Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να τον ξυπνάω κάθε 3-4 ώρες για να τον θηλάσω;;


Recommended Posts

Άληθεύει ότι πρέπει να τον ξυπνάω κάθε 3-4 ώρες για να μην πάθει υπογλυκαιμία;;Και το βράδυ το ίδιο;;;Το καημένο...νυστάζει και το ξυπνάω με τα χίλια ζόρια...

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Σημειώνω ότι είναι 9 ημερών!αν ισχύει αυτό, μέχρι πότε το τηρούμε;;Επίσης, κάποιες φορές δε ρεύεται με τίποτα ή τουλάχιστον δεν το καταλαβαίνω!Τί να κάνω;;;Να το βάζω για ύπνο και ας μην έχει ρευτεί. Δεν του δίνω ξένο και προσπαθώ να το αποφύγω, αν και γενικά οι γνώσεις μου για το θηλαασμό είναι ελάχιστες. Πάντως τρώει αρκετά!!!Να δούμε τί θα πει και η παιδίατρος...

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου magda30! Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Αυτό για την υπογλυκαιμία πρώτη φορά το ακούω! :shock:

Πόσες πάνες βρέχει κ λερώνει την ημέρα; Από κει θα κρίνεις για το αν τρωει καλά το μπεμπάκι σου ή όχι! Αν είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των πανών τότε δεν χρειάζεται να το ξυπνάς νωρίτερα.

Αυτά τα λέω τώρα που έχω διαβάσει κάποια πράγματα εδώ στο φόρουμ... γιατί πριν από 3 μήνες που γέννησα κ εγώ η αλήθεια είναι πως την ξυπνούσα κάθε 3 ώρες. Αλλά δεν δυσκολευόταν να ξυπνήσει όπως ο δικός σου. Μια-δυο φορές δεν ξυπνούσε καθόλου κ δεν άνοιγε το στόμα της να πιάσει τη θηλή κ την άφησα.

 

Όσο για το θέμα του ρεψίματος μας είχαν πει στη κλινική πως όσα μωράκια θηλάζουν αποκλειστικά να τα κρατάμε μετα το γεύμα κανά 5λεπτο να ρευτούν κ αν δεν ρευτούν να τα βάζουμε στο κρεβατάκι τους! Όσα όμως μωράκια πίνουν ξένο γάλα πρέπει να ρευτούν οπωσδήποτε.

 

Πάντως μην ανησυχείς που κοιμάται κ δεν ξυπνάει να φάει! Αν πεινάσει θα ξυπνήσει κ να είσαι σίγουρη πως θα το ακούσει όλη η γειτονιά!!! :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οντως , αν πεινασει θα ξυπνησει!

Για να κοιμαται σημαινει οτι εχει φαει καλα!

Εξαλλου θα φανει στο βαρος που παιρνει.

 

Να μην ξυπνατε τα μωρακια σας!

 

Παιρνεις το βάρος της ευθυνης των οσων λες ?

 

Υπάρχουν μωρα που κανουν ικτερο και δεν εχουν την δυναμη να ξυπνήσουν για να φάνε . Υπάρχουν μωρα που ειναι τοσο πεινασμένα που πεφτουν σε ληθαργο....

 

Δεν ταιριαζουν ολες οι συμβουλες σε ολα τα μωρα !

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Παιρνεις το βάρος της ευθυνης των οσων λες ?

 

Υπάρχουν μωρα που κανουν ικτερο και δεν εχουν την δυναμη να ξυπνήσουν για να φάνε . Υπάρχουν μωρα που ειναι τοσο πεινασμένα που πεφτουν σε ληθαργο....

 

Δεν ταιριαζουν ολες οι συμβουλες σε ολα τα μωρα !

 

ΟΚ :)

Κατι θα ξερεις καλυτερα !

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, δεν ξέρω τι να κάνω.Αναγκαστικά θα δώσω ξένο, γιατί σήμερα που ήρθε η παιδίατρος τον βρήκε 3.420, την ώρα που βάρος γέννησης είχε 3.560 και βάρος εξόδου 3.440.Άρα κάτι δεν πάει καλά.Το ερωτηματολόγιο θα το συμπληρώσω όταν σταθεροποιηθούμε λίγο, γιατί για την ώρα δεν ξέρω πόσα γεύματα και πόσης διάρκειας κάνει. Είναι λίγο έως πολύ ακανόνιστα.Πανούλες πάντως βρέχει (ενίοτε και τη μαμά του όταν τον αλλάζει ) και από κακάκια άλλο τίποτα!!!Σχεδόν σε κάθε αλλαγή πάνας! Είναι ήσυχος πολύ και δεν παίρνω χαμπάρι πότε...μου στέλνει τα...δωράκια του!!!Πάντως η γιατρός μου είπε αφού πρώτα τον θηλάσω, μετά από 1 τέταρτο να του δώσω ξένο, γεύμα παρά γεύμα, σύνολο 4 τη μέρα των 60 ml.Εγώ για την ώρα δεν του έχω δώσει, αλλά θα του δώσω 2 των 60.Δυστυχώς, φαίνεται ότι το γάλα μου δεν είναι αρκετό ή είμαι αρκετά άπειρη και το μωράκι μου δεν προχωράει όπως ίσως αν ήξερα περισσότερα.Θα προσπαθήσω πολύ να του είναι αχρείαστα αυτά τα 120 ml και να ζητάει το στήθος, αλλά και η σκέψη ότι επιμένω στον αποκλειστικό θηλασμό την ώρα που δεν παίρνει βάρος, με τρελαίνει.

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, δεν ξέρω τι να κάνω.Αναγκαστικά θα δώσω ξένο, γιατί σήμερα που ήρθε η παιδίατρος τον βρήκε 3.420, την ώρα που βάρος γέννησης είχε 3.560 και βάρος εξόδου 3.440.

 

Το βάρος εξόδου από το βάρος που βρήκε ο γιατρός μετά από 4 μέρες δεν είναι συγκρίσιμα γιατί έγιναν σε διαφορετικές ζυγαριές και τα 20 γρ. δεν θεωρούνται διαφορά.

 

 

Άρα κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό το συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει από τις συγκεκριμένες ζυγίσεις. Έκανες καλά που ζύγισες το μωρό στη ζυγαριά του γιατρού για να έχεις μέτρο σύγκρισης.

 

Το ερωτηματολόγιο θα το συμπληρώσω όταν σταθεροποιηθούμε λίγο, γιατί για την ώρα δεν ξέρω πόσα γεύματα και πόσης διάρκειας κάνει.

Θα πρέπει κάθε μέρα να ξέρεις πόσα γεύματα κάνει. Αν κάνει κάτω από 8 τότε το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με την ερώτηση που κάνεις παραπάνω, αν πρέπει να ξυπνάς το μωρό ανά 3-4 ώρες, υποθέτω ότι το μωρό κάνει περίπου 6 γεύματα που είναι πολύ λίγα για νεογέννητο.

 

Πανούλες πάντως βρέχει (ενίοτε και τη μαμά του όταν τον αλλάζει ) και από κακάκια άλλο τίποτα!!!

Θα πρέπει να βρέχει τουλάχιστον 6 ή αλλιώς θα πρέπει να ουρεί τουλάχιστον 6 φορές. Αν δεν ουρεί τουλάχιστον 6 φορές, σημαίνει ότι δεν τρέφεται ικανοποιητικά.

 

 

Σχεδόν σε κάθε αλλαγή πάνας!

Θα πρέπει κάθε μέρα να ξέρεις πόσες πάνες αλλάζεις, είναι ο μόνος τρόπος για να ελέγχεις αν το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά.

 

Πάντως η γιατρός μου είπε αφού πρώτα τον θηλάσω, μετά από 1 τέταρτο να του δώσω ξένο, γεύμα παρά γεύμα, σύνολο 4 τη μέρα των 60 ml.Εγώ για την ώρα δεν του έχω δώσει, αλλά θα του δώσω 2 των 60.

Ο γιατρός προφανώς δεν γνωρίζει από θηλασμό και δεν σου έδωσε καμία συμβουλή για να βελτιώσεις το θηλασμό που μάλλον δεν είναι ικανοποιητικός για το παιδί.

 

 

Δυστυχώς, φαίνεται ότι το γάλα μου δεν είναι αρκετό

Το γάλα δεν μπορεί να είναι αρκετό αν το μωρό θηλάζει τόσο λίγες φορές. Πρέπει να θηλάζει τουλάχιστον 8, ίσως να χρειάζεται περισσότερα γεύματα, 10-12 ή ακόμη περισσότερα.

 

ή είμαι αρκετά άπειρη και το μωράκι μου δεν προχωράει όπως ίσως αν ήξερα περισσότερα.

Οι 5 μέρες μετά την κλινική είναι πολύ λίγες για να βγει κάποιο συμπέρασμα και ο γιατρός σας δεν στηρίζει τις επιλογές σου. Θα πρέπει ή να διαλέξεις κάποιον γιατρό πιο σχετικό ή να ενημερωθείς καλύτερα.

 

αλλά και η σκέψη ότι επιμένω στον αποκλειστικό θηλασμό την ώρα που δεν παίρνει βάρος, με τρελαίνει.

Για μερικά μωρά είναι φυσιολογικό να επανέρχονται στο βάρος γέννησης όταν κλείσουν την 3η εβδομάδα της ζωής τους.

 

Αυτό που κάνεις δεν είναι επιμονή στον αποκλειστικό θηλασμό, είναι τυχαίος θηλασμός και έχει μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας.

 

Αν σε ενδιαφέρει να θηλάσεις αποκλειστικά, θα πρέπει να αυξήσεις τα γεύματα, να μετράς τις πάνες και να ζυγίζεις το μωρό κάθε εβδομάδα.

 

Ο αποκλειστικός θηλασμός πολύ σπάνια προκύπτει τυχαία. Συνήθως θέλει αφοσίωση και εντατική προσπάθεια τις πρώτες εβδομάδες μέχρι να εδραιωθεί. Επίσης στο 20% τουλάχιστον των περιπτώσεων απαιτείται κάποια παρέμβαση για να πετύχει.

Link to comment
Share on other sites

Αγλαϊα και λοιπές φιλές, θέλω πολύ να θηλάσω το αγοράκι μας και θα προσπαθήσω όσο μπορώ. Απλά η άγνοια και ο φόβος μου είναι που με κάνουν να αποπροσανατολίζομαι. Η μητέρα μου με θήλασε μετά κόπων και βασάνων 6 μήνες, και πάντα καμάρωνα γι'αυτό. Θέλω πολύ να κάνω το ίδιοκαι για περισσότερο καιρό.Αν ήξερα ότι βάζει γραμμάρια θα ήμουν τόσο πιο ήρεμη..Εσείς πού τα ζυγίζετε;;Μόνο στο γιατρό;;

Αναλυτικά λοιπόν...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38w and 4d

Β. Το φύλο του βρέφους

αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδειος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20/5/2009 3.560 24/5/2009 3.440 30/5/2009 3.420

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

περίπου 8-10 (αυτά που έχουν απόσταση 10-15 λεπτά θεωρούνται 2 διαφορετικά γεύματα; Όταν θηλάζει μόνο 5-10 λεπτά είναι γεύμα;; Κάποιες φορές κάνει έναν ήχο με τη γλώσσα του και νομίζω ψευτοθηλάζει.)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα, άλλες φορές 1 ώρα ή περισσότερο και άλλες 5-10 λεπτά. Κάποιες φορές και 10 λεπτά μετά τον προηγούμενο θηλασμό.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Ξεκίνησα χθες γιατί αγχώθηκα με το αν αναπτύσσεται σωστά. Ένιωθα ότι δεν ρουφούσε από τα στήθη και έκλαιγε. 1δόση των 60 ml τη μέρα. Χθες πήρε μόνο τα 40 ml.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

60 ml τη μέρα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Προμηθεύτηκα το swing της medela. (πόσες αντλήσεις πρέπει να κάνω και πότε;;)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

 

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Σίγουρα 6 φορές. (Πόσο συχνά να τον αλλάζω;; Το βράδυ πόσο συχνά να ελέγχω την πάνα;;Κάποιες φορές η πάνα είναι πολύ βαριά, και υποθέτω πως έκανε πάλι τσίσα πριν τον πάρω χαμπάρι.)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Τουλάχιστον 4-5.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Πολύ συχνά κοιμάται 5-10 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να θηλάζει. Κάποια βράδια (12.00-4.00 και 5.00-9.00) δεν ξυπνάει με τίποτα! Όταν τον ξυπνάω, θηλάζει για λίγο και ξανακοιμάται. Τη μέρα δεν κοιμάται πολύ και δείχνει να πεινάει σχεδόν όλη την ώρα, και το βράδυ ίσως είναι εξαντλημένο, τι να πω. Τον σηκώνω πάντως το αργότερο ανά 3 ώρες τουλάχιστον και τον βάζω να θηλάσει.

Και μια τελευταία απορία. Κάθε πότε θηλάζω το μωρό;; Όταν αρχίσει να δυσανασχετεί, μόλις ξυπνήσει από τον ύπνο και αρχίσει να κουνιέται, όταν βγάζει τη γλωσσίτσα σαν να πεινάει;; Για την ώρα το βάζω και στις τρεις περιπτώσεις, δηλ. συνέχεια. Και τώρα σας αφήνω...με καλεί το καθήκον...Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

__________________

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20/5/2009 3.560 24/5/2009 3.440 30/5/2009 3.420

Yποθέτω ότι οι δύο ζυγίσεις έγιναν στην κλινική και η τρίτη σε άλλη ζυγαριά.

Θα ξαναζυγίσεις το μωρό το Σάββατο στις 6/6 για την ώρα βρέχει αρκετές πάνες οπότε δεν υπάρχει φόβος για αφυδάτωση.

 

 

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

περίπου 8-10 (αυτά που έχουν απόσταση 10-15 λεπτά θεωρούνται 2 διαφορετικά γεύματα; Όταν θηλάζει μόνο 5-10 λεπτά είναι γεύμα;; Κάποιες φορές κάνει έναν ήχο με τη γλώσσα του και νομίζω ψευτοθηλάζει.)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα, άλλες φορές 1 ώρα ή περισσότερο και άλλες 5-10 λεπτά. Κάποιες φορές και 10 λεπτά μετά τον προηγούμενο θηλασμό.

Όταν απέχουν τόσο λίγο, θεωρούνται ένα γεύμα, όχι διαφορετικά.

 

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Ξεκίνησα χθες γιατί αγχώθηκα με το αν αναπτύσσεται σωστά. Ένιωθα ότι δεν ρουφούσε από τα στήθη και έκλαιγε. 1δόση των 60 ml τη μέρα. Χθες πήρε μόνο τα 40 ml.

Το μωρό χρειάζεται περίπου μισό λίτρο γάλα. Αυτές οι μικρές ποσότητες δεν βοηθούν πουθενά. Αν το μωρό βρέχει τόσες πάνες δεν χρειάζεται να δώσεις συμπλήρωμα. Σε 4 μέρες θα δεις πώς πάει και η πρόσληψη βάρους.

 

 

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Προμηθεύτηκα το swing της medela. (πόσες αντλήσεις πρέπει να κάνω και πότε;;)

Το θήλαστρο αυτό είναι μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία, δηλαδή θήλασαν με επιτυχία για τουλάχιστον 40 μέρες. Δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι η χρήση του συγκεκριμένουν θήλαστρου.

Αν το μωρό θηλάζει καλά, τότε αυτό το θήλαστρο μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει.

Αν το μωρό δεν θηλάζει καλά τότε θα χρειαστείς ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Για την ώρα όμως δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, με δεδομένο ότι το μωρό βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες το 24ωρο είναι καλύτερα να επιμείνεις στο θηλασμό.

 

 

 

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Πολύ συχνά κοιμάται 5-10 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να θηλάζει. Κάποια βράδια (12.00-4.00 και 5.00-9.00) δεν ξυπνάει με τίποτα! Όταν τον ξυπνάω, θηλάζει για λίγο και ξανακοιμάται. Τη μέρα δεν κοιμάται πολύ και δείχνει να πεινάει σχεδόν όλη την ώρα, και το βράδυ ίσως είναι εξαντλημένο, τι να πω. Τον σηκώνω πάντως το αργότερο ανά 3 ώρες τουλάχιστον και τον βάζω να θηλάσει.

Το μωρό είναι δραστήριο στη διάρκεια της μέρας και αυτό είναι επίσης καλό σημάδι. Το ότι κοιμάται το βράδυ δεν πειράζει, αντίθετα, είναι βολικό!

 

Και μια τελευταία απορία. Κάθε πότε θηλάζω το μωρό;; Όταν αρχίσει να δυσανασχετεί, μόλις ξυπνήσει από τον ύπνο και αρχίσει να κουνιέται, όταν βγάζει τη γλωσσίτσα σαν να πεινάει;; Για την ώρα το βάζω και στις τρεις περιπτώσεις, δηλ. συνέχεια.

Συνεχίζεις αυτό που κάνεις, δηλαδή με οποιαδήποτε σημάδια προσφέρεις.

Link to comment
Share on other sites

αν αρχίσεις με το ξένο θα μειωθεί το δικό σου.

καλή διατροφή πολλά υγρά και δε θέλει άγχος! σε ακούω αναστατωμένη, πρέπει να το δεις πιο χαλαρά.όποτε θέλει το μικρό θα τρώει.

κι εμένα τα ίδια μου λεγε η παιδίατρος του γιου μου στις 20 μέρες με αποκλειστικό θηλασμό και είχε πάρει μόνο 100 γρ.την άλλαξα αμέσως.τελικά μέχρι που σαράντισε πήρε ένα κιλό.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση!Μακάρι να μπορούσα να ανταποδώσω!!!Την Τετάρτη που μας πέρασε προμηθεύτηκα βρεφοζυγό. Toν ζύγισα πρωί και ήταν 3.640 kg. Χθες, Σάββατο βράδυ ήταν 3.810Kg. Θα τον ζυγίζω κάθε Σάββατο βράδυ, λίγο πριν το μπανάκι. Είναι καλά λέτε;;;Πόσο πρέπει να παίρνει;;25γρ. τη μέρα;;

Κάποια βράδια (όχι όλα) του δίνω και 60ml ξένο, γιατί κάνει σαν τρελό, σαν να μη χορταίνει με τίποτα και ανησυχώ μήπως και τώρα, λόγω ζέστης, θέλει περισσότερα υγρά και εγώ ακόμα δεν μπορώ να του τα προσφέρω. Θα προσπαθήσω να το κόψουμε και αυτό, γιατί είναι πολύ λίγο και μάλλον καλύπτω τη δική μου ανασφάλεια και όχι τις ανάγκες του μωρού. Από πανούλες συνεχίζουμε να είμαστε καλά.Από ντύσιμο του βάζω ένα αμάνικο εσώρουχο, ένα φορμάκι μακρυμάνικο και το σκεπάζω με μία πικέ. (Η παιδίατρος μου είπε να προσθέσω το εσωρουχάκι επειδή είναι πολύ μικρό.) Είναι πολλά λέτε;;;Σκέφτομαι μήπως ζεσταίνεται γι αυτό και τα βράδια κοιμάται του καλού καιρού.Πάντως μέσα στο βράδυ το ξυπνάω με τα χίλια ζόρια!!!

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ο παιδίατρός μας έχει πει πως το 1ο τρίμηνο πρέπει να παίρνει 30-50 γρ.τη μέρα. Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο. Στις αρχές η μπέμπα ήταν μέσα σ'αυτά τα όρια αλλά αργότερα έπεσε στα 15-25 γρ τη μέρα, αλλά μας καθυσηχασε ο γιατρός πως από τη στιγμή που είναι εντάξει στις καμπύλες ανάπτυξης δεν υπάρχει πρόβλημα!

Τώρα με τις ζέστες από θέμα δίψας το μωράκι σου καλύπτεται με το δικό σου γάλα. Στην αρχή είναι αραιό κ ξεδιψάει, μετά έρχεται το παχύ γάλα!

Για τα ρούχα τώρα.... πιστεύω πως ό,τι χρειάζεται θα στο δείξει το μωρό! Όταν θα το ντύσεις δες αν είναι ιδρωμένο στον αυχένα. Κ εγώ δεν ήξερα πως να τη ντύσω μεχρι που ένα βράδυ ξυπνουσε από τον ύπνο κ γκρίνιαζε χωρίς να υπάρχει λόγος.... αλλά τελικά υπήρχε λόγος! Ίδρωνε με αυτά που φορούσε. Της αφαίρεσα το φορμάκι κ όλα καλά μετά!

Οπότε μην ανησυχείς... ακολούθησε τον δρόμο που σου δείχνει το μπεμπάκι σου κ θα τα πάτε μια χαρα! ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μικρή κινέζα ο παιδίατρος σου έλεγε βλακείες. Στο πρώτο τρίμηνο τα μωρά πρέπει να παίρνουν 20-30γρ τη μέρα. Το 50 που το βρήκε; Μάλλον για άλλο λόγο το έλεγε ή είναι άσχετος και δεν ξέρει πόσος είναι ο μ.ο. πρόσληψης βάρους των μωρών.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

Nα χαίρεσε το μωράκι σου!!

Εγώ δεν θέλω να σε συμβουλεύσω κάτι,μιας και η Αγλαΐα σου έδωσε τις συμβουλές που έπρεπε,που αν τις ακολουθήσεις θα πετύχεις τον στόχο σου,όπως και τόσες άλλες μανούλες εδώ.

Θέλω να σου πω μόνο να χαλαρώσεις να διώξεις το άγχος και να απολαύσεις την ωραιότερη εμπειρία της ζωής σου!

Όλα θα πάνε καλά,μιας και η φύση έχει προβλέψει γι΄αυτό.

Να νιώθεις σίγουρη για τον εαυτό σου και να κλείσεις τ΄αυτιά σου σε κάθε είδους σχόλεια που μπορεί να ακούσεις από τους γύρω σου.

Όλα θα πάνε τέλεια γιατί σε βλέπω αποφασισμένη.

Καλή επιτυχία!!!!

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Link to comment
Share on other sites

Μικρή κινέζα ο παιδίατρος σου έλεγε βλακείες. Στο πρώτο τρίμηνο τα μωρά πρέπει να παίρνουν 20-30γρ τη μέρα. Το 50 που το βρήκε; Μάλλον για άλλο λόγο το έλεγε ή είναι άσχετος και δεν ξέρει πόσος είναι ο μ.ο. πρόσληψης βάρους των μωρών.

 

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χάρηκα με αυτό που μου είπες για τον μ.ο! Κάθε βδομάδα που τη ζύγιζα κ ήταν κάτω από 30 στεναχωριόμουν αλλά έλεγα ότι τόσο θέλει, τόσο τρώει, επειδή οι πάνες που έβρεχε κ λέρωνε ήταν πολύ καλές. Κ να φανταστείς τον τελευταίο καιρό σκεφτόμουν... πώς είναι δυνατό να είναι πάντα κάτω από το μ.ο σε γραμμάρια κ να είναι σταθερη στη καμπύλη στο 75. :confused:

 

Τώρα που είμαστε στον 4ο μήνα μήπως ξέρεις ποιος είναι ο μ.ο για το 2ο τρίμηνο; Μη μου πει κανένα κουφό πάλι ο γιατρός κ ψάχνομαι τί δεν κάνω καλά!

Link to comment
Share on other sites

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain.html

 

Μην το παίρνεις τόσο αυστηρά το θέμα. Αν το μωρό έχει 2πλασιάσει το βάρος γέννησης πριν τον 6ο τότε μπορεί να μην πάρει και καθόλου ως τότε και αυτό να είναι φυσιολογικό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ! Από δω κ πέρα θα ανεβαίνουμε στη ζυγαριά ενημερωτικά! :) Θα ακολουθώ το μωράκι μου!! Αυτό ξέρει καλύτερα τί θέλει κ πώς το θέλει! :)

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, έυχαριστώ και πάλι όλες για τις συμβουλές!Είστε τα πρότυπά μου!!!Να χαίρεστε τα μωράκια σας!Ελπίζω να καταφέρω και εγώ να θηλάζω για πολύ καιρό το αντράκι μου!

Τις καμπύλες ανάπτυξης πώς τις βγάζετε;Κάπου είχα διαβάσει για τα βιβλιάρια υγείας παιδιού, αλλά λόγω έλλειψης δεν μας έδωσαν.

Μέχρι πότε είναι ο μ.ο. 20-30γρ. τη μέρα;;Ισχύει για όλο το α΄τρίμηνο;;

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ισχύουν για το 1ο τρίμηνο αλλά αν το μωρό παίρνει πχ. 50γρ τη μέρα τους 2 πρώτους μήνες είναι λογικό να κόψει λίγο ταχύτητα στον 3ο και αυτό να είναι φυσιολογικό. Η ανάπτυξη του κάθε μωρού είναι διαφορετική.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

Pipi,να σε ρωτήσω κάτι;;Έπειδή είδα σε άλλο θέμα ότι έχεις το swing (και όποια άλλη μανούλα το χρησιμοποιεί), μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες; (μου χάρισε μια φίλη το θήλαστρο,γιατί το χρησιμοποίησε μόνο μια φορά, αλλά είναι όλα χύμα στη σακούλα, χωρίς τις οδηγίες)

1.Το αποστειρώνεις στον αποστειρωτή;;Τη χοάνη, το άλλο μέρος που συνδέεται στη χοάνη και καταλήγει στην κίτρινη άκρη με το φιλτράκι, το σωληνάκι και τα μπιμπερό;;Δηλ. όλα τα μέρη πλην του μηχανήματος φυσικά!!!

2.πατάμε το on και όταν αρχίσει λίγο η ροή του γάλακτος πατάμε το κουμπί με τις σταγόνες και αμέσως μετά από το + και - αυξομειώνουμε την ένταση;;

3.Πόση ώρα αντλούμε;;Άνάμεσα στα γεύματα φαντάζομαι,έτσι;;

4.Πόση ώρα μπορεί να διατηρηθεί το μητρικό γάλα π.χ. σε θερμός;;Σε ψυγείο;;

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites

1. Αποστειρώνουμε (ισχύει για όλα τα θήλαστρα) τα αντικείμενα που έρχονται σε άμεση επαφή με το γάλα. Το σωληνάκι δεν το αποστειρώνουμε. Μόνο τα μπιμπερό, τη χοάνη και το κίτρινο πραγματάκι με τη μεμβράνη.

2. Πατάς το κουμπάκι της διέγερσης πρώτα, το κρατάς εκεί για 2 λεπτά κι ύστερα πατάς τις σταγονίτσες για να αρχίσει η κανονική άντληση. Αυξομειώνεις την ένταση ανάλογα με το πόσο σε βολεύει.

3. Όση ώρα θες, όποτε θες.

4. Διάβασε εδώ.

PhC7p3.pngXCt8p2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...