Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟΣ ΚΙΜΑΣ, ΨΗΜΕΝΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ... ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ;

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσα - για εύκολη λύση - να μαγειρέψω κιμά (που θα τον έχω πάρει φρέσκο φυσικά) και εν συνεχεία, σε μεριδούλες να τον βάλω στην κατάψυξη, ούτως ώστε όποτε θέλω να συνοδεύω μακαρόνια.

Επίσης, το ίδιο σκεφτόμουνα για μπιφτέκια.

Μπορώ να το κάνω; Κι αν ναι για πόσο καιρό κρατάνε;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

φυσικά και μπορείς αρκεί να είναι φρέσκος ο κιμάς και όχι να τον έχεις αποψύξει..εγώ το κάνω συνέχεια..π.χ όταν κάνω κιμά για μακαρόνια ή παστίτσιο κάνω διπλή μερίδα και η μία μπαίνει κατάψυξη...

επίσης έχω π΄΄αντα στην κατάψυξη έτοιμα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια όχι όμως ψημένα...αμα είναι έτοιμα δεν είναι τίποτα ένα ψήσιμο..επίσης βάζω και γεμιστά στην καταψυξη ένα βήμα πριν το ψήσιμο..

Κάντω κερδίζεις πολύ χρόνο...

rQGhp3.png

Και βέβαια μπορείς να καταψύξεις κιμά μαγειρεμένο και μπιφτέκια στο καταψύκτη.

Για το χρόνο καταψυξης ξέρω οτι για ολα τα τροφιμα το ανωτερο ειναι 6 μηνες αλλά γνώμη μου είναι στον 1 μηνα αντε 1,5 το πολύ να τα καταναλώνουμε.

Το ρύζι "πετρώνει" στ'γκατάψηξη, γιατί περιέχει νερό που παγώνει και "σπάει" το κόκο. Οσες φορές ζέστανα κατεψυγμένο ρύζι, η υφή ήταν χάλια.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Διαφημίσεις

παιδιά όχι μαγειρεμένα τα γεμιστά...στο σταδιο πριν τα βάλουμε στο φούρνο ..δηλ. το ρύζι "αχνισμένο" τσιγαρισμένο με τα κρεμμυδάκια.

πάντως και εγώ δεν κρατάω τίποτα στην κατάψυξη πάνω από 1,5 μήνα

rQGhp3.png

Κορίτσια τά κατεψυγμένα μπιφτέκια τα αποψύχετε πριν τα ψήσετε ή τα τηγανήσετε?

εγώ όχι..απλά κάνουν λίγο περισσότερο χρόνο να ψηθούν...όπως σε βολεύει....

eleni μου, μήπως έτυχε με τα γεμιστά και έγιναν λαπάς...?

rQGhp3.png

:Dξερω γω τι εγινε!οσο και καλες μαγειρισσες να ειμαστε συμβαινουν και ατυχηματα!παντως τα γεμιστα μιου σημερα ηταν κολαση!:wink:

Διαφημίσεις

Κι εγώ φυλάω μπιφτέκια ωμά και μαγειρεμένο κιμά στην κατάψυξη συνέχεια. Επίσης, έχω φυλάξει και μαγειρεμένους λαχανοντολμάδες τους οποίους έβαλα και πήραν μια βράση πριν τους φάμε και ήταν σούπερ.

Αυτό που λέει ο Ραστα περίμενα κι εγώ, πως το ρύζι θα κρατσανίζει μέσα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ίσως επειδή βράσανε στο νερό...

• 2 weeks later...

Kαι΄γω βάζω μαγειρεμένο φαγητό στην κατάψυξη αρκεί να μην περάσει το όριο.Αν περισσέψει κιμάς από γεμιστά μπαίνει και αυτός και βγαίνει για το επόμενο φαγητό.Τώρα όσο αφορά τα μπιφτέκια τα βάζω ωμά και τα βγάζω λίγη ώρα πιο νωρίς για ψήσιμο ή τηγάνισμα.[Αυτός ο τρόπος είναι βολικός και γι΄αυτές που κάνουν δίαιτα].Ποτέ πάντως ψητό κρέας στην κατάψυξη, μας το έχει πει κρεοπώλης.

a63700a23b.png 87032dd023.png

εγω σήμερα θα φτιάξω γεμιστά για αυριο και ιμάμ για το Σάββατο,το οποίο μάλλον θα βάλω στο ψυγείο και οχι στη κατάψυξη,γενικά πάντος καταψύχω πολλά φαγητά και δεν εχουν πρόβλημα,μια χαρά τρώγωνται.

Πώς ζεις χωρίς κατεψυγμένα μπιφτέκια????????

Εγώ ετοιμάζω τα μπιφτεκάκια (και γεμιστά με τυρί), φτιάχνω και κιμά (για παστίτσιο, κανελόνια, μακαρόνια) σε μπωλ στην κατάψυξη. Πολύ βολικό νομίζω και δεν παθαίνει τίποτα.

κι εγω καταψυχω κιμα μαγειρεμενο .. επισης σχεδον ολα τα φαγητα φρικασε, μακαρονια με σαλτσα, παστιτσιο, τας κεμπαπ και οτι αλλο μου μεινει και μ εχει σωσει οσος φορε βαριεμαι να μαγειρεψω ή δεν εχω προλαβει

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Διαφημίσεις