Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ναι, σκέφτομαι να μην αποθηλάσω μέχρι τον χρόνο τουλάχιστον με την αντίδραση που είδα. Dolorita το αλλεργικό σοκ ήταν με κοινό υποαλλεργικό ή με εξειδικευμένο; Στο μεταξύ, το "κοινό" υποαλλεργικό γράφει πάνω οτι ειναι για βρέφη με διαγνωσμένη αλλεργία, θέλω να πω οτι δεν είναι μια απλή μαρκα γάλακτος που γράφει απλώς HA (hypoallergic).

Μίλησα ξανά με την παιδογαστρ και μου έδωσε ένα από τα εξιδεικευμένα υποαλλεργικά, 26ευρώ μου είπε έχει...

Να σας ρωτήσω κατι ακόμα, ο μικρός μου θηλάζει πλέον πρωί βράδυ και σπάνια και μεσημέρι. Θα μειωθεί έτσι το γάλα μου; εννοώ δεν θηλάζει πια όπως πριν τόσες φορές. Τη μέρα που του δοκίμασα τη σκόνη ήταν πρωί, αμέσω μετά το θηλασμό και ήπιε 50 μλ. Λέεκ κάτι αυτό; κατά τα αλλα δεν δειχνει να πειναει παρά μόνο κοντά στο μεσημέρι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να σας ρωτήσω κατι ακόμα, ο μικρός μου θηλάζει πλέον πρωί βράδυ και σπάνια και μεσημέρι. Θα μειωθεί έτσι το γάλα μου; εννοώ δεν θηλάζει πια όπως πριν τόσες φορές. Τη μέρα που του δοκίμασα τη σκόνη ήταν πρωί, αμέσω μετά το θηλασμό και ήπιε 50 μλ. Λέεκ κάτι αυτό; κατά τα αλλα δεν δειχνει να πειναει παρά μόνο κοντά στο μεσημέρι.

Κι εμενα εχει μειωσει πλεον τα γευματα αλλα βασιζομενη στο νομο ζητησης παραγωγης δεν ανησυχω γιατι λεω αν το μωρο ξαναζητησει περισσοτερο γαλα το στηθος θα το παραγει, ετσι δεν ειναι; Ωστοσο πρεπει να προσφερεις κι εσυ μεσα στη μερα, μην τον αφηνεις να ξεχνιεται με το παιχνιδι.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Καλησπέρα, αυτό που λες στην πρώτη παράγραφο θα πρέπει να το παρατηρήσεις και θα καταλάβεις αν την ενοχλεί κάτι... εμένα πχ τα κακά της αυτές τις μέρες που τρώει και γιαούρτι είναι υπέροχα :lol: αλλά ενδιάμεσα για 2 μέρες ήταν ρευστά...το αποτέλεσμα...2 τραπεζίτες!!!

Όσο για αυτά που λες στην δεύτερη παράγραφο, είχα διαβάσει στο ''μητρικός θηλασμός'' ότι είναι φυσιολογικό να βλέπουμε λίγες βλέννες στα κόπρανα των μωρών, ανανεώνεται έτσι η χλωρίδα του εντέρου...:? Άρα και πάλι παρατηρείς και δοκιμάζεις.

Ειδικός δεν είμαι, παθούσα είμαι...(ήμουν!) Υπομονή!

Καλή Ανάσταση!

Τελικα δεν ηταν αλλεργια, μας περιτριγυριζε αρρωστια.

Μαλιστα πηραμε αντιβιωση και ζητησα επι τουτου να μας γραψει και προβιοτικα, μας εγραψε τα ultra levure ομως ειδα περιεχουν λακτοζη και ρωτω: δεδομενου οτι δεν εχουμε κανει καθολου εξετασεις, πως ξερω οτι αντι για αλλεργια στις πρωτεινες του γαλακτος δεν εχουμε δυσανεξια στην λακτοζη; τα ιδια συμπτωματα δεν εχουν; μεχρι τωρα σε αυτα που τρωμε αποφευγω και τη λακτοζη για να ειμαι σιγουρη. Να τα δωσω;;;

Δυστυχώς τα κοινά υποαλλεργικά δεν είναι 100% υποαλλεργικό και το διαπίστωσες και μόνη σου. Ό,τι και να λέει η παιδίατρος έχω διαβάσει και για περίπτωση αλλεργικού σοκ με τέτοιο υποαλλεργικό. Συμφωνώ με την mmkt. Μετά την αντίδραση του με το υποαλλεργικό, θα σου έλεγα να σκεφτείς ξανά το θέμα αποθηλασμός τη δεδομένη στιγμή.

οσο αναφορα αυτο που λετε για τις αλλεργιες,εμενα ο γιος ειναι τωρα 4,5 κ εχει αλλεργια στο γαλα κ στο αυγο κ αυτο το καταλαβαμε απο τα patch που εκανε.τωρα για το γαλα στην αρχη του δοκιμασαμε το alfare αλλα παλι ειχαμε προβλημα κ τελικα με το nutriben ειμαστε οκ κ αυτο γιατι αυτο το γαλα ειναι με καζεινη κ ειναι πιο επεξεργασμενο απο το πρωτο που ανεφερα.

hiEW.pngpFRip3.png

Κι εμενα εχει μειωσει πλεον τα γευματα αλλα βασιζομενη στο νομο ζητησης παραγωγης δεν ανησυχω γιατι λεω αν το μωρο ξαναζητησει περισσοτερο γαλα το στηθος θα το παραγει, ετσι δεν ειναι; Ωστοσο πρεπει να προσφερεις κι εσυ μεσα στη μερα, μην τον αφηνεις να ξεχνιεται με το παιχνιδι.

Ναι, αλλά αυτός ο "νόμος" δεν επηρεάζεται αν μειωθούν οι θηλασμοί; διαβάζω εδώ στον αποθηλασμό ότι πρέπει να κόψεις γεύματα και αν εχω καταλάβει σωστά, μετά σιγά σιγά μειώνεται το γάλα. Αυτό σκέφτομαι, μήπως μειώθηκε μιας και θηλάζω πια πρωί βράδυ, σπάνια μεσημέρι. Και γι αυτό ήπιε τα 50 μλ.; Από την άλλη, δεν δείχνει να πεινάει λόγω έλειψης γάλακτος. Δηλαδή ζηάει φαγητό πλέον το μεσημέρι που τρώει τα λαχανικά και το κρέας.

Σε αυτό που λες, να τον βάζω εγώ στο στήθος μέσα στη μέρα, δεν πολυσυμφωνώ:oops: Το έκανα μέχρι 7,5 μηνών, πλέον, αφού δεν ζητάει αυτός, δεν θέλω να τον "συνηθίσω" να κάνει κάτι που δεν το ζητάει από μόνος του. Πρωί βράδυ πχ ζητάει πάντα όπως και καμιά φορά το μεσημέρι. Μπορεί να είμαι λάθος αλλά κάπως έτσι το νιώθω, ότι αν από μόνος του απογαλακτίζεται σιγά σιγά μην του δημιουργήσω μια συνήθεια που τελικά στον χρόνο του την κόψω πάλι εγώ. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή.

Καταληκτικά, ελπίζω το γάλα μου να φτάνει μέχρι το χρόνο, πρωί βράδυ γιατί δεν μας βλέπω καλά με την αλλεργία...

Διαφημίσεις

οσο αναφορα αυτο που λετε για τις αλλεργιες,εμενα ο γιος ειναι τωρα 4,5 κ εχει αλλεργια στο γαλα κ στο αυγο κ αυτο το καταλαβαμε απο τα patch που εκανε.τωρα για το γαλα στην αρχη του δοκιμασαμε το alfare αλλα παλι ειχαμε προβλημα κ τελικα με το nutriben ειμαστε οκ κ αυτο γιατι αυτο το γαλα ειναι με καζεινη κ ειναι πιο επεξεργασμενο απο το πρωτο που ανεφερα.

Αχ, δεν ήθελα να αναφέρω μάρκες αλλά με ανησύχησες.. Και μας τώρα μας είπε να δοκιμάσουμε πιο εξιδεικευμένο, δηλαδή το alfare. Λες να του κάνει και αυτό πρόβλημα;! Μου το παρουσίασε ως αδύνατο... Πάντως δεν θα του το δώσω πριν το χρόνο πλέον έτσι κι αλλιώς. Το δεύτερο που αναφέρεις είναι στην ίδια τιμη;

Επίσης κορίτσια, καταχράζομαι και πάλι το θέμα αλλά τί τους δίνετε άλλο να τρώνε για απόγευμα;;; του δίνω βρώμη, βρασμένο μήλο, δαμάσκηνα ξερά, όλες ιδέες από εσάς εδώ:oops: Κάτι άλλο;

Αχ, δεν ήθελα να αναφέρω μάρκες αλλά με ανησύχησες.. Και μας τώρα μας είπε να δοκιμάσουμε πιο εξιδεικευμένο, δηλαδή το alfare. Λες να του κάνει και αυτό πρόβλημα;! Μου το παρουσίασε ως αδύνατο... Πάντως δεν θα του το δώσω πριν το χρόνο πλέον έτσι κι αλλιώς. Το δεύτερο που αναφέρεις είναι στην ίδια τιμη;

Επίσης κορίτσια, καταχράζομαι και πάλι το θέμα αλλά τί τους δίνετε άλλο να τρώνε για απόγευμα;;; του δίνω βρώμη, βρασμένο μήλο, δαμάσκηνα ξερά, όλες ιδέες από εσάς εδώ:oops: Κάτι άλλο;

ειναι στα 20 ευρω.εισαι τυχερη που τον θηλαζεις ακομα.εγω δεν μπορεσα λογω της αλλεργιας του.πρωτον γιατι εγω ειχα κοψει τα γαλακτοκομικα κ το αυγο για ενα μηνα κ δευτερον γιατι μου εχανε βαρος.τωρα κατι αλλο δεν τρωμε γιατι ειμαστε 4.5 μηνων.

hiEW.pngpFRip3.png

Ναι, αλλά αυτός ο "νόμος" δεν επηρεάζεται αν μειωθούν οι θηλασμοί; διαβάζω εδώ στον αποθηλασμό ότι πρέπει να κόψεις γεύματα και αν εχω καταλάβει σωστά, μετά σιγά σιγά μειώνεται το γάλα. Αυτό σκέφτομαι, μήπως μειώθηκε μιας και θηλάζω πια πρωί βράδυ, σπάνια μεσημέρι. Και γι αυτό ήπιε τα 50 μλ.; Από την άλλη, δεν δείχνει να πεινάει λόγω έλειψης γάλακτος. Δηλαδή ζηάει φαγητό πλέον το μεσημέρι που τρώει τα λαχανικά και το κρέας.

Σε αυτό που λες, να τον βάζω εγώ στο στήθος μέσα στη μέρα, δεν πολυσυμφωνώ:oops: Το έκανα μέχρι 7,5 μηνών, πλέον, αφού δεν ζητάει αυτός, δεν θέλω να τον "συνηθίσω" να κάνει κάτι που δεν το ζητάει από μόνος του. Πρωί βράδυ πχ ζητάει πάντα όπως και καμιά φορά το μεσημέρι. Μπορεί να είμαι λάθος αλλά κάπως έτσι το νιώθω, ότι αν από μόνος του απογαλακτίζεται σιγά σιγά μην του δημιουργήσω μια συνήθεια που τελικά στον χρόνο του την κόψω πάλι εγώ. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή.

Καταληκτικά, ελπίζω το γάλα μου να φτάνει μέχρι το χρόνο, πρωί βράδυ γιατί δεν μας βλέπω καλά με την αλλεργία...

οσο αναφορα για τον θηλασμο εγω το εκοψα μειωνοντας τους.αλλα οσο τον βαζεις τοσο θα εχεις.παντως να ξερεις οτι οταν το βαζεις κ δεν χορταινει θα κλαιει αλλα οτι θα εχει μειωθει θα εχει μειωθει.

hiEW.pngpFRip3.png

Καληπέρα, αν δεν θέλεις να αποθηλάσεις καλό θα ήταν να προσφέρεις στήθος συχνά (4-6 φορές το 24ωρο). Συνήθως η τακτική δεν προσφέρω δεν αρνούμαι είναι για μετά το έτος και δίνεται σαν οδηγία αποθηλασμού! Μην ανησυχείς για την ''συνήθεια'', δεν το ζητάει όχι γιατί δεν το θέλει-χρειάζεται αλλά γιατί πλέον είναι πολυάσχολος:-D:rolleyes:!!! Τα μωρά πριν το έτος νομίζω δεν επιλέγουν να απογαλακτίσουν από μόνα τους, απλά μπερδεύουμε τα σημάδια που μας δίνουν (πχ από το παιχνίδι ξεχνάν να φάνε κι εμείς πιστεύουμε ότι δεν θέλουν αλλά το ίδιο θα συμβαίνει και αργότερα με το νερό ή με το φαγητό τους αλλά εμείς κλασικά σαν Υπέροχες Ελληνίδες Μάνες θα γκαρίζουμε να παλουκωθούν να βάλουν ή μάλλον να χώσουμε μια μπουκιά στο στόμα τους!!!:lol:)

Τέλος, τα περισσότερα μωράκια δέχονται αυτά τα 50μλ ξένου γάλακτος αδιαμαρτύρητα μάλλον για να μας τρελάνουν :rolleyes: άρα μην το έχεις σαν κριτήριο για την ποσότητα της παραγωγής σου!

lulop3.pngWyeQp2.png

Λίγο από το μεσημεριανό, κάποιο άλλο φρούτο με ή χωρίς βρώμη!

lulop3.pngWyeQp2.png

Διαφημίσεις

Αλλεργία στο γάλα είναι η αλλεργία που προκαλείται από τις πρωτείνες του αγελαδινού κυρίως γάλακτος όπως η καζείνη!

Φιλικά!

lulop3.pngWyeQp2.png

Τελικα δεν ηταν αλλεργια, μας περιτριγυριζε αρρωστια.

Μαλιστα πηραμε αντιβιωση και ζητησα επι τουτου να μας γραψει και προβιοτικα, μας εγραψε τα ultra levure ομως ειδα περιεχουν λακτοζη και ρωτω: δεδομενου οτι δεν εχουμε κανει καθολου εξετασεις, πως ξερω οτι αντι για αλλεργια στις πρωτεινες του γαλακτος δεν εχουμε δυσανεξια στην λακτοζη; τα ιδια συμπτωματα δεν εχουν; μεχρι τωρα σε αυτα που τρωμε αποφευγω και τη λακτοζη για να ειμαι σιγουρη. Να τα δωσω;;;

Με έπιασες αδιάβαστη!!!:cool:

Ούτε εγώ κατανάλωνα λακτόζη για 1 χρόνο πρώτον γιατί νόμιζα ότι είναι πρωτείνη και δεύτερον γιατί το έγραφαν τα κορίτσια στο πάρεντς! Παρ'όλα αυτά όμως νομίζω ότι επιβαρύνει πολύ ένα ταλαιπωρημένο εντεράκι και πάλι θα την απέφευγα!

Τα συμπτώματα της δυσανεξίας είναι ο κοιλιακός πόνος, το πρήξιμο-φούσκωμα, τα αέρια αλλά νομίζω οι βλέννες είναι αποκλειστικότητα της αλλεργίας:rolleyes:!

Εγώ είχα αποκλείσει ότι περιείχε συστατικό που ξεκίναγε από λάκτ- (και την ΛΑΚΤΑ!) την καζείνη και ότι περιείχε ίχνη!

lulop3.pngWyeQp2.png

Ναι, σκέφτομαι να μην αποθηλάσω μέχρι τον χρόνο τουλάχιστον με την αντίδραση που είδα. Dolorita το αλλεργικό σοκ ήταν με κοινό υποαλλεργικό ή με εξειδικευμένο; Στο μεταξύ, το "κοινό" υποαλλεργικό γράφει πάνω οτι ειναι για βρέφη με διαγνωσμένη αλλεργία, θέλω να πω οτι δεν είναι μια απλή μαρκα γάλακτος που γράφει απλώς HA (hypoallergic).

Μίλησα ξανά με την παιδογαστρ και μου έδωσε ένα από τα εξιδεικευμένα υποαλλεργικά, 26ευρώ μου είπε έχει...

Απ'ότι ξέρω για αυτά τα υποαλλεργικά είναι ποιο θα σου κάτσει, καθότι πρωτεΐνες γαλακτός περιέχουν μέσα, δεν είναι 100% καθαρά. Το σοκ που ανέφερα ήταν με ένα από αυτά. Αυτό το οποίο είναι 100% ασφαλές είναι το Neocate νομίζω, δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλο αντίστοιχο άλλης εταιρίας. Είναι αυτό που αναφέρθηκε πως βρωμάει ψαρίλα και κοστίζει γύρω στα 60-70?.

NiHHp2.png

Αν το εχω καταλαβει κι εγω σωστα το γαλα εχει μεν μειωθει γιατι τοση ειναι η ζητηση αλλα διατηρειται σε αυτα τα επιπεδα οσο χρειαζεται (???) Η τακτικη δεν αρνουμαι δεν προσφερω ακολουθειται μετα το ετος αλλα αν θες να αποθηλασεις στο ετος τοτε καταλαβαινω τη λογικη σου. Πριν αποθηλασεις πρεπει να βρεις ομως τι γαλα θα του δινεις για να μην τον πειραζει, σωστα;

Απο οτι εχω καταλαβει υπαρχουν 3 κατηγοριες αναλογα σε ποια πρωτεινη ειναι αλλεργικο το παιδι:

-ΗΑ με διασπασμενη την γαλαβουλμινη

-ΗΑ με διασπασμενη την καζεινη

-τυπου neocate με διασπασμενες και τις δυο πρωτεινες

Στα δυο πρωτα δεν ειναι διασπασμενες πληρως, μενει ενα υπολοιπο αδιασπαστου αλλεργιογονου. Στο neocate δεν ξερω.

Αλλεργία στο γάλα είναι η αλλεργία που προκαλείται από τις πρωτείνες του αγελαδινού κυρίως γάλακτος όπως η καζείνη!

Φιλικά!

το γνωριζω αυτο που λες.απλως καποια μωρα δεχονται απο την αρχη αυτο που ειναι λιγοτερο επεξεργασμενο οπως το alfare κ αυτο που ειναι με εκτενως υδρολυμενη πρωεινη του αγελαδινου γαλακτος χωρις λακτοζη που ειναι το nutriben.εμενα ο οργανισμος του δεχτηκε το δευτερο.αλλωστε ειχε λιγο βαρια αλλεργια γιατι ειχε κ εκζεμα αλλα κ αιμα στα κακα απο που κ το ψαξαμε κ ειδαμε οτι οντως εχει κ στο πληρες γαλα κ στο alfare κ στο αυγο οπου το ειδαμε απο τα patch που του καναμε.

hiEW.pngpFRip3.png

Διαφημίσεις

Αν το εχω καταλαβει κι εγω σωστα το γαλα εχει μεν μειωθει γιατι τοση ειναι η ζητηση αλλα διατηρειται σε αυτα τα επιπεδα οσο χρειαζεται (???) Η τακτικη δεν αρνουμαι δεν προσφερω ακολουθειται μετα το ετος αλλα αν θες να αποθηλασεις στο ετος τοτε καταλαβαινω τη λογικη σου. Πριν αποθηλασεις πρεπει να βρεις ομως τι γαλα θα του δινεις για να μην τον πειραζει, σωστα;.

Ναι, Μπουρμπούρ μου, ακριβώς αυτός είναι ο συλλογισμός μου, με κατάλαβες και πάλι απόλυτα:oops:

Όπως έχεις βάλει και εσύ τα ερωτηματκά, αναρωτιέμαι κι εγω αν αυτή η ποσότητα η μειωμένη, η οποία μέχρι πριν ένα μήνα πχ ήταν αρκετή, θα συνεχίσει να είναι η ίδια. Ή θα μειωθει κι άλλο; εδώ στο πάρεντς διάβαζα ότι το σώμα η θα διατηρήσει πλήρη γαλουχία ή καθόλου (σχεδόν). Διορθώστε με αν κατάλαβα λαθος:oops:

Mmkt ίσως να είναι έτσι, να ξεχνιέται από τα ερεθίσματα (το έκανε για πολύ λίγο διάστημα και σε άλλη ηλικία, γύρω στους 4,5-5 μήνες και τότε η συμβουλή της Nina Nana ήταν αυτο που μου λες, και βοήθησε όντως πάρα πολύ), όμως τώρα είναι σχεδόν 10 μηνών και βλέπω ότι όταν πεινάει το δείχνει! Δηλαδή το μεσημέρι που είναι να φάει τα λαχανικά και το κρέας φωνάζει, το ίδιο και για το απογευματινό του. Επίσης "φωνάζει" πρωί βράδυ. Τις άλλες ώρες όχι. Μάλιστα, έτσι εφτασα στο σήμερα, κάποια στιγμή τον έβαζα σο στήθος και δεν καθόταν, ήθελε να σηκωθεί. Έτσι κόπηκε σιγά σιγά το μέσα στη μέρα και γι αυτό τώρα λέω ότι δεν θέλω να ξαναρχίσω να προσφέρω μέσα στη μέρα αφού μόνος του το σταμάτησε.:rolleyes:

Από την άλλη, δεν ξέρω, είμαι πράγματι πολύ προβληματισμένη γιατί όντως με έχει κουράσει πολύ η δική μου αποχή αλλά την ίδια ώρα ακόμα απολαμβάνω το θηλασμό. Και το σημαντικότερο, αν βοηθάει το μωρό μου στην αλλεργία ο θηλασμός πώς να το σταματήσω;:?

Ουφ, δεν ξέρω, δεν σας κρύβω ότι με επηρεάζουν κι άλλοι παράγοντες, ξέρω ότι δεν πρέπει, αλλά να που επηρεάζουν. πχ σκέφτομαι ότι αν μέσα στον επόμενο χρόνο ξαναθελήσω να μείνω έγκυος, με τρομάζει λίγο η διατροφική αυτη στέρηση από την αρχή. Ξέρω, το πήγα πολύ μακριά:lol:

Ναι, Μπουρμπούρ μου, ακριβώς αυτός είναι ο συλλογισμός μου, με κατάλαβες και πάλι απόλυτα:oops:

Όπως έχεις βάλει και εσύ τα ερωτηματκά, αναρωτιέμαι κι εγω αν αυτή η ποσότητα η μειωμένη, η οποία μέχρι πριν ένα μήνα πχ ήταν αρκετή, θα συνεχίσει να είναι η ίδια. Ή θα μειωθει κι άλλο; εδώ στο πάρεντς διάβαζα ότι το σώμα η θα διατηρήσει πλήρη γαλουχία ή καθόλου (σχεδόν). Διορθώστε με αν κατάλαβα λαθος:oops:

Mmkt ίσως να είναι έτσι, να ξεχνιέται από τα ερεθίσματα (το έκανε για πολύ λίγο διάστημα και σε άλλη ηλικία, γύρω στους 4,5-5 μήνες και τότε η συμβουλή της Nina Nana ήταν αυτο που μου λες, και βοήθησε όντως πάρα πολύ), όμως τώρα είναι σχεδόν 10 μηνών και βλέπω ότι όταν πεινάει το δείχνει! Δηλαδή το μεσημέρι που είναι να φάει τα λαχανικά και το κρέας φωνάζει, το ίδιο και για το απογευματινό του. Επίσης "φωνάζει" πρωί βράδυ. Τις άλλες ώρες όχι. Μάλιστα, έτσι εφτασα στο σήμερα, κάποια στιγμή τον έβαζα σο στήθος και δεν καθόταν, ήθελε να σηκωθεί. Έτσι κόπηκε σιγά σιγά το μέσα στη μέρα και γι αυτό τώρα λέω ότι δεν θέλω να ξαναρχίσω να προσφέρω μέσα στη μέρα αφού μόνος του το σταμάτησε.:rolleyes:

Από την άλλη, δεν ξέρω, είμαι πράγματι πολύ προβληματισμένη γιατί όντως με έχει κουράσει πολύ η δική μου αποχή αλλά την ίδια ώρα ακόμα απολαμβάνω το θηλασμό. Και το σημαντικότερο, αν βοηθάει το μωρό μου στην αλλεργία ο θηλασμός πώς να το σταματήσω;:?

Ουφ, δεν ξέρω, δεν σας κρύβω ότι με επηρεάζουν κι άλλοι παράγοντες, ξέρω ότι δεν πρέπει, αλλά να που επηρεάζουν. πχ σκέφτομαι ότι αν μέσα στον επόμενο χρόνο ξαναθελήσω να μείνω έγκυος, με τρομάζει λίγο η διατροφική αυτη στέρηση από την αρχή. Ξέρω, το πήγα πολύ μακριά:lol:

να προσθεσω κ γω οτι ετσι κ αλλιως επειδη τρωει ειδη τροφες εσενα ειναι φυσιολογικο να τρωει γαλα πρωι κ βραδυ γιατι χορταινει.εγω θελω να ρωτησω μπορει η διαρροια να οφειλεται στα δοντια???εχει εδω κ 3 μερες αλλα δοντι δεν βλεπω.ειναι 4,5 μηνων.βαζει κ παρα πολυ τα χερια στο στομα.

hiEW.pngpFRip3.png

Προβατάκι, θα σου μιλήσω ειλικρινά και όπως σκέφτομαι για τον εαυτό μου και το παιδί μου. Φοβάμαι πάρα πολύ τη διαδικασία να αποθηλάσω και να βρω ένα υποαλλεργικό γάλα. Κι αν δεν κάνει κανένα; Κι αν φαινομενικά το δέχεται ενώ στο παρασκήνιο δημιουργεί προβλήματα τα οποία θα τα δω μετά από 2,3 χρόνια; Θα μου πεις τι κάνεις, θηλάζεις μια ζωή; Όχι, αλλά ίσως σε λίγους μήνες το παιδί είναι σε θέση να δεχτεί ένα πρόβειο γιαούρτι και να μη χρειαστεί να του δώσω καν γάλα, πόσο μάλλον φόρμουλα. Ακόμα και αυτό να μη γίνει, σε λίγους μήνες παραπάνω το παιδί θα μπορεί να ακολουθεί ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, στο οποίο τα γαλακτοκομικά δε χρειάζεται να παίζουν και κανένα ρόλο. Ασβέστιο έχει και το ταχίνι και το μπρόκολο και τα αμύγδαλα και ένα σωρό άλλα.

Σχετικά με μια νέα εγκυμοσύνη που ανέφερες, τι ακριβώς σε προβληματίζει; Η στέρηση σε θρεπτικές ουσίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή η αποχή εκ νέου λόγω θηλασμού;

NiHHp2.png

Προβατάκι, θα σου μιλήσω ειλικρινά και όπως σκέφτομαι για τον εαυτό μου και το παιδί μου. Φοβάμαι πάρα πολύ τη διαδικασία να αποθηλάσω και να βρω ένα υποαλλεργικό γάλα. Κι αν δεν κάνει κανένα; Κι αν φαινομενικά το δέχεται ενώ στο παρασκήνιο δημιουργεί προβλήματα τα οποία θα τα δω μετά από 2,3 χρόνια; Θα μου πεις τι κάνεις, θηλάζεις μια ζωή; Όχι, αλλά ίσως σε λίγους μήνες το παιδί είναι σε θέση να δεχτεί ένα πρόβειο γιαούρτι και να μη χρειαστεί να του δώσω καν γάλα, πόσο μάλλον φόρμουλα. Ακόμα και αυτό να μη γίνει, σε λίγους μήνες παραπάνω το παιδί θα μπορεί να ακολουθεί ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, στο οποίο τα γαλακτοκομικά δε χρειάζεται να παίζουν και κανένα ρόλο. Ασβέστιο έχει και το ταχίνι και το μπρόκολο και τα αμύγδαλα και ένα σωρό άλλα.

Σχετικά με μια νέα εγκυμοσύνη που ανέφερες, τι ακριβώς σε προβληματίζει; Η στέρηση σε θρεπτικές ουσίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή η αποχή εκ νέου λόγω θηλασμού;

Ακριβώς έτσι σκεφτόμουν κι εγώ και ''δικαιώθηκα'' μπορώ να πω!!! Δεν της έχω δώσει ξένο γάλα ακόμη αλλά της έχω δώσει γιαούρτι και λίγο τυράκι και εγώ πλέον τρώω απ'όλα απλά δεν υπερβάλλω στις ποσότητες!

Εγώ δεν σκεφτόμουν να αποθηλάσω γιατί φοβόμουν τις εναλλακτικές και τι μπορεί να της προκαλέσουν... αλλά κυρίως φοβόμουν μήπως έτσι παρατείνω την αλλεργία! (ήδη -15 μηνών- ζητάει να φάει τα πάντα, πως να απαγορεύσεις σε ένα μεγαλύτερο παιδάκι να φάει τούρτα ή παγωτό ή τοστ;;;)

Όσο για την επόμενη εγκυμοσύνη δεν πρόκειται να κάνω υστερίες με τα γαλακτοκομικά, μία-δύο μερίδες τυρί αρκούν αν κάνεις ισορροπημένη διατροφή!

lulop3.pngWyeQp2.png

να προσθεσω κ γω οτι ετσι κ αλλιως επειδη τρωει ειδη τροφες εσενα ειναι φυσιολογικο να τρωει γαλα πρωι κ βραδυ γιατι χορταινει.εγω θελω να ρωτησω μπορει η διαρροια να οφειλεται στα δοντια???εχει εδω κ 3 μερες αλλα δοντι δεν βλεπω.ειναι 4,5 μηνων.βαζει κ παρα πολυ τα χερια στο στομα.

Μπορεί να οφείλεται στα δόντια αλλά νομίζω μόνο όταν φαίνεται το δόντι κάτω από το ούλο και είναι έτοιμο να σκάσει!

Επικοινώνησε και με τον παιδίατρο σας πάντως, δεν έχεις να χάσεις κάτι...περαστικά!

lulop3.pngWyeQp2.png

αναρωτιέμαι κι εγω αν αυτή η ποσότητα η μειωμένη, η οποία μέχρι πριν ένα μήνα πχ ήταν αρκετή, θα συνεχίσει να είναι η ίδια. Ή θα μειωθει κι άλλο;

Εγώ από φόβο μην μειωθεί το γάλα μου, ακόμη της προσφέρω κι έτσι δεν ξέρω να σου απαντήσω!

Και το σημαντικότερο, αν βοηθάει το μωρό μου στην αλλεργία ο θηλασμός πώς να το σταματήσω;:?

Σίγουρα βοηθάει!...:-D

Κοίτα στην θέση σου θα έκανα ένα βήμα την φορά!

1. στόχος θηλασμός μέχρι το έτος

2. δοκιμή με ξένο γάλα, αν το δεχτεί = αποθηλασμός

3. αν δεν το δεχτεί = θηλασμός άλλους πχ 2 μήνες και ούτω καθ'εξής...

κι έτσι αποφασίζεις-ρυθμίζεις μια ακόμη εγκυμοσύνη! ( ούτως ή άλλως αν δεν δεχτεί κανένα ξένο γάλα θα πρέπει να θηλάζει μέχρι να το ξεπεράσει ή μέχρι να μην χρειάζεται άλλο γάλα/2 ετών ή μένεις έγκυος και κάνεις παράλληλο θηλασμό tandem nursing).

lulop3.pngWyeQp2.png

Αν το εχω καταλαβει κι εγω σωστα το γαλα εχει μεν μειωθει γιατι τοση ειναι η ζητηση αλλα διατηρειται σε αυτα τα επιπεδα οσο χρειαζεται (???)

Αναλόγως τον οργανισμό...όχι πάντα και συνήθως οδηγεί σε αποθηλασμό... (που μπορεί να κρατήσει και 3 και 5 ή και παραπάνω μήνες...η φάση του αποθηλασμού εννοώ)

Η τακτικη δεν αρνουμαι δεν προσφερω ακολουθειται μετα το ετος αλλα αν θες να αποθηλασεις στο ετος τοτε καταλαβαινω τη λογικη σου.

Σωστά...

Πριν αποθηλασεις πρεπει να βρεις ομως τι γαλα θα του δινεις για να μην τον πειραζει, σωστα;

Συμφωνώ απόλυτα...εκει ήθελα να καταλήξω στο προηγούμενο ποστ αλλά μάλλον νυσταξα...

καληνύχτα...

lulop3.pngWyeQp2.png

το γνωριζω αυτο που λες.απλως καποια μωρα δεχονται απο την αρχη αυτο που ειναι λιγοτερο επεξεργασμενο οπως το alfare κ αυτο που ειναι με εκτενως υδρολυμενη πρωεινη του αγελαδινου γαλακτος χωρις λακτοζη που ειναι το nutriben.εμενα ο οργανισμος του δεχτηκε το δευτερο.αλλωστε ειχε λιγο βαρια αλλεργια γιατι ειχε κ εκζεμα αλλα κ αιμα στα κακα απο που κ το ψαξαμε κ ειδαμε οτι οντως εχει κ στο πληρες γαλα κ στο alfare κ στο αυγο οπου το ειδαμε απο τα patch που του καναμε.

Συγνώμη, δεν τα γνώριζα αυτά που λες...

4,5 μηνών και βγήκαν θετικά τα patch;;; είναι σοβαρή αλλεργία ε;;;

lulop3.pngWyeQp2.png

Συγνώμη, δεν τα γνώριζα αυτά που λες...

4,5 μηνών και βγήκαν θετικά τα patch;;; είναι σοβαρή αλλεργία ε;;;

καλα τα patch τα εχουμε κανει εδω και 3 βδομαδες.ηταν 50-50 να δειξουν.ναι ειχαμε σοβαρο προβλημα γιατι χαναμε κ βαρος.και γι'αυτο εκοψα τον θηλασμο.το κρατησα βεβαια κανα μηνα χωρις να μην τρωω οτι ειχε γαλα κ αυγο αλλα δεν αντεξα αλλο.τωρα σημερα ειναι καλυτερα με την διαρροια,αλλωστε ειχα μιλησει κ με την παιδιατρο κ μου ειχε πει να το παρακολουθω μην χειροτερεψει αλλα τελικα ολα καλα.παντως τα ουλα του ειναι πολυ ασπρα κ που κ που κανει 37,1-37,2.τωρα θα δουμε, παντως με το γαλα τωρα το ξενο παει πολυ καλυτερα.

hiEW.pngpFRip3.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον.

Dolorita κι εγώ φοβόμουν πολύ όλο αυτό που λες. Με έπεισε η παιδογαστρ να δοκιμάσω επειδή βγήκαν αρνητικά τα τεστ αίματος κι επειδή είναι σχεδόν 10 μηνών. Μου είπε είναι καλυτερα να το δούμε πρώτα μέσω του γάλατος μου παρά με πρόκληση απευθείας στο παιδί. Για το υποαλλεργικό γάλα για να είμαι ειλικρινής δεν σκέφτηκα ότι θα τον πείραζε και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό.:-(

Δεν ήξερα ότι μπορεί να ΜΗΝ πίνει γάλα. Από ποιά ηλικία θα μπορούσα να ΜΗΝ του δίνω γάλα; 1.5 χρόνου πχ; είχα ρωτήσει την παιδίατρο αν θα μπορούσα μετά το χρόνο να του δίνω γάλα βρώμης ή καρύδας που πίνω εγώ και έχουν ασβέστιο και μου είπε κατηγορηματικά όχι.

Mmkt η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα με την αποχή και κουράστηκα ξαφνικά:oops: Όσο για το tandem δεν μου αρέσει, δεν το σκέφτομαο. Θέλω να ξαναθηλάσω αλλά ένα ένα. Πριν από την εγκυμοσύνη του γιου μου είχα ακόμα μία με άσχημο ιστορικό και άσχημο τέλος. Στην εγκυμοσύνη του γιου μου όλοι οι φόβοι μου "ξέσπασαν" σε μια διατροφική εμμονή. Δεν έτρωγα κρέας (από φόβο μήπως δεν ήταν καλοψημένο), σαλάτες, φρούτα και λαχανικά έξω και διαφορες άλλες ... υστερίες. Μέτά ήρθε και η αλλεργία, οπότε καταλαβαίνετε, είμαι σε...δίαιτα περίπου 1,5 χρόνο.

Όλα αυτά τα λέω για να απαντήσω γιατί θέλω να αποθηλάσω και γιατί νιώθω ξαφνικά αυτή την κούραση από την αποχή. Οκ, να μην αποθηλάσω στο χρόνο και να γίνει στους 14-15 μήνες είναι οκ αλλά μάλλον δεν θα του έχει περάσει ούτε τότε η αλλεργία μετά την αντίδραση που είχε στο υπαλλεργικό.

Θάλεια και εμένα η παιδογαστρ μου είχε πει να κόψω το θηλασμό αλλά δεν ήθελα γιατί είχα διαβάσει εδώ ότι είναι καλύετρα για το μωρό. Γι αυτό και τώρα νώθω λίγο τύψεις που θέλω να αποθηλάσω ενώ το μικρό μου ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει.

Ακόμα κάτι και πάλι εκτός θέματος: θα παραδεχτώ ότι παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Αλλά έχει συζητηθεί τόσο εδώ μέσα αυτό το θέμα που δεν αξίζει να κάνουμε κουβέντα. Εννοώ ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να με επηρεάζει αλλά με επηρεάζει. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να δίνει πλήρη αναφορά γιατί θηλάζω ακόμα και μετά νιώθω και τύψεις προς το μωρό μου που δεν μπορώ να πω απλώς "είναι καλύτερα για το παιδί μου να θηλάζει ακόμα" και να μείνει εκεί το θέμα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...