Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο γάλα να του αφήσω?

Recommended Posts

Από τότε που γεννήθηκε ο μικρούλης μου δεν τον έχω αποχωριστεί ούτε για 5 λεπτά. Οι γονείς και τα πεθερικά μου μένουν εκτός Αθηνών και ο άνδρας μου, λόγω της δουλειάς του, λείπει συνεχόμενα πενθήμερα. Έτσι τον περισσότερο καιρό είμαστε οι δυο μας. Το "πρόβλημά" μου είναι πως θα χρειαστεί να τον αφήσω στη μαμά μου για ένα ολόκληρο 24ωρο και έχω αγχωθεί τρελλά! Φοβάμαι πως θα του χαλάσει το πρόγραμμα του ύπνου, πως θα τρομάξει πολύ αν ξυπνήσει και δε με δει, ότι θα του μείνει τραύμα και άλλα τέτοια. Ξέρω πως είμαι υπερβολική, αλλά έτσι αισθάνομαι.

Η απορία μου είναι πόσο γάλα πίνει ένα μωρό 5 μηνών το 24ωρο? Δεν έχω κάνει ποτέ άντληση και δεν τον έχει ταϊσει ποτέ κανένας άλλος εκτός από μένα. Δεν τον έχω ζυγήσει πριν και μετά το γεύμα και δεν ξέρω καθόλου πόσο πίνει. Πόσο γάλα να του αφήσω? Και αν δεν του φτάσει? Θα καταφέρει να πιει από το μπιμπερό? Χρειάζεται αποστείρωση?

Ελπίζω να μη γελάσετε μαζί μου :(...Δε θέλω καθόλου να απομακρυνθώ από κοντά του, αλλά έχω μία πολύ σημαντική υποχρέωση. Να δούμε όταν θα αρχίσω τη δουλειά πάλι τι θα κάνω...

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

Η απορία μου είναι πόσο γάλα πίνει ένα μωρό 5 μηνών το 24ωρο? Δεν έχω κάνει ποτέ άντληση και δεν τον έχει ταϊσει ποτέ κανένας άλλος εκτός από μένα. Δεν τον έχω ζυγήσει πριν και μετά το γεύμα και δεν ξέρω καθόλου πόσο πίνει. Πόσο γάλα να του αφήσω? Και αν δεν του φτάσει? Θα καταφέρει να πιει από το μπιμπερό? Χρειάζεται αποστείρωση?

Ελπίζω να μη γελάσετε μαζί μου :(...Δε θέλω καθόλου να απομακρυνθώ από κοντά του, αλλά έχω μία πολύ σημαντική υποχρέωση. Να δούμε όταν θα αρχίσω τη δουλειά πάλι τι θα κάνω...

Το πόσο γάλα πίνει ένα μωρό 5 μηνών, εξαρτάται απο το μωρό και το βάρος του. Αν θυμάμαι καλά η παίδίατρος μου είχε πει ότι πάνω κάτω είναι 1000ml. Άντλησε και άφησε παραπάνω. Καλύτερα να περισσέψει παρά να του λείψει.

Το μπιμπερό σ'αυτή την ηλικία χρειάζεται αποστείρωση κατά την δική μου παιδίατρο. Άλλοι την κόβουν νωρίτερα. Αλλά αφού πρόκειται να αποθηκευτεί και όχι να καταναλωθεί άμεσα, εγώ θα πρότεινα να την κάνεις.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, εφόσον το μωρό δεν έχει πιεί ποτέ απο μπιμπερό να μην το δεχτεί... Μήπως να δοκίμαζες να του δώσεις απο μπιμπερό το γάλα σου, πριν απο εκείνη την ημέρα για να δεις πως πάει? (πάρε θηλές καουτσούκ που είναι μαλακές και θυμίζουν περισσότερο την πραγματική θηλή)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Ευχαριστώ πολύ mom για την απάντηση. Κάτι ακόμα, αν ξέρεις, τι μέγεθος πρέπει να έχουν οι θηλές? Εννοώ το μέγεθος της τρυπούλας. Εγώ είχα πάρει κάποιες θηλές, πριν γεννήσω, μαζί με μπιμπερό, έτσι για να υπάρχουν για την περίπτωση που δεν καταφέρω να θηλάσω, και είναι chicco 0. Κάνουν?

eOSyp3.png BwuCp3.png

tanya μου, κι αυτό σχετικό είναι δυστυχώς. Για να καταλάβεις εγώ έχω στον δικό μου, θηλές 0 και θηλές 4+ συγχρόνως. Και έχω ανοίξει τρυπούλες, κάνοντας πειράματα. Δηλ. άνοιγα μια έξτρα τρύπα και έβλεπα. Αν η ροή δεν ήταν καλή και το μωρό ζοριζόταν, άνοιγα κι άλλη. Έτσι κάποιες θηλές μου έχουν 2 τρύπες και άλλες 3. Και πάλι είναι στο μωρό και τις συνήθειες του. Άλλα μωρά μπορεί να ρουφάνε έντονα και γρήγορα και άλλα να πνίγονται με το ίδιο νούμερο θηλής.

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

Θα υπολογίσεις ότι κάθε γεύμα αντιστοιχεί σε 30μλ/κιλό βάρους (τόση είναι η χωρητικότητα του στομάχου). Δηλαδή αν το μωρό σου είναι 7 κιλά, τότε 30x7=210μλ γάλα σε κάθε γεύμα. Αλλά επειδή ποτέ δεν στουμπώνουμε το στομάχι με φαί, πιστεύω 180μλ θα είναι αρκετά για κάθε γεύμα. Εσύ για καλό και για κακό άσε 200μλ για κάθε γεύμα.

Πόσα γεύματα κάνει και πόσα κιλά είναι;

Δεν θα δοκιμάσεις εσύ να δώσεις μπιμπερό για να δεις αν θα το πάρει. Όταν οι μαμάδες λείπουν τα μωρά δεν είναι χαζά για να λιμοκτονήσουν. Θα πιούν από το μπιμπερό αν τους το δίνει άλλος κι η μαμά δεν είναι εκεί. Κάνε δοκιμές με την μαμά σου που θα τον κρατήσει.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ευχαριστώ πολύ pipi! Ο μικρός είναι σχεδόν 6 κιλά. Μέχρι πρόσφατα έτρωγε ανά 3 ώρες, αλλά επειδή είναι μωρό που δε ζητάει προσπαθώ να τον ταϊζω όσο πιο συχνά μπορώ. Νομίζω πως εσύ με είχες συμβουλεύσει σχετικά ;).Τώρα το πρόβλημα είναι πως δυσκολεύομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με την άντληση. Έχω ένα θήλαστρο της πλάκας (χειροκίνητο της nuk) και η κατάσταση είναι τουλάχιστον απελπιστική. Μάλλον θα νοικιάσω ένα...Ξέρεις μήπως πόσο κάνουν περίπου?

eOSyp3.png BwuCp3.png

Οπότε θα του αφήσεις γύρω στο 1 λίτρο γάλα. Άσε λίγο παραπάνω αν μπορέσεις για να είσαι σίγουρη. Γύρω στα 1200μλ πιστεύω είναι καλά.

Καλύτερα να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό. Το symphony έχει 60 ευρώ ενοικιο το μήνα. Τα τηλέφωνα θα τα βρεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Γειά,

έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος και ο γιος μου έφτασε 10 χρονών και δεν είχε μείνει μόνος του. το πρόβλημα ήταν όταν έπρεπε να μπω στο νοσοκομείο και για μένα όταν το καλοκαίρι πήγε κατασκήνωση

Εγώ αποστειρώνω μπιμπερό γιατί ο γιατρός μου ήταν κατηγορηματικός. Θηλές παίρνω 4+ που έχουν ελεγχόμενη ροη 1, 2, 3

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ pipi! Ο μικρός είναι σχεδόν 6 κιλά. Μέχρι πρόσφατα έτρωγε ανά 3 ώρες, αλλά επειδή είναι μωρό που δε ζητάει προσπαθώ να τον ταϊζω όσο πιο συχνά μπορώ. Νομίζω πως εσύ με είχες συμβουλεύσει σχετικά ;).Τώρα το πρόβλημα είναι πως δυσκολεύομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με την άντληση. Έχω ένα θήλαστρο της πλάκας (χειροκίνητο της nuk) και η κατάσταση είναι τουλάχιστον απελπιστική. Μάλλον θα νοικιάσω ένα...Ξέρεις μήπως πόσο κάνουν περίπου?

Όπως έγραψε και η πιπι, τα 1200 ml πρέπει να φτάνουν.

Με το θήλαστρο που έχει θα είναι δύσκολο να τα καταφέρεις.

Η ενοικίαση θα σου βγει πιο φθηνή από το να αγοράσει ένα καλό μικρό θήλαστρο των 150 ευρώ που δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό.

Η άντληση που θα κάνεις με το ενοικιαζόμενο δεν έχει καμία σχέση με αυτή που κάνεις τώρα. Με αυτό ξοδεύεις πολύ χρόνο και κάνεις πολύ κόπο χωρίς αποτέλεσμα.

Τα μπιμπερό και τα μπουκαλάκια της άντλησης θα πρέπει να τα έχεις αποστειρωμένα για την καλύτερη διατήρηση του γάλακτος.

Να υπολογίσεις λίγο παραπάνω γάλα από αυτό που χρειάζεται το παιδί γιατί μπορεί να συμβεί κανένα ατύχημα (να πέσει ένα μπουκάλι από τα χέρια αυτού που θα κρατήσει το παιδί).

Καλή συνέχεια!

Γειά,

έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος και ο γιος μου έφτασε 10 χρονών και δεν είχε μείνει μόνος του. το πρόβλημα ήταν όταν έπρεπε να μπω στο νοσοκομείο και για μένα όταν το καλοκαίρι πήγε κατασκήνωση

Εγώ αποστειρώνω μπιμπερό γιατί ο γιατρός μου ήταν κατηγορηματικός. Θηλές παίρνω 4+ που έχουν ελεγχόμενη ροη 1, 2, 3

Προτείνεις να αφήνουμε από μωρά τα παιδιά μας για να μάθουν;:?

Η αποστείρωση δεν είναι απαραίτητη αν το μωρό είναι άνω των 6 μηνών. Στη συγκεκριμενη περίπτωση της Τάνιας, η αποστείρωση χρειάζεται για να διατηρηθεί καλύτερα το αντλημένο μητρικό γάλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Προτείνω να αφήνει κάποιος το παιδί με πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης κάποιες φορές. και για να μην παρεξηγηθώ σου λέω ένα παράδειγμα: Για να πάω στο γυναικολόγο (40Χιλ. από εδώ) πήρα μαζί και το μωρό. είχα συνεννοηθεί με το γιατρό και ο σύζυγος έμεινε έξω με το μωρό. Αν μπορούσα να το αφήσω στη γιαγια δεν θα ήταν καλύτερα για το μωρό.

Εγώ τη γνώμη μου έγραψα, δεν πίεσα κανένα και το είπα για να μη νιώθει άσχημα η κοπέλα που αναγκαστικά θα το αφήσει.

όσο για την αποστείρωση εγώ είπα ότι ακολουθώ τις οδηγίες του γιατρού.

Η αποστείρωση πάνω από το 6μηνο το μονο που επιτυγχάνει είναι να μεγαλώνει την ευαισθησία του μωρού στα μικρόβια. Απ' τη στιγμή που το μωρό έρχεται σε επαφή με το κουτάλι και μπορεί και βάζει τα χέρια του ή άλλα αντικείμενα στο στόμα, τότε τελειώνει κι η αποστείρωση, είναι ανούσια πλέον.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Εγώ αποστειρώνω μπιμπερό γιατί ο γιατρός μου ήταν κατηγορηματικός.

Όταν ένα μωρό δεν θηλάζει είναι απροστάτευτο και γι αυτό είναι καλύτερα να μειώνεται η έκθεση σε μικρόβια μέχρι τον 6ο μήνα. Μετά εκτίθεται αναγκαστικά σε μη αποστειρωμένες τροφές όπως τα φρούτα.

Τα μωρά που θηλάζουν δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις, μπορούμε να είμαστε πιο χαλαροί.

Τα δοχεία αποθήκευσης του μητρικού γάλακτος είναι καλό να αποστειρώνονται για να μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο το γάλα.

Καλημέρα κορίτσια! Τελικά τίποτα δεν έκανε ο Sakis (άσχετο...).

Θα νοικιάσω ένα θήλαστρο τελικά γιατί δεν πάει άλλο! Ευχαριστώ pipi για τα τηλέφωνα.

Τελικά δεν ξέρω ποιός έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από ποιόν. Το μωρό από τη μαμά ή η μαμά από το μωρό. Ένα είναι σίγουρο πάντως. Είναι η πιο γλυκιά εξάρτηση που υπάρχει! Για μένα είναι το πιο τέλειο συναίσθημα και παρόλο που όλοι μου το έλεγαν, δεν πίστευα πως μπορώ να αγαπήσω τόσο πολύ! Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη που έγινα μαμά! Κατανοώ βέβαια πως είναι σημαντικό για ενα παιδί να αποκτάει σιγά σιγά κάποια ανεξαρτησία, αλλά πιστεύω πως πριν τα 5 του χρόνια, οπότε αρχίζει το σχολείο, δε χρειάζεται να ζορίσουμε καταστάσεις. Τώρα εγώ που θα λείπω ένα 24ωρο και το κάνω ολόκληρο θέμα, είναι λιγάκι υπερβολικό το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε? Τρελομαμά είμαι!!

eOSyp3.png BwuCp3.png

Τελικά δεν ξέρω ποιός έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από ποιόν. Το μωρό από τη μαμά ή η μαμά από το μωρό. Ένα είναι σίγουρο πάντως. Είναι η πιο γλυκιά εξάρτηση που υπάρχει! Για μένα είναι το πιο τέλειο συναίσθημα και παρόλο που όλοι μου το έλεγαν, δεν πίστευα πως μπορώ να αγαπήσω τόσο πολύ! Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη που έγινα μαμά!

love-172.GIFlove-172.GIFlove-172.GIF

cceXp3.png

pcTFp3.png

Κορίτσια την ημερα των Ευροεκλογών θα είμαι γραμματέας και έτσι θα αφήσω την κόρη μου με την μητέρα μου, δεν το έχω κάνει ποτέ, την θηλάζω αποκλειστικά και 2 φορές που έτυχε να της δώσω το γάλα μου στο μπιμπερόν με δυσκολία το ήπιε. Τι θα κάνω Θεε μου, και αν πάω και δεν φάει ολη την ημέρα και δεν κοιμάται;

Τελικά δεν ξέρω ποιός έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από ποιόν. Το μωρό από τη μαμά ή η μαμά από το μωρό.

Η επιβίωση του είδους εξαρτάται από αυτή την αμοιβαία εξάρτηση. Αν δεν είναι αμοιβαία δεν εξασφαλίζεται η επιβίωση.

Ένα είναι σίγουρο πάντως. Είναι η πιο γλυκιά εξάρτηση που υπάρχει!

Είδες τι παιχνίδια παίζουν οι ορμόνες; Και παιδεύεσαι και σου αρέσει!:D

Αυτό είναι που διασφαλίζει διάρκεια σε αυτή τη σχέση!;)

Για μένα είναι το πιο τέλειο συναίσθημα και παρόλο που όλοι μου το έλεγαν, δεν πίστευα πως μπορώ να αγαπήσω τόσο πολύ! Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη που έγινα μαμά!

Αυτά είναι από τα πράγματα που αν δεν τα νοιώσεις δεν τα πιστεύεις.

Κατανοώ βέβαια πως είναι σημαντικό για ενα παιδί να αποκτάει σιγά σιγά κάποια ανεξαρτησία, αλλά πιστεύω πως πριν τα 5 του χρόνια, οπότε αρχίζει το σχολείο, δε χρειάζεται να ζορίσουμε καταστάσεις.

Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, η ανεξαρτησία του παιδιού θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα με δική του πρωτοβουλία. Όταν αρχίζει να περπατά θα το δεις κάποια στιγμή να σου γυρίζει την πλάτη και να φεύγει από το δωμάτιο γιατί θα θέλει λίγες στιγμές μοναξιάς. Είναι οι πρώτες μικρές δοκιμασίες που υποβάλλει στον εαυτό του.

Πολύ πριν τα 5 θα σου ζητήσει να μείνει με ένα άλλο αγαπημένο πρόσωπο χωρίς να είσαι παρούσα, ακόμη και αν δεν έχεις πάρει τέτοια πρωτοβουλία.

Αν έχει κοντινά πρόσωπα με τα οποία έχει καλές σχέσεις (παπούδες-γιαγιάδες-θείες), το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσει να κοιμηθεί κάποιο βράδυ μαζί τους χωρίς γονείς, πριν γίνει 5 χρονών!

Τα παιδιά που έχουν γερές ρίζες νοιώθουν την ασφάλεια να κάνουν τέτοια βήματα πολύ πιο νωρίς σε σχέση με αυτά που είναι ανασφαλή. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι έρευνες.

Είναι σημαντικό σαν γονιός να είσαι έτοιμη γι αυτά τα βήματα του παιδιού και να τα ενθαρρύνεις αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις (να μείνει μακριά σου σε ένα ασφαλές περιβάλλον).

Τώρα εγώ που θα λείπω ένα 24ωρο και το κάνω ολόκληρο θέμα, είναι λιγάκι υπερβολικό το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε? Τρελομαμά είμαι!!

το ότι το κάνεις θέμα σε αυτή την ηλικία είναι απολύτως φυσιολογικό. Η απουσία της μαμάς για περισσότερες από λίγες ώρες, στρεσσάρει το μωρό που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η μαμά θα επιστρέψει. Τα μωρά σε αυτή την ηλικία δεν μπορούν να κατανοήσουν και να διαχειριστούν το χρόνο, νιώθουν ότι έχουν χάσει το γονέα, ότι έχουν εγκαταλειφθεί και οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να διαταράξει την αίσθηση ασφάλειας που έχουν. Διαπιστώνουν ότι μετά από τέτοιες εμπειρίες τα μωρά μπαίνουν σε μια διαδικασία άγχους κάθε φορά που απομακρύνεται η μητέρα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διάβασε: τα 6 πρώτα χρόνια της ζωής της Λουκίας Δημητρίου-Χατζηνεοφύτου, εκδόσεις ελληνικά γράμματα.

Κορίτσια την ημερα των Ευροεκλογών θα είμαι γραμματέας και έτσι θα αφήσω την κόρη μου με την μητέρα μου, δεν το έχω κάνει ποτέ, την θηλάζω αποκλειστικά και 2 φορές που έτυχε να της δώσω το γάλα μου στο μπιμπερόν με δυσκολία το ήπιε. Τι θα κάνω Θεε μου, και αν πάω και δεν φάει ολη την ημέρα και δεν κοιμάται;

Είναι πολύ απλό. Παίρνεις απαλλαγή από γραμματέας διότι έχεις παιδί το οποίο είναι πάρα πολύ μικρό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Είναι πολύ απλό. Παίρνεις απαλλαγή από γραμματέας διότι έχεις παιδί το οποίο είναι πάρα πολύ μικρό.

Έτσι είναι. Μόνο που θα πρέπει να κάνεις εγκαίρως τις σχετικές ενέργειες. Ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να το κάνεις σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρεια, αν θυμάμαι καλά.

Έτσι είναι. Μόνο που θα πρέπει να κάνεις εγκαίρως τις σχετικές ενέργειες. Ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να το κάνεις σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρεια, αν θυμάμαι καλά.

οι γραμματείς πληρωνονται και σε καθε φορα που εχει εκλογες πηγαινω μαζι με τον δικαστικο ... για οικονομικους λογους ηθελα να παω

Τα λεφτά που θα δώσεις για να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο για να βγάλεις το γάλα που θα χρειάζεται το μωρό σου για όλη την ημέρα που θα λείπεις καθώς και ότι θα είναι πολύ αισθητή η απουσία σου για το μωρό δεν αξίζουν τα λεφτά που θα πάρεις. Έχω γίνει γραμματέας σε δημοτικές εκλογές και τα λεφτά που δίνουν δεν αξίζουν για τη δουλειά που γίνεται.

PhC7p3.pngXCt8p2.png