Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μηχανόβιοι γονείς, υπέρ και κατά...

Recommended Posts

Λοιπόν ανοίγω νέο θέμα γιατί είδα ότι υπάρχουν και άλλοι "συμπάσχοντες"...

Καταρχήν να δηλώσω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου από τους πορώμενους αλλά αγαπώ την μοτοσυκλέτα πολύ. Το 2005-6 βέβαια έκανα και 18000 χιλιόμετρα ταξίδια... ήμουν στα χωρίσματα... χαχα

Όσον αφορά το συνδυασμό του να έχεις παιδιά και μοτοσυκλέτα?

Θυμάμαι νεότερος είχα πάρει ένα XL600. τότε η πρώτη μου κόρη ήταν 2-3 χρονών. Την πήρα βόλτα 2 φορές και μου κοιμήθηκε πάνω στο ντεπόζιτο. Μετά άρχισα να το σκέφτομαι και ένιωσα άσχημα. δεν την ξαναέβαλα στη μηχανή. Μάλιστα τότε την πούλησα και έμεινα χωρίς μοτο για μερικά χρόνια. Δεν μου φαινόταν σωστό και από θέμα ασφάλειας αλλά και από θέμα οικογενειακού "feeling"...

Μερικά χρόνια αργότερα, βρήκα την λύση όμως. Αγόρασα μια ρώσικη Ural 750 με καλάθι, γνωστό και ως sidecar. Με αυτό μπορέσαμε να χαρούμε αρκετές όμορφες βόλτες όλοι μαζί, αν εξαιρέσουμε βέβαια ότι η πρώην την μισούσε...

(Σημ.έχω φωτό, αλλά δεν ξέρω πως να την βάλω!!)

Όταν είχα χωρίσει, τα Σαββατοκύριακα που δεν είχα εγώ τα παιδιά, την κοπάναγα αρχικά με ένα V-Strom και μετά με ενα Triumph ST1050...

Τώρα βέβαια με 3 παιδιά πια (σύντομα...) , και ξαναπαντρεμένος, το βλέπω δύσκολο, αλλά η μεγάλη μου κόρη (16) μπορεί σύντομα να πάρει δικό της μηχανάκι, οπότε...

Πάντως είναι θετικό , ότι το alienaki γουστάρει μοτο, οπότε θα βρούμε την άκρη!!

Εσείς οι μηχανόβιοι, αλήθεια τι γνώμη εχετε όσον αφορά τα παιδιά σας να καβαλλούν μηχανή?[/img]

Babies, boats, bikes and the blues, the whole blues and nothing but the blues...

Διαφημίσεις

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εγώ δεν είχα καμία επαφή με μηχανές αλλά ο άντρας μου είχε παλιά ένα παπάκι και όταν παντρευτήκαμε πήραμε μια yamaha 125άρα (τόσο είναι το δίπλωμά του) και την έχουμε ευχαριστηθεί! τώρα αν έρθει την άλλη μέρα το παιδί μου και μου ζητήσει μηχανή δεν θα ενθουσιαζόμουνα αλλά τί να της πω; θα γυρίσει να μου πει : εσύ γιατί έχεις; :shock: οπότε.... την πατήσαμε!!!

Εγώ έχω τρέλλα με τις μηχανές, (αν και ακόμη δεν έμαθα να οδηγώ μηχανή). Διακοπές το καλοκαίρι χωρίς μηχανή δεν λέει. Είχαμε μια ελιμινέϊτορ παλιότερα την οποία είχαμε ταράξει. Τον Μάιο του 2006 και αφου είχα πρήξει τον άντρα μου να αλλάξουμε μηχανή (έχω πάθος με τις on-off) μου έκανε το χατήρι και αγοράσαμε την Βαραντέρο. Ήμουν μέσα στον ενθουσιασμό και πηδούσα απο την χαρά μου. Σχεδίαζα να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι το καλοκαίρι με την μηχανή. 1 μήνα μετα την αγορά της μηχανής όμως έμαθα ότι ήμουν έγκυος και έτσι την χάρηκε μόνο ο άντρας μου. Το καλοκαίρι που μας πέρασε πήγαμε διακοπές με τον μικρό οπότε και πάλι δεν την χάρηκα.

Γενικά πάντως ο άντρας μου δεν παίρνει το αυτοκίνητο του και μέσα στην πόλη όταν δεν έχουμε τον μικρό παίρνουμε την μηχανή. Τα καλοκαίρια λέμε ότι εκτός της μεγάλες διακοπές που θα κάνουμε με το μικρό και αφιερώνουμε και ένα σ/κ μόνοι μας στο οποίο θα πηγαίνουμε με την ΜΗΧΑΝΟΥΛΑ ΜΑΣ.

Σχετικά με το θέμα που θίγεις εμάς θα μας απασχολήσει πολύ αργότερα. Η αλήθεια είναι ότι για το παιδί μου δεν θα ήθελα να οδηγεί μηχανή τουλάχιστον όταν είναι πάνω στην τρέλα του. Όταν ωριμάσει τότε ας κάνει ότι θέλει...

dev277pr___.png

Επειδή και εγώ στα νιάτα μου τις λάτρευα τις μηχανές, είχε ο αδερφός μου οι φίλοι μας και πηγαίναμε βόλτες, όμως ήρθε κάποια στιγμή που τις μίσησα χάθηκαν πολλοί φίλοι μου στην άσφαλτο και από τότε υποσχέθηκα ότι δεν θα ξανα ανέβω ούτε θα αφήσω τα παιδιά μου να πάρουν μηχανή ποτέ. Μάλιστα η μεγάλη μου κόρη κάποια στιγμή μου είπε ότι όταν μεγαλώσω θα πάρω μηχανή δεν της είπα όχι το μόνο που της είπα ότι πρώτα θα την πάω μια βόλτα από το ΚΑΤ και μετά αν επιμένει θα της πάρω!!!

Παιδακια θα πω κι εγω την αποψη μου....

ΜΙΣΩ τις μηχανες !!! Κι εγω οπως και ολοι μας πιστευω στην ηλικια των 16 - 18 ανεβηκαμε σε μηχανες, ειχε και καποιος φίλος, καποια φιλη, ενας ... σουπερ ντουπερ γκόμενος χαχα !!!! Ήτανε Ιν κλπ... Δυστυχως όμως οπως και η φιλη Ρουλα, εχασα πολλους φιλους, συμμαθητες τοτε και γνωστους.... και μαλιστα και καποιο πολυ σημαντικο τοτε για εμενα προσωπο.... ΤΙΣ ΜΙΣΗΣΑ !!!

Ευχομαι κι ελπιζω (γιατι ποτε δεν ξερεις) τα παιδακια μου να μην θελησουν ΠΟΤΕ να παρουν μηχανη.... μαλιστα εχουμε πει με τον συζυγο οτι θα προσπαθησουμε να ειμαστε προετοιμασμενοι οικονομικα, ωστε αν παραστει μεγαλη αναγκη στα 18+ να μπορεσουμε να τους παρουμε αυτοκινητο... Να μην ανεβαινουν ουτε σε μηχανες φιλων κλπ... Μακαρι .... :roll:

Διαφημίσεις

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΦΟΒΑΜΕ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ

ΤΡΕΛΑ!!!!!! ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ VESPAKI 125 ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ.

ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΧΑΝΗ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ.....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!!!!

Επειδή και εγώ στα νιάτα μου τις λάτρευα τις μηχανές, είχε ο αδερφός μου οι φίλοι μας και πηγαίναμε βόλτες, όμως ήρθε κάποια στιγμή που τις μίσησα χάθηκαν πολλοί φίλοι μου στην άσφαλτο και από τότε υποσχέθηκα ότι δεν θα ξανα ανέβω ούτε θα αφήσω τα παιδιά μου να πάρουν μηχανή ποτέ. Μάλιστα η μεγάλη μου κόρη κάποια στιγμή μου είπε ότι όταν μεγαλώσω θα πάρω μηχανή δεν της είπα όχι το μόνο που της είπα ότι πρώτα θα την πάω μια βόλτα από το ΚΑΤ και μετά αν επιμένει θα της πάρω!!!

Αυτό μου είπε η μαμά μου, 4 χρόνια πριν (στα 16 μου) όταν ζήτησα μηχανάκι. Με πήγε σε νοσοκομείο και είδα. Η εικόνα ενός παλικαριού που το είδα από πολύ κοντά, έχει μείνει χαραγμένη ακόμη στο μυαλό μου. Δεν ξαναζήτησα ποτέ μηχανάκι.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Λοιπόν κατανοώ απόλυτα ότι λέτε, αλλά...

Πιστεύω ότι αν μάθεις στο παιδί σου, σωστή και ασφαλή οδική συμπεριφορά, και σεβασμό στους κανόνες ασφαλείας, δεν υπάρχει λόγος να μην έχει την αυτή τη μεγάλη χαρά, αλλά και εξυπηρέτηση που συνεπάγεται η οδήγηση δίτροχου.

Στατιστικά να πω ότι το 2003, 1 στους 6 από τροχαία ήταν μοτοσυκλετιστής. (Παραδέχομαι όμως ότι υπάρχει τάση αύξησης)

Σε αυτοκίνητο όμως δεν φοβόσαστε να βάλετε τα παιδιά σας?

Η κόρη μου δεν ανεβαίνει ποτέ σε μηχανή χωρίς κράνος και μπουφάν μοτοσυκλέτας με προστατευτικά στους αγκώνες κλπ. ούτε και γω βασικά.

Μάλιστα προτιμώ να δώσω στο παιδί μου την δυνατότητα να κυκλοφορά με δικό του μέσο και ευθύνη του εαυτού του, παρά να ανέβει σε μηχανή άλλου (Αυτό πραγματικά το τρέμω...και εγώ)

Πάντως η μικρή είναι σε καλό δρόμο. Δεν θέλει τις δυο ρόδες με τίποτα, μόνο τρεις..!!!

Babies, boats, bikes and the blues, the whole blues and nothing but the blues...

Λοιπόν κατανοώ απόλυτα ότι λέτε, αλλά...

Πιστεύω ότι αν μάθεις στο παιδί σου, σωστή και ασφαλή οδική συμπεριφορά, και σεβασμό στους κανόνες ασφαλείας, δεν υπάρχει λόγος να μην έχει την αυτή τη μεγάλη χαρά, αλλά και εξυπηρέτηση που συνεπάγεται η οδήγηση δίτροχου.

Ναι αλλά έχε υπόψη σου ότι ζούμε σε μια χώρα που οι λέξεις "σωστή και ασφαλή οδική συμπεριφορά" απλά δεν υπάρχουν.

Εσύ μπορεί να οδηγάς τέλεια, αλλά ο άλλος που θα΄ρθει να πέσει επάνω σου είναι άλλο πράγμα.

Κι έχω και πολύ πρόσφατο παράδειγμα... πέρισυ το καλοκαίρι σκοτώθηκε στην πολυκατοικία μου ένα παλληκάρι 37 χρονών παντρεμένος με 2 παιδιά.

Τον έκλεισε ένας αδιάφορος στην Εθνική οδό και το πέταξε ανέμεσα στα κιγκλιδώματα όπου και τον κατακρεούργησε (sorry για την λέξη αλλά έτσι έγινε).

Κι εγώ και ο άντρας μου είμαστε μηχανόβιοι, αλλά οχι πλέον.

Την πρώτη μου επαφή με μηχανάκι την είχα ακριβώς στα 18 μου , όταν πια το απέκτησα με τα λεφτά απο την πρώτη μου δουλειά.Σιγά σιγά έγινε τρόπος ζωής για εμένα και δεν μπορούσα να είμαι οπουδήποτε χωρίς το σκουτέρ!

Αργότερα απέκτησα και την πρώτη μου μηχανή ,yamaha dt... :P

και μερικά χρόνια μετά γνωρισα τον άντρα μου (επαγγελματία του είδους)

και μαζί κάναμε πολλα και ευχάριστα χιλιόμετρα... :D:D:D .

Όμολογώ πως ο Κώστας διαμόρφοσε εντελώς την μοτοσυκλετιστική νοοτροποία και την συμπεριφορά στην μέχρι τοτε δίτροχη ζωή μου! Μαζί του έμαθα απο το να βιδώσω ..... μέχρι και να αιστανθω τον ήχο της μηχανής.

Σήμερα.... η οδήγηση της μοτοσυκλετας ομολογώ οτι συντελείται σε ένα άκρος εχθρικό περιβάλλον:( .Προσωπικά πια τους περισσότερους υπόλοιπους χρήστες των οδικών δικτίων, τους αντιμετωπίζω ως εν δυνάμει εξ αμελείας εχθρούς της σωματικής μου ακεραιότητας.

Τώρα θα μου πέιτε , άσε κοπέλα μου τοτε το μηχανάκι σου και κλειδωσέτο σε κανα γκαράζ!!! :roll: και πάρε το αυτοκινητάκι σου να πάς στην δουλίτσα σου !!!

Σίγουρα η απαντηση μου ειναι οχι:!:

Απαραίτητα φοράω κράνος και μπουφάν , γάντια (ακόμα και το καλοκαίρι-ελαφριά) και τις περισσότερες φορες μπότες, μποτάκια.Κάθε μέρα πριν ξεκινήσω ελένχω το μηχ/κι , φωτα , φλάς , κόρνα , φρένα.Δεν απαντάω ποτε στο κινητο μου (μάλιστα ειναι κλειστό) και τα αντανακλαστικά μου πρόσπαθω να είναι σε επίπεδα ισχύος και ασφάλειας. :)

"Επικίνδυνα δεν είναι τα άλογα που τρέχουν κάτω απο τα σκέλια μας.

Επικίνδυνο είναι το γαιδούρι που τα κάνει κουμάντο"

Οπως μάλλον αντιλαβμάνεστε είμαι υπέρ τον διτρόχων αλλα υπό όρους!

Ο γιός μας ανεβαίνει την μοτοσυκλέτα μαζί μας όμως :

* ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ

* ΠΑΝΤΑ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ

* ΠΑΝΤΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΠΟΥΦΑΝ

*ΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΡΟΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ

ΕΘΝ.ΟΔΙΚΑ ΔΥΚΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

* ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΝΥΧΤΑ

*ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΥΚΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΒΡΟΧΗ

*ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ

* ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ + ΟΙ 2

*ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

*ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ-ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ

Μου αρέσει να είναι συνεπιβάτης μαζι μας στην μηχανή και αν θέλει και του αρέσει μεγαλώνοντας θα αποκτήσει την δική του. Εύχομαι να αγαπήσει

και να οδηγεί συνηδειτα και προσεκτικα , όπως ο πατέρας του! :D

Και γιατί οχι να μας φέρει και αυτός μερικά κυπελα στο σπίτι!

Ελπίζω να μην σας κούρασα!

Και κάτι τελευταίο !

Σε όλους εσας τους οδηγούς των αυτ/των , μόλις αντιλαμβάνεστε έναν μοτοσυκλετιστή απο τον καθρέπτη σας.... ανοίχτε του λίγο δρόμο να περάσει!!! εγώ προσωπικά οταν οδηγώ το αμάξι το κάνω ΠΑΝΤΑ! :D

Και μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν χαθεί άδικα οδηγώντας την μηχανή τους.

Τον Ιουνιο του 2006 χτύπησε άσχημα με την μηχανή του... ο αγαπημένος μας Γιάννης Γ. .... κάπου κοντα στο Κιάτο ενω επέστρεφε απο Αθηνα προς Πάτρα.....έμεινε με σοβαρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις 2 μήνες στο Ερικκος Ντινάν σε καταστολή....στις 11 Αυγούστου 2006 του είπαμε όλοι το τελευταίο ΑΝΤΙΟ.

Κουράγιο σε όλους εκείνους τους γονείς που τους στέρησαν το βλαστάρι τους. ...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Αφροδιτη μου δεν το συζητω οτι οι οδηγοι των αυτοκινητων ειμαστε τα χειροτερα γαιδουρια ειδικα σε οτι αφορα τους μοτοσυκλετιστες και σας το λεω ειλικρινα οτι εχω φοβερη οδικη συμπεριφορα, απο συνειδηση !!!

Ομως και πολλοι μοτοσυκλετηστες, πανε γυρευωντας, κακα τα ψεμματα,ε ?

Και επετρεψε μου να θυμωσω μαζι σου για κατι που εγραψες... παιρνετε το παιδι στην μηχανη.... με ολα τα μετρα ασφαλειας κλπ... ΠΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ??? 3 ??? Γιατι οι μηχανες ειναι για δυο νομιζω... ??? Οταν βλεπω παιδι σε μηχανακι - τρικαβαλο, με πιανουν τα διαολια μου !!!

Αχ! βρε Μαριλένα .... πόσοι να είμαστε άραγε ???

Φυσικά και μιλώναντας στον 'α πληθυντικό ,εννοώ την κοινη τακτική εμένα και του πατέρα του !

Ποτε δεν έχουμε ανέβει και οι 3 στο μηχ/κι!

Όταν θέλουμε να πάμε σε κάποια δουλεία - υποχρέωση με το παιδι , ευτηχως έχουμε και 1 αυτ/τάκι. Φυσικά και δεν βάζουμε το παιδι στο μηχ/κι , να πάμε στον παιδ/τρο ας πούμε!!! Περισσότερο έχει εκπαιδευτικό και χαρακτιρα βόλτας .... βέβαια μεγαλώνοντας θα αλλάξει αυτό! και πολύ αργότερα βέβαια αν θα με πέρνει καμια 3καβαλιά με κανένα φίλο του δεν ξέρω!!! :lol::lol::lol:

Πάντως μου κάνει ενδιαφέρον που απο το πόστ μου ,στάθηκες σε αυτό το

σημείο !!! Μάλλον οι τρόποι που αντιμεπωτίζουμε το παιδί όταν ειναι στην μηχανη σου φάνηκαν αδιάφοροι να υποθέσω ε? :roll:

Μακάρι ολοι οι γονείς να ακολουθούσαν κάποιους βασικούς κανόνες οδήγησεις ..... και ασ ήταν 3 πάνω στο μηχ/κι 8)

Προσωπικα μιλωντας ειμαι 100 %εναντια στην ιδεα των μηχανων .

Δεν ξερω τι να σας πρωτοπω...σαν φυσιοθεραπευτρια εχω δουλεψει με απειρα 2μετρα παλλικαρια αναπηρα...για τις κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις και τα για τα αγγελουδια που μειναν φυτα για ολη τους την ζωη να σας πω?για απειρα βραδια δουλειας μου στην εντατικη οπου χανοταν αθωες ψυχουλες να σας πω?για τις μανουλες που ουρλιαζαν και ακομα οι κραυγες τους σκιζουν τα βουνα?

οχι φιλοι μου μην μου μιλατε εμενα για μηχανες...παρτε οσα μετρα θελετε βαλτε 2 κρανοι ταυτοχρονα και φορεστε αλλα 3 μπουφαν και οτι αλλο φανταζεστε...απλα δεν θελω να ακουσω για μηχανη.

και στην οικογενεια μας ενα τετοιο τραγικο περιστατικο μας εχει στιγματισει ολη μας την ζωη.εχουν περασει 15 χρονια αλλα η πληγη ειναι ακομα ανοιχτη και αιμορραγει και μια μανα ακομα αναβει το καντηλι για το σπλαχνο της που εφυγε αδικα..

ΟΧΙ στις μηχανες.Ο Θεος ελπιζω να εχει τα αυτια του ανοιχτα γιατι εχω γιο και προσευχομαι μερα νυχτα να μην ερθει η ωρα η κακη να μου ζητησει μηχανακι..γιατι δεν θα το αντεξω.

ειμαι υπερβολικη ?ισως ..αλλα καντε μια βολτα σε εντατικη νοσοκομειο και μετα απο αυτο μια βολτα στα νεκροταφεια και ελατε να τα ξαναπουμε..

οχι το παιδι μου αλλα ουτε γραμμα δεν στελνω με μηχανη.

οταν παραγγελνουμε fast food παντα ρωταω...ερχεται παιδι με μηχανακι?οταν μου λενε ναι τους λεω αφηστε το καλυτερα...φανταζεσται να γινω η αιτια να χαθει ενα παιδι?που πανω στον φορτο της δουλειας τρεχει και δεν βλεπει τιποτα μπροστα του?απαπα.

Οχι Αφροδιτακι μου, δεν μου φανηκαν αδιαφορα απλα δεν θελω να σκεφτομαι παιδια σε μηχανακια... οποτε δεν ηθελα να σταθω εκει !!! (Συμφεροντολογα !!!) χαχα !!!

οταν παραγγελνουμε fast food παντα ρωταω...ερχεται παιδι με μηχανακι?οταν μου λενε ναι τους λεω αφηστε το καλυτερα...

Μα Demaki μου πιστεύω πως αυτού του είδους τα μαγαζιά , ειναι δυσκολο να κάνουν dilivery με αυτοκίνητα !!! Όπότε εμείς καλά κάνουμε και δεν παραγγέλνουμε απο έξω .....

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις , συμφωνώ , όμως όλα τα ατυχήματα μπορούν να ειναι μοιραία....δυστηχώς ακόμα και με αυτ/τα!

Θεωρώ πως η προσοχή μας και τα αντανακλαστικά μας , μπορού να αποτρέψουν ίσως κάποιες καταστάσεις.

Διαφημίσεις

ΣΑΦΩς τετοια ατυχηματα γινονται και με αυτοκινητα απλα λογο προσωπικων βιωματων δεν θελω μηχανες.

ευτυχως με αυτοκινητο δεν μας εχει τυχει κατι σοβαρο ,γιατι αν γινει και αυτο με βλεπω να μετακινουμε με τα ποδια...

οσο για το delivery ευτυχως στην θεσσαλονικη παρα πολλα μαγαζια εχουν αυτοκινητα για τις παραδοσεις τους.βεβαια στην περιοχη που μενω επειδη ειναι βουνο η παραδοσεις γινονται ΜΟΝΟ με αυτοκινητο

Μου άρεσε από μικρή να ανεβαίνω σε μηχανές. Ο αδελφός μου όταν ήταν 16 ζήτησε να του πάρουν ένα μικρό για να πηγαίνει στην Σιβιτανίδιο στην Καλλιθέα και από Ανω Γλυφάδα δεν του έκαναν τα λεωφορεία και ο ηλεκτρικός που έπρεπε να πέρνει ήταν και η ηλικία , τελως πάντων δεν του έπερναν. Εγώ σαν μεγαλύτερη αδελφή του έδωσα κρυφά τα χρήματα για το δίπλωμα και μετα για το μηχανάκι. Ποτέ δεν χτύπήσε , ευτυχώς πάντα προσεχε και με κράνος και ποτέ βράδυ και με βροχή. Οταν μεγάλωσε αγόρασε μόνος του ένα μεγάλυτερο και εργαζόταν σαν delivery .

Ενα βράδυ με κατακλυσμό τον παρέσυρε το ρέμα της Ποσειδώνος με την μηχανή και σφίνωσε κάτω από ένα παρκαρισμένο φορτηγό. Δεν μπορούσε να ξεσφυνώσει και πνιγόταν. Ευτυχώς κάποιοι τουρίστες που ήταν στα μπαλκόνια γιατί ήταν καλοκαίρι τον είδαν από το ξενοδοχείο απέναντι και κατέβηκαν και του έσωσαν την ζωή!!! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου!!!Ενα μήνα έκανε ο ίδιος να συνέλθει και να ξαναβγεί με το μηχανάκι από το σπίτι!!! Οι γονείς μου τον επόμενο μήνα του έκαναν δώρο ένα αμάξι!!! :wink:

Χρονια αργότερα γνώρισα τον άντρα μου με παπάκι αργότερα πήρε μεγαλύτερη μηχανή και οργώναμε μαζί τα καλοκαίρια τα νησιά.

Ευτυχώς ποτέ δεν μας έτυχε τίποτα σοβαρό .

Οταν έκανα το παιδί είδα τα πράγματα πιο σοβαρα και απλά δεν ξαναανέβηκα μαζί του.

Πριν 3 χρόνια γυρνώντας από την δουλειά του σε διάστημα 6 μηνών των χτύπησαν και τον έριξαν με την μηχανή οδηγοί αυτοκινήτων που βγήκαν στην Βάρης - Κορωπίου από στοπ και φανάρι κόκκινο δίχως να προσέξουν , ο ένας μάλιστα είχε και το αυτοκίνητο του ανασφάλιστο!!! Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει την μια το πόδι και την άλλη το χέρι και να πονάει και να χάσει μεροκάματα και φυσικά τα δικαστήρια και οι δικηγόροι δικά μας, μιας και δεν κάνανε δήλωση οι άλλοι !!!!

Τώρα το παιρνει καμμια φορά για να παει πιο γρήγορα στη δουλειά του , μου ανακοινωσε ότι θα την περνει και το καλοκαίρι για να πηγαινει στη δουλειά και κοντεύω να χάσω τον ύπνο μου.

Κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι με τη μηχανή προσεύχομαι να γυρίσει ζωντανός και καλά ή τέλως πάντων ας βρεθεί ένας καλος κλέφτης να μας την κλεψει να ησυχάσω!!!

Συμπέρασμα: οι Ελληνικοί δρόμοι και οι ανεύθυνοι οδηγοί τους δεν ενδίκνυντε για μηχανάκια!!!

Συμπέρασμα: οι Ελληνικοί δρόμοι και οι ανεύθυνοι οδηγοί τους δεν ενδίκνυντε για μηχανάκια!!!

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Πριν 3 χρόνια γυρνώντας από την δουλειά του σε διάστημα 6 μηνών των χτύπησαν και τον έριξαν με την μηχανή οδηγοί αυτοκινήτων που βγήκαν στην Βάρης - Κορωπίου από στοπ και φανάρι κόκκινο δίχως να προσέξουν , ο ένας μάλιστα είχε και το αυτοκίνητο του ανασφάλιστο!!! :

Αν οδηγώντας αυτοκίνητο,όταν βλέπουμε άνθρωπο με μηχανή σκεφτούμε ότι μπορεί εκεί να είναι ο δικός μας άνθρωπος και αποβάλουμε τη λογική: Μηχανή=Αλήτης=Αδιάφορος,και σκεφτούμε μια οικογένια που τον αγαπάει και τον περιμένει κάπου.... θα προσέχουμε περισσότερο στο δρόμο τον άνθρωπο που αντικειμενικά είναι ανυπεράσπιστος αφού δεν υπάρχουνε λαμαρίνες να τον προστατέψουνε σε αντίθεση με μας.

ΥΓ. Μηχανή δεν έχουμε αλλά αν όταν μεγαλώσουνε τα παιδιά ζητήσουνε, θα το συζητήσουμε :):):):)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Αν οδηγώντας αυτοκίνητο,όταν βλέπουμε άνθρωπο με μηχανή σκεφτούμε ότι μπορεί εκεί να είναι ο δικός μας άνθρωπος και αποβάλουμε τη λογική: Μηχανή=Αλήτης=Αδιάφορος,και σκεφτούμε μια οικογένια που τον αγαπάει και τον περιμένει κάπου.... θα προσέχουμε περισσότερο στο δρόμο τον άνθρωπο που αντικειμενικά είναι ανυπεράσπιστος αφού δεν υπάρχουνε λαμαρίνες να τον προστατέψουνε σε αντίθεση με μας.

ΥΓ. Μηχανή δεν έχουμε αλλά αν όταν μεγαλώσουνε τα παιδιά ζητήσουνε, θα το συζητήσουμε :):):):)

Συμφωνώ απόλυτα (τουλάχιστον μέχρι το Υ.Γ :) ). Σαν οδηγός ΙΧ, που ποτέ δεν είχε και ιδιαίτερη μούρλα με μηχανές, μπορώ να πω ότι προσέχω πολύ τους δικυκλιστές, αν και πολλές φορές οι ίδιοι δεν προσέχουν τον εαυτό τους (κυρίως με μικρού κυβισμού). Ο σεβασμός στους άλλους οδηγούς είναι πολύ σημαντικός και μας γλυτώνει από πολλά ατυχήματα. Πιστεύω όμως ότι η οδηγική μας συμπεριφορά εξαρτάται από την συμπεριφορά μας σαν άνθρωποι

Λοιπόν, ενώ εγώ δεν είχα ποτέ τρέλλα με τις μηχανές ο άντρας μου μου αγόρασε ένα παπάκι δώρο πρίν από δεκαπέντε χρόνια! Φοβήθηκα , ζορίστικα κλπ. Σήμερα δεν το αποχωρίζομαι πιά.Οδηγούσα και στις τρείς προηγούμενες εγκυμοσύνες μέχρι τον έβδομο και πήγαινα στη δουλειά. Τα παιδιά αποφεύγω να τα ανεβάζω.Του μικρού του αρέσει ιδιαιτέρως. Πιστεύω ότι όταν μετακινείσαι μέσα στην πόλη είναι απαραίτητο αν και πράγματι επικύνδυνο λόγω της αμέλειας ορισμένων οδηγών. Αυτά!!

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Τωρα χτυπησατε φλεβα μεγαλη.....

Οι μηχανες ηταν -ειναι και θα ειναι μια απο τις αγαπες μου,

αυτη η αισθηση ελευθεριας που σου παρεχει είναι άλλο πράγμα.

Μόλις μπόρεσα να ανταπεξέλθω οικονομικά πήρα το δικό μου μοτεράκι,

ήταν ένα CBR600, απίστευτο μηχανάκι και το ευχαριστήθηκα.

Ο χώρος της μοτοσυκλέτας ήταν αφορμή να γνωριστούμε με τον

άντρα μου,ο οποίος σημειωτέον είχε στην κατοχή του ένα DUCATI 748.

Για την ακρίβεια μέσα απο αυτον τον χώρο γνωριστήκαμε.

Μόλις μάθαμε πως η μικρή μας είναι καθ'οδον τα πουλήσαμε

και τα δύο,έχοντας μπουφάν μπότες κλπ στο ντουλάπι.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε γευτεί πικρά ποτήρια και πλέον με την μικρή

ούτε που το σκεφτόμαστε,χαθηκαν πολύ φίλοι μας,αδερφικοί και μη.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να δω την μικρή μου πάνω

σε μηχανάκι-μηχανή μιας η επικινδυνότητα είναι τρομερά μεγαλη..

Όσο σωστός και να είσαι έχοντας οδηγική παιδεία,γνωρίζοντας τον ΚΟΚ

κλπ,το άσχημο είναι πως οι "άλλοι" δεν σε προσέχουν.Δεν προσέχαν,δεν

προσέχουν και δεν θα πrοσέξουν ποτέ τις μηχανές,μεγάλες και μη..!

Εύχομαι τα παιδιά μου να απέχουν...

..sine qua non..

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου λατρεύω τις μηχανές. Είχα (και έχω απλά δεν το οδηγάω πλέον) ένα παπάκι αλλά έχω δίπλωμα για μεγάλη μηχανή. Πριν 2 χρόνια ετοιμαζόμουν να πάρω ένα εντουράκι αλλά μας πρόλαβε ο μικρός.

Θα συμφωνήσω στο ότι τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν οδηγική συμπεριφορά από μικρά.

Προσωπικά δεν θα ανέβαζα ποτέ το παιδί μου σε μηχανή ως συνεπιβάτη τουλάχιστον μέχρι τα 15 του. Όταν θα έρθει η ώρα να μας ζητήσει μηχανάκι θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι φορές που από τώρα το σκέφτομαι και τρελαίνομαι, από την άλλη όμως έχοντας την αγάπη που έχω στις μηχανές δεν θέλω να του το στερήσω αν το θέλει. Λέω στον άντρα μου όταν το φέρνει η κουβέντα "δεν πειράζει που δεν πήρα μηχανή, όταν μεγαλώσει ο μικρός θα έχουμε μία μαζί"! :) Να με δω 50άρα μηχανόβια και τι στον κόσμο... :P

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Και να η εναλλακτικη :

Αποκαλύφθηκε το αυτοκίνητο των 2.500 δολαρίων

10/1/2008 11:38

PUSH0d1980334c08.jpg

Δυο εκδόσεις θα διαμορφώνουν την γκάμα του "Nano", που θα διατεθεί στην ινδική αγορά μέσα στο 2008

Φωτογραφία: Associated Press

Πηγή: auto.in.gr

H τιμή των 2.536 δολαρίων ή αν προτιμάτε των 1.729 ευρώ αρκεί από μόνη της να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Το "Nano" της Tata Motors αποτελεί, όχι άδικα, το σημαντικότερο έκθεμα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα τις Ινδίας.

Αυτοκίνητο πόλης, με τετραθέσιο εσωτερικό και μήκος που φτάνει τα 3,1 μέτρα, το "Νano" των 2.500 δολαρίων θα διατεθεί μέσα στο 2008 στην τοπική αγορά, καλύπτοντας τις μεταφορικές ανάγκες των οικογενειών, που μέχρι σήμερα επέλεγαν δίκυκλα για τη μετακίνησή τους.

Παρά τις περιορισμένες διαστάσεις του αμαξώματος - το πλάτος δεν ξεπερνά τα 1,5 μέτρα - το "Nano" προσφέρει τους απαραίτητους χώρους για τη μεταφορά τεσσάρων ατόμων.

Κατασκευασμένος από αλουμίνιο, ο δικύλινδρος κινητήρας των 623 κ.εκ. είναι τοποθετημένος στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, αποδίδοντας 33 ίππους. Στους πίσω τροχούς μεταδίδεται και η κίνηση, μέσω αυτόματο κιβωτίου.

Χάρη στο μικρό κυβισμό του κινητήρα, η κατανάλωση του "Nano" είναι η ελάχιστη δυνατή, καθώς δεν ξεπερνά τα 5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα. Περιορισμένες, αντίστοιχα, είναι και οι εκπομπές ρύπων, που πληρούν τις προδιαγραφές Euro4.

Η πρόταση της Tata Motors απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Ν. Αμερικής, χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει στο μέλλον τη διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Afroditi D μου φάινεται εμείς οι δύο είμαστε προς το παρόν εδώ υπέρ... :(

Δεν πειράζει όμως... θα συνεχίσουμε τον αγώνα της ενημέρωσης...

Είναι γεγονός ότι πολλά νεαρά παιδιά χάνονται από ατυχήματα και είναι τραγικό. Γιαυτό πρέπει να προσπαθήσουμε πολυ να κάνουμε τα παιδιά μας καλύτερους οδηγούς από ότι είμασταν ποτέ εμείς.

Μου βάλατε φυτίλι και κοίταξα περισσότερες στατιστικές, όμως.

Λοιπόν στατιστικά, ετήσια έχουμε τις εξής πιθανότητες να πεθάνουμε σε ατύχημα:

1 στις 49.139 πεζοί

1 στις 73.136 με μοτοσυκλέτα

1 στις 19.216 με αυτοκίνητο

1 στις 348.349 με ποδήλατο

1 στις 22.588.988 με τρίκυκλο (Τέτοιο έχω κι εγώ!!!)

1 στις 75.216 με φορτηγάκι

1 στις 688.922 με νταλίκα

1 στις 7.341.210 με λεωφορείο

1 στις 10.776.179 με τραίνο

1 στις 308.787 με 4x4 η offroad ATV

Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες να πάμε από μεταφορικό μέσο, όσες έχουμε να πάμε από καρδιά.

Έχουμε τις ίδιες περίπου πιθανότητες να πνιγούμε με να πάμε από μοτοσυκλέτα.

έχουμε 2 φορές περισσότερες όμως πιθανότητες να πάμε από ναρκωτικά, και 4 φορές περισσότερες από δηλητηρίαση

Ουφ ελπίζω να μην σας τα έπρηξα...

Τώρα ξέρει κανείς που μπορώ να βρω ένα τραμ? Θέλω να πάρω τρία για τα παιδιά μου...