Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Σκεφτομαι μηπως επειδη η λακτοζη δεν ειναι πρωτεινη δεν κανει αλλεργια.Βεβαια φερνει δυσανεξια, αλλα η δυσανεξια στη λακτοζη κανει αιμα;

Για την ιστορια ομως κι εμεις στην πρωτη δοση ειχαμε για μια εβδομαδα ασχημες πανες με εντονη μυρωδια και υποψαζομαι πως ειχαν αιμα μεσα παρολο που δεν το εβλεπα καθαρα.Σε δυο εβδ εχουμε την δευτερη δοση:cry:

Και ποιος σε υποχρεώνει να κάνεις την 2η δόση?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Oi περισσότερες πιθανότητες είναι πως ναι. Τα φαρμακα απλά επετειναν το πρόβλημα. Και πάλι μόνο με πιθανότητες μπορούμε να μιλάμε.
Δεν ειμαι σιγουρη αν θα τα εβαζα με αυτη τη σειρα.Περισσοτερο ριχνω το βαρος σε αυτα που εγιναν κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης.

[Οπως και να 'χει δυστυχως ειμαστε αυτοι που ειμαστε.Η εποχη μας και το περιβαλλον μας καθοριζει.Δεν μπορω να νιωσω τυψεις γι αυτο.Προσπαθω ομως για οτι καλυτερο μπορω.Τα παιδια μας θα υποστουν τις συνεπειες του να μας εχουν γονεις με τα μειονεκτηματα και τα πλεονεκτηματα μας.

Ετσι θα δεχτω κι εγω αργοτερα το παιδι μου-αυτο παει για την Αμαρεττο.]

Ωστοσο θα βαλω και μια αλλη παραμετρο: σκεφτομαι -λαβε υποψη σου πως παντα ειχα πολυ καλη επικοινωνια με το σωμα μου' date=' καταλαβαινω καθε φορα τα σημαδια που μου δινει- σκεφτομαι λοιπον την παραμετρο των ορμονων.Αρχικα απορωντας πως τοσο καιρο με πολυ καλη διατροφη δεν βλεπω να εχει αλλαξει κατι προς το καλυτερο στο πεπτικο μου, θυμηθηκα οτι και παλαια τις μερες που ειχα περιοδο οι κενωσεις μου ηταν διαφορετικες απο τις αλλες απο τις αλλες μερες (ζητω συγνωμη για το ακαλλαισθητο του θεματος...) Επισης το ολο προβλημα μου δημιουργηθηκε/εκδηλωθηκε σταδιακα μετα τη γεννα. Αναρρωτιεμαι λοιπον αν οι ορμονες του θηλασμου παιζουν καποιο ρολο στη λειτουργια του εντερου και στη διασπαση των τροφων.

Και ποιος σε υποχρεώνει να κάνεις την 2η δόση?
Βασικα περιμενα μια απαντηση στην πρωτη παραγραφο, για τη λακτοζη;););)

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Μαμαδες εχω μπερδευτει λιγο και θα ηθελα να με βοηθησετε αν ξερετε κατι παραπανω.

Λεμε οτι τα μωρα μας εχουν αλλεργια ή μαλλον καλυτερα δυσανεξια στην αγελαδινη πρωτεινη και για αυτο απεχουμε απο αγελαδινα οσο θηλαζουμε.

Η δυσανεξια στη λακτοζη ειναι το ιδιο πραγμα;

Fairy's mum σας παρακολουθω στο θεμα για τη Gaps και μαθαινω πολλα.

Για την ακριβεια εχω αρχισει να ανησυχω για πραγματα που ουτε φανταζομουν οτι ειναι επικινδυνα.δυστυχως τα αγγλικα μου δεν ειναι σε πολυ καλη κατασταση για να ενημερωθω καλυτερα και να ακολουθησω τη διατροφη.

Ολο το υλικο και τα links ειναι στα αγγλικα.:-(

Για τα εμβολια συμφωνω και ευτυχως ο γιατρος μας μας προτεινε απο μονος του να τα κανουμε με πολυ αργο ρυθμο και μονο τα απαραιτητα.

Καλησπέραα!!

έχω μια μπεμπούλα που σε 3 μέρες γίνεται 2 μηνών!!από την αρχή είχε πράσινες κενώσεις!!!Πήγα σε μια σύμβουλο θηλασμού , η οποία μου είπε για υπερπαραγωγή. ΑΚολούθησα τις σουμβουλές της αλλά οι πράσινες κενώσεις συνεχίζουν - εχουν μειωθεί βέβαια, αλλά συνεχίζουν!!! Τις τελευταίες μέρες, νομίζω ότι σε μερικές κενώσεις βλέπω βλέννες (συνήθως στις πράσινες) και φοβάμαι για αλλεργία :(:( !!Τι λέτε??

ΠΦφ έχω αγχωθεί!!!

Gdt4p2.png

Διαφημίσεις

καλησπέρα,

Πωλούνται 14 κουτιά βρεφικό υπαλλεργικό γάλα Neocate LCP της Nutricia.

Τιμή πώλησης 29 ευρώ το κουτί. Αν τα πάρετε όλα μαζί 375 ευρώ συνολικά

(τιμή φαρμακείου 58 ευρώ το κουτί των 400 gr).

Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου με pm.

Ευχαριστώ.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

58 ευρω!!!

και ποσες μερες ενα κουτι αραγε;

Κοριτσια τα πρασινα κακα μπορει να ειναι απο αλλες αιτιες, αξιολογηστε και αλλα συμπτωματα.

Εμείς μάλλον έχουμε ιωσούλα!! Γιατί έχουμε πρασινη διαρροια, με βλέννες, μυρίζουν άσχημα και ξεκίνησε και φτέρνισμα!!!Θα πάμε σήμερα στον παιδίατρο!!!

Βέβαια και πριν είχαμε πράσινες κενωσεις, οι οποίες δεν ξέρω τελικά από που προερχονται,, ε΄γω έκοψα τα γαλακτοκομικα, έτσι ώστε όταν περάσει η ιωση να δω αν θα συνεχιστουν

Gdt4p2.png

Επισης το ολο προβλημα μου δημιουργηθηκε/εκδηλωθηκε σταδιακα μετα τη γεννα. Αναρρωτιεμαι λοιπον αν οι ορμονες του θηλασμου παιζουν καποιο ρολο στη λειτουργια του εντερου και στη διασπαση των τροφων.

Βασικα περιμενα μια απαντηση στην πρωτη παραγραφο, για τη λακτοζη;););)

Μετά την εγκυμοσυνη βγαίνουν αρκετα θαμμενα προβληματα στην επιφανεια. Ειναι αρκετά συχνό.

Εγώ σου έγραψα την ποσότητα υδραργύρου που εχει το συγκεκριμένο εμβόλιο. (Υποψιν ότι τα υδραργυρικά εμβόλια αποσυρθηκαν ως επικινδυνα. Αλλά βαζουμε υδραργυρο μεσα στο σωμα των παιδιών μας με τα εμβολια και αυτό είναι οκ... ?) Κι εσύ δεν φαίνεται να ανησυχείς για τον υδράργυρο και με ρωτάς αν η δυσανεξία στην λακτοζη μπορεί να προκαλεσει αιμα... Σε ενα πεσμενο ανοσοποιητικό με leaky gut, ναι η δυσανεξία στην λακτοζη μπορεί να προκαλέσει αίμα, γιατί το έντερο δεν μπορεί να την διασπάσει και όλα τα γνωστά και χιλιοειπωμένα. Ο υδράργυρος τι ζημιά κάνει όμως? Και πού?

Βαλτε προτεραιοτητες και βαθμούς επικινδυνότητας σε όσα βάζετε στο σώμα σας και στο σώμα των μωρών σας.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Μετά την εγκυμοσυνη βγαίνουν αρκετα θαμμενα προβληματα στην επιφανεια. Ειναι αρκετά συχνό.

Εγώ σου έγραψα την ποσότητα υδραργύρου που εχει το συγκεκριμένο εμβόλιο. (Υποψιν ότι τα υδραργυρικά εμβόλια αποσυρθηκαν ως επικινδυνα. Αλλά βαζουμε υδραργυρο μεσα στο σωμα των παιδιών μας με τα εμβολια και αυτό είναι οκ... ?) Κι εσύ δεν φαίνεται να ανησυχείς για τον υδράργυρο και με ρωτάς αν η δυσανεξία στην λακτοζη μπορεί να προκαλεσει αιμα... Σε ενα πεσμενο ανοσοποιητικό με leaky gut' date=' ναι η δυσανεξία στην λακτοζη μπορεί να προκαλέσει αίμα, γιατί το έντερο δεν μπορεί να την διασπάσει και όλα τα γνωστά και χιλιοειπωμένα. Ο υδράργυρος τι ζημιά κάνει όμως? Και πού?

Βαλτε προτεραιοτητες και βαθμούς επικινδυνότητας σε όσα βάζετε στο σώμα σας και στο σώμα των μωρών σας.[/quote']

Εμείς μένουμε σε νησί που το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο λόγω υδραργύρου!!!:cry:

Τι μπορώ να κάνω;;;:cry:

Που να πάω;;;

Εντάξει δεν μαγειρεύω, δεν πλένουμε λαχανικά, δόντια κλπ αλλά κάνουμε μπάνιο, πλένουμε πιάτα, ρούχα, σφουγγαρίζουμε....:?:(

Πραγματικά τι μπορώ να κάνω;;;;;;

lulop3.pngWyeQp2.png

Kαλημερα κοριτσια!

Να μαι κι εγω στην ομορφη παρεα πλεον ως μελος!!!

Θα θελα την βοηθεια σας...

Ψαχνω για παιδοαλλεργιολογο στη θεσσαλονικη, αν εχετε κανενα τηλ και κυριως να ειναι καλος, γιατι εχω λιγο χαθει...

Το μωρο μου, 2,5 μηνων εχει αλλεργικη πρωκτοκολιτιδα και ο παιδογαστρεντερολογος δε με βοηθησε ιδιαιτερα... Κανω αποχη απο τα γαλακτομικα εδω και 2 εβδομαδες και απο κρεατα,ντοματα,αυγο,θαλασσινα,πορτοκ,ροδακ,φραουλα,κερασι, ξηρους καρπους,σοκολατα,απο 1/12 αλλα δυστυχως χωρις αποτελεσμα, το αιμα στα κακακια, αν και μονο σαν ινες συνεχιζει... Εχω απελπιστει!!! Ποσο ακομη?Ο παιδογαστρ μου ειπε να συνεχισω ετσι κ οτι μπορει να παρει μεχρι και δυο μηνες για να καθαρισει:(

Σας ευχαριστω πολυ!!!

Νεότερα από το μέτωπό μας: το αιματάκι δεν ήταν αιματάκι τελικά, ήταν... χνούδι (εδώ γελάει το πανελλήνιο)! Ω ναι, έκανα το χρέος μου ως μάναα και το έπιασα να δω τι στο καλό ήταν...

Από την άλλη όμως, ξαναδοκίμασα να φάω γαλακτοκομικό μετά από μερικές μέρες αποχής, και παρατήρησα ότι ξαναφούντωσε η ακμή, χειροτέρεψαν οι αναγωγές, ζοριζόταν πάλι στα κακά και ήταν πολύ πιο δύστροπη γενικά, οπότε η αποχή συνεχίζεται και ίδωμεν..

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Νεότερα από το μέτωπό μας: το αιματάκι δεν ήταν αιματάκι τελικά, ήταν... χνούδι (εδώ γελάει το πανελλήνιο)! Ω ναι, έκανα το χρέος μου ως μάναα και το έπιασα να δω τι στο καλό ήταν...

Από την άλλη όμως, ξαναδοκίμασα να φάω γαλακτοκομικό μετά από μερικές μέρες αποχής, και παρατήρησα ότι ξαναφούντωσε η ακμή, χειροτέρεψαν οι αναγωγές, ζοριζόταν πάλι στα κακά και ήταν πολύ πιο δύστροπη γενικά, οπότε η αποχή συνεχίζεται και ίδωμεν..

Τυχερουλα! Εμας ειναι ομως αιματακι... Καμια σαλονικια να μας βοηθησει με παιδοαλλεργιολογο???

Διαφημίσεις

Κορίτσια εσείς που απέχετε από γαλακτοκομικά τι τρώτε???

Ζορίζομαι αρκετά μπορώ να πω!!! Το πρωί και το βράδυ δεν ξέρω τι να φ'άω!!!Υπάρχει κανένα υποκατάστατο??

Gdt4p2.png

Κορίτσια εσείς που απέχετε από γαλακτοκομικά τι τρώτε???

Ζορίζομαι αρκετά μπορώ να πω!!! Το πρωί και το βράδυ δεν ξέρω τι να φ'άω!!!Υπάρχει κανένα υποκατάστατο??

το πρωι oats με ταχινι, μελι, σταφιδες και το βραδυ κρεας συνηθως με σαλατα.

Kαλημερα κοριτσια!

Να μαι κι εγω στην ομορφη παρεα πλεον ως μελος!!!

Θα θελα την βοηθεια σας...

Ψαχνω για παιδοαλλεργιολογο στη θεσσαλονικη, αν εχετε κανενα τηλ και κυριως να ειναι καλος, γιατι εχω λιγο χαθει...

Το μωρο μου, 2,5 μηνων εχει αλλεργικη πρωκτοκολιτιδα και ο παιδογαστρεντερολογος δε με βοηθησε ιδιαιτερα... Κανω αποχη απο τα γαλακτομικα εδω και 2 εβδομαδες και απο κρεατα,ντοματα,αυγο,θαλασσινα,πορτοκ,ροδακ,φραουλα,κερασι, ξηρους καρπους,σοκολατα,απο 1/12 αλλα δυστυχως χωρις αποτελεσμα, το αιμα στα κακακια, αν και μονο σαν ινες συνεχιζει... Εχω απελπιστει!!! Ποσο ακομη?Ο παιδογαστρ μου ειπε να συνεχισω ετσι κ οτι μπορει να παρει μεχρι και δυο μηνες για να καθαρισει:(

Σας ευχαριστω πολυ!!!

δεν ξέρω να σου συστήσω κάτι για θεσ/κη αλλά νομίζω πως θα σου πει ό.τι και ο παιδογα/γος. δυστυχώς θέλει καιρό για να ξεπεραστεί. ξέρεις φαντάζομαι ότι πρέπει να προσέχεις και από τα κρυφά γαλ/κα... κουράγιο. γάλα αμυγδάλου, ρυζιού ή καρύδας έχεις δοκιμάσει γαι πρωινό;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

το πρωι oats με ταχινι, μελι, σταφιδες και το βραδυ κρεας συνηθως με σαλατα.

Εγω παλι φοβαμαι και δεν τρωω κρεας...Μου απαγορεψε το μοσχαρι αλλα εγω απεκλεισα και τα υπολοιπα... Σημερα με μιση καρδια εφαγα λιγο κοτοπουλο, για να δουμε!

δεν ξέρω να σου συστήσω κάτι για θεσ/κη αλλά νομίζω πως θα σου πει ό.τι και ο παιδογα/γος. δυστυχώς θέλει καιρό για να ξεπεραστεί. ξέρεις φαντάζομαι ότι πρέπει να προσέχεις και από τα κρυφά γαλ/κα... κουράγιο. γάλα αμυγδάλου, ρυζιού ή καρύδας έχεις δοκιμάσει γαι πρωινό;

Οχι, δε δοκιμασα κατι απο αυτα. Το πρωι μονο χαμομηλι η καποιο τσαι αλλαοχι μαυρο. Μου απεκλεισε πολλα , οχι μονο γαλακτομικα... Και κυριως η ντοματα ειναι μεγαλο πληγμα:(

Οχι, δε δοκιμασα κατι απο αυτα. Το πρωι μονο χαμομηλι η καποιο τσαι αλλαοχι μαυρο. Μου απεκλεισε πολλα , οχι μονο γαλακτομικα... Και κυριως η ντοματα ειναι μεγαλο πληγμα:(

Ετσι όμως πώς θα καταλάβεις τι από όλα ενοχλεί το παιδί; Δεν θα ήταν καλύτερο να κόβεις σταδιακά, ανάλογα με τις αντιδράσεις; Άσε που όσο λιγοστεύουν οι επιλογές για φαγητό τόσο πιο γρήγορα κουράζεσαι..

Ετσι όμως πώς θα καταλάβεις τι από όλα ενοχλεί το παιδί; Δεν θα ήταν καλύτερο να κόβεις σταδιακά, ανάλογα με τις αντιδράσεις; Άσε που όσο λιγοστεύουν οι επιλογές για φαγητό τόσο πιο γρήγορα κουράζεσαι..

Εχεις δικιο σε ολα! Κι αυτος ακριβως ειναι ο προβληματισμος μου... Μου απεκλεισε σχεδον τα παντα, τρωω μονο πατατες και μακαρονια με ελαιολαδο... Και μετα? Πως θα ξερω τι πραγματικα πειραζει το παιδι οταν αρχισουμε και στερεες τροφες? Για αυτο ελεγα μηπως ενας αλλεργιολογος με βοηθησει, δεν ξερω τι να πω...

Εχεις δικιο σε ολα! Κι αυτος ακριβως ειναι ο προβληματισμος μου... Μου απεκλεισε σχεδον τα παντα, τρωω μονο πατατες και μακαρονια με ελαιολαδο... Και μετα? Πως θα ξερω τι πραγματικα πειραζει το παιδι οταν αρχισουμε και στερεες τροφες? Για αυτο ελεγα μηπως ενας αλλεργιολογος με βοηθησει, δεν ξερω τι να πω...

Νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά δεν είναι και θρεπτική μια τόσο περιορισμένη διατροφή, από σένα θα τρέφεται και το παιδί, τι θρεπτικά θα παίρνει; Νομίζω ότι χρειάζεται να το δεις με κάποιον πιο ειδικό..

Νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά δεν είναι και θρεπτική μια τόσο περιορισμένη διατροφή, από σένα θα τρέφεται και το παιδί, τι θρεπτικά θα παίρνει; Νομίζω ότι χρειάζεται να το δεις με κάποιον πιο ειδικό..

Και μετα σου λενε παιδογαστρεντερολογοι... Α, και με μεγαλη ευκολια μου παρεθεσε μια λιστα απο γαλατα για οταν κοψω τον θηλασμο...

Αλλα εγω δεν θελω, για αυτο το παλευω και ειλικρινα δεν με νοιαζει που δεν τρωω αρκει το μικρο μου να γινει καλα!

Το αιματακι που βλεπεις σαν ινες το πιθανοτερο ειναι πως ειναι απο καποια ραγαδα στον πωπο επειδη το εντερακι του εχει ερεθιστει.Δεν σημαινει οτι ειναι αλλεργικο σε ολες τις τροφες ετσι;Αυτο αν προσεξεις λιγο σε λιγες μερες θα ηρεμησει κι οσο περναει ο καιρος θα πηγαινει ολο και καλυτερα.Μη σε πιανει πανικος.

Προς θεου μη το ριξεις στις πατατες και στα μακαρονια γιατι θα κανεις χειροτερο κακο στο εντερο σου και κατ'επεκταση στο μωρο.Γιατι οπως θα εχεις καταλαβει αν εχεις διαβασει λιγο το θεμα, το εντερο της μαμας παιζει πολυ μεγαλο ρολο.

Οι πατατες και τα μακαρονια δεν βοηθουν το εντερο σου να λειτουργησει σωστα και να διασπασει τις τροφες - το αντιθετο.

Κανε μια ισορροπημενη διατροφη αποφευγοντας απλως δυσπεπτες τροφες για λιγες μερες μεχρι να ηρεμησει λιγο το εντερακι του.Μονιμα κοψε μονο τα γαλακτοκομικα με μεγαλη προσοχη στα κρυφα.Απεφυγε την γλουτενη.

(Δεν γινομαι πιο συγκεκριμενη γιατι ειναι η ωρα δυσκολη)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...