Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρέπει να τον ξυπνάω?

stavento

Recommended Posts

Γεια σας γονεις!

Εχω ενα αγοράκι 50 ημερών...ενας γλύκας! Τον ταίζω αποκλειστικα με δικό μου γάλα το οποίω αντλώ με θηλαστρο. Είναι τώρα 5,750 κιλά (γεννήθηκε 4210). Ο γιατρός μας είχε πει αρχικά να μη μένει το παιδί χωρίς γάλα πάνω από 5-6 ώρες ώστε να μη πάθει υπογλυκαιμία. Η ερώτήσή μου είναι αν αυτο ισχύει γενικά ή αν τώρα δεν θα πρεπει πια να τον ξυπνάω στις 5 ώρες συνεχόμενου ύπνου γιατί δεν έχει φάει. Κυρίως μιλώ για το γεύμα μεταξύ 20:00 και 06:00 το πρωί. Αν δηλαδή φάει στις 20:00 τον ξυπνάμε γυρω στις 01:30 για να φάει και το επόμενο γεύμα του είναι γυρω στις 5:30 όπου ξυπνάει μόνος του. Είναι σωστό το ότι τον ξυπνάμε?

Ευχαριστώ πολύ!!!

T9oHp3.png

Διαφημίσεις

Όταν εγώ θήλαζα, η παιδίατρος μου είχε πεί να μην ξυπνάω το μωρό, για κανέναν λόγο.

Να το αφήνω να κοιμάται γιατί και ο ύπνος θρέφει τα μωρά, εξάλλου όταν αυτό θα πεινάσει, θα ξυπνήσει από μόνο του κ θα ζητήσει να φάει.

Πήγαινε κ στο τόπικ του θηλασμού να πάρεις την γνώμη των κοριτσιών κ ρώτα κ τον παιδίατρό σου.

Όταν εγώ θήλαζα, η παιδίατρος μου είχε πεί να μην ξυπνάω το μωρό, για κανέναν λόγο.

Να το αφήνω να κοιμάται γιατί και ο ύπνος θρέφει τα μωρά, εξάλλου όταν αυτό θα πεινάσει, θα ξυπνήσει από μόνο του κ θα ζητήσει να φάει.

Πήγαινε κ στο τόπικ του θηλασμού να πάρεις την γνώμη των κοριτσιών κ ρώτα κ τον παιδίατρό σου.

Ευχαριστώ πολύ Μαρία. Θα απευθυνθώ και στα κοριτσια εκει.

T9oHp3.png

Διαφημίσεις

Αν ηταν νεογεννητο και ειχε ικτερο, ναι...

Αν ομως δεν εχει καποιο προβλημα δεν νομιζω οτι υπαρχει λόγος. Κι εγω θηλαζω και περιπου σε αυτην την ηλικια αρχισε να φτιαχνει λιγο το προγραμμα.

Αστα, αυτα ξερουν

Να σου ζησει...

εμενα στο μαιευτηριο μου ειπαν το ακριβως αντιθετο...ναι μεν ο υπνος θρεφει ...αλλα καλο θα ειναι στο μωρο να του δινουμε συγκεκριμενες ωρες γαλα...ειτε μητρικο ειτε ξενο γαλα.

για παραδειγμα το δικο μου γεννηθηκε 4740 νωριτερα απο την πητ και του δινω καθε 3-4 ωρες. αναπτυσεται φυσιολογικα ειμαστε σχεδον 50 ημερων και ζυγιζουμε 5880 και απλα τον ταιζω κοιμισμενο....δεν παραλειπω γευμα του, ετσι δεν χαλαει και ο κυκλος του οσον αφορα τα ουρα και τα κακακια του. συγκεκριμενες ωρες πινει γαλα...συγκεκριμενες ωρες κανει πιπι/κακα χωρις να ζοριζεται....ειναι σαν ρολοι.

Ο Βένος μας από 40 ημερών έως και σήμερα άρχισε να κοιμάται από τις 10-11 το βράδυ έως τις 6-7 το πρωί. όταν ρώτησα τον παιδίατρο μήπως είναι πολλές οι ώρες χωρίς γάλα μου είπε ότι αφού το παιδί παίρνει βάρος κανονικά (γεννήθηκε 3900 και τώρα είναι 6300) δεν χρειάζεται να τον ξυπνάω και να μην ανησυχώ γιατί αν πεινάσει ή διψάσει θα ξυπνήσει μόνος του. Πίνουμε 210 ml ξένο γάλα σε κάθε γεύμα αλλά δεν έχει σημασία ούτε η ποσότητα ούτε το αν είναι ξένο ή μητρικό. Αρκεί το παιδί να αναπτύσσεται κανονικά και να είναι ήρεμο.

an1cEUC0g001310MzA1OTAzZHw5MDIyOTVkYXxvIFZlbm9zIG1hcyBlaW5haQ.gif

κι εμενα απο 40 ημερων κοιμοταν απο τι 11 εως τις 9 το πρωι. Ποτέ δεν σκέφτηκα να την ξυπνήσω εννοείται(να βρω τον μπελά μου!). Παίρνει κανονικό βάρος και ειναι μια χαρα.

Γεια σας γονεις!

Εχω ενα αγοράκι 50 ημερών...ενας γλύκας! Τον ταίζω αποκλειστικα με δικό μου γάλα το οποίω αντλώ με θηλαστρο. Είναι τώρα 5,750 κιλά (γεννήθηκε 4210). Ο γιατρός μας είχε πει αρχικά να μη μένει το παιδί χωρίς γάλα πάνω από 5-6 ώρες ώστε να μη πάθει υπογλυκαιμία. Η ερώτήσή μου είναι αν αυτο ισχύει γενικά ή αν τώρα δεν θα πρεπει πια να τον ξυπνάω στις 5 ώρες συνεχόμενου ύπνου γιατί δεν έχει φάει. Κυρίως μιλώ για το γεύμα μεταξύ 20:00 και 06:00 το πρωί. Αν δηλαδή φάει στις 20:00 τον ξυπνάμε γυρω στις 01:30 για να φάει και το επόμενο γεύμα του είναι γυρω στις 5:30 όπου ξυπνάει μόνος του. Είναι σωστό το ότι τον ξυπνάμε?

Ευχαριστώ πολύ!!!

Καταρχήν να σου ζήσει!!!!Επειδή του δίνεις με μπιμπερό και παίρνει το γάλα μαζεμένο λογικά δεν χρειάζεται να τον ξυπνάς.Αλλα πρόσεξε καλό θα ήταν να κάνεις μια άνληση μεταξύ 12-6 το πρωί για να μην μειωθεί η παραγωγή σου.Αντλώ αποκλειστικά 4μιση μήνες και όταν άρχισε η μπέμπα μου να κοιμαται όλη νύχτα και άρχισα και εγώ, μετα απο δύο εβδομάδες μειώθηκε αισθητά.οπότε ξεκίνησα πάλι νυχτερινή άτληση!τι θήλαστρο χρησιμοποιείς;

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις