Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ

Recommended Posts

Η γυναικα μου γυρω στα μεσα του 8ου μηνα κυησης εμφανισε υψηλη πιεση της ταξης 14 με 15 η μεγαλη και 9 η μικρη. Την προσεξαμε με προσεκτικη διατροφη καθως και ενα χαπακι την μερα ωστε να αποφυγουμε τον κινδυνο πρεοεκλαμψιας και φτασαμε στην 38 εβδομαδα οποτε και γεννηθηκε η κορουλα μας. Το θεμα ειναι οτι η γυναικα μου εμφανιζει και τωρα μετα απο τρεις μηνες υψηλη πιεση στα ιδια επιπεδα. Εχουμε κανει ολες τις εξετασεις (απο τριπλεξ νεφρων, καρδιας μεχρι ορμονες αιμα ουρα 24ωρα κ.λ.π) και δεν βγηκε κατι παθολογικο η οργανικο (δοξα τον Θεο). Τωρα περιμενουμε να δουμε ποτε θα πεσει η πιεση της.

Εχετε εμπειρια τετοιας περιπτωσης? Θα με ενδιεφερε πολυ να μαθω γιατι εχω ακουσει οτι μπορει να κρατησει και ενα χρονο μεχρι να πεσει η πιεση της.

KEuPp2.png

Δυο κοριτσια φωτιζουν την ζωη μου. Η Ελενη και η Αναστασια .

Διαφημίσεις

Χρηστο κι εγω γεννησα προωρα λόγω της πίεσης. Κι εκανα μετα παρα πολλες εξετασεις (ακόμη και μαγνητική νεφρων) αλλα κανενα ευρημα δεν δικαιολογει τοσο υψηλή πιεση (εγω εχω 16 και 10, αν δεν παρω χαπια) Τωρα μετα απο 14 μήνες η πίεση υφισταται. Αυτο που φανηκε στη μαγνητική (και που δεν εντοπισε ουτε ο υπερηχος νεφρων, ουτε το σπινθηρογραφημα) ειναι μια παχυνση στα επινεφριδια. Η κρεατινίνη της και η ουρια σε τι επιπεδα βρίσκονται; Εχει εξετασει αλδοστερόνη και ρηνινη (ειναι ορμονες) κοπωσης και ηρεμίας; Μήπως την πιεση την ειχε απο πριν; Υπαρχει ιστορικό στην οικογένεια; Αν η πίεση όμως εμφανιστηκε στον 8ο και δεν ειναι κληρονομική (και άρα ειναι δευτεροπαθης) πρεπει να γινουν συμπληρωματικές εξετάσεις για να εντοπιστει απο που προέρχεται. Τι ειδικότητας γιατρος την παρακολουθεί;

Jean οσον αφορα κρεατινινη ουρια καθως και αλδοστερονη ρηνινη εμφανισε φυσιολογικες τιμες (σε κοπωση και ηρεμια). Ο πατερας της ειναι υπερτασικος αλλα εμφανισε πιεση σε μεγαλη ηλικια. Απο γιατροι που ασχοληθηκαν ηταν καρδιολογος γυναικολογος και ενδοκρινολογος. Μαγνητικη δεν καναμε. Καναμε τριπλεξ καρδιας και επινεφριδιων. Τωρα αν ειχε πιεση απο πριν δεν γνωριζω γιατι δεν υπηρχε λογος να ασχοληθουμε. οι εξετασεις ηταν εξονυχιστικες (holter 24ωρου, και τα παραπανω που ανεφερα). Η διαγνωση ηταν ιδιοπαθης υπερταση και η ενδοκρινολογος λεει οτι λογικα θα πεσει απλα μπορει να παρει καιρο. Θα επαναληφθουν οι εξετασεις (τουλαχιστον οι ορμονικες) σε 6 μηνες.

KEuPp2.png

Χρήστο, χωρίς να ειμαι γιατρος και άρα γράφω μόνο ό,τι γνωρίζω εξ ιδίας πείρας, αν η υπέρταση της γυναίκας σου ήταν ιδιοπαθής θα έιχε γίνει αντιληπτή πολύ πριν τον 8ο μήνα. ιδιοπαθης υπέρταση ειναι εκείνη που εμφανιζεται στον οργανισμό χωρις παθολογικά αιτια και υπαρχει από μόνη της και συνηθως αποδιδεται σε κληρονομικά αίτια. Αν όμως μεχρι τον 8ο η πίεσή της ήταν φυσιολογική τότε πως την χαρακτήρισαν ιδιοπαθή;

Γνωμη μου πάντα, επισκεφθείτε έναν νεφρολόγο, που είναι ο καθ'ύλην αρμόδιος γιατρος σε θεματα υπέρτασης να γινει εξονυχιστικός έλεγχος στα νεφρά. (αναφέρομαι σε μαγνητική τομογραφία) Ο υπέρηχος δεν δείχνει τα παντα. Μην τρομαζεις στο ακουσμα της μαγνητικής, δεν αναφερομαι προς Θεού σε κατι "κακο". Μπορει κατι πολυ πολυ απλο να δημιουργεί αυτο το πρόβλημα. Ας αποκλεισετε πρώτα όλα τα ενδεχόμενα. Η τακτική των ιατρων μεχρι τωρα ήταν να αναφερονται αβασανιστα σε ιδιοπαθή υπέρταση, να δινουν χαπακι στον ασθενη μια ζωή ενω το προβλημα μπορουσε να λυθει απλα με άλλους τροπους. Πχ, μπορει να το δημιουργει καποια στενωση στη νεφρική αρτηρια που ευκολα μπορει να διαλυθει με χαπια... αν δεν διερευνηθουν τα νεφρα πως θα το μαθεις αυτο;

Οκ θα το τσεκαρω Jean. Εξαλλου θα επαναληφθουν οι εξετασεις.

Αλλα να σε ρωτησω κατι. Σε εξετασεις κρεατινινης ορμονων αιματος κ.λ.π δεν φανηκε κατι? Εκανες τετοιες εξετασεις? Μου φαινεται περιεργο να μην "χτυπησε" κατι εκει.

KEuPp2.png

Διαφημίσεις

Ναι, Χρηστο ηταν τσιμπημενες ολες...ρηνινη, αλδοστερόνη, κρεατινίνη και ουρια και κανω εξετασεις καθε μηνα για να τις παρακολουθω. Ειναι σε πτωτική πορεια ωστοσο και ελπιζω να παραμεινουν γιατι αλλιως θα χρειαστει να κανω βιοψια νεφρων.

Παντως νομιζω οτι εφοσον στη γυναικα σου δεν παρατηρηθηκαν αυξημενες τιμες στις εξετασεις αυτες κατι απλο θα ειναι και θα περασει. Ευχομαι ο,τι καλυτερο.

JEAN ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να σου πανε ολα καλα. Να προσεχεις τον ευατο σου. Εχω βιωσει πολυ αγχος με αυτη την κατασταση της πιεσης της γυναικας μου. Να περασουν ολα και να 'στε σιδερενιες.

KEuPp2.png

Χρήστο καλημέρα. H jean ήταν το κατάλληλο άτομο για να σου πεί κάποια πράγματα γιατί είχε η ίδια δυστυχώς την εμπειρία. Να μην ανησυχείς, αφού το παρακολουθείτε, όλα θα πάνε καλά. Και μια φίλη μου είχε το ίδιο πρόβλημα και γέννησε φυσιολογικά ένα υγιεστατο κο΄ριτσάκι!!Εύχομαι όλα να σας πάνε καλά!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Και εμεις mata εχουμε ενα κοριτσακι 3 μηνων τωρα. Απλα συνεχιζεται η πιεση της γυναικας μου. Ελπιζω και εγω οτι ολα θα πανε καλα.

KEuPp2.png

Ναι λάθος το διατύπωσα. Ηθελα να πώ ότι είναι κάτι που ξεπερνιέται. να χαίρεστε την κορούλα σας και εύχομαι να ξεπεραστεί το πρόβλημα σύντομα και στη γυναίκα σου. :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις