Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε κλείνουμε δωμάτιο στο μαιευτήριο?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι εντελώς νέος στο forum, ψαχνοντας στο internet για απαντησεις στις 1298 ερωτησεις που μ απασχολουν, βρήκα το συγκεκριμένο sait και αφού πέρασα 2-3 ώρες διαβάζοντας διάφορα (ΟΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ), αποφάσισα 1ον να γραφτώ και να γίνω μέλος, αναμένοντας το 1ο δεκαήμερο του Απρίλη να γίνω χαζοΜΠΑΜΠΑΣ και 2ον αποφάσισα να θεσω ένα από τα 1298 ερωτήματα που εχω!

Λοιπόν η ερώτηση (η 1η και οχι τελευταια) είναι : Πότε πρέπει να κλείσουμε δωμάτιο στην κλινική στην οποία θα συμβεί το ευτυχές γεγονός? Και για να σινω πιο συγκεκριμένος, ξέρουμε πως θα γεννήσουμε (αυτό μου κάνει κάτι σαν δικηγορος..."Ειμαστε αθωοι...κλπ") στο ΙΑΣΩ αλλα διαβάζοντας στο forum περι δωματίων, τιμών κλπ...ψιλομπερδέυτηκα και τελικα 1ον δεν ξερω πότε πρέπει να κλείσουμε δωμάτιο και 2ον τι είδους δωμάτιο "συμφέρει" να κλείσουμε.

Αν κάποιος "παλιός/α" έχει απαντήσεις...θα περιμένω με αγωνια! Και φυσικα, θα υπάρξει και συνέχεια ερωτήσεων!!!

Διαφημίσεις

Αγαπητε Chocolate Puma (αν δεν κανω λαθος αυτο ηταν και το ονομα ενος ξενου dj που ειχε βγαλει ενα τρελλο χιτ πριν καμμια 5 ετια,ετσι δεν ειναι; ) καταρχην καλωσηρθες,κατα δευτερον με το καλο τα γεννητουρια και κατα τριτον θα σου πω την αποψη μου βασει της δικης μου μεχρι στιγμης εμπειριας. Προσωπικα ειναι να μπω την εβδομαδα που μας ερχεται στο Ιασω για καισαρικη,και για το δωματιο καναμε λογο στο γιατρο πρωτη φορα την Πεμπτη που μας περασε. Και ξερεις τι μου ειπε; Οτι μπορουμε να το αποφασισουμε το ιδιο πρωι που θα παμε για τη γεννα,δε χρειαζεται να αγχωθουμε απο τωρα. Μας διαβασε βεβαια καποιες τιμες απο τον καταλογο του μαιευτηριου (πανακριβα ρε παιδακι μου,τι να πω :? ) και μας ειπε οτι το τρικλινο ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες. Δε θυμαμαι να σου πω τι τιμες μας ειπε αλλα ετσι κι αλλιως τις εχει γραψει αναλυτικα η συντροφισσα Galat σε προηγουμενο post. Βεβαια εμας μας ειπε τιμες για καισαρικη,οι οποιες ειναι ελαφρως πιο ανεβασμενες απ΄ο,τι αυτες του φυσιολογικου τοκετου.

Αυτο που μου εκανε θετικη εντυπωση ειναι που ο γιατρος δεν προσπαθησε να με ψησει για μονοκλινο οπως κανουν πολλοι για να παιρνουν ποσοστα,αλλα απεναντιας μου ειπε οτι τα θεωρει πεταμενα λεφτα κι οτι δεν αξιζει. Απλα το μονοκλινο ειναι το μονο δωματιο οπου μπορεις να εχεις το μωρακι σου οσες ωρες θες,ακομη και τη νυχτα,και φυσικα να εχεις την ησυχια σου απο τις επισκεψεις των αλλων,το νταβαντουρι κλπ.. Σε δωματιο με παραπανω απο ενα κρεβατι δε σου αφηνουν τη νυχτα το μωρο,γιατι για παραδειγμα η διπλανη σου μπορει να θελει να κοιμηθει,δεν ειναι υποχρεωμενη απο τη στιγμη που δε θα εχει εκεινη το δικο της μωρο μαζι να ακουει τα κλαμματα του ξενου μωρου!!! Υπαρχει ομως παντα η δυνατοτητα,αν εισαι σε δικλινο ή τρικλινο να συνεννοηθεις με τις αλλες κι αν δεν εχουν προβλημα να εχετε ολοι τα μωρα σας τη νυχτα μαζι. Αυτο βεβαια προυποθετει οτι θα σου τυχουν "καλοβολες" γειτονισσες στο δωματιο!!! Εμενα παντως με κοβω σε τρικλινο ή δικλινο,κι αυτο επειδη η παιδιατρος μαμα μου θελει να μεινει μαζι μου τη νυχτα κι επιμενει να ειμαστε λιγοτεροι στο δωματιο. Βεβαια εκεινη ηθελε να παρω μονοκλινο αλλα οταν εμαθα την τιμη της το ξεκοψα γιατι πραγματικα ειναι εντελως πεταμενα λεφτα κατα τη γνωμη μου. Μωρε αν ηταν εντελως στο χερι μου θα διαλεγα 6κλινο και παλι 6κλινο,σιγα πια,4 μερες ειναι,δεν ειναι για μια ζωη.

Ευχομαι να πανε ολα καλα και με το καλο να σφιξετε το μωρακι σας αγκαλιτσα. Αληθεια,δε μας ειπες σε ποιο μηνα ειναι η γυναικα σου,τι φυλο ειναι το μωρακι σας και τα σχετικα!!! :D

καλημερα και καλως ηρθες!με το καλο να κρατησεις αγκαλιτσα το μωρακι σου!

δωματιο κλεινεις την ωρα που θα πας στο μαιευτηριο για να γεννησεις,αν δεν εχουν π.χ.τετρακλινο που ζητας σε βαζουν σε τρικλινο μεχρι να βρεθει τετρακλινο.εγω ειχα διαλεξει εξακλινο και μπορω να σου πω οτι ηταν λες και ημουν σε τρικλινο γιατι ειχε 2 τουαλετες.

Καλημέρα Τσοκο και καλως ήρθες στην παρέα μας !!! Το δωμάτιο το κανονίζεις οταν μπαίνετε για την γέννα... αυτό είναι άσχετο με τα χρήματα, που ναί είναι πολλά....

Με το καλό να έρθει το μωράκι σας... Περιμενουμε τις υπολοιπες 1297 ερωτησεις!!! :D

Διαφημίσεις

Πωπω, τόσες απαντήσεις και τόσο σύντομα, δεν τις περίμενα! Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ.

Σ ότι αφορά τις απορίες της φίλης "Joe",είμαστε στην 26η εβδομάδα, περιμενουμε αγοράκι (να μην χαθει και το όνομα) και με μεγάλη μου χαρά μπορώ να σας πω, πως επέμειναν 1297 ερωτήσεις, τις οποίες σκοπεύω να θέσω και να αναμένω απαντήσεις εώς το 1ο δεκαήμερο του Απρίλη!!!

Και πάλι ευχαριστώ για τη "βοήθεια"! :D

σοκολατενιε μου καλα το ξεκινησες αλλα αυτη η τρελα πια να διατηρειτε το ονομα στο περασμα των αιωνων...ελεος..
ελεος!αντε και με το καλο να ερθει το μωρακι σας :D
5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Δεν προκειται για τρελα, αλλα για χιουμορ! Μπορω ομως απ την πλευρα μου να σχολιασω πως δυο "ελεος" απο δυο γυναικες, μέσα σε 2 μόνο προτάσεις, μάλλον πέφτουν πολλα!!!

Που σημαίνει πως το χιούμορ (ή η τρέλα) έκαναν "κλικ" σε κάποιους/ες

:oops:

Το θεμα ο μπεμπης μας να ειναι παντα καλα, το ιδιο και οι γονεις του...και το επιθετο ερχεται τελευταιο...

Γιατι μωρε κοριτσακια μου... ? Δεν ειναι κακο να θελουν να συνεχιστει και το ονομα και η οικογένεια... Που ειναι το κακο ?

Κι εγω χαίρομαι που το αγορακί μου θα ειναι : Εμμανουηλ Κ...ης του Ιωάννη, ενω ο αντρας μου ειναι : Ιωαννης Κ....ης του Εμμανουηλ και συνεχιζεται πισω πισω πισω ετσι... Ομορφο μου φαινεται !!!

Και το ηθελα εγω, ας μην το ειχε απαιτηση ο συζυγος...

Βεβαια οπως λεω παντα στο τελος... ΓΕΡΟ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ (αρκει να κατουραει ορθιο !!! ) χαχαχαχαχα :lol::wink::roll::shock:

Διαφημίσεις

Γιατι μωρε κοριτσακια μου... ? Δεν ειναι κακο να θελουν να συνεχιστει και το ονομα και η οικογένεια... Που ειναι το κακο ?

Κι εγω χαίρομαι που το αγορακί μου θα ειναι : Εμμανουηλ Κ...ης του Ιωάννη, ενω ο αντρας μου ειναι : Ιωαννης Κ....ης του Εμμανουηλ και συνεχιζεται πισω πισω πισω ετσι... Ομορφο μου φαινεται !!!

Και το ηθελα εγω, ας μην το ειχε απαιτηση ο συζυγος...

Βεβαια οπως λεω παντα στο τελος... ΓΕΡΟ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ (αρκει να κατουραει ορθιο !!! ) χαχαχαχαχα :lol::wink::roll::shock:

σορυ αλλα δεν συμφωνω...ΓΕΡΟ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ!ειναι το θεμα!!ολη αυτη η τρελα κυριως με τους ανδρες που θελουν αγορι με τσαντιζει αφανταστα....ονομα και επωνυμο να συνεχιστει το ονομα!!!δεν καταλαβα αλλος ζοριζεται και αλλος δροσιζεται :lol:
5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

ChocolatePuma καλώς μας ήρθες και με το καλό το νινί σας!!

Εγώ γέννησα στο Μητέρα και το δωμάτιο (3κλινο) το είχαμε κανονίσει με τον γιατρό μου κανά μήνα πριν. Όσο για τις τιμές, για να είμαι σίγουρη είχα ζητήσει από το μαιευτήριο και μου τις έστειλαν με fax, οι αποκλίσεις από την πραγματικότητα ήταν πολύ μικρές, μόνο τα οικονομικά με τις εξετάσεις του μικρού δεν μπορείς να υπολογίσεις! Τώρα για το μωρό στο δωμάτιο, εγώ δυστυχώς δεν ήξερα πως μπορούσα να το ζητήσω για όλη την μέρα και έτσι απλά ζήτησα να μου το φέρνουν για το θηλασμό! Στο δεύτερο πάντως όχι απλά θα το ζητήσω αλλά θα το απαιτήσω!!

Αναφορικά με το όνομα δεν έχω πρόβλημα με τις παραδόσεις αλλά είναι αστείο που όλα μου τα ξαδερφάκια έχουν το ίδιο!!

Πάντως ελπίζω να σου απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις μέχρι το 1ο δεκαήμερο του Απρίλη!!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

ChocolatePuma, καλωσήρθες και με το καλό να έρθει ο γιόκας σας!

Tην απάντηση την έχουν ήδη δώσει οι προηγούμενες κοπέλες απλά εγώ θα σου πιο αναλυτικά ότι δεν μπορείς να κάνεις κράτηση πιο πριν, γιατί φυσικά δεν ξέρουν τί δωμάτια μπορεί να είναι διαθέσιμα την ημέρα της γέννας σας.

Mόλις όμως πάτε με τη γυναίκα σου στην αίθουσα παραλλαβής επιτόκων (νομίζω έτσι λέει και η ταμπέλα αν δεν κάνω λάθος), στο 1ο υπόγειο του IAΣΩ, θα δώσετε τα στοιχεία της στην ρεσεψιόν, θα την αποχαιρετήσεις γλυκά με ένα φιλί, εκείνη θα μπει μέσα στην αίθουσα των χειρουργείων και εσύ θα αναλάβεις να κάνεις την εισαγωγή της στο νοσοκομείο (εκεί στην ίδια ρεσεψιόν). Eκεί λοιπόν θα δηλώσεις το είδους του δωματίου που θέλετε. Mόλις με το καλό γεννήσει (μετά από κανά 2ώρο-3ώρο) θα την πάνε στο δωμάτιο αν υπάρχει διαθέσιμο, αλλιώς θα την πάνε σε κάποιο άλλο διαθέσιμο μέχρι να ελευθερωθεί αυτό που θέλετε.

Προσωπική μου συμβουλή, αν κι εκείνη το επιθυμεί φυσικά, να μπεις μαζί της μέσα στη γέννα. Aφού κάνεις την εισαγωγή και μόλις την ετοιμάσουν και την πάνε στο δωμάτιο ωδινών, θα σου δώσουν μια χαριτωμένη στολή και θα πας στο πλευρό της.

Δεν υπάρχει ομορφότερη στιγμή για ένα ζευγάρι!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Εγώ πάντως το έχω ήδη διαγράψει το θέμα με το επώνυμο...αφού να σκεφτείτε αν μπορούσα να διαλέξω το φύλο του μωρού, αρχικά θα ηθελα κορίτσι!Όταν μαθαμε πως το μωρο θα είναι μπέμπης, το χαμογελο παρέμεινε και θα παραμεινει για μια ζωη!

Άλλωστε οπως ειπα και πιο πάνω, το θέμα το έχω ήδη διαγράψει απ' το μυαλό μου, αλλά παραμένει γραμμένο στη ληξιαρχική πράξη γάμου και απο εκεί δεν σβήνει με τίποτε!!!! :P:P:P

Ευχομαι καλη χρονια σε ολους, με υγεία και ευτυχία για όλη την οικογένεια του κάθε μέλους του forum...αυριο ξεκιναμε τον μαραθώνιο που λεγεται "παιδικο δωματιο...και μετακινησεις", που σημαινει, καρότσι, καθισματάκι αυτοκινήτου...κούνια, παρκοκρέβατο, ριλαξ....κλπ...κλπ :lol::roll::D

Από αύριο λοιπόν ξεκινάει και ο "δικός σας" μαραθώνιος, με τις απορίες που θα μου προκύψουν! :wink:

Με το καλό ChocolatePuma, να δίνεις κουράγιο στη γυναίκα σου και να την στηρίζεις με όποιο τρόπο μπορείς...

Εγώ γεννάω το 2ο δεκαπενθήμερο του Απρίλη!! :)

Διαφημίσεις

Πρώτα απ ολα ελπιζω και ευχομαι το μωρο μου (αυτη τη στιγμη εχω στο σπιτι ενα "μωρο" 28 ετων, το οποιο και λατρευω!!!) να μην διαβαζει τη συγκεκριμενη ενοτητα!

Δυστυχως όλες οι ενοτητες εχουν πολλες χρησιμες πληροφοριες...και διαβαζοντας σχεδον καθε μερα κατι διαφορετικο, εχω αγχωθει απιστευτα! Δεν ξερω εαν θα τα καταφερω! Ειναι τοσα πολλα αυτα που πρεπει να κανουμε, τοσα πολλα αυτα που πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας...και δεν ξερω τι θα γινει! Η αληθεια ειναι πως ποτε δεν προκειται να δειξω στο μωρο μου πως πιεζομαι, αλλα μεσα μου εχει αρχισει ο 3ος παγκοσμιος πολεμος! Σορυ αν σας επρηξα, αλλα μαλλον ειχα αναγκη να τα βγαλω απο μεσα μου! :?

Βγάλτα να νοιώσεις καλύτερα.....

όμως χαλάρωσε γιατί έχετε δρόμο και σε χρειάζονται όλα τα μωρά σου!! Εξάλλου όλοι άντεξαν και τα κατάφεραν... ακόμη κι αυτοί που δεν ασχολιόντουσαν τόσο όσο εσύ! :wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Πρώτα απ ολα ελπιζω και ευχομαι το μωρο μου (αυτη τη στιγμη εχω στο σπιτι ενα "μωρο" 28 ετων, το οποιο και λατρευω!!!) να μην διαβαζει τη συγκεκριμενη ενοτητα!

Δυστυχως όλες οι ενοτητες εχουν πολλες χρησιμες πληροφοριες...και διαβαζοντας σχεδον καθε μερα κατι διαφορετικο, εχω αγχωθει απιστευτα! Δεν ξερω εαν θα τα καταφερω! Ειναι τοσα πολλα αυτα που πρεπει να κανουμε, τοσα πολλα αυτα που πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας...και δεν ξερω τι θα γινει! Η αληθεια ειναι πως ποτε δεν προκειται να δειξω στο μωρο μου πως πιεζομαι, αλλα μεσα μου εχει αρχισει ο 3ος παγκοσμιος πολεμος! Σορυ αν σας επρηξα, αλλα μαλλον ειχα αναγκη να τα βγαλω απο μεσα μου! :?

Να μην αγχώνεσαι γιατί θα κουραστείς γρήγορα και κυρίως δεν θα χαρείς όλο αυτό που συμβαίνει! (Αυτά μου λένε κι εμένα αλλά εγω...) Όσο για το προηγούμενο ερώτημα σου, μπορείς να μπεις στο site του ΙΑΣΩ http://www.iaso.gr και να βρεις πληροφορίες για το τι χρειάζεται για την εισαγωγή, τι να έχεις μαζί σου, πότε διαλέγεις δωμάτιο κλπ. Επίσης, μπορείς να τους ζητήσεις τηλεφωνικά να σου πουν τις τιμές των δωματίων ή να σου στείλουν το σχετικό έντυπο με fax.

Άντε και με το καλό...