Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τι τους φορατε στον υπνο????

alice-t

Recommended Posts

πειτε μου κοριτσια-τωρα που ναι μεν κανει ζεστη αλλα οχι τρομερη πως ντυνουμε τα 4 μηνων μωρα μας???ειμαι νεα μαμα και ολο χαζες ερωτησεις κανω:confused:να του φορεσω κοντομανικα και σορτσακια???ιδρωνει γενικα και βγαζει και σουρακια-καλτσακια???εσωρουχο καλοκαιρινο καο απο πανω καλοκαιρινο φορμακι?στον υπνο??τον πιανω τον μικρουλη και σημερα που του εβαλα μονο ενα κοντο φορμακι μου φαινεται κρυος-οταν τα βγαζουμε βολτα??ακομα εχω το σακο για τα ποδια στο καροτσι!!!αφηστε που εδω που μενω φυσαει συνεχεια!βοηθηστε με γιατι δεν εχω ιδεα τι κανω με το μικρο-δεν μπορω να κρινω απ τη δικια μου θερμοκρασια,γιατι γενικα κρυωνω,οποτε τι κανω???σας ευχαριστω:)συγγνωμη για το τεραστιο μηνυμα:|

Διαφημίσεις

Καλησπέρα alice-t να σου ζήσει το μωράκι σου! Το δικό μου μωρούλι είναι 5μιση μηνών περίπου και του φοράω στον ύπνο μόνο το εσωρουχάκι του. Τον σκεπάζω με σεντονάκι διπλωμένο, οπότε γίνεται διπλό, και φαίνεται πως αισθάνεται μια χαρά. Έξω του φοράω κοντά παντελονάκια και κοντομάνηκα μπλουζάκια και τον έχω ξηπόλυτο. Γενικά τον ντύνω ανάλογα με το τι θα φορούσα εγώ στη θέση του ;). Να ξέρεις όμως πως τα μωρά ζεσταίνονται περισσότερο από εμάς. Δεν ξέρω βέβαια πού μένεις. Εδώ στην Αθήνα έχει πάντως καλοκαίρι. Για τον αέρα που έχει στην περιοχή σου θα του φορόυσα ένα βαμβακερό άσπρο σκουφάκι λεπτό (!) που να κλείνει τα αυτάκια.

Μην αγχώνεσαι! ;)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Κ εγώ για τον ύπνο του φοράω εσωρουχάκι κοντομάνικο όπως η tanya77.Και όταν τον βγάζω έξω καλοκαιρινό φορμάκι κ τον σκεπάζω με πικέ κουβερτούλα.Πάντως στο καρότσι του έχω μια πανούλα στην πλάτη να κρατάει τον ιδρώτα γιατί ιδρώνει αρκετά κ όταν τον σηκώνω τότε είναι που μπορεί να κρυώσει!

Θα κρίνεις απο τα άκρα του,χέρια-πόδια για να καταλάβεις αν κρυώνει.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

και μεις που είμαστε 5,5 της φοράω εσώρουχο αμάνικο και κοντομάνικο μπλουζάκι, και σορτσάκι. Όχι κάλτσες. Την σκεπάζω ελαφρά αλλά πάντα στο λεπτό ξεσκεπάζεται.

Στη βόλτα της φοράω επίσης κοντομάνικα και δε τη σκεπάζω καθόλου. Ούτε κάλτσες. Πάντα καπέλο, όχι γυαλιά και όχι ώρες πολλής ζέστης.

1000 ευχαριστω κοριτσια-τωρα διαβασα τα μηνυματα-τον ταιζα και γινεται μαχη καθε φορα....κλαιει και χτυπιεται-δραμα---και κλαιω κι εγω!!!!

Διαφημίσεις

Εγώ του φοράω ένα αμάνικο κορμάκι και από πάνω υπνόσακο 1.5 togs. Μόλις πιάσουν οι ζέστες περισσότερο θα του βάλω υπνόσακο 0.5 togs που είναι λεπτός σαν σεντονάκι.

εσύ να μην κλαις! Να είσαι δυνατή! επηρεάζεται και το μωρό βλέποντάς σε.

Σε πιο πολλή ζέστη θα την έχω μόνο με το εσώρουχο και σε κάυσωνα με την πάνα.

Να σας ρωτήσω κάτι άλλο: πως κοιμάται το μωρό σας; Εγώ τη βάζω ανάσκελα και δεξιά - αριστερά της έχω ακόμη πετσετουλες να μη γυρνάει. Την ημέρα γυρίζει με προσπάθεια μπρούμητα αλλά όχι πάλι ανάσκελα και πάρα πολλές φορές σπρώχνεται και βρίσκεται σε άλλη θέση. Γι'αυτό και γω της έχω πετσετούλες! Τι λέτε;

Λοιπόν, alice-t, εμείς είμαστε 7 μηνών αλλά πιστεύω ότι δεν έχει διαφορά. Όλα τα μωράκια ζεσταίνονται το ίδιο με αυτόν τον καιρό.. Στον ύπνο του φοράω κι εγώ κοντομάνικο κορμάκι, χωρίς κάλτσες και τον σκεπάζω μέχρι τη μέση του με πικέ κουβερτούλα. Την ημέρα ή στη βόλτα του φοράω κοντομάνικο μπλουζάκι και σορτσάκι και τον έχω ξυπόλητο. Βράδυ δεν έχει τύχει να βγούμε, αλλά σίγουρα θα είχα μαζί μου βαμβακερό καλοκαιρινό μπουφανάκι ή αν είχε ψύχρα θα του έβαζα μακρύ παντελόνι.

oikat, νομίζω ότι η μικρή σου είναι αρκετά μεγάλη και μπορείς να βγάλεις πια τις πετσετούλες που την κρατάνε. Εμένα ο δικός μου γυρίζει μπρούμυτα, ανάσκελα,στο πλάι....όπως βολεύεται κάθε φορά. Και τον βρίσκω συνεχώς σε διαφορετική θέση απο αυτή που τον έβαλα.

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Καλησπερα κι εγω το ζιπουνακι του το φοραω μονο στον υπνο κι οταν βγαινουμε εξω σορτσακι κια κοντομανικες μπλουζες αλλα παλι ιδρωνει δε ξερω σκεφτομαι τον Αυγουστο που θα κανει τρελες ζεστες πως θα κοιμαται γυμνος ? μονο με το pampers ?

Jennifer τι ειναι αυτος ο σακος που λες κι απο που τον πηρες γιατι δε καταλαβα πηγα να αγορασω υπνοσακο και μου ειπαν οτι τους σηκωσανε λογω καλοκαιριου το φθινοπωρο θα τους βγαλουν παλι μηπως μου ειπαν μπουρδες?!?

sandy8 οι υπνόσακοι έρχονται σε τρια είδη θερμότητας ας το πούμε. Δηλαδή οι 2.5 είναι για κρύες μέρες, οι 1.5 για ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές και οι 0.5 για πολύ ζεστές μέρες. Εγώ βέβαια ακόμα του φοράω τον 1.5 και δεν τον βλέπω να ζεσταίνεται. Το νόημα του υπνόσακου είναι ότι με τα σεντόνια και κουβέρτες υπάρχει φόβος να καλυφτεί το κεφάλι του μωρού και επιπλέον τα περσσότερα κλωτσάνε και ξεσπεπάζονται!!! Τουλάχιστον ο δικός μου που είναι 5 μηνών και πολύ ζωηρός τα βγάζει όλα! Με τον υπνόσακο δεν έχω τέτοια προβλήματα...

Ξέρω πολλά site που έχουν υπνόσακους και όλα περίπου είναι τα ίδια σε ποιότητα. Εγώ έχω πάρει τρεις από το mybabycenter.gr και προς το παρόν είμαι ευχαριστημένη.

Διαφημίσεις

Η μπέμπα μας είναι 3 μηνών κ στον ύπνο της φοράω κορμάκι κ φορμάκι καλοκαιρινό. Τη σκεπάζω με ένα σεντονάκι κ μια πικέ κουβερτούλα!Αυτά της τα φοράω το βράδυ γιατί εδώ που μένουμε έχει ψυχρούλα το βράδυ. Βέβαια δεν έχω ανοιχτά τα παράθυρα!

Όλη την ημέρα την έχω μόνο με το κορμάκι κ μόνο όταν τη παίρνει ο ύπνος τη σκεπάζω.

Όταν βγαίνουμε έξω της φοράω καλοκαιρινά! Μπρατσάκια κ μπουτάκια έξω! Αν δω ότι έχει αεράκι κ είμαστε σε σκια τη σκεπάζω λιγάκι με μια πικε κουβερτούλα!

Πάντως ειχε έρθει τις προάλλες ο παιδίατρος να τη δει κ της φορουσα το κορμάκι κ το καλοκαιρινό φορμάκι κ τον ρώτησα πως πρέπει να την ντύνω κ μου λέει πως είναι πάρα πολύ καλά! :)

Τώρα όσον αφορά τη θέση ύπνου... το βράδυ που κοιμάται χωρίς να ρευτεί τη βάζω στο πλάι αλλά μετά από λίγο γυρνάει ανάσκελα! Δεν την ενοχλώ.... αφού το απολαμβάνει έτσι γιατί να της το χαλάσω;;; :D

Εμεις στον υπνο φοραμε καλοκαιρινο φορμακι και την σκεπαζω με σεντονακι με την μπαλκονοπορτα στην ανακλιση. Οταν βγαινουμε της βαζω εντελως καλοκαιρινα ρουχα και απλα αν ειναι βραδυ εχω μια πικε κουβερτουλα και της σκεπαζω λιγο τα μπουτινια της. Το βραδυ την βαζω στο πλαι για υπνο αλλα ποτε δεν καθεται, παντα γυρναει ανασκελα μετο κεφαλακι πλαγια ομως. την αφηνω ετσι.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

αυτο με το ντυσιμο το εχω και γω ενα αγχος.Τωρα που κοιμαται εχει θερμοκρασια γυρω στους 23 μεσα στο δωματιο και της φοραω μακρυμανικο εσωρουχο με ενα κολαν και σκεπασμενη με πικε κουβερτουλα...Γενικα εγω ειμαι κρυουλιαρα και ο αντρας μου με μαλωνει οτι θα κανω το παιδι ευαισθητο.

6bMYp2.png

αυτο με το ντυσιμο το εχω και γω ενα αγχος.Τωρα που κοιμαται εχει θερμοκρασια γυρω στους 23 μεσα στο δωματιο και της φοραω μακρυμανικο εσωρουχο με ενα κολαν και σκεπασμενη με πικε κουβερτουλα...Γενικα εγω ειμαι κρυουλιαρα και ο αντρας μου με μαλωνει οτι θα κανω το παιδι ευαισθητο.

δεν θα σκάσει βρε κορίτσι μου το μωρό; τι να πω, δεν ξέρω βέβαια γιατί και εγώ πολύ κρυουλιάρα είμαι αλλά λίγο πολύ φοράω στο μωρό οτι και εγώ..τώρα δηλαδή που κάνει περισσότερη ζέστη και κοιμάμαι με καλοκαιρινή νυχτικιά, στο μωρό φοράω μονο κοντομάνικο εσώρουχο και απο κάτω σορτσάκι..τη σκεπάζω με πικε κουβερτούλα

Διαφημίσεις

δεν θα σκάσει βρε κορίτσι μου το μωρό; τι να πω, δεν ξέρω βέβαια γιατί και εγώ πολύ κρυουλιάρα είμαι αλλά λίγο πολύ φοράω στο μωρό οτι και εγώ..τώρα δηλαδή που κάνει περισσότερη ζέστη και κοιμάμαι με καλοκαιρινή νυχτικιά, στο μωρό φοράω μονο κοντομάνικο εσώρουχο και απο κάτω σορτσάκι..τη σκεπάζω με πικε κουβερτούλα

τα ιδια τις φοραμε παπι...η διαφορα ειναι οτι εγω βαζω μακρυ ενω εσυ κοντο μανικι.

6bMYp2.png

• 1 year later...

ο γιός μου τώρα μπήκε στον πέμπτο. εδώ στα νότια εμείς έχουμε αρκετή ζέστη κι ετσι στον ύπνο του φοράω μόνο ένα κοντομάνικο ζιπουνάκι, δεν τον σκεπάζω ούτε κάν με σεντόνι και αφήνω και λίγο ανοικτή τη μπαλκονόπορτα. ορισμένα μεσημέρια του φοράω μόνο ένα αμάνικο ζιπουνάκι και τίποτα άλλο. στη βόλτα φοράει κοντομάνικα μπλουζάκια με κοντά παντελονάκια και χωρίς παπουτσάκια ή καλτσάκια. έχω και ένα σεντονάκι στο καρότσι και που και που τον σκεπάζω αλλά το πετάει πέρα

Επειδή κοιμάται μεσημέρι - βράδυ με το κλιματιστικό της φοράω ένα φανελάκι με ραντάκι και σκεπασμένη με σεντόνι. Ενδιάμεσα που κοιμάται για κανά τέταρτο την κάθε φορά στο παρκοκρέβατο εκεί μόνο με την πάνα..... κάνει και πολύ ζέστη!!!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

• 3 weeks later...

Για το καλοκαίρι οκ, αλλά όταν χειμωνιάσει τι θα τους φοράμε; Ο δικός μου αποκλείεται να μείνει σκεπασμένος πάνω από 1 λεπτό. Σκεφτόμουν να του πάρω υπνόσακο. Πόσο ζεστός όμως να είναι; Κι από μέσα χρειάζεται εσσώρουχο κορμάκι ή πυτζαμούλα;Εννοείται ότι το καλοριφέρ θα το έχω όλη νύχτα ανοικτό στους 22 βαθμούς όπως πέρσι που γεννήθηκε (9,5 μηνών σήμερα).

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

• 2 weeks later...
Για το καλοκαίρι οκ, αλλά όταν χειμωνιάσει τι θα τους φοράμε; Ο δικός μου αποκλείεται να μείνει σκεπασμένος πάνω από 1 λεπτό. Σκεφτόμουν να του πάρω υπνόσακο. Πόσο ζεστός όμως να είναι; Κι από μέσα χρειάζεται εσσώρουχο κορμάκι ή πυτζαμούλα;Εννοείται ότι το καλοριφέρ θα το έχω όλη νύχτα ανοικτό στους 22 βαθμούς όπως πέρσι που γεννήθηκε (9,5 μηνών σήμερα).

Πολλοί λένε ότι είναι πιο υγειινό / ασφαλές (μειώνει τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου) να είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία στο δωμάτιο του ύπνου την ώρα που κοιμούνται. Το είχα ψάξει όταν ήταν βρέφη τα δικά μου. Οι αμερικάνοι ειδικοί λένε 16 -20, οι Άγγλοι / Βέλγοι λένε 18! Και στους βρεφοκομικούς τους αυτή την θερμοκρασία έχουν στο δωμάτιο ύπνου και τους φοράνε υπνόσακο. Εμένα το 18 μου φαινόταν λίγο, αλλά δεν το άφηνα πάνω από τους 20 το βράδυ και τους φορούσα ελαφρύ υπνόσακο (mother care).

Πολλοί λένε ότι είναι πιο υγειινό / ασφαλές (μειώνει τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου) να είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία στο δωμάτιο του ύπνου την ώρα που κοιμούνται. Το είχα ψάξει όταν ήταν βρέφη τα δικά μου. Οι αμερικάνοι ειδικοί λένε 16 -20, οι Άγγλοι / Βέλγοι λένε 18! Και στους βρεφοκομικούς τους αυτή την θερμοκρασία έχουν στο δωμάτιο ύπνου και τους φοράνε υπνόσακο. Εμένα το 18 μου φαινόταν λίγο, αλλά δεν το άφηνα πάνω από τους 20 το βράδυ και τους φορούσα ελαφρύ υπνόσακο (mother care).

Η δικιά μου ούτε συζήτηση για υπνόσακο, τον αγοράσαμε για την πλάκα, έτσι της φοράω φορμάκι, πιτζαμούλες και καλτσάκια για το χειμώνα και δεν σκεπάζεται καθόλου. Το σπίτι θερμένεται με υποδαπέδια θέρμανση και η θερμοκρασία είναι η ίδια συνέχεια 20 με 21 περίπου.