Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ ΚΡΕΜΑ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΝ 5.ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Recommended Posts

Προβληματιζομαι γιατι σημερα κλεισαμε τον 5 μηνα και μπηκαμε στον 6 και μας εδωσε ενα χαρτακι ο παιδιατρος να ξεκινησουμε ριζαλευρο. Μου ειπε να αντικαταστησω σταδιακα ενα γευμα το απογευμα και μετα απο μια βδομαδα να αντικαταστησω ακομα ενα με φρουτα..Ξερω ομως οτι ο αποκλειστικος θηλασμος ειναι 6 μηνες!!!!! Δηλαδη αρχιζουμε κρεμες στον 7? Το μωρο σημειωτεον ειναι 9200 και θηλαζει αποκλειστικα. Μπιμπερο εχει να δει απο τοτε που ητανε 7 ημερων. Να περιμενω ενα μηνα ακομα ή να ακολουθησω τη συμβουλη του γιατρου?

Διαφημίσεις

Eμενα η δικια μου παιδιατρος μου ειπε να ξεκινησουμε μολις κλεισει τον 6ο μηνα,εγω ξεκινησα να την ταιζω οταν εκλεισε τον 7ο δηλ στον 8ο, και τρωει ενα γευμα την ημερα μονο,χορτοσουπα δεν της ξεκινησα ακομα.

Πιστευω οτι αν ξεκινησεις ειναι νωρις για τις στερεες μπορεις να περιμενεις ακομα ενα μηνα,αλλα φυσικα δικο σου το μωρο και δικια σου η αποφαση,την γνωμη μου λεω..

6Qyip2.pngKvUzp2.png

και μενα νωρις μου φανηκε να ξεκινησουμε ριζαλευρο. Το μωρο βεβαια ειναι αρκετα ανεπτυγμενο και τρωει ανα 2 ωρες. Η αληθεια ειναι οτι μεχει κουρασει αρκετα ολο αυτο γιατι δεν αντλω γαλα (δεν παιρνει μπιμπερο) αλλα εκανα τοσους μηνες υπομονη, εναν ακομα δεν χαθηκε ο κοσμος! Αλλα ακουω και αλλες μαμαδες που το ξεκινανε μολις μπουνε στον 6 ή οταν βγαλει δοντακι. Το δικο μου εβγαλε ηδη τα 2 κατω.

Μα οσες αντλουν γραφουν οτι ειναι πολυ κουραστικο,εγω παντως βλεπω οτι ειναι ευκολια ο θηλασμος ,ουτε βραζω νερο ουτε ετοιμαζω φορμουλα κλπ.

Με κουραζει μπορω να πω η διαδικασια του ταισματος,κανω μιση ωρα και παραπανω να κοψω τα φρουτα τα βαλω στο μουλτι και μετα στο πιατο,καλα για το ταισμα δεν το συζητω κανω τον καραγκιοζη να ανοιξει το στομα της για να φαει και μετα που τελειωνει το γευμα της να την αλλαξω(γιατι εχει λερωθει παντου)και να σκουπισω το τραπεζι... το πατωμα.... φαντασου ολο αυτο θα το κανω σε λιγο καιρο επι δυο....

Απολαυσε το τωρα ενας μηνας εμεινε,περναει γρηγορα ο καιρος θα δεις.

Καλη συνεχεια!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Και μας τα ιδια μας ειπε!

Μηπως εχουμε τον ιδιο?

Μολις κλεισουμε τον 5ο να ξεκινησουμε ρυζαλευρο.

Ομως εγω θελω να θηλασω αποκλειστικα τη μικρη μεχρι τον 6ο και δε θελω με τιποτα να της δωσω ρυζαλευρο.

Θελω να ξεκινησουμε με φρουτακι.

Δεν υπαρχει λογος να φαι κρεμα...

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

Παπάκι,πιστεύω πως οι οδηγίες του παιδιάτρου σου είναι οδηγίες για αποθηλασμό.Είστε στον 6ο μήνα και είναι 9200????Καμία ανάγκη δεν έχει ο χουχουλίνος σου για ρυζάλευρο,το οποίο είναι όλο ζάχαρη και δεν έχει να του προσφέρει σχεδόν τίποτα.Είμαι της γνώμης να κλείσει τον 6ο και έπειτα σιγά-σιγά μπαίνετε στις στερεές (φρουτάκια,χορτόσουπα).Καλή συνέχεια!!!!

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Ο παιδιατρος μου μεχρι τωρα ητανε υπερ του θηλασμου. Αλλωστε γιαυτο τον διαλεξα. Τωρα που μου δωσε το χαρτι με τις οδηγιες με προβληματισε. Θα κανω υπομονη λοιπον αφου δεν χρειαζεται αν και μεχει ξετιναξει ο μικρος. Δεν τολμαω να κανω ρουπι χωρις αυτον. Απο τον 7 ξεκιναω δλδ φρουτα ή και φαγητο?

Ο παιδιατρος μου μεχρι τωρα ητανε υπερ του θηλασμου. Αλλωστε γιαυτο τον διαλεξα.

Για ρώτα τον πότε "νερώνει" το γάλα σου και άμα σου απαντήσει ότι "νερώνει τότε..." σημαίνει ότι ξενέρωσες εσύ και πρέπει να αλλάξεις παιδίατρο

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Αχχχχ...εδω που μενω (Κιλκις) ειναι ο μονος παιδιατρος που εχει που δεν σε αποθαρρυνει για τον θηλασμο. Ολοι οι αλλοι ειναι τρισχειροτεροι. Αυτος τουλαχιστον μεχρι τωρα με ενθαρρυνε πολυ...

Ωραία κι εσύ μην του χαλάς χατήρι, άρχισες ρυζάλευρο θα σε ρωτήσει, ναι θα του απαντήσεις, θα σου πει μετά τι θα εισάγεις, ναι θα του πεις, μην του χαλάς χατήρι στην τελική δεν θα έρθει σπίτι σου να σε ελέγξει!!!!!!!!!!!

Εμένα πχ μου είπε 5,5 αρχίζεις κρέμα βανίλια, 6 φρούτα, 6,5 σούπα, εντάξει της είπα, Με την σειρά μου 6,5 άρχισα φρούτα, έδωσα και 2 -3 φορές κρέμα βανίλια και μετά μια βδομάδα σούπα.... Ασπράδι αυγού μου είπε μετά το χρόνο, εγώ του δίνω ένα μήνα τώρα..

Μην του χαλάς χατήρι, αλλά μην χαλάς και τον εαυτό σου.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Κι εμάς μας είπε σε 3 βδομάδες να ξεκινήσουμε με ρυζάλευρο. Δηλαδή στους 6 μήνες παρά κάτι ψιλά. Προσωπικά λέω να το στρογγυλέψω λίγο και να το καθυστερίσω... να τους κλείσει καλά τους 6 μήνες.

Δεν της το κρύβω όμως. Της λέω... επιλογή μου... να το καθυστερήσω 1-2 βδομάδες ακόμα (σε σχέση με αυτό που μου είπε).... Τι θα μου κάνει; Αφού αναπτύσσεται! ;)

Για το ασπράδι του αυγού... είναι λίγο επίφοβο από θέμα αλεργιών. Το έκανε και η κουνιάδα μου στους 10 μήνες και τελικά την έχει την αλλεργία και της είπε η παιδίατρος, όχι ασπράδι... για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. (Νομίζω θα ξαναδοκιμάσει μετά τον 1,5 χρόνο). [Το λέω με επιφύλαξη το πότε θα το ξαναδοκιμάσει....... γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς].

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγώ τον ξεκίνησα στερεες αφού έκλεισε τους 5 μήνες δηλαδή μόλις μπήκαμε στο 6ο, για αρχή κρέμα μετά απο 10 ημέρες φρούτα και μετά απο 15 ημέρες χορτόσουπα. Τα τρώει όλα πολύ καλά!!!

Εγώ πάντως προτίμησα να το κάνω έτσι γιατι έχω ξεκινήσει να δουλευω εδώ και 2 μήνες, είχα κουραστεί να αντλω και βρήκα καλύτερη τη λύση αυτή απο το να του δώσω ξένο γάλα.

Τωρα είναι καθαρά θέμα δικό σου..αν δεν δουλευεις μπορεις ανετα να το καθυστερήσεις!!

Ωραία κι εσύ μην του χαλάς χατήρι, άρχισες ρυζάλευρο θα σε ρωτήσει, ναι θα του απαντήσεις, θα σου πει μετά τι θα εισάγεις, ναι θα του πεις, μην του χαλάς χατήρι στην τελική δεν θα έρθει σπίτι σου να σε ελέγξει!!!!!!!!!!!

Εμένα πχ μου είπε 5,5 αρχίζεις κρέμα βανίλια, 6 φρούτα, 6,5 σούπα, εντάξει της είπα, Με την σειρά μου 6,5 άρχισα φρούτα, έδωσα και 2 -3 φορές κρέμα βανίλια και μετά μια βδομάδα σούπα.... Ασπράδι αυγού μου είπε μετά το χρόνο, εγώ του δίνω ένα μήνα τώρα..

Μην του χαλάς χατήρι, αλλά μην χαλάς και τον εαυτό σου.

Νομίζω δεν είναι καλό να μην έχει ο παιδίατρος την πραγματική εικόνα, όσο κι αν διαφωνείς. Ναι μεν λες ΟΚ, όταν σου δίνει τις οδηγίες, αλλά τον επόμενο μήνα του λες "δοκίμασα αλλά δεν έφαγε, τι να τον κάνω;", οπότε δεν μπορούν να πουν και τίποτε και ξέρουν και ότι δεν έχει φάει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κουκλίτσα μου θεωρώ ότι το ρυζάλευρο είναι πολύ επεξεργασμένη τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες για ένα μωράκι 5 μηνών .

Ο αποκλειστικός θηλασμός συμφωνά με τα όσα διάβασα είναι απαραίτητος έως των 6 μήνα του μωρού

Από εκεί και πέρα και εφόσον το μωρό είναι έτοιμο να δεχτεί τις στερεές μπαίνουν τα φρέσκα φρούτα αντικαταστώντας ένα γεύμα θηλασμού

Και αργότερα η κρεατοχορτοσουπα για την απαραίτητη πρόσληψη σιδήρου

Γνώμη μου είναι πώς όσο λιγότερα και αργότερα φάει τις επεξεργασμένες τροφές τόσο καλύτερα .

Σου μιλάω σαν μανούλα που πήγα κόντρα σε 4 παιδιάτρους και έχω ένα παλικαράκι 13 μηνών που ακόμη θηλάζει…….

Και με πολύ επιμονή κατάφερα να αντικαταστήσω τα γεύματα του γιου μου με τροφές που δεν θα το χορταίνουν απλά αλλά θα του προσφέρουν πολύτιμα εφόδια για τον οργανισμό του………………….

.....

και γω συμφωνώ να ξεκινήσεις μετά από ένα μήνα φρουτόκρεμα και μετά σούπα. Μη δίνεις έτοιμες κρέμες. Αυτό κάνω και στη μικρή μου. Κι η δική μου παιδίατρος είναι υπέρ του θηλασμού και μου είπε ότι στα παιδάκια που θηλάζουν καλό είναι να κλείνουν τους 6 μήνες ενώ στα άλλα παιδάκια τους ξεκινά πιο νωρίς τις κρέμες.

Διαφημίσεις

Κουκλίτσα μου θεωρώ ότι το ρυζάλευρο είναι πολύ επεξεργασμένη τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες για ένα μωράκι 5 μηνών .

Ο αποκλειστικός θηλασμός συμφωνά με τα όσα διάβασα είναι απαραίτητος έως των 6 μήνα του μωρού

Από εκεί και πέρα και εφόσον το μωρό είναι έτοιμο να δεχτεί τις στερεές μπαίνουν τα φρέσκα φρούτα αντικαταστώντας ένα γεύμα θηλασμού

Και αργότερα η κρεατοχορτοσουπα για την απαραίτητη πρόσληψη σιδήρου

Γνώμη μου είναι πώς όσο λιγότερα και αργότερα φάει τις επεξεργασμένες τροφές τόσο καλύτερα .

Σου μιλάω σαν μανούλα που πήγα κόντρα σε 4 παιδιάτρους και έχω ένα παλικαράκι 13 μηνών που ακόμη θηλάζει…….

Και με πολύ επιμονή κατάφερα να αντικαταστήσω τα γεύματα του γιου μου με τροφές που δεν θα το χορταίνουν απλά αλλά θα του προσφέρουν πολύτιμα εφόδια για τον οργανισμό του………………….

συμφωνω απολυτα. Το ιδιο εκανα και εγω. Σεβομαι απολυτα τις γνωσεις των γιατρων σε ιατρικα θεματα αλλα οχι σε διατροφικα! Δεν εχουν σπουδασει κατι πανω σε αυτο.

Υπάρχει κάτι που να μπορεί να φτιαχτει από εμάς, σε αντικατάσταση του ρυζάλευρου;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Υπάρχει κάτι που να μπορεί να φτιαχτει από εμάς, σε αντικατάσταση του ρυζάλευρου;

Δεν κατάλαβα ?

Να δίνεις το απόγευμα αντί του ρυζάλευρου κάτι άλλο?

Η να φτιάχνεις μονή σου ρυζάλευρο ?

Δώσε γιαουρτάκι πρόβειο

λίγο τραχανά με τυράκι φέτα

λίγο ψωμί με φέτα .

Εγώ δεν του δίνω σαλάμια και κίτρινα τυριά θεωρώ ότι έχουν πολλά συντηρητή

Προτιμώ την ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Προϊόν

.....

Δεν κατάλαβα ?

Να δίνεις το απόγευμα αντί του ρυζάλευρου κάτι άλλο?

Η να φτιάχνεις μονή σου ρυζάλευρο ?

Δώσε γιαουρτάκι πρόβειο

λίγο τραχανά με τυράκι φέτα

λίγο ψωμί με φέτα .

Εγώ δεν του δίνω σαλάμια και κίτρινα τυριά θεωρώ ότι έχουν πολλά συντηρητή

Προτιμώ την ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Προϊόν

Θα διαφωνήσω φίλη μου με αυτά που προτεινεις.

Το μωρό είναι πολύ μικρό για να μπουν στη διατροφή του τα γαλακτοκόμικά.

Μπορεί να παρουσιαστούν αλλεργίες.

Σου μιλάω εκ πειρας διότι η μικρή μου είναι αλλεργική.

Κάθε καινούρια τροφή πρέπει να εισάγεται με προσοχή, να καταγράφονται οι αντιδράσεις και να ενημερωνεται ο παιδίατρος, αν το παιδί παρουσιάζει εξανθήματα και άλλα συμπτώματα.

Επίσης προσοχή με το ασπράδι του αυγού. Πολλές θα πουν ότι το παιδί τους δεν έπαθε τίποτε τρώγωντας αυγό, αλλά το αυγό πολλοί "ψαγμένοι" παιδίατροι το συστήνουν μετά τους 12-14 μήνες

40+mama

.pngy3DLp3.png

Εμεις ξεκινήσαμε στον 6ο μήνα με φρουτάκι και μετά απο 2 εβδομάδες και χορτόσουπα. Με την χορτόσουπα αντικατεστησα εδω και 4-5 μέρες εναν θηλασμό αλλα μετα τα φρουτα (επειδή δεν τρωει και παρα πολυ προς το παρον) τον θηλάζω. Μέχρι τον Σεπτέμβρη ίσως αντικαταστήσω και 2ο γεύμα για να μπορώ να εργάζομαι τα απογεύματα. Πάντως κρεμα εμπορίου ή ρυζαλευρο δεν εχουμε φάει! Ο παιδιατρος λεει αυτά που ξέρει να λέει και πάλι δεν μπορει να σου επιβάλλει τίποτα μην ψάρωνετε λοιπόν και κανετε οτι σας λένε με κλειστά ματια :)

Προβληματιζομαι γιατι σημερα κλεισαμε τον 5 μηνα και μπηκαμε στον 6 και μας εδωσε ενα χαρτακι ο παιδιατρος να ξεκινησουμε ριζαλευρο. Μου ειπε να αντικαταστησω σταδιακα ενα γευμα το απογευμα και μετα απο μια βδομαδα να αντικαταστησω ακομα ενα με φρουτα..Ξερω ομως οτι ο αποκλειστικος θηλασμος ειναι 6 μηνες!!!!! Δηλαδη αρχιζουμε κρεμες στον 7? Το μωρο σημειωτεον ειναι 9200 και θηλαζει αποκλειστικα. Μπιμπερο εχει να δει απο τοτε που ητανε 7 ημερων. Να περιμενω ενα μηνα ακομα ή να ακολουθησω τη συμβουλη του γιατρου?

καλε!!! 9200 και ειναι 5 μηνων ειναι super το βαρος του!! μια χαρα μπομπιρας..

εγω θηλαζω αποκλειστικα και αυριο κλεινουμε 6 μηνες οπερ και το σκ θα αρχισουμε σιγα σιγα φρουτοκρεμα για πρωτη φορα και αν ολα πανε καλα μετα απο 20 μερες θα αρχισουμε και τα λαχανικα με οτι αλλο ακολουθει..ποτε δεν εδωσα σκονη κρεμα και παραλληλα εργαζομαι και κανω αντληση στη δουλεια..

η παιδιατρος μου ειχε αλλη γραμμη αλλα βλεποντας οτι τα παω μια χαρα και οτι το μωρο ειναι υγιες συμφωνει με οσα αποφασισα να κανω..αλλωστε μια σκονη κρεμα μονο περισσοτερο βαρος απο λιπος μπορει να προσφερει..

ο καθεις οπως βολευεται..

Θα διαφωνήσω φίλη μου με αυτά που προτεινεις.

Το μωρό είναι πολύ μικρό για να μπουν στη διατροφή του τα γαλακτοκόμικά.

Μπορεί να παρουσιαστούν αλλεργίες.

Σου μιλάω εκ πειρας διότι η μικρή μου είναι αλλεργική.

Κάθε καινούρια τροφή πρέπει να εισάγεται με προσοχή, να καταγράφονται οι αντιδράσεις και να ενημερωνεται ο παιδίατρος, αν το παιδί παρουσιάζει εξανθήματα και άλλα συμπτώματα.

Επίσης προσοχή με το ασπράδι του αυγού. Πολλές θα πουν ότι το παιδί τους δεν έπαθε τίποτε τρώγωντας αυγό, αλλά το αυγό πολλοί "ψαγμένοι" παιδίατροι το συστήνουν μετά τους 12-14 μήνες

40+mama

Δεν αναφέρει η κοπέλα κάπου την ηλικία του μωρού απλά ρωτάει αν μπορεί να αντικαταστήσει με κάτι το ρυζάλευρο ?

Δεν επέβαλα κάτι απλά της είπα τι έκανα εγώ στον γιο μου αντί για ρυζάλευρο .

Να σημειώσω ότι εγώ θήλαζα ως 7 μηνών αποκλειστικά μετά των 8 μήνα προσπάθησα να εισάγω στερεά τροφή .

Θεωρώ λάθος να δίνουμε σε βρέφη 4 – 5 μηνών στερεά δεν είναι ακόμη έτοιμο το πεπτικό τους σύστημα………..

Εξάλλου η φέτα που προτείνω δεν προέρχεται από αγελαδινό γάλα που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες……

.....

Η κοπελα αναφερει οτι το παιδακι της εκλεισε τον 5ο μηνα.

Μαλλον δεν θα το προσεξες!!!

Παντως η μαμα μου μου εδινε διαφορα φαγητα οταν ημουνα σ'αυτην την ηλικια και δεν επαθα τιποτα!!!

Σε μια συζητηση με την παιδιατρο μου απαντησε πως τα παιδια μεγαλωνουν μονα τους εμεις ειμαστε απλα παρατηρητες!!!

Για να καταλαβω κι εγω..

Οταν λεμε αποκλειστικο θηλασμο εννοουμε να πινει το παιδι μονο γαλα απο τη μαμα και οχι ξενο ή εννοουμε να μην τρωει τιποτα αλλο εκτος απο γαλα?

Γιατι εγω ηξερα οτι ισχυει το πρωτο. Δεν νομιζω οτι με το να εισαγεις στη διατροφη του παιδιου ωθησαι αυτοματα στον αποθηλασμο.. Υπαρχουν παιδια (και εδω μεσα) που θηλαζουν 2 και 3 χρονια.. τι σημαινει οτι δεν τρωνε τιποτα αλλο?

Πιστευω πως ο θηλασμος εχει να κανει μονο με το γαλα και οχι με την γενικοτερη διατροφη του παιδιου.

Καταρχην δεν ισχυει οτι το πεπτικο τους δεν ειναι ετοιμο απο τον 4-5 μηνα για την εισαγωγη στερεας τροφης.. Εξαρταται βεβαια για το τι τροφη μιλαμε.. Πχ "το μια φετα ψωμι" που προτεινει η μαμαλευτερακι μπορει να κανει πολυ κακο αν το παιδι εχει προβλημα με τη γλουτελη.. Γι αυτο ο παιδιατρος σου λεει "ρυζαλευρο" και οχι φαριν λακτε που περιεχει διαφορα δημητριακα.. Οπως επισης θα σου πει οταν θα ξεκινησεις να δινεις χορτοσουπα να μην προσθεσεις μεσα ζυμαρικο..

Ας μην ξεχναμε οτι η "εισαγωγη" ειναι μια χρονοβορα διαδικασια. Το παιδι δεν θα ξεκινησει απο τη μια μερα στην αλλη να τρωει ενα πιατο κρεμα.

Την πρωτη μερα θα φαει ενα κουταλακι, την δευτερη 2 και ου το καθεξις και μεχρι να φτασει να τρωει μια ικανοποιητικη ποσοτητα μπορει να περασει ακομα και μηνας.. και σε ολο αυτο το διαστημα, εννοειτε οτι το παιδι δεν χανει το γευμα του αλλα παντα συμπληρωνεις με γαλα.

Και αναλογα με το παιδι αυτο μπορει να τραβηξει για παρα πολυ καιρο..

Οπως επισης και το βαρος δεν εχει σχεση με την εισαγωγη στερεας τροφης.. καταρχην και αδυνατονα ειναι το παιδακι ο παιδιατρος θα πρεπει να ειναι βλακας για να σου πει "αρχισε κρεμες να παρει βαρος" Ειναι ευρεως γνωστο οτι μολις ξεκινανε τις στερεες τροφες δεν παιρνουν τοσο βαρος οσο με το γαλα . Εκτος αν ειναι κανενα πολυ φαγανο παιδακι και τρωει τα παντα και τον αμπακο. Εγω παντως δεν ξερω κανενα στο συγγενικο και φιλικο μου περιβαλλον. Ολα μειωσαν την ποσοτητα του φαγητου και κατα συνεπεια το βαρος τους..

Bessy και μενα η μαμα μου μου εδινε διαφορα φαγητα, και γω στο δικο μου το παιδι εδινα διαφορα φαγητα και αυτη ειναι μια επιλογη που μπορει να κανει η καθε μαμα εχοντας ομως στο μυαλο της οτι με την κινηση της αυτη μπορει να του δημιουργησει απο γαστρολογικα προβληματα μεχρι αλλεργιες που τα το βασανιζουν για πολλα χρονια. (μην πω και τιποτα χειροτερο). Ομως η καθε μαμα ειναι υπευθυνη για το παιδι της.. Ο καθε γιατρος κ ειδικος σε θεματα διατροφης βρεφων δεν μπορει να σου προτεινει παρα το πλεον ασφαλεστερο τροπο.. Δεν θα το ρισκαρει να σου πει δωσε αβγο στους 7 μηνες γιατι πολλα παιδια τρωνε και δεν παθαινουν τιποτα. Θα σου πει δωσε στο χρονο που ειναι στατιστικα ασφαλεστερο για το παιδι.

Τωρα αν η φιλη μας δεν θελει να ξεκινησει ακομα, δεν συμφωνω καθολου στο να μην το πει στον παιδιατρο.. ο παιδιατρος δεν ειναι μπαμπουλας ουτε κι αυτος που θα μας πει τι να κανουμε για τα παιδια μας.. Αυτο θα μας δωσει τις γενικες οδηγιες που δινει σε ολους και εμεις αναλογα με τις αναγκες και τις επιθυμιες μας θα το συζητησουμε μαζι του ωστε να μας δωσει πιο συγκεκριμενες οδηγιες που να συμφωνουν με τον τροπο που εμεις επιθυμουμε να διατρεφετε το παιδι μας.

Πχ οταν εγω ξεκινησα κρεμες στο δικο μου μου συστησε μια συγκεκριμενη μαρκα , ηταν μια καινουργια που δεν θυμαμαι πως τη λενε (οι μιζες που λεμε). Του ειπα οτι δεν θα την παρω και θα παρω μια αλλη γιατι προτεινω μια εταιρια γνωστη και εγγυημενη στο χωρο της και οχι μια που ξεκιναει τωρα και δεν την γνωριζω.. Φυσικα και δεν μου εφερε αντιρρηση (αυτο του ελειπε). Οπως και με το γαλα-φορμουλα.. Ο μικρος επινε ηδη ενα που μας ειχαν συστησει στο μαιευτηριο ο γιατρος προτεινε αλλο αλλα εγω δεν θελησα να το αλλαξω απο τη στιγμη που το παιδι δεν ειχε προβλημα.

Το να εχεις διαφωνια με τον παιδιατρο δεν ειναι κακο.. Το κακο ειναι να του αποκρυπτουμε πραγματα. Αν πχ δωσουμε αβγο στο παιδι τη στιγμη που εχει πει οχι και το παιδι παθει αλλεργια με τι μουτρα θα τον παρουμε τηλεφωνο μετα?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οταν λεμε αποκλειστικο θηλασμο εννοουμε να πινει το παιδι μονο γαλα απο τη μαμα και οχι ξενο ή εννοουμε να μην τρωει τιποτα αλλο εκτος απο γαλα?
Το δευτερο.......

Με τον σκετο θηλασμο εννοουμε οτι εχουμε κανει εισαγωγη στερεων τροφων

Ειναι ευρεως γνωστο οτι μολις ξεκινανε τις στερεες τροφες δεν παιρνουν τοσο βαρος οσο με το γαλα .
Δεν παιρνουνε τοσο βαρος γιατι η εισαγωγη στερεων συμπιπτει με την ηλικια που αρχιζουν να κινουνται με αποτελεσμα να χανουν ενεργεια.
Bessy και μενα η μαμα μου μου εδινε διαφορα φαγητα, και γω στο δικο μου το παιδι εδινα διαφορα φαγητα και αυτη ειναι μια επιλογη που μπορει να κανει η καθε μαμα εχοντας ομως στο μυαλο της οτι με την κινηση της αυτη μπορει να του δημιουργησει απο γαστρολογικα προβληματα μεχρι αλλεργιες που τα το βασανιζουν για πολλα χρονια. (μην πω και τιποτα χειροτερο).
Η μαμα μου μου εδινε αυγο μελατο(ωμο) γιατι της το ελεγε ο γιατρος της ενω τωρα απαγορευεται!

Με τον μητρικο θηλασμο συνηθως δεν προκαλουνται αλλεργιες!!!

Συνηθως τα παιδια που δεν θηλαζουν ειναι πολυ πιθανο να παρουσιασουν δυσανεξεια στην λακτοζη που συνεχιζεται μεχρι τα 3 τους χρονια.

Τελος θα προτεινα στην papaki να μην δωσει ρυζαλευρο (ουτε εγω εδωσα)

να περασει κατευθειαν στο φρουτο......και να συνεχισει τους θηλασμους!!!

Τι πιο φυσικο????

Αυτα.........