν είμαι βέβαιη ότι όντως κάνει κάτι.. Υπομονή ;)

Γειά σας κορίτσια! Σας γράφω τα τελευταία νέα μας: επισκέφτηκα και το αντιστοιχο Παίδων εδώ (ζω εκτός Ελλάδας) όπου πάνω κάτω μας είπαν τα ίδια με το Παίδων το δικό μας στην Αθήνα (Αγλαϊα κυριακού), μόνο που εδώ ήταν λίγο πιο απόλυτοι και απαισιόδοξοι. Θα μας δει παιδογαστρ σε κανένα μήνα πιο αναλυτικά αν και ήδη μου είπαν ξανά ότι τα τεστ κτλ δεν λένε και πολλά σε αυτές τις ηλικίες. Όμως, μου είπαν ότι το πιο πιθανό είναι πως η αλλεργία θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον τα 2.:( Μόνο στο 50%, μας είπαν, φεύγει στο χρόνο και όπως φαίνεται εμείς δεν ανήκουμε σε αυτό αφού τα συμπτώματά του είναι τόσο έντονα ακόμα και στους 10 μήνες. Τους είπα ότι κουράστηκα με την αποχή και δεν θέλω να θηλάζω μέχρι τα 2 και μου έγραψαν τελικά το neocate, το οποίο ευτυχώς δεν πληρώνουμε γιατί εχει και 70 ευρω. Μου είπαν μαλιστα ότι είναι άσκοπο να χρησιμοποιήσω άλλο απλό υποαλλεργικό και καλύτερα αυτό ώστε να μην εχει καμία περίπτωση αλλεργίας.

Του το άρχισα πριν 5 μέρες και το δέχτηκε καλά, ευτυχώς. Δεν περίμενα να δεχτεί το μπιμπερο το οποίο δεν ήθελε καν να δει όταν του δοκίμαζα νερό. (το νερό-όσο ελάχιστο πίνει- το πίνει από το ποτήρι). Πίνει προς το παρόν από 40 μέχρι 120 ml όχι παραπάνω, λίγο δηλαδή για την ηλικια του, και εννοείται ότι καπάκι τον θηλάζω.

Το πρωί μπορεί να πιεί και περισσότερο και μάλιστα να μην ζητήσει να θηλασει (έτσι έκοψε και τους θηλασμους στη μέρα, δεν ζητούσε) αλλά το βράδυ, εκεί που πίνει γάλα, μόλις πάνε τα ματάκια του να κλείσουν, το παρατάει και γυρνάει πάνω μου, μου τραβάει τη μπλούζα και λέει "μαμά":oops:(λιώνω:oops:). Τον θηλάζω και κοιμάται. Το βράδυ ξυπνάει μια φορά και τον θηλάζω και πάλι.

Θέλω να αποθηλάσω σταδιακά, ελπίζω να τα καταφέρουμε έτσι αν και αναρωτιέμαι πώς θα του κοπεί η βραδινή συνήθεια;:confused:

Δύο πράγματα ακόμα: τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 50 γρ και τον προηγούμενο μόνο 120. Έπεσε στην καμπύλη του βάρους ενώ ύψος παίρνει συνεχώς και είναι και ψηλός για την ηλικία του. Η παιδίατρος μου είπε για πρώτ φορά από τη μέρα που γνωριστήκαμε ότι πρέπει να αρχίσω συμπλήρωμα. Αυτή τη φορά νομίζω είχε δίκαιο γιατί, εκτός από βάρος που δεν παίρνει, ξύπναγε και 3-4 φορές τη νυχτά για να φάει. Τις τελευταίες μέρες ξυπνάει μόνο μία. Είναι σύμπτωση ή τελικά όντως δεν χόρταινε;;; Σας θυμίζω βέβαια ότι εδώ και 2 μήνες και κατι, θήλαζε μόνο πρωί βράδυ, δηλαδη είχε μπει σε μια διαδικασία αποθηλασμού.

Τέλος πάντων, θα δούμε πώς θα πάει. Τουλάχιστον είμαι λίγο πιο ξεκουραστη τα βράδια (προς το παρόν...). Όσο για τον αποθηλασμό, μίλησα με σύμβουλο θηλασμού (τηλεφωνικά) και ένιωσα πολύ καλύτερα, ήταν λες και πήγα σε ψυχολόγο:oops: Μου είπε ότι από αυτά που της λέω, δεν φαίνομαι εγώ έτοιμη να αποθηλάσω:oops: Η αλήθεια είναι ότι έτσι είναι, αν δεν ήταν η αποχή ίσως το κρατούσα λίγο ακόμα... Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να το κάνω απότομα. Θα δούμε πώς θα πάει. Μάλλον πρέπει να πάω στο θέμα του αποθηλασμού για συμβουλές:D (αλλά φαίνεται ότι δεν πολυθέλω να πάω ακόμα εκεί:oops::lol:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...