Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΘΕΜΑ

Recommended Posts

Έχω το εξής θεμα: Η βάφτιση (θα γινει σε νησι) ειναι σε θαλασσινο ύφος (τυρκουαζ χρώμα, με κοχύλια και αστερίες και βότσαλα) και μου έχει μεινει το στολισμα του τραπεζιου. Θα ειναι σε ταβέρνα στυλ (ψαροταβέρνα) (να ευχαριστήσω και τη Ζαμπέτω που με βοηθησε απίστευτα στην επιλογη) αλλά με λευκά τραπεζομάντηλα και σχετικά εκλεπτυσμένη. Και έχω θέμα με το στολισμό. Σκεφτομουν αρχικά γυαλες με κερια και άμμο ή κοχυλια ή φαναράκια πάλι λευκά με ρεσω αλλά η βάφτιση θα ειναι μεσημέρι Ιουνιο οποτε το κερί θα ειναι too hot. Επισης σκεφτομουν κάτι ανεμομυλους (λευκους-τυρκουαζ) που έχω δει στα Jumbo μέσα σε κουβαδάκια αλλά ήθελα και κάτι με βότσαλο και χρωματιστό νερό ας πουμε. Πάνω στο τραπέζι λετε να βάλω τυρκουάζ γάζα? Γενικά έχω μπερδευτει. Πες τε μου τις γνώμες σας κορίτσια!!!ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

To θεμα αυτο το ειχα στον γαμο μου!

Βαλαμε στα τραπεζια μπεζ λινατσα (δεν ειχαμε στους χρωματισμους μας τυρκουαζ φυσικα).

Στο κεντρο των τραπεζιων ειχαμε ψηλα γυαλινα βαζα κ μεσα ειχαμε κοχυλια, αμμο, αστεριες, κλπ κλπ διαφορετικο σε καθε τραπεζι. Στο πανω μερος βαλαμε τις ανθοσυνθεσεις. Σκορπια πανω στα τραπεζια, αστεριες, βοτσαλα, κοχυλια, αλογακια της θαλασσας κλπ.

Είχα κάνει κάτι για το σχολείο. Μήπως σου δώσει ιδέες:

Εμείς είχαμε πλαστικά μπουκάλια.Στον πάτο αμμο,αστερίες και κοχύλια. Από πάνω είχαμε κρεμάσει με μεσινέζα ψαράκια και μία βαρκούλα. ήταν πολύ ωραίο. τα ψάρια και η βάρκα φαινόταν στον αέρα. Εσύ θα μπορούσες να το προσαρμόσεις

Σε πιατέλες: άμμος, κεριά με αστερίες και γύρω-γύρω κοχύλια ή βαρκούλες

Αντί για πιατέλες ταψάκια από αλουμινόχαρτο που θα τα καλύψεις με χαρτί γκοφρέ ή με ίνες που χρησιμοποιούν στα ανθπωλεία (να πετάνε προς τα πάνω οι μύτες όπως στολίζουν τις γλάστρες) στα χρώματα που θέλεις.

Διάφανα πλαστικά μπολ με νερό τυρκουάζ πέτρες και κεριά ή βαρκούλες να επιπλέουν

Και εγώ θα κάνω θαλασσινό θέμα, αλλά σκεφτόμουνα να βάλω δίχτυ μπλέ στη μέση και σκόρπια βότσαλα και κοχύλια. Ακόμα δεν τα έχω βρει (μάλλον στο agrivest θα ψάξω)

Επίσης οι γιάλες είναι πολύ ωραίες να χρωματίσεις και το νερό και να βάλεις άσπρα βότσαλα στον πάτο. Και εγώ πρέπει να αρχίσω να ψάχνω και έχω μόνο 2 μήνες μπροστά μου. Δες το site του agrivest να πάρεις καμια ιδέα http://www.agrivest.gr

Κορίτσια ευχαριστώ για τα μυνηματα. Η αληθεια ειναι ότι μόλις χτες ανακάλυψα το agrinvest (και έμενα και 20 χρονια περισσο τρομάρα μου)! Και έχω τις εξής απορίες!

Χριστίνα: μ'αρεσει πολύ η λογική με τα σκορπια βοτσαλα/κοχυλια κλπ πανω στο τραπέζι! Τί εννοεις απο πάνω ειχατε τις ανθοσυνθεσεις? Μέσα στα βάζα ειχατε κεριά να υποθέσω? Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω κερια γιατί θα ειναι μεσημέρι!

Ακαμάτρα: Τι ειναι η μεσινέζα (σορυ ειμαι άσχετη) και που βρήκατε τα ψαράκια και τις βαρκούλες? Ερώτηση sos! Που θα βρω χρώμα να χρωματίσω το νερό?

Bibibo: όταν λες διχτυ εννοεις φαντάζομαι εννοεις αυτο που ειναι σαν τουλι με μεγαλύτερες τρύπες όμως ε?

Αχ άρχισα να αγχώνομαι!!!!!΄15 μέρες μεινανε!!!!

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τα μυνηματα. Η αληθεια ειναι ότι μόλις χτες ανακάλυψα το agrinvest (και έμενα και 20 χρονια περισσο τρομάρα μου)! Και έχω τις εξής απορίες!

Χριστίνα: μ'αρεσει πολύ η λογική με τα σκορπια βοτσαλα/κοχυλια κλπ πανω στο τραπέζι! Τί εννοεις απο πάνω ειχατε τις ανθοσυνθεσεις? Μέσα στα βάζα ειχατε κεριά να υποθέσω? Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω κερια γιατί θα ειναι μεσημέρι!

Ακαμάτρα: Τι ειναι η μεσινέζα (σορυ ειμαι άσχετη) και που βρήκατε τα ψαράκια και τις βαρκούλες? Ερώτηση sos! Που θα βρω χρώμα να χρωματίσω το νερό?

Bibibo: όταν λες διχτυ εννοεις φαντάζομαι εννοεις αυτο που ειναι σαν τουλι με μεγαλύτερες τρύπες όμως ε?

Αχ άρχισα να αγχώνομαι!!!!!΄15 μέρες μεινανε!!!!

Η μεσινέζα είναι λευκό σκοινί, πολύ λεπτό(δεν φαίνεται όταν κρεμάς κάτι) αλλά πολύ ανθεκτικό). Υπάρχει παντού. Τα ψάρια τα εκτύπωσα σε χαρτόνι και μερικά πήραμε από τα jumbo.(Στο σχολείο δεν έχουμε επιλογές.)

Το νερό χρωματίζεται πολύ εύκολα αν βάλεις μέσα ένα κομμάτι χαρτί γκοφρέ που υπάρχει σε όλες τις αποχρώσεις. (Εγώ το χρησιμοποιώ το νερό αυτό για να βάφω ρύζι)

Αν χρωματίσεις το νερό τα βότσαλα θα ξεχωρίζουν ή θα φαίνονται γαλάζια;

• 1 year later...

Είναι λίγο αργα για να απαντησω,αλλά μπορούν να βοηθηθούν άλλες μανουλες.Το νερό μπορεί να χρωματιστεί με χρώμα ζαχαροπλαστικής.Το τραπέζι μπορεί να στολιστεί με 4 γυάλες πολυ μικρες από το jumbo τοποθετημένες σχηματιζοντας ένα τετραγωνο και οι δυο να έχουν χρωματιστό χαλικακι και απο πανω αστεριες και οι αλλες δυο χρωματιστό νερό με βοτσαλα.Οι γυάλες θα τοποθετηθούν εναλλαξ.Επισης μπορεις να βάλεις μεγαλα βοτσαλα και λιγο στιβαγμενα και να βαλεις πανω τους τα μεταλλικά καραβάκια που τα πουλανε και για μπουμπουνιερες.

πηγα σε μια βαφτιση σε ξωκλησι πανω στο κυμα και ειχαν για μπομπο παιδιων μικρα κουβαδάκια του jumbo ρος για τα κοριτσια και μπλε για τα αγορια και τα ειχαν δεσει με τουλι και κορδελες και εβαλαν ενα ωραιο σακουλάκι με κουφετακια σμαρτις που τρελαναν τα παιδακια (ηταν μεγαλη ποσότητα) στους μεγαλους ειχαν κουτια με μπελοκ αστεριες για τους αντρες και κρεμαστο αστερια για τις γυναίκες. Στα τραπεζια ειχαν γαλαζια διχτυα και μια γυαλα με ασπρα βοτσαλα και ψαρακια ζωντανα και επανω σκορπιους μικρους αστεριες βοτσαλακια αμμο και κοχυλια. Στα δεντρα της εκκλησιας ειχαν κρεμασει καραβακια δεμενα με κορδελες και στην κολυμπηθρα γαζες με αστεριες.

Στο τελος εδιναν στα σακουλακια τα ψαρακια και τα παιδακια ειχαν τοση χαρα που δεν μπορω να σας περιγραψω.

Επίσης για γλυκό ειχαν μεγαλα ψαρια ζαχαρωτα. Ηταν απο τις ωραιοτερες βαφτισεις που εχω παει.

k4xS.jpg

πηγα σε μια βαφτιση σε ξωκλησι πανω στο κυμα.

μπορεις να μου πεις ποια ηταν η εκκλησια και που??:) Το ιδιο σκηνικο σκεφτομαι για τον γαμο μου(μονο που επειδη ειναι γαμος δεν θα ειναι πολυχρωμο!):wink:

4usdp3.png

Διαφημίσεις

• 11 months later...

Μήπως γνωριζετε κάποιο site για να παραγγειλω οικονομικά προσκλησεις για βαφτίσια?

Επίσης, υπάρχουν κι άλλες ιδέες για στολισμο τραπεζιου με ναυτικό θέμα???

Ναυτικά θιεματα υπάρχουν πααααρα πολλά.Και με γοργονες και ναυτικους και μονο με άγκυρες και κοχυλιά...και μονο τυρκουάζ και γαλάζιο ...τι εχεις στο μυαλο σου να σε βοηθησουμε;

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

http://img190.imageshack.us/i/img1226bc.jpg/

http://img269.imageshack.us/i/img1224p.jpg/

http://img703.imageshack.us/i/img1229u.jpg/

εγω ειχα φτιαξει αυτα για την μικρή αλλα ηταν περιοδος εκπτωσεων και ειχα παρει τις πιατελες και τις γυαλες σε καλη τιμή

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

μπορεις να φτιαξεις μεγαλα καραβακια απο διχρωμο χαρτονι μεγαλο οπως τα φτιαχναμε μικρα απλα πολυ μεγαλα και να γραψεις το ονομα του μικρου να ριξεις βοτσαλα γυρω γυρω και κατι τετοιο.

http://assets.curbly.com/photos/0000/0011/9308/origami_boat_pc.jpg

l86Tp3.png d6AUp3.png

το site δεν το βρηκα παλι απλα εκανα search σε φωτογραφιες και την εβγαλε

παντως δειτε μια αλλη ωραια ιδεα

http://squashedtomatoes.wordpress.com/2010/07/09/a-sandcastle-candle/

Αυτή την κατασκευή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για πριγκηπικό θέμα,να είναι το κάστρο και να βάλετε διάφορες κορώνες,κλπ.

• 4 weeks later...

Αυτό το θέμα θα κάνω για τη βάπτιση του γιου μου το Σεπτέμβριο.Εχω βρει στο SPRINDER HOME καράβια ξύλινα και φάρους και θα τα βάλω στα τραπέζια εναλλάξ.Θα βάλω μπλε ράνερ ή γάζα και από πάνω θα ρίξω το δίχτυ ψαρέματος(δεν ξέρω όμως πόσο κάνει) και μετά σκόρπια θα ρίξω κοχύλια και αστερίες και βοτσαλάκια.

Μπορεις να βαλεις το sait που βρηκες αυτη την φωτο;Ευχαριστώ

Γειά σου Aggeloudia,

με θυμάσαι?

Εδώ θα βρεις τη φωτό και τις οδηγίες κατασκευής.

http://www.marthastewartweddings.com/good-things/good-things-paper-boat-place-card

Τα έφτιαξα πέρυσι (150 κομμάτια) για τη βάφτιση μιας φίλης και μάλλον θα τα ξανακάνω φέτος για μια άλλη φίλη που βαφτίζει το μωράκι της στη Σαντορίνη τον Αύγουστο. Αυτή τη φορά θά΄χω και βοήθεια...