Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αντιηλιακή προστασία και γυαλιά ηλίου

Recommended Posts

Γειά σας!

Θα ήθελα να μου πείτε τι γνωρίζετε για τα παιδικά γυαλιά ηλίου -τι είδος πρέπει να φοράνε τα παιδιά - και αν γνωρίζετε κάτι για ένα είδος αντιηλιακής "μπλούζας" που τη φοράνε τα παιδιά στη θάλασσα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, για την μπλούζα που γράφεις δεν γνωρίζω κατι σε ότι όμως αφορά τα γυαλια ηλίου ρώτησα στον οπτικό μου και μου είπε πως τα παιδάκια μέχρι την ηλικία των 3 ετών δεν πρέπει να φοράνε γυλιά ηλίου γιατί τότε αναπτήσουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν τα χρώματα. Καλό είναι λοιπόν μετα τα 3 χρόνια τα παιδιά να βάλουνε γυαλιά ηλίου.Βέβαια εμένα επειδή ο μικρός έχει μπλέ μάτια ( και γενικά ξανθιά παιδια και με ανοιχτόχρωμα μάτια είνα περισσότερο εύαισθητα στον ήλιο ) μου είπε να του βάλω γυαλιά απο 2,5 ετών και μετά.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

.png

Ο Θεός απάντησε,

«Το όνομα του αγγέλου σου δεν είναι σημαντικό… εσύ απλά θα την φωνάζεις

“ΜΑΜΑ!!!"

εμεις επισης φοραμε απο τα 2,5 χρονια τα polaroid με ειδικη επιστρωση που τα βρισκεις σε ολα τα καταστηματα οπτικων. Οσον αφορα αντιηλιακο χρησιμοποιουμε frezyderm χωρις paraben παιδικο με υψηλο δεικτη και οταν παιζει με τα κουβαδακια φοραμε και μπλουζακι. Και εννοειται αν παμε πρωι στην παραλια, φευγουμε το αργοτερο εντεκαμιση, και απογευμα μετα τις τεσσερισημιση.

Και εμάς μας είχε πει ο οφθαλμίατρος όταν ήταν περίπου 1,5 ότι δεν χρειάζονται γυαλιά ηλίου διότι το παιδί θα ανέπτυσσε ευαισθησία στο φως του ήλιου όταν δεν θα τα φορουσε..Αντηλιακό χρησιμοποιούμε της Apivita οικογενειακώς..

Για τα γυαλια ηλιου νομιζω οτι οι γιατροι τα συνιστουν απο 2 και μετα κ οχι για συνεχεια. Βεβαια το θεμα ειναι αν το παιδιακι θα δεχθει να τα φορεσει. Τα περισσοτερα νομιζω δεν τα θελουν καθολου (κ εμεις μεσα στην κατηγορια αυτη). Αν πας σε μαγαζι με οπτικα υπαρχουν διαφορα γυαλακια ειδικα για αυτες τις ηλικιες κ με ευκαμπτο σκελετο, ωστε να μη σπανε.

Για αντιηλιακο πηγαινε σε ενα φαρμακειο κ πες οτι θες για μωρα. Νομιζω τα περισσοτερα φαρμακευτικα ειναι καλα κ ολες οι μαρκες εχουν ειδικα προιοντα για μωρα με υψηλο δεικτη. Θελει συνεχεια να του βαζεις, ακομα κ στην απλη βολτα. Κ φυσικα αν παιζει στην αμμο για ωρα για παραδειγμα μην το αφηνεις γυμνο, αλλα βαλε του μια μπλουζιτσα (ανοιχτοχρωμη λεν συνηθως) για να το προστατεψεις. Ειναι αρκετα ευαισθητα σε αυτες τις ηλικιες..

Διαφημίσεις

Λέγοντας μπλούζα εννοώ μια ειδική που τη φοράνε μόνο στη θάλασσα και είναι αδιάβροχη. Έχετε ξανακούσει για κάτι τέτοιο;

• 1 month later...

Καλημέρα εμένα η κόρη μου είναι 18μηνών και φοράμε ήδη γυαλιά ηλίου Polaroid.Μπλουζάκια αντ/κα μπορείς να βρείς στην Prenatal , Mothercare ή και στα Λητώ αν και νομίζω πως αν το παιδί είναι κάτω απο ομπρέλα και φοράει μπλουζάκι με πυκνή ύφανση (να μη μπορείς να ξεχωρίσεις το δάχτυλο σου) και αντι/κο είσαι οκ.

Και ποτέ το μεσημέρι στην παραλία ακομα και με ολα τα παραπανω.

(¨Ολα αύτά μου τα έχει προτείνει ο παιδίατρος μου και η κόρη μου είναι ξανθία άσπρο δέρμα και γαλάζια μάτια σαν και εμένα )

• 2 years later...

Φοράται αντιλιακό στα παιδάκια σας πχ μετα τις 6 το απόγευμα και πριν τις 11 για μια απλή βόλτα πχ. 20 λεπτών? Δεν είναι υπερβολικό?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Πιστεύω ότι είναι ανάλογα τα χρώματα του παιδιού… στα δικά μου που είναι μελαχρινά δεν βάζω αντηλιακό όταν πάμε βόλτα… ένα καπέλο μόνο και τέλος!!! Τώρα αν τα παιδάκια μου ήταν ανοιχτόχρωμα (ξανθά γαλανομάτικα) πιστεύω θα ήταν και πιο ευαίσθητα και θα τα πάστωνα με αντηλιακό ότι ώρα βγαίναμε από το σπίτι!!! ;)

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Διαφημίσεις