Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απο το ενα στηθος καθε φορα ή και απο τα δυο?

Recommended Posts

Οταν γεννησα τον Κωνσταντινο μου θυμαμαι οτι οι νοσοκομες τοιν εβαζαν να θηλασει καθε φορα και απο τα δυο στηθη (και αυτες το θυμουνται γιατι τις φωναζα για να τον τοποθετησουν). Εμενε 15 λεπτα σε καθε μαστο και την επομενη φορα ξεκινουσαμε απο εκει που ειχαμε τελειωσει

Τωρα διαβασα στις συμβουλες που δινει το Λητω οτι ειναι καλυτερα να θηλαζει απο ενα μαστο την φορα. Θα ερθει αρκετο γαλα ετσι? γιατι να μην τρωει και απο τις δυο πλευρες??

Εσεις τι κανατε?

wQjhp2.png f6fAp2.png

Διαφημίσεις

Στην αρχή για να κατέβει το γάλα θηλάζεις και απο τα δυο στηθη, μετά θηλάζεις απο το ενα και προσφέρεις και το άλλο μηπως φάει κι απο κει και την επόμενη φορα θηλάζεις απο εκει που τάισες στο τέλος.

Τωρα για τα λεπτά δεν ισχύει το 15-15...εξαρταται απο το μωρο, οσο θελει. Εμένα έτρωγε 2 λεπτα απο το ενα και 3 απο το άλλο...αν ειχα στο μυαλο μου το 15λεπτο θα ημουν στο τρελάδικό τωρα....ακομα και τωρα που ειναι 6 μηνων θηλάζει 3 λεπτα ακριβως μονο απο το ενα στηθος και το επομενο ειναι στο 2,5-3ωρο! Του φτάνει και ειναι και τεραστιος.

Το καθε μωρακι ειναι διαφορετικό οπότε μην σκάς!

Γενικά ο κανόνας είναι όσο θέλει απο το ένα στήθος μέχρι να βαρεθεί, μετά ρέψιμο, μετά όσο θέλει απο το άλλο στήθος κλπ. Αν δεν θελήσει και το 2ο τότε το αφήνεις και προσφέρεις πάλι αργότερα δίνοντας το στήθος που δεν θήλασε την προηγούμενη φορά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

ξέρω ότι καλύτερο είναι να αδειάζει πρώτα το ένα στήθος για να παίρνει το μωρό εκτός από το γάλα και το απαραίτητο λίπος.και αν συνεχίζει να δείχνει σημάδια πείνας να μπαίνει και στο δεύτερο.η κάθε μαμά το κρίνει αυτό.εγώ όταν ένοιωθα ότι πονούσα απ το στήθος που έμενε ανενεργό τη συγκεκριμένη φορά ταίσματος τον έβαζα κι απ αυτό για να με ανακουφίσει από το πρήξιμο μέχρι να τον ταίσω κανονικά μετά από κάνα 2ωρο.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

• 1 month later...

Επαναφέρω αυτό το ποστ γιατί δεν ξέρω τι να κάνω.

Έχω ρωτήσει ξανά αλλά δεν έχω πάρει απάντηση.

Ο μικρός μου εδώ και μερικές μέρες θηλάζει μόνο πρωί και βράδυ.

Θα τον βάζω στο ένα στήθος το πρωί και στο άλλο το βράδυ ή μήπως να του προσφέρω σε κάθε θηλασμό και τα δύο;

Διαφημίσεις

chooco Εχεις προσπαθησει να τον θηλαζεις και ενδιαμεσα? Αν πχ αρνειτε, τοτε θηλαζε τον κατα τη διαρκεια του υπνου,αν θυμαμαι καλα δεν θελεις να αποθηλασεις σωστα?

Εγω θα σου ελεγα να θηλαζει και απο τα δυο τωρα θα σου πουν και οι αλλες κοπελες που ξερουν καλυτερα,δεν δυσφορεις τοσες ωρες? Δεν πρηζεται το στηθος σου?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Βασικά έχει προσαρμοστεί το στήθος στη νέα «ζήτηση», απλά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για το μωρό.

Δεν θέλω να τον ξυπνάω το βράδυ για να θηλάσει. Εδώ και 5 μέρες που κοιμάται σχεδόν σερί, είναι πιο ήρεμος - ξεκουράζεται καλύτερα.

Παλιότερα ξυπνούσε ανά 1,5 ώρα για θηλασμό και μέσα στην ημέρα δεν κοιμόταν καθόλου και ήταν όλο γκρίνια και νεύρα.