Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ!!!! κάπνισμα γονέων μπροστά σε μωράκι

Recommended Posts

Σήμερα βγήκα με τον άντρα μου την κόρη μου και φίλους για ένα καφέ, πράγμα που εκ των πραγμάτων δεν κάνουμε συχνά- οι λόγοι γνωστοί…- .Πήγαμε λοιπόν σε ένα καφέ έξω από την Τρίπολη πολύ ήσυχο και σχετικά άδειο ,μέχρι τώρα όλα καλά.

Το θέμα μου ξεκινά τώρα ακριβώς …κάποια στιγμή και ενώ καθόμασταν σε χώρο μη καπνιζόντων –εννοείται- μυρίζω πολύ έντονα τσιγάρο και γυρίζω πίσω μου και βλέπω ένα ζευγάρι με ένα μωρό περίπου 3 μηνών του οποίου και ο πατέρας και η μητέρα κάπνιζαν σαν φουγάρα το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο. Πάνω από το κεφαλάκι του μωρού τους και ενώ εκεί που κάθονταν απαγορεύεται το κάπνισμα.

Φωνάζω το σερβιτόρο να τους κάνει παρατήρηση και αυτοί ατάραχοι συνέχιζαν για ώρα ώσπου δεν άντεξα και φύγαμε μέσα στο πρώτο μισάωρο.

Συμπεραίνοντας θέλω να αναρωτηθώ… οκ μπορεί να μην τους νοιάζει ότι ενοχλούσαν τους μη καπνίζοντες αλλά το μωράκι τους τι τους έφταιγε;;; Δεν ξέρουν τι προκαλεί ο καπνός στα παιδία;

Τέτοια γαϊδουριά πρώτη φορά!!!! :twisted::twisted: Απηύδησα και ερωτώ, εγώ είμαι τελικά η υπερβολική;;; Εσείς τι άποψη έχετε;;; :?::?:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Διαφημίσεις

Κατερίνα δεν νομιζω οτι εισαι υπερβολικη...... Ισως να εχεις δει τις αποψεις μου και σε πολλά άλλα ποστ γυρω απο το θέμα...

Αλλα επειδη μου αρεσει και δεν χανω ευκαιρια θα τα ξαναπω...

Καταρχας να πω οτι ειμαι φανατικη καπνιστρια (στο σωμα και φανατικη αντικαπνιστρια στο πνευμα, οπως λεμε με την Νινέττα) !!! χαχα Αν και ελπιζω να το κοψω συντομα.... :roll:

Τωρα, οσον αφορα αυτα που λες θα πώ τα εξης :

1) Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καπνίζουμε ΜΕΣΑ στο σπίτι και δεν δεχομαι καμμια απο τις γνωστες δικαιολογιες, μα εχω ανοιχτο παραθυρο, το παιδι δεν μπαινει στο δωματιο αυτο κλπ... Ο καπνος ειναι καπνος και περναει απο παντου !!! Ποτιζουν οι τοιχοι, τα επιπλα κλπ κλπ κλπ

2) Θεωρω πολυ ηλιθιο αυτο με τον διαχωρισμό του ΙΔΙΟΥ χωρου σε Καπνιστων και ΜΗ καπνιστων !!! Δεν εχεις τον καπνο ακριβως διπλα σου, οκ, τον εχεις 3 μετρα πιο κατω.... ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ !!!

3) Κατα την γνωμη μου θα επρεπε να υπαρχουν χωροι που να πηγαινουν οικογενειες και να απαγορευεται ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ το καπνισμα μεσα και να υπάρχει ενας εξωτερικός χωρος για να κανεις ρε παιδι μου τσιγάρο (δεχομαι οτι καποιοι γουσταρουν να καπνιζουν και το σεβομαι) !!!

Δειτε :

http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=613

http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=376

Ο καπνός σκοτώνει 10.000 ανθρώπους την ημέρα. Οι νέοι πιστεύουν ότι είναι αθάνατοι, ενώ με τις υπάρχουσες τάσεις περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά που ζουν σήμερα στον κόσμο θα πεθάνουν τελικά από το κάπνισμα.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας πιστεύει ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει χωρίς καπνό, δηλαδή απελευθερωμένο από τις παντός τύπου διαδεδομένες πιέσεις να κάνει χρήση καπνού. Υπάρχει ανάγκη να μεταβληθεί το περιβάλλον και να δημιουργηθεί ένα νέο, όπου το να μην καπνίζει κανείς θα θεωρείται φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά και όπου η επιλογή να μην καπνίσει κανείς θα είναι μια εύκολη επιλογή. Η αυξανόμενη κοινωνική πίεση, τα μέτρα της Πολιτείας και η επίδραση του άμεσου περιβάλλοντος και των φίλων μας που έχουν σταματήσει την κακή αυτή συνήθεια, είναι οι κύριοι παράγοντες που ευνοούν την διακοπή του καπνίσματος.

και θα επανελθωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

Δείτε επίσης :

http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=1770

http://portal.army.gr/files/odhgies/1034837084737/YGEIONOMIKA_KAPNISMA.htm

http://kardiologia.blogspot.com/2007/11/blog-post_5378.html

Και υπάρχουν τόσα αλλά ακόμα….

Το θέμα είναι στο μυαλό του καπνιστή…είναι μια συνήθεια που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.

http://www.nonsmokersclub.com/ Ένα site για τους μη καπνιστές....

Σήμερα βγήκα με τον άντρα μου την κόρη μου και φίλους για ένα καφέ, πράγμα που εκ των πραγμάτων δεν κάνουμε συχνά- οι λόγοι γνωστοί…- .Πήγαμε λοιπόν σε ένα καφέ έξω από την Τρίπολη πολύ ήσυχο και σχετικά άδειο ,μέχρι τώρα όλα καλά.

Το θέμα μου ξεκινά τώρα ακριβώς …κάποια στιγμή και ενώ καθόμασταν σε χώρο μη καπνιζόντων –εννοείται- μυρίζω πολύ έντονα τσιγάρο και γυρίζω πίσω μου και βλέπω ένα ζευγάρι με ένα μωρό περίπου 3 μηνών του οποίου και ο πατέρας και η μητέρα κάπνιζαν σαν φουγάρα το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο. Πάνω από το κεφαλάκι του μωρού τους και ενώ εκεί που κάθονταν απαγορεύεται το κάπνισμα.

Φωνάζω το σερβιτόρο να τους κάνει παρατήρηση και αυτοί ατάραχοι συνέχιζαν για ώρα ώσπου δεν άντεξα και φύγαμε μέσα στο πρώτο μισάωρο.

Συμπεραίνοντας θέλω να αναρωτηθώ… οκ μπορεί να μην τους νοιάζει ότι ενοχλούσαν τους μη καπνίζοντες αλλά το μωράκι τους τι τους έφταιγε;;; Δεν ξέρουν τι προκαλεί ο καπνός στα παιδία;

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΣΕΣ!ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

Τέτοια γαϊδουριά πρώτη φορά!!!! :twisted::twisted: Απηύδησα και ερωτώ, εγώ είμαι τελικά η υπερβολική;;; Εσείς τι άποψη έχετε;;; :?::?:

my baby was my reborn...

Σου βγαζω το καπελο που κρατηθηκες και δεν τους προσβαλες... Εγω δεν ξερω αν θα ειχα κρατηθει. Κι εγω καπνιζω αλλα ΠΟΤΕ δεν καπνισα με το παιδι διπλα. Το βραδυ, οταν κοιμηθει και με χιλιες δυο προφυλαξεις κανω ενα τσιγαρο, αντε δυο.

Διαφημίσεις

Μαριλενα με εχεις καλυψει απολυτα!

Συμφωνω με ολα οσα γραφεις και περιμενω με αγωνια την ημερα που θα τα καταφερεις να εισαι αντικαπνιστρια ΚΑΙ στο σωμα.Αντε μια ιδεα ειναι!!!(λεμε τωρα :lol: )

Σου βγαζω το καπελο που κρατηθηκες και δεν τους προσβαλες... Εγω δεν ξερω αν θα ειχα κρατηθει. Κι εγω καπνιζω αλλα ΠΟΤΕ δεν καπνισα με το παιδι διπλα. Το βραδυ, οταν κοιμηθει και με χιλιες δυο προφυλαξεις κανω ενα τσιγαρο, αντε δυο.

Δεν υπήρχε λόγος να παρεκτραπώ….γιατί αν το έκανα ακόμα εκεί θα ήμασταν!!! :lol::lol:

Από τη στιγμή που έκανα παρατήρηση στο σερβιτόρο και ενώ τους μίλησε αυτοί συνέχισαν ατάραχοι, το να έκανα καυγά το θεώρησα περιττό. Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι -άνθρωποι -υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις που κρατούν άρρηκτους δεσμούς με το ζωικό Βασίλειο!!!!

Εγώ μίλησα, αυτοί προφανώς δεν κατάλαβαν αλλά και εγώ δεν είχα όρεξη να γκαρίξω (να μιλήσω στη γλώσσα τους δλδ) για να με καταλάβουν!!!

Συγνώμη για το ειρωνικό μου στυλ, αλλά είμαι ακόμα εξαγριωμένη!! :twisted:

εγω παλι νομιζω οτι επρεπε να τους τα ψαλλεις!!ειναι οντως εξοργιστικο!!

οχι μονο γιατι καπνιζαν σε λαθος χωρο αλλα γιατι την πληρωνει το μωρακι!τα νευρα μου! :x

Είναι όντως εξοργιστικό!!! Εγώ θα τους μίλαγα. Θα γινόταν φασαρία.

Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα το κάπνισμα στην Ελλάδα.

Αν δεν καπνίζει σε κοιτάζουν καλά καλά και αναρωτιούνται πως μπορείς να μην καπνίζεις.

Εγώ είμαι παθητική καπνίστρια. Όπου πηγαίνω έχει καπνό. Πριν την εγκυμοσύνη δεν με πείραζε και τόσο αλλά τώρα με τρελαίνει.

Κανένας εν τω μεταξύ ακόμα και από το φιλικό περιβάλλον δεν θα σταματήσει το κάπνισμα επειδή είσαι δίπλα του. Εσύ που ενοχλείσαι θα πρέπει να αποχωρήσεις.

Ακόμα και οι καλύτεροι φίλοι γίνονται αδίστακτοι σε αυτό το θέμα.

Είναι τελείως τρελό.

Θα σου πω βέβαια πως η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο είναι η κακή διατροφή. Το κρέας που όλοι το αγαπάμε. Η δεύτερη είναι το αλκοόλ και η τρίτη αν θυμάμαι καλά είναι το τσιγάρο.

Η γιαγιά μου έλεγε μια παροιμία, αν καθήσεις και περιμένεις το τέρας θα σε φάει, αν τρέξεις να σωθείς το τέρας θα σε πιάσει.

• 3 weeks later...

Σχετικά με αυτό κι εγώ νευριάζω πολύ!

Δεν δέχομαι κανέναν να καπνίζει στο σπίτι, σε μωρά, ακόμη και μπροστά μου τώρα που είμαι έγκυος με ενοχλεί!Ίσως είμαι υπερβολική αλλά απλώς δε βρίσκω το λόγο να προσθέσω έναν ακόμη παράγοντα κινδύνου στον οργανισμό μου. Το δύσκολο είναι όταν είσαι έξω και σε παρέα καπνιστών.

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι ότι ζούμε σε μια χώρα η οποία παρέχει στους καπνιστές περισσότερα δικαιώματα από ότι στους μη καπνιστές. :evil:

Η αδιαφορία όλων είναι ανεκδιήγητη…υπάρχει νόμος ο οποίος απαγορεύει το κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ και ποτέ δεν τιμωρήθηκε κανείς γι’αυτό… :?:?

Τι να πω από τη στιγμή που εχουμε χάσει την ουσία…ότι δηλαδή η υγειά είναι πάνω από όλα…όλα τα άλλα είναι περιττά. :roll::roll:

Εγω σημερα ειδα το απιστευτο.....

μαμα παει βολτα το παιδακι της (περιπου 2χρονων) στο καροτσι

η μαμα καπνιζει πανω απο το παιδι,το χερι που κραταει το τσιγαρο κραταει και το καροτσι το οποιο καροτσι δεν εχει τεντα αποτελεσμα....η σταχτη να πεφτει πανω στο παιδι :shock::twisted:

Διαφημίσεις

Προσωπικα εγω θα τους εκανα ποαρατηρηση με ομορφο τροπο, με το γαντι που λενε!

Κι αν δεν σκεφτονται το δικο τους το παιδι (ΑΙΣΧΟΣ) ας σκεφτουν οτι ενοχλουν τους γυρω τους (αφου καθονταν σε χωρο μη καπνιστων). :evil:

Στη βαφτιση του παιδιου μου σε κοντινο τραπεζι (αφου στα δικα μας παρακαλεσα να σεβαστουν το παιδι μου που κοιμοταν στο καροτσακι διπλα μου και δεν καπνισε κανεις και την εβγαζαν για τσιγαρο στις τουαλετες) βλεπω μια οικογενεια να καθεται για φαγητο. Ηταν οι γονεις ενος παιδιου 2 περιπου ετων, δυο μεγαλυτεροι (μαλλον πεθερικα) και μια πολυ ηλικιωμενη κυρια. Με το που καθονται και περιμενουν να παραγγειλουν αναβουν και οι 5 τσιγαρο (το παιδι καθοταν στη γωνια απο μεσα και ολοι γυρω απ' το παιδι με ενα τσιγαρο στο χερι. Σημειωτεον ηταν χωρος μη καπνιζοντων). Το σχολιασα εγω και σηκωνεται η αδελφη μου και παει και πολυ ευγενικα τους λεει: "Ισως να μην το εχετε σκεφτει και με συγχωρειτε για την παρεμβαση αλλα αυτο που κανετε με 5 τσιγαρα πανω απ' το παιδι ειναι πολυ επιβλαβες για την υγεια του. Η μητερα του παιδιου απαντησε: "Δεν παθαινει τιποτα" με υφος "τι ανακατευεσαι κυρα μου;;" Και λει κι η αδελφη μου "Τοτε θα σας παρακαλεσω να μετακινηθειτε σε άλλο τραπεζι γιατι εδω ειναι χωρος μη καπνιζοντων κι εχουμε κι εμεις παιδια (ειχε και η αδελφη μου τα παιδια της μαζι 3 και 1). Δεν ξερω γιατι το δικο σας παιδι "δεν παθαινει τιποτα" αλλα τα δικα μας παθαινουν. Παρενεβη κι ο ιδιοκτητης τονιζοντας οτι ειναι χωρος μη καπνιζοντων και

μετακινηθηκαν μουρμουρωντας και λεγοντας συνεχεια στον ιδιοκτητη οτι ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ (τι σημασια ειχε αυτο δεν ξερω) και συνεχισαν το ιδιο βιολι ολη νυχτα με το ενα τσιγαρο μετα το αλλο πανω απ' το παιδι τους. Η δε "μανα" μπουκωνε συνεχεια το παιδι τηγανιτες πατατες με το ιδιο χερι που πριν κρατουσε το τσιγαρο...

υπαρχει νομος που οριζει οτι πρεπει οι αρχες να παρεμβουν οταν οι γονεις εκθετουν τα παιδια τους σε κινδυνο... Δεν ειναι αυτο εκθεση σε κινδυνο;;; Μηπως επρεπε να περιληφθει και το καπνισμα σ' αυτο;

Στη βαφτιση του παιδιου μου σε κοντινο τραπεζι (αφου στα δικα μας παρακαλεσα να σεβαστουν το παιδι μου που κοιμοταν στο καροτσακι διπλα μου και δεν καπνισε κανεις και την εβγαζαν για τσιγαρο στις τουαλετες) βλεπω μια οικογενεια να καθεται για φαγητο. Ηταν οι γονεις ενος παιδιου 2 περιπου ετων, δυο μεγαλυτεροι (μαλλον πεθερικα) και μια πολυ ηλικιωμενη κυρια. Με το που καθονται και περιμενουν να παραγγειλουν αναβουν και οι 5 τσιγαρο (το παιδι καθοταν στη γωνια απο μεσα και ολοι γυρω απ' το παιδι με ενα τσιγαρο στο χερι. Σημειωτεον ηταν χωρος μη καπνιζοντων). Το σχολιασα εγω και σηκωνεται η αδελφη μου και παει και πολυ ευγενικα τους λεει: "Ισως να μην το εχετε σκεφτει και με συγχωρειτε για την παρεμβαση αλλα αυτο που κανετε με 5 τσιγαρα πανω απ' το παιδι ειναι πολυ επιβλαβες για την υγεια του. Η μητερα του παιδιου απαντησε: "Δεν παθαινει τιποτα" με υφος "τι ανακατευεσαι κυρα μου;;" Και λει κι η αδελφη μου "Τοτε θα σας παρακαλεσω να μετακινηθειτε σε άλλο τραπεζι γιατι εδω ειναι χωρος μη καπνιζοντων κι εχουμε κι εμεις παιδια (ειχε και η αδελφη μου τα παιδια της μαζι 3 και 1). Δεν ξερω γιατι το δικο σας παιδι "δεν παθαινει τιποτα" αλλα τα δικα μας παθαινουν. Παρενεβη κι ο ιδιοκτητης τονιζοντας οτι ειναι χωρος μη καπνιζοντων και

μετακινηθηκαν μουρμουρωντας και λεγοντας συνεχεια στον ιδιοκτητη οτι ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ (τι σημασια ειχε αυτο δεν ξερω) και συνεχισαν το ιδιο βιολι ολη νυχτα με το ενα τσιγαρο μετα το αλλο πανω απ' το παιδι τους. Η δε "μανα" μπουκωνε συνεχεια το παιδι τηγανιτες πατατες με το ιδιο χερι που πριν κρατουσε το τσιγαρο...

υπαρχει νομος που οριζει οτι πρεπει οι αρχες να παρεμβουν οταν οι γονεις εκθετουν τα παιδια τους σε κινδυνο... Δεν ειναι αυτο εκθεση σε κινδυνο;;; Μηπως επρεπε να περιληφθει και το καπνισμα σ' αυτο;

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Κανονικά Jean μου θα έπρεπε,αλλά έλα τώρα που αυτοί που βγάζουν τους νόμους είναι καπνιστές και μάλιστα εντελώς αδιάφοροι και χοντρόπετσοι… :evil::evil: και δεν αναφέρομαι στην τωρινή κυβέρνηση αλλά σε όλες. :evil::evil::?

Ντροπή πια, με την κατάντια μας. :evil::evil::oops::(

Ντροπή πια, έτσι όπως γίναμε. :evil::evil::oops::(