Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Καλησπερα, εχω ενα μπεμπη επτα εβδομαδων, πριν απο μια εβδομαδα ειδα αιμα στα κακα του και ο γιατρος μου ειπε να κοψω τα γαλακτοκομικα. Απο τοτε εχω ξαναδει αλλα υπεθεσα οτι η πρωτεινη δεν εχει φυγει ακομα απο το αιμα μου, χτες το βραδυ ομως τα κακα του ηταν πρασινα. Τωρα που τον αλλαξα ξανα ειναι κανονικα πορτοκαλο-μουσταρδι. Αρα μαλλον δεν ειναι τα γαλακτοκομικα, ειναι κατι αλλο, σωστα; Το θεμα ειναι, για να καταλαβω τι ειναι αυτο το αλλο, σε ποιο γευμα να κοιταξω; Το πρωι ειχα φαει αυγα με μπεικον και πορτοκαλαδα και το μεσημερι κολοκυθοσουπα, ενδιαμεσα αμυγδαλα και σταφιδες.

SSdUp2.png

wviXp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Nanouka επειδη εχω την απορια πως θα καταλαβω αν κατι πειραξει το μωρο τωρα που τρωει στερεες τροφες ειναι ξεκαθαρο; Εννοω οτι θα ειναι παλι πρασινα τα κακα με βλεννες; Γιατι κανω αποχη απο οταν ηταν 40 ημερων που τα κακα του ηταν σαν παστα αφου επιβε μονο γαλα και απο οταν αρχισε στερεες δεν εχω ξαναδει κατι. Απλα φοβαμαι μηπως δεν το καταλαβω αν υποτροπιασει παλι.

Amalthia εγω ειδα διαφορα στα κακα του μωρου μετα απο 20 μερες - 1 μηνα αποχης δικης μου.

Μηπως απλα εχει υπερπαραγωγη ή δεν εναλλασσεις σωστα τα στηθη στο θηλασμο; Να ξεκινας το θηλασμο με το στηθος που ειχες δωσει τελευταιο στο προηγουμενο γευμα.

Ηταν και πρασινα τα κακα του;

Το αιματακι μπορει να ειναι και απο ραγαδα αν δε συνοδευεται απο αλλα συμπτωματα.

Υπερπαραγωγη δε νομιζω, δε θα πετρωνε που και που το στηθος μου; Στην αρχη πετρωνε αλλα οχι πια. Πως θα το καταλαβω αν εχω υπερπαραγωγη; Ετσι εναλλασσω τα στηθη, και αφηνω το πρωτο να αδειασει πριν αλλαξω (οταν δηλαδη ο μικρος αρχιζει να καταπινει πολυ αραια).

Αιμα ειδα δυο τρεις μερες συνεχομενες, αλλα οχι σε καθε πανα. Πολυ λιγο, σταγονιτσες, ζωηρο κοκκινο. Και χτες ειδα και τα πρασινα κακα. Τι αλλο συμπτωμα θα πρεπε να χω;

Εχει αρχισει να με παιρνει λιγο απο κατω με το θηλασμο και με τη διατροφη μου, εχω και ερεθισμενες θηλες χωρις να μπορω να σιγουρευτω για τον λογο (το συζηταω και σε αλλο τοπικ) και εχω κοψει γαλακτοκομικα, ζαχαρη και αλευρι... Ολα του θηλασμου δυσκολα πια...

SSdUp2.png

wviXp2.png

Υπερπαραγωγη δε νομιζω, δε θα πετρωνε που και που το στηθος μου; Στην αρχη πετρωνε αλλα οχι πια. Πως θα το καταλαβω αν εχω υπερπαραγωγη; Ετσι εναλλασσω τα στηθη, και αφηνω το πρωτο να αδειασει πριν αλλαξω (οταν δηλαδη ο μικρος αρχιζει να καταπινει πολυ αραια).

Αιμα ειδα δυο τρεις μερες συνεχομενες, αλλα οχι σε καθε πανα. Πολυ λιγο, σταγονιτσες, ζωηρο κοκκινο. Και χτες ειδα και τα πρασινα κακα. Τι αλλο συμπτωμα θα πρεπε να χω;

Εχει αρχισει να με παιρνει λιγο απο κατω με το θηλασμο και με τη διατροφη μου, εχω και ερεθισμενες θηλες χωρις να μπορω να σιγουρευτω για τον λογο (το συζηταω και σε αλλο τοπικ) και εχω κοψει γαλακτοκομικα, ζαχαρη και αλευρι... Ολα του θηλασμου δυσκολα πια...

Ολα δυσκολα οπως λες αλλα αξιζει!:wink:

Εμενα εκτος απο λιγο αιματακι και πρασινα κακα ειχε παρα πολλες βλεννες. Γεματη η πανα με βλεννες σαν μυξα. Και εκανε κακα σα διαρροια πολυ ρευστα.

Οσο θηλαζεις να κανεις μαλαξεις στο στηθος σου για να παιρνει πιο συντομα το λιπαρο γαλα το μωρο και μετα να αλλαζεις.

Για την υπερπαραγωγη μου ειχε πει η συμβουλος να δοκιμασω μια μερα να δινω το ιδιο στηθος συνεχεις για δυο γευματα και μετα να αλλαζω στο επομενο γευμα. Αν δεις βελτιωση στα πρασινα κακα τοτε ειναι υπερπαραγωγη αλλα το αιματακι δε νομιζω οτι σχετιζεται με αυτο. Κοιτα μηπως εχει ραγαδες στο πωπουδακι του.

Τα γαλακτοκομικά χρειάζονται 2 βδομάδες για να φύγουν από σένα και άλλες 2 από το μωρό (περίπου). Σύνολο, ένας μήνας αποχής, για να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα. Τα αλλαντικά συνήθως έχουν καζεΐνη ή αντίστοιχα γαλακτοκομικά παραπροϊόντα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Σιγουρα καλυτερα ετσι, Πεννυ!

Έτσι νομίζω και εγώ! Εξάλλου όπως μου είπε και η γιατρός η καλύτερη θεραπεία για την αλλεργία είναι ο θηλασμός και τώρα που ξεκινήσαμε την κρεμούλα βλέπω ότι στρώνουμε σιγά σιγά. Μακάρι.... Καλή Χρονιά σε όλες να χαιρόμαστε τα μπουμπουκάκια μας!

;):P penny

Καλημέρα και Καλή Χρονιά να έχουμε!!!Με υγεία!!!

Επανερχομαι!!!

Εμείς είχαμε για πάνω από 1,5 μήνα πράσινα κακά με βλέννες!!!έχω κόψει τα γαλακτοκομικά κοντά ένα μήνα!!Τις τελευταίες μέρες βλέπω ελάχιστο αίμα!!Σαν τριχούλες πολύ λεπτές, αλλά όχι σε κάθε πάνα!!Κάναμε και Mayer που απλά επιβεβαίωσε το αίμα!!!

Είχαμε κ ευτράπελα με τον προηγούμενο παιδίατρο!!μόλις είδα αίμα τον πήρα τηλ και άρχισε και μου την έλεγε και διάφορα άλλα, και στο τέλος μου μίλησε για υποαλλεργικό γάλα και να την πάω σε παιδογαστρεντερολογο!!! Άλλαξα παιδίατρο (έψαχνα σαββατιάτικα για άλλη παιδιατρο) με την οποία έχω σήμερα ραντεβού να δω τι θα μου πει!!

Τι λέτε????? Πάμε για αλλεργία?? έχω πέσει ψυχολογικά έκανα στην εγκυμοσύνη και πριν την εγκυμοσύνη πολύ αυστηρη διατροφή για διαβήτη , λόγω ότι παρουσίασα διαβήτη από την αρχή της κύησης!! Και πάνω που έλεγα ότι θα τρώω ότι θέλω , παρουσιαστηκε αυτό και πάλι στον περιορισμό!!! Εκεί που έψαχνα τα συστατικά των προϊοντων για ζάχαρη τώρα ψάχνω για γάλα Και τα προϊοντα του!!!ΠΦΦΦΦΦΦΦΦ κουράστηκα!!

Gdt4p2.png

katrind κουράγιο!η δεύτερη κόρη μου 40 ημερών παρουσίασε αίμα στην πάνα, μία τρίχα..αλλεργική και η πρώτη μου, το ξεπέρασε στο χρόνο και πρόσεχα για διαβήτη και στις 2 εγκυμοσύνες...όλα καλά κατα τα άλλα όμως!! κορίτσια ήθελα να ρωτήσω, τρώτε αλαντικά πχ μπεικον,γαλοπούλα συσκευασμ΄να;;είδα κάποιες συσκευασίες που δεν έγραφαν τίποτα ύποπτο..επίσης τι τρώτε για πρωινό, δώστε καμιά ιδέα για τίποτα αλμυρό, ή για κάποιο κεικ χωρίς γιαούρτι..

katrind κουράγιο!η δεύτερη κόρη μου 40 ημερών παρουσίασε αίμα στην πάνα, μία τρίχα..αλλεργική και η πρώτη μου, το ξεπέρασε στο χρόνο και πρόσεχα για διαβήτη και στις 2 εγκυμοσύνες...όλα καλά κατα τα άλλα όμως!! κορίτσια ήθελα να ρωτήσω, τρώτε αλαντικά πχ μπεικον,γαλοπούλα συσκευασμ΄να;;είδα κάποιες συσκευασίες που δεν έγραφαν τίποτα ύποπτο..επίσης τι τρώτε για πρωινό, δώστε καμιά ιδέα για τίποτα αλμυρό, ή για κάποιο κεικ χωρίς γιαούρτι..

Καποια αλλαντικα εχουν ορο γαλακτος και καζεινη και καποια οχι.

Για πρωινο μπορεις να τρως και ελιοψωμο που το φτιαχνεις εσυ ή ελιοπιτακια ή κριτσινια με ελιά ή πιπερια. Εγω τα εχω φτιαξει ολα αυτά.

Δεν ξερω απο τι απεχεις για να σου πω για κεικ.

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

Nanouka επειδη εχω την απορια πως θα καταλαβω αν κατι πειραξει το μωρο τωρα που τρωει στερεες τροφες ειναι ξεκαθαρο; Εννοω οτι θα ειναι παλι πρασινα τα κακα με βλεννες; Γιατι κανω αποχη απο οταν ηταν 40 ημερων που τα κακα του ηταν σαν παστα αφου επιβε μονο γαλα και απο οταν αρχισε στερεες δεν εχω ξαναδει κατι. Απλα φοβαμαι μηπως δεν το καταλαβω αν υποτροπιασει παλι.

Nanouka μαλλον δεν ειχες δει το μηνυμα μου!:-)

Αν βρεις χρονο με ενδιαφερει η αποψη σου!

Nanouka μαλλον δεν ειχες δει το μηνυμα μου!:-)

Αν βρεις χρονο με ενδιαφερει η αποψη σου!

Όντως δεν είδα την ερώτηση σου.

Θεωρώ ότι αν το πείραξει κάτι τώρα πού τρώει στέρεες θα έχει πάλι τα ίδια συμπτώματα βλέννες κ αίμα ίσως αν είχατε. Επίσης μπορεί να εμφανίσει κάτι δέρματικο, κάποια αναφυλαξία ή κόκκινα σπυρακια στο πρόσωπο ή στο σώμα.

Μου συνέβη να την πείραξει κάτι μετα την εισαγωγή των στερεών. Όταν την πείραξε κάτι πού έφαγε έβγαλε στα μάγουλά κ στο λαιμό κόκκινα σπυρακια. Όταν την πείραξε κάτι πού έφαγα eγω τα κακά γέμισαν βλέννες κ είδα κ αίμα. Και ακόμα έχουν πολλές βλέννες,νομίζω θα αργήσουν πολύ να ξανάστρώσουν.

Δε λέω ότι είναι πάντα έτσι τα συμπτώματα αν φας εσύ κάτι πού πειράζεί ή αν το φάει το μωρό άλλα σαν γενικά συμπτώματα αυτά είναι λίγο πολύ, δηλαδή ίδια μέ πριν τις στέρεες.

Όταν η υποτροπή συμβαίνει μετα την εισαγωγή στις στέρεες είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα, δεν μπορείς εύκολα να βγάλεις άκρη. Πάντως αν κάτι πείραξει το μωρό σου να είσαι σίγουρη ότι θα το καταλάβεις,δε θα έχεις αμφιβολία. Μακάρι να μην υποτροπιάσει ποτέ!

6kQ4p3.png

Χθες πάλι της έδωσα κουνελάκι μέ πάτατουλες,αργότερα ήταν πάλι κόκκινο το μουτράκι της κ σήμερα είχε αίμα στα κακά, τα οποία πλέον είναι τις περισσότερες φορες πράσινα κ όλο βλέννες, από τότε πού υποτροπίασε μετα από 17 μέρες μέ φυσιολογικά κακά. Κοντεύω να σκασω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι την πειράζεί οτιδήποτε κρέατικό. Γιατί προηγείται πάντα κοτόπουλο κ χθες κουνελι. Υπάρχει τέτοια περίπτωση?

H κορη της Κατερινουλας από το θέμα με την γκαπς δεν ανεχόταν το κοτοπουλο, για καιρό. Σχετικά πρόσφατα το ξεπέρασαν. Αρα υπάρχει ως πιθανότητα και αυτό

Kt0tp2.png NaAfp3.png

κορίτσια ήθελα να ρωτήσω, τρώτε αλαντικά πχ μπεικον,γαλοπούλα συσκευασμ΄να;;είδα κάποιες συσκευασίες που δεν έγραφαν τίποτα ύποπτο....

Όλα τα αλλαντικά έχουν συντηρητικά που δεν επιτρεπονται. Εξαιρεση αποτελεί ένα προσούτο που ανακαλυψε η ρόζυ σε κάποια καρφούρ και στον Θανόπουλο και εχει μόνο αλάτι. Είναι Παρμας και έχει γύρω στα 28 ευρώ το κιλό.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια να σας ρωτησω κατι?

Διαγνωση αλλεργικης πρωκτοκολιτιδας σε εσας πως μπηκε? Με αποχη και βελτιωση συμτωματολογιας η' με δυο εβδομαδες στοιχειακου γαλακτος , 3 Mayer αρνητικες και δοκιμη επαναπροκλησης? :confused:

H κορη της Κατερινουλας από το θέμα με την γκαπς δεν ανεχόταν το κοτοπουλο' date=' για καιρό. Σχετικά πρόσφατα το ξεπέρασαν. Αρα υπάρχει ως πιθανότητα και αυτό[/quote']

θα μπορουσε να μας συμβαινει κ εμας αυτο δεδομενου οτι τις 17 μερες που εστρωσαν εντελως τα κακα μας εγω ετρωγα κανονικα κοτοπουλο? υποθετικα παντα μιλωντας.

Μετα εφαγα εγω χοιρινο και οξινα, την ιδια βδομαδα εφαγε το μωρο λιγο κοτοπουλο και ξανακυλησαμε...:(

6kQ4p3.png

Κοριτσια καλη χρονια. Αργησα να σας γραψω γιατι καναμε εξετασεις. Σορρυ για τους τονους που δεν βαζω, το πληκτρ φταει.

Μας ειδε παιδογαστ, παρολο που τα κακα το εφτιαξαν εντελως,γιατι παρουσιασε ξαφνικ α αιματακι. Πως γινεται να εχει αιμα ενω δεν ειχε ποτε, ξαφνικα μετα απο 4 μηνες αποχης;;;;

Τελος παντων, πηγαμε και στους αλλεργιολογους του Παιδων, καναμε ολα τα τεστ, βγηκαν αρνητικα, αλλα οπως μας ειπαν, δεν λεει κατι αυτο...

Μας ειπαν οτι μπορει να ειναι πρωκτοκολλιτιδα, συνεπεια αλλεργιας..

Η παιδογαστρ μας ειπε οτι το αιμα μπορει να οφειλεται στην αλλεργια, σε ραγαδα επειδη εσφιξαν τα κακα η σε ιωση που περασε το μωρο...

Μας δινει μια βδομαδα με κρεμα για την περιοχη στον πωπο του. Αν χεν περασειντο αιμα, λεει, κοβουμε σιγα σιγα τον θηλασμο και παμε σε υποαλλςργικο γαλα:confused: της ειπα οτι εχω διαβασει πως σε περιπτωση αλλεργιας ειναι καλυτερα να θηλαζει το μωρο και μου ειπε, πραγματι αλλα πταν εμφανιζεται ξαφνικα αιμα μετα απο τοση αποχη, δεν μπορουμε να βρουμε τι τον πειραζει. Αν το αιμα συνεχιστει και με το υποαλλεργικο,θα πρεπει να ψαξουμε για φλεγμονη. Ομως ολες οι εξετασεις για μολυνσεις, φλεγμονες κτλ ειναι καθαρες...

Επισης και οιαλλεργιολ και η παιδογαστρ μου ειπαν οτι το μοσχαρι και τα αυγα δεν εχουν καμια σχεση με την αλλεργια στο γαλα και να τα ξαναφαω. Μου το εξηγησαν το γιατι αλλα δεν προλαβαινω τωρα να γραψω. Παντως εδω και μια βδομαδα τρωω μοσχαρι και δεν εχει αλλαξει τιποτα στα κακα του..

Μπερδευτηκα ρε κοριτσια παρα πολυ:confused::confused::confused: με αυτα που μου ειπαν και αυτα που λεμε εδω:confused:

γινεται αιμα μετα απο τοση αποχη;;;;

θα μπορουσε να μας συμβαινει κ εμας αυτο δεδομενου οτι τις 17 μερες που εστρωσαν εντελως τα κακα μας εγω ετρωγα κανονικα κοτοπουλο? υποθετικα παντα μιλωντας.

Μετα εφαγα εγω χοιρινο και οξινα, την ιδια βδομαδα εφαγε το μωρο λιγο κοτοπουλο και ξανακυλησαμε...:(

Σε αυτην την περιπτωση δε νομιζω ότι έφταιγε το κοτόπουλο. Μάλλον τα όξινα. Το ξαναλέγαμε αυτό για τα όξινα ή το συζήταγα με άλλη κοπέλα?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σε αυτην την περιπτωση δε νομιζω ότι έφταιγε το κοτόπουλο. Μάλλον τα όξινα. Το ξαναλέγαμε αυτό για τα όξινα ή το συζήταγα με άλλη κοπέλα?

Ναι μαζί το συζητούσαμε! Απλά δεν έχει στρώσει απο τότε κ επιπλέον η γαστρεντερ μου είπε τηλεφωνικά να απέχω κ eγω κ το μωρό απο όλα τα κρέατα πλην τόυ κοτόπουλου. Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις θεωρώ ατοπη την πρόταση της κ δεν θα το κάνω. Τουλάχιστον δεν είναι λύση αυτό!

Αν δεν έβλεπα αίμα δε θα ασχολιόμουν τόσο πολύ πια...

Της δίνω μόνο κοτόπουλο πατάτα κ καρότο για μεσημέρι. Μου φαίνεται πολύ φτωχο το γεύμα. Θέλω να βάλω κ άλλα πράγματα άλλα η μια μου λέει όχι άλλα κρέατα, ο παιδίατρος μου λέει όχι άλλα λαχανικα. Ε γίνεται έτσι? Δε γίνεται!

6kQ4p3.png

Ναι βρε Νανουκα, αλλα λεει ο ενας αλλα λεει ο αλλος! Και μενα η παιδιατροςνλεει οχι μοσχαρι, η παιδογαστρ και οι αλλεργιολογοι λενε μα τρωω ολα τα κρεατα γιατι δεν εχουν σχεση! Δεν βγαζω ακρη ουτε εγω!!! Εσεις τι λετε ρε κοριτσια; με το θεμα του θηλασμου που μου ειπαν να σταματησω αν συνεχιστει το αιμα;;; επειδη εδω διαβαζα οτι ειναι καλυτερο να συνεχιστει ο θηλασμος... Αλλα η παιδογαστρ. λεει οτι αν εχει αιμα πρεπει να αρχισει υποαλλεργικο γαλα...

Για μένα ο θηλασμος είναι μονόδρομος, πόσο μάλλον αφού έχουμε κ αλλεργίες. Το μητρικό γάλα δρα κ θεραπευτικά κ δεν πρέπει να αντικαθίσταται απο σκόνη. Οι γιατροί πού ξέρουν μαζί μέ την αποχή απο τροφές πού προτείνουν σε μας ή το μωρό προτείνουν και συνέχιση τόυ θηλασμού!

6kQ4p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...