Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η Ναυσικά και ο Ορφές βαφτίστηκαν αλλά...

KatFON

Recommended Posts

...κρίμα στο τρέξιμο που έκανα. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να τρέχει, να ψωνίζει, να διαλέγει και να οργανώνει εκδηλώσεις, αλλά τα οικονομικά μας δεν έφταναν για να προσλάβουμε εταιρεία οργάνωσης. Τέλος πάντων, λέω αφού μπήκα στο χορό θα χορέψω και παρ' ότι οι απαιτήσεις μιας οικογένειας με τρία παιδιά είναι μεγάλες συν το ότι δουλεύω, πέρασα πάρα πολύ καιρό ξοδεύοντας όλο το λιγοστό μου ελεύθερο χρόνο στην προετοιμασία. Και εγώ και ο άνδρας μου θέλαμε η βάφτιση να γίνει στην εξοχή και μάλιστα σε ορεινό μέρος. Έτσι διαλέξαμε μια παραδοσιακή εκκλησία στο χωριό Λιβάδι που βρίσκεται ψηλά στο Χορτιάτη. Για τη δεξίωση κατέληξα σε έναν παραδοσιακό ξενώνα που βρίσκεται σε ένα διπλανό χωριό λίγο πιο κάτω στην Περιστερά, ο οποίος διαθέτει ταβέρνα και έναν πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο με γκαζόν και λευκές ομπρέλες, κούνιες για τα παιδιά, άνεση, κτλ. Μου ζητήσανε λοιπόν, για ένα οικονομικό μενού 18€ συν τα ποτά που έβγαινε περίπου 22€. Ψιλοακριβό μου φάνηκε για αυτά που προσφέραν, δεδομένου ότι οι αρκετά ωραίες ταβέρνες της περιοχής θέλαν περίπου 16-18€ για όλα με ανάλογο μενού. Μου άρεσε όμως το περιβάλλον και έτσι είπα Ο.Κ. χωρίς παζάρια. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα συμφωνήσαμε.

1)Κατ' αρχήν, την ημέρα της βάφτισης, φτάνουμε στον ξενώνα και διαπιστώνω ότι το φαγητό και το σερβίρισμα είχαν ανατεθεί σε κάποιο catering με το οποίο συνεργαζόταν αυτοί χωρίς εμένα να μου έχουν πει τίποτα τόσο καιρό που τα συζητούσαμε.

2)Στη συνέχεια, και ενώ στη συμφωνία ήταν μαζί με τις σαλάτες και τις αλοιφές να βγουν τηγαν.πατάτες, μαγειρευτό κρέας στη γάστρα και κοντοσούβλι για μεζές, στα τραπέζια πήγε μόνο η γάστρα. Στη συνέχεια βγήκαν οι πιατέλες με την ποικιλία κρεάτων, σε γενικές γραμμές καλά εκτός από το φιλέτο κοτόπουλο που ήταν κρύο και σκληρό, ΑΛΛΑ...

3)...αλλού πήγαν πολλές και σε πολλά τραπέζια πήγαν ελάχιστες και ο κόσμος άρχισε να μένει χωρις φαγητό.

4)Στη συμφωνία για τα ποτά ήταν μπύρες, αναψυκτικά, ρετσίνα και λευκό κρασί χύμα και αν χρειαζόταν κάποιο τραπέζι και εμφιαλωμένο, αλλά λευκό κρασί δεν υπήρχε πουθενα και απ' ότι κατάλαβα εκ των υστέρων δεν δόθηκε στον κόσμο καν η επιλογή.

Εν το μεταξύ εγώ είχα δύο πολύ γκρινιάρικα μωρά να νταντεύω και να προσπαθώ να ταΐσω, και κυνηγούσα και το catering για...

5)...να πάει λαδόξυδο στα τραπέζια γιατί η πράσινη σαλάτα δεν τρωγόταν σκέτη. Αυτοί να μου λένε ναι και να τους βλέπω μετά να πηγαίνουν το ξύδι(μπαλσάμικο τρομάρα τους, αυτό τουσ μάρανε) και το λάδι μέσα σε πλαστικά μπουκαλάκια από νερό "αύρα" (δεν είχαν σκέυη!) και όχι σε όλα τα τραπέζια,

6)να τους κυνηγάω να πάνε ψωμί γιατί αρχικά είχαν αρνηθεί να πάνε έξτρα ψωμί με τη δικαιολογία ότι τα ψωμάκια ήταν ατομικά :shock: και τελικά

7)να αρχίσω να βλέπω τον κόσμο να φεύγει και γλυκό να μην έχει πάει στα τραπέζια όπως είχε συμφωνηθεί.

Αρχίζω για μία ακόμη φορά να διαμαρτύρομαι για να διαπιστώσω ότι δεν ήταν ενήμεροι για το γλυκό, τέλος πάντων προμηθεύτηκαν με καθυστέρηση από την ταβέρνα του ξενώνα, αν και στο δικό μας τραπέζι φέραν γιαούρτι με μέλι.

Προφανώς διαμαρτηρήθηκα στην κοπέλα που μου είχε δώσει την προσφορά και ήξερε ακριβώς τι είχαμε συμφωνήσει, η οποία έδειξε να προβληματίζεται και μου είπε ότι θα το κοιτάξει (σημειωτέον ότι ο ξενώνας είναι ιδιοκτησία του άντρα της και του κουνιάδου της με τους οποίους είχα επίσης μιλήσει αρκετές φορές).

Και το κερασάκι στην τούρτα,

8 )ήταν όταν πήγε ο άντρας μου να πληρώσει (που μακάρι να είχα πάει εγώ γιατί ο άντρας μου δεν είχε ασχοληθεί και δεν ήξερε τις λεπτομέριες) για να δεί ότι ο ένας από τους ιδιοκτήτες είχε προφανώς τσαντιστεί που κάναμε παράπονα (φωνάζει ο κλέφτης δηλαδη) και ζητούσε να πληρωθεί για 85 άτομα γιατί λέει έτσι του είχα πει (το χαρτί της προσφοράς που είχα μαζί μου έγραφε πάνω με δικά τους γράμματα 70 άτομα, απλώς τους είχα πει δύο μέρες πριν από τη βάφτιση ότι μπορεί να είμαστε περισσότεροι τελικά, ίσως και 85 και μου είχαν πει δεν πειράζει αν είστε περισσότεροι θα σας καλύψουμε). Ο άλλος ο ιδιοκτήτης λέει "όχι 85, η κυρία είχε πει 80". Εμείς ήμασταν 75 αλλά αξίωσαν να πληρωθουν ακριβώς για 80, ποιο κέντρο δεν αποδέχεται απώλειες γύρω στο 10%, θα ήθελα να ξέρω , άσε που η συμφωνία ήταν για 70, τα επιπλέον άτομα απλώς θα καλυπτόταν σύμφωνα με αυτούς.

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά τους έχω μεγάλο άχτι γιατί όλοι οι καλεσμένοι μας πλην λίγων εξαιρέσεων μας τίμησαν ερχόμενοι από πολύ μακριά, οι πιο κοντινοί από Λάρισα (2,5 ώρες απόσταση για Λιβάδι) και αρκετοί από Λαμία και Αθήνα και δεδομένου ότι στο μεγάλο μου γιο δεν είχα κάνει τραπέζι, αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν ένα καλό τραπέζι, πράγμα για το οποίο οι ιδιοκτήτες του παραδοσιακού ξενώνα στην Περιστερά με είχαν διαβεβαιώσει πολλές φορές αλλά τελικά λειτούργησαν τελείως στο "άρπα-κόλλα", ας μου επιτραπει η έκφραση, με ταλαιπώρησαν (με όλα αυτά το μόνο που κατάφερα να βάλω στο στόμα μου εκέινη τη μέρα ήταν λίγο από το γιαούρτι με μέλι που φέραν σε εμάς στο τέλος και αφού είχε φύγει ο κόσμος) και επιπλέον μας κάναν ρεζίλι στον κόσμο που μας τίμησε.

Διαφημίσεις

Μη στεναχωριεσαι... Αυτα δυστυχως συμβαινουν συχνα κ ο κοσμος που ηρθε να εισαι σιγουρη οτι ξερει και σε καμια περιπτωση δε ριχνει το φταιξιμο σε εσας..

Τωρα το τι μπορει να κανεις εαν συμβει σε εσενα.. Νομιζω οχι πολλα..Απλα να τους τα πεις ενα χερακι να μη νομιζουν οτι μας κοροιδευουν κιολας κ ισσως να μην πληρωσεις κ ολο το υπολοιπο.. Αν κ νομιζω ο αντρας σου μαλλον προλαβε κ τα τακτοποιησε οποτε τωρα πια απλα να ενημερωσεις οσους μπορεις για την πιοτητα του σερβις που προσφερουν ωστε να μην την παθουν κ αλλοι.

Γλυκειά μου καταρχήν να σου ζήσουν τα νεοφώτιστα και το μεγάλο σου παιδάκι.

Καταλαβαίνω ότι είχες μια ασχημη εμπειρία από το τραπεζι αλλα εσυ που φταις γλυκειάμου.

Γιατί εγινες ρεζίλι???Δεν τους καλεσες στο σπιτι σου αλλα σε ενα μαγαζί που αποδείχθηκε ανευθυνο.

Ισως εσυ να πρόσεξες τα παντα ενω οι καλεσμενοι σου να μην αντιλήφθηκαν ουτε τα μισα.

Κοιτα να ηρεμήσεις και να χαρείς τα παιδάκια σου.Σιγουρα θελουμε ολα να είναι τελεια ή στην χειρότερη περιπτωση τουλαχιστον να τηρούνται οι συμφωνίες αλλα καμμια φορα αυτό δεν είναι εφικτό.

Ξεχασε το και φροντισε να κανεις την καταλληλη "διαφήμιση" για το συγκεκριμενο μαγαζί.

dhtZp3.png

Καταρχήν να χαίρεσαι τα παιδάκια σου. Να σου ζήσουν και να είναι πάντα γερά!Έχουν πανέμορφα ονόματα!

Τώρα για όλα τα άλλα, μόνο ένα σχόλιο:

Ο επαγγελματισμός και η συνέπεια είναι άγνωστες λέξεις για τους περισσότερους σε αυτόν τον χώρο.

Με κάποιες φωτεινές αλλά δυστυχώς λίγες εξαιρέσεις.