Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπουργειο οικονομικων...πηρατε κατι αναλογο;

Recommended Posts

Ανοιγω εδω το θεμα γιατι δεν εβρισκα πιο καταλληλο τοπικ και γιατι μου χαλασε τη διαθεση...Μολις γυρισα και φευγω παλι αεροπορικως αυριο το πρωι... Βρηκα μια επιστολη απο το υπουργειο Οικονομικων που λεει οτι βρεθηκε καποιο λαθος η καποια παραλειψη (δεν διευκρινιζει τι) στην φορολογικη δηλωση μου και λεει να μπω στο ιντερνετ σε μια ιστοσελιδα για να υποβαλω εκ νεου τη δηλωση Ε9 στον πινακα 1 και 2.

Δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως θελουν αφου εγω εκανα δηλωση Ε9 το 2005 για το οικονομικο ετος 2004 αφου επρεπε να δηλωσω το σπιτι μου που ειναι και το μονο περιουσιακο μου στοιχειο και χτιστηκε το 2004. Εκτοτε δεν αγορασα και δεν πωλησα τιποτα. Καθε χρονο δηλωνα το σπιτι (αφου Ε9 απ' οτι ξερω μια φορα υποβαλλουμε) και επαιρνα κανονικα το εκκαθαριστικο μου. Τι αλλαξε; Τι ζητανε; Πηρατε κατι αναλογο;

Ρε γμτ, με αποσυντονισε αυτο το πραγμα! Πεταω αυριο το πρωι και πρεπει να το τακοτοποιησω αμεσα γιατι η επιστολη εχει ημερομηνια 15/6...

Στην ιστοσελιδα που παραπεμπουν δεν καταλαβαινω γρι...

Οποιος μπορει να με βοηθησει, αν πηρε κατι αναλογο θα το εκτιμησω πολυ...

Διαφημίσεις

Δεν θυμαμαι ακριβως εχω την εντυπωση το 2007 ειχαν πει εχουμε δεν εχουμε αλλαγες στο Ε9 ειμασταν υποχρεωμενοι να το κανουμε.Αν εσυ λες οτι τελευταια φορα που το εκανες ηταν το 2005,προφανως δεν εχουν καταχωρημενη δηλωση του 07.Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο δεδομενου οτι δεν υπαρχουν αλλαγες.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Ανοιγω εδω το θεμα γιατι δεν εβρισκα πιο καταλληλο τοπικ και γιατι μου χαλασε τη διαθεση...Μολις γυρισα και φευγω παλι αεροπορικως αυριο το πρωι... Βρηκα μια επιστολη απο το υπουργειο Οικονομικων που λεει οτι βρεθηκε καποιο λαθος η καποια παραλειψη (δεν διευκρινιζει τι) στην φορολογικη δηλωση μου και λεει να μπω στο ιντερνετ σε μια ιστοσελιδα για να υποβαλω εκ νεου τη δηλωση Ε9 στον πινακα 1 και 2.

Δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως θελουν αφου εγω εκανα δηλωση Ε9 το 2005 για το οικονομικο ετος 2004 αφου επρεπε να δηλωσω το σπιτι μου που ειναι και το μονο περιουσιακο μου στοιχειο και χτιστηκε το 2004. Εκτοτε δεν αγορασα και δεν πωλησα τιποτα. Καθε χρονο δηλωνα το σπιτι (αφου Ε9 απ' οτι ξερω μια φορα υποβαλλουμε) και επαιρνα κανονικα το εκκαθαριστικο μου. Τι αλλαξε; Τι ζητανε; Πηρατε κατι αναλογο;

Ρε γμτ, με αποσυντονισε αυτο το πραγμα! Πεταω αυριο το πρωι και πρεπει να το τακοτοποιησω αμεσα γιατι η επιστολη εχει ημερομηνια 15/6...

Στην ιστοσελιδα που παραπεμπουν δεν καταλαβαινω γρι...

Οποιος μπορει να με βοηθησει, αν πηρε κατι αναλογο θα το εκτιμησω πολυ...

Πήρε ο πατέρας μου τέτοιο. Μπήκα και του το 'φτιαξα. Αυτό που έλειπε ήταν η χρονολογία κατασκευής του ακινήτου. Κάτι τέτοιο θα ειναι. Don't worry!!! :wink:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Ρουλα δεν το ηξερα αυτο αλλα γιατι τοτε δεν πηρα αυτην την ειδοποιηση περυσι και μου ηρθε φετος; Περυσι πηρα κανονικα το εκκαθαριστικο μου και τιποτα αλλο.

Maryp δεν μπορω να φανταστω καποια παραλειψη ρε γμτ... Εκτος απο καποιες μικροαλλαγες που ειχα στο εισοδημα η φετινη μου δηλωση ειναι καρμπον ολων των προηγουμενων και την εκανα πολυ προσεχτικα.

Να ειναι λαθος που εγινε απο τοτε; Χλωμο γιατι τοτε επειδη την ψιλοφοβηθηκα τη δουλεια με το Ε9 την ειχα δωσει και την εφτιαξε λογιστης...

Για πες τωρα... Θα μπω στην ιστοσελιδα και θα κανω εκ νεου ολη τη δηλωση; Μου βγαζει στην αρχικη μονο τα αρχικα του ονοματος του συζυγου (για λογους λεει ασφαλειας) το δικο μου και του παιδιου ειναι κενο.

Να τα εισαγω ξανα;

Και δεν μου λες... Πως καταλαβες ποιο ηταν τελικα το λαθος; Σου εβγαλε κατι; Το λεω επειδη ειναι κενα τα κουτακια, δεν βλεπω δηλαδη τα δηλωθεντα ωστε να εντοπισω που υπαρχει λαθος... Γμτ δηλαδη φευγω το πρωι, μολις γυρισα, τρελαθηκε κι ο συναγερμος στ' αμαξι και βαραει οποτε θελει και τα νευρα μου μεσα!!!!!!!!

κι εμεις πηραμε... αλλα εμεις ειχαμε κανει μια μετατροπη μετα το αρχικο ε9, η οποια μετατροπη δεν ειχε φτασει στα χερια τους οταν μας εστειλαν το μπουγιουρντι οτι και καλα το σπιτι ειναι σε high περιοχη ενω δεν ειναι... τωρα ηρθε αυτο με το σκηνικο μεσω ιντερνετ. αν μπεις στη σελιδα που λεει, αναφερει συγκεκριμενα τα λαθη που θελουν αλλαγη... λυπαμαι τους υπαλληλους στα λογιστηρια... θα εχουν μπολικη δουλεια...

me and my men...

Διαφημίσεις

Ρουλα δεν το ηξερα αυτο αλλα γιατι τοτε δεν πηρα αυτην την ειδοποιηση περυσι και μου ηρθε φετος; Περυσι πηρα κανονικα το εκκαθαριστικο μου και τιποτα αλλο.

Maryp δεν μπορω να φανταστω καποια παραλειψη ρε γμτ... Εκτος απο καποιες μικροαλλαγες που ειχα στο εισοδημα η φετινη μου δηλωση ειναι καρμπον ολων των προηγουμενων και την εκανα πολυ προσεχτικα.

Να ειναι λαθος που εγινε απο τοτε; Χλωμο γιατι τοτε επειδη την ψιλοφοβηθηκα τη δουλεια με το Ε9 την ειχα δωσει και την εφτιαξε λογιστης...

Για πες τωρα... Θα μπω στην ιστοσελιδα και θα κανω εκ νεου ολη τη δηλωση; Μου βγαζει στην αρχικη μονο τα αρχικα του ονοματος του συζυγου (για λογους λεει ασφαλειας) το δικο μου και του παιδιου ειναι κενο.

Να τα εισαγω ξανα;

Και δεν μου λες... Πως καταλαβες ποιο ηταν τελικα το λαθος; Σου εβγαλε κατι; Το λεω επειδη ειναι κενα τα κουτακια, δεν βλεπω δηλαδη τα δηλωθεντα ωστε να εντοπισω που υπαρχει λαθος... Γμτ δηλαδη φευγω το πρωι, μολις γυρισα, τρελαθηκε κι ο συναγερμος στ' αμαξι και βαραει οποτε θελει και τα νευρα μου μεσα!!!!!!!!

Αν θυμάμαι καλά (είναι μέρες που το 'φτιαξα του πατέρα μου) σου 'χει μαρκαρισμένα με κόκκινο τα κουτάκια που θέλουν διόρθωση. Βάλε και το όνομα του παιδιού γιατί όταν προστίθεται νέο μέλος στην οικογένεια, πρέπει να υποβάλλουμε Ε9 άσχετα αν έχει αλλάξει κάτι στα ακίνητά μας ή όχι.

Το Ε9 που είχες υποβάλει τελευταία φορά, το 'χεις? Αν ναι, αντέγραψέ από το χειρόγραφο στα κουτάκια.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Το εχω το Ε9 ναι. Συγνωμη το παιδι γιατι να το δηλωσω στο Ε9;... Ακινητο ειναι; χαχαχαχα Δεν το δηλωσα, δεν ηξερα κατι τετοιο!!!!!!!!Μαρυπ θα προσπαθησω να το κανω αλλα αν δυσκολευτω θα σου χτυπησω τηλεφωνακι το βραδακι να βοηθησεις ε; Please φευγω το πρωι!! Στειλε μου με πμ τον αριθμο σου ε;

ΠΑΝΤΑ υποβάλουμε Ε9 όταν αλλάζει κάτι στη σύνθεση της οικογένειας (νέο μέλος, διαζύγιο κλπ). Γιατί αλλάζουν τα δικαιώματα επί των ακινήτων εάν ο φορολογούμενος που υποβάλει δήλωση αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο :wink::lol::lol:

Φτου φτου φτου!! Και ξαναφτου! Γρουσουζα κατσισκοποδαρη μ' εχετε φαει!!

Καλα, θα το δω και θα δηλωσω το τεκνο μου αν τα τιναξω να εχει να λαμβανει...

Φτου φτου φτου!! Και ξαναφτου! Γρουσουζα κατσισκοποδαρη μ' εχετε φαει!!

Καλα, θα το δω και θα δηλωσω το τεκνο μου αν τα τιναξω να εχει να λαμβανει...

όχι βρε κουτό! το ΕΤΑΚ θα του στέλνουν να πληρώνει! :lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Μα Ε9 εκ νεου για το παιδι; Αφου το εχω δηλωσει στη δηλωση εκει που λεει στο Ε1 στον πινακα 9 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥς ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ. Στο παλιο Ε9 που εχω μονο στην οικογενειακη κατασταση υποχρεου λεει πληθος τεκνων και προφανως θελει μονο αριθμο. Για ενα 1 δηλαδη στο κουτακι γινεται ο χαμος;

Μία από τα ίδια κι εμείς..Είναι που έχουμε και πολλά ακίνητα!!!

Είχα κάνει πέρσι μια συμπληρωματική δήλωση και νόμιζα ότι είχε γίνει κάποιο λάθος εκεί. Αλλά μια που έστειλαν και σε άλλους...

Δεν είναι τίποτα...:wink:

Ρε παιδια, στην πρωτη σελιδα του Ε9 περασα το ΑΦΜ μου και εβγαλε τα αρχικα μου, ολα καλα. Παω να περασω και του παιδιου και ζηταει ΑΦΜ!! Τι ΑΦΜ να εχει το παιδι ΟΕΟ;

Όχι, έπρεπε να το κάνω; Δεν ήξερα...Εννοείς ηλεκτρονικά ή στην ΔΟΥ;

Στην πρώτη σελίδα πάντως που δήλωσα τα ονόματα των παιδιών δεν μου ζήτησε ΑΦΜ..πήρα μόνο μια απόδειξη που λέει τα... χαρμόσυνα του ΕΤΑΚ :evil:

Διαφημίσεις

καλησπερα.το πηρα και γω και ο πετερας μου.πρεπει να μπουμε εμεις να το φτιαξουμε η να το αναθεσουμε στο λογιστη?θα πρεπει να πληρωσουμε κατι?

Μικα για καντο λιανα. Που στην πρωτη σελιδα; Ηλεκτρονικα εννοεις μετα που πηρες την εν λογω επιστολη; Μα βαζω τον κερσορα πανω στο κουτακι και δεν μου δινει τη δυνατοτητα να γραψω κατι εκει που λεει ονομα! Τι ειναι το ΕΤΑΚ;

Elach εσυ γιατι το πηρες; Καταλαβες;

Παιδια εχω πελαγωσει. Δεν βγαζω ακρη. Παω να ξαναδηλωσω το ακινητο κι εχει ενα σωρο κουτακια. Αλλου λεει κτισμα αλλου οικοπεδο, αλλου ακινητο... χσ μεσα!!

τι εννοεις γιατι τιο πηρα?μου το στειλανε με το ταχυδρομειο.δεν μπηκα καθολου στο ιντερνετ διοτι δεν ξερω τι να κανω.πηρα τηλ το λογιστη και ειπε να το παω.τι ακριβως θελουνε?παλι λεφτα θα δωσουμε?να μπω εγω η να το κανει ο λογιστης?

Elach πηρες την επιστολη που λεω πιο πανω δηλαδη; Αυτην που λεει οτι εντοπιστηκαν λαθη; Σε ρωταω αν καταλαβες για ποιο λαθος μιλανε.

Εγω δεν βγαζω ακρη με την ιστοσελιδα τους. Φευγω το πρωι και οταν γυρισω θα ειμαι εκπροθεσμη... Θα μας κανουν ντα;

Στους γονείς μου που ήρθε αυτή η ειδοποίηση, έλειπε το όνομα της οδού του ακινήτο (το οποίο είναι στην κατοχή τους από το 1976!!!

Μάλλον κάνουν διασταύρωση στοιχείων και ξεσκονίζουν ελλείψεις!

Μικα για καντο λιανα. Που στην πρωτη σελιδα; [/

Ηλεκτρονικα εννοεις μετα που πηρες την εν λογω επιστολη; Μα βαζω τον κερσορα πανω στο κουτακι και δεν μου δινει τη δυνατοτητα να γραψω κατι εκει που λεει ονομα! Τι ειναι το ΕΤΑΚ;

Στην πρώτη σελίδα, γιατί το ξανάνοιξα:wink:, δηλώνεις μόνο τα ονόματα αυτών που έχουν δικαίωμα στο ακίνητο γι' αυτό και σου ζήτησε ΑΦΜ.

Το ΕΤΑΚ, είναι μία ακόμη πατέντα της αγαπημένης μας κυβέρνησης, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, δλδ, θα ξαναπληρώσουμε...

Παιδια εχω πελαγωσει. Δεν βγαζω ακρη. Παω να ξαναδηλωσω το ακινητο κι εχει ενα σωρο κουτακια. Αλλου λεει κτισμα αλλου οικοπεδο, αλλου ακινητο... χσ μεσα!!

Ουσιαστικά, κάνεις αντιγραφή το έντυπο Ε9. Αν προσέξεις τους κωδικούς στην ηλεκτρονική μορφή είναι ίδιοι με αυτούς του Ε9. Οπότε, ανοίγεις τα κιτάπια σου και κάνεις...αντιγραφή...Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Ότι άλλο θέλεις...εδώ είμαι...

καλά ξεμπερδέματα

Ρε κοριτσια, τα παιδια τα δηλωσατε με Ε9 ή απλα στο Ε1 ως προσωπα που βαρυνουν τον υποχρεο; Εγω ειχα γραψει απλα το ονομα και τη χρονολογια γεννησης στο Ε1. Αν χρειαζοταν ε9 αυτος ο κοπανος που παρελαβε τη δηλωση γιατι δεν μου ειπε κατι; Φαρδια πλατια η υπογραφη του απο κατω. Εγω η ιδια την κατεθεσα τοτε και την κοιταξε μπροστα μου!

Μικα, αρα δεν γραφω εκει το ονομα του παιδιου. Για να καταλαβω πρεπει να ειναι γραμμενο στο ονομα του, να ειναι συνιδιοκτητης το παιδι για να το γραψω, σωστα;

Με προλαβες, ευχαριστω.

Ισχυει οτι επρεπε να ειχαμε υποβαλει δηλωση το 2007 ανεξαρτητως αλλαγης στα περιουσιακα; Ρωταω γιατι προσπαθω να εντοπισω γιατι μου εστειλαν την επιστολη. Ρε γμτ την εκανα πολυ προσεχτικα, δεν παρελειψα κατι.