Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Recommended Posts

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΠΟ 24/3/08 ΕΩΣ 24/7/08. ΑΝ ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ (ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ), ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

* ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ

* ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΧΑΡΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΠ΄ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΜΟΥ? ΜΗΝ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ...

Διαφημίσεις

Αγαπητη Loreen,μολις διαβασα το μηνυμα σου και επειδη ειμαι σε παρομοια φαση σου απαντω..

Πιο συγκεκριμενα,ας αρχισω με το χαρτι που λες να του υπογραψεις οτι δεν διεκδικεις τιποτα απ'αυτον.Δεν ξερω το κατα ποσο μπορει να γινει αυτο..Αυτο που ξερω ειναι οτι δεν μπορει να σε διωξει για ενα χρονο μετα τη γεννα,αλλα δεν μπορει να τον ελεγξει και κανεις αν εσυ δεν του κανεις καταγγελια..καταλαβες??το προβλημα θα το εχει τοτε..οποτε μπορει να σου κανει απολυση,φυσικα χωρις να σου δωσει την αποζημιωση που δικαιουσαι γιατι στην ουσια κανετε συμφωνια για να φυγεις.μπορει αν θελει να ρωτησει και το λογιστη του και αν βρουν κολλημα,να ξερεις οτι για ολα υπαρχουν παραθυρακια..οι λογιστες ειναι γατες σ'αυτα αν θελουν..!!

σ'αυτα που σου λεω ειμαι 100% σιγουρη γιατι τωρα τελειωνει η αδεια κυοφοριας μου(τη δευτερα γενναω)και απολυθηκα ενα μηνα πριν αρχισει!!βεβαια απολυθηκα γιατι εκλεισε η επιχειρηση αλλα επειδη το εψαξα παρα πολυ και στη δικη σου περιπτωση το ιδιο γινεται!!και φυσικα γραφτηκα στο ταμειο ανεργιας και δεν εχασα κανενα απο τα επιδοματα!!το μονο που χανω ειναι το βοηθητικο του οαεδ που δινουν μολις ληξει η αδεια λοχειας,γιατι υποτιθεται οτι οταν θα ληξει αυτη μου η αδεια εγω θα ειμαι ανεργη,καταλαβες?

οποτε καλυτερα να σε απολυσει καμια 10ρια μερες μετα τις 24/7 για να μπορεσεις να παρεις και αυτο το επιδομα..

ελπιζω να σε καλυψα αρκετα..

καλο υπολοιπο εγκυμοσυνης σου ευχομαι,καλα χριστουγεννα και καλη πρωτοχρονια,με υγεια,χαρα,αγαπη και ευτυχια..

:):):)

Θα συμφωνησω με την προλαλησασα. Αν δεν κανεις εσυ θεμα .... δεν μπλεκει. Το χαρτι μπορει απλα να το θελει για να ειναι καλυμμενος 100% οτι δεν θα αλλαξεις γνωμη και θα τον τρεχεις.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

NAI, ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ! ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΚ.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΙ ΠΟΣΟ ΜΙΛΑΜΕ?

ΕΥΗ, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ, Μ΄ ΕΝΑΝ ΠΟΝΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ! ΑΠΟΡΙΑ: ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ ΑΚΟΜΑ? ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ, 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ 9 ΜΕΤΑ..

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Τελειωνει η αδεια κυοφοριας γιατι υποτιθεται οτι τη δευτερα γενναω και αρχιζει η αδεια λοχειας!!!καταλαβες?οσο για το ποσο του οαεδ νομιζω οτι ειναι γυρω στα 500ευρω,χωρις να μαι απολυτως σιγουρη..παντως και πιο λιγα ναναι γιατι να τα χασεις??

το μονο προβλημα ειναι το πηγαινε-ελα!!!αλλα τι να κανουμε,αυτη ειναι η ελλαδιτσα μας..

καλες γιορτες.. :):):)

Διαφημίσεις

οσο για το ποσο του οαεδ νομιζω οτι ειναι γυρω στα 500ευρω,χωρις να μαι απολυτως σιγουρη..παντως και πιο λιγα ναναι γιατι να τα χασεις??

Tο ποσό του OAEΔ είναι θεωρητικά, η διαφορά της μισθοδοσίας σου και των επιδομάτων εγκυμοσύνης-λοχείας του IKA (χωρίς το επίδομα τοκετού, 890ευρώ).

Άρα το ποσό που αντιστοιχεί στην κάθε κοπέλα είναι βάσει του μισθού της.

Tο πήρα πρόσφατα γι'αυτό το θυμάμαι...

Tο κακό είναι ότι πας μια φορά για να πάρεις τα χαρτιά που χρειάζεται να συμπληρώσεις.

Πας 2η φορά για να τα καταθέσεις.

Πας 3η φορά (μετά από 1 με 1.5 μήνα) για να παραλάβεις την επιταγή.

Kαι μετά περιμένεις στην ουρά στην Eθνική για να την εξαργυρώσεις.

Mπόλικη ταλαιπωρία...

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

LOREEN εισαι απολυτα σιγουρη οτι θελεις να αφησεις τη δουλεια σου; Στο λεω γιατι ναι μεν θα ειναι δυσκολο με 2 μωρακια αλλα δε θα χρειαζεσαι κι εσυ μια διεξοδο; Δε σου λεω για το μισθο γιατι μπορει να εχεις την οικονομικη ανεση και να μην τον χρειαζεσαι,το ψυχολογικο θεμα ομως ειναι κι αυτο σημαντικο. Κι εγω που δεν ειμαι ευχαριστημενη πλεον απο τη δουλεια μου,που αντιπαθω το 90 % των συναδελφων μου και που απο τοτε που ξεκινησε η αδεια εγκυμοσυνης εχω ριξει κυριολεκτικα μαυρη πετρα πισω μου,σκεφτομαι οτι απο ενα σημειο και μετα θα το νοσταλγησω το γραφειο. Καποια στιγμη το σκεφτηκα κι εγω να μην επιστρεψω μετα την αδεια αλλα μετα σκεφτηκα αφ' ενος οτι θα μου λειψει η δουλεια αργοτερα και αφ΄ετερου θα μου λειψει τρελλα και ο μισθος!!! :) Παντως αν ειναι να φυγω θα προτιμησω να τους κανω να με απολυσουν μολις τελειωσει ο ενας χρονος που δεν μπορουν να με διωξουν,για να μη χασω και την αποζημιωση.

Tελικα joe νομιζω οτι ειναι στον ανθρωπο!!!και πως θα του φανει στην πορεια...εγω ελεγα οτι θα ηθελα να δουλεψω μετα την αδεια,τωρα ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα με τη δουλεια οπως προανεφερα,αδημονω να περασω παραπανω χρονο με το μωρο μου και να το χαρω λιγο περισσοτερο σ'αυτην την τρυφερη ηλικια και υστερα να ξαναβγω στην δουλεια!!

βεβαια θα δειξει,πως θα ειμαστε και οικονομικα.. :?:?:?:)

αν θυμαμαι καλα εχεις πητ 9/1?εγω εχω 4/1,αλλα μπαινω τη δευτερα με ραντεβου!!!

αν θυμαμαι καλα και η ΠΓ εχει ιδια πητ με μενα!!και λεγατε οτι μπορει και σεις να γεννησετε νωριτερα..αρα θα ειναι μαζι τα μωρακια μας?...

καλα γεννητουρια μας λοιπον!! :):):)

ΕΥΗ μου ναι στις 9 Γεναρη εχω ΠΗΤ αλλα επειδη παραμενει ισχιακο και δεν εχει πλεον περιθωριο να γυρισει σε κεφαλικη προβολη θα μου το παρει νωριτερα με καισαρικη. :x Τωρα το ποσο νωριτερα δεν το εχουμε καθορισει ακομη,στην αρχη μου ελεγε για αυριο Παρασκευη (!!!) :shock: οπου εγω φυσικα του ειπα οχι γιατι μου ηρθε πολυ ξαφνικο κι ετσι λεμε να με δει αλλη μια φορα την Πεμπτη και να αποφασισουμε τοτε.Εγω ηθελα να παρει και τις 40 εβδομαδες αμα γινοτανε αλλα ο γιατρος λεει το αργοτερο μεχρι 31 του μηνος να το εχουμε παρει!!! :shock: Μου ηρθε ψιλοαποτομο βεβαια!!! Παντως για τη δουλεια που λεγαμε,ισως ακριβως επειδη δεν εχω συνειδητοποιησει ακομη τι παιζει,ισως γι' αυτο να ανυπομονω απο τωρα να ξαναγυρισω στην ενεργο δραση. Ισως μετα να τα δω αλλιως τα πραγματα,αλλα βρε κοριτσια,η ολη διαδικασια του να ντυθεις,να πας στη δουλεια,να κανεις χαβαλε με τους συναδελφους (στην περιπτωση μου με τους 2-3 που συμπαθω),να νιωσεις δημιουργικη,ολο αυτο δε θα σας λειψει; Θα μου πεις εγω υπηρξα και κολλημενη τρελλα με τη δουλεια (workaholic που λενε) για μεγαλο διαστημα οποτε δεν ειμαι και η καταλληλοτερη για να εκφερει αντικειμενικη αποψη. :wink:

Kι εγώ καισαρική θα κάνω, με ΠΗΤ 7/1 και όταν συζητούσαμε πότε περίπου θα μπω, μου είπε μεταξύ χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς...λες και είναι πρόγραμμα διακοπών...και του είπα όχι θέλω το παιδί να γεννηθεί το 2008, κρίμα να είναι μια χρονιά "μεγαλύτερη" :D και συμφώνησε αμέσως...μου είπε κανένα πρόβλημα αρκεί να το παρακολουθούμε και να μην προκύψει κάτι απροόπτο στο μεταξύ! Οπότε μάλλον 2-3 γενάρη το βλέπω...

Οπότε κι εγώ χάρηκα που θα πάρει τις μέρες του, συζήτησε το ξανά με τον γιατρό σου...

Θέλουν την ευκολία του προγραμματισμου...δεν είναι το ίδιο εύκολο να κάνεις εγχείρηση σε έναν μυ που συσπάται (αν αρχίσει ο τοκετός)...

αλλα είπαμε!!! Δεν φτάνει που ήρθαν τα πράγματα ετσι που θα κάνουμε καισαρική, ας δεχτούν τουλάχιστον τις ημερομηνίες και τα θέλω μας!

Βέβαια η εγκυμοσύνη υποτίθεται ότι είναι επικίνδυνη στην αρχή και στο τέλος και δεν θέλουν να ρισκάρουν επιπλοκές...αλλά άμα γεννουσαμε φυσιολογικά δεν θα περιμέναμε???

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

Πες τα βρε Galat,πες τα!!! :D Κι εγω θελω να εχει μπει το 2008 για να μην παρει στην πλατη του το παιδι το 2007 για λιγες μολις μερες!!!Εδω εγω "τη λεω" καμμια φορα για πλακα στη μαμα μου που με γεννησε Οκτωβρη και για 2 μηνες φορτωθηκα μια χρονια!!! Θα μου πεις τιι να κανε η γυναικα,να κρατιοτανε να με γεννησει 11μηνητικο ή να υπολογισει τη συλληψη; :lol::lol::lol:

Συμφωνω ομως μαζι σου.Κι εγω αυτο θα του πω του γιατρου,να το προγραμματισουμε αν ειναι για 2 με 3 του μηνα κι αν μεχρι τοτε εχω μπει σε διαδικασια κανονικου τοκετου τι να κανουμε,δηλαδη αν πηγαιναμε για φυσιολογικο και τελευταια στιιγμη χρειαζοταν η καισαρικη το ιδιο δε θα συνεβαινε; Παντως ορισμενοι μου λενε οτι καλυτερα ειναι να γεννηθει μεσα στο 2007 γιατι το 2008 ειναι δισεκτο,αλλα αυτα δεν τα πιστευω.Αν το παμε ετσι,συμφωνα με την αριθμολογια καλυτερο ειναι το 2008 που ειναι ζυγος αριθμος!!! Παντως,αν επιτρεπεται,εσυ γιατι θα κανεις καισαρικη;

Νομίζω οτι πλέον τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολειο ανάλογα με το ετος γεννησης, δηλαδη στην ιδια ταξη ειναι παιδια γεννημένα από Ιανουάριο μεχρι Δεκέμβριο του ιδιου ημερολογιακου ετους.

Ουπς!!! Αν εχεις δικιο τοτε μπορει να ειναι το μεγαλυτερο στην ταξη,αν γεννηθει ας πουμε Πρωτοχρονια ή μεσα στο Γεναρη γενικοτερα. Καλο αυτο για να ειναι και πιο ωριμο.

Διαφημίσεις

Eγώ πάντως joe μου και ilonkaki δεν τη βλέπω τελικά για 2008...σήμερα κάναμε βιοφυσικό , όλα καλά 2991 gr αλλά βρήκαν ότι έχει μειωθεί το αμνιακό...

Τη δευτέρα θα με δει και ο γιατρός μου και μάλλον το κόβω να με βάζει τετάρτη πέμπτη για γέννα!!! Τι να γίνει ό,τι είναι καλύτερο για την υγεία της...

το θετικό είναι αν γίνει έτσι ότι θα γιορτάσουμε την πρώτη μας πρωτοχρονιά στο σπιτάκι μας!

Θα σας πω νεότερα...

eNeap2.pngNziDp2.png

Galat κι εμενα την αλλη Παρασκευη θελει να με βαλει να γεννησω!!! Βασικα ηθελε να με βαλει χτες Παρασκευη γιατι σημερα εφευγε για Λονδινο και ηθελε να ειναι σιγουρος οτι δε θα συμβει κατι απροοπτο αλλα εγω ημουν ανενδοτη,μιλαμε με επιασε πανικος με το που μου ειπε "Διαλεξε,αυτη την Παρασκευη ή την επομενη!!!" Τωρα λοιπον ειναι Αγγλια ο γιατρουλης και παρακαλαω να μη μου ερθει ο τοκετος μεχρι την Τεταρτη που γυρναει γιατι αν και εχει αφησει αντικαταστατη οσο να ναι με το γιατρο σου αισθανεσαι παντα καλυτερα!!! Και δε θα αγχωνομουν τοσο πολυ αν ηταν να παω φυσιολογικα αλλα τωρα με το ισχιακο και τη σιγουρη καισαρικη θελω οπωσδηποτε τον γιατρουλη μου. :) Αρα αν γεννησεις Πεμπτη μαλλον θα εχουνε 1 μερα διαφορα τα μωρακια!!! Με το καλο λοιπον!!! :D

Με το καλό τα συνομήλικά μας!!!!!!

Καλές γιορτές και καλά χριστούγεννα εύχομαι σε όλους αν δεν μπορέσω να μπω στο forum μέχρι την τρίτη...Αυριο θα σας πω νεότερα αν τα καταφέρω και δεν φύγω από το ιατρείο για το μαιευτήριο κατευθείαν!!!! :D

eNeap2.pngNziDp2.png

Κοριτσάκια καταρχήν καλά χριστούγεννα...

Πήγα χθές στον γιατρό μου, η μικρή είναι ντούρα και υγιέστατη οπότε μου είπε γιατί να μην πάρει τις μέρες της...μαλλον πάμε για το νέο ετός! :D (η πητ είναι 7/1 κανονικά αλλά για 3/1 φαντάζομαι ότι πάμε)

Εκανε τις αναπνευστικές τις κινήσεις, εξάσκηση για έξω, είχε πολύ καλό καδριοτοκογράφημα και έχει εμπεδωθεί τέλεια...είναι πολύ χαμηλά και μου είπε ο γιατρός ότι αν γεννούσες φυσιολογικά θα χοροπηδάγαμε από τη χαρά μας με τέτοια θέση...

Μου είπε συνήθως συμβουλεύουμε περπάτημα, εσύ κατσε ξάπλα σπίτι αραλίκι! :D

Αλλα δυστυχώς θα γεννήσω με καισαρική, αν και χαίρομαι που το παει βήμα βήμα με παρακολούθηση και δεν το προγραμματίζει νωρίτερα...

Οποτε μάλλον όταν με πιάσουν οι πόνοι φυσικά το βλέπω...θα δούμε!!!

Αν δω και δεν έχω άλλη υπομονή θα του πω να το...επισπέυσουμε!

Και πάλι καλές γιορτές σε όοοολο τον κόσμο!

eNeap2.pngNziDp2.png

KΚαλες γιορτες σε ολους και φυσικα,Galat,με το καλο να κρατησεις την μπεμπαρα στην αγκαλια σου!!! Εγω αυριο θα μαθω ποτε θα μου προγραμματισει την καισαρικη!!! :)

Νομίζω οτι πλέον τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολειο ανάλογα με το ετος γεννησης, δηλαδη στην ιδια ταξη ειναι παιδια γεννημένα από Ιανουάριο μεχρι Δεκέμβριο του ιδιου ημερολογιακου ετους.

Έτσι είναι όπως τα λες.....

Κορίτσια με το καλό!!

Ευχαριτουμε renia μου γλυκιά!!!

Joe μου με το καλό κι εσύ!!! Θα είμαστε τις ίδιες μέρες μαζί στο Ιασώ σχεδόν!!!Χαίρομαι που σε γνώρισα στο forum εστω και θα μοιραστούμε τις ίδιες εμπειρίες στον ίδιο χρονικό πλαίσιο!

eNeap2.pngNziDp2.png