Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

:P

To εμβόλιο φταίει σίγουρα και δεν το αποδίδω στην λακτόζη που περιέχει. Το αλουμίνιο (625 μικρογραμμαρια) το θεωρώ πιο επικινδυνο να ισοπέδωσε το μωρό.

Δες κι εδώ αν σε ενδιαφέρει να πληροφορηθείς για αλλεργίες-εμβόλια

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccines_scientific_critisism.html

Αυτό με τα εμβόλια το συζητούσα εχτές συγκεκριμένα με τον άντρα μου και σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας καταλήξαμε -με κάποια επιφύλαξη- στο ότι ο μικρός ξεκίνησε την αλλεργία του κάπου μετά το πρώτο του εβμόλιο κάτι το οποίο ασφαλώς θα θίξω στην παιδίατρο την επόμενη Δευτέρα που έχουμε το επαναληπτικό εξαπλό. Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανόν μία επιλογή να παρακάμψουμε τον εμβολιασμό? Σαφώς και δεν ζητάω συμβουλή υπό την έννοια ότι μάλλον κανείς ( εδώ μεσα στο φόρουμ που μιλάμε) δεν διατίθεται να αναλάβει τέτοια ευθύνη , ουσιαστικά αυτό που ρωτάω είναι αν κάποια από εσάς έχει επιλέξει αυτό τον δρόμο ή έστω το έχει σκεφτεί ή γνωρίζει κάποιον που να το έχει πράξει. Βέβαια είμαι σχεδόν σίγουρη για την απάντηση της παιδιάτρου (όλοι σου λένε ότι αυτά είναι υποθέσεις και βλακείες) αλλά είναι κακό που οι μανούλες θέλουμε πάντα να το ψάχνουμε?

Ξύπνησε το ζουζούνι μου πάω για ατέλειωτες αγκαλίτσες!!!:D:p

;):P penny

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παρακολουθώ το θέμα γιατί έχω μια υποψία για το μωρό, εξαρχής είχε πράσινα κακά και στην αρχή και στασιμότητα βάρους. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούσα να καταλάβω αν ήταν αλλεργία ή υπερπαραγωγή και με βάση το ότι στην προηγούμενη επίσκεψη πήρε καλό βάρος και τα κακά έγιναν μουσταρδί με σποράκια κι ότι εκείνη την εποχή φρόντιζα να τρώει από το ίδιο στήθος μέχρι να το νιώσω να αδειάζει αρκετά, το απέδωσα στην υπερπαραγωγή. Πρόσφατα όμως, σε μουσταρδί κακά είδα 2-3 στίγματα αίματος, μια φορά μάλιστα είχε μεγάλο κομμάτι βλέννας μέσα (γενικά έχει βλέννες, απλά εκείνη τη φορά ήταν πολύ πιο έντονο), γενικά ζορίζεται με τα κακά της, τα ξημερώματα είναι ανήσυχη και μετά από λίγο κάνει κακά και ηρεμεί, είχε σπυράκια στο πρόσωπο (και ακμής αλλά και μικρά κόκκινα που απλώνονταν και στο στέρνο) κλπ. Έχω ξεκινήσει μια ψιλοαποχή από γαλακτοκομικά, έφυγαν τα σπυράκια αρχικά, αλλά τα κακά ξαναέγιναν καταπράσινα για μερικές μέρες, χειρότερα από κάθε άλλη φορά. Χτες το βράδυ (μου το έχει ξανακάνει 1-2 φορές) θήλαζε και μόλις λιγόστευε το γάλα χτυπιόταν και φώναζε και όταν πίεζα τη θηλή και δεν έβγαζε τίποτε την πήγαινα από το ένα στήθος στο άλλο μέχρι να ηρεμήσει μετά από αρκετή ώρα. Σήμερα τα κακά πάλι μουσταρδί και με πολύ περισσότερα σποράκια μέσα. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι συμβαίνει τελικά...

(Διαβάζω αυτά που λέτε περί χλωρίδας εντέρου και τι την επηρεάζει και έχει πλάκα γιατί στη μεγάλη είχα κάνει σφράγισμα στην εγκυμοσύνη, πήρα την κλασική αντιβίωση που δίνουν σε όλες τις λεχώνες στο μαιευτήριο, είχα και μια έξαρση φαγούρας στην αρχή της εγκυμοσύνης, στάνταρ της έδωσαν και ξένο γάλα στο μαιευτήριο και ήπιε κι αργότερα γιατί είχε πρόβλημα με το θηλασμό και το παιδί είναι μια χαρά, τρώει τα πάντα και ΔΕΝ συμφέρει :D. Η μικρή τώρα γεννήθηκε εντελώς φυσικά, χωρίς αντιβίωση, χωρίς φάρμακα, δεν είχα καμία ενόχληση, δεν είχα κάνει καμία οδοντιατρική εργασία, δεν έχει πιει καθόλου φόρμουλα κι όμως αυτή είναι τελικά που φαίνεται να έχει το "πρόβλημα". Κατά τα άλλα οι συνθήκες ζωής οι ίδιες, δεν έχω πάρει ποτέ αντισυλληπτικά, αντιβιωση πριν από την εγκυμοσύνη είχα πάρει προ αμνημονεύτων στο λύκειο, μυκητιάσεις δεν είχα ποτέ.. τι να πω...)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Δεν ξεφευγεις καθόλου! Δεν είναι off topic.

Κι εγώ στην μεγάλη μου ειχα παει για σφράγισμα και επίσης πήρα αντιβίωση λόγω προβληματος στην καρδιά. Αλλά επίσης στην 1η μου εγκυμοσύνη έτρωγα και πολύ ασχημα (κάθε μέρα σχεδόν ένα κρουασαν ζαμπον τυρί!) και επινα γάλα με το ζόρι και είχα και άλλα θέματα.

.

Συγγνωμη για το οφ τοπικ, τις περισσοτερες αντιβιωσεις φαινεται να τις εχουμε παρει απο τη λεγομενη χημειοπροφυλαξη για προβλημα στην καρδια. Εγω εχω ενα ελαφρυ φυσημα οποτε σε καθε ευκαιρια οι γιατροι εδιναν, και εγω επαιρνα με σιγουρια, ισχυρη αντιβιωση. Τελευταια διαβασα οτι τελικα δεν χρειαζεται (τουλαχιστο για αυτο που εχω). :evil::evil: Τουλαχιστο με το διαβασμα γυρω απο το leaky gut και τι το προκαλει και τι μπορεις να κάνεις μαθαινεις οτι η αντιβιωση (για μας και για τα παιδια) ειναι παρα πολυ βλαβερη και σε καμια περιπτωση καραμελα που την εχουν ολοι.

Κατα τα αλλα θελει πολυ διαβασμα απο τα λινκς που εβαλε η fairy'smom για να αξιολογησεις τα συμπτωματα του leaky gut και κατα ποσο οι αντιδρασεις ενος παιδιου οφειλονται σε αυτο γιατι σε καθε παιδι εκδηλωνονται διαφορετικα.

kinka αν ήμουν στη θέση σου θα έψαχνα για gaps practitioner. Βέβαια δεν ξέρω το κόστος, αλλά τσέκαρέ το μία.....

Δεν είμαι σίγουρη τι φταίει τελικά, το αίμα τελικά υποδηλώνει πάντα αλλεργία, ειδικά σε τόσο μικρή ποσότητα;

άσε που γενικά δεν πιστεύω ότι έχουμε τόσο έντονο θέμα που να χρειαζόμαστε κάτι τόσο δραστικό όσο η γκαπς (ακόμα :rolleyes:)

Διαφημίσεις

To αίμα υποδηλώνει δυσκολία στο έντερο. Κάτι δεν πάει καλά δηλαδή, χωρίς να σημαίνει ότι τα πράγματα είναι τραγικά. Πραγματικά αυτό που λέει η fairy 's mom είναι καλή λύση. Κάνε αποχή από τα γαλακτοκομικά, πίνε ζωμούς και φτιάξε και κανένα προβιοτικό (π.χ. τουρσί) και βλέπεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μια άλλη ερώτηση, σε τόσο μικρή ηλικία το αίμα είναι πάντα ορατό ή υπάρχει περίπτωση να χάνει και μικροσκοπικά;

έντιτ: ηλικία = 1,5 μηνών

Μια άλλη ερώτηση, σε τόσο μικρή ηλικία το αίμα είναι πάντα ορατό ή υπάρχει περίπτωση να χάνει και μικροσκοπικά;

Σε μια πιθανή αλλεργία, δε χρειάζεται να είναι πολύ το αίμα, συνήθως είναι "τριχούλες" αίμα ή αναμεμειγμένες με βλέννη. Για να είσαι σίγουρη μπορείς να κάνεις μια εξέταση mayer κοπράνων, αφορά αποκλειστικά την εμφάνιση αίματος στα κόπρανα,που δε φαίνεται με γυμνό μάτι. Εμένα, ας πούμε, εμφάνιζε περιστασιακά αίμα, αλλά πάντα οι mayer έβγαιναν αρνητικές. Η παιδίατρος έλεγε ότι αν είναι απ την αλλεργία, ακόμη κι αν εγώ δε βλέπω τίποτα, θα δείξει θετική, ότι de βγαίνει μόνο μια φορά το αίμα. Τελικά, ο μπέμπης είχε ραγαδούλα στον ποπό, απ τις πολλές κενώσεις. Βέβαια ακολουθούμε διατροφή για αλλεργία και βλέπουμε.. Σκέψου το κι αυτό(με τη ραγάδα). Κι αν έχεις νέα πές μας.

AtQqp2.png

Σε μια πιθανή αλλεργία, δε χρειάζεται να είναι πολύ το αίμα, συνήθως είναι "τριχούλες" αίμα ή αναμεμειγμένες με βλέννη. Για να είσαι σίγουρη μπορείς να κάνεις μια εξέταση mayer κοπράνων, αφορά αποκλειστικά την εμφάνιση αίματος στα κόπρανα,που δε φαίνεται με γυμνό μάτι. Εμένα, ας πούμε, εμφάνιζε περιστασιακά αίμα, αλλά πάντα οι mayer έβγαιναν αρνητικές. Η παιδίατρος έλεγε ότι αν είναι απ την αλλεργία, ακόμη κι αν εγώ δε βλέπω τίποτα, θα δείξει θετική, ότι de βγαίνει μόνο μια φορά το αίμα. Τελικά, ο μπέμπης είχε ραγαδούλα στον ποπό, απ τις πολλές κενώσεις. Βέβαια ακολουθούμε διατροφή για αλλεργία και βλέπουμε.. Σκέψου το κι αυτό(με τη ραγάδα). Κι αν έχεις νέα πές μας.

Ευχαριστώ, θα μιλήσω με τη γιατρό της, αυτή θα μας παραπέμψει για εξετάσεις. όταν της είχα δείξει σε προηγούμενη επίσκεψη πάνα του μωρού μου είχε πει ότι είναι ΟΚ τα κακά, φυσιολογικά για θηλάζον βρέφος κι ότι μόνο αν εμφανιστεί αίμα θα το ψάξουμε περαιτέρω, για να δούμε τι θα μου πει και τώρα...

Eννοείται ότι μπορεί να χάνει μικροσκοπικά γι αυτό και κανουμε τις μαγιερ. Μαλιστα μπορεί να τυχει να εχει αιμα (τελίτσες, ούτε καν τριχούλες) και να μην το καταλαβει ένα απειρο ματι. Εχει τυχει σε φιλη μου αυτό και επειδη την υποψιαστηκα την δουλειά, είδα την πάνα και τα εντοπισα. Σκεψου ότι εγώ τα έβλεπα και της τα έδειχνα και αυτή δεν μπορούσε να τα δει! Στελνει επιτοπου την πανα για μαγιερ και ηταν θετική. Οπότε καλύτερα να κάνεις μαγιερ αν δεν είσαι σίγουρη.

Αυτό που με προβληματιζει είναι η ηλικία σας. Συνηθως το αίμα εμφανιζεται στο 4μηνο. Για να εχει αιμα από τωρα, δεν είναι καλό σημάδι. Εγώ θα σε συμβουλευα να κοψεις και την γλουτενη. Συμφωνω ότι δεν υπαρχει λογος να τρεχεις για gaps dr, ουτε καν αλλεργιολογο από τωρα. Ειναι παρα πολύ νωρίς. Κάνε μια καλή διατροφή και βλεπεις πως παει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Eννοείται ότι μπορεί να χάνει μικροσκοπικά γι αυτό και κανουμε τις μαγιερ. Μαλιστα μπορεί να τυχει να εχει αιμα (τελίτσες' date=' ούτε καν τριχούλες) και να μην το καταλαβει ένα απειρο ματι. Εχει τυχει σε φιλη μου αυτό και επειδη την υποψιαστηκα την δουλειά, είδα την πάνα και τα εντοπισα. Σκεψου ότι εγώ τα έβλεπα και της τα έδειχνα και αυτή δεν μπορούσε να τα δει! Στελνει επιτοπου την πανα για μαγιερ και ηταν θετική. Οπότε καλύτερα να κάνεις μαγιερ αν δεν είσαι σίγουρη.

Αυτό που με προβληματιζει είναι η ηλικία σας. Συνηθως το αίμα εμφανιζεται στο 4μηνο. Για να εχει αιμα από τωρα, δεν είναι καλό σημάδι. Εγώ θα σε συμβουλευα να κοψεις και την γλουτενη. Συμφωνω ότι δεν υπαρχει λογος να τρεχεις για gaps dr, ουτε καν αλλεργιολογο από τωρα. Ειναι παρα πολύ νωρίς. Κάνε μια καλή διατροφή και βλεπεις πως παει.[/quote']

Με προβλημάτισες τώρα :? έχω δει και στο θέμα αυτό πολλές περιπτώσεις που το αίμα εμφανίστηκε εκεί γύρω στο δίμηνο κι εγώ που νόμιζα ότι οι 2-3 τελίτσες που είχε ήταν λάιτ περιστατικό!

Αυτό με τα εμβόλια το συζητούσα εχτές συγκεκριμένα με τον άντρα μου και σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας καταλήξαμε -με κάποια επιφύλαξη- στο ότι ο μικρός ξεκίνησε την αλλεργία του κάπου μετά το πρώτο του εβμόλιο κάτι το οποίο ασφαλώς θα θίξω στην παιδίατρο την επόμενη Δευτέρα που έχουμε το επαναληπτικό εξαπλό. Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανόν μία επιλογή να παρακάμψουμε τον εμβολιασμό?

Η κατερινουλα ειχε γραψει οχι πολυ παλιοτερα πως το παιδι της επαθε αλλεργιες μετά από εμβόλιο και το πηγαν στο Παιδων και εκει οι γιατροί τους ειπαν ότι εφταιγε το εμβολιο.

Το λινκ που σου εδωσα το διαβασες? Δε νομιζω, αλλιώς θα σου ειχαν λυθει οι απορίες.

Εγω δεν εμβολιαζω και υπάρχουν και αλλες μαμαδες με παιδιά με αλλεργίες που κανουν το ίδιο. Τα μωρά μας εχουν πολύ αδυναμο ανοσοποιητικό για να δεχτουν ένα ισχυρο εμβολιο, πόσο μάλλον πολλαπλό.

Πριν με ρωτήσεις οτιδηποτε (ξέρω ότι ερχονται απορίες :lol:), κάνε ένα search μεσα στο φορουμ και θα βρεις πολύ υλικό. Μετά αν συνεχισεις να εχεις απορίες, ρώτα ό,τι θες. ;)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Με προβλημάτισες τώρα :? έχω δει και στο θέμα αυτό πολλές περιπτώσεις που το αίμα εμφανίστηκε εκεί γύρω στο δίμηνο κι εγώ που νόμιζα ότι οι 2-3 τελίτσες που είχε ήταν λάιτ περιστατικό!

Για πριν το 4μηνο ήξερα ότι συνηθως είναι βλενες μόνο. Για να καταλαβεις αρχίζει πρώτα να φεύγει η βλενογόνος του εντερου και αφου εχει μείνει το έντερο "γυμνο" μετά ξεκινάει να γινεται πληγή που ματώνει. Για να φτάσει λοιπόν το αίμα είναι λογικό να περάσει ένα διάστημα 3-4 μηνων. Στους 1,5 μηνες πρόλαβε να γίνει τόση "ζημιά"? Όπως και αν εχει μην τρελαινεσαι! Με μια καλή διατροφή από σενα, το εντερο θα επουλωθει γρηγορα. Χωρίς να πεινασεις. Βρες το πρωτοκολλο της γκαπς και κανε focus σε αυτήν την διατροφή χωρίς γαλ/κα για αρχή, nuts, seeds. Όταν δεις βελτιωση τότε θα αρχίσεις να προσθέτεις. Τα οσπρια θα τα προετοιμαζεις παντα με ζεστο νερό και λεμονι ολο το βραδυ. Δωσε εμφαση στις προβιοτικές τροφές. Ξεκινα να κανεις τουρσια, γιατί δεν μπορείς ακομα να φας γιαουρτι,κεφιρ κλπ. Καπου εχει δωσει οδηγίες και η Αγλαια. Κανε ένα ψαξιμο στο θεμα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστώ, έχω ρίξει μια ματιά στο θέμα, είχα δει και τις οδηγίες της Αγλαΐας, θα το ξαναψάξω να τις βρω πάλι.

Λοιπόν μόλις μίλησα με τη γιατρό, μου είπε ότι σε αυτή τη φάση δεν την προβληματίζει, μπορεί να είναι αίμα που κατάπιε ή αίμα από κάποια ραγάδα. Εκείνη λέει πως το αίμα στις αλλεργίες είναι συνήθως πολύ περισσότερο και φαίνεται από τις πρώτες μέρες της γέννησης. Προς το παρόν λέει δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι, απλά να το παρακολουθούμε.

Εγώ πάντως θα κρατήσω την αποχή προληπτικά για ένα διάστημα και βλέπουμε, αν δεν δω βελτίωση θα κόψω και τους ξηρούς καρπούς ενδεχομένως (τρώω ταχίνι αλλά και ωμούς ξηρούς καρπούς), αν δω βελτίωση θα δοκιμάσω να ξαναβάλω κάποια γαλακτοκομικά σε μικρές ποσότητες να δω αν κάτι αλλάζει. Παράλληλα συνεχίζω και το block feeding και πορευόμαστε έτσι..

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι; ο Μπεμπής μ 4,5 μηνών κάνει πάντα πολύ νερουλα κακά. Η παιδίατρος τα ζει δει λέει ότι δεν είναι αλλεργία αλλά επειδή εγώ πίνω πολυυυυυ γάλα τη ρώτησα μήπως τον πειράζει η ποσοτητα κ είπαμε να το ελατωσω για καμία 10αρια μέρες να δούμε αν θα βελτιωθεί. Υπαρχει περίπτωση να συμβαινει κάτι τέτοιο; δηλαδή να μην έχει αλλεργία αλλά επειδή πίνω πχ 3 πορηρια γάλα τη μέρα συν τυριά γλυκά κτλ να κάνει κακά σαν διαροια; 1 φορα τη μέρα κάνει πάντως.

Διαφημίσεις

Το λινκ που σου εδωσα το διαβασες? Δε νομιζω' date=' αλλιώς θα σου ειχαν λυθει οι απορίες.

Πριν με ρωτήσεις οτιδηποτε (ξέρω ότι ερχονται απορίες :lol:), κάνε ένα search μεσα στο φορουμ και θα βρεις πολύ υλικό. Μετά αν συνεχισεις να εχεις απορίες, ρώτα ό,τι θες. ;)[/quote']

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα τον χρόνο να το διαβάσω. Αν καταφέρω να τον βάλω για ύπνο και ακόμα αντέχω θα το δω. Το διάβασα τελικά και μου σηκώθηκε η τρίχα!!!!! Τι να πω.... Πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά το θέμα των εμβολίων τελικά...

;):P penny

Για πριν το 4μηνο ήξερα ότι συνηθως είναι βλενες μόνο. Για να καταλαβεις αρχίζει πρώτα να φεύγει η βλενογόνος του εντερου και αφου εχει μείνει το έντερο "γυμνο" μετά ξεκινάει να γινεται πληγή που ματώνει. Για να φτάσει λοιπόν το αίμα είναι λογικό να περάσει ένα διάστημα 3-4 μηνων. Στους 1' date='5 μηνες πρόλαβε να γίνει τόση "ζημιά"? Όπως και αν εχει μην τρελαινεσαι!.[/quote']

Μέσα στο φόρουμ υπάρχουν πολλά παιδάκια που εμφάνισαν αίμα 1,5 με 2 μηνών και άλλα τόσα που εμφάνισαν και 20 ημερών! Είναι περίπλοκη η κατάσταση άλλα το άγχος και ο πανικός δε βοήθαει σε κάτι! :rolleyes:

6kQ4p3.png

Λοιπόν μόλις μίλησα με τη γιατρό, μου είπε ότι σε αυτή τη φάση δεν την προβληματίζει, μπορεί να είναι αίμα που κατάπιε ή αίμα από κάποια ραγάδα. Εκείνη λέει πως το αίμα στις αλλεργίες είναι συνήθως πολύ περισσότερο και φαίνεται από τις πρώτες μέρες της γέννησης. Προς το παρόν λέει δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι, απλά να το παρακολουθούμε.

Εγώ πάντως θα κρατήσω την αποχή προληπτικά για ένα διάστημα και βλέπουμε, αν δεν δω βελτίωση θα κόψω και τους ξηρούς καρπούς ενδεχομένως (τρώω ταχίνι αλλά και ωμούς ξηρούς καρπούς), αν δω βελτίωση θα δοκιμάσω να ξαναβάλω κάποια γαλακτοκομικά σε μικρές ποσότητες να δω αν κάτι αλλάζει. Παράλληλα συνεχίζω και το block feeding και πορευόμαστε έτσι..

Κινκα πραγματικά διαφωνώ με την παιδιατρο σου. Και επειδή εχω συμπεράνει από δικές μου εμπειρίες ότι οι περισσότεροι παιδιατροι δεν κατέχουν το θέμα αλλεργιες, μηπως να απευθυνθείς προσωρινά σε παιδιατρο-αλλεργιολογο/συμβουλο θηλασμού να σε κατευθυνει πιο σωστά?

Το συνηθεστερο δεν ειναι το αιμα από τις πρωτες μερες της γεννησης και σου εξηγησα γιατί. Δεν προλαβαίνει να φυγει όλη η βλένη για να γίνει και πληγή μέσα σε λίγες μέρες.

Τους ξηρους καρπους καλό είναι να τους κόψεις για αρχή γιατί είναι δυσπεπτοι. Και όταν τρως, ποτέ ωμούς! Θα τους μουλιαζεις σε χλιαρό αλατόνερο ολο το βραδυ και την επομένη θα τους αφυδατώνεις στο φούρνο για ένα 24ωρο στους 40-45 βαθμούς. Ετσι διασπάται το φυτικό οξύ και γίνονται αρκετά πιο εύπεπτοι.

Ήθελα να σου πω και για το αυγό. Όταν τρως, προτίμησε τον κρόκο, που είναι πιο εύπεπτος και να τον τρως ελαφριά μαγειρεμένο, σχεδόν ωμό. Εννοείται από οργανικά αυγά ελευθερας βοσκής.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μέσα στο φόρουμ υπάρχουν πολλά παιδάκια που εμφάνισαν αίμα 1,5 με 2 μηνών και άλλα τόσα που εμφάνισαν και 20 ημερών! Είναι περίπλοκη η κατάσταση άλλα το άγχος και ο πανικός δε βοήθαει σε κάτι! :rolleyes:

Επειδή παρακολουθώ το θέμα από την αρχή του το συνηθεστερο είναι αυτό που είπα. Δεν εχω αμφιβολία ότι υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λες. Ισως και να αρχίζουν να αλλάζουν και οι χρόνοι, ανάλογα με το πόσο ασχημη είναι και κατασταση της μητέρας. Δεν το αμφισβητώ.

Το άγχος όταν το μωρό σου αιμορραγεί το θεωρώ φυσιολογικό και δεν το προκαλώ εγώ! Και πού ακριβώς είδες να πανικοβάλλω κάποιον?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Η αλήθεια είναι ότι όπως έγραψα και στο πρώτο μου μήνυμα δεν ξέρω τι να πιστέψω γιατί ακόμα δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω αν οι ενοχλήσεις της οφείλονται σε υπερπαραγωγή ή σε πιθανή αλλεργία. Έχω κόψει μεν τα γαλακτοκομικά, αλλά από την άλλη δεν παραβλέπω και το επιχείρημα του άντρα μου που δικαίως λέει ότι κόβω και μια καλή πηγή βιταμινών και καλού ζωικού λίπους, χωρίς να ξέρουμε αν όντως συντρέχει λόγος. Είμαι ακόμη σε φάση βλέποντας και κάνοντας και κοιτάω προς το παρόν να κάνω κάποια πράγματα γενικότερα για τη δική μου διατροφή. Το παρακολουθώ και περιμένω :|

Κορίτσια καλημέρα! Εχω μια μικρούλα 2 1/2 μηνών και εδώ και 3 μέρες είναι λίγο αρρωστουλα. Αν και μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα προβολήμα με αλλεργίες και μαθήμερινα τρώω γαλακτοκομικά και πινω και γαλα τα κακακια μας ήταν φυσιολογικά. Ψες που της άλλαξα την πανα τα κακά ήταν πράσινα και είχαν και λίγο αίματακι μέσα. Είναι λόγο της ιωσουλας η είναι αλλεργία;

Κορίτσια καλημέρα! Εχω μια μικρούλα 2 1/2 μηνών και εδώ και 3 μέρες είναι λίγο αρρωστουλα. Αν και μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα προβολήμα με αλλεργίες και μαθήμερινα τρώω γαλακτοκομικά και πινω και γαλα τα κακακια μας ήταν φυσιολογικά. Ψες που της άλλαξα την πανα τα κακά ήταν πράσινα και είχαν και λίγο αίματακι μέσα. Είναι λόγο της ιωσουλας η είναι αλλεργία;

Περίμενε λίγες μέρες, για να περάσει η ίωση και θα επανεξετάσεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ξερω περιπτωσειςπου το αιμα εμφανιστηκε απο τις πρωτες μερες.Αιμα που δεν ειναι αναμεικτο με τις κενωσεις ή μεσα σε βλεννη πιθανοτατα να ειναι απο ραγαδα.Αξιολογησε το λαμβανοντας υποψη κι αλλα συμπτωματα.

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι; ο Μπεμπής μ 4,5 μηνών κάνει πάντα πολύ νερουλα κακά. Η παιδίατρος τα ζει δει λέει ότι δεν είναι αλλεργία αλλά επειδή εγώ πίνω πολυυυυυ γάλα τη ρώτησα μήπως τον πειράζει η ποσοτητα κ είπαμε να το ελατωσω για καμία 10αρια μέρες να δούμε αν θα βελτιωθεί. Υπαρχει περίπτωση να συμβαινει κάτι τέτοιο; δηλαδή να μην έχει αλλεργία αλλά επειδή πίνω πχ 3 πορηρια γάλα τη μέρα συν τυριά γλυκά κτλ να κάνει κακά σαν διαροια; 1 φορα τη μέρα κάνει πάντως.
Τα θηλαζοντα μωρα εχουν παντα πολυ πολυ νερουλα κακα.Αν ηταν διαρροια θα εκανε πολλες φορες μεσα στη μερα.

Επι 4 μερες η μικρουλα δεν εκανε αιμα (πραγμα πρωτοφανες για μας) και τα κακα ηταν συχνα κιτρινα. Την προηγουμενη βδομαδα καναμε εμβολιο (infrarix hexa) το οποιο διαβασα οτι εχει μεσα λακτοζη :shock: Δυο μερες μετα το εμβολιο εκανε αιμα. Τυχαιο? :?: Πεστε μου τη γνωμη σας. Θελω να πιστευω οτι ειναι απο αυτο, απο τοτε κανει πρασινα κακα με αιμα ξανα.

Επίσης 1 μερα μετα το εμβολιο αποφασισα να κοψω και τη γλουτενη, εκτος από ολα τα υπόλοιπα αλλεργιογονα. Παρατηρησα μειωση στη συχνοτητα των κενωσεων πχ 1 ή καμια/ημέρα. :? Μας λέει κάτι αυτό? :?:Για καλό το βλέπω, εσεις?

υγ. για την ιστορια και για οσες θυμουνται μετά τη στασιμοτητα βαρους και μετα από 1 μήνα της "μεγαλης" αποχης πηραμε 750 γραμμαρια... :D

Σκεφτομαι μηπως επειδη η λακτοζη δεν ειναι πρωτεινη δεν κανει αλλεργια.Βεβαια φερνει δυσανεξια, αλλα η δυσανεξια στη λακτοζη κανει αιμα;

Για την ιστορια ομως κι εμεις στην πρωτη δοση ειχαμε για μια εβδομαδα ασχημες πανες με εντονη μυρωδια και υποψαζομαι πως ειχαν αιμα μεσα παρολο που δεν το εβλεπα καθαρα.Σε δυο εβδ εχουμε την δευτερη δοση:cry:

Η συχνοτητα των κενωσεων μας παει ως εξης:

1ος μηνας: 12-15 φορες

2ος μηνας: 9-12 φορες

3ος μηνας: 6-9 φορες

4ος μηνας:(αφου κλεισαμε ενα μηνα καθαρης αποχης) 1-3 φορες

5ος μηνας: 0-1 φορες

Αν μου λες όλα τα παραπάνω πλην του θηλασμού' date=' τότε η ιστορία ξεκίνησε πριν καν γίνει η σύλληψη. :-( Κανονικά μία υποψήφια μαμά πρέπει να ακολουθήσει την διατροφή (μαζί με τον σύζυγο ιδανικά) για αρκετούς μήνες πριν συλλάβει. Και το πιο σοβαρό κατά την γνώμη μου είναι τα αμαγαλματα. Μιλάμε για απίστευτες ποσότητες υδράργυρου, που όποια διατροφή και αν ακολουθείς δεν σου επιτρέπει να βελτιωθεί η υγεία σου. Πάντα θα σε πάει πίσω.

[/quote']

Δηλ ανεξαρτητα το γαλα ή τα φαρμακα που πηρα στην εγκυμοσυνη θα εβγαζα αλλεργικο παιδι ουτως ή αλλως;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Δηλ ανεξαρτητα το γαλα ή τα φαρμακα που πηρα στην εγκυμοσυνη θα εβγαζα αλλεργικο παιδι ουτως ή αλλως;

Oi περισσότερες πιθανότητες είναι πως ναι. Τα φαρμακα απλά επετειναν το πρόβλημα. Και πάλι μόνο με πιθανότητες μπορούμε να μιλάμε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...