Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παρακολούθηση παιδιών από το σπίτι!

Recommended Posts

Ξεφυλίζοντας τις διαφημίσεις παιδικών σταθμών στο Χρυσό Οδηγό της περιοχής μου έπεσε το μάτι μου σε 2-3 σταθμούς που διαφήμιζαν με καμάρι ότι τώρα οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα παιδιά τους και τα τεκτενόμενα στον παιδικό σταθμό που τα στέλνουν από το σπίτι μέσω κάμερας!!!! Φρίκαρα! Ο Μπιγκ μπράδερ τώρα και στον παιδικό της γειτονιάς μου, σκέφτηκα! Για ποιο λόγο να θέλω να παρακολουθώ το παιδί μου; Γιατί να το πάω σε έναν παιδικό στον οποίο θα έχω εμπιστοσύνη μόνο αν βλέπω τι συμβαίνει εκεί ανά πάσα ώρα και στιγμή; Γιατί να μπορούν να έχουν κι άλλοι γονείς πρόσβαση και να παρακολουθούν το δικό μου παιδί;:shock: Και πόσο άσχημα θα νιώθουν άραγε οι εργαζόμενοι εκεί που παρακολουθείται κάθε τους κίνηση;;;;

Το βράδυ το ανέφερα σε μια παρέα (τον άντρα μου, ένα ζευγάρι με παιδάκι 2 ετών και ένα ζευγάρι που θα παντρευτεί σύντομα) με φρίκη και αποτροπιασμό! Κανένας δεν συμμερίστηκε την άποψή μου! Όλοι ανεξαιρέτως είπαν ότι θα τους άρεσε πολύ να υπάρχει αυτή η δυνατότητα και θα προτιμούσαν να στείλουν τα παιδιά τους σε τέτοιο παιδικό! Φρίκαρα δις!!!!! Ήμουν βέβαιη όταν τους το έλεγα ότι θα αποδοκίμαζαν τέτοιες πρακτικές και όλοι μαζί θα βρίζαμε τους παιδικούς αυτούς και θα αναρωτιόμασταν ποιοι μπορεί να στέλνουν τα παιδιά τους εκεί! :roll:

Ποια είναι η γνώμη σας; Είμαι τόσο λάθος που αποδοκιμάζω τις κάμερες (στους παιδικούς και παντού, έλεος!!!!!);;; Υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η αθάνατη ελληνίδα μάνα σε cyber έκδοση! Δυστυχώς οι περισσότερες εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς έχουν συνηθίσει στην καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που αυτό θα τους φαίνεται αστείο!

Αυτό είναι δευτερεύον, αλλά αλλά είπες στις 'ευαίσθητες' μαμάδες ότι εκτός από εκείνες, θα βλέπουν (και να έχουν φωτογραφία, video κλπ) τα παιδιάκια τους και πάρα πολλά άγνωστα άτομα (τουλάχιστον οι γονείς των άλλων παιδιών ή όσοι αυτοί εξουσιοδοτούν)? Αν δεν τους δημιουργήσει και αυτό σκέψεις, ΟΚ, άσε το καλύτερα.

Ποιοι είναι αυτοί οι σταθμοί να τους στείλουμε βραβείο για το απίθανο marketing?

Ξεφυλίζοντας τις διαφημίσεις παιδικών σταθμών στο Χρυσό Οδηγό της περιοχής μου έπεσε το μάτι μου σε 2-3 σταθμούς που διαφήμιζαν με καμάρι ότι τώρα οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα παιδιά τους και τα τεκτενόμενα στον παιδικό σταθμό που τα στέλνουν από το σπίτι μέσω κάμερας!!!! Φρίκαρα! Ο Μπιγκ μπράδερ τώρα και στον παιδικό της γειτονιάς μου, σκέφτηκα! Για ποιο λόγο να θέλω να παρακολουθώ το παιδί μου; Γιατί να το πάω σε έναν παιδικό στον οποίο θα έχω εμπιστοσύνη μόνο αν βλέπω τι συμβαίνει εκεί ανά πάσα ώρα και στιγμή; Γιατί να μπορούν να έχουν κι άλλοι γονείς πρόσβαση και να παρακολουθούν το δικό μου παιδί;:shock: Και πόσο άσχημα θα νιώθουν άραγε οι εργαζόμενοι εκεί που παρακολουθείται κάθε τους κίνηση;;;;

Μάγια ναι, τους το είπα! Και δεν είναι μόνο οι μαμάδες που συμφώνησαν αναφανδόν με την ύπαρξη καμερών αλλά και οι μπαμπάδες, και ο άντρας μου!!! Ένιωσα ότι κάτι δεν κατάλαβα καλά! Όσο για τα εργασιακά δικαιώματα, δεν μπορώ να δεχτώ ότι τόσο αβασάνιστα πρέπει να περνούν τέτοιες πρακτικές σε βάρος τον εργαζομένων. Αν οι κάμερες είναι παράνομες πρέπει να γίνει καταγγελία. Έχω περάσει κι εγώ το μαρτύριο της κάμερας στη δουλειά μου (εν αγνοία μου είχε τοποθετηθεί) και όταν το πήρα έιδηση έγινε χαμός!!!!!! (εγώ όμως δεν ήμουν ακριβώς υπάλληλος, αλλά περισσότερο συνεργάτης, οπότε με έπαιρνε να κάνω χαμό...)

Οι παιδικοί με κάμερες είναι αρκετοί!:cry:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο και έχω μείνει άναυδη. Συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω ότι δεν είναι υγιές ούτε για τους γονείς ούτε για τα παιδιά αλλά ούτε και για τους εργαζόμενους στο σταθμό κάτι τέτοιο. Αν αφήνεις το παιδί σου σε χέρια που δεν εμπιστεύεσαι καμία κάμερα δεν μπορεί να σε καθησυχάσει. Αρκεί να σκεφτείς ότι δεν μπορεί το παιδί να βρίσκεται συνέχεια στο πλάνο:rolleyes: και τότε τι γίνεται;

Αν οι γονείς δεν είναι σίγουροι για τις επιλογές τους, το παιδί θα νοιώσει την ανασφάλεια τους και θα δυσκολευτεί περισσότερο να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του σταθμού.

Για τους εργαζόμενους δεν το συζητάω. Όσο καλός και αν είσαι δεν μπορείς να αποδώσεις με τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από κεφάλι σου.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Κορίτσια μου συμφωνώ! Κόντεψαν να με τρελάνουν, έπεσαν όλοι πάνω μου και με έλεγαν υπερβολική, μη σου πω και οπισθοδρομική!

Παρόλα αυτά, πραγματικά θα ήθελα να ακούσω κανένα σοβαρό επιχείρημα της άλλης άποψης. Δεν υπάρχει καμία μαμά ανάμεσά μας που θα έστελνε το παιδάκι της σε παιδικό με κάμερα; Κι αν ναι γιατί;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

Οι εν λόγω υπεύθυνοι του σταθμού ξέρουν οτι αυτο που κάνει απαγορεύεται βάση νόμου, απαγορεύεται να γίνεται καταγραφή ΑΝΗΛΙΚΩΝ και το λεω αυτο γιατί εχω ήδη ρωτήσει την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων κάποτε που χρειάστηκε για την μεγάλη μου κόρη.

Δεν είναι απαραίτητο ότι γίνεται ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ. Μπορεί απλά να 'ανεβαίνει' στο internet και με κάποιον κωδικό να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να το παρακολουθεί live! Εκεί έχει να κάνει με την προσβολή της προσωπικότητας του παιδιού, αλλά αν υπάρχει συναίνεση των γονιών .....no problem!

Και ποιος είπε οτι ο τάδε γονιός που υποτίθεται οτι θελει να δει το δικό του παιδί δεν μπορεί αν θελει να γράψει στο δικό του κομπιουτερ εκείνη την ώρα και το παιδί μου που ετυχε να στέκεται δίπλα στο δικό του παιδί. Και σε τελευταία ανάλυση που ξέρω εγω τι είναι ο "κάθε" γονιός.

Αυτό είναι για καταγγελία!! Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και των παιδιών και των εργαζομένων έλεος πια με τα κάτεργα! Να κάνετε συχνές εφόδους, να "ξεψαχνίζετε" τα παιδιά σας, να μην αρκείστε σε αυτά που σας λένε στο σταθμό, αλλά όχι και κάμερες πια! Πραγματικά αν δεν έχεις καθόλου εμπιστοσύνη, δεν πρέπει ούτως ή άλλως να το αφήσεις το παιδί. Συγγνώμη για τον τόνο αλλά εξοργίστηκα!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Λυπάμαι που δεν θα προσφέρω στην συζήτηση κανένα επιχείρημα της άλλης πλευράς, αλλά το θεωρώ πραγματικά ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ να παρακολουθούνται τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στον παιδικό σταθμό. Δηλαδή να συνηθίσουμε τους νέους ανθρώπους στην παρακολούθηση κάθε ιδιαίτερης στιγμής; Να μεγαλώνουμε ρομποτάκια έτοιμα να δεχτούν οποιοδήποτε εισβολέα στην προσωπική τους ζωή; Τάχα για να τα προστατεύσουμε, να τα θέτουμε σε κίνδυνο, καθώς θα τα βλέπουν και πόσοι τάχα άλλοι και ποιοι;;;;; (άγνωστοι σε μας επισκέπτες στα σπίτια των συμμαθητών τους που θα γνωρίζουν όλο το πρόγραμμα των παιδιών και όλες τους τις ιδιαιτερότητες;;;;;;;;;;;;;;;).

Απορώ ειλικρινά με την παρέα που συμφώνησε. Και φυσικά μην αναρωτιέσαι καθόλου αν εσύ είσαι λάθος ή όχι. Έχει πια κι η ξευτίλα τα όριά της...

Αλήθεια, αν κάποιος γονιός διαφωνεί και δεν επιτρέπει να βλέπουν οι άλλοι το δικό του παιδί, ποια είναι η πολιτική των συγκεκριμένω σταθμών? Και ποιοι είναι αυτοί τέλος πάντων, γιατί εγώ που είδα πολλούς, αυτό το πράγμα με την παρακολούθηση δεν το είδα σε κανέναν!

scan0001l.tifw320.png

Επειδή διακρίνω μια δυσπιστία στα λόγια σου, Maya (αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη), σκάναρα μία από τις αγγελίες και σας την παραθέτω, κρύβοντας τα επίμαχα σημεία για ευνόητους λόγους. Η πρόθεσή μου δεν είναι να δυσφημίσω κάποιον σταθμό αλλά να συζητήσω κάτι που με προβλημάτισε πολύ.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Μπουκίτσα μου γράφαμε ταυτόχρονα!

Δεν χρειάζεται να βάλω ονόματα για τον απλούστατο λόγο ότι όποιος απευθυνθεί σε τέτοιο παιδικό σταθμό θα του το διαφημίσουν (είναι καύχημα της νέας τεχνολογίας η παρακολούθηση...:evil:), επομένως δεν είναι κάτι που κρατούν κρυφό για να το αποκαλύψω εγώ...

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

Ναι το ειδα κοριτσι μου..........

Εχω φρικαρει.........μηπως σου διευκρινησαν τι εννοουν με αυτο???

Θελω να πω,ανεβαινει live και δειχνει τι γινεται σε ολους τους χωρους και ολα τα παιδια,η παιρνεις και λες θελω να δω το παιδι μου,και το πανε καπου και το βλεπεις????Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη γιατι τα εχω παρει ασχημα!!!

Δεν έχω τηλεφωνήσει, απλώς έτυχε να δω τέτοιες καταχωρήσεις στον τοπικό χρυσό οδηγό και έμεινα έτσι :shock::shock::shock:! Δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Κρίμα στα παιδάκια-θύματα μιας τέτοιας παρακολούθησης, και μάλιστα με τις ευλογίες γονέων και κηδεμόνων. Ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι...:twisted:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

http://www.i-live.gr/2008/06/25/school-surveillance-cameras-forbidden/

http://aelmek.blogspot.com/2009/01/blog-post_9440.html

το πρώτο λινκ αναφέρετε σε σχολείο στους Σοφάδες Καρδίτσας

και στην απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη το δεύτερο αναφέρει μέσα

την απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε

είναι απαράδεκτοι οι κύριοι μας πλασάρουν ως φυσιολογικό το Big Brother με

θύματα τα παιδιά μας!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Sam, τα λινκ αυτά αν κατάλαβα καλά αναφέρονται σε διαφορετική -αλλά εξίσου κατάπτυστη- πρακτική, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των χώρων του σχολείου από σεκιούριτι ή από κάποιον στο ίδιο το σχολείο (διεύθυνση κλπ). Στα πλαίσια του ότι πολλοί εργασιακοί χώροι (τράπεζες, καταστήματα κλπ) διαθέτουν τέτοια συστήματα "για λόγους ασφαλείας", κάποιοι "φωστήρες" σκέφτηκαν ότι με αυτό το άλλοθι μπορούν να τοποθετήσουν κάμερες και στα σχολεία. Τους ανακάλυψαν και τους κράζουν!

Εδώ όμως μιλάμε για παρακολούθηση παιδιών από τους γονείς τους ίδιους μέσω υπολογιστή!!!! Μιλάμε για μια παράμετρο που με καμάρι διαφημίζουν οι σταθμοί για να προσελκύσουν πελατεία. Και το πιο τρομακτικό είναι ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους εκεί όχι παραβλέποντας αλλά ΕΠΙΚΡΟΤΩΝΤΑΣ αυτού του είδους τις "διευκολύνσεις"!!!!!!

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

το σχετικό υπόμνημα της ΟΛΜΕ της 25-6-2007 που τονίζει

ότι η λειτουργία κάμερας σε οποιονδήποτε χώρο του σχολείου είναι μέτρο αντιπαιδαγωγικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό και περιορίζει την ελευθερία

έκφρασης του συνόλου των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας σε λόγο και κίνηση, που αποτελεί την ουσία της εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής

ελευθερίας,

ότι η λειτουργία τέτοιων συστημάτων παρακολούθησης στο χώρο του σχολείου προσβάλλει βάναυσα την προσωπική αξιοπρέπεια των μαθητών και μαθητριών,

ενώ παράλληλα τους εξοικειώνει με την ιδέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησής τους με κάμερες και του ελέγχου της φυσικής παρουσίας και δράσης τους σαν

να είναι ύποπτοι

souzy νομίζω είναι ξεκάθαρο κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί στο ποιός

πότε και που παρακολουθεί.

Ακόμη και αν ο γονιός παρακολουθεί την τάξη δεν θα βλέπει μόνο το παιδί

του αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά καθώς και την δασκάλα

άρα παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η απόφαση του συνηγόρου είναι ξεκάθαρη

απαγορεύετε η χρήση κάμερας μέσα σε σχολεία .

Υ.Σ http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,14957&_dad=portal&_schema=PORTAL

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

souzy νομίζω είναι ξεκάθαρο κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί στο ποιός

πότε και που παρακολουθεί.

Ακόμη και αν ο γονιός παρακολουθεί την τάξη δεν θα βλέπει μόνο το παιδί

του αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά καθώς και την δασκάλα

άρα παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η απόφαση του συνηγόρου είναι ξεκάθαρη

απαγορεύετε η χρήση κάμερας μέσα σε σχολεία .

Αυτό εξυπακούεται!

Απλώς στάθηκα περισσότερο σε αυτό γιατί οι ίδιοι οι γονείς γίνονται συνένοχοι, αν όχι ο ιθύνων νους πίσω από την παρακολούθηση των παιδιών τους. Ενώ στην περίπτωση της ΟΛΜΕ δεν συμβαίνει το ίδιο, υπάρχουν άνθρωποι που εναντιώνονται.

Λες δηλαδή ότι η απόφαση του Συνηγόρου μπορεί να αγγίζει και την περίπτωση με τους παιδικούς σταθμούς. Μακάρι. Παρ'όλα αυτά αυτοί διαφημίζουν απροκάλυπτα την παράνομη δραστηριότητά τους. Μήπως θα τους ενοχλήσει κανείς.... :roll::twisted:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

scan0001l.tifw320.png

Επειδή διακρίνω μια δυσπιστία στα λόγια σου, Maya (αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη), σκάναρα μία από τις αγγελίες και σας την παραθέτω, κρύβοντας τα επίμαχα σημεία για ευνόητους λόγους. Η πρόθεσή μου δεν είναι να δυσφημίσω κάποιον σταθμό αλλά να συζητήσω κάτι που με προβλημάτισε πολύ.

Όχι όχι, απλά δεν το είχα ξανακούσει. Δεν σε αμφισβήτησα καθόλου. Άλλωστε η αγανάκτησή σου φαινόταν πραγματικά γνήσια.

Καλα το υπομνημα της ΟΛΜΕ προσπαθει απλα να προφυλαξει τους ιδιους και οχι τους μαθητες.. Απλα δεν θελουν να υπαρχουν "μαρτυρες" για την ανικανοτητα τους, για τυχον "πλημεληματα " (σφαλιαρες, βρισιες) απεναντι στους μαθητες. Αν υπαρχουν καμερες στα σχολεια προφανως δεν θα μπορουν "καποιοι' να συμπεριφερονται οπως θελουν..

Εγω αν και βρεφονηπιαγωγος ειμαι υπερ στην υπαρξη κλειστου κυκλωματος παρακολουθησης. Νομιζω οτι θα ηταν χρησιμο να μπουν καμερες σε ολους τους παιδικους σταθμους. Γιατι αν η δασκαλα δωσει μια σφαλιαρα στο 4χρονο παιδι σας, και ακομα κι αν αντιληφθειτε οτι κατι δεν παει καλα, το 4χρονο κατα 90 % δεν θα το πει, και Ακομα κι αν το πει κανεις δεν θα βρεθει να υποστηριξει την κατηγορια.

Πιστευω πως οι καμερες (σε κλειστο κυκλωμα παντα, το οποιο θα καταγραφει αλλα θα μπορει να εχει προσβαση ο γονιος εστω με εισαγγελικη παραγγελια, ειναι μετρο προστασιας και για τα παιδια και για τους εργαζομενους.

Γιατι πχ στην περιπτωση ενος ατυχηματος θα ειναι ευκολο να διαπιστωθει αν οντως ηταν αμελεια της δασκαλας η απλα ατυχημα.

Γιατι οταν συμβει ενα ατυχημα δεν σημαινει παντα οτι η δασκαλα δεν ηταν εκει ή οτι δεν προσεχε τα παιδια..

Εμενα μου εχει τυχει να ανοιξει ενα παιδακι το κεφαλι του στα δυο ενω στην ταξη υπηρχαν 2 παιδια και 3 δασκαλες.. Ηταν η ωρα της αναχωρησης των παιδιων, ειχαμε μεινει 2 παιδακια, σηκωθηκαν να παιξουν με κατι κορινες (δεν μπορεις ουτε εχεις δικαιωμα να καθηλωσεις τα παιδια σε μια καρεκλα) αυτα κανανε διαγωνισμο και εμεις καναμε το κοινο.. Την ωρα που μπηκε η μαμα του κοριτσιου της λεει μαμα κοιτα τη κανω και εριξε την μπαλα.. Η μπαλα χτυπησε τις κορινες, η μικρη ετρεξε να την πιασει γλιστρισε και χτυπησε με το κεφαλι στο σοβατεπι του τοιχου με αποτελεσμα να ανοιξει τοκεφαλι της και να τρεχουμε στα νοσοκομεια..

Αν η μητερα δεν ηταν παρουσα την συγκεκριμενη στιγμη θα μπορουσε καλλιστα να επικαλεστει οτι δεν ηταν κανεις να προσεχει τα παιδια ή οτιδηποτε αλλο ηθελε και να εχουμε τρεχαματα.

Ενα βιντεοσκοπημενο στιγμιοτυπο μαλλον θα ελυνε το προβλημα..

Οσον αφορα τους εργαζομενους, το προβλημα το εχει αυτος που δεν κανει καλα τη δουλεια του. Αυτος που την κανει δεν εχει τιποτα να φοβηθει.

Τωρα ας παμε στο θεμα on line απ΄το σπιτι..

κατα βαθος δεν ειμαι κατα..

Δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανεναν.. ισως να ειχα εμπιστοσυνη αν στο σταθμο δουλευε η ξαδελφη μου (η πρωτη που εχουμε μεγαλωσει μαζι) ή η αδελφη μου.

Με κολλαει καπου το γεγονος οτι και αλλοι θα βλεπουν το παιδι μου αλλα και τι εγινε?

Αν ο σταθμος μπορει να διαβεβαιωση οτι θα εχουν προσβαση μονο οσοι γονεις εχουν το παιδι τους στο σταθμο , οτι θα εχουν προσβαση καθημερινα μονο οι γονεις που το παιδι τους βρισκεται στο σταθμο τη συγκεκριμενη μερα και κατα τις ωρες που βρισκεται αυτο εκει ωρες και οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα καταγραφης (νομιζω μπορει να γινει αυτο λογικα) μαλλον δεν θα ειχα προβλημα.. Αντιθετως.. θα ημουν ολη μερα συνδεδεμενη να κοιταω τι κανει το παιδι μου.

Νομιζω οτι αυτο μπορει να γινει με το να δινει προσβαση η διευθυντρια το πρωι σε εναν γονιο οταν φερνει το παιδι του και να του στερει την προσβαση οταν φευγει. (πως χτυπανε την καρτα οι εργαζομενοι καπως ετσι)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Σε επικοινωνία που είχα το πρωί με ελεγκτή του Συνήγορου του Πολίτη

και του διάβασα την αγγελία όπως είναι τοποθετημένη στο ποστ της souzy

μου εξήγησε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμο και απαγορεύεται .

Θα καταθέσω και την ερώτηση μου γραπτά έτσι ώστε να υπάρχει έγγραφο

και να δούμε αν και ποιές εξαιρέσεις υπάρχουν στον κανόνα.

Σε επικοινωνία που είχα το πρωί με ελεγκτή του Συνήγορου του Πολίτη

και του διάβασα την αγγελία όπως είναι τοποθετημένη στο ποστ της souzy

μου εξήγησε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμο και απαγορεύεται .

Θα καταθέσω και την ερώτηση μου γραπτά έτσι ώστε να υπάρχει έγγραφο

και να δούμε αν και ποιές εξαιρέσεις υπάρχουν στον κανόνα.

Αν χρειάζεται να υπάρξουν και άλλες γραπτές ερωτήσεις, έτσι ώστε να δοθεί περισσότερη βαρύτητα, στείλε μου μήνυμα, πολύ ευχαρίστως θα συμμετείχα σε μια τέτοια κίνηση. Θεωρώ τελείως νοσηρό το να μπορεί ο οποιοσδήποτε γονιός ή φίλος του γονιού ή γνωστός του φίλου του γονιού, κ.ο.κ., να μπορεί να δει το παιδί μου από μία κάμερα εν ώρα σχολικής δραστηριότητας. Και το θέμα δεν είναι να μην πάω εγώ το παιδί μου στο συγκεκριμένο σταθμό (φυσικά και δεν θα το πήγαινα ΠΟΤΕ), αλλά να μην υπάρχουν τέτοιοι σταθμοί.