Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ειμαι απο Θεσσαλονικη, αλλα απο συζητησεις που εχω διαβασει λενε για μια καλη παιδογαστρεντερολογο, την Καραγκιοζογλου. Κανε μια ερευνα!

Σ ευχαριστω Dolorita, θα το δω αν κι εγω δεν ακουσα τα καλυτερα... Τελικα ολα ειναι θεμα εμπιστοσυνης κ προσωπικων εμπειριων...

Το αιματακι που βλεπεις σαν ινες το πιθανοτερο ειναι πως ειναι απο καποια ραγαδα στον πωπο επειδη το εντερακι του εχει ερεθιστει.Δεν σημαινει οτι ειναι αλλεργικο σε ολες τις τροφες ετσι;Αυτο αν προσεξεις λιγο σε λιγες μερες θα ηρεμησει κι οσο περναει ο καιρος θα πηγαινει ολο και καλυτερα.Μη σε πιανει πανικος.

Προς θεου μη το ριξεις στις πατατες και στα μακαρονια γιατι θα κανεις χειροτερο κακο στο εντερο σου και κατ'επεκταση στο μωρο.Γιατι οπως θα εχεις καταλαβει αν εχεις διαβασει λιγο το θεμα, το εντερο της μαμας παιζει πολυ μεγαλο ρολο.

Οι πατατες και τα μακαρονια δεν βοηθουν το εντερο σου να λειτουργησει σωστα και να διασπασει τις τροφες - το αντιθετο.

Κανε μια ισορροπημενη διατροφη αποφευγοντας απλως δυσπεπτες τροφες για λιγες μερες μεχρι να ηρεμησει λιγο το εντερακι του.Μονιμα κοψε μονο τα γαλακτοκομικα με μεγαλη προσοχη στα κρυφα.Απεφυγε την γλουτενη.

(Δεν γινομαι πιο συγκεκριμενη γιατι ειναι η ωρα δυσκολη)

Μακαρι να ειναι ραγαδα κ οχι αλλεργια, αλλα ποιος ξερει να μου το πει με σιγουρια? Μονο με ορθοσκοπηση...Τα γαλακτομικα κ οχι μονο τα εχω κοψει προ πολλου... Χθες κ σημερα δειλα δειλα εφαγα κοτοπουλο κ μπανανα κ ναι λοιπον τα κακακια του ηταν καθαρα χωρις ιχνη η ινες...

Σας εχει τυχει να βλεπετε κοκκινο στην πανα και το εργαστηριο να σας βρισκει μικροσκοπικες κοπρανων κ Mayer αρνητικες??? Τοτε τι ειναι???

Σ ευχαριστω Dolorita, θα το δω αν κι εγω δεν ακουσα τα καλυτερα... Τελικα ολα ειναι θεμα εμπιστοσυνης κ προσωπικων εμπειριων...

Εγώ μένω Θεσσαλονίκη δυτικά και η παιδίατρός μου είναι και αλλεργιολόγος. Αν θέλεις τα στοιχεία της μπορώ να σου τα στείλω με πμ. Όσο για την συγκεκριμένη παιδογαστρεντερολόγο η παιδίατρός μου μου είπε τα χειρότερα. Αν θέλεις και για παιδογαστρεντερολόγο έχω να σου συστήσω δύο, στην μία έχουμε πάει και εμείς στην άλλη όχι αλλά μου την έχει συστήσει η παιδίατρός μου. Χαρά μου να σε βοηθήσω.

;):P penny

Κι εμενα ο μικρος εμφανισε 4 μηνων βλεννες και αιμα στα κακα ενω θηλαζε αποκλειστικα και καναμε τη βλακεια να παμε σε παιδογαστρεντερολογο η οποια μας ειπε να κοψω 10 μερες το θηλασμο και να δωσω Νεοκατε και να δουμε,το εκανα βγαζοντας το γαλα με θηλαστρο για να μη σταματησει ο θηλασμος,10 μερες το μωρο δεν εκανε κακα του ξαναρχισα το θηλασμο και πηγαμε στο αλλεργιολογικο του παιδων Αγλαια Κυριακου οπου καναμε τεστ και αποκλεισαμε απο τη διατροφη μου γαλακτοκομικα και ψαρι και συνεχισα το θηλασμο χωρις προβληματα.Το αιμα και οι βλεννες σταματησαν μετα απο 5 μερες τουλαχιστον.Τωρα ο μικρος ειναι 12 μηνων πινει κυριως κατσικισιο γαλα αλλα και αν τυχει και πιει αγελαδινο δεν τον πειραζει

Διαφημίσεις

Μακαρι να ειναι ραγαδα κ οχι αλλεργια, αλλα ποιος ξερει να μου το πει με σιγουρια? Μονο με ορθοσκοπηση...Τα γαλακτομικα κ οχι μονο τα εχω κοψει προ πολλου... Χθες κ σημερα δειλα δειλα εφαγα κοτοπουλο κ μπανανα κ ναι λοιπον τα κακακια του ηταν καθαρα χωρις ιχνη η ινες...

Σας εχει τυχει να βλεπετε κοκκινο στην πανα και το εργαστηριο να σας βρισκει μικροσκοπικες κοπρανων κ Mayer αρνητικες??? Τοτε τι ειναι???

Αν ειναι απο ραγαδα του αιμα ειναι ανοιχτο κοκκινο ζωηρο,οταν ειναι πιο σκουρο ειναι απο πιο μεσα στο εντερακι και συνεπως απ την αλλεργια.Επισης αν ειναι σκληρα τα κακα ειναι απο ραγαδα γιατι στην αλλεργια ειναι υδαρη και με βλεννες

Αν ειναι απο ραγαδα του αιμα ειναι ανοιχτο κοκκινο ζωηρο,οταν ειναι πιο σκουρο ειναι απο πιο μεσα στο εντερακι και συνεπως απ την αλλεργια.Επισης αν ειναι σκληρα τα κακα ειναι απο ραγαδα γιατι στην αλλεργια ειναι υδαρη και με βλεννες

Δεν ειναι παντα ετσι...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Και ποιος σε υποχρεώνει να κάνεις την 2η δόση?

Σημερα καναμε τη δευτερη δοση του infrarix hexa.

Δεν με υποχρεωνει κανεις ειναι επιλογη μου.Ξερω τη συνδεση μεταξυ εμβολιων και αλλεργιων και ποσο επιβαρυντικα ειναι για τον οργανισμο. Το ρισκο να μην κανω το εμβολιο αξιολογω πως ειναι πολυ μεγαλο. Οι συνεπειες μιας σοβαρης αρρωστιας οπως η πολυομυελιτιδα μπορει να ειναι τραγικες και δεν αναλαμβανω την ευθυνη.Ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα (και με λιγη πιεση απο το οικογενειακο περιβαλλον:() επελεξα να κανω το εμβολιο. Γνωριζω οτι εσεις δεν εχετε εμβολιαστει και το σεβομαι ως επιλογη.

Καθυστερησα 2 μηνες να ξεκινησω οταν το παιδι ηταν πολυ χαλια.Μολις καταπραυνθηκε η κατασταση μπηκαμε στο προγραμμα του υπουργειου υγειας και θα ηθελα να το τηρησουμε.Αν και ζητησα απο την παιδιατρο να κανουμε οσο το δυνατον μονα εμβολια, δεν συναινεσε κι υποχωρησα.Δεν αναλαμβανω ομως το ρισκο να μην τα κανουμε.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Δεν ειναι παντα ετσι...[/quoteΤι εννοεις?Δεν το λεω με ειρωνια μη παρεξηγηθω απλως επειδη το εχω περασει ολο το μαρτυριο με τις αλλεργιες και εχω καταληξει σ αυτο αν θες πες μου αυτο που ξερεις εσυ..

Δεν το λεω κακοπροαιρετα ...απλα επειδη παρακολουθουν προφανως και αλλες μαμαδες το τοπικ που μπορει να δουν καποιο ποστ και να ανησυχησουν κτλ... Γι αυτο το ειπα...;);)

Με αφορμη το δικο σου ποστ να πω γενικως να προσεχουμε λιγο τι λεμε να ειμαστε σιγουρες γι αυτα που λεμε δεν μιλαω για τυχον ανησυχιες που μοιραζομαστε κτλ αλλα οταν γραφουμε αααα εκανε ετσι το παιδι εχει αυτο πχ:rolleyes::rolleyes: Λιγο προσοχη γιατι γιατροι δεν ειμαστε και μην αγχωσουμε καποιον χωρις λογο!!

Συγνωμη δεν θελω να προσβαλω κανεναν ουτε παει για σενα μητσουκο:D;)

Απλα ωρες ωρες βλεπω αρκετα ποστ μερικων ''γιατρων''

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Μπουρμπουρ ετσι οπως τα λες και εγω φοβαμαι να μην τα κανω....

Μιας και ειχαμε κρουσματα εδω στο νοσοκομειο μας ενα παιδακι κατεληξε απο ειλεο(νομιζω δεν θυμαμαι ακριβως την ασθενεια ειμαι 99% σιγουρη)!!!

Επισης σε σχολειο εδω κοντα ηρθαν 36 γυφτακια.... μητερα που ηταν κατα των εμβολιων ηρθε στην παιδιατρο μου μεσα στο αγχος να κανουν ξαφνικα τα εμβολια γιατι ενα παιδακι κολλησε στο σχολειο με τον ερχομο των γυφτων μηνιγγιτιδα:shock::shock:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Εμας ειναι ζωηρο κοκκινο με υδαρεις πρασινες και με βλεννες κενωσεις...

Εγώ μένω Θεσσαλονίκη δυτικά και η παιδίατρός μου είναι και αλλεργιολόγος. Αν θέλεις τα στοιχεία της μπορώ να σου τα στείλω με πμ. Όσο για την συγκεκριμένη παιδογαστρεντερολόγο η παιδίατρός μου μου είπε τα χειρότερα. Αν θέλεις και για παιδογαστρεντερολόγο έχω να σου συστήσω δύο, στην μία έχουμε πάει και εμείς στην άλλη όχι αλλά μου την έχει συστήσει η παιδίατρός μου. Χαρά μου να σε βοηθήσω.

Σευχαριστω πολυ Penny μου! περιμενω το μην σου;)

Δεν το λεω κακοπροαιρετα ...απλα επειδη παρακολουθουν προφανως και αλλες μαμαδες το τοπικ που μπορει να δουν καποιο ποστ και να ανησυχησουν κτλ... Γι αυτο το ειπα...;);)

Με αφορμη το δικο σου ποστ να πω γενικως να προσεχουμε λιγο τι λεμε να ειμαστε σιγουρες γι αυτα που λεμε δεν μιλαω για τυχον ανησυχιες που μοιραζομαστε κτλ αλλα οταν γραφουμε αααα εκανε ετσι το παιδι εχει αυτο πχ:rolleyes::rolleyes: Λιγο προσοχη γιατι γιατροι δεν ειμαστε και μην αγχωσουμε καποιον χωρις λογο!!

Σε καμια περιπτωση δεν το παιζω γιατρος και δε καταλαβα γιατι το λες αυτο ........Επειδη εχω περασει θηλασμο με αλλεργιες και αιμα στα κακα,το πα λεψα και τα καταφερα εγραψα αυτο το οποιο ηταν το μονο που συμφωνουσαν αλλεργιολογοι και παιδογαστρεντερολογοι,Ζωηρο κοκκινο αιμα και σκληρα κακα =ραγαδα,υδαρη κακα,βλεννες και σκουρο αιμα=αλλεργια.Που διαφωνεις δεν καταλαβα και που θ ανησυχησει καποιος απ αυτο που εγραψα.??Για αιμα στα κακα μιλουσαμε αλλεργιες ή ραγαδες.Κι εγω σε ρωτησα αφου δεν ειναι ετσι πώς ειναι για να μου πεις κατι που δεν ξερω αλλα εσυ ηθελες προφανως απλα να μου την πεις...Κριμα.

Εμας ειναι ζωηρο κοκκινο με υδαρεις πρασινες και με βλεννες κενωσεις...

Απο την εμπειρια μου και μονο γιατρος δεν ειμαι,θα ελεγα να πατε σε παιδοαλλεργιολογο καιμαλιστα σε νοσοκομειο παιδων.Εμεις μονο ετσι βρηκαμε λυση και χωρις να σταματησουμε το θηλασμο.Ολα καλα θα πανε!

Διαφημίσεις

Απο την εμπειρια μου και μονο γιατρος δεν ειμαι,θα ελεγα να πατε σε παιδοαλλεργιολογο καιμαλιστα σε νοσοκομειο παιδων.Εμεις μονο ετσι βρηκαμε λυση και χωρις να σταματησουμε το θηλασμο.Ολα καλα θα πανε!

Αυτη τη βδομαδα μητσουκο θα παμε σε παιδοαλλεργιολογο. Μετα απο 2,5 μερες χωρις αιματακι, νατο που εμφανιστηκε παλι σημερα... Μεγαλη η απογοητευση μου, οι ενοχες μου για το τι μπορει να το πειραξε, αφου εχω πραγματικα αφαιρεσει παρα πολλα απο τη διατροφη μου ( εδω και 10 μερες, μονο ταγαλακτομικα εδω κ 15 μερες)....:(

Σε καμια περιπτωση δεν το παιζω γιατρος και δε καταλαβα γιατι το λες αυτο ........Επειδη εχω περασει θηλασμο με αλλεργιες και αιμα στα κακα,το πα λεψα και τα καταφερα εγραψα αυτο το οποιο ηταν το μονο που συμφωνουσαν αλλεργιολογοι και παιδογαστρεντερολογοι,Ζωηρο κοκκινο αιμα και σκληρα κακα =ραγαδα,υδαρη κακα,βλεννες και σκουρο αιμα=αλλεργια.Που διαφωνεις δεν καταλαβα και που θ ανησυχησει καποιος απ αυτο που εγραψα.??Για αιμα στα κακα μιλουσαμε αλλεργιες ή ραγαδες.Κι εγω σε ρωτησα αφου δεν ειναι ετσι πώς ειναι για να μου πεις κατι που δεν ξερω αλλα εσυ ηθελες προφανως απλα να μου την πεις...Κριμα.

Βρε κοριτσι μου αν ειναι δυνατον να διαβαζεις ξερεις???? κοιτα ξανα το ποστ μου...σου τονιζω πως δεν παει για σενα το ποστ!Ξαναδιαβασε σε παρακαλω πολυ πριν βγαλεις αυθαιρετα συμπερασματα!

Αν ειναι δυνατον πια:shock:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Το διευκρινιζω 2 φορες....ποσο πιο πολυ πια?:rolleyes::rolleyes:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Αυτη τη βδομαδα μητσουκο θα παμε σε παιδοαλλεργιολογο. Μετα απο 2,5 μερες χωρις αιματακι, νατο που εμφανιστηκε παλι σημερα... Μεγαλη η απογοητευση μου, οι ενοχες μου για το τι μπορει να το πειραξε, αφου εχω πραγματικα αφαιρεσει παρα πολλα απο τη διατροφη μου ( εδω και 10 μερες, μονο ταγαλακτομικα εδω κ 15 μερες)....:(

Να μην απογοητευεσαι καθολου.... εμεις καθαρισαμε απο βλεννες κτλ μετα απο 3 μιση μηνες...

Ο οργανισμος θελει 2 μηνες για να καθαρισει αλλες φορες και περισσοτερο (βλεπε εμας;))

Τι εχεις αφαιρεσει απο την διατροφη σου???

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Να κάνω μια χαζή ερώτηση;Μια καλή φίλη έτρεξε πανικόβλητη το μωρό της στο νοσοκομείο

μετά από εμετό που είχε μέσα αίμα.Εκεί τελικά διέγνωσαν πως το μωρό είχε καταπιεί αίμα από το στήθος της μαμάς(κάποιο αγγείο είχε σπάσει).

Υπάρχει περίπτωση,σε μωράκια που δεν δυσφορούν και δεν έχουν περίεργες κενώσεις,το αίμα στα κακά να προέρθει από το στήθος της μαμάς;ή αν περάσει από το έντερο θα χωνευτεί;

NVVvp2.png

Να κάνω μια χαζή ερώτηση;Μια καλή φίλη έτρεξε πανικόβλητη το μωρό της στο νοσοκομείο

μετά από εμετό που είχε μέσα αίμα.Εκεί τελικά διέγνωσαν πως το μωρό είχε καταπιεί αίμα από το στήθος της μαμάς(κάποιο αγγείο είχε σπάσει).

Υπάρχει περίπτωση,σε μωράκια που δεν δυσφορούν και δεν έχουν περίεργες κενώσεις,το αίμα στα κακά να προέρθει από το στήθος της μαμάς;ή αν περάσει από το έντερο θα χωνευτεί;

Δεν νομιζω...ξερεις γιατι? ειχα απο την αρχη πληγες μεγαλες και τρεχαν ποταμι τα αιματα.... το μωρο θηλαζε αλλα ποτε δεν ειδα αιμα στα κακα...

Επισης και η κουμπαρα μου που ακομα κ σημερα 5 μηνων εχει πληγες και τρεχουν αιματα δεν εχει δει ποτε...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Ναι, μπορεί να προέρχεται από το στήθος, μου το ανέφερε και η παιδίατρος.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Ναι, μπορεί να προέρχεται από το στήθος, μου το ανέφερε και η παιδίατρος.

Σοβαρα ρε παιδια???:shock::shock::shock:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Σε καταλαβαινω κι εγω ετσι ενιωθα αλλα θα περασει οταν βρεθει τι το πειραζει το μικρακι σου εμας σταματησε οταν καθαρισε ο οργανισμος μου τελειως απ τα γαλακτοκομικα και εκοψα και το ψαρι γιατι στα patch test που του κανανε στο παιδων βρεθηκε αλλεργικο στο αυγο και στο ψαρι.Εγω αυγο δεν τρωω αλλα ετρωγα πολυ ψαρι.Παντως εμας μας ειπαν αφου ημουν προθυμη να κοψω οτι τον πειραζει το καλυτερο για ενα αλλεργικο μωρακι ειναι ο θηλασμος.Πραγματι τωρα ειναι 12 μηνων τρωει αυγο,πινει κατσικισιο γαλα κι αν δεν βρω αγελαδινο και δεν τον πειραζει.ψαρι δεν εχουμε δοκιμασει ακομα...Ευχομαι να σας περασει γρηγορα κι εμενα μ επιανε η ψυχη μου οταν πηγαινα ν ανοιξω την πανα του.Περαστικα και να το χαιρεσαι!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...