Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Πολλά θεωρούν ανοησίες οι περισσότεροι ξερόλες γιατροί-αυθεντίες' date=' που αρνούνται να διαβάσουν καν κάποιες έρευνες αν ο τίτλος δεν έχει διδαχθεί στο πανεπιστήμιο τους.

Πάντως και εγώ και άλλες μαμάδες με παιδιά με αλλεργίες που κάνουμε την γκαπς διατροφή, έχουμε διαψεύσει αυτούς τους γιατρούς στην πράξη.

πχ η μικρή μου με διαπιστωμένη αλλεργία στο γάλα έτρωγε γαλακτοκομικά προιοντα ζύμωσης και τρώει ακόμα. Αν το είχα πει στην αλλεργιολογο μας, ακουγατε τις φωνές της μέχρι τα σπίτια σας.

Τα παιδιά με αυτισμό αποδεικνύεται πλέον ότι πασχουν από leaky gut. Ως μωρά λοιπόν εμφανίζουν αλλεργίες συνήθως και στη συνέχεια μετά από έντονο τοξικό φορτίο που δέχονται και με ανισχυρο ανοσοποιητικό καταλήγουν στον αυτισμό, στην έλλειψη/διάσπαση προσοχής με υπερκινητικότητα ή χωρίς, στην σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή και γενικά σε νευρολογικές παθήσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά με αλλεργίες θα καταλήξουν με κάποια νευρολογική πάθηση! Το ποσοστό ευτυχώς είναι ακόμα μικρό (αρκετά μεγάλο όμως σε σύγκριση με το παρελθόν). Ίσως να παίζει ρόλο και η προδιάθεση που πυροδοτείται όμως από το τοξικό φορτίο και την κακή διατροφή. Αλλά είναι απολυτα σίγουρο ότι μεγαλώνοντας θα αποκτήσουν τα γνωστά πλέον αυτοάνοσα και πολύ χαμηλό επίπεδο υγείας (συχνά βρογχικά, ωτίτιδες κα).[/quote']

Μα οι παθήσεις που αναφέρεις είναι όλες εκ γενετής και ΌΧΙ ΕΠΊΚΤΗΤΕΣ! Δε γίνεται να "καταλήγει" κάποιος σε μια τέτοια πάθηση από την επιβλαβή διατροφή! Το διευκρινίζω γιατί αν δεν το γνώριζα απ τη σχολή μου, ως αναγνώστης και γονιός θα μπερδευόμουν!

Τώρα, κατά πόσον υπάρχει μεγάλη συσχέτιση μεταξύ παιδιων με αλλεργίες και αυτών των παθήσεων ή κατά πόσο η καλύτερη διατροφή μπορεί να βελτιώσει ή να επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των παιδιών με αυτές τις παθήσεις, αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από έγκυρες έρευνες και όχι μόνο!

Έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα αυτό που λες και μπορεί να οδηγήσει σε σύγχηση πολλούς αγχωμένους γονείς!

AtQqp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν είναι μόνο η κακή διατροφή (που είναι πια πολύ κακή και πολύ μακριά από αυτό που θα έπρεπε να είναι). Είναι και τα πολλά φάρμακα, οι πολλές αντιβιώσεις, τα πολλά χημικά που χρησιμοποιούνται στο περιβάλλον (βιομηχανία, φυτοφάρμακα, χημικά στα τρόφιμα, στα καλλυντικά, παντού).

Οπότε από τη μια το σύστημα αποτοξίνωσης του οργανισμού μας αποδυναμώνεται, από την άλλη επιβαρύνεται ολοένα και με περισσότερες τοξίνες.

Η θεωρία που αναφέρει η fairy 's mom σχετίζεται με τη χλωρίδα του εντέρου και την ισορροπία των διάφορων οργανισμών που την αποτελούν. Τον τελευταίο καιρό γίνεται πάντως πολλή συζήτηση για το θέμα και από πιο.... συμβατικούς γιατρούς. Η δε αλλεργιολόγος στο Αττικό που συζήτησα, μου είπε κι εκείνη ότι οι επιβραδυνόμενες αλλεργίες (που δεν κάνουν σοκ δηλαδή, αλλά εμφανίζουν συμπτώματα αργότερα) φαίνεται να σχετίζονται με το διαπερατό έντερο (leaky gut). Οπότε ίσως μια ματιά ακόμη να άξιζε τον κόπο και ας μην απορρίπτουμε με βάση αυτά που ήδη γνωρίζουμε, γιατί μπορεί στην πορεία να ανακαλύπτεται και νέα γνώση.

Δε χρειάζεται να αγχώνεται κανείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι, κατά τη γνώμη μου, να κάνουμε ό,τι πιο κοντά είναι στη φύση μας στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό για τη δική μας οικογένεια και συνθήκες ζωής. Αν μπορούμε να βρούμε καλά λαχανικα, φρούτα, κρέατα κλπ είναι κέρδος. Αν μπορούμε να αποκλείσουμε όσο γίνεται περισσότερα έτοιμα τρόφιμα (τίγκα στα συντηρητικά και τη ζάχαρη) κι αυτό κέρδος είναι. Από εκεί πέρα ο καθένας ψάχνει και παίρνει τις δικές του αποφάσεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, όσον αφορά στην συχνότερη εμφάνιση αλλεργιών λόγω χημικών στην ευρύτερη ζωή μας και την πιθανή σχέση μεταξύ αλλεργιών και παθήσεων του εντέρου(κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει και ο μικρός μου). Αυτό που θέλει διερεύνηση όμως, και σ'αυτό αναφερόμουν, είναι, όπως προείπα, η συσχέτιση των αλλεργιών με γενετικές νευρολογικές παθήσεις.

Miriki, έχεις κι εσύ κάποια γνώση επί του θέματος?

Όσο αφορά το άγχος, όταν έχω ένα μωρό με αλλεργία, το να διαβάζω ότι μπορεί τελικά, με έναυσμα αυτό, να μου εμφανίσει αυτισμό ή ΔΕΠ-Υ, το λιγότερο που θα νιώσω είναι αυτό!

AtQqp2.png

Έχω το 1/4 της γνώσης της fairy 's mom μη σου πω και λιγότερο. Αυτό που διαπιστώνω πάντως είναι ότι επέστρεψα στο νηπιαγωγείο μου μετά από 4 χρόνια και παραπάνω από τα μισά παιδιά έχουν "αλλεργικό βήχα", πάνω από τα μισά παίρνουν sigulair, είναι περισσότερα τα παιδιά που δυσκολεύονται σε επίπεδο συγκέντρωσης. Ε, δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Γιαυτό σου λέω ότι δεν πρέπει να αγχώνεσαι (είπε η νούμερο 1 αγχωμένη μαμά), αλλά να δρας. Δε σου υπογράφει κανείς τη ΔΕΠ-Υ, τη σχιζοφρένεια (θεός φυλαξοι, καταλαβαίνεις τι λέω) ή τη νευρική ανορεξία, όμως αναγνωρίζοντας ότι οι συνθήκες στις οποίες γεννιέται και μεγαλώνει ένα παιδί στις μέρες μας είναι παντελώς άσχετες με τις φυσικές προδιαγραφές του ε, είσαι λίγο πιο υποψιασμένη.

Π.χ. το παιδί μου γεννήθηκε με καισαρική (πήρε αντιβίωση την ώρα της επέμβασης και δεν πήρε και τα μικρόβια που έπρεπε να πάρει από εμένα, αλλά από το χειρουργείο), νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες με αρκετά ισχυρή αντιβίωση και έκανε μικτή διατροφή μέχρι να γυρίσει στο σπίτι. Εγώ έχω τα δικά μου προβλήματα με το έντερο (μην αναλύω θα βαρεθείτε), οπότε το γάλα μου είναι αντίστοιχης ποιότητας. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η χλωρίδα του εντέρου οικοδομείται τις πρώτες 15 ημέρες της ζωής μας και την έχουμε για πάντα, εεεεε καταλαβαίνεις.

Στην αρχή αγχώθηκα, μετά έκανα με άγχος ό,τι μπορούσα και τώρα πια απλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που γίνεται και να ρίχνω σπόρο γι' αυτά που θα κάνει εκείνος στο μέλλον. Βλέπω διαφορές (μικρές γιατί δεν κάνω ολοκληρωμένη προσπάθεια) και βελτίωση, αλλά δεν επαναπαύομαι ούτε και τρελλαίνομαι πια.

Από εκεί και πέρα το τι καθορίζεται αποκλειστικά από το γενετικό μας υλικό και σε πιο βαθμό επιδρά και με πιο τρόπο το περιβάλλον, δεν είναι ξεκάθαρο. Οπότε καλό είναι να μην έχουμε στεγανά, γιατί μπορεί να προσπεράσουμε ευκαιρία για γνώση ή και για βελτίωση.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μα οι παθήσεις που αναφέρεις είναι όλες εκ γενετής και ΌΧΙ ΕΠΊΚΤΗΤΕΣ! Δε γίνεται να "καταλήγει" κάποιος σε μια τέτοια πάθηση από την επιβλαβή διατροφή! Το διευκρινίζω γιατί αν δεν το γνώριζα απ τη σχολή μου, ως αναγνώστης και γονιός θα μπερδευόμουν!

Τώρα, κατά πόσον υπάρχει μεγάλη συσχέτιση μεταξύ παιδιων με αλλεργίες και αυτών των παθήσεων ή κατά πόσο η καλύτερη διατροφή μπορεί να βελτιώσει ή να επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των παιδιών με αυτές τις παθήσεις, αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από έγκυρες έρευνες και όχι μόνο!

Έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα αυτό που λες και μπορεί να οδηγήσει σε σύγχηση πολλούς αγχωμένους γονείς!

Ηρθε η ωρα να κανω την ερωτηση που σκεφτομαι τοσο καιρο!

Στην εγκυμοσυνη μου ειχα οριακα ολιγαμνιο και οι μετρησεις του εμβρυου εβγαιναν αλλα αντ'αλλων με πολλα προβληματα, κι ενιωθα το εμβρυο να παλευει μεσα μου οπως ακριβως νιωθω πως παλευει το μωρο μου με το σωμα του λογω της ταλαιποριας του απο την αλλεργια.

Αφενος ακολουθουσα την οδηγια για εγκυους για 3 μεριδες γαλακτοκομικων την ημερα αν και απο μικρη ειχα οπως φαινεται καποιο προβλημα με το γαλα και λοιπα γαλακτοκομικα.Αφετερου πηρα και ενα σωρο φαρμακα που οπως και να το κανουμε καπως θα επιβαρυναν το χτισιμο του πεπτικου συστηματος του εμβρυου.

Υπαρχει περιπτωση ολα αυτα να ενεργοποιησαν μια αλλεργια που εκδηλωθηκε ενω το παιδι ηταν ακομη στην κοιλια μου???

Ελπιζω καποιος να καταλαβε τι ρωταω...

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η χλωρίδα του εντέρου οικοδομείται τις πρώτες 15 ημέρες της ζωής μας και την έχουμε για πάντα, εεεεε καταλαβαίνεις.

Ωχ...τωρα αγχωθηκα!αληθεια ισχυει αυτο;

Τα αυτοάνοσα δεν έχουν αυξηθεί.Εξακολουθούν να ανήκουν στις πολύ σπάνιες παθήσεις.

Να γι αυτό τον λόγο αποφεύγω να γράφω σε αυτό το θέμα, ενώ έχω περάσει τα ίδια που περνάτε κι εσείς και καταλαβαίνω τις ανησυχίες και τον πόνο. Μα είναι δυνατόν να μου λες ότι τα αυτοάνοσα είναι ίδια με 50 χρόνια πριν? :shock:

Μα οι ίδιοι οι γιατροί (μιλάω και για τους καρα-κλασσικούς) το παραδέχονται. Εμένα μου το είπε η αλλεργιολογος κα Συρίγου. Και όπου και να το ψάξεις το ίδιο θα βρεις, για αύξηση των αυτοάνοσων. Και μου λες ότι τα θέματα του θυροειδή δεν μπορούσαν να διαγνωστούν στο παρελθόν. Το ίδιο ισχύει και για την Κρον, για την ελκώδη κολλιτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, διαβήτης τύπου 1? Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Οι μισοί γνωστοί μου πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο. Εσείς ποσους ξέρετε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μα είδες τι μου λες κι εσύ? Το έμαθες από την σχολή σου...άρα είναι πανάκεια... Και όμως υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν αυτά που σας έγραψα, έρευνες γιατρών. Η ίδια η Κάμπελ είχε ένα αγορι με αυτισμό και έτσι το έψαξε και βρήκε για αυτήν την διατροφή, την "βελτίωσε" και θεράπευσε το παιδί της. Αλλά το πιο σημαντικό είναι οι γονείς που διαβάζω στο yahoo που δίνουν πραγματικά μάχες (καμία σχεση με ό,τι περναμε εμείς οι γονείς με αλλεργικά παιδιά) και βλέπουν απτά αποτελέσματα.

Και επειδή το θέμα μας είναι οι αλλεργίες και καλό είναι να μην ξεφεύγουμε, συνηθως τα παιδιά με αλλεργίες είναι και πάρα πολύ ανησυχα, γκρινιάρικα, κλαίνε εύκολα, θέλουν συνέχεια αγκαλιά και μεγαλώνοντας έχουν αρκετές φοβίες, ξεσπάσματα αναίτια, είναι υπερδραστήρια και έχουν συχνά πρόβλημα συγκέντρωσης κλπ. Όσοι κάνουμε την γκαπς μαζί με τις αλλεργίες καταπολεμήσαμε και αυτά τα κατά τα άλλα άσχετα προβλήματα. Προβλήματα που όλοι θέτουν στο επίπεδο του χαρακτήρα. Και όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν ήταν θέματα χαρακτήρα, αλλά οφείλονταν στο έντερο.

Τεσπα εγώ πρόσφερα λιγη τροφή για σκέψη και μία αρχή για όποιον θέλει να το ψάξει λίγο παραπάνω και δεν με θεωρεί απλά μία τρελή που το παίζει γιατρός :cool:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Στην εγκυμοσυνη μου ειχα οριακα ολιγαμνιο και οι μετρησεις του εμβρυου εβγαιναν αλλα αντ'αλλων με πολλα προβληματα, κι ενιωθα το εμβρυο να παλευει μεσα μου οπως ακριβως νιωθω πως παλευει το μωρο μου με το σωμα του λογω της ταλαιποριας του απο την αλλεργια.

Αφενος ακολουθουσα την οδηγια για εγκυους για 3 μεριδες γαλακτοκομικων την ημερα αν και απο μικρη ειχα οπως φαινεται καποιο προβλημα με το γαλα και λοιπα γαλακτοκομικα.Αφετερου πηρα και ενα σωρο φαρμακα που οπως και να το κανουμε καπως θα επιβαρυναν το χτισιμο του πεπτικου συστηματος του εμβρυου.

Υπαρχει περιπτωση ολα αυτα να ενεργοποιησαν μια αλλεργια που εκδηλωθηκε ενω το παιδι ηταν ακομη στην κοιλια μου???

Θα σου πω τι μπορεί να κάνει μία μαμά gaps person και άρα να γεννησει ένα μωράκι με πρόβλημα στο έντερο.

Χρόνια λήψη αντισυλληπτικών

Πολλά φάρμακα και κυρίως αντιβιώσεις που φυσικά πάντα συνοδευοντουσαν με γιαουρτάκι και όχι με προβιοτικά συμπληρώματα όπως πρέπει. Και μάλιστα για 10 μερες ακόμα μετά την λήξη της αντιβιωτικής θεραπείας.

Μαύρα σφραγίσματα (δεν φανταζεστε τι τοξικότητα μας προκαλούν)

Καντιντίαση. Ειδικά αν υπάρχουν αμαγάλματα, αυξάνει ο οργανισμός την κάντιντα γιατί αυτό το yeast (μυκητας?) έχει την ιδιοτητα να "δένει" τον υδράργυρο και άρα να προστατεύει τον οργανισμό. Έτσι πολλές γυναικες πάσχουν από μυκητιάσεις από τις οποίες δεν μπορούν να απαλλαγούν

Κακή διατροφή (είναι πολύ γενικό και το αφήνω έτσι επίτηδες). Καλή διατροφή θεωρείται αυτή που ήξερε η προγιαγιά μας - για να χρησιμοποιησω μία ατάκα που είχε διαβάσει κάπου. Ό,τι δεν ήξερε η προγιαγιά μας δεν πρέπει να το τρώμε.

Να μην θηλάσει και ειδικά τις πρώτες μέρες

Και συγκεκριμένα για την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να επιτελείται καμία οδοντιατρική εργασία και αν είναι απαραίτητο πρέπει να είναι σε ολιστικό οδοντιατρο. Εννοείται όχι φαρμακα. Αν είναι να σώσεις το έμβρυο, εννοείται ότι θα πάρεις. Κι εγώ είχα πάρει προγεστερόνη και στο τέλος και αντιβίωση γιατί νοσηλευόμουν με σπασμένα νερά. Αλλά σε ένα κρύωμα ή σε μυκητίαση ή σε οτιδήποτε έκτακτο ας καταφύγει η μαμά στην ομοιοπαθητική που είναι απολυτα ασφαλής για το μωρό.

Όπως και να εχει τώρα ό,τι έγινε έγινε και δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, οπότε μην βασανίζεσαι. Δες μόνο τι μπορείς να κάνεις για το μωρό σου από δω και περα :)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τεσπα εγώ πρόσφερα λιγη τροφή για σκέψη και μία αρχή για όποιον θέλει να το ψάξει λίγο παραπάνω και δεν με θεωρεί απλά μία τρελή που το παίζει γιατρός :cool:

:lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Θα σου πω τι μπορεί να κάνει μία μαμά gaps person και άρα να γεννησει ένα μωράκι με πρόβλημα στο έντερο.

Χρόνια λήψη αντισυλληπτικών

Πολλά φάρμακα και κυρίως αντιβιώσεις που φυσικά πάντα συνοδευοντουσαν με γιαουρτάκι και όχι με προβιοτικά συμπληρώματα όπως πρέπει. Και μάλιστα για 10 μερες ακόμα μετά την λήξη της αντιβιωτικής θεραπείας.

Μαύρα σφραγίσματα (δεν φανταζεστε τι τοξικότητα μας προκαλούν)

Καντιντίαση. Ειδικά αν υπάρχουν αμαγάλματα' date=' αυξάνει ο οργανισμός την κάντιντα γιατί αυτό το yeast (μυκητας?) έχει την ιδιοτητα να "δένει" τον υδράργυρο και άρα να προστατεύει τον οργανισμό. Έτσι πολλές γυναικες πάσχουν από μυκητιάσεις από τις οποίες δεν μπορούν να απαλλαγούν

Κακή διατροφή (είναι πολύ γενικό και το αφήνω έτσι επίτηδες). Καλή διατροφή θεωρείται αυτή που ήξερε η προγιαγιά μας - για να χρησιμοποιησω μία ατάκα που είχε διαβάσει κάπου. Ό,τι δεν ήξερε η προγιαγιά μας δεν πρέπει να το τρώμε.

Να μην θηλάσει και ειδικά τις πρώτες μέρες

Και συγκεκριμένα για την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να επιτελείται καμία οδοντιατρική εργασία και αν είναι απαραίτητο πρέπει να είναι σε ολιστικό οδοντιατρο. Εννοείται όχι φαρμακα. Αν είναι να σώσεις το έμβρυο, εννοείται ότι θα πάρεις. Κι εγώ είχα πάρει προγεστερόνη και στο τέλος και αντιβίωση γιατί νοσηλευόμουν με σπασμένα νερά. Αλλά σε ένα κρύωμα ή σε μυκητίαση ή σε οτιδήποτε έκτακτο ας καταφύγει η μαμά στην ομοιοπαθητική που είναι απολυτα ασφαλής για το μωρό.

Όπως και να εχει τώρα ό,τι έγινε έγινε και δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, οπότε μην βασανίζεσαι. Δες μόνο τι μπορείς να κάνεις για το μωρό σου από δω και περα :)[/quote']Ολα τα παραπανω τα εχω(εκτος του θηλασμου,θηλασαμε απο την πρωτη στιγμη).Αρα λες οτι το σκεπτικο μου οτι το προβλημα του μωρου ξεκινησε απο οταν ηταν στην κοιλια μου μπορει να ισχυει;

Δεν βασανιζομαι γιατι κανωπαντα οτι καλυτερο μπορω με βαση αυτα που ξερω κι οσο μου "κοβει".

συνηθως τα παιδιά με αλλεργίες είναι και πάρα πολύ ανησυχα' date=' γκρινιάρικα, κλαίνε εύκολα, θέλουν συνέχεια αγκαλιά

είναι υπερδραστήρια

[/quote']

Για το μωρο μου λες;επεσες μεσα 100%.

Αν και μολις 5 μηνων ειναι τοσο υπερκινητικη που θεωρω οτι δεν ειναι φυσιολογικο

Και συγκεκριμένα για την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να επιτελείται καμία οδοντιατρική εργασία και αν είναι απαραίτητο πρέπει να είναι σε ολιστικό οδοντιατρο.

Τέλεια!!!! Να φανταστείτε όσο ήμου έγκυος η οδοντίατρός μου επέμενε - και τελικά με έπεισε - να κάνω ελαφρύ καθαρισμό χωρίς νάρκωση (λόγω της περιοδοντίτιδας που έχω κάνω βαθείς καθαρισμούς) για τον οποίο όμως προηγουμένως έπρεπε να πάρω αντιβίωση ( λόγω ενός άλλου προβλήματος που έχω) που ήταν φυσικά και το μοναδικό χάπι που πήρα σε όλη την εγκυμοσύνη. Και μάλιστα η κουβέντα της ήταν χαρακτηριστικά η εξής ' αν ο γυναικολόγος σου είναι καταρτισμένος, θα ξέρει να σου πει ότι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπονται όλες οι οδοντιατρικές εργασίες!" Συγνώμη που ξέφυγα αρκετά από το τόπικ με το ποστ αυτό αλλά ήταν ευκαιρία να το παραθέσω

;):P penny

Ολα τα παραπανω τα εχω(εκτος του θηλασμου,θηλασαμε απο την πρωτη στιγμη).Αρα λες οτι το σκεπτικο μου οτι το προβλημα του μωρου ξεκινησε απο οταν ηταν στην κοιλια μου μπορει να ισχυει;

Δεν βασανιζομαι γιατι κανωπαντα οτι καλυτερο μπορω με βαση αυτα που ξερω κι οσο μου "κοβει".

Για το μωρο μου λες;επεσες μεσα 100%.

Αν και μολις 5 μηνων ειναι τοσο υπερκινητικη που θεωρω οτι δεν ειναι φυσιολογικο

Αν μου λες όλα τα παραπάνω πλην του θηλασμού, τότε η ιστορία ξεκίνησε πριν καν γίνει η σύλληψη. :-( Κανονικά μία υποψήφια μαμά πρέπει να ακολουθήσει την διατροφή (μαζί με τον σύζυγο ιδανικά) για αρκετούς μήνες πριν συλλάβει. Και το πιο σοβαρό κατά την γνώμη μου είναι τα αμαγαλματα. Μιλάμε για απίστευτες ποσότητες υδράργυρου, που όποια διατροφή και αν ακολουθείς δεν σου επιτρέπει να βελτιωθεί η υγεία σου. Πάντα θα σε πάει πίσω.

Καλά, τι μου θύμησες? Είχα γίνει νονά και είχα χάσει στην κυριολεξία το μισό μυστήριο γιατί η μεγάλη μου (6 μηνών τότε) δεν ηρεμουσε σε κανέναν! Στις μισές φωτο του μυστηρίου δεν υπάρχω πουθενά :-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τέλεια!!!! Να φανταστείτε όσο ήμου έγκυος η οδοντίατρός μου επέμενε - και τελικά με έπεισε - να κάνω ελαφρύ καθαρισμό χωρίς νάρκωση (λόγω της περιοδοντίτιδας που έχω κάνω βαθείς καθαρισμούς) για τον οποίο όμως προηγουμένως έπρεπε να πάρω αντιβίωση ( λόγω ενός άλλου προβλήματος που έχω) που ήταν φυσικά και το μοναδικό χάπι που πήρα σε όλη την εγκυμοσύνη. Και μάλιστα η κουβέντα της ήταν χαρακτηριστικά η εξής ' αν ο γυναικολόγος σου είναι καταρτισμένος, θα ξέρει να σου πει ότι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπονται όλες οι οδοντιατρικές εργασίες!" Συγνώμη που ξέφυγα αρκετά από το τόπικ με το ποστ αυτό αλλά ήταν ευκαιρία να το παραθέσω

Δεν ξεφευγεις καθόλου! Δεν είναι off topic.

Κι εγώ στην μεγάλη μου ειχα παει για σφράγισμα και επίσης πήρα αντιβίωση λόγω προβληματος στην καρδιά. Αλλά επίσης στην 1η μου εγκυμοσύνη έτρωγα και πολύ ασχημα (κάθε μέρα σχεδόν ένα κρουασαν ζαμπον τυρί!) και επινα γάλα με το ζόρι και είχα και άλλα θέματα.

Ευτυχώς όμως τα παιδιά μας δεν είναι severe cases και ο οργανισμός εχει μεγάλη δύναμη για αυτοίαση αν του δώσεις την ευκαιρία. Ειδικά στα παιδιά βλέπεις την βελτίωση πολύ γρήγορα. Οι μεγάλοι είμαστε πολύ επιβαρυμένοι δυστυχώς.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Να γι αυτό τον λόγο αποφεύγω να γράφω σε αυτό το θέμα' date=' ενώ έχω περάσει τα ίδια που περνάτε κι εσείς και καταλαβαίνω τις ανησυχίες και τον πόνο. Μα είναι δυνατόν να μου λες ότι τα αυτοάνοσα είναι ίδια με 50 χρόνια πριν? :shock:

Μα οι ίδιοι οι γιατροί (μιλάω και για τους καρα-κλασσικούς) το παραδέχονται. Εμένα μου το είπε η αλλεργιολογος κα Συρίγου. Και όπου και να το ψάξεις το ίδιο θα βρεις, για αύξηση των αυτοάνοσων. Και μου λες ότι τα θέματα του θυροειδή δεν μπορούσαν να διαγνωστούν στο παρελθόν. Το ίδιο ισχύει και για την Κρον, για την ελκώδη κολλιτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, διαβήτης τύπου 1? Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Οι μισοί γνωστοί μου πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο. Εσείς ποσους ξέρετε?[/quote']

Πίστεψέ με.Μόνο τρελλογιατρό δεν σε θεωρώ.Αλλά αυτό που είδα και αποφάσισα να γράψω ήταν ένα ποστ με απολυτες απόψεις και μερικά άλλα τρομοκρατημένων γονιών.Για τα υπόλοιπα,ευχαρίστως να συμμετάσχω σε θέμα για τα αυτοάνοσα.

NVVvp2.png

Η μέχρι τώρα επίσημη θέση είναι πως...

Η κατανάλωση αλλεργιογόνων τροφών,σε όποια ποσότητα,δεν δημιουργεί αλλεργικά βρέφη.

Τα φάρμακα που παίρνουμε συνήθως,δεν επηρεάζουν το έμβρυο.

Τα μωρά γεννιούνται με ανώριμο πεπτικό και αποστειρωμένο έντερο.

Εγώ πριν λάτρευα το γάλα και το γιαούρτι.Στην εγκυμοσύνη ζήτημα να ήπια μισό ποτήρι γάλα.Δεν συζητάμε για γιαούρτι.Ακόμα και τώρα στην σκέψη τους ανακατεύομαι.

NVVvp2.png

Δεν ξεφευγεις καθόλου! Δεν είναι off topic.

Κι εγώ στην μεγάλη μου ειχα παει για σφράγισμα και επίσης πήρα αντιβίωση λόγω προβληματος στην καρδιά. Αλλά επίσης στην 1η μου εγκυμοσύνη έτρωγα και πολύ ασχημα (κάθε μέρα σχεδόν ένα κρουασαν ζαμπον τυρί!) και επινα γάλα με το ζόρι και είχα και άλλα θέματα.

Ευτυχώς όμως τα παιδιά μας δεν είναι severe cases και ο οργανισμός εχει μεγάλη δύναμη για αυτοίαση αν του δώσεις την ευκαιρία. Ειδικά στα παιδιά βλέπεις την βελτίωση πολύ γρήγορα. Οι μεγάλοι είμαστε πολύ επιβαρυμένοι δυστυχώς.

Kαι εγώ η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεχα ιδιαίτερα την διατροφή μου ούτε στην διάρκεια της εγκυμοσύνης που έτρωγα πολλές λιχουδιές και έτοιμα φαγητά αλλά ούτε και στην ζωή μου γενικότερα... Ελπίζω ότι δεν έχω δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα στο μωράκι μου και ότι όλα θα ξεπεραστούν γρήγορα τι άλλο να πω...

Επι 4 μερες η μικρουλα δεν εκανε αιμα (πραγμα πρωτοφανες για μας) και τα κακα ηταν συχνα κιτρινα. Την προηγουμενη βδομαδα καναμε εμβολιο (infrarix hexa) το οποιο διαβασα οτι εχει μεσα λακτοζη :shock: Δυο μερες μετα το εμβολιο εκανε αιμα. Τυχαιο? :?: Πεστε μου τη γνωμη σας. Θελω να πιστευω οτι ειναι απο αυτο, απο τοτε κανει πρασινα κακα με αιμα ξανα.

Επίσης 1 μερα μετα το εμβολιο αποφασισα να κοψω και τη γλουτενη, εκτος από ολα τα υπόλοιπα αλλεργιογονα. Παρατηρησα μειωση στη συχνοτητα των κενωσεων πχ 1 ή καμια/ημέρα. :? Μας λέει κάτι αυτό? :?:Για καλό το βλέπω, εσεις?

υγ. για την ιστορια και για οσες θυμουνται μετά τη στασιμοτητα βαρους και μετα από 1 μήνα της "μεγαλης" αποχης πηραμε 750 γραμμαρια... :D

6kQ4p3.png

Επι 4 μερες η μικρουλα δεν εκανε αιμα (πραγμα πρωτοφανες για μας) και τα κακα ηταν συχνα κιτρινα. Την προηγουμενη βδομαδα καναμε εμβολιο (infrarix hexa) το οποιο διαβασα οτι εχει μεσα λακτοζη :shock: Δυο μερες μετα το εμβολιο εκανε αιμα. Τυχαιο? :?: Πεστε μου τη γνωμη σας. Θελω να πιστευω οτι ειναι απο αυτο, απο τοτε κανει πρασινα κακα με αιμα ξανα.

Επίσης 1 μερα μετα το εμβολιο αποφασισα να κοψω και τη γλουτενη, εκτος από ολα τα υπόλοιπα αλλεργιογονα. Παρατηρησα μειωση στη συχνοτητα των κενωσεων πχ 1 ή καμια/ημέρα. :? Μας λέει κάτι αυτό? :?:Για καλό το βλέπω, εσεις?

υγ. για την ιστορια και για οσες θυμουνται μετά τη στασιμοτητα βαρους και μετα από 1 μήνα της "μεγαλης" αποχης πηραμε 750 γραμμαρια... :D

Δηλαδή τα πράσινα κακά είναι ένδειξη προβλήματος? Γιατί εμάς στο θέμα αυτό η παιδίατρός μας που είναι αλλεργιολόγος ήταν καθησυχαστική και μας είπε ότι η αλλαγή στο χρώμα οφείλεται στην χλωρίδα του εντέρου.

Δηλαδή τα πράσινα κακά είναι ένδειξη προβλήματος? Γιατί εμάς στο θέμα αυτό η παιδίατρός μας που είναι αλλεργιολόγος ήταν καθησυχαστική και μας είπε ότι η αλλαγή στο χρώμα οφείλεται στην χλωρίδα του εντέρου.

Γεια σου Penny Konstantinos!

Τα πρασινα κακα αν δεν συνοδευονται απο βλεννες ή και αιμα δεν ειναι ενδειξη αλλεργιας. Μπορει να ειναι ενδειξη ιωσουλας (και επανερχονται σε 2-3 μερες) ή ένδειξη υπερπαραγωγης ή μπορει και να μην ειναι και τιποτα. Συμβαινει σε πολλα μωρακια να εχουν καποιες φορες πρασινα κακα και να ειναι απο κατι που φαγαμε οποτε μαλλον τοτε ειναι απο τη χλωρίδα του εντέρου οπως ειπε η γιατρος σου.

Οποτε πρεπει να συνεκτιμησεις κι αλλους παραγοντες ;) Τα κακα σας ειναι συνεχεια πρασινα? εχετε βλεννες? Με την αποχη πως πας?

6kQ4p3.png

Γεια σου Penny Konstantinos!

Τα πρασινα κακα αν δεν συνοδευονται απο βλεννες ή και αιμα δεν ειναι ενδειξη αλλεργιας. Μπορει να ειναι ενδειξη ιωσουλας (και επανερχονται σε 2-3 μερες) ή ένδειξη υπερπαραγωγης ή μπορει και να μην ειναι και τιποτα. Συμβαινει σε πολλα μωρακια να εχουν καποιες φορες πρασινα κακα και να ειναι απο κατι που φαγαμε οποτε μαλλον τοτε ειναι απο τη χλωρίδα του εντέρου οπως ειπε η γιατρος σου.

Οποτε πρεπει να συνεκτιμησεις κι αλλους παραγοντες ;) Τα κακα σας ειναι συνεχεια πρασινα? εχετε βλεννες? Με την αποχη πως πας?

τά

Γεια χαρά! Και βλέννες έχουν πολλές φορές και αίμα επίσης αλλά και τίποτα από αυτά να μην έχουν είναι σταθερά σχεδόν πράσινα εδώ και πάνω από μήνα με ελάχιστες εξαιρέσεις φορές που ξαναγίνονται κίτρινα. Αποχή πλήρη κάνω εδώ και είκοσι μέρες περίπου αλλά μάλλον και πάλι μου έχουν ξεφύγει πράγματα αλλιώς δεν εξηγείται το αίμα.

τά

Γεια χαρά! Και βλέννες έχουν πολλές φορές και αίμα επίσης αλλά και τίποτα από αυτά να μην έχουν είναι σταθερά σχεδόν πράσινα εδώ και πάνω από μήνα με ελάχιστες εξαιρέσεις φορές που ξαναγίνονται κίτρινα. Αποχή πλήρη κάνω εδώ και είκοσι μέρες περίπου αλλά μάλλον και πάλι μου έχουν ξεφύγει πράγματα αλλιώς δεν εξηγείται το αίμα.

Αποχη πρεπει να κανεις και απο τα κρυφα γνωριζεις ετσι??? δηλαδη αλλαντικα οτι συσκευασμενο θα διαβασεις καλα να μην περιεχει ιχνη οτι γραφει κεζεινη κτλ!

Θελει 2 μηνες περιπου για να καθαρισει πληρως ο οργανισμος...

Υπομονη!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

:P

To εμβόλιο φταίει σίγουρα και δεν το αποδίδω στην λακτόζη που περιέχει. Το αλουμίνιο (625 μικρογραμμαρια) το θεωρώ πιο επικινδυνο να ισοπέδωσε το μωρό.

Δες κι εδώ αν σε ενδιαφέρει να πληροφορηθείς για αλλεργίες-εμβόλια

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vaccines_scientific_critisism.html

Το να μην κάνει κενώσεις δεν είναι καλό γιατί ο οργανισμός μέσα από τις κενώσεις αποτοξινώνεται. Κι εγώ το έμαθα σχετικά πρόσφατα ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τόσο τις διάρροιες γιατί τουλάχιστον καθαρίζει ο οργανισμός. Αλλά η δυσκοιλιοτητα είναι πολύ ύπουλη γιατί δεν μας επιτρέπει να καθαρίσουμε και οι τοξίνες μένουν μέσα μας κάνοντας μεγαλύτερο κακό.

Συνέχισε με κομμένη γλουτενη και φτιάξε ζωμούς από κρέας ή/και κόκκαλα που θα πίνεις καθημερινά. Θα σου προσφέρουν ασβεστιο και πολλά άλλα και θα σε κρατάνε. Επίσης κρέας στην κατσαρόλα σιγομαγειρεμενο με λαχανικά για να χορταίνεις και να τρέφεσαι σωστά.

Ξεκίνα και κανά προβιοτικό (τουρσί σαν τροφή, υπάρχουν και σκευάσματα βέβαια).

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αποχη πρεπει να κανεις και απο τα κρυφα γνωριζεις ετσι??? δηλαδη αλλαντικα οτι συσκευασμενο θα διαβασεις καλα να μην περιεχει ιχνη οτι γραφει κεζεινη κτλ!

Θελει 2 μηνες περιπου για να καθαρισει πληρως ο οργανισμος...

Υπομονη!

Nαι, γνωρίζω και για τα κρυφά και τα ψάχνω εξονυχιστικά. Ίδωμεν! Καλό κουράγιο και υπομονή σε όλες μας που υποφέρουμε όσο βλέπουμε τις ψυχούλες μας να υποφέρουν...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...