Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιδικός σταθμός ή παιδαγωγόσς κατ'οίκον?

Recommended Posts

Καλημέρα!

είμαι και εγώ στο στάδιο ψαξίματος παιδικών σταθμών και επειδή διαβάζω διάφορα και είμαι και λίγο προκατειλημένη για τους σταθμούς και λόγω της άγνοιάς μου για την συμπεριφορά των παιδαγωγών στα παιδιά είχα την εξής σκέψη..

μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για παιδικό σταθμό να έπερνα μία κοπέλα παιδαγωγό σπίτι να τον απασχολεί δημιουργικά τον μικρό?

Στην υγειονομική επιτροπή των παιδικών σταθμών που έχουμε μία γνωστή που δουλεύει εκεί, μας έχει πει ότι οι δημοτικοί είναι αρκετά καλοί σταθμοί και να μην τους φοβόμαστε και μου συνέστησε έναν δίπλα από το σπίτι μου όπου και επισκέφτηκα χτες και μου φάνηκε καλός και το προσωπικό πρόσχαρο.

Πήγα και σε έναν ακόμη αλλά σε αυτόν τον δεύτερο μου φάνηκαν "κρύα" τα πράγματα παρόλο που οι χώροι ήταν πιο μεγάλοι..μου φάνηκαν τα παιδάκια ότι τα παραείχαν σε πρόγραμμα..αγαλματάκια ακούνητα..οι παιδαγωγοί δεν γελούσαν καθόλου και είχαν όλες σφυρίχτρες..είναι συνήθες αυτό?

ενω στον 1ο σταθμό ήταν λίγο πιο ανέμελα τα παιδάκια, αν και ήταν μικρότερος ο χώρος.

Και στους 2 σταθμούς αναλογούσαν 2 παιδαγωγοί ανά 10-15 παιδιά.

Δεν ξέρω τί να κάνω..όταν δεν γνωρίζω κάτι, και ειδικά όταν πρόκειται για το παιδί μου αγχώνομαι..

Ποιά είναι η γνώμη σας για τον παιδικό σταθμό και τον παιδαγωγό στο σπίτι?

Ο μικρός μου είναι 28 μηνών τώρα και τον Σεπτέμβρη θα ναι σχεδόν 3 χρονών

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

το ίδιο προβλημα είχα και εγώ. είχα 4υποψήφιες (γνωστές μου) για να κρατήσουν τη μικρή, τελικά δε μπορει καμια. όλοι συμφώνησαν ότι αν είναι να τη μεγαλώσει ξένος, καλύτερα να παει παιδικό. αυτή τη βδομάδα έχω ξετρυπώσει ότι σταθμός υπάρχει, είτε είναι κοντα στο σπίτι είτε στη δουλειά μου.

νομίζω ότι αν πέσει σε καλό σταθμό, θα του προσφέρει περισσότερα απ΄το να μεγαλώσει στο σπίτι. ιδιαίτερα ο δικος σου, στην ηλικία του θα μάθει να μοιράζεται. η δικια μου είναι 12μηνών και ψάχνω για βρεφονηπιακό. αν ήταν 2-3χρονια μεγαλύτερη, δε θα είχα καμια αμφιβολία.

όσον αφορα η επιλογή δημόσιου ή ιδιωτικού, διαλέγω ιδιωτικό (όταν μιλάμε για μωράκι που δε μιλάει, φοράει πανες κτλ). μίλησα χθες με έναν κρατικό, αγενέστατη η κυρία. ασε που και αίτηση να κάνω, τα αποτελέσματα θα βγουν ιούλη, που σημαίνει ότι αν απορριφθεί (μέχρι και για μέσο άκουσα) δε θα βρίσκω ούτε παιδικό-σκέψου ότι κάποιοι έχουν κλείσει ήδη τα τμήματά τους...

και εγώ μπερδεμένη είμαι. θα επισκεφτω σήμερα και αύριο κάποιους για να δω και τους χώρους...