Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπερδιέγερση ωοθηκών

Recommended Posts

Πόση μούτζα μπορεί να έχω φάει πια!! Πόσο είναι το ποσοστό των γυναικών που διέκοψαν την εξωσωματική λόγω υπερδιέγερσης? 5% το πολύ? Ε, είμαι σε αυτό. Δεν μου έφτανε που έφτυσα αίμα δυο μήνες να συγκεντρώσω όλα τα χαρτιά για να περάσω από επιτροπή του Ικα, έφαγα και όλη την αγωγή της εξωσωματικής για να καταλήξω με μια ωραιότατη υπερδιέγερση και φυσικά διακοπή της θεραπέιας. Εκανα σπερματέγχυση αλλά σήμερα μου ήρθε περίοδος (3 μέρες πριν τη χοριακή). Τι να πάω να κάνω χοριακή τώρα και να πληρώσω άλλα λεφτα αφού δεν είμαι???

Τον άλλο μήνα ξεκινάω ξανά με άλλα φαρμακα και άλλη δοσολογία.

Εχω απογοητευτεί τελείως......δεν ξέρω πόση υπομονή να κάνω πια και τι άλλο θα μου συμβεί.

Διαφημίσεις

den iksera oti stamataei i diadikasia tis eksosomatikis me tin yperdiegersi....ti simptomata eixes;

ap oti katalava den sou kanane oolipsia...alla ekanes spermategxisi

kanei na ksekiniseis ton allo mina amesos;;;

den ksero eimai ligo mperdemeni apo ayta pou grafeis ,theoro oti kapia pragmata einai kai thema giatrou,nosokomeiou,...den einai ola thema tyxis !!!!!!!pistevo oti kapios prepei na pernei kai tin eythini gia ta farmaka pou pernoume!!!!!!

inka

dev042bp___.png

ξεκίνησα κανονικά τα φάρμακα και όλα πήγαιναν μια χαρά. Εκανα 20 ωοθυλάκια από την 4η ημερα των ενεσεων merional και η οισταδιόλη έφτασε στα ύψη. Ο γιατρός μου μείωσε τη δοσολογια για άλλες 4 μέρες όπου δεν υπήρχε καμία πρόοδος.Την αυξήσαμε ξανά τη δόση με τελικό αποτέλεσμα 4 ωάρια, εκ των οποίων τα 2 είχαν αναπτυχθεί τελέιως και αλλα δυο έιχαν παραμέινει μικρά.Ο γιατρός μου είπε ότι με αυτα τα απότελέσματα δεν θέλει να προχωρήσει σε εξωσωματική γιατί τα ποσοστά επιτυχίας είναι μικρά. Επιλέγοντας άλλο φάρμακο θα μπορεί να καθορίσει καλύτερα τις δόσεις ώστε να δούμε τι ταιρίάζει στις ωοθύκες μου (αν ταιριάζει κάτι δηλαδή).

Ειλικρινά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα διακόπταμε τη θεραπέια. Ελεγα ότι μπορει να έχω μια αποτυχημένη εξωσωματική αλλά αυτό το πράγμα δεν μου έιχε περάσει ποτέ από το μυαλό.

bou-bou

den to exo ksanakousei ayto ,eixa akousei gia yperdiegersi alla oxi apo tin 4h mera !!!! s aytin tin periptosi kala ekanes kai den proxorises...glitoses kai kostos kai tha itan kai risko!!!!!!

kalitera pou egine etsi pantos para na exeis mia apotiximeni eksosomatiki....

an mou epitrapeis ti farmaka kai ti dosologia epernes ;

inka

dev042bp___.png

Διαφημίσεις

λοιπον η κολλητή μου έπαθε ακριβώς το ίδιο δύο φορές και στις δύο προσπάθειες εξωσωματικής οφου έκανε, στη πρώτη διέκοψε τη θεραπεία τζάμπα τόση ορμόνη. Στη δεύτερη που έκανε στον Μαστρομηνά ναι μεν διέκοψε τη θεραπεία αλλα της πήραν τα ωαρια οπότε δεν πήγε χαμένη η προσπάθεια, τα γονιμοποιήσαν και απλά εμφυτεύτηκαν στη μήτρα της μετά απο 1,5-2 μηνες οπότε δε χρειάστηκε να ξαναπάρει ορμόνες ενέσιμες απλα estapause. φιλιά

an mou epitrapeis ti farmaka kai ti dosologia epernes ;

Τα φαρμακατα ήταν daronda, merional και pregnyl. τα merional δημιουργησαν το προβλημα αφού με τη δόση των 150 πήγαινα για υπερδιέργερση ενώ με τη δόση των 75 (που είναι η κάθε αμπούλα) δεν υπηρχε καμία προοδος.

Για την επόμενη εξωσωματική θα πάρω puregon με δοσολογία 100 ή 120.

Φανταζομαι πως ο καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα....

εγω εκανα 5 gonal των 75 κ ειχα 3 μεγαλα ωαρια (για φυσικο τροπο συλληψης) ... οιστραδιολη 1300 κ πονουσα χαμηλα στην κοιλια...

Για να αποφευχθει υπερδιεγερση, εκανα παλι gonal 75, αλλά μιση δοση (3 ενεσεις στο συνολο-6 μερες) κ εκανα 2 ωαρια κ την προηγουμενη 1 ωαριο...

Καλη συνεχεια κ κουραγιο μπουμπου!!!!!!! :)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

• 9 χρόνια μετά...

Κορίτσια γεια σας!! Έχω κάνει πριν 5 μέρες ωοληψια μετά από μακρύ πρωτόκολλο και έχω μια απορία. Έμβρυο μεταφορά θα κάνω σε άλλο κύκλο γιατί έχω πάθει υπερδιέγερση. Είμαι στην 5η μέρα μετά την ωοληψια και πήγα για ultrasound και τα ωοθηλακια μου είναι ακόμη εκεί στο ίδιο μέγεθος. Είναι λογικό;;; Δεν έπρεπε να φύγουν στην ωοληψια;;;

9 ώρες πρίν, Cutegirl είπε:

Κορίτσια γεια σας!! Έχω κάνει πριν 5 μέρες ωοληψια μετά από μακρύ πρωτόκολλο και έχω μια απορία. Έμβρυο μεταφορά θα κάνω σε άλλο κύκλο γιατί έχω πάθει υπερδιέγερση. Είμαι στην 5η μέρα μετά την ωοληψια και πήγα για ultrasound και τα ωοθηλακια μου είναι ακόμη εκεί στο ίδιο μέγεθος. Είναι λογικό;;; Δεν έπρεπε να φύγουν στην ωοληψια;;;

Καλημέρα. Τα ωχρά σωμάτια είδες όχι τα ωοθυλάκια. Είναι τα τρυπημενα ωοθυλάκια. Γίνονται σαν "κύστες" και παράγουν προγεστερόνη! 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

14 ώρες πρίν, Cutegirl είπε:

Καλησπέρα και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου! Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι πρόκειται για ωχρα σωμάτια, κενά ωοθυλάκια δηλαδή, που δημιούργησαν κυστούλες στις ωοθήκες σου λόγω της υπερδιέγερσης. Είχα πάθει και εγώ υπερδιέγερση στην προσπάθειά μου και επειδή οι ωοθήκες μου ήταν γεμάτες κύστεις μετά την ωοληψία, προχωρήσαμε αργότερα σε εμβρυομεταφορά με κατεψυγμένα. Έμενα καθάρισαν οι ωοθήκες μετά από 2 κύκλους.

Κάνε λίγη υπομονή και εύχομαι όλα να πανε καλά!

5 hours ago, Anna3011 said:

Καλησπέρα και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου! Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι πρόκειται για ωχρα σωμάτια, κενά ωοθυλάκια δηλαδή, που δημιούργησαν κυστούλες στις ωοθήκες σου λόγω της υπερδιέγερσης. Είχα πάθει και εγώ υπερδιέγερση στην προσπάθειά μου και επειδή οι ωοθήκες μου ήταν γεμάτες κύστεις μετά την ωοληψία, προχωρήσαμε αργότερα σε εμβρυομεταφορά με κατεψυγμένα. Έμενα καθάρισαν οι ωοθήκες μετά από 2 κύκλους.

Κάνε λίγη υπομονή και εύχομαι όλα να πανε καλά!

Ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση σου!!! Και μένα ο γιατρός μου είπε σε 2 κύκλους μάλλον θα κάνουμε έμβρυο μεταφορά για να ηρεμήσω. Έχω τρομερούς πόνους στην κοιλιά φούσκωμα πολύ  όλη μέρα ξαπλώνω και έντονες ζαλάδες. Είχες τίποτα παρόμοιο; Γιατί δεν μου φαίνεται πολύ λογικό 5 μέρες να έχω τόσους υπερβολικούς πόνους. 

10 hours ago, λουκουμαδάκι said:

Καλημέρα. Τα ωχρά σωμάτια είδες όχι τα ωοθυλάκια. Είναι τα τρυπημενα ωοθυλάκια. Γίνονται σαν "κύστες" και παράγουν προγεστερόνη! 

Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση σου! Σου έτυχε κάτι παρόμοιο;;

Just now, Cutegirl είπε:

Ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση σου!!! Και μένα ο γιατρός μου είπε σε 2 κύκλους μάλλον θα κάνουμε έμβρυο μεταφορά για να ηρεμήσω. Έχω τρομερούς πόνους στην κοιλιά φούσκωμα πολύ  όλη μέρα ξαπλώνω και έντονες ζαλάδες. Είχες τίποτα παρόμοιο; Γιατί δεν μου φαίνεται πολύ λογικό 5 μέρες να έχω τόσους υπερβολικούς πόνους. 

Εμείς την υπερδιέγερση την περιμέναμε γιατί η οιστραδιόλη είχε ανέβει στα ύψη και ο αριθμός των ωαρίων που συλλέξαμε ήταν πολύ μεγάλος (έχω πολυκυστικές ωοθήκες). Είχα παρει θυμάμαι οδηγίες από το γιατρό να καταναλώνω κοτόπουλο και γενικά τρόφιμα πλούσια σε πρωτείνη, να πίνω πολλά υγρά και να περιορίσω το αλάτι. Και εγώ φούσκωσα και πονούσα πολύ τις πρώτες μέρες αλλά σιγά σιγά οι πόνοι μειώθηκαν. Θυμάμαι όμως ότι ήμουν τόσο φουσκωμένη που όταν μετά από 5 μέρες γύρισα στη δουλειά 2 συνάδελφοι με ρώτησαν αν είμαι έγκυος. Γενικά νομίζω ότι το φούσκωμα και οι πόνοι είναι αναμενώμενα, αλλά αν δεις ότι κάνεις εμετούς ή δεν πηγαίνεις συχνά να ουρήσεις πρέπει να ενημερώσεις το γιατρό. Σε κάθε περίπτωση αν ανησυχείς πολύ κάνε του ένα τηλεφώνημα να ηρεμήσεις. 

7 hours ago, Anna3011 said:

Εμείς την υπερδιέγερση την περιμέναμε γιατί η οιστραδιόλη είχε ανέβει στα ύψη και ο αριθμός των ωαρίων που συλλέξαμε ήταν πολύ μεγάλος (έχω πολυκυστικές ωοθήκες). Είχα παρει θυμάμαι οδηγίες από το γιατρό να καταναλώνω κοτόπουλο και γενικά τρόφιμα πλούσια σε πρωτείνη, να πίνω πολλά υγρά και να περιορίσω το αλάτι. Και εγώ φούσκωσα και πονούσα πολύ τις πρώτες μέρες αλλά σιγά σιγά οι πόνοι μειώθηκαν. Θυμάμαι όμως ότι ήμουν τόσο φουσκωμένη που όταν μετά από 5 μέρες γύρισα στη δουλειά 2 συνάδελφοι με ρώτησαν αν είμαι έγκυος. Γενικά νομίζω ότι το φούσκωμα και οι πόνοι είναι αναμενώμενα, αλλά αν δεις ότι κάνεις εμετούς ή δεν πηγαίνεις συχνά να ουρήσεις πρέπει να ενημερώσεις το γιατρό. Σε κάθε περίπτωση αν ανησυχείς πολύ κάνε του ένα τηλεφώνημα να ηρεμήσεις. 

Δεν φαντάζεσαι ποοοσες φορές πήρα τηλέφωνο!! Έχω καταντήσει σπαστικια. Αλά πραγματικά υποφέρω από τους πόνους και από ζάλη. Νιώθω συνέχεια ταλαιπωρημένη και όλη μέρα ξαπλώνω δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Δεν ξέρω και γω για πόσες μέρες ακόμη. Τα ωάρια που συλλέξαμε ήταν 26 αλλά παρέμειναν τα 8. 

Διαφημίσεις

πρίν από 44 λεπτά , Cutegirl είπε:

Δεν φαντάζεσαι ποοοσες φορές πήρα τηλέφωνο!! Έχω καταντήσει σπαστικια. Αλά πραγματικά υποφέρω από τους πόνους και από ζάλη. Νιώθω συνέχεια ταλαιπωρημένη και όλη μέρα ξαπλώνω δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Δεν ξέρω και γω για πόσες μέρες ακόμη. Τα ωάρια που συλλέξαμε ήταν 26 αλλά παρέμειναν τα 8. 

Εμείς συλλέξαμε 24 (πως να μην πάθουμε υπερδιέγερση και εγώ και εσύ!), γονιμοποιήθηκαν 20 και τελικά καταψύξαμε 9, εκ των οποίων το ένα είναι το κοριτσάκι μου! Ευχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά και σύντομα να γίνεις μανούλα! Δυστυχώς ο δρόμος της εξωσωματικής μπορει πολλές φορές να σε ζορίσει σωματικά και ψυχολογικά αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει! Θα το δεις...

21 hours ago, Anna3011 said:

Εμείς συλλέξαμε 24 (πως να μην πάθουμε υπερδιέγερση και εγώ και εσύ!), γονιμοποιήθηκαν 20 και τελικά καταψύξαμε 9, εκ των οποίων το ένα είναι το κοριτσάκι μου! Ευχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά και σύντομα να γίνεις μανούλα! Δυστυχώς ο δρόμος της εξωσωματικής μπορει πολλές φορές να σε ζορίσει σωματικά και ψυχολογικά αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει! Θα το δεις...

Να σας ζήσει να τη χαίρεστε!!! Έχεις πετύχει από την πρώτη φορά; Είναι το μόνο που ζητάω, να τα καταφέρουμε και μεις, το θέλω όσο τίποτα άλλο. Και όσο σκέφτομαι ότι πρέπει να περιμένω άλλους 2 μήνες ψυχοπλακωνομαι.. δεν αντέχεται η αναμονή...

4 ώρες πρίν, Cutegirl είπε:

Να σας ζήσει να τη χαίρεστε!!! Έχεις πετύχει από την πρώτη φορά; Είναι το μόνο που ζητάω, να τα καταφέρουμε και μεις, το θέλω όσο τίποτα άλλο. Και όσο σκέφτομαι ότι πρέπει να περιμένω άλλους 2 μήνες ψυχοπλακωνομαι.. δεν αντέχεται η αναμονή...

Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι, με την πρώτη έγινε, είμασταν τυχεροί! 

Μην απελπίζεσαι με την αναμονή, περνάει γρήγορα ο καιρός. Εγώ προσπάθησα να το δω σαν μια ευκαιρία ανασύνταξης δυνάμεων. Σταμάτησα να ασχολούμαι με ενέσεις, βγήκα έξω, πέρασα καλά και  σκεφτόμουν ότι τα εμβρυάκια μου με περιμένουν :). Κοίτα να χαλαρώσεις, να ηρεμήσει και το σώμα σου από τα φάρμακα και θα είσαι μια χαρά. Από εδώ και εμπρός θέλει μόνο θετική σκέψη. 

12 hours ago, Anna3011 said:

Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι, με την πρώτη έγινε, είμασταν τυχεροί! 

Μην απελπίζεσαι με την αναμονή, περνάει γρήγορα ο καιρός. Εγώ προσπάθησα να το δω σαν μια ευκαιρία ανασύνταξης δυνάμεων. Σταμάτησα να ασχολούμαι με ενέσεις, βγήκα έξω, πέρασα καλά και  σκεφτόμουν ότι τα εμβρυάκια μου με περιμένουν :). Κοίτα να χαλαρώσεις, να ηρεμήσει και το σώμα σου από τα φάρμακα και θα είσαι μια χαρά. Από εδώ και εμπρός θέλει μόνο θετική σκέψη. 

Ναι εύχομαι να περάσει γρήγορα ο καιρος και για μένα, να αποκτήσω και γω επιτελουσ Το μωράκι που πάντα ήθελα!!Εμένα ο γιατρός μου είπε θα μου βάλει μόνο 1 έμβρυο και με αγχώνει η ιδέα, ότι με 2 θα είχα περισσότερες πιθανότητες. Εσένα ποσά σου είχε βάλει; 

5 ώρες πρίν, Cutegirl είπε:

Ναι εύχομαι να περάσει γρήγορα ο καιρος και για μένα, να αποκτήσω και γω επιτελουσ Το μωράκι που πάντα ήθελα!!Εμένα ο γιατρός μου είπε θα μου βάλει μόνο 1 έμβρυο και με αγχώνει η ιδέα, ότι με 2 θα είχα περισσότερες πιθανότητες. Εσένα ποσά σου είχε βάλει; 

Εμένα μου έβαλε δυο. Πιθανό ο δικός σου θέλει να αποφύγει τα δίδυμα. Σε κάθε περίπτωση ρώτησέ τον και πες του τους προβληματισμούς σου να σε κατατοπίσει.

15 hours ago, Anna3011 said:

Εμένα μου έβαλε δυο. Πιθανό ο δικός σου θέλει να αποφύγει τα δίδυμα. Σε κάθε περίπτωση ρώτησέ τον και πες του τους προβληματισμούς σου να σε κατατοπίσει.

Ναι αυτό θα κάνω, να περάσει ο καιρός και όταν με το καλό κοντεύω για έμβρυο μεταφορά θα το συζητήσω μαζί του. Σε υπέρ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου ανακουφιστήκα και ελπίζω να τα καταφέρω και γω!! Να είσαι καλά!!! 

1 ώρα πρίν, Cutegirl είπε:

Ναι αυτό θα κάνω, να περάσει ο καιρός και όταν με το καλό κοντεύω για έμβρυο μεταφορά θα το συζητήσω μαζί του. Σε υπέρ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου ανακουφιστήκα και ελπίζω να τα καταφέρω και γω!! Να είσαι καλά!!! 

Με το καλό! Εύχομαι σε λόγο καιρό να έχεις αγκαλίτσα το μωράκι σου! Καλή ψυχολογία θέλει τώρα και αισιοδοξία! Να μας ενημερώσεις :)

• 4 εβδομάδες μετά...

Kαλημέρα και από μένα κορίτσια και Καλό Πάσχα!Είμαι καινούρια στο φορουμ,πρώτη φορα γράφω,αν και σας διαβαζω συχνά!.

Μετά από την τρίτη μου σπερματέγχυση έπαθα και εγώ διέγερση και ο γιατρός μου είπε να αφήσουμε αυτόν το κύκλο και να προχωρήσουμε τον επόμενο μήνα σε εξωσωματική.Του είπα μήπως μπορούσαμε να κάνουμε εξωσωματική σε φυσικό κύκλο (για να μη χαθεί ο κύκλος) .Όντως με είδε την αρχικά τη 2η και μετά την 6η μέρα του κύκλου,άλλα δυστυχώς μου είπε ότι ούτε αυτό γίνεται(αν κατάλαβα καλά από τον υπέρηχο τα ωοθηλάκια έχουν ακόμα μεγάλο μέγεθος).Ελπίζω να είναι έτοιμες οι ωοθήκες μου τον επόμενο μήνα και να μη χρειαστεί να χαθεί και άλλος χρόνος...Αν ξέρετε,από την εμπειρία σας,σε πόσους κύκλους επανέρχονται οι ωοθήκες μετά από διέγερση; 

• 1 month later...
  • 1 χρόνο μετά...
On 29/3/2019 at 10:50 ΠΜ, Cutegirl είπε:

Ταλαιπωρουμαι απο φουσκωμα και πονακια ψηλα στην κοιλια εικοσι μερες μετα την ωοληψια.Η οιστραδιολη μου ειχε φθασει κοντα στις 6000.Μηπως θυμασαι σε ποσες μερες ηρεμησες απο το φουσκωμα και τους πονους της υπερδιεγερσης? 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...