Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Πόσο συχνά σας συμβαίνει να αισθάνεστε ότι το παιδί σας δεν είναι ευπρόσδεκτο εκεί που πάτε;

Πόσο συχνά εισπράτετε βλέματα αποδοκιμασίας και γκριμάτσες δυσφορίας σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες του στυλ "ήρθε αυτή τώρα με το παιδί και θα μας πάρει τη σειρά";

Πόσες φορές έχετε βγει έξω για φαγητό ή καφέ και σας στραβοκοιτάζουν τα γκαρσόνια γιατί το παιδί τους χαλαεί το image του μαγαζιού;

Πόσοι έχουν κάνει την πάπια όταν μπαίνετε με το παιδί σε μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν υπάρχει θέση ελεύθερη;

Αναρωτιέμαι λοιπόν είναι καλοδεχούμενα τα παιδιά σε αυτή τη χώρα;

Η έλειψη βασικών υποδομών σε συνδυασμό με αυτή τη νοοτροπία εμποδίζει τα παιδιά να βγουν από το σπίτι τους.

Πολλοί με έχουν ρωτήσει "γιατί το παίρνεις μαζί σου, δεν έχεις που να το αφήσεις;" Όχι δεν έχω, αλλά και να είχα γιατί να το αφήσω;

Να το αφήσω για να πάω στη δουλειά, να το αφήσω για να πάω για ψώνια, να το αφήσω για να συνδιαλαγώ με το δημόσιο, να το αφήσω για να διασκεδάσω; και τότε πότε θα ζήσω εγώ με το παιδί μου;

Δεν έκανα παιδί για να το αφήσω, ούτε για να το φυλακίσω μέσα σε τέσσερις τοίχους. Άλλωστε πως θα ενταχθεί ένα παιδί στην κοινωνία όταν είναι μόνιμα κλεισμένο μέσα;

Πριν εκατό χρόνια ζούσαν οι γυναίκες κλεισμένες μέσα στα σπίτια. Θα πρέπει να περάσουν άλλα εκατό για να βγουν τα παιδιά έξω;

Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που πάσχει από υπογενητικότητα, τα παιδιά να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο και από την πολιτεία αλλά και από την κοινωνία.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Διαφημίσεις

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πες τα χρυσοστομη!!!!αυτη η ατακα πια??αμαν γιατι ταλαιπωρεις το παιδακι σου καλε με τετοια ζεστη?μου το χε πει μια και φυσικα δεν αντεξα θα το κρατησεις εσυ της λεω???εχω τυχει σε λεωφορειο πηγαινα για δουλεια διπλα μου ορθια μαζι με μενα μια κοπελιτσα σε προχωρημενη εγκυμοσυνη αδειαζει θεση παω καθομαι μπροστα και φωναζω την κοπελα να κατσει με σπρωχνει μια κ##%γρια φωναζοντας οτι ειμαστε νεες εμεις και οταν αυτη ηταν εγκυος δουλευε 9 μηνων στα χωραφια!και της απανταω και γω αφου στα χωραφια εισαι μαθημενη τι περιμενα απο σενα?αν δεν επεμβαινε ο οδηγος να την κραξει θα την ειχα σφαλιαρισει για τον τροπο που φερθηκε στην κοπελα.σκηνικο 2ον εχω την κορη μου βρεφος στο μαρσιππο και παω σουπερ μαρκετ περιμενω στην ουρα και αρχιζει η μικρη μου να κλαιει.ρε συ ουτε ενας να παραχωρησει την θεση του!και αντι αφτου απο πισω μου μια ξεφυσαγε..την ενοχλουσε την κυρια το μωρο...

Nrdkp3.png

ζώα όλοι ζώα.. και μωράκι μικρό που έχω και μεγαλύτερο παιδάκι πάλι γραμμένη με έχουν, τόσο στο σουπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς, στις δημόσιες υπηρεσίες, παντού. Να μην μιλήσω για την περίοδο της εγκυμοσύνης που επίσης με είχαν γραμμένη κανονικά.. και οι γριές ειναι η χειρότερη φάρα.. Πάντως ένα περίεργο πράγμα όσες φορες ... σπάνια μου παραχώρησαν θέση ήταν άντρας και όχι γυναίκα.. σαν να μην νιώθουμε η μια την άλλη τελικά..

Πάντως ένα περίεργο πράγμα όσες φορες ... σπάνια μου παραχώρησαν θέση ήταν άντρας και όχι γυναίκα.. σαν να μην νιώθουμε η μια την άλλη τελικά..

Αυτή την έλλειψη αλληλεγγύης την έχω παρατηρήσει και εγώ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

etCDp3.png hk8kp3.png

Διαφημίσεις

ποτέ εγκυος η με τον μπεμπη δεν περιμενα στη σειρα! με θαρρος ή θρασος, οπως θελετε πειτε το, πηγαινα πρωτη σιναμενη κουναμενη!

μια φορα στη λαϊκη επισης, ενας παπους με καροτσι με εβρισε γιατι το καροτσι επιανε χωρο (να σημειωσω οτι το δικο του καροτσι για ψωνια ηταν το ιδιο μεγαλο!) αλλα σεβαστηκα τα χρονια του...

θελει θρασος! επειδη αυτοι ειναι γαϊδουρια, εμεις θα τους αφησουμε???

Πήγα σήμερα παιδίατρο για εμβόλιο της μικρής. Μετά θα συναντιόμασταν με το σύζυγο για αγορά με όοοοολα τα παιδιά μαζί. :)

Μέχρι να συναντηθούμε όλοι, είχα τη μικρή στο sling το mp3 πάνω στη μικρή και χάαααζευα βιτρίνες..... ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Όσο για τα παιδιά... Είναι τόσα που δεν προλαβαίνω να δω τις φάτσες των άλλων αν τους ενοχλεί ή όχι η παρουσία μας. Έτσι κι αλλιώς δε με νοιάζει. Σε όποιον αρέσουμε... για τους άλλους δε θα μπορέσουμε! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Επίσης κάναμε test drive σε επταθέσιο.... ΟΛΗ η οικογένεια! 6 εμείς και 1 ο πωλητής... φουλ το επταθέσιο...! Καλά περάσαμε! Εκδρομούλα... :) Κι ο τύπος δεν είχε παράπονο... μάλλον το διασκέδασε.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Σημερα το πρωι στο λεωφορειο για τη δουλεια μπαινει μια γυφτισα με ενα μωρο στο καροτσι, που δε θα ηταν ουτε ενος το κακομοιρο. Ηταν γλυκο μωρακι, ειχε ενα κουλουρακι κ ετρωγε κ ψιλογκρινιαζε το κακομοιρο. Μου εκανε τρομερη εντυπωση η συμπεριφορα του κοσμου. οχι απλα ολοι αδιαφορησαν, αλλα ουτε να την κοιταξουν.. Ειχε το μωρο αγκαλια για να βλεπει εξω κ κανεις δεν προθυμοποιηθηκε να σηκωθει. Καποια στιγμη το μωρο πνιγηκε κ εβηψε κ η "κυρια"που καθοταν μπροστα της απλα τραβηξε εντρομη μια τσαντα σουπερμαρκετ που ειχε στα ποδια της μην τυχει κ της φτυσει τιποτα το μωρο. Καποια στιγμη η γυφτισα ζητησε απο μια κοπελα να κατσει κ την κοιταξαν ολοι σαν να ηταν εγκληματιας..

ΝΤΡΟΠΗ!! Αν ηταν Ελληνιδα δηλαδη θα ειχαν ολοι εντελως διαφορετικη αντιδραση. Το γυφτακι δηλαδη δεν ειναι μωρο?Ασχετα με το αν συμφωνουμε ή αν θελουμε τους γυφτους ή οχι, δεν παυουν να ειναι ανθρωποι κ ενα μωρο δεν παυει να ειναι μωρο..

Το λεωφορειο ειχε τοσο κοσμο κ πρεπει να ημουν η μονη που του χαμογελασε.. Ντροπη μας...

Έχω νοιώσει κι εγώ πολλές φορές ανεπιθύμητη και μάλιστα αισθάνθηκα και ενοχές και μερικές φορές και ντροπή γιατί είχα μαζί τα παιδιά :cry:. Ήταν και η περίοδος της λοχείας, λίγο οι ορμόνες ε, δεν ήμουν και στην καλύτερή μου φάση για να αντιδράσω ή και να συνειδητοποιήσω ακόμα τι ακριβώς συμβαίνει. Αν είναι δυνατόν, να αισθάνομαι άσχημα που "κουβαλάω" τα παιδιά μαζί μου.

Και γιατί θα πρέπει να τα "παρκάρω" κάπου; Για πιο λόγο έκανα παιδιά; Για να τα αφήνω συνέχεια σε κάποιον άλλο; Πάω παντού με τα παιδιά. Το μικρό στο καρότσι, ο μεγάλος στους ώμους. Το μικρό στο μάρσιπο, ο μεγάλος στο καρότσι και με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς!!

και ναι Αλκυών, ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ

Διαφημίσεις

Έτσι κι αλλιώς δε με νοιάζει. Σε όποιον αρέσουμε... για τους άλλους δε θα μπορέσουμε! ;)

έτσι ακριβώς...εγώ για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν έχω αισθανθεί αυτό που λέτε...

rQGhp3.png

Ποτε δεν με ενδιεφερε η γνωμη των αλλων,ποσο μαλλον σε οτι εχει να κανει με τα παιδια μου....

Σιγα μην αφησω (αληθεια,που?) τα παιδια μου για να μην δυσανασχετει ο καθε δυσκοιλιος!!!:-D

Με τα παιδια ειμαστε αυτοκολλητακια,κι ετσι θα παραμεινουμε...........και συμφωνω με την Αλκυων και τη Μικα.......

ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ........για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε...:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Έχω νοιώσει κι εγώ πολλές φορές ανεπιθύμητη και μάλιστα αισθάνθηκα και ενοχές και μερικές φορές και ντροπή γιατί είχα μαζί τα παιδιά :cry:. Ήταν και η περίοδος της λοχείας, λίγο οι ορμόνες ε, δεν ήμουν και στην καλύτερή μου φάση για να αντιδράσω ή και να συνειδητοποιήσω ακόμα τι ακριβώς συμβαίνει. Αν είναι δυνατόν, να αισθάνομαι άσχημα που "κουβαλάω" τα παιδιά μαζί μου.

Και γιατί θα πρέπει να τα "παρκάρω" κάπου; Για πιο λόγο έκανα παιδιά; Για να τα αφήνω συνέχεια σε κάποιον άλλο; Πάω παντού με τα παιδιά. Το μικρό στο καρότσι, ο μεγάλος στους ώμους. Το μικρό στο μάρσιπο, ο μεγάλος στο καρότσι και με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς!!

και ναι Αλκυών, ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ

Αυτό ακριβώς εννοώ. Σε όποιον αρέσουμε. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και δεν πρέπει οι μαμάδες να αποφεύγουμε να τα παίρνουμε μαζί μας.

etCDp3.png hk8kp3.png

Aκριβώς σε όποιον αρέσουμε..

Εγώ έχω τύχει και πολλές φορές στο λεωφορείο να θέλω να μπω και να χω τη μικρή στο καροτσι και τον Βασίλη στο χέρι που ειναι 3,5 και με βοηθάει ο κόσμος, βοηθάνε τον Βασίλη να κάτσει κάπου μέχρι να ανεβάσω το καρότσι.Όταν έχω και τα 3 παιδιά μαζί μου, ίσως επειδή βλέπουν μεγαλύτερη την Αλκμήνη δεν υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά βοηθείας....αλλά ειπαμε έχω την Αλκμήνη

Τώρα υπάρχουν αυτοί που δυσανασχετούν αλλά επίσης υπάρχουν και άλλοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μου με πιο ζεστασιά...

Διαφημίσεις

Εγώ δεν μπορώ να πω το ίδιο... μάλλον το αντίθετο... Μου φαινετε πως η μεγάλες πόλεις ειναι πολύ σκληρή η ζωή. Εγώ έχω μεγαλώσει στην Αυστραλια, Συδνέυ και εκει τα πράγματα ειναι πολύ πιο ανθρώπινα...πολλές φορές όταν βγαζω τον μικρο με το καροτσι και βρισκω εμποδια...μηχανακια και διαφορα.. αναζητω την Αυστραλια...και λέω "μα γιατί κατι τόσο δεδομενο σε αυτή την χώρα ειναι ανυρπακτο στην Ελλάδα"...

Αλλα όσον αφορά συμπεριφόρα κατα την διάρκεια της εγκημοσυνης και με το μωρο τωρα στην Μυτιλήνη οι άνθρωποι ...με αφηνουν έκπληκτη... πάντα με παραχωρουν την θεσει σε σουπερμαρκετ, τραπεζα κτλ.. Εχει τυχη να τρεξει ενας κυριος απο τον απέναντι δρομο για να με βοηθησει με το καρότσι...και να μου λεει "τα εγγονέλλια (Μυτ. διαλεκτος) μας να προσεχουμε και τσ' μανούλες"

e977372361.png

ρε παιδια εγω απο τοτε που εκανα τη μικρη μου συνεχεια μου μιλουν αγνωστοι...βλεπουν την μικρη κ χαμογελαν την παιζουν...κανενας δεν εχει ξινισει τη μουρη του!! μηπως ρε παιδια να πηγαινατε επαρχια?

καλα βεβαια για σειρες κ τετοια ουτε λογος!!! απλα οταν συμβαινει νομιζω οτι ο κοσμος καλυτερευει!!!!

Εγώ δεν μπορώ να πω το ίδιο... μάλλον το αντίθετο... Μου φαινετε πως η μεγάλες πόλεις ειναι πολύ σκληρή η ζωή. Εγώ έχω μεγαλώσει στην Αυστραλια, Συδνέυ και εκει τα πράγματα ειναι πολύ πιο ανθρώπινα...πολλές φορές όταν βγαζω τον μικρο με το καροτσι και βρισκω εμποδια...μηχανακια και διαφορα.. αναζητω την Αυστραλια...και λέω "μα γιατί κατι τόσο δεδομενο σε αυτή την χώρα ειναι ανυρπακτο στην Ελλάδα"...

Αλλα όσον αφορά συμπεριφόρα κατα την διάρκεια της εγκημοσυνης και με το μωρο τωρα στην Μυτιλήνη οι άνθρωποι ...με αφηνουν έκπληκτη... πάντα με παραχωρουν την θεσει σε σουπερμαρκετ, τραπεζα κτλ.. Εχει τυχη να τρεξει ενας κυριος απο τον απέναντι δρομο για να με βοηθησει με το καρότσι...και να μου λεει "τα εγγονέλλια (Μυτ. διαλεκτος) μας να προσεχουμε και τσ' μανούλες"

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΚΥ συντοπιτισσα!ποτε θα πιουμε καφεδακι?λοιπον και γω εδω στη μυτιληνη δεν ειχα κανενα προβλημα!παντα ειχα προτεραιοτητα!να ναι καλα οι ανθρωποι!οσο για τους αλλους που λετε?απλα ειναι γαιδουρακια με ουριτσα και σαμαρι!:lol:

Χαίρομαι που στην επαρχία τουλάχιστον είναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα. Εμένα μου έχει τύχει να προσπαθήσουν να μου πάρουν τη σειρά σε εφημερεύον φαρμακείο (Τετάρτη 16 Αυγούστου 2006) με τον Ευριπίδη στο καρότσι, μόλις να έχει σαραντίσει. Δεν το άφησα βέβαια, αλλά με σοκάρισε. Αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο και μέσα σε τρία χρόνια έχω μαζέψει πολλά παρόμοια. Δεν μασάω όμως και μέχρι τώρα τον κουβαλάω παντού μαζί μου. Μέχρι και σε κηδεία τον έχω πάει.

etCDp3.png hk8kp3.png

ποτέ εγκυος η με τον μπεμπη δεν περιμενα στη σειρα! με θαρρος ή θρασος, οπως θελετε πειτε το, πηγαινα πρωτη σιναμενη κουναμενη!

μια φορα στη λαϊκη επισης, ενας παπους με καροτσι με εβρισε γιατι το καροτσι επιανε χωρο (να σημειωσω οτι το δικο του καροτσι για ψωνια ηταν το ιδιο μεγαλο!) αλλα σεβαστηκα τα χρονια του...

θελει θρασος! επειδη αυτοι ειναι γαϊδουρια, εμεις θα τους αφησουμε???

Συμφωνώ 100% μαζί τους. Το ίδιο έκανα και εγώ. Απλά εγώ όταν έμπαινα σε μεταφορικά μέσα απαιτούσα από τον οδηγό μια θέση. Χέστ..κα αν οι άλλοι με έβλεπαν με μισό μάτι. Παντού πήγαινα σε διευθυντές ή ανωτέρους και με εξυπηρετούσαν πάντα. Γαιδούρια αυόί μια φορά 100 φορές εμείς!!!!!!

καλά δεν το συζητάω, ειδικά στην Αθήνα υπάρχει τόση αδιαφορία και γαϊδουριά πια, ειδικά για τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν κάποια δυσκολία στην κίνηση ή θα έπρεπε να προηγούνται (έγκυες, γυναίκες με μωρά και μικρά παιδιά, άνθρωποι με αναπηρία προσωρινή ή μόνιμη, ηλικιωμένοι), είναι φοβερό πόσο απολίτιστοι και απαίδευτοι είμαστε και αυτό εκφράζεται σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής μας ζωής

-αυτό απλά που έχω να επισυνάψω σε κάποιους γονείς είναι ότι πράγματι τα παιδιά μας δεν μπορούν να μας ακολουθούν σε όλες τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις γιατί απλά υποφέρουν και τα ίδια, δεν μπορείς να πας στα μπουζούκια, ή σε μπαράκι με κάπνα και χαμό με τα πιτσιρίκια, ή θα τα αφήσεις κάπου ή δεν θα πας κι εσύ, αυτό με ενοχλεί και πρώτιστα για τα παιδιά, ή σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις που τραβάνε επί μάκρόν και αυτά κουράζονται και γκρινιάζουν, δηλ σε ότι αφορά διασκέδαση που δεν ταιριάζει σε μικρές ηλικίες, και βέβαια σε δημ. υπηρεσίες (π.χ. πολεοδομίες, το αναφέρω λόγω επαγγέλματος) όποιος έχει τη δυνατότητα καλό είναι να μην παίρνει παιδάκια μαζί , αν πάλι δεν έχει τη δυνατότητα τότε σαφώς και πρέπει να προηγείται, δυστυχώς δεν μου έχει τύχει αλλιώς θα έκανα μεγάλη φασαρία αν έπεφτα σε καμία τέτοια σκηνή που αρνούνται να εξυπηρετήσουν μαμά

1FdQp2.png

...

-αυτό απλά που έχω να επισυνάψω σε κάποιους γονείς είναι ότι πράγματι τα παιδιά μας δεν μπορούν να μας ακολουθούν σε όλες τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις γιατί απλά υποφέρουν και τα ίδια, δεν μπορείς να πας στα μπουζούκια, ή σε μπαράκι με κάπνα και χαμό με τα πιτσιρίκια, ή θα τα αφήσεις κάπου ή δεν θα πας κι εσύ, αυτό με ενοχλεί και πρώτιστα για τα παιδιά, ή σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις που τραβάνε επί μάκρόν και αυτά κουράζονται και γκρινιάζουν, δηλ σε ότι αφορά διασκέδαση που δεν ταιριάζει σε μικρές ηλικίες, και βέβαια σε δημ. υπηρεσίες (π.χ. πολεοδομίες, το αναφέρω λόγω επαγγέλματος) όποιος έχει τη δυνατότητα καλό είναι να μην παίρνει παιδάκια μαζί , αν πάλι δεν έχει τη δυνατότητα τότε σαφώς και πρέπει να προηγείται, δυστυχώς δεν μου έχει τύχει αλλιώς θα έκανα μεγάλη φασαρία αν έπεφτα σε καμία τέτοια σκηνή που αρνούνται να εξυπηρετήσουν μαμά

Εδώ λοιπόν διαφωνώ. Τι θα πει δεν ταιριάζει; θα πει ότι όταν σε καλούν στο γάμο δεν έχουν υπολογίσει ότι έχεις και παιδί. Τα βαφτίσια δεν έχουν την ίδια διάρκεια; Γιατί εκεί φροντίζουν να γίνονται σε ώρες βολικές για τα παιδιά, καλούν κλόουν για να τα απασχολήσουν κλπ.; Στο δικό μου γάμο τα παιδιά των φίλων και των συγγενών είχαν μετατρέψει την πίστα σε παιδότοπο και δεν επέτρεψα σε κανέναν να τα μαλώσει ή να τα μαζέψει. Τα περισσότερα θυμούνται ακόμα πόσο ωραία είχαν περάσει και οι γονείς τους δεν διασκέδασαν λιγότερο.

Όσο αφορά την κάπνα θα πρέπει να εξορίσουμε τα παιδιά από τους κλειστούς χώρους διασκέδασης για να μείνουν μέσα οι καπνιστές; (αυτό βέβαια υποτίθεται ότι θα αλλάξει σύντομα) γιατί εκτός από τα μπαράκια και τα μπουζούκια, απαγορευτικά πολλές φορές για τα παιδιά είναι και τα εστιατόρια και οι καφετέριες. Πρόσφατα σε ένα ταξίδι στη Γερμανία πήγαμε και φάγαμε σε μπυραρία (με το παιδί). Εκεί ούτως η άλλως δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, οπότε τέτοιο πρόβλημα δεν είχαμε. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο μας σέρβιραν πρώτους "για να μη περιμένει το παιδί" και κανείς δεν δυσανασχέτησε από τους υπόλοιπους πελάτες. Ίσα - ίσα όλοι του χαμογελούσαν και ο μικρός "έδινε παράσταση" για τους γερμανούς που παρά τα προβλήματα, λόγω γλώσσας, βρίσκαν τρόπους να επικοινωνήσουν μαζί του.

Τέλος στις δημόσιες υπηρεσίες, από όσο ξέρω, είναι υποχρεωμένοι να δίνουν προτεραιότητα σε εγκύους, μαμάδες με παιδιά και άλλα άτομα που χρειάζονται βοήθεια. Οι υπάλληλοι πολλές φορές το κάνουν, εγώ λέω για αυτούς που δεν το δέχονται και μουρμουράνε, σιχτιρίζουν και στραβοκοιτάνε.

etCDp3.png hk8kp3.png

-αυτό απλά που έχω να επισυνάψω σε κάποιους γονείς είναι ότι πράγματι τα παιδιά μας δεν μπορούν να μας ακολουθούν σε όλες τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις γιατί απλά υποφέρουν και τα ίδια, δεν μπορείς να πας στα μπουζούκια, ή σε μπαράκι με κάπνα και χαμό με τα πιτσιρίκια, ή θα τα αφήσεις κάπου ή δεν θα πας κι εσύ, αυτό με ενοχλεί και πρώτιστα για τα παιδιά, ή σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις που τραβάνε επί μάκρόν και αυτά κουράζονται και γκρινιάζουν, δηλ σε ότι αφορά διασκέδαση που δεν ταιριάζει σε μικρές ηλικίες, και βέβαια σε δημ. υπηρεσίες (π.χ. πολεοδομίες, το αναφέρω λόγω επαγγέλματος) όποιος έχει τη δυνατότητα καλό είναι να μην παίρνει παιδάκια μαζί

Για μπουζούκια και μπαράκια εννοείται, αλλά για τα υπόλοιπα τα βλέπω διαφορετικά. Δεν λέω σωστά ή λάθος, απλά διαφορετικά. Ίσως είναι και επειδή δουλεύω και ο χρόνος που περνώ μαζί της δεν είναι και απεριόριστος. Τη δική μας την έχουμε συνηθίσει από λίγων ημερών να έρχεται μαζί μας παντού και το θεωρεί αυτονόητο. Στην εκκλησία, π.χ. σε γάμους ή γενικά στη λειτουργία, βγαίνουμε έξω όταν βαριόμαστε και μετά ξαναμπαίνουμε, ή καθόμαστε πίσω πίσω και παίζει με τα κεράκια (εννοείται ότι φροντίζω να μην έχουν να καθαρίζουν μετά οι νεωκόροι). Στο τραπέζι του γάμου δεν καθόμαστε κοντά στην ορχήστρα και όταν περάσει η ώρα κοιμάται στο καροτσάκι.

Και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη αναμονή, π.χ. δημόσιο, πάντα την παίρνω μαζί μου και προσπαθούμε να περάσουμε ευχάριστα το χρόνο, παλιότερα με sling, τώρα με κανένα παιχνιδάκι, περπατώντας πάνω κάτω, τρώγοντας ένα ψωμάκι κτλ.

Τώρα για τη συμπεριφορά του κόσμου έχω ακούσει κι εγώ αρκετές φορές "Τι το τραβάτε το παιδί" και άλλα τέτοια. Μου ανάβουν τα λαμπάκια, αλλά προσπαθώ να μη δίνω σημασία.

Για μπουζούκια και μπαράκια εννοείται, αλλά για τα υπόλοιπα τα βλέπω διαφορετικά. Δεν λέω σωστά ή λάθος, απλά διαφορετικά. Ίσως είναι και επειδή δουλεύω και ο χρόνος που περνώ μαζί της δεν είναι και απεριόριστος. Τη δική μας την έχουμε συνηθίσει από λίγων ημερών να έρχεται μαζί μας παντού και το θεωρεί αυτονόητο. Στην εκκλησία, π.χ. σε γάμους ή γενικά στη λειτουργία, βγαίνουμε έξω όταν βαριόμαστε και μετά ξαναμπαίνουμε, ή καθόμαστε πίσω πίσω και παίζει με τα κεράκια (εννοείται ότι φροντίζω να μην έχουν να καθαρίζουν μετά οι νεωκόροι). Στο τραπέζι του γάμου δεν καθόμαστε κοντά στην ορχήστρα και όταν περάσει η ώρα κοιμάται στο καροτσάκι.

Και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη αναμονή, π.χ. δημόσιο, πάντα την παίρνω μαζί μου και προσπαθούμε να περάσουμε ευχάριστα το χρόνο, παλιότερα με sling, τώρα με κανένα παιχνιδάκι, περπατώντας πάνω κάτω, τρώγοντας ένα ψωμάκι κτλ.

Τώρα για τη συμπεριφορά του κόσμου έχω ακούσει κι εγώ αρκετές φορές "Τι το τραβάτε το παιδί" και άλλα τέτοια. Μου ανάβουν τα λαμπάκια, αλλά προσπαθώ να μη δίνω σημασία.

δεν ξέρω για τι ηλικίες μιλάτε, εγώ αναφέρθηκα σε πολύ μικρά παιδιά, που έχουν διαφορετικό πρόγραμμα, δε μιλάω για παιδάκι σχολικής ή προσχολικής ηλικίας, εγώ ας πούμε με ένα 2χρονο ή 3χρονο παιδάκι δεν ξέρω αν θα πήγαινα στη δεξίωση που ακολουθεί ένα γάμο, ή για μπορεί να πήγαινα για λίγο απλά για να μην προσβληθεί το ζευγάρι, και γενικά ως γονείς δεν μπορούμε να έχουμε την κοινωνική ζωή που είχαμε πριν, τα δεδομένα αλλάζουν και δεν το κάνω απλά για να μην ενοχλήσω τους άλλους αλλά για να μην κουραστεί το παιδάκι, γενικά θυμάμαι και οι γονείς μου, και άλλοι της γενιάς τους δεν θα μας έπαιρναν ποτέ σε μία ταβέρνα το βράδυ για να μην ξενυχτήσουμε κ.α., και γενικά ναι για μένα υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που σχετίζονται κυρίως με τη διασκέδαση όπου καλώς ή κακώς δεν μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά, αφορούν ενήλικες, δε νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο, θα σας άρεσε η ιδέα ενός νηπίου σε μπαρ γιατί οι γονείς του δεν έχουν που να το αφήσουν, πιθανά μόνο σε διακοπές όπου δεν υπάρχουν αμιγώς μπαρ αλλά π.χ. καφετέριε που λειτουργούν κι αργότερα με ποτά+γλυκά, και πάντα σύμφωνα με το χαρακτήρα του παιδιού, άλλα κοιμούνται νωρίς και άλλα αργά

1FdQp2.png

δεν συμφωνω καθολου να τραβαμε τα παιδια εδω και κει σε μπαρακια και ιστοριες αλλα το εχω δει και λυπηθηκα πολυ!αν δεν λυπουνται οι γονεις τα παιδια τους να αναπνεουν την τσιγαριλα και να ακουν δυνατη μουσικη ε τι να πουμε εμεις?αφου υπαρχουν γονεις που καπνιζουν και σε παιδοτοπους τα λογια ειναι περιττα πλεον....