Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ρε παιδιά τι να κάνω? Θα με τρελάνει ο εργοδότης..

Recommended Posts

Είμαι εργαζόμενη εδώ και 2 χρόνια σε μια επιχείρηση, έχω 2 μήνες έγκυος και απο την στιγμή που το έμαθε ο εργοδότης έχει αλλάξει εντελώς στάση μαζί μου. Ενώ μου έλεγε κανένα πρόβλημα πριν μείνω έγκυος, τώρα θέλει μάλλον να με κάνει να παραιτηθώ.

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Τι μπορεί να μου κάνει?

Επίσης εδώ και 4 μέρες πήρα αναρρωτική αδεία 15 ημέρες από το ΙΚΑ, επειδή με βάζαν να κάνω βαριές εργασίες.. με αποτέλεσμα να έχω τώρα προβλήματα με την μέση μου.

Παράλληλα παρόλο που έχω άδεια, δεν με άφησε να πάρω την πρώτη ημέρα και με κράτησε στην επιχείρηση, αλλά επειδή άρχισα ξανά να πονάω μου είπε από αύριο πάρε κανονικά την άδεια που σου έγραψε ο γιατρός.

Μου έχουν κάνει την ζωή μαύρη, με το ζόρι κρατάω τον άντρα μου να μην πάει και κάνει φασαρία.

Μπορούν να μου τα κάνουν όλα αυτά?

Μπορούν να με διώξουν?

Εγώ τι πρέπει να κάνω?

Είμαι σε απελπιστική κατάσταση.. help!

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

δεν μπορει να σε διωξει ...στην χειροτερη περιπτωση..βρεσ καποιον γνωστο του ικα για να σου γραψει μεχρι να γεννησεισ αδειεσ αναρρωτικεσ...

και προσ θεου μην παρετηθεισ χανεισ ολα τα επιδοματα.

MZw9p3.png

Και με τις αναρρωτικές τι γίνεται? μόνο μέσω γνωστού μπορώ?

αν δεν βρω κάποιον γνωστό?

Επίσης η δουλειά μου είναι βαριά, πρέπει να σηκώνω αντικείμενα 15 κιλών κτλ, και δεν υπάρχουν πιο ελαφριά πόστα, ώστε να μου έβαζε κάποια άλλη δουλειά να κάνω μέσα στην επιχείρηση..

Κοντεύω να τρελαθώ όσο σκέπτομαι ότι μόλις τελειώσει η άδεια θα μου κάνουν πάλι τα ίδια.

Ανησυχώ πλέον για την εγκυμοσύνη μου, δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά.

Να αρνείσαι να κάνεις τις βαριές δουλειές έχεις όλο το δικαίωμα.

Μπορείς να το κάνεις ευγενικά και εάν δεν ακούει να το κάνεις πάλι ευγενικά αλλά με προειδοποιήσεις.

Φυσικά και να μην παραιτηθείς!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Ρώτησε το ΙΚΑ της περιοχής σου.

Είμαι σίγουρη ότι θα σου δώσουν απάντηση.

Για τις άδειες

Να ζητήσεις από τον γυναικολόγο σου (αφού του εξηγήσεις) να σου γράφει άδειες, έπειτα να πάει ο συζυγός σου στο ΙΚΑ και θα σου τις γράψει ο γυναικολόγος του ΙΚΑ.

Θα είπε ότι είσαι στο κρεβάτι και δεν μπορείς να παραστείς η ίδια.

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

oχι και να παραιτηθεις!!!Θα εξηγησεις στον γιατρο σου την κατασταση κ θα σου δινει παραπεμπτικα για το ικα να παιρνεις αδειες.Θα παιρνεις λιγοτερα αλλα Χριστουγεννα και πασχα θα σε πληρωνει στα δωρα ο εργοδοτης.Ας προσεχε!!

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Για τις άδειες

Να ζητήσεις από τον γυναικολόγο σου (αφού του εξηγήσεις) να σου γράφει άδειες, έπειτα να πάει ο συζυγός σου στο ΙΚΑ και θα σου τις γράψει ο γυναικολόγος του ΙΚΑ.

Αυτή ακριβώς είναι η διαδικασία με τις αναρρωτικές. Μπορείς να πάρεις και στην επιθέωρηση εργασίας να μάθεις τα δικαιώματα σου. Αλλά προς Θεού μην του κάνεις την χάρη να φύγεις!!! Δεν έχει δικαίωμα να σε διώξει μέχρι και ένα χρόνο μετά τον τοκετό.

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Καλησπέρα, εγώ πήρα 2 μήνες πριν την κανονική μου άδεια αναρρωτική άδεια για πρόβλημα με τη μέση μου. Η γιατρός μου έγραψε τη βεβαίωση, πήγα στο ΙΚΑ και πέρασα επιτροπή με έναν υπέρηχο που είχα μαζί μου (δεν χρειάζεται να δείχνει το πρόβλημα απλά το θέλουν για το αρχείο τους) και μου ενέκριναν την άδεια. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, εξάλλου είναι δικαίωμά σου. Πήγε ο άντρας μου και έκανε τη διαδικασία γιατί δεν μπορούσα εγώ.

Δεν είναι τίποτα.

Μην πτοείσαι με τον εργοδότη σου. Έτσι κάνουν συνήθως όταν μια γυναίκα μένει έγκυος γιατί είσαι απαραίτητη και γιατί θα πρέπει να σε κρατήσει ούτως ή άλλως για 2 χρόνια.

Μην παραιτηθείς. Το πολύ πολύ να βρει κάποιον αντικαταστάτη μέχρι να γυρίσεις. Χαλάρωσε, είναι δικό του πρόβλημα.

Συμφωνω με τα κοριτσια μην του κανεις το χατηρι να παρατηθεις...μιλησε με το γιατρο σου και περνε οσες αναρρωτικες μπορεις ..μην αγχωνεσαι και ολα θα πανε καλα..με το καλο να ρθει το μωρακι σου

Διαφημίσεις

Ε όχι και να του κάνεις τη χάρη να παραιτηθείς. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε διώξει για αυτό σου κάνει μαύρη τη ζωή για να αποφασίσεις να τους παρατήσεις εσύ. Έτσι θα γλιτώσει και τις αποζημιώσεις και τα συναφή. Ξέρει ότι δεν μπορεί να σε διώξει ακόμα και αφού γεννήσεις. Σίγουρα δεν είναι χθεσινός.

Θα κάνεις ότι είπαν τα κορίτσια. Θα ρωτήσεις στην επιθεώρηση εργασίας, θα κανονίσεις με το γυναικολόγο σου τις άδειες σου και εκείνος ας κόψει το λαιμό του τι θα κάνει. Ας πρόσεχε που λέει και μια κοπέλα παραπάνω. Άντε γιατί μας βρίσκουν στην ανάγκη και μας πατάνε τον κάλο. :evil:

Να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με κάποιο κορόϊδο. Μια φίλη μου δούλευει σε ένα γραφείο και όταν έφτασε η ώρα να πάρει την άδεια εγκυμοσύνης πήγε στο ΙΚΑ για να κανονίσει τα χαρτιά και τα επιδόματα της. Εκεί της είπαν ότι λόγω έλλειψης μερικών ενσήμων δεν δικαιούται τα λεφτά πριν τον τοκετό καθώς επίσης ούτε το εξάμηνο. Έπαθε ένα σοκ εκείνη τη στιγμή αλλά όταν γέννησε το έψαξε κάπως παραπάνω και ανακάλυψε ότι της χρώσταγε 15 ένσημα. Έτσι κατάφερε να πάρει τα λεφτά που δικαιούταν πριν τη γέννα καθώς επίσης και το εξάμηνο. Και όπως αποδείχτηκε όλα αυτά τα ήξερε ο εργοδότης της. Για αυτό σου λέω. Κάνε τον σκόνη. Να μην ξέρει από που τον βρήκε.:twisted:

Με το καλό να έρθει το μωράκι σας.:wink:

Ένα παιδί σου ζωγραφίζει τη μέρα με χαρούμενα χρώματα. Ένα παιδί σου κουβεντιάζει, και νομίζεις πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον κόσμο. Σου τραγουδά και θαρρείς πως είσαι ακόμα παιδί. Σου φέρνει μια σακούλα γέλιο και σου την αδειάζει απλόχερα μπροστά σου. Μα εκείνο που πραγματικά κερδίζεις από ένα παιδί είναι ο άδολος τρόπος που σκέφτεται.

Σήμερα το πρωί έστειλα τον άνδρα μου να πάει στην δουλεία μου να υπογράψει την αναρρωτική άδεια και ο εργοδότης έλειπε. Άφησε εκεί το χαρτί και είπε στα παιδιά ότι θα πέραση αύριο να το πάρει. Πριν λίγο με πήρε τηλ. ο εργοδότης και με πρόσχημα ότι θέλει να το δόση στον λογιστή του να το υπογράψει θα μου το φέρει την ΔΕΥΤΕΡΑ.

Τι μπορεί να κρύβετε πίσω απ αυτό?

Υπαρχή περίπτωση να περάσουν οι μέρες και τελικά να μην ισχύει η άδεια που μου έδωσε ο γιατρός?

Διότι πέρυσι πήρα άδεια 10 μέρες αναρρωτική λόγο πνευμονίας την οποία υπέγραψε χωρίς να μου κάνει τα σημερινά.

Σιγουρα κατι θα υπαρχει στο βρωμικο μυαλο του...αλλα εσυ μην το βαζεις κατω, το πολυ πολυ να βρει και το μπελα του, δεν μπορει να αρνηθει την αναρρωτικη..θα του πει και ο λογιστης οτι δεν μπορει να κανει τιποτα και κατα την γνωμη μου το θεμα θα λειξει..

Μην αγχώνεσαι, και μην του δίνεις αέρα να κάνει περισσότερα... Δείξε ότι ξέρεις τα δικαιώματά σου και ότι δεν μασάς.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

να κρατας αντιγραφα των χαρτιων που του δινεις....

(για καλο και για κακο...)

H αδεια γραφετε και πισω στο βιβλιαριο.

Οχι μωρε δεν νομιζω οτι ειναι κατι. Απλα πολλοι εργοδοτες δεν υπγραφουν τιποτα χωρις τον λογιστη. Μην αγχωνεσαι αδικα και αστο να δεις πριν μπεις σε αμυντικη θεση

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 3 weeks later...

Για τις άδειες

Τις αναρρωτικες αδειες εκγυμοσυνης τις δινουν πολυ ευκολα χωρις πολλα πολλα-απο οτι μου ειχε πει τοτε ο γιατρος μου.Κι αυτο γιατι δεν το ρισκαρουν να παθεις κατι.Αρκει να πεις ενα ποναω ..πολυ και την πηρες ..

Οσο για την αδεια τωρα θα σου την υπογραψει,δεν μπορει να κανει αλλιως.

Και γω τα ιδια και χειροτερα περασα κοριτσι και σε καταλαβαινω απολυτα.Αντι να χαιρεσαι την εγκυμοσυνη σου καθεσαι και ασχολεισαι με τα χαζα τους .Γι αυτο σου λεω κατσε σπιτακι σου με τις αναρρωτικες και να σκεφτεσαι μονο το μωρακι σου.Εγω παραιτηθηκα μετα την γεννα αφου τελιωσα με ολες τις αδειες και τα επιδοματα....Κι αυτο γιατι δεν ηθελα να τους βλεπω μετα απο ολα αυτα.Ηθελα να ειμαι ηρεμη με το παιδακι μου στο σπιτι,Μπορει να εχασα το μειωμενο αλλα δεν μετανοιωνω στιγμη.

Καλη τυχη και με το καλο να ερθει το παιδακι σου.

QJZup3.png

bxuCp3.png

Είμαι εργαζόμενη εδώ και 2 χρόνια σε μια επιχείρηση, έχω 2 μήνες έγκυος και απο την στιγμή που το έμαθε ο εργοδότης έχει αλλάξει εντελώς στάση μαζί μου. Ενώ μου έλεγε κανένα πρόβλημα πριν μείνω έγκυος, τώρα θέλει μάλλον να με κάνει να παραιτηθώ.

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Τι μπορεί να μου κάνει?

Επίσης εδώ και 4 μέρες πήρα αναρρωτική αδεία 15 ημέρες από το ΙΚΑ, επειδή με βάζαν να κάνω βαριές εργασίες.. με αποτέλεσμα να έχω τώρα προβλήματα με την μέση μου.

Παράλληλα παρόλο που έχω άδεια, δεν με άφησε να πάρω την πρώτη ημέρα και με κράτησε στην επιχείρηση, αλλά επειδή άρχισα ξανά να πονάω μου είπε από αύριο πάρε κανονικά την άδεια που σου έγραψε ο γιατρός.

Μου έχουν κάνει την ζωή μαύρη, με το ζόρι κρατάω τον άντρα μου να μην πάει και κάνει φασαρία.

Μπορούν να μου τα κάνουν όλα αυτά?

Μπορούν να με διώξουν?

Εγώ τι πρέπει να κάνω?

Είμαι σε απελπιστική κατάσταση.. help!

Ευχαριστώ

Δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα παρα μονο να σου σπασουν τα νευρα.

Εζησα αντιστοιχη περιπτωση και πηγα μεχρι την γεννα με αναρωτικη . Επαθα αποκοληση και ανεβασμενη πιεση απο την υπερενταση. Μην τον αφηνεις , μην τα ανεχεσαι.

Σου προτεινω να κανεις το ιδιο. Αν δεν μπορεις να παρεις αδεια πηγαινε στην επιθεωρηση εργασιας της περιοχης σου και θα του κανουν συσταση.

Ο νονος του Βασιλη ελεγε τοτε και ενω εγω ταραζομουνα " Αφηστε με εγκυο να σας δειξω πως μπιπ :oops: τους εργοδοτες. Γιατι να μην μενουν εγκυος οι αντρες να τους δειξω εγω " και εχει απολυτο δικιο.

ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ και αν δεν μπορεις παρε αναρωτικες. Μην σε κανει να φυγεις. Μην τους μαθαινουμε ετσι οτι μπορουν να νικησουν. ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ

καλα εγω ξανααπαντησα αλλα για το πρωτο :lol::lol::lol:

Δεν το σβηνω ομως γιατι τοτε ειχα δει το τελευταιο και δεν ειχα παρει χαμπαρι :wink: