Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εαν εχεις πενθος στην οικογενεια,τι κανεις με την βαπτιση;;

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους..χρονια πολλα..καλη χρονια και τα καλυτερα να ερχονται για ολους...

Εχω προβληματιστει βρε κοριτσια..Πριν 3 μηνες εχασα τον μπαμπα μου,(που λατρευω)και εχω ηθικο θεμα μεσα μου..η μπεμπα ειναι 5μ & κατι..διαβαζω κι εδω πως οσο πιο μικρο βαπτιστει τοσο καλυτερα..και δεν ξερω τι να κανω..

Να αφησω να χρονισει ο μπαμπας μου και μετα?...Η να το κανω κατα τον Ιουνιο που θα ειναι 11μηνων?..και ασηκωτη...καθως μια αναπτηξη την εχουμε με τον μπαμπα της να φτανει 2 μετρα+...!!!

Πραγματικα εχω ηθικους προβληματισμους και ευχομαι να με βοηθησετε αν μπορειτε με τις γνωμες σας..

t.gifh.gifa.gifn.gifk.gifempty.gifu.gif

.png

....LOVE IS IN THE AIR...!!!!!

Διαφημίσεις

Καταρχην τα συλληπητηρια μου για την απωλεια σου :cry:

Κοιτα, σε εμας συμβαινει να εχει χασει η νονα τον πατερα της προ λιγων μηνων. Ειχα προβληματιστει ιδιαιτερα αν πρεπει να τρεναρω λίγο το θεμα της βαφτισης... Αλλα το παιδι εχει ήδη χρονίσει οποτε πηγαινε πολύ να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι. Συζητησα μαζι της για το θεμα, τη ρωτησα αν μπορει να ανταπεξελθει ψυχολογικά, αν θελει να μην εχουμε μουσική στη δεξιωση και τα σχετικα. Μου απαντησε:" Ας μην μπερδευουμε το πενθος με τη χαρα. Μη μου το χαλας, ειναι το πρωτο ευχαριστο πραγμα που θα κανω μετα απο μηνες... Το μονο, αν δεν σε πειραζει, δεν θα βγαλω τα μαυρα, δεν νιωθω ακομη ετοιμη" Της ειπα φυσικα να κανει αυτο που την κανει να αισθανεται καλυτερα. Το ιδιο εχω να πω και σε σενα. Κανε οτι σου λεει η ψυχουλα σου. Ακομη και 11 μηνων να την βαφτισεις παλι καλα ειναι. Εμενα ειναι ηδη 14 μηνων και την βαφτιζουμε την Παρασκευη.

Τα συλληπητηρια μου...Φανταζομαι ειναι πολυ δυσκολο οταν χανεις καποιον τοσο δικο σου ανθρωπο!!!

Σχετικα με την βαπτιση να σου πω την αληθεια δεν εχω βρεθει στην θεση αυτη αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι το αν πενθεις καποιον δεν φαινεται ουτε απο τα ρουχα που φορας ουτε απο το αν βγαινεις ή αν διασκεδαζεις ουτε καν αν χορευεις...το πενθος ειναι μεσα στην ψυχη μας εκει ποναμε!!!ολα τα αλλα τα κανουμε για τα ματια του κοσμου και για να μην μας πιανει ο καθενας στο στομα του!!!Κανε αυτο που νομιζεις σωστο...τι πιστευεις οτι θα ηθελε και ο μπαμπας σου??Σιγουρα οχι να νοιωθεις ασχημα....

rrNh.jpg.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ..να ειστε καλα να χαιρεστε τις οικογενειες σας & τα παιδακια σας..

Jean με το καλο..! να σας ζησει...!!θα ηθελα να επανελθεις να μου πεις πως ηταν το μικρο σου..οι αντιδρασεις του δηλ.γενικα.. :P

Καλλια μου το μονο που ξερω σιγουρα,επειδη ηταν φανταστικος ανθρωπος

αν μπορουσα να τον ρωτησω,σα να τον ακουω να μου λεει..''καλαα βλαμενο εισαι παιδακι μου?τι χαζα ειναι αυτα???χχχ!!!"""(κι εμεις απο κρητη ειμαστε..ασχετο!) :lol:

.png

Διαφημίσεις

Αυτό είναι όπως το νοιώθει κανείς και η οικογένεια επίσης γιατί δεν είσαι μόνος σου!

Εγώ έχασα τον πατέρα μου μόλις σαράντησε το μωρό μου και το ένα χρόνο το κράτησα , έτσι το ένοιωθα έτσι το έκανα!!!

Τον βαπτίσαμε μόλις έκλεισε το χρόνο και ένα μήνα μετά, 4/7/2004!!! :wink:

Τον βγάλαμε και το όνομα του μπαμπά μου σαν δεύτερο τιμής ένεκεν!!!

Από κει μετά ένοιωσα και καλύτερα, αν και ο χαμός του πατέρα δεν ξεπερνιέται ποτέ ειδικά αν είσαι και πολύ δεμένος μαζί του όπως ήμουν εγώ... :cry:

Λυπαμαι για τον χαμο του πατερα σου κοριτσακι μου... Απο εκει και περα θέλω κι εγω να πω, πως το πενθος ειναι μεσα μας και οχι σε οτι φαινεται... Όσον αφορα ομως την βάπτιση συγκεκριμενα, επειδη κι εμεις εχουμε το ιδιο θεμα με τον νονο του μπέμπη και μας ζητησε να περιμενουμε τον ενα χρονο, θα ηθελα να πω οτι το μυστηριο δεν εχει να κανει με το πενθος, άλλο το γλέντι μετά - που εμεις για παραδειγμα δεν θα κανουμε και αλλο το μυστηριο.... Απλα το λεω ετσι γιατι παντα τα μπερδευουμε αυτα... ή τα θεωρουμε αλληλενδετα....

Οχι καλε !!! Οτι θελετε να κανετε.... απλα ειπα να μην μπερδευουμε γενικα το μυστηριο με το τραπεζι και το γλεντι κλπ... Το μυστηριο γινεται για να παρει το παιδι ονομα και να εισχωρησει στον Χριστιανισμο, το γλέντι και το τραπεζι ειναι ευκαιρια για τζερτζελο !!! :wink:

Συμφωνω απολυτα με τη Μαριλενα.

Η βαφτιση ειναι χαρα αλλα δεν εχει να κανει με το πενθος εκτος αν θελεις γλεντια κλπ.

Το παιδακι να παρει το χρισμε και για ενα απλο τραπεζι στους στενους δεν ειναι κακο συμφωνα με τη δικη μου αποψη....

Με το καλο και να ειναι παντα γερο! :D

(σορυ που θα το πω εδω αλλα αυτο το ματι με μπερδευει με της Νικης που εχει την πρωτοκαθεδρια στα ματια!!!! :? )

Διαφημίσεις

Ευχαριστω ρε κοριτσια..εχετε απολυτο δικιο..ετσι θα γινει σε κλειστο κυκλο ετσι μωρε για το καλο..κι αυτος εκει θα ειναι ουτος η αλλος..με τον τροπο του..

οσο για το ματακι,τι να κανω που ειμαι η απολυτη make up artist :lol:(οχι..δεν ψωνιζομαι..!) και λατρευω την ομορφια την οποια υπηρετω με παρησια χαρη..!! :roll::lol:

που εισαι βρε Νικη να σε γνωρισω να σμιξουμε τα ομορφα μας ματια??!! :wink::D

.png

(σορυ που θα το πω εδω αλλα αυτο το ματι με μπερδευει με της Νικης που εχει την πρωτοκαθεδρια στα ματια!!!! :? )

Μιμικά της Νίκης μας εχω την εντύπωση οτι είναι δεξί ματάκι!!! :lol::lol::lol:

Ιφιγένια το δικό σου αριστερό δεν είναι ; :lol:

Πάντως και τα δύο είναι πολύ όμορφα!!!! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!! 2008 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!! :D

Ναι Αφροδιτη μου..αριστερο..! 8) δεν εχω δει της Νικης παιδια για να σας πω.. sorry..,αλλα ειμαι και καινουργια εδω γενικος...! :roll:

Που εισαι βρε Νικακι να σμηξουμε τα ματακια μας..να το δω κι ολας!.. :lol:

Anyway..και παλι χρονια πολλα...!! :wink:

.png

Διαφημίσεις

εγω πιστεύω ότι η βάπτιση είναι μυστήριο οπότε και δεν πρεπει να το "μπλέκεις" με το πένθος σου. όσο για το τραπέζι εγώ προσωπικά θα έκανα γιατι είναι η χαρά του παιδιού μου και πολύ απλά δεν θα χόρευα εγώ :wink: μια φίλη μου που μια βδομάδα πριν βαπτίση το παιδί της πέθανε η μαμά της αυτό εκανε.βέβαια είναι πως νοιώθει κανείς και πως αισθάνεται :)

• 2 weeks later...

Συλληπητηρια και απο μενα. Η γνωμη μου ειναι να κανεις ο,τι εσυ νιωθεις οτι θελεις να κανεις. Οσο για το βαρος του παιδιου αν αποφασισης για το καλοκαιρι θα σου πω το εξης, εμεις θα βαφτισουμε το μικρο μας τον Ιουνιο και θα ειναι τοτε 19 μηνων!! Ο λογος ειναι οτι ερχομαστε απο το εξωτερικο και επειδη δεν μπορουσαμε να ερθουμε το περασμενο καλοκαιρι και ο νονος μενει στην Ελλαδα ε γι'αυτο το καθυστερισαμε.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Οταν βαφτισαμε το χαρουλη ειχαμε χασει ουτε 40 μερες εναν θειο μου (τον αντρα της αδελφης της μαμας μου) που ειμασταν πολυ δεμενοι..

Και την ιδια περιοδο βαφτισαμε και εμεις και η κορης της αδελφης του..

Απλα ακυρωσαμε τα τραπεζια..

Το μυστηριο παραμενει μυστηριο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 4 years later...

γεια και απο μενα.. πρωτη φορα στην παρεα σας και ηλικρινα δεν ξερω τι να πω. εγω πιστευω οτι μετα απο μια λυπη ερχεται μια χαρα.. μακαρι να το πιστευαν και αλλοι αυτο. δεν ξερω τι να κανω ο αδερφος του αντρα μου πεθανε πριν δυο χρονια σε ηλικια 28 χρονων. εγω εχω ενα αγορακι που σε ενα μηνα κλεινει τον πρωτο του χρονο και ειχα κανονισει να το βαπτισω τον μαιο αλλα η πεθερα μου δεν θελει. εχουνε σαν εθιμο στον τοπο τους να περασουν τρια χρονια απο ενα θανατο και μετα οι χαρες. μου ειπε μαλιστα οτι αμα κανω φετος βαπτιση δεν θα ερθει. ειμαι σε πολυ δυσκολη θεση δεν ξερω τι να κανω εγω θελω να βαπτισω το παιδι μου αλλα αν δεν ερθει ο αντρας μου αρνητε να γινει και ειναι λογικο θελει και την μανα του εκει. τι πρεπει να κανω πως να το αντιμετωπισω?

γεια και απο μενα.. πρωτη φορα στην παρεα σας και ηλικρινα δεν ξερω τι να πω. εγω πιστευω οτι μετα απο μια λυπη ερχεται μια χαρα.. μακαρι να το πιστευαν και αλλοι αυτο. δεν ξερω τι να κανω ο αδερφος του αντρα μου πεθανε πριν δυο χρονια σε ηλικια 28 χρονων. εγω εχω ενα αγορακι που σε ενα μηνα κλεινει τον πρωτο του χρονο και ειχα κανονισει να το βαπτισω τον μαιο αλλα η πεθερα μου δεν θελει. εχουνε σαν εθιμο στον τοπο τους να περασουν τρια χρονια απο ενα θανατο και μετα οι χαρες. μου ειπε μαλιστα οτι αμα κανω φετος βαπτιση δεν θα ερθει. ειμαι σε πολυ δυσκολη θεση δεν ξερω τι να κανω εγω θελω να βαπτισω το παιδι μου αλλα αν δεν ερθει ο αντρας μου αρνητε να γινει και ειναι λογικο θελει και την μανα του εκει. τι πρεπει να κανω πως να το αντιμετωπισω?

Τι να σου πω?? Εγω παντως ειμαι εγκυος και φετος την πρωτοχρονια χασαμε τον αρραβωνιαστικο της αδερφης μου 29 χρονων! Μου ειναι πολυ δυσκολο ακομα και να χαρω την εγκυμοσυνη μου! Απο τωρα σκεφτομαι πως θα γινει η βαπτιση και σε τι κλιμα αφου η νονα του μωρου μου θα ειναι η αδερφη μου! Παντως σιγουρα δεν θα περιμενουμε να περασουν 3 χρονια δηλαδη πιστευω πως θα γινει του χρονου το καλοκαιρι που θα εχει περασει 1,5 χρονος! Εγω παντως δεν εχω διαθεση αυτη την στιγμη και το μονο που δεν θελω ειναι κοσμος και νταβαντουρια! Πιστευω με τον ερχομο του παιδιου μου να αλλαξει ριζικα και η ψυχολογια μου!