Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Αναρωτιέσαι γι αυτο, αλλα έχεις σκεφτεί το αντίθετο; Να κοπεί ο θηλασμος και πάλι να μην παίρνει βάρος; Ειναι πολυ πιο συχνο απο ο,τι φαντάζεσαι..

Συμφωνώ! Δεν αναρωτιέμαι όμως για να κόψω το θηλασμό:rolleyes:

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ισως σε λιγο που θα μπουν οι στερεες να πατε καλυτερα??:?

Ειμαι σιγουρη πως συντομα θα παρετε το βαρος που πρεπει , μην πτοεισαι.

Το παιδι του φιλου εχει ξεκινησει στερεες;

Επεξεργάστηκαν by Μπουρμπουρ1
κραταω το μωρο αγκαλια

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Νανούκα, αν - ω μη γένοιτο - συμβεί κάτι τέτοιο, πάντα μπορείς να ζητήσεις δεύτερη γνώμη και αν βρεις και παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού, ακόμα καλύτερα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Μπουρμπουρ κι εγω αυτο σκεφτομουν, μονο που αυτο αλλαξε προσφατα οποτε αν ειχα υπερ/γη τωρα εχει ρυθμιστει.

Εσυ θα δεις τι σας βολευει να κανεις με τους θηλασμους. Εσυ τωρα δινεις ενα ή δυο στηθη ανα γευμα?

Απο νεογεννητο ετρωγε μονο απο το ενα στηθος, μονο στα αλματα χρειαστηκε και το δευτερο.

Χτες το μωρο ειχε περιεργο προγραμμα, κοιμοταν, δεν εκανε καθολου κακα-πρωτοφανες!- και ζητουσε πολυ συχνα να φαει.Σημερα επανηλθε αλλα το στηθος μου ειναι τελειως γεματο ενω εγω προσπαθω να το "αδειασω":twisted::twisted:

nanouka28

γρινα, νευρικοτητα και αυπνια/ανησυχια στον υπνο, χωρις λογο, τα αξιολογεις ως συμπτωμα αλλεργιας;

γρινα, νευρικοτητα και αυπνια/ανησυχια στον υπνο, χωρις λογο, τα αξιολογεις ως συμπτωμα αλλεργιας;

Έχω διαβάσει πως ο ανησυχος υπνος σχετιζεται, αν κι εμεις ειχαμε το αντιθετο. Προσωπικά και κρινοντας απο τα δικα μας συμπτωματα θα τα απέδιδα στα δόντια! (αν φυσικα δεν παρατηρεις τιποτε αλλο). Εχουμε ακριβως αυτα που λες και ειναι σιγουρα απο τα ουλα της... Οπότε, θελει δε θελει πινει γαλα!

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

Απο νεογεννητο ετρωγε μονο απο το ενα στηθος, μονο στα αλματα χρειαστηκε και το δευτερο.

Χτες το μωρο ειχε περιεργο προγραμμα, κοιμοταν, δεν εκανε καθολου κακα-πρωτοφανες!- και ζητουσε πολυ συχνα να φαει.Σημερα επανηλθε αλλα το στηθος μου ειναι τελειως γεματο ενω εγω προσπαθω να το "αδειασω":twisted::twisted:

nanouka28

Να σου ζήσει το μικρούλι σου, διαβασα λίγο τα μηνυματά σου...επειδή εχω μια κορούλα, αλλεργική στο γάλα, τα συμπτωματά μας ήταν ότι δεν έβαζε πολύ βάρος(εννοείται είχα αποκλειστικό θηλασμό) και μετά όταν την έδωσα μοσχαρι, είδα αίμα στα κακακια της. Εχω και ένα μικρούλι 6,5 μηνών ...τα συμπτώματά σου είναι από τα ούλα του,λογικά...μάλλον!πιπίλα παίρνετε?

ισως σε λιγο που θα μπουν οι στερεες να πατε καλυτερα??:?

Ειμαι σιγουρη πως συντομα θα παρετε το βαρος που πρεπει , μην πτοεισαι.

Το παιδι του φιλου εχει ξεκινησει στερεες;

,,,,,,

Να σου ζήσει το μικρούλι σου, διαβασα λίγο τα μηνυματά σου...επειδή εχω μια κορούλα, αλλεργική στο γάλα, τα συμπτωματά μας ήταν ότι δεν έβαζε πολύ βάρος(εννοείται είχα αποκλειστικό θηλασμό) και μετά όταν την έδωσα μοσχαρι, είδα αίμα στα κακακια της. Εχω και ένα μικρούλι 6,5 μηνών ...τα συμπτώματά σου είναι από τα ούλα του,λογικά...μάλλον!πιπίλα παίρνετε?

μπα... πιπιλα δεν πολυθελει.

Οταν ειναι απο τα ουλα το καταλαβαινω γιατι δαγκωνει με μανια οτι βρει, ειναι μερες ομως που ειναι νευρικη κτλ αλλα δεν βαζει ουτε καν τα δαχτυλα στο στομα, παλι λες να ειναι απο τα ουλα;:confused:

Το εχω συνδιασει ετσι γιατι εχει τυχει να μου γρινιαζει πολυ και την επομενη να κανει αιμα ή βλεννες.Επισης ηταν ανησυχη απο μιρη, πριν κοψω τα γαλακτοκομικα.

,,,,,,

Το παιδί της αδερφής του φίλου (!) είναι μεγάλο πια, διέκοψαν το θηλασμό 4,5 μηνών, έδωσαν υποαλλεργικό και μετά από αρκετούς μήνες έστρωσε από μόνο του! Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες, ούτε αυτό από μόνο του λέει κάτι αλλά αρκούσε για να θορυβήσει τον άντρα μου!

Επεξεργάστηκαν by nanouka28
Μ΄αρεσε η αιτια σου!
6kQ4p3.png

Το παιδί της αδερφής του φίλου (!) είναι μεγάλο πια, διέκοψαν το θηλασμό 4,5 μηνών, έδωσαν υποαλλεργικό και μετά από αρκετούς μήνες έστρωσε από μόνο του! Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες, ούτε αυτό από μόνο του λέει κάτι αλλά αρκούσε για να θορυβήσει τον άντρα μου!

Ναι, πολυ λιγα στοιχεια.Και η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη.

Διαφημίσεις

Από τη στιγμη που μπηκατε στις ενοχλησεις της οδοντοφυιας λογικό είναι να είναι μέρα και νύχτα ανήσυχη. Ίσως τη μια μέρα να φαγουρίζεται και ίσως την άλλη μέρα να πονάει και να μην την ανακουφίζει πάντα το ίδιο πράγμα. Παρακολούθα το πάντως σε συνδυασμό και με τα χθεσινά που είπες,μήπως πχ αν δεν ξανάκάνει κακά και τότε έχει γκρίνια. Μήπως έρχεται κανένα αλματάκι?

Τα αυτάκια της τα πιάνει? Η παιδίατρος μου είχε πει ότι όταν πλησιάζουν τα δόντια τραβάνε και τρίβουν τα αυτάκια τους. :shock:Η δικιά μου τα έχει τρελλάνει τα αυτιά της...:D

6kQ4p3.png

Σου κάνει κακάκια με αιμα ή βλέννες?Σε ποιο μήνα είστε?Αν θελεις καμία πληροφορία στειλε μου πμ γιατί δεν μπαινω συχνα σ αυτο το θέμα.Να σου πω ότι την μεγάλη μου τη θηλασα 11 μηνες και το μικρό συνεχίζω ακόμη απτοητη...μην σταματασ το θηλασμό με τιποτα...

Σ'ευχαριστω!δεν αποκλειεται να σε ενοχλησω καποια στιγμη.

Για τα αυτια εχω ακουσει κι εγω οτι οταν τα τραβανε υπαρχει θεμα σοβαρο.

Ε ναι, ετσι που τα πεταω που να με καταλαβει κανεις...

Οταν τραβαει τα αυτια του σημαινει οτι για καποιο λογο ποναει πολυ και πρεπει η μανουλα να ψαξει το γιατι.

Διαφημίσεις

Βγήκαν τα αποτελέσματα Μπουρμπούρ, ναι, χθες, το έγραψα και στο θέμα της αλλεργίας για να υπάρχει μια συνέχεια. Ευτυχώς, όλα καλά!:D Είχε πάει η ψυχή μας στην κούλουρη με τα μεταβολικά!:mad:

Τελικά μιλάμε απλώς για αλλεργία στην πρωτεϊνη του γάλακτος οπότε μικρό το κακό. Επίσης, χάρη σε σας και το φόρουμ, το προλάβαμε νωρίς, αίμα δεν έχω δει καθόλου και ούτε η μάγιερ εντόπισε κάτι. Τα έκοψα προφανώς νωρίς, πριν τον πειράξουν τελείως! Και οι βλέννες έφυγαν από τα κακά του πλέον, απίστευτο;! Πέρασε βέβαια πάνω από μήνας για να καθαρίσει έτσι.

Εκζεματάκι πάντως, ελάχιστο, καμία σχέση με αυτό που είχε, μπορεί να βγάζει ακόμα που και που, λίγο στο μετωπάκι...

Αλλά, παιδιά, μετά από όλο αυτό το άγχος για τα μεταβολικά, δεν πειράζει! Θα περάσει!:lol:

Πήρα και γάλα καρύδας με σοκολάτα, από κατάστημα με βιολογικά, (δεν είναι εννοείται γαλακτοκομικό προϊόν). Μου άρεσε πάρα πολύ, μου θύμισε το καρνέϊσον που πίναμε μικροί:D και έτσι ικανοποιώ και λίγο τον...ουρανίσκο μου! (μου λείπει το γάλα είναι αλήθεια, είμαι πολύ των γαλακτοκομικών και της σοκολάτας)

Νανούκα, αν - ω μη γένοιτο - συμβεί κάτι τέτοιο, πάντα μπορείς να ζητήσεις δεύτερη γνώμη και αν βρεις και παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού, ακόμα καλύτερα.

Συμφωνώ! Όταν η κόρη μου ήταν 3 μηνών κι είχαμε αντίστοιχο πρόβλημα ο ένας παιδιατρος έβλεπε το βάρος χαμηλο ενω η παιδιατρος-σύμβουλος μια χαρά!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

:D Πήραμε βάρος! 350 ολόκληρα γραμμάρια σε 2 βδομάδες! Πολύ καλά δεδομένου ότι τους 3 τελευταίους μήνες παίρναμε από μισό κιλό. Συνεχίζω με την ίδια δίαιτα για άλλες 2 βδομάδες με στόχο άλλα τόσα γραμμάρια. Αν δεν βάλει τότε,λέει,κόβω γλουτένη. Της είπα ότι θέλω να την κόψω από τώρα και μου είπε όχι γιατί αυτή η κατηγορία λέει είναι πολύ σημαντική για τη διατροφή μου άλλα και για τη διατροφή τόυ μωρόυ. :confused: Κι eγω η χαζή δεν τη ρώτησα τι εννοεί με αυτό. ισχύει κάτι τέτοιο? Τι δεν κατάλαβα σαν ξανθιά που είμαι? :rolleyes:Φαντάζομαι όχι επειδή η γλουτένη προκαλεί εύκολα κορεσμό! Έχω κ άλλες απορίες,θα τις θέσω οσονούπω! ;)
6kQ4p3.png

Θα ήθελα, σε ότι ξέρετε, να μου διασταυρώσετε κάποια πράγματα που μου είπε η πδγαστρ/ος. 1) Αν ήταν η γλουτένη που την πειράζε, δε θα ανέκαμπτε στο βάρος και θα έμενε ακόμα στάσιμη. Οπότε αφού πήρε βάρος κι eγω τρώω γλουτένη δεν είναι η γλουτένη που φταίει. 2) Ότι τα κακά που μυρίζουν άσχημα είναι από κάτι που έφαγα eγω. Το ίδιο και τα εκρηκτικά. 3) ξέρω ότι όταν μπαίνουν οι στέρεες,όπως είπε κ η μπουρμπουρ, τα πράγματα πάνε καλύτερα από άποψη συμπτωμάτων. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνονται οι θηλασμοι και άρα πηγαίνει λιγότερη ποσότητα γάλακτος στο εντερο και δεν ερεθιζεται τόσο,όπως μου εξήγησε η doc?

6kQ4p3.png

Δεν ξερω αν συμφωνω με την ντοκτορ! Βαση λογικης δικης μου ενα ταλαιπορημενο εντερο θα πρεπει να πεψει μονο του στερεες... Εδω και παιδια χωρις αλλεργιες στις στερεες μια δυσκοιλιοτητα, μια διαρροια την παθαινουν. Ειναι σοκ για ενα πεπτικο συστημα να πρεπει να χωνεψει στερεα τροφη εκει που ειχε συνηθισει μονο το γαλατακι, ποσο μαλλον για ενα προβληματικο πεπτικο συστημα. Δεν στα λεω για να σε αγχωσω, απλα για να μην περιμενεις τις στερεες σαν πανακεια. Σκεψου και το εξης: ενα παιδι με αλλεργιες θα εχει πια αμεση προσβαση στην τροφη και οχι μεσα απο το γαλα σου. Δεν ειναι πιο επιφοβο; Τελος παντων να μην τα κανω τραγικα,απλα στις στερεες θελει παρα πολλη προσοχη!

NiHHp2.png

Α και να σου πω και για τα κακα! Τις πρωτες ξερες της αποχης η μπεμπα εκανε πολλες βλεννες, εκει δλδ ειχα προσεξει για τα καλα τις γυαλιστερες που λεγαμε, και καποιες φορες κακα με ασχημη μυρωδια και παχυρευστα πολυ αλλα και πορδιτσες με ασχημη μυρωδια! Αυτο κρατησε δυο τρεις βδομαδες και μετα τα κακα της εγιναν οπως τα ανεφερα σε προηγουμενο ποστ: μουσταρδι, ρευστα και καθαρα!

NiHHp2.png

Βλεπω καλα νεα απο ολες μας!:D

Κι εμας σαν να εχουν φουσκωσει τα μαγουλακια μας!κι ολο τρωει!

προβατακι ναι το διαβασα!πολυ ωραια!και τωρα η απλη αλλεργια σου φαινεται παιχνιδακι ετσι;8-)8-):cool::P:p:p

nanouka η γλουτενη αφορα τροφες οπως ψωμι,μακαρονια και λοιπα ζυμαρικα,ασπρο αλευρι,ζυμες κτλ. Γιατι ειναι πιο σημαντικη κατηγορια εναντι του κρεατος, των ψαριων, των οσπριων και των αλλων που σου εχουν κοψει;:rolleyes::confused:

Σε εναν αρρωστο τι θα εδινες ψωμι ή κρεας;Στο παιδακι σου τι θα προτιμουσες να δωσεις, μακαρονια ή ψαρι;Δεν ειμαι τοσο ψαγμενη στο θεμα της διατροφης αλλα πειτε μου αν κανω λαθος.

Τα παιδακια μας οσο μεγαλωνουν χρειαζονται πρωτεινες και λιπη για να καινε.

Ασχετο: ο λαος μας οφειλει πολλα στο ψωμι που αποτελουσε το 70% των θερμιδων που καταναλωνε στην Κατοχη επειδη ομως δεν ειχε κατι αλλο να φαει.Ειναι το φαι του φτωχου.Εχετε δει κανεναν πλουσιο να τη βγαζει με ψωμι και μακαρονια;Μονο ο Ξανθοπλουλος ετρωγε μια φρατζολα με κρεμμυδι και πεντε ελιες...:lol:

Ουτε κι εγω ξερω γι αυτα που ρωτας, οι παλιες μαμαδες θα ξερουν να σε διαφωτισουν.

Εκτιμω οτι: μπορει να ειναι αλλεργικο στη γλουτενη ή στο σταρι αλλα να παιρνει βαρος, η ασχημη μυρωδια συμπεριλαμβανεται στα συμπτωματα της αλλεργιας(οταν συνυπαρχει με αλλα).Οταν μπαινουν οι στερεες τροφες στο δευτερο εξαμηνο ειναι συμπληρωματικες του θηλασμου και δεν βασιζουμε σε αυτες την αναπτυξη του μωρου.Οποτε γαλα θα πινει αρκετο και παλι.Αυτο που ειπα αναφεροταν στο βαρος και να πω την αληθεια το ειπα περισσοτερο για να σε παρηγορησω:oops::oops::oops:.... Για συμπτωματα ισχυει οτι λεει η Dolorita.

Ποσο καιρο εχεις που εκοψες τα γαλακτ/κα;τι τρως τωρα;

Περιμενε να συμπληρωσεις τουλαχιστον 1-1,5 μηνα απο τα γαλακτ/κα πρωτου κοψεις κατι αλλο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...